Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Jantunen

Sivuja: [1] 2
1
Moikka,

Mulla on käytössä työpöytäsetuppi, jossa on läppärin oma näyttö sekä kaksi ulkoista näyttöä telakassa. Ongelma on, että hiirtä on välillä vaikea "löytää" ja olen kateellisena katsellut duunikaverin OS X hiirielettä, jossa heiluttamalla hiirtä kasvaa kursorin koko hetkeksi suuremmaksi. Siinäpä ne kateuden aiheet siihen käyttikseen jääkin, joten seuraavaksi tutkin onko kukaan muu kokeillut ratkaista tätä "ongelmaa" Ubuntussa ja kun en löytänyt, niin tein itse ja säästin:

https://github.com/Strobotti/gnome-mouse-magnifier

Nythän on niin, että tyhjällä työpöydällä tuo toimii kuin junan vessa, eli sheikkaamalla rottaa hieman ees-taas kasvaa kursori maksimikokoonsa ja pienenee sitten takaisin, kun täristys lakkaa. Jostain syystä kuitenkin joidenkin sovellusten ikkunat eivät tunnu kunnioittavan tuota asetusta, eli mm. phpstorm ja google-chrome/chromium rendaavat ihan erikokoisen osoittimen, eli ohittavat tämän asetuksen olankohautuksella.

Osaako joku jeesata tuon kanssa? En ole mikään python-koodari, mikä näkyy kädenjäljessä eli kiinnostaisi kuulla myös, mikäli olen tehnyt jotain typeriä mokia tuolla koodin syövereissä :)

vaatii paketin python3-xlib asennuksen toimiakseen.

2
Moi,

Olen nyt useamman päivän verran hakannut päätä seinään tuon media-PC:n kaukosäätimen kanssa, eli olen asentanut lirc -paketin, konfiguroinut sen näiden ohjeiden avulla:

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=100772&pid=798760#pid798760

Ongelma on se, ettei irw anna mitään tulostetta. Jos sen sijaan ajan:

Koodia: [Valitse]
sudo cat /dev/lirc0
ja painelen kaukosäätimen (tai oikeastaan minkä tahansa kaukosäätimen) nappuloita ruudulle tulee tauhkaa, eli vastaanotin ainakin toimii johonkin rajaan asti, mutta ilmeisesti tuo ei nyt generoi eventtejä jonnekin sopivaan paikkaan.

Sivuhuomiona, että lircd täytyy stopata ja startata aina joka välissä, jotta tuo cat toimii, muutoin tulee "device or resource busy"

edit:

Koodia: [Valitse]
$ dmesg | grep -i nuvoton
[    6.843465] input: Nuvoton w836x7hg Infrared Remote Transceiver as /devices/pnp0/00:02/rc/rc0/input4
[    6.843558] rc0: Nuvoton w836x7hg Infrared Remote Transceiver as /devices/pnp0/00:02/rc/rc0
[    6.843853] nuvoton_cir: driver has been successfully loaded
[    7.416513] input: MCE IR Keyboard/Mouse (nuvoton-cir) as /devices/virtual/input/input5
[    7.596713] rc rc0: lirc_dev: driver ir-lirc-codec (nuvoton-cir) registered at minor = 0

Lisää:

Koodia: [Valitse]
$ sudo ir-keytable -d /dev/lirc0
Found /sys/class/rc/rc0/ (/dev/input/event4) with:
Driver nuvoton-cir, table rc-rc6-mce
Supported protocols: NEC RC-5 RC-6 JVC SONY SANYO LIRC other
Enabled protocols: LIRC
Repeat delay = 500 ms, repeat period = 125 ms

3
Moi,

Pitäisi tiristää HTPC:n "media"-osiosta viimeisetkin tavut ja tehot irti kasvattamalla sen varausyksikön kokoa, mutta mistä tiedän mikä olisi optimaalinen koko varausyksikölle? Oletuksena ext4 käyttää 4KiB, mutta käsitykseni mukaan omassa tapauksessani tuo aiheuttaa paljon hukkatilaa, eli levy on 1TB levy, jossa siis n. 100G mp3-tiedostoja (olen yrittänyt rippailla kaikki 320kbps, joten ovat varmaan vähintään 7megaa per raita), loput menee leffoille ja TV-sarjoille (minimissään gigaisia tiedostoja kaikki).

