Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jantunen

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 13
21
Multimedia ja grafiikka / Vs: XBMC varaa äänilaitteet
« : 26.04.12 - klo:08.38 »
En nyt haulla sitä enää löytänyt, mutta yksi ohje vuodelta 2006 on kopioituna koneelleni noita  tilanteita varten, kokeile toimiiko:

CLIPS

Kiitos tuosta, mutta ei jostain syystä auttanut, eli bootin jälkeen tilanne edelleen sama, eli äänilaitteet varattuja. Tarvitseeko asentaa jotain paketteja, että tuo toimii?

Ilmeisesti ratkaisu löytyisi jotenkin Pulseaudiosta, mutta ei mitään havaintoa, miten sen kanssa toimitaan. Noh, jatketaan googleilua...

22
Koskahan muuten nvidian suljetut alkavat tukemaan xrandr:ia? Siitä on nyt kohkattu varmaan pari vuotta ja olisi aika, että näyttöjen asetuksia voisi konffata suoraan työpöytämanagerin omilla työkaluilla, eikä vain ajurin mukana tulevilla epämääräisillä twiikkaus-palikoilla. Raivostuttavaa, kun nvidian suljettuja varten tarvitsee käytännössä puukottaa xorg.confia ja se taas tarkoittaa että työkannettavani ei ole enää kannettava, koska se ei toimi järkevästi muuta kuin siinä yhdessä konfiguraatiossa, missä se on kiinni telakassa...  :(

23
Yleistä keskustelua / Vs: Unity tutuksi
« : 26.04.12 - klo:08.33 »
Tämä menee ehkä hieman ohi aiheesta, mutta jos painat 12.04:n unityssä pitkään Super-näppäintä (yleisemmin tunnettu myös Windows-näppäimenä), antaa se sinulle vinkkejä, mitä pikanäppäimiä on käytettävissä. Sitä kautta löytää erilaisia pikkuhienouksia, eikä tarvitse muistaa kaikkea ulkoa. Toinen hienous on tuo HUD, eli näpäyttämällä alt-painiketta voit kirjoittaa haluamasi valikkotoiminnon osan ja se ehdottaa sinulle, mitä suunnilleen sillä merkkijonolla löytyy, eli se on oikeastaan "etsi valikoista -toiminto". Toisin sanoen sinun ei tarvitse tietää välttämättä missä hierarkkioiden syvyyksissä toiminto sijaitsee, kunhan muistat suunnilleen minkä nimistä olet hakemassa. Näen jo ääniohjauksen mielessäni... :)

Ei tehnyt mieli alkaa opetella taas jotain omituisia muotoilijan aivoituksia...
----------------------
Väärä paikka julistaa mielipiteitään.

Jos ei väärä paikka niin ainakin väärä ketju.

24
Multimedia ja grafiikka / Vs: XBMC varaa äänilaitteet
« : 21.04.12 - klo:18.34 »
En nyt haulla sitä enää löytänyt, mutta yksi ohje vuodelta 2006 on kopioituna koneelleni noita  tilanteita varten, kokeile toimiiko:

CLIPS

Kiitos tuosta, mutta ei jostain syystä auttanut, eli bootin jälkeen tilanne edelleen sama, eli äänilaitteet varattuja. Tarvitseeko asentaa jotain paketteja, että tuo toimii?

25
Multimedia ja grafiikka / XBMC varaa äänilaitteet
« : 20.04.12 - klo:09.35 »
Moi,

Olohuone-PC:ssäni on XBMCBuntu, joka toimii täydellisesti muuten, mutta XBMC varaa kaikki äänilaitteet itselleen siten, ettei muut ohjelmat voi niitä käyttää. Esimerkkinä mainittakoot zsnes-emulaattori, joka samalla koneella toimii moitteetta äänien kanssa jos käynnistän sen työpöytäistunnosta, mutta ei inahdakaan kun sen potkaisee käyntiin advanced launcher -add-onilla XBMC:stä. Vastaavasti aplay heittää virhettä kun XBMC on käynnissä, mutta toimii kyllä normaalisti työpöydältä, eli tässä virhe:

Koodia: [Valitse]
$ aplay -D default /usr/share/sounds/alsa/Front_Left.wav
aplay: main:660: audio open error: Device or resource busy

Miten saan äänet toimimaan muissa softissa yhtäaikaisesti XBMC:n kanssa?

