Lainataas tätä ketjua kun en viitsi perustaa uutta.
Elikkäs Asuksen eee pc 4G on tulossa kuun lopussa Saksasta ja tuo Xandros pitäisi vaihtaa. Koneessa on keskumuistia 512mt, prosessori 900mhz ja flashmuistia on 4Gb, tosin laajennan muistia muistikortilla 2 - 4 gigaa.
Hienoa, kateeksi käy
Haaveilen laittavani tuollaisen, kun tulevat Suomessa myyntiin.
Todella mielenkiintoinen laite, josta voisi pistää pystyyn omankin ketjun. Katsopas käyttäjäfoorumilta
http://forum.eeeuser.com/ ja alla olevista linkeistä vinkit muiden distrojen asennukseen, jotta vältät sudenkuopat, joita voi olla mm. SSD aseman kirjoituskestävyyden kanssa. Siellä on paljon vinkkejä Ubuntullekin.
Wlan ajuri on muistaakseni yleisesti hoidettu ndiswrapperilla. Vanhentunut tieto - Atheros on päivittänyt madwifi-ajuria - ja wlanin saa toimimaan kääntämällä moduulin itse.
En lähtisi koittamaan kevytdistroja (DSL & kumppanit), koska siihen ei pitäisi olla mitään tarvetta. Asus eeePC:ssä on esiasennettuna tosiaan Debian-pohjainen modifioitu Xandros (KDE-työpöytä, Firefox, OpenOffice ym. täysimittaisia ohjelmia) ja paketteja voi asentaa lisää Xandrosin repoista, epävirallisia repoja on vissiin syntynyt ja myös osa Debian paketeista käy sellaisenaan. Itse kokeilisin ensimmäiseksi esiasennettua käyttistä Full desktop modessa (KDE ympäristö, vaihtoehtona myös "easy mode" eli jonkinlainen rajoitettu valikkopohjainen ympäristö IceWM:llä) ja jos tuntuisi, että joku mättää, asentaisin seuraavaksi vaikkapa Xubuntun. Ikävämpi puoli käyttöjärjestelmän vaihtamisessa on esimerkiksi se, että voi olla mahdotonta saada boottinopeutta lähellekään valmistajan tarjoaman systeemin 15 sekuntia.
En lähtisi tuollaiseen pakettiin kokeilemaan perus ubuntua. Liian raskasta ja koneen vähien tehojen hukkaamista "väärään" paikkaan. Xubuntukin on liian raskas tuohon pakettiin.
Käyttäjäkokemusten mukaan homma ei mene noin. Ei tuota laitetta voi rinnastaa suoraan mihinkään P3 ajan myllyyn vaikka kellotaajuus on niin heikko (itse asiassa prosessori 900 MHz Intel Celeron-M ULV 353 on defaulttina alikellotettu 630 MHz:iin, 70 MHz FSB). Muisti on kuitenkin DDR2-667 ja Flash-levy (hajatiedostojen) lukunopeudessa salaman nopea. Tavallisten distrojen kanssa käytettävyyden raja tulee vastaan pikemminkin näytön pienessä resossa & fyysisessä koossa kuin suorituskyvyn puutteessa.
EeeUser Wiki
http://wiki.eeeuser.com/Installing Ubuntu 7.10 (Gutsy Gibbon) on an Eee PC 701 4G
http://wiki.eeeuser.com/ubuntuInstalling Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon on my Asus Eee PC
http://www.internet-tools.co.uk/blog/index.php/2007/11/26/installing-ubuntu-710-gutsey-gibbon-on-my-asus-eee-pc