Eli miten parhaiten tarkistan nykyisen "hukkatilan" ja miten pystyn vertaamaan sitä, jos kasvatan varausyksikön koon vaikka summamutikassa nelinkertaiseksi?

4
Multimedia ja grafiikka / XBMC varaa äänilaitteet
« : 20.04.12 - klo:09.35 »
Moi,

Olohuone-PC:ssäni on XBMCBuntu, joka toimii täydellisesti muuten, mutta XBMC varaa kaikki äänilaitteet itselleen siten, ettei muut ohjelmat voi niitä käyttää. Esimerkkinä mainittakoot zsnes-emulaattori, joka samalla koneella toimii moitteetta äänien kanssa jos käynnistän sen työpöytäistunnosta, mutta ei inahdakaan kun sen potkaisee käyntiin advanced launcher -add-onilla XBMC:stä. Vastaavasti aplay heittää virhettä kun XBMC on käynnissä, mutta toimii kyllä normaalisti työpöydältä, eli tässä virhe:

Koodia: [Valitse]
$ aplay -D default /usr/share/sounds/alsa/Front_Left.wav
aplay: main:660: audio open error: Device or resource busy

Miten saan äänet toimimaan muissa softissa yhtäaikaisesti XBMC:n kanssa?

Asennus on aikalailla vakio XBMCBuntu ilman mitään sen kummempia virityksiä, äänet menevät sterkkoihin RCA-piuhalla, kuva telkkariin HDMI:llä.

5
Moi,

Otsikon kaltainen kysymys toistuu aika ajoin ja googlella löytyy kaikenlaista tauhkaa, mutta ilmeisesti oma ymmärrykseni aiheesta on aivan liian puutteellinen, koska en tahdo ymmärtää puoliakaan siitä, mitä pitäisi tehdä. Skenaario on seuraavanlainen:

Nettiyhteys tulee nyt asuntoon Elisan ADSL:n kautta, ko. boksi on todella epävakaa langattoman suhteen, langallisesti toimii todella hyvin, joten olisi tarkoitus saada media-pc jakamaan langattomasti tuota yhteyttä.

Eli tarkoitus olisi saada langalla yhteys kaikkiin langallisiin laitteisiin edelleenkin, mutta sammuttaa tuon Elisan boxin langaton kokonaan ja saada ubuntu-pohjainen laite "tilalle". Koneen eth0:lla on ip:nä 192.168.100.50 ja ideaalitilanne olisi, että wlan0:n avulla saisi samaan verkkoon lisää laitteita. Networkmanager on poistettu, koska purkkia pitää konffata ssh:n yli.

Asensin jo paketit dhcp-server ja dnsmasq, jälkimmäinen jotta saisin kaupanpäälle kakutettua dns-tauhkaa. Ongelmani on lähinnä siinä, miten konffaan wlan0:n /etc/network/interfaces-tiedostossa siten, että saan wpa2:n käyttöön jakamaan yhteyden samaan lähiverkkoon ja internettiin kuin muutkin laitteet ovat langallisesti.

eth0:n osalta interfaces näyttää tältä:


Koodia: [Valitse]
auto lo
iface lo inet loopback

auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.100.50
netmask 255.255.255.0
#network 192.168.255.0
broadcast 192.168.100.255
gateway 192.168.100.1

wlan0:n ei tarvitse välttämättä olla samassa verkossa langallisten laitteiden kanssa, mutta se olisi toki bonusta...

Kiitos jo etukäteen!

6
Moi,

Uuden Ubuntun ilmestymisen kunniaksi pistin täyttymispisteessä olleen Media-PC:n kiintolevyn vaihtoon ja asensin tuoreen Mythbuntu 11.10:n. Muuten olen ollut todella tyytyväinen muutamia frontendin kaatuiluja lukuunottamatta, mutta suurin ongelma on nyt se, ettei nykyisissä Mythbuntun repoissa ole tarjolla mt-daapd (Firefly media-palvelin) vaan sen korvaava forked-daapd. Itseäni ei haittaa, vaikka tuo uusi versio ei tarjoa dokumentaation mukaan webbi-hallintaa, vaan se, ettei DAAP-palvelu vain toimi, vaikka palvelu näennäisesti pyöriikin.