Asennus on aikalailla vakio XBMCBuntu ilman mitään sen kummempia virityksiä, äänet menevät sterkkoihin RCA-piuhalla, kuva telkkariin HDMI:llä.

26
Ubuntun kehitysversio / Vs: mitä uutta 12.04 versioon
« : 19.04.12 - klo:20.44 »
Miksi ihmeessä "Launcherin" pitää toimia niin vaivalloisesti. Kun hiiren vie ruudun vasempaan yläkulmaan (tai reunaan, eli kokeilin tätäkin vaihtoehtoa kun vähän olin säätänyt), "Launcher" yrittää tulla esille. Sen tumma varjo häämöttää reunan takana, mutta se ei vain meinaa tulla. Siitä on puhuttu niin paljon pahaa, että ujous taitaa vaivata, No, lopulta sen saa härnättyä esille, kun tekee voimakkaan liikkeen hiirellä ruudun yläreunaa kohti tai jaksaa odotella ja härnäillä. Herkkyysasetuksen muuttaminen ei näytä vaikuttavan mitään. Eihän sen näin pitäisi toimia. Perus Gnome 3:ssa ei tarvitse kuin hipaista hiirellä ruudun yläkulmaa, ja valikot tulevat näkyviin. Hipaisua on tehostettu esteettisesti "radioaalloilla", joita näyttää säteilevän ruudun ylänurkasta. Näin sen pitäisi toimia Ubuntussakin.

"Launcher" (anteeksi vain sen ystävät) on edelleen sellainen karmea ruma iso palkki mikä se, joten tässä asiassa ei näytä tapahtuneen muutosta. Sen leveyttä ja ominaisuuksia pitäisi pystyä (vai pystyykö, että en kirjoita aivan hölmöjä) säätämään, ja ennen kaikkea sen paikka pitäisi pystyä vaihtamaan. Se näyttäisi vähemmän häiritsevältä, jos sen saisi siirrettyä alareunaan kuten Macissa ja vielä sen lisäksi pienennettyä ja muutettua läpinäkyväksi. Mutta olipa se missä tahansa, sen pitäisi toimia salamannopeasti kuten Gnome 3:n perusversiossa.

Launcherin kuvakkeiden kokoa voi säätää samasta ruudusta kuin näytön taustakuvan asetuksia, eli esim työpöytään hiiren oikeaa ja sieltä "Change desktop background" ja avautuvassa dialogissa alimmaisena on kohta "Launcher Icon Size". Saman ruudun Behavior -välilehdeltä pystyy vastaavasti säätämään launcherin piiloutumista tms.

27
on tuplanäyttö lähti pelittämään sen jälkeen kun olin ajanut kaiken mahdollisimman nvidia sisään synapticillä ei ollut iso homma mutta sitten kaikki toimi kuin unelma tuplanäytöllä :)

Ärsyttää vaan työkoneessa tuplanäyttöjen kanssa se, ettei ubuntun omat työkalut osaa tehdä mitään tuon nvidian ajureiden kanssa, eli resoluutiot tms pitää säätää nvidia-settingsin kanssa, launcherin paikkaa (näyttöä) ei voi valita, kun työkalut eivät edes tunnista ulkoisia näyttöjä (vain läppärin näytön, joka on siis sammuksissa kun se on telakassa), läppärin ollessa irti telakasta ja laturista näyttö ei osaa himmentyä viiveellä jne jne. Eli nvidialla lienee oltu vähän laiskoja ja jätetty toteuttamatta mitään tarvittavia rajapintoja, jotta xrandr osaisi lukea näytönohjaimelta mitään hyödyllistä tietoa...  >:(

28
Laitealue / Vs: Monitoimilaite Ubuntuun?
« : 29.03.12 - klo:10.21 »
Eli pitäisi scannata, tulostaa ja kopioda.
Hitaluokka mielellään alle 200, toimiva ja kohtuuhintaiset värikasetit.
Kalliimpi saa olla jos värit on halvempia...
(Käytössä vieläkin Ubuntu 10.10, kun se vaan tuntuu parhaalta..)

