Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jantunen

Sivuja: [1] 2 3 ... 13
1
Pitäisi saada pystyyn owncloud serveri ja siihen  asentaa owncloud + Joomla tai jokin muu blogisivusto. Ohjeita on masentavan paljon, joten toimivat ohjeet olisivat suuri helpotus. Myös mitä muuta tarvitaan, kun yhteys olisi tarkoitus tällä hetkellä tehdä dy.fi kautta?

Eikös esimerkiksi OwnCloudin omat ohjeet ole ihan hyvät? Perusasennukseen riittää muistaakseni, että toimii just nolla ohjeilla (15.10 repo toimii 16.04:n kanssa, eli kohta xUbuntu_15.10 owncloud-9.0.1-1.1):

https://download.owncloud.org/download/repositories/stable/owncloud/

2
*klips*
3. Teeppä vielä tällä tavalla: Kirjoita salasanasi (ei näy) ja paina Enter

Sen verran saivartelen, ettei salasanalle ole tarvetta, kun tämä komento ajetaan omana käyttäjänä (eikä siis sudo/roottina) ja tämä vaikuttaa siis vain kyseisen käyttäjän asetuksiin muutenkin.

3
Itsekin bloggailen, tai no oikeastaan laitan ottamiani valokuvia esille blogimuodossa, joten minua kiinnostaa:

  • Mistä aiheista jengi täällä bloggaa?
  • Mitä alustoja käytätte?

Itsellä valokuvausaiheinen saitti ja alustana toimii LEMP-stackin päällä pyörivä kotikeittoinen ylläpitosofta (Silex-frameworkin päälle tunkattu hässäkkä). Suurin liikenne tulee "yllättäen" Facebookista sekä eräältä valokuvausfoorumilta.

4
Hauskaa, sillä itse kyselin juuri tuolla toisessa ketjussa tähän (melkein) "samaan ongelmaan" ratkaisua ja siihen ei löytynyt apuja:

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=50519.0

Tosin tämä teidän ongelmanne on huomattavasti triviaalimpi ja riittää, että avaatte terminaalin ja laitatte siihen komennon:

Koodia: [Valitse]
gsettings set org.gnome.desktop.interface cursor-size 48
Oletusasetus taitaa olla 24 ja suurin mahdollinen arvo tuo 48. Toivottavasti tämä auttoi :)

5
Yleistä keskustelua / Vs: Muistitko varmuuskopiot ?
« : 24.04.16 - klo:08.53 »
Harrastan valokuvausta, joten levytilaa palaa ihan huomaamatta järkyttävät määrät. Oma varmuuskopioratkaisuni onkin "media-pc":hen asennettu OwnCloud + 4TB datalevy. Dropbox tulisi luultavasti halvemmaksi, jollei noi komponentit olisi olleet jo vanhastaan olemassa (4TB levyä lukuunottamatta). Kaupan päälle saan tosiaan pääsyn noihin tiedostoihin mistä vaan nettiyhteyden päästä vaikka selaimellakin. Toistaiseksi läppärini 512GB + 2TB setuppi riittää raakakuvien tms säilöntään, eli käytännössä minulla on lähinnä kahdennettuna tuo data OwnCloudissa.

Oman läppärini (ja työläppärini) asetukset ovat tallessa Ansible-skripteissä ja samoin oman valokuvaussaittini palvelimet konffaan sillä. Ansiblella saan käytännössä tyhjästä pystyyn läppärini muutamassa minuutissa siten, että jopa terminaalin prompti on haluamassani kuosissa.

6
Moikka,

Mulla on käytössä työpöytäsetuppi, jossa on läppärin oma näyttö sekä kaksi ulkoista näyttöä telakassa. Ongelma on, että hiirtä on välillä vaikea "löytää" ja olen kateellisena katsellut duunikaverin OS X hiirielettä, jossa heiluttamalla hiirtä kasvaa kursorin koko hetkeksi suuremmaksi. Siinäpä ne kateuden aiheet siihen käyttikseen jääkin, joten seuraavaksi tutkin onko kukaan muu kokeillut ratkaista tätä "ongelmaa" Ubuntussa ja kun en löytänyt, niin tein itse ja säästin:

https://github.com/Strobotti/gnome-mouse-magnifier

Nythän on niin, että tyhjällä työpöydällä tuo toimii kuin junan vessa, eli sheikkaamalla rottaa hieman ees-taas kasvaa kursori maksimikokoonsa ja pienenee sitten takaisin, kun täristys lakkaa. Jostain syystä kuitenkin joidenkin sovellusten ikkunat eivät tunnu kunnioittavan tuota asetusta, eli mm. phpstorm ja google-chrome/chromium rendaavat ihan erikokoisen osoittimen, eli ohittavat tämän asetuksen olankohautuksella.

Osaako joku jeesata tuon kanssa? En ole mikään python-koodari, mikä näkyy kädenjäljessä eli kiinnostaisi kuulla myös, mikäli olen tehnyt jotain typeriä mokia tuolla koodin syövereissä :)

vaatii paketin python3-xlib asennuksen toimiakseen.

7
Eikö Rytmilaatikolla voi kuunnella noita "nettiradioita?"

No googlen mukaan rytmilaatikolla pitäis tuo onnistua mutta en tiedä miten. dlna/upnp soitinta ei taida suoraan löytyä??

Rytmilaatikkoa en ole paljoa käyttänyt sen surkean tagieditorin jne takia, mutta Banshee-nimisellä softalla ainain saa UPnP -clientin käyttöön muutamalla hiirenklikkauksella suoraan sen omista extensioista.

8
Tosiaan, jos sammutan lircd:n, toimii cat /dev/input/event4, kunhan protokollaksi on asetettu RC-6, eli ilmeisesti tuosta itse lircistä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Miten ihmeessä saan tuon XBMC:n tottelemaan tuota kaukosäädintä? Olen kopioinut Lircmap.xml -tiedoston paikoilleen tuonne käyttäjän .xbmc/system -kansioon, sieltä löytyy devinputille kohta jne...

9
Ei auta, vaikka tekisi mitä  :(

irw ei tulosta mitään, väänsi protokollat miten päin tahansa ja mitä tahansa tarjosi tuonne irrecordille. catilla saa ulos kyllä siitä konffatusta devicestä painallukset, mutta tosiaan sen enempää irw kuin xbmc ei reagoi kaukkariin mitenkään.

Mitä ihmettä tuolle voisi tehdä?

10
Aseta /etc/lirc/hardware.conf -tiedostossa:

Koodia: [Valitse]
REMOTE_DRIVER="devinput"
REMOTE_DEVICE="/dev/input/event4"

Tuo event-laitteen numero voi vaihtua, joten parempi vaihtoehto olisi käyttää /dev/input/by-id -hakemistossa sijaitsevia linkkejä. Muita hardware.confin asetuksia ei varmaankaan tarvita.

Kun teen noin ja ajan

Koodia: [Valitse]
sudo ir-keytable -p RC-6
Alkaa /dev/input/event4:stä saamaan kamaa ulos. Irw ei sano mitään edelleenkään, mutta seuraavaksi täytyy ruveta leikkimään kait tuon irrecordin kanssa...

11
ir-keytablella bootin jälkeen sanoo käytössä olevaksi protokollaksi LIRC, mutta -t parametrilla ei tule mitään taaskaan ruutuun:

Koodia: [Valitse]
$ sudo ir-keytable
Found /sys/class/rc/rc0/ (/dev/input/event4) with:
Driver nuvoton-cir, table rc-rc6-mce
Supported protocols: NEC RC-5 RC-6 JVC SONY SANYO LIRC other
Enabled protocols: LIRC
Repeat delay = 500 ms, repeat period = 125 ms

jos taas asetan tuon RC-6:n käyttöön, rupeaa tapahtumaan:

Koodia: [Valitse]
$ sudo ir-keytable -p RC-6
Protocols changed to RC-6
juha@xbmcbuntu:~$ sudo ir-keytable -t
Testing events. Please, press CTRL-C to abort.
1369367506.235639: event MSC: scancode = 8034045b
1369367506.235639: event sync
1369367506.356334: event MSC: scancode = 8034045b
1369367506.356334: event sync

irw ei sano edelleenkään mitään, eikä cat /dev/lirc0 anna enää roskaa ruutuun, ennen kuin muutan tuon protokollan LIRCiksi (tämä tosin lienee tarkoituksenmukaista toimintaa)

Ainiin, kyseessä siis Ubuntu 13.04 64bit ja XBMC:tä pitäisi käyttää tällä...

12
Moi,

Olen nyt useamman päivän verran hakannut päätä seinään tuon media-PC:n kaukosäätimen kanssa, eli olen asentanut lirc -paketin, konfiguroinut sen näiden ohjeiden avulla:

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=100772&pid=798760#pid798760

Ongelma on se, ettei irw anna mitään tulostetta. Jos sen sijaan ajan:

Koodia: [Valitse]
sudo cat /dev/lirc0
ja painelen kaukosäätimen (tai oikeastaan minkä tahansa kaukosäätimen) nappuloita ruudulle tulee tauhkaa, eli vastaanotin ainakin toimii johonkin rajaan asti, mutta ilmeisesti tuo ei nyt generoi eventtejä jonnekin sopivaan paikkaan.

Sivuhuomiona, että lircd täytyy stopata ja startata aina joka välissä, jotta tuo cat toimii, muutoin tulee "device or resource busy"

edit:

Koodia: [Valitse]
$ dmesg | grep -i nuvoton
[    6.843465] input: Nuvoton w836x7hg Infrared Remote Transceiver as /devices/pnp0/00:02/rc/rc0/input4
[    6.843558] rc0: Nuvoton w836x7hg Infrared Remote Transceiver as /devices/pnp0/00:02/rc/rc0
[    6.843853] nuvoton_cir: driver has been successfully loaded
[    7.416513] input: MCE IR Keyboard/Mouse (nuvoton-cir) as /devices/virtual/input/input5
[    7.596713] rc rc0: lirc_dev: driver ir-lirc-codec (nuvoton-cir) registered at minor = 0

Lisää:

Koodia: [Valitse]
$ sudo ir-keytable -d /dev/lirc0
Found /sys/class/rc/rc0/ (/dev/input/event4) with:
Driver nuvoton-cir, table rc-rc6-mce
Supported protocols: NEC RC-5 RC-6 JVC SONY SANYO LIRC other
Enabled protocols: LIRC
Repeat delay = 500 ms, repeat period = 125 ms

13
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu mobiililaiteversio
« : 11.12.12 - klo:08.54 »
Unityn jälkeen ei ole tarvinnut säätää enää mitään  ;)

Vitsivitsi. Itseänikin kiinnostaa tuo Ubuntu for Android, ja nimenomaan siten, että laite on normaalisti ihan perus android, kunnes se dokataan. Haluaisin kokonaan eroon erillisestä läppäristä, kun samat asiat voisi tehdä riittävän tehokkaalla tabletilla/älyluurilla dokkaamalla "pöytäkoneeksi".

14
Ubuntu tietokoneissa / Vs: käyttäjän vaihto ?
« : 12.07.12 - klo:08.30 »
Klikkailet asennusohjelman läpi ja annat free/open tunnukset. Mikäli maksat spotifystä niin sille on saatavana linux-versio spotifyn sivuilta. Myös ilmainen clientti on saatavilla ja siihenkin on jo linkattu.

"Ilmainen" ja "maksullinen" versio natiivi-spotifystä linuxille ovat yksi ja sama ohjelma, ei kannata sekoittaa ihmisiä turhaan. Ei myöskään ole mitään syytä käyttää wine-asennusta vaan kannattaa luonnollisesti käyttää ihan natiivia versiota. Käsittääkseni linux -versio on nimellä "development preview" vain koska eivät halua antaa "virallista" tukea, jolloin joutuisivat panostamaan enemmän tuohon linux-versioon. (lue: korjaamaan kaikki löydetyt viat ja puutteet per heti)

Mitä enemmän linux-käyttäjiä, sitä enemmän linux-versio tulee luultavasti tulevaisuudessa saamaan huomiota osakseen ja sitä paremmaksi se tulee siten myös kehittymään.

15
Hah, tulipa ihan hyötykäyttöön tämä "tutoriaali" kun piti uudelleenasentaa htpc, löysin vain yhden suoranaisen virheen, jonka myös korjasin :)

Pitäisiköhän tästä vääntää wikisivu?

16
Täällä asiaan liittyen teknistä tarinointia:

http://lwn.net/Articles/469805/

Hyvää tekstiä, muttei sekään tosiaan antanut suoraa vastausta. Taidan mennä EXT4:llä oletuksilla ja odotella, että BtrFS kypsyy...

17
Moikka,

Eikös se ole ennemminkin toisinpäin, eli kun varausyksikön koko on pieni niin hukkatilaa ei kerry paljoakaan. Jos taas varausykikön koko olisi suurempi, ja levyllä olisi paljon tiedostoja jotka ovat kooltaan pienempiä kuin varausyksikkö, niin ne tiedostot veisivät kukin kuitenkin sen varausyksikön koon verran tilaa vaikka eivät tarvitsisi niin paljon? Ja joka tapauksessa kun tiedostot eivät ole kooltaan aina tuon varausyksikön kerrannaisia, niin osa viimeisestä tiedoston käyttämästä varausyksiköstä jää käyttämättä ja siitä aiheutuu hukkatilaa, mutta taaskin mitä isompi varausyksikkö sitä enemmän hukkatilaa.

Sinulla kun on pelkästään isompia tiedostoja levyllä, niin toki varausyksikköä voisi varmaan kasvattaakkin ja voihan näin mututuntumalta kai nopeuttaakin tiedostojen lukua kun ei tarvitse lukea niin monesta eri varausyksiköstä (jotka voivat olla levällään ympäri levyä), mutta hukkatilaa et sillä tavoin saa kyllä vähennettyä.

Jos sinulla on arviolta 15000 mp3 tiedostoa ja ne kaikki sattuisivat viemään keskimäärin puolet varausyksikön koosta hukkatilaa, olisi hukkatilan määrä noin 30mt (siis jos varausyksikkö on 4kt). Jos kasvatat varausyksikön koon nelinkertaiseksi kasvaa hukkatilakin nelinkertaiseksi eli 120mt, olettaen että jokainen tiedosto sattuu viemään hukkatilaa puolet varausyksikön koosta. Nappikauppaa sanon minä :)

Tuokin on totta. Ajattelin sitä kautta, että jokainen varausyksikkö "syö" tilaa levyltä, eli varausyksikkö vaatii aina metatietoa, eli tietoa itse varausyksiköstä ja tämän overheadin haluaisin minimoida. Varausyksikön vaatima kirjanpitohan lienee sama oli yksikön koko kuinka suuri hyvänsä, mutta onko se riittävän suuri hyöty suhteessa mahdolliseen haittaan, jossa tiedostot jakautuvat huonosti viimeisten varausyksiköiden kanssa (tosin tässä tapauksessahan sitä tapahtuu melko vähän, kun tiedostot ovat kaikki suuria)

Tiedä nyt sitten mitä tehdä tämän kanssa :D

18
Moi,

Pitäisi tiristää HTPC:n "media"-osiosta viimeisetkin tavut ja tehot irti kasvattamalla sen varausyksikön kokoa, mutta mistä tiedän mikä olisi optimaalinen koko varausyksikölle? Oletuksena ext4 käyttää 4KiB, mutta käsitykseni mukaan omassa tapauksessani tuo aiheuttaa paljon hukkatilaa, eli levy on 1TB levy, jossa siis n. 100G mp3-tiedostoja (olen yrittänyt rippailla kaikki 320kbps, joten ovat varmaan vähintään 7megaa per raita), loput menee leffoille ja TV-sarjoille (minimissään gigaisia tiedostoja kaikki).

Eli miten parhaiten tarkistan nykyisen "hukkatilan" ja miten pystyn vertaamaan sitä, jos kasvatan varausyksikön koon vaikka summamutikassa nelinkertaiseksi?

19
Multimedia ja grafiikka / Vs: XBMC varaa äänilaitteet
« : 02.05.12 - klo:08.34 »
Lainaus

Bingo, eli itse puukotin nuo ensimmäisen vastaajan tarjoamat muutokset /etc/asound.conf -tiedostoon, jota ei ollut alunperin olemassakaan. Nyt kun kurkkasin kotikansioon, siellä on näemmä juuri tuo .asoundrc -niminen tiedosto, jota en siis ole itse missään tapauksessa sinne laittanut, XBMC kait ohjailee ääniä juuri tuon avulla.

Osaako joku tulkita tuota ja kertoa, miten saan kaiken äänen, mitä ikinä kone tuottaa, menemään analogiseen ulostuloon (stereoiden RCA-liitäntään)

/etc/asound.conf muuttaa ääniasetuksia järjestelmäkohtaisesti ja kotikansion .asoundrc  käyttäjäkohtaisesti. XBMC hyvä multimedia softa. Minulla se kaappaa hiiren ja näppäimistönkin itselleen eli toinen näyttö ei ole käytössä esim. netti selailuun. Miksi käyttää RCA liitäntää kun HDMI tukee myös ääntä? Itsellä kulkee ääni ja kuva vain HDMI piuhassa. Vähentää piuhasotkua.

Jos haluaa hyvätasoista ääntä niin softamikseri pitää ohittaa. Näin esim CD ääntä ei resamplata 44.1 --> 48 kHz. XBMC osaa myös DTS ja muut monikanava äänet. Näin on myös Windows systeemissä kun halutaan ohittaa ääntä pilaava mikseri ja pistää bitit suoraan esim av-vahvistimeen. Silloin ei muut äänet toimi eikä edes äänenvoimakkuuden säätö.

XBMC:n asetuksissa voi valita äänilaitteen ja ulostulon. asound.conf tiedostossa voi määrittää niitä lisää. alsamixer on myös tutustumisen arvoinen. Itse en käytä edes pulsea kun ei ole tarvetta siirtää ääntä verkossa toiselle koneelle Ja pulseaudio ongelmallinen muutenkin XBMC:n kanssa. Ehkä advancedsettings.xml tiedostossa voi määrittää XBMC vapauttamaan äänikortin.

RCA:n käyttäminen HDMI:n sijaan johtuu siitä, että äänentoisto tapahtuu nyt wanhojen stereoiden kautta, enkä ole vieläkään tarvinnut varsinaista AV-vahvistinta (tosin heti, kun riittävän kyvykäs keksintö tulee markkinoille riittävän edullisesti, ostan sellaisen).

Täytyypä kurkata, mitä optioita tuonne advancedsettings.xml -tiedostoon saa puukotettua.

20
Multimedia ja grafiikka / Vs: XBMC varaa äänilaitteet
« : 26.04.12 - klo:16.58 »
Itse ongelmaan en osaa antaa ratkaisua, mutta osaan sitä kyllä kritisoida. Hommahan on ihan hanurista, Windows tai OSX -käyttäjillä ei ole ollut vastaavia typeriä ongelmia tämän vuosituhannen puolella. Miten lienee tuo jakelu säädetty?

Ei tätä ongelmaa ole ollut Linuxissakaan aikoihin, koska Alsa käyttää oletuksena dmixiä eri äänilähteiden yhdistämiseen ja näytteenottotaajuuksien muuttamiseen. Se ajaa pitkälti saman asian kuin PulseAudio.

Tuossa XBMC-jakelussa on ilmeisesti tehty omia säätöjä .asoundrc:ssä, joka pahimmassa tapauksessa luodaan uudelleen jokaisessa käynnistyksessä niin että sen muuttaminen on hankalaa. Tai sitten XBMC on vain asetettu käyttämään suoraan Alsan hw-laitetta default-laitteen sijaan. Mitä siellä ääniasetuksissa näkyy?

Bingo, eli itse puukotin nuo ensimmäisen vastaajan tarjoamat muutokset /etc/asound.conf -tiedostoon, jota ei ollut alunperin olemassakaan. Nyt kun kurkkasin kotikansioon, siellä on näemmä juuri tuo .asoundrc -niminen tiedosto, jota en siis ole itse missään tapauksessa sinne laittanut, XBMC kait ohjailee ääniä juuri tuon avulla.

Osaako joku tulkita tuota ja kertoa, miten saan kaiken äänen, mitä ikinä kone tuottaa, menemään analogiseen ulostuloon (stereoiden RCA-liitäntään):

Koodia: [Valitse]
~$ cat .asoundrc

pcm.!default {
type plug
slave {
pcm "both"
}
}

pcm.both {
        type route
        slave {
                pcm multi
                channels 6
        }
        ttable.0.0 1.0
        ttable.1.1 1.0
        ttable.0.2 1.0
        ttable.1.3 1.0
        ttable.0.4 1.0
        ttable.1.5 1.0
}

pcm.multi {
        type multi
        slaves.a {
                pcm "hdmi_hw"
                channels 2
        }
        slaves.b {
                pcm "digital_hw"
                channels 2
        }
        slaves.c {
                pcm "analog_hw"
                channels 2
        }
        bindings.0.slave a
        bindings.0.channel 0
        bindings.1.slave a
        bindings.1.channel 1
        bindings.2.slave b
        bindings.2.channel 0
        bindings.3.slave b
        bindings.3.channel 1
        bindings.4.slave c
        bindings.4.channel 0
        bindings.5.slave c
        bindings.5.channel 1
}

pcm.hdmi_hw {
        type hw
        card 1
        device 3
        channels 2
}

pcm.hdmi_formatted {
        type plug
        slave {
                pcm hdmi_hw
                rate 48000
                channels 2
        }
}

pcm.hdmi_complete {
        type softvol
        slave.pcm hdmi_formatted
        control.name hdmi_volume
        control.card 1
}

pcm.digital_hw {
        type hw
        card 0
        device 1
        channels 2
}

pcm.analog_hw {
        type hw
        card 0
        device 0
        channels 2
}

Sivuja: [1] 2 3 ... 13