Banshee kaatuu seuraavaan virheilmoon:

Koodia: [Valitse]
Unhandled Exception: Daap.LoginException: Failed to login ---> Daap.ContentException: Could not find root node 'dmap.serverrevision'
  at Daap.ContentParser.Parse (Daap.ContentCodeBag bag, System.Byte[] buffer, System.String root, System.Int32& offset) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Daap.ContentParser.Parse (Daap.ContentCodeBag bag, System.Byte[] buffer, System.String root) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Daap.Client.GetCurrentRevision () [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Daap.Client.Refresh () [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Daap.Client.Login (System.String username, System.String password) [0x00000] in <filename unknown>:0
  --- End of inner exception stack trace ---
  at Daap.Client.Login (System.String username, System.String password) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Banshee.Daap.DaapSource+<AuthenticatedLogin>c__AnonStorey4.<>m__8 () [0x00000] in <filename unknown>:0

/etc/forked-daapd.conf näyttää tältä:

Koodia: [Valitse]
general {
# Username
uid = "daapd"
logfile = "/var/log/forked-daapd.log"
# Database location
db_path = "/var/cache/forked-daapd/songs3.db"
# Available levels: fatal, log, warning, info, debug, spam
loglevel = log
# Admin password for the non-existent web interface
admin_password = "unused"
# Enable/disable IPv6
ipv6 = no
}

# Library configuration
library {
# Name of the library as displayed by the clients
# %h: hostname, %v: version
name = "My Music on %h"
# TCP port to listen on. Default port is 3689 (daap)
port = 3689
# Password for the library. Optional.
password = "salasana"

# Directories to index
directories = { "/var/lib/mythtv/music" }
# Directories containing compilations
# Matches anywhere in the path (not a regexp, though)
# compilations = { "/compilations/" }

# Should iTunes metadata override ours?
# itunes_overrides = true

# Formats: mp4a, mp4v, mpeg, alac, flac, mpc, ogg, wma, wmal, wmav, aif, wav
# Formats that should never be transcoded
# no_transcode = { "alac", "mp4a" }
# Formats that should always be transcoded
# force_transcode = { "ogg", "flac" }
}

# Local audio output
audio {
# AirTunes name - used in the speaker list in Remote
nickname = "Computer"
# Audio device name for local audio output
# card = "default"
# Mixer channel to use for volume control - ALSA/Linux only
# If not set, PCM will be used if available, otherwise Master.
# mixer = ""
}

Sivuhuomautuksena kun yritän selaimella mennä palvelimen ko. porttiin, jossa siis mt-daapd:n aikoihin pyöri ylläpito-ruutu, kyselee se kyllä kiltisti htaccess-tyyliin tunnareita, mutta nuo konffeissa olevat arvot eivät kelpaa...

7
Laitealue / Ubuntu 11.04 Wifi vaatii "rautaresetin"
« : 30.09.11 - klo:15.29 »
Moi,

Olen tässä ihmetellyt jo jonkin aikaa, kun WPA2-suojattu lähiverkkomme (Elisan boksi) ja Thinkpad-kannettavat eivät oikein aina suostu yhteityöhön.

Vaimoni Thinkpad T60 tekee sitä, että joskus käynnistettäessä se ilmoittaa yhdistäneensä verkkoon kyllä, mutta mikään yhteys ei kyllä oikeasti toimi, eli nettisivut eivät aukea jne. Tähän auttaa kun napsauttaa langattomien yhteyksien kytkimestä yhteydet ensin poikki ja hetken päästä takaisin päälle (eli se pieni liukukytkin kannettavan laidasssa).

Oma X201 taasen tekee saman joka kerta kun kone käynnistetään, eli näyttäisi yhdistävän ok, saa IP:n jne, mutta joudun napsauttamaan hardware-kytkimestä yhteydet pois ja sitten takaisin päälle ja vasta sitten uudelleen yhdistämisen jälkeen linjat pelaavat.

Itseäni tuo ei enimmäkseen haittaa, koska 99% ajasta laitteeni on telakka-asemassa ja ethernet-piuhalla suoraan ADSL-boksissa, mutta kyllä tuo silti pitäisi saada toimimaan.

lshw sanoo itselläni tuollaista:

Koodia: [Valitse]
       description: Wireless interface
       product: Centrino Ultimate-N 6300
       vendor: Intel Corporation
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:02:00.0
       logical name: wlan0
       version: 35
       serial: 00:24:d7:4e:61:4c
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list ethernet physical wireless
       configuration: broadcast=yes driver=iwlagn driverversion=2.6.38-11-generic firmware=9.221.4.1 build 25532 ip=192.168.100.13 latency=0 link=yes multicast=yes wireless=IEEE 802.11abgn
       resources: irq:43 memory:f2400000-f2401fff

Ideoita?

8
Moi,

Miten saan englanninkielisen Ubuntun kalenterin näyttämään maanantain viikon ensimmäisenä päivänä sunnuntain sijaan? Epäilen, että tuo "viikon ensimmäinen päivä" -asetus tulee lokalisoinneista, koska ainakaan tuolta "Time & Date Settings" -ikkunasta ko. asetusta ei löydy.

9
Moi,

Asensin olohuone-PC:seeni mt-daapd -palvelimen, konfiguroin sen onnistuneesti, eli pystyn selaimella ottamaan yhteyttä siihen ja lisäksi latasin DAAP-sovelluksen Androidille puhelimeeni, joka kykenee toistamaan musiikkia ko. palvelusta todella näppärästi.

Jostain syystä kuitenkaan kannettavassani (Natty Narwhal) toisto DAAP-lähteestä ei onnistu sen enempää Bansheella kuin Rhythmboxillakaan. Banshee kysyy ensin salasanaa (kokeiltu myös ilman salasanaa) jonka jälkeen se sanoo, "Disconnected from music share" ja painikkeen "Try connecting again", jonka painaminen tuntuu jättävän yhteydenmuodostuksen jumiin (tai siis mitään ei tapahdu, ruudussa lukee "logging in to [jaon nimi]". Kokeiltu on lisäksi niin lähiverkon IP:llä kuin dyndns:llä järkätyllä osoitteella (portti-ohjaukset on kunnossa, koska puhelin toistaa kummasta vain).

Mikähän mahtaa mättää ja onko muilla mitään kokemusta tuosta DAAP-toistosta?

10
Moi,

Minulla on muutama java-projekti jotka jakavat suurimman osan kirjastoista joten pystytin kirjastoille oman mercurial-repon jonka sitten kloonasin noihin projekteihin ali-repoksi (kaunista suomea?). Ongelmaksi, tai oikeastaan "ongelmaksi" muodostuu vain se, että nyt käyttäjätunnusta kysellään pull ja push -komentojen yhteydessä kaksi kertaa, eli kerran projektin omaan autentikointiin toisen kerran subrepon vastaavaan. Projektin käyttäjätunnus- ja salasanakysely kyllä lähtee laittamalla projektin omaan .hg/hgrc-tiedostoon tarvittavat kohdat, eli tyyliin:

Koodia: [Valitse]
[paths]
default = http://tunnus:salasana@hg.osoite.net/hg/projekti/

Kokeilin samaa kaavaa sekä alirepon .hg/hgrc-tiedostoon että projektin omaan .hgsub-tiedostoon ilman tulosta: itse projekti ei nyt kysele mitään, mutta alirepo edelleen kylläkin. Todellisuudessa .hgsub-tiedoston muokkaaminen tällä tavalla ei tulisi edes kyseeseen, sillä ko. tiedostohan on commitoituna projektin repoon, joka tarkoittaisi käytännössä sitä, että kaikki projektin kloonanneet näkisivät sekä käyttäjätunnukseni että salasanani.

ps. olen tietoinen että salasanan kirjoittaminen selväkielisenä tuonne on huonoa tietoturvaa, mutta tarkoitus ei ole jättääkään salasanaa tuonne, haluan vain saada edes tuon käyttäjätunnuksen kyselyn pois, mutta siihen asti tasoitan tilannetta vähentämällä kirjoitettavaa...  :)

11
Moikka,

Opiskelen huvikseni Gnome panel applettien tekemistä pythonilla ja ajattelin, että olisi mielenkiintoista vääntää sellainen appletti, joka hakee määrättyjen osakkeiden kurssit helsingin pörssistä. Ongelma ei näemmä ole itse toteutuksessa, vaan siitä, mistä Nasdaq OMX:n kursseihin pääsee käsiksi. Yahoo Financella saa kyllä jenkki-osakkeiden kursseja:

http://benjisimon.blogspot.com/2009/01/truly-simple-stock-api.html

Mutta kun tuonne syöttää Helsingin pörssin osakkeen symbolin, saa nollia vastaukseksi. Outoahan tässä on se, että kun esim Kone Oy:n osakkeen symbolin syöttää tuonne itse sivuston hakuun, se hakee kyllä nimen oikein, mutta itse kurssitiedot jäävät uupumaan:

http://finance.yahoo.com/q?s=KNEBV&ql=1

Itse kysymys kuuluu siis: onko kenelläkään kokemusta tai tietoa mistä saisi osakekurssit ilmaiseksi, edes viivästettynä (reaaliaikaisuutta en tarvitse tähän harjoitukseen) ja nimenomaan ilmaiseksi, koska kyseessä on opiskelumielessä tehtävästä sovelmasta, jonka mikäli joskus jopa saan valmiiksi, aion laittaa avoimella lähdekoodilla kaikkien saataville.

Tarve olisi siis saada edellinen päätöskurssi sekä muutos, per osake, ideaalitilanteessa myös lista osake-symboleista, jolloin käytettävyys saadaan paremmaksi, kun seurattavien osakkeiden symboleita ei tarvitsisi syöttää käsin.

Ps. mikäli löydän/saan vastauksen tuohon em. kysymykseen, laitan tähän ketjuun myös infoa edistyksesta - mikäli sitä siis ikinä tosiaan tapahtuu

12
Moikka,

Olen yrittänyt muuntaa Oraclen instant-client asennuspaketteja .rpm muodosta .deb muotoon käyttäen alien-komentoa. Jostain syystä kaikki näyttäisi toimivan OK, mutta .deb paketeja ei vain näy missään. Olen myös yrittänyt konvertoida paketit yksitellen ilman sen parempaa tulosta.

Olen siis ajanut seuraavaa:
Koodia: [Valitse]
$ sudo alien oracle-instantclient11.2-*.rpm
oracle-instantclient11.2-basic_11.2.0.2.0-2_i386.deb generated
oracle-instantclient11.2-devel_11.2.0.2.0-2_i386.deb generated
oracle-instantclient11.2-sqlplus_11.2.0.2.0-2_i386.deb generated

Mutta kun yritän etsiä esim tiedostoa oracle-instantclient11.2-basic_11.2.0.2.0-2_i386.deb, sitä ei ole missään. Komentamalla sama -g lipulla, saan jokaista pakettia kohden kaksi kansiota, joista .deb -paketit saisi rakennettua, mutta mihin nuo itse paketit jäävät uupumaan?

Alien on asennettu ihan repoista:
Koodia: [Valitse]
$ alien -V
alien version 8.81

13
Itse olen useaan otteeseen kokeillut tehdä live-usb-tikun ja koittanut oman laitteistoni toimintaa, eli Thinkpad X201 + Ultrabase, jossa on siis kiinni kaksi näyttöä, toinen DVI:llä (displayport, sovittimella) ja toinen VGA:lla, nykyinen asennettu 10.10 toimii kuin unelma eli display-properties antaa sijoittaa näytöt ja työpöydät juuri miten haluaa, mutta tuossa Nattyssä se ei toimi ollenkaan. Tai siis korjaan, se display-properties -työkalu kyllä antaa tehdä vaikka mitä, mutta käytännössä näytöt menevät aivan sekaisin, eli tuo yläpalkki menee minne sattuu ja suurin osa molemmista näytöistä on mustana (joskin hiirellä voi liikkua kummassakin näytössä kuten pitäisi). Eli toimii kunnolla vain kun näytöt on kloonattu.