Käytäjäkokemuksista ja suosituksista kiitollinen...

Mitään suosituksia en osaa kokemuksesta antaa, mutta vältä Lexmarkkia, itellä on, taisteltu on, ei toimi uusimmissa ubuntuissa...  :-\

HP:t on kuulopuheiden mukaan hyviä ja yhteensopivia, mutta kuten sanottu, ei omakohtaista kokemusta.

29
Koitetaas, miten tämän kirjoittaminen puoliksi ulkomuistista sujuu, tuli asennettua ja poistettua aika monta pakettia tuon savotan aikana. Ensiksi: mikäli langaton korttisi tukee master modea, jätä tämä ohje välistä ja tee "helposti", netti on ohjeita pullollaan. Master moden tuen voit tarkistaa tuon ohjeen mukaisesti: https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/MasterMode#Test_an_adapter_for_.22master_mode.22

Omassa tukiasemassani on Atheros-pohjainen langaton sovitin, tämän taas saat tietoosi käskyttämällä:

Koodia: [Valitse]
lshw -C network
Asiaan, eli asennetaan tarvittavat paketit, eli dnsmasq (yhdistetty DHCP- ja DNS-palvelinohjelmisto) ja hostapd (tukiaseman ja sitä varten autentikoinnin mahdollistava daemon).

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install dnsmasq hostapd
Tämän jälkeen säädetään kuntoon /etc/dnsmasq.conf:

Koodia: [Valitse]
# sovittimen laitenimi, johon siis dnsmasq bindaa itsensä:
interface=wlan0

# yhteyttä käyttävät laitteet saavat tältä väliltä osoitteita, 12 tunnin lease-aika:
dhcp-range=192.168.101.10,192.168.101.199,12h

Sitten konffataan hostapd, eli /etc/hostapd/hostapd.conf:

Koodia: [Valitse]
interface=wlan0
driver=nl80211

ssid=verkonnimi

channel=6
hw_mode=g

auth_algs=1
wpa=3
wpa_passphrase=riittavanhyvasalasana
wpa_key_mgmt=WPA-PSK
wpa_pairwise=TKIP CCMP
rsn_pairwise=CCMP

Oletuksena hostapd ei osaa käyttää tätä konffi-tiedostoa, eli ei osaa käynnistyä itsestään koneen mukana vaan sille pitää se kertoa muokkaamalla tiedoston /etc/default/hostapd rivi DAEMON_CONF="" muotoon:

Koodia: [Valitse]
DAEMON_CONF="/etc/hostapd/hostapd.conf"
Seuraavaksi muokataan tiedostoa /etc/network/interfaces, jotta saadaan verkko-sovittimet toimimaan oikein:

Koodia: [Valitse]
# local loopback, pakollinen, älä koske!
auto lo
iface lo inet loopback

# saan langallisen yhteyden dhcp:llä:
auto eth0
iface eth0 inet dhcp

# laitetaan 192.168.101.1 IPksi:
auto wlan0
iface wlan0 inet static
address 192.168.101.1
netmask 255.255.255.0
broadcast 192.168.101.255

Jotta asia ei olisi liian yksinkertaista, pitää vielä kernelille kertoa, että IP forwarding sallitaan, tarkistetaan tällä (0 = ei sallittu, 1 = sallittu):

Koodia: [Valitse]
cat /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
Ja se saadaan päälle heti käskemällä pääkäyttäjänä:

Koodia: [Valitse]
echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
Ja jotta se saadaan myös pysymään päällä, täytyy laittaa tiedostoon /etc/sysctl.conf rivi (tai oikeammin, ottaa se pois kommenteista):

Koodia: [Valitse]
net.ipv4.ip_forward=1
Viimeiseksi ennen kuin päästään testaamaan, tulee laittaa routing kondikseen (jotta bitti liikkuu wlan0:sta eth0:n läpi nettiin ja takaisin):

Luodaan tiedosto /etc/iptables.up.rules:

