Minun mielestäni tuo Asmon systeemi on jo vaikka valmis tuotantoon ulkonäkönsä puolesta. Eihän sen tarvitse täydellinen olla, että alkuun päästään, vai?
Samaa mieltä. Tuo Asmon systeemi perustuu nimenomaan Kubrikiin, joka oli alun perin Wordpressin teema ja näköjään nyt myös Loudblogin.
Mitä formaatteihin vielä tulee, niin podcastien ehdottomasti suosituin formaatti on mp3. Läheskään kaikki kannettavat soittimet eivät tue Ogg:tä. Listaatkaapa kannettavia soittimia, jotka eivät tue mp3:ia? My point exactly. Tämän takia en ymmärrä minkä takia se täytyy puhtaasti ideologisista syistä tyrmätä (mm. tähän liittyi edellisen postin eka kommentti). Miksi uida vasta virtaan? Tuttu ja tuettu formaatti palvelee varmasti Sulo Surffaajaa huomattavasti enemmän ja rinnalla jaettu Ogg löytää varmasti myös kuulijansa.
Mp3 on myös hyvä valinta siitä syystä, että se voidaan liittää Flashin avulla suoraan itse sivulle. Huoli siitä, että kaikilla ei ole flash-playeriä tai että se ei ole linux-maailmassa niin hyvin tällä hetkellä tuettu on myös turha. Niin kuin jo aiemmin mainitsin se voidaan täysin standardeja kunnioittaen liittää sivuille niin, että se näkyy ainoastaan niille joilla on Flash-player (
Best Practices for Flash Player Detection). Mikäli se jää tästä kiinni, voin tarjoutua tekemään tuon ja näin kantaa korteni kekoon.
Asmo tutustuitko
PodPressiin? Se tarjoaa ainakin näin pikaisen tutustumisen perusteella lähestulkoon samat toiminnot kuin Loudblog. Tällä hetkellä Radio Ubuntu ja Ubuntu-blogi ovat ulkoasultaan identtiset. Näin on myöskin todennäköisen kohderyhmän osalta. Miksi siis hajauttaa ne erilleen? Puhtaasti teknologisista syistäkö? En väitä, että Podpress on välttämättä se paras valinta, mutta ainakin se toimisi hyvin Worpessin kanssa. Lisäksi etuina olisi yksi yhteinen käyttäjä- ja julkaisunhallinta. Näin välttyttäisiin useilta päällekkäisiltä järjestelmiltä. Worpressiin löytyy myös erinäisiä plugineja, joilla voidaan yhdistää SMF:n ja Wordpressin käyttäjähallintaa. Tämä löytyi ensimmäiseksi
http://www.dmry.net/wordpress-smf-bridge-plugin-10-beta/Tietääkseni kukaan/Kielitoimisto ei ole vielä suomentanut "podcast"-sanaa.
Ei varmaan ole, mutta en tiedä onko se välttämättä tarpeenkaan. Ämpärilähetyskään ei kuullosta kovin hyvältä suomennokselta. Nimiasioista voidaan tietysti aina kiistellä, itselläni vaan korvaan särähti tuo radio. Nimenä Ubuntu podcast ei välttämättä ole yhtään parempi. Oikeat radiot tuntuvat kuitenkin mielummin käyttävän termiä podcast. Tämä varmaankin johtuu pääosin siitä, että monella radiolla on myös nettiradiolähetyksiä ja tällöin sekaannuksen vaara voisi olla suurempi. Antamissasi linkeissä ainoastaan Ometarha-blogi sivuaa radiota, sekin tekee sen lainausmerkeissä.