Missä vaiheessa tuollaista bugia kannattaa ruveta raportoimaan, ymmärrän että ollaan edelleen beta-vaiheessa, mutta googlettamalla en ole onnistunut löytämään mitään vastaavaa ongelmaa raportoitaneen?

14
Kokeilenpa taas pitkästä aikaa Gnomen sijaan KDE:tä, kun se on aina teknisesti vaikuttanut edistyneemmältä, mm. työpöytätehosteet oikeasti toimivat toisin kuin gnomen päälle purkattu compiz, taustakuvan saa diashowksi ilman ylimääräisten ohjelmien asentelua, muutenkin yleinen asetusten tekeminen näyttää olevan pidemmälle vietyä.

Yksi asia kuitenkin ihmetyttää: miten ihmeessä tuolta langattoman yhdeyden asetuksista saa tuon "system setting"-täpän päälle jotta nettiyhteys olisi käytössä jo ennen sisäänkirjautumista? Googlea olen kiusannut aiheella, samoin kuin foorumin hakuakin, mutta ilmeisesti en ole osannut etsiä oikeilla hakusanoilla.

Käytössä siis tuorein vakaa Kubuntu ja englanninkielisenä pyörii...

15
Törmäsin todella omituiseen ongelmaan käyttäessäni Vmware Serverin versiota 1.0.5 build-80187 ubuntu hardyssä, nimittäin leikepöytä toimii isäntä-koneen ja virtuaalikoneen (Windows XP Pro, SP2) välillä kuin junan vessa - PAITSI jos kopioitavassa merkkijonossa on ä tai ö -kirjaimia. Euron merkki sentään välittyy, tosin tilalla on pelkkä kysymysmerkki, mutta jos merkkijonossa on yksikin ääkkönen, jää kaikki kopioitumatta!

Kyse on siis ubuntusta kopioitujen tekstinpätkien pasteamisesta windows xp-virtuaaliin, toisin päin merkit kyllä kopioituvat ihan ok...

Muilla vastaavia kokemuksia? Google ei ollut kovin avulias, tai sitten en osannut etsiä...

16
Moro!

Seurasin tuota howtoa:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=451510

Ja sain tuon toimimaan juuri niin kuin pitääkin omalla kotikoneellani (32bit ubuntu 7.10).
Nyt sama toimenpide ubuntu server 7.10 64bit ei suostu kirjaamaan vastaavanlaista käyttäjää sisälle vaan sanoo
"connection closed" heti salasanan antamisen jälkeen.

/var/log/auth.log sanoo seuraavaa:
Koodia: [Valitse]
Jan 24 09:29:25 xxxxxx scponly[27574]: retrieved home directory of "/home/chroot/xxxxxx" for user "xxxxxx"
Jan 24 09:29:25 xxxxxx scponly[27574]: chrooting to dir: "/home/chroot/xxxxxx"
Jan 24 09:29:25 xxxxxx scponly[27574]: chdiring to dir: "/"
Jan 24 09:29:25 xxxxxx scponly[27574]: chdiring to dir: "/"
Jan 24 09:29:25 xxxxxx scponly[27574]: setting uid to 1003
Jan 24 09:29:25 xxxxxx scponly[27574]: processing request: "/usr/lib/openssh/sftp-server"
Jan 24 09:29:25 xxxxxx scponly[27574]: running: /usr/lib/sftp-server (username: xxxxxx(1003), IP/port: xxx.xxx.xxx.xxx 39449 22)
Jan 24 09:29:25 xxxxxx scponly[27574]: failed: /usr/lib/sftp-server with error No such file or directory(2) (username: xxxxxx(1003), IP/port: xxx.xxx.xxx.xxx 39449 22)

Ssh ja sftp toimivat kyllä muilla käyttäjillä, muttei juuri tuolla scponlyä käyttävällä käyttäjällä.

Kotikoneen ympäristö ja palvelimen ympäristö eivät ole lähellekkään identtiset noin miljoonan muun tuloksettoman chroot-kokeilun jäljiltä kotikoneella, joten en osaa edes kuvitella mistä vikaa pitäisi lähteä hakemaan...