Koodia: [Valitse]
*nat
:PREROUTING ACCEPT [346:25976]
:INPUT ACCEPT [298:23096]
:OUTPUT ACCEPT [178:19598]
:POSTROUTING ACCEPT [15:1741]
-A POSTROUTING -o eth0 -j MASQUERADE
-A POSTROUTING -o wlan0 -j MASQUERADE
COMMIT

(ei mitään muistikuvaa, miten tämä sääntö luotiin käyttämällä iptablesia, mutta tämän sain ulos iptables-save -työkalulla)
EDIT: tämä taisi olla tuo komento (en pistäisi päätäni pantiksi kuitenkaan, kun tuo iptables on itselle hepreaa):

Koodia: [Valitse]
sudo iptables -t nat -A POSTROUTING -o wlan0 -j MASQUERADE
Sitten luodaan skripti /etc/network/if-pre-up.d/iptables

Koodia: [Valitse]
#!/bin/bash
/sbin/iptables-restore < /etc/iptables.up.rules

ja tehdään siitä suoritettava komennolla:

Koodia: [Valitse]
sudo chmod +x /etc/network/if-pre-up.d/iptables
Loppusilauksena voidaan poistaa network-manager käskemällä:

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get remove network-manager
Tässä kohtaa kannattaa tarkistaa että nykyiset säädöt toimivat, eli että voit komentaa seuraavat komennot ilman virheitä:

Koodia: [Valitse]
# sovittimien konffien lataus, antaa varoituksen, ettei välttämättä ole "ajan tasalla":
sudo /etc/init.d/network restart

# dns/dhcp palvelimen (uudelleen)käynnistys:
sudo /etc/init.d/dnsmasq restart

# hostapd (uudelleen)käynnistys:
sudo /etc/init.d/hostapd restart

Jos kaikki menee ok, voit pistää koneen uudelleen käyntiin ja koittaa yhdistää.

Mikäli ongelmia tulee, voi esim hostapdia diagnosoida käynnistämällä se komentoriviltä (sammuta ensin daemon, jos se on käynnissä):

Koodia: [Valitse]
sudo hostapd -d /etc/hostapd/hostapd.conf
Tällöin näet, mitä tapahtuu kun yritetään käynnistää ja myöhemmin yhdistää "tukiasemaan".

Tämä ohje on siis kirjoitettu puoliksi ulkomuistista, jos löydät virheitä tai puutteita, anna palautetta, niin korjataan.

Oman verkkoni rakenne on tämän toimenpiteen jälkeen sellainen, että adsl-boksissa on langalla suoraan kiinni laitteita verkossa 192.168.100.X, tämän juuri luodun tukiaseman langallisen sovittimen ip on 192.168.100.50 (tämän se saa taas dhcp:llä adsl-boksilta).

EDIT2: lisätty puuttuva tiedostopolku

EDIT3: korjattu hostapd default-tiedoston polku

30
Sain vihdoin toimimaan yhdistelmällä hostapd ja dnsmasq + iptables -säätö. Laitan tarkemman listan säädöistä, kunhan ehdin.

31
Kiitos vastauksesta ja tietysti itellä ilmeisesti on tuo ATIN näytönohjain joten ilmeisesti taitaa olla "mahoton urakka" tiedossa :)

Kunhan ees sais 2 näyttöö niin riittäis toki minulle :)

Jos vielä jollain jotain "neuvoa" olisi niin vielä hetki ootellaan ennen wintoosaan paluuta :(

Odottaisin sinuna ehkä 12.04:n virallista julkaisua, josko noi ajuritkin olisi vakaat siihen mennessä. Oletko testannut aikaisemmilla versioilla, esim 11.10:llä?

32
Itselläni on sekä työläppäriin, että kotiläppäriin molempiin kytketty kaksi ulkoista näyttöä telakka-asemien kautta, molemmat läppärit ovat Lenovon valmistamia. Omassa on Intelin näyttis, mikä toimii täydellisesti, suosittelen. Työkoneessa taasen on Nvidian näytönohjain ja se taas on ainakin tähän asti vaatinut suljetut ajurit, jotka toimivat kyllä kohtuullisesti, mutta eivät taas yhteen noiden ubuntun omien säätötyökalujen kanssa. Atin, anteeksi Amd:n näytönohjaimista ei ole muuta kokemusta kuin että vaimon Thinkpadistä löytyy jokin vanha Ati:n kortti, joka nykyisin toimii ihan hyvin, mutta sillä ei ole ulkoisia näyttöjä testailtu.

