Linux käyttöjärjestelmään tuli tutustuttua Windows 98 julkistuksen myötä S.U.S.E 6.1 distron myötä. Tuolloin koneena oli upouusi P3 500Mhz 64RAM ja syynä oli kokeilunhalu kun DOSE pelikaupann hyllyssä oli paketti. Sitä aikaisemmin oli kuullut Linus Torvaldsin kehittämästä Linux käyttöjärjestelmästä ja kuinka se oli nörttien juttu. Sitä ei meinannut mistään saada ja opettelu ei tuolloin kiinnostanut, joten paketin ottaminen hyllystä oli paljon mukavempi vaihtoehto kun sai käyttöjärjestelmän lisäksi kaikki kehitystyökalut, perusohjelmat, työpöytäympäristöt ja muut hyötyohjelmat, paksun englanninkielisen yli 700 sivuisen ohjekirjan kanssa ja 12 CD levyn.
Tuohon aikaan Linux käyttis vielä asennettiin usein hakemalla lähdekoodit
www.kernel.org sivustolta ja lataamalla vielä kaikki GNU kehitystyökalut esimerkiksi yliopiston palvelimelta ja pari iltaa tapellen saatiin käyttöjärjestelmä käännettyä että pystyi asentamaan sen ja alkamaan asentelemaan ohjelmia. Tuolloin distrojen merkitys oli todellakin suuri hyöty tavalliselle käyttäjälle kun koko järjestelmä tuli CD levyillä. Sen jälkeen on Linux käyttöjärjestelmän kehitystä tullut seurattua aina suurien julkaisujen myötä ja samoin käynyt koko open source maailmalle.
Windows XP kun ilmestyi ja sen asensin ystävän koneelle, asensin itselleni Mandrake 10.0 distron ja tuolloin LInuxista tuli minun pääsääntöinen käyttöjärjestelmä. Edut huomasi nopeasti kun Windows NT käyttikselle alkoi viruksia ja matoja ilmestymään, koko XP järjestelmä tarttui helpommin kuin kissaa ehti sanoa ja ihmiset alkoivat oppimaan vähitellen mikä oli se mystinen "palomuuri". Virustorjunta oli monelle tuttu mutta palomuurista ei niinkään tietoa vielä. Ja tuolloin itsekkin vasta tajusi sen miksi kirjoissakin oli sitä hehkutettu että Linux käyttöjärjestelmä sisältää itsessään palomuurin joten verkkokäyttö on turvallista.
Nyt käytössä on Mandriva 2009 ja Ubuntu 8.10 (RC) Vistan (NT6) ja XPn (NT5.1) kanssa ja MS on saanut Vistan myötä niin käyttöjärjestelmän kuin koko järjestelmän tietoturvalliseksi. Joten tavalliselle käyttäjälle ei tietoturvan osalta ole mitään syytä vaihtaa käyttöjärjestelmää. Mutta ne hirveät käytettävyysongelmat. Laitteet tietenkin toimivat uusissa koneissa mutta ne ensimmäisen vuoden koneet jotka oli "Vista yhteensopivia" niin vieläkin on ongelmia. XP käyttäjät kyselevät että mikä on se mystinen "Linux" ja monesti jakeluksi valitsevat Live CD versioiden käyttämisen jälkeen Mandrivan Ubuntun sijaan.
Monet heistä ovat tyytyväisiä Linux käyttöjärjestelmään ja ovat ihmetelleet että miksi siitä on sanottu sen olevan niin hankala? Tosin ymmärtävät vähän kun joutuvat Ubuntulla sudoa käyttämään komentorivillä mutta heillä ei ole siihen niinkään asiaa joten ei haittaa paljoa. Nyt siis monet ihmiset käyttävät järjestelmiä joita tukee Linux käyttöjärjestelmä eikä heillä välttämättä ole edes tietoa Linuxista ja ovat onnellisia sen vuoksi. Käyttö on heille vielä helpompaa kuin mulle alussa.
Jos Linux käyttistä ei olisi koskaan Linus luonut, ei voi tietää millainen Windows järjestelmä olisi nyt.
Ite olen iloinen kun käyttis on vakaa ja turvallinen, mikä tarkoittaa että koko järjestelmä on vakaampi. Ohjelmat tietenkin voivat vielä kaatuilla eikä ole outoa että koko desktop environment kaatuu alta mutta sillä ei ole väliä kun ei näe sitä kuuluisaa käyttiksen kernel panic virhettä, Windowsissa kun se olis BSOD!