/etc/ssh/sshd_config -tiedostoon olen muuten laittanut
UsePrivilegeSeparation no
mikäli sillä on mitään merkitystä...

17
Minulla on Ibm T30 kannettava kiinni porttitoistimessa jossa on siis DVI- ja VGA-liittimet. Kummastakin liitännästä saan ilman mitään taistelua saman resoluution ulos kuin kannettavan omasta näytöstä (1024x768) mikä on siis käyttökelvoton työkäytössä. Kokeiltuani useampaa näyttöä, yhtä kuvaputkea (vga), kahta littua (dvi sekä vga) oli tilanne se, että DVI-liitäntäinen littu ei mennyt natiiviresoluutioon (1280x1024) kirveelläkään. Kuvaputki meni heittämällä tuohon resoluutioon, mutta kuvanlaatu oli käyttökelvoton (kuva oli sumea, vaikka virkistystaajuus oli riittävä - tämä ominaisuus tosin oli myös windowsissa, lienee porttitoistimen ongelma). Vihdoin toista littunäyttöä (VGA) kokeiltuani sain sen uskomaan, että nyt mennään 1280x1024 resoluutioon, mikä kelpaa ensi-hätään...

Kotona ViewSonicin littutelkkari meni aikaisemmin Feistyllä heti oikein 1280x768-resoluutioon (DVI), gutsyllä en ole vielä testannut...

Nyt kuitenkin tuli vastaan seuraavanlainen omituisuus, eli työpöydällä on nyt ikäänkuin kaksi erikokoista työpöytää sisäkkäin, eli jos maksimoin ikkunan, se maksimoituu kuin näytön resoluutio olisi 1024x768 - paitsi jos ikkunan yksikin sivu on tuon pienemmän tilan ulkopuolella!
Tämä ei siis haittaa kun siihen on jo oikeastaan tottunut, mutta miten saisin edes nuo valikkorivin ja "taskbarin" löytymään näytön "oikeista" ylä- ja ala-laidoista käytettävän näytön mukaan, esim ala-palkki täytyy aina vetää hiirellä tuonne isomman työtilan alaosaan kun kirjautuu sisään ja yläpalkki vastaavasti ei koskaan veny aivan näytön oikeaan reunaan asti (kuva liitteenä, pahoittelen isoa kokoa)

[ylläpito on poistanut liitteen]

18
Olen nyt pari kuukautta taistellut tuon läppärini (Ibm t30) kanssa, kun siinä tuntuu olevan joku outo WLAN-kortti, joka ei suostu toimimaan kirveelläkään!

Sen verran availin tuota keksintöä että luin kortin kyljestä seuraavat tiedot (joiden avulla löysin vihdoin windows-ajurin)

TNETW11306VF
XG-650 V0.3

Asentelin ndiswrapperin seuraavaa ohjetta mukaillen:

http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Feisty#How_to_install_Windows_Wireless_Drivers_.28Ndiswrapper.29

Järjestelmä antaa nyt seuraavaa:

Koodia: [Valitse]
sudo ndiswrapper -l
tnet1130 : driver installed
        device (104C:9066) present (alternate driver: acx)

lspci -nn (ylimääräiset rivit poistettu tulosteesta)
02:02.0 Network controller [0280]: Texas Instruments ACX 111 54Mbps Wireless Interface [104c:9066]


Lähistöllä olevaan avoimeen verkkoon kun yrittää liittyä network-managerin avulla, sanoo iwconfig kuitenkin "not-associated", network-manager kyllä väittää, että ollaan verkossa...

Lisähuomiona mainittakoon, että asensin huvin vuoksi tuon "windows wireless drivers" guin, joka taasen sanoo että "hardware present: no"???

Onko tässä nyt oikeasti annettava periksi ja laitettava tohon kannettavaan Windows (olisi sääli sinänsä, koska olen 110% tyytyväinen tuohon ubuntuun muuten) kun tuon kannettavan idea vähän kärsii, jos sitä ei saa helposti verkkoon joka paikassa...