Kolmannelle näytölle en ole keksinyt vielä toistaiseksi mitään käyttöä ja tuplanäytönkin korvaamista olen suunnitellut yhdellä tarkemmalla näytöllä (2560 x 1440 -resoluutioisia alkaa olemaan markkinoilla "kohtuuhintaan")

Yhteenvetona: Käytä Inteliä jos mahdollista, Nvidiaa jos on pakko, Atia en suosittele nykyisellään kenellekään...

33
Ei näytä onnistuvan, eli saan näkyviin verkon, johon ei voi yhdistää.

/etc/network/interfaces näyttää nyt tältä:

Koodia: [Valitse]
auto lo
iface lo inet loopback

auto eth0
iface eth0 inet dhcp

auto wlan0
iface wlan0 inet static
wireless-key 0987654321
wireless-channel 6
wireless-mode ad-hoc
wireless-essid munverkko
address 10.0.0.1
netmask 255.255.255.0

Tuon seurauksena iwconfig näyttää tältä:

Koodia: [Valitse]
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

wlan0     IEEE 802.11bgn  ESSID:"munverkko"  
          Mode:Ad-Hoc  Frequency:2.437 GHz  Cell: D2:9B:7F:91:40:48  
          Tx-Power=14 dBm  
          Retry  long limit:7   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Power Management:on

Ja master modeen laittaminen herjaa:

Koodia: [Valitse]
$ sudo iwconfig wlan0 mode Master
Error for wireless request "Set Mode" (8B06) :
    SET failed on device wlan0 ; Invalid argument.

Mikähän auttaisi?

EDIT:

Mjoo, tuo keksintö ei näytä taipuvan master-modeen sitten kirveelläkään, täytynee etsiä siihen joku usb-dongeli, joka olisi paremmin tuettu, toimisikohan tuo master-modessa:

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/5911/dcqgg/Netwjork-PICO-150Mbps-WLAN-USB-sovitin

Ei vaan mitään käsitystä mikä piirisarja tuossa on...

34
https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/ShareEthernetConnectionThroughWireless

Juuri tuota etsiskelin, meni ilmeisesti nolosti ohi silmien jossain kohtaa : :(

Koitetaan tuolla ensin, ja tullaan sitten itkemään lisää, jos ei lähde potkimaan...  :)

35
Miten olis wlan tukiasema tuohon adls laatikkoon kaveriksi ja loisin kotiverkon laitteiden välille ?  Itse ostin juuri yhden 10€ kirparilta.

Kävi kyllä mielessä, mutta toisaalta en halua (eikä vaimokaan varmasti :P) yhtään lisää laitteita nurkkiin hurraamaan, ja kun tuo media-pc nyt on päällä 24/7 joka tapauksessa ja omaa "ylimääräisen" langattoman verkkokortin. Ja varsinkin kun tuo periaatteessa käsittääkseni olisi vain muutamasta rivistä konfiguraatiota kiinni.

Eli miten ihmeessä luon komentoriviltä wpa(2) -suojatun langattoman verkon wlan0:lle, joka sitten reitittää liikennettä eth0:aan mielellään samaan verkkoon?

36
Moi,

Otsikon kaltainen kysymys toistuu aika ajoin ja googlella löytyy kaikenlaista tauhkaa, mutta ilmeisesti oma ymmärrykseni aiheesta on aivan liian puutteellinen, koska en tahdo ymmärtää puoliakaan siitä, mitä pitäisi tehdä. Skenaario on seuraavanlainen:

Nettiyhteys tulee nyt asuntoon Elisan ADSL:n kautta, ko. boksi on todella epävakaa langattoman suhteen, langallisesti toimii todella hyvin, joten olisi tarkoitus saada media-pc jakamaan langattomasti tuota yhteyttä.

