Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - TimOlli

Sivuja: 1 [2]
21
No niin. Taas kuumenee mieli...

Ensinnäkin, olen lukenut monesti useimmat aiemmat aihetta käsittelevät viestit ja olenpa itsekin kirjoittanut sellaisen aiemminkin. Niistä ei ole apua juuri nyt, joten...

Tilanne:
Minulla on kaksi kovoa. Toisessa on käyttikset ja osiot tiedostoille. Toinen on pelkkä (tai olisi) mediavarasto.
Tahtoisin niin kovin siirtää kuvakkeen työpöydälle tuosta mediavarastosta.
Olen koettanut jo vaikka mitä ohjelmaa, mutta menee vain entistä sekavammaksi. Koodista en ymmärrä juuri mitään.
Kysynkin, että miksi tämä edelleen on näin vaikeaa. W:ssa riitii, kun raahasi kuvakkeen työpöydälle ja se oli siinä. Jos tahtoi poistaa, siirsi roskiin. Argh. En tahdo siirtyä W:iin.
Aiemmassa viestiketjussani samasta aiheesta joku kertoi kyseessä olevan virhe jossakin Ubuntun syövereissä ja että se olisi korjattuna 10.04:ssa. Ei ole.
Olen erilaisilla ohjelmilla ja ohjeilla nyt siinä tilanteessa, että kuvake on työpöydällä, mutta siellä on sinne kuulumatonkin kuvake, jonka tahdon pois. Eikä oikea kuvake käynnisty, ellei sitä klikkaa neljästi! Gparted ja Levytyökalu eivät sitä pois saa, enkä minä. Käynnistyksen yhteydessä herjaa; The disk drive for /media/sdb1 is not ready yet or not present. Siitä selviää painamalla s-kirjainta. Tämä sdb1 on se levy, joka sisältää sen mediavaraston, jonka olen onnistunut saamaan työpöydälle.

Nyt tästä uhkaa, hermojen mentyä, tulla turhan pitkä viesti... jos jaksoit lukea ja osaat auttaa, niin please.

Olen koodi-allerginen, mutta jos se on ainoa tapa, niin sekin käy, kunhan on tarpeeksi yksinkertaista.

Kiitos jo vinