Kiirekiire, pitää lähteä töihin, laitoin muutaman kommentin nyt kuitenkin taas:
Ja ehdotan itsekkin, että kirjoittajat esiintyvät omilla nimillään samoin perustein. Tosin en pidä tuosta nimen kirjoittamisesta ilman välilyöntiä (EtunimiSukunimi) jota esimerkiksi Ubuntu Wiki kylläkin suosittelee (se ei taida tukea välilyöntejä nimissä?).
Jep, lisätään välilyönti jos se vain onnistuu. Luen Wordpressin dokkarit tänään illalla, jotta tiedän mitä voi tehdä ja mitä ei. Mutta blogaus tehdään siis koko nimillä ellei vastustusta hyvin perusteluin tule.
Siis kyllähän CC-lisenssin alaista musiikkia saa lisätä kunhan itse podcastin lisenssi on yhteensopiva musiikin lisenssin kanssa.
Teostovapaata musiikkiahan on vaikka kuinka, mikseri.net tulee ensimmäisenä mieleen. En sitten yhtään tiedä millä lisenssillä tuolla oleva tavara keskimäärin on
Ei, ei tehdä hätiköityjä mutta vaikuttaisi että jos mitään päätöstä ei tehdä niin ne pysyvät erillään.. Eli ei hätiköityä mutta pöydälle tämä pitäisi tässä vaiheessa ottaa. Jos nyt vielä vähän argumentoin, erillinen tarkoittaa yhtä 'ylimääräistä' mainostettavaa ubuntu-osoitetta, tuplarekisteröintejä käyttäjille kommentteja varten, tuplafeedin tilaamista, ....
Tuossa on kyllä pointtia, mutta vasta-argumentoin hiukan. Periaatteessa meidän kannattaa mielestäni mainostaa keskitetysti ubuntu-fi.org:ia, josta tiet vievän sitten kaikkialle. Meillä on joka tapauksessa näitä alakategorioita oltava.
Komppaisin toistaiseksi vielä tuota Heikin kommenttia siitä, että olisi mukavan selkeää, että blogissa olisi blogausta ja radiossa podausta. Eli molemmissa olisi sitä juttua sitten vähän vähemmän tietty, mutta selkeän yksinkertaisesti. Voisiko muuten tehdä sellaisen hybridifeedin (sori, feedien tekniikka vielä hiukan hukassa), joka yhdistäisi molempien jutut esim. julkaisuajan mukaan rimpsuksi? Eli meillä olisi kolme feediä yhteensä, blog, pod ja bpldodg
Näkisin että feed on nykyaikaa. Eli ogg ja mp3 - feedit. Periaatteessa sivuilla voi olla upotettu soitin mutta luullakseni niitä kuuntelee lähinnä satunnaiskävijät sen kerran ja jos kiinnostuu niin lähtenee feedeihin (riippuu tietty siitä että tietääkö mitä feedit on..). mp3 tosiaan jotta kaikki kannettavatkin soittimet niitä ymmärtää (itse olen onnellinen samsungin ogg-kykyisen soittimen omistaja
Odotinkin tätä kommenttia, siis, että feedit ovat nykyaikaa. Kuitenkin, olivat ne sitten vain satunnaiset kävijät tai eivät, jotka sieltä sivulta kuuntelevat, on ensivaikutelma hyvin tärkeä. Ihminen on melko laiska otus ja jos siellä on soitin, mistä klikata soitto soimaan, niin se auttaa huomattavasti. Muuten voi jäädä oggi tai ämpäri lataamatta ja kiinnostus lopahtaa. "Jos siihen tarvitaan käyttöohje, niin se on liian vaikea."
MIelestäni ei _mahdollisimman_ sama. Saa se erottua mutta mielestäni värimaailma voisi mukailla tätä ja jotain samaa logiikkaa noissa nappuloissa eli ehkä lähinnä tehdä tuosta yläpalkista juurikin 'ubuntu-fi - sivuston päänavigointi' josta pääsee kaikkialle. Hmm, puhunko itseäni pussiin.. Tuo yläpalkki olisi hyvä olla kaikissa samanlainen mutta muuten voi mukautua.
Yläpalkki on tosiaan tärkeä olla - Timo näkyykin jo kokeilevan sitä tuolla blogin puolella. Mielestäni tuo yläpalkkinavigointi riittää sitomaan wikin, foorumin, blogin, radion, jne... mutta asiasta sietää toki argumentoida lisää.
Aiheita tuleville jutuille voi varmaan heitellä johonkin forum-threadiin tai wikiin? Niin blogin kuin podcastin aiheita/aiheiksi.
Wikiin voisi laittaa aihepörssin pystyyn.
Toimii. Ja mielestäni voisi olla hyvä viitata kaikki keskustelut tänne forumille, esim. jokaista blogiviestiä ja podcastia kohti suoraan oma thread pystyyn jossa kommentointi.
Hmm... Hessun Kahvilassa se on tehty noin. Ja toimii. Vai toimiiko? Itse en jaksanut alkaa rekisteröityä sinne (jep...) ja toisaalta satunnaiset lukijat lukevat kommentointia luultavasti mieluummin itse blogista (otan esimerkiksi Tero Lehdon Linuxin jäljillä -blogin).
Ja hei, iso juttu, noista rekisteröinneistä oli puhetta: onko olemassa jotain bridge - komponenttia jolla SMF- käyttäjät voi käyttää suoraan loudblogia tai wordpressiä?? Olisi aika bueno niin ei tarvitsisi rekisteröityä mihinkään uudelleen..
Hyvä pointti, onko kellään tietoa?