Eli tarkoitus olisi saada langalla yhteys kaikkiin langallisiin laitteisiin edelleenkin, mutta sammuttaa tuon Elisan boxin langaton kokonaan ja saada ubuntu-pohjainen laite "tilalle". Koneen eth0:lla on ip:nä 192.168.100.50 ja ideaalitilanne olisi, että wlan0:n avulla saisi samaan verkkoon lisää laitteita. Networkmanager on poistettu, koska purkkia pitää konffata ssh:n yli.

Asensin jo paketit dhcp-server ja dnsmasq, jälkimmäinen jotta saisin kaupanpäälle kakutettua dns-tauhkaa. Ongelmani on lähinnä siinä, miten konffaan wlan0:n /etc/network/interfaces-tiedostossa siten, että saan wpa2:n käyttöön jakamaan yhteyden samaan lähiverkkoon ja internettiin kuin muutkin laitteet ovat langallisesti.

eth0:n osalta interfaces näyttää tältä:


Koodia: [Valitse]
auto lo
iface lo inet loopback

auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.100.50
netmask 255.255.255.0
#network 192.168.255.0
broadcast 192.168.100.255
gateway 192.168.100.1

wlan0:n ei tarvitse välttämättä olla samassa verkossa langallisten laitteiden kanssa, mutta se olisi toki bonusta...

Kiitos jo etukäteen!

37
Aina käytettävien ohjelmien käynnistys: Ne saa Unityssä vasempaan paneeliin helposti ja turhat pois.
Onko sellaisiakin työpöytiä missä tuo ei onnistuisi? :)

Esim Gnome 2:n WinXp-tyylinen pikakäynnistinpalkki on kyllä aika insinöörimäinen ratkaisu, eli itse en lähtisi kutsumaan sitä helpoksi, tai ainakaan kovin intuitiiviseksi peruskäyttäjän näkökulmasta.  :)

38
Yleistä keskustelua / Vs: Omistatko lenovon?
« : 02.03.12 - klo:07.52 »
Itsellä töissä Thinkpad T420, kotikoneena Thinkpad X201 ja vaimolla Thinkpad T61, kaikissa pyörii Ubuntu. 8)

39
Ubuntun kehitysversio / Vs: 12.04 Verkon kanssa ongelmia
« : 21.02.12 - klo:17.59 »
Ongelmana tuossa 12.04 asennukssa on nuo välityspalvelimet. Olen laittanut resolv.conf tiedostoon nuo välityspalvelimet, mutta aina käynnityksen yhteydessä tiedosto on tyhjentynyt. Olen poistanut jopa network managerin käytöstä, mutta sekään ei auta ongelmaan.

Tarkoittanet varmaan nimipalvelimia, eli DNS-palvelimia? Oletko ottanut network-managerin pois käytöstä juuri siitä syystä, ettet saa nimipalvelimia toimimaan vai miksi?

40
Laitealue / Vs: Lexmark x4650 ajurit
« : 12.02.12 - klo:16.28 »
On siis tuohon laitteeseen ajurit nykyään.

http://support.lexmark.com/index?page=recommendedDownloads&locale=EN&productCode=LEXMARK_X4650&segment=DOWNLOAD&userlocale=FI_FI#2

t: Antti  ;)

Kaivoinpa tämän vanhan topicin naftaliinista, kun on jälleen ajankohtainen, eli oma Lexmark X4650 lakkasi toimimasta siirryttyäni 11.04:stä 11.10-versioon. Onko tämä Lexmarkin vika vai löytyykö vika CUPSista tms?

Kyseessä puhdas asennus ja ajurit asensin kuten aikaisemminkin. Toimi 11.04:ssä jopa langattomasti!

tuossa virheloki (vääräleuoille tiedoksi, että en tulostanut mitään tuhmaa, vaikka se herjaakin "dirty files"):