19
Elikkäs asensin läppäriini (Ibm T30) Feistyn siinä toivossa että tuo Wlan vihdoin alkaisi futaamaan, mutta ongelma on edelleen sama, eli network manager näyttää kyllä avoimet verkot ihan hyvin, yhdistääkin ihan ripeästi, mutta mihinkään en pääse?! Eli selain ilmoittaa vain timeouttia jne, ei pingaa minnekään jne...

Diagnostiikkaa (vähän siistitty):

Koodia: [Valitse]
# sudo lshw -C network

  *-network:0             
       description: Wireless interface
       product: ACX 111 54Mbps Wireless Interface
       vendor: Texas Instruments
       physical id: 2
       bus info: pci@02:02.0
       logical name: wlan0
       version: 00
       serial: 00:60:b3:a5:3b:69
       width: 32 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: bus_master cap_list ethernet physical wireless
       configuration: broadcast=yes driver=acx_pci latency=64 multicast=yes wireless=IEEE 802.11b+/g+
       resources: iomemory:d0200000-d0201fff iomemory:d0220000-d023ffff irq:11


# iwconfig

wlan0     IEEE 802.11b+/g+  ESSID:""  Nickname:"acx v0.3.36"
          Mode:Managed  Frequency:2.462 GHz  Access Point: Not-Associated   
          Bit Rate:2 Mb/s   Tx-Power=15 dBm   Sensitivity=1/3 
          Retry min limit:7   RTS thr:off   
          Power Management:off
          Link Quality=49/100  Signal level=28/100  Noise level=0/100
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:33  Invalid misc:0   Missed beacon:0


Kaikki siis näyttää olevan kuten pitää, muttei kuitenkaan...

Koitin katsoa googlesta ja täältäkin etsintä toiminnolla, osa ongelmasta johtunee siitä, ettei minulla ole *lainkaan* kokemusta WLANista (edes windows puolelta)...

20
Elikkäs miten saan pakotettua paint() metodin kutsun, niin että saan säikeistetyn ohjelman päivittämään ruudun (JDialog) sisällön sopivin väliajoin.

Teen siis kopiointi-ikkunaa jonka pitäisi päivittää progress-baria sopivin väliajoin, tällä hetkellä tapahtuu seuraavaa:

1) Avaan ko. dialogin, joka käynnistää kopiointi-säikeen
2) kopiointisäie kutsuu joka tiedoston kopioinnin jälkeen JDialogini setProgressPercentage(int percentage) -metodia antaen arvon väliltä 0 - 100
3) setProgressPercentage() -metodi kutsuu repaint()-metodia, paint(Graphics g) vastaavasti piirtää progress-barin ruutuun.

ongelma on, että ruutu päivittyy vain alussa ja seuraavan kerran vasta kun kopiointi on valmis. Paint-metodi kyllä huutaa debugit ulos komentoriville kiltisti, mutta tosiaan tuo ruutu ei päivity... olen jopa kokeillut pakottaa tuota ruudun päivittämistä seuraavasti:

Koodia: [Valitse]
if(this.getGraphics() != null)
this.paint(this.getGraphics());

Tämäkään ei muuta tilannetta. Googlesta olen kaivellut tietoa sekä säikeistä että repaint() -metodin pakottamisesta - tuloksetta...

Ja ei, en voi käyttää valmiita gui-palikoita, koska sovelluksesta tulee erittäin "skinitetty"...

-edit-
Kokeilin tosiaan myös kaksoispuskuroida tuon piirron. Omituisinta tuossa on se, ettei ikkunan sisältö päivity oikein vaikka pyöräytän jotain toista ikkunaa tuon ikkunan päällä, jolloin paint-metodin luulisi välittävän piirtokäskyt loppuun asti?!?

-edit2-
Jep, niinhän se menee, että kun debugataan, kannattanee debugata oikeita asioita (esim miten kokonaislukujen jakolasku pyöristyy jne) eli piirto toimi oikein, prosenttilaskut meni mönkään... Perjantaipäivät pitäisi muuttaa arkipyhiksi tai ainakin palkallisiksi vapaapäiviksi... :D

Sivuja: [1] 2