Koodia: [Valitse]
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdSetBusyState: newbusy="Dirty files", busy="Active clients and dirty files"
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdReadClient: 14 POST / HTTP/1.1
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdSetBusyState: newbusy="Active clients and dirty files", busy="Dirty files"
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdAuthorize: No authentication data provided.
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdReadClient: 14 1.1 Get-Jobs 1
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] Get-Jobs ipp://localhost/printers/
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] [Job 9] Loading attributes...
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] Returning IPP successful-ok for Get-Jobs (ipp://localhost/printers/) from localhost
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdSetBusyState: newbusy="Dirty files", busy="Active clients and dirty files"
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdReadClient: 14 POST / HTTP/1.1
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdSetBusyState: newbusy="Active clients and dirty files", busy="Dirty files"
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdAuthorize: No authentication data provided.
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdReadClient: 14 1.1 Get-Jobs 1
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] Get-Jobs ipp://localhost/printers/
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] [Job 8] Loading attributes...
E [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] [Job 8] Unable to queue job for destination "Generic-PostScript"!
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] Returning IPP successful-ok for Get-Jobs (ipp://localhost/printers/) from localhost
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdSetBusyState: newbusy="Dirty files", busy="Active clients and dirty files"
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdReadClient: 14 GET /admin/conf/cupsd.conf HTTP/1.1
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdSetBusyState: newbusy="Active clients and dirty files", busy="Dirty files"
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdAuthorize: No authentication data provided.
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdIsAuthorized: username=""
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdSendHeader: 14 WWW-Authenticate: Basic realm="CUPS", trc="y"
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdCloseClient: 14
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdSetBusyState: newbusy="Dirty files", busy="Active clients and dirty files"
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdAcceptClient: 14 from localhost (Domain)
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdReadClient: 14 GET /admin/conf/cupsd.conf HTTP/1.1
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdSetBusyState: newbusy="Active clients and dirty files", busy="Dirty files"
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdAuthorize: Authorized as juha using PeerCred
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdIsAuthorized: username="juha"
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdSetBusyState: newbusy="Dirty files", busy="Active clients and dirty files"
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdReadClient: 14 GET /admin/conf/cupsd.conf HTTP/1.1
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdSetBusyState: newbusy="Active clients and dirty files", busy="Dirty files"
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdAuthorize: Authorized as juha using PeerCred
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdIsAuthorized: username="juha"
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdSetBusyState: newbusy="Dirty files", busy="Active clients and dirty files"
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdReadClient: 14 GET /admin/conf/cupsd.conf HTTP/1.1
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdSetBusyState: newbusy="Active clients and dirty files", busy="Dirty files"
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdAuthorize: Authorized as juha using PeerCred
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdIsAuthorized: username="juha"
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdSetBusyState: newbusy="Dirty files", busy="Active clients and dirty files"
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdReadClient: 14 PUT /admin/conf/cupsd.conf HTTP/1.1
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdSetBusyState: newbusy="Active clients and dirty files", busy="Dirty files"
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdAuthorize: Authorized as juha using PeerCred
D [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] cupsdIsAuthorized: username="juha"
I [12/Feb/2012:16:13:32 +0200] Installing config file "/etc/cups/cupsd.conf"...
D [12/Feb/2012:16:13:33 +0200] cupsdSetBusyState: newbusy="Dirty files", busy="Active clients and dirty files"
D [12/Feb/2012:16:13:33 +0200] cupsdCloseClient: 14
D [12/Feb/2012:16:13:33 +0200] cupsdSetBusyState: newbusy="Dirty files", busy="Dirty files"
I [12/Feb/2012:16:13:33 +0200] Generating printcap /var/run/cups/printcap...
D [12/Feb/2012:16:13:33 +0200] cupsdSetBusyState: newbusy="Not busy", busy="Dirty files"
E [12/Feb/2012:16:13:33 +0200] Unknown directive JobPrivateAccess on line 88.
E [12/Feb/2012:16:13:33 +0200] Unknown directive JobPrivateValues on line 89.
E [12/Feb/2012:16:13:33 +0200] Unknown directive SubscriptionPrivateAccess on line 90.
E [12/Feb/2012:16:13:33 +0200] Unknown directive SubscriptionPrivateValues on line 91.
W [12/Feb/2012:16:13:33 +0200] failed to AddProfile: org.freedesktop.ColorManager.Failed:profile object path '/org/freedesktop/ColorManager/profiles/LexmarkX4650_Gray__' has already been added
W [12/Feb/2012:16:13:33 +0200] failed to AddProfile: org.freedesktop.ColorManager.Failed:profile object path '/org/freedesktop/ColorManager/profiles/LexmarkX4650_RGB__' has already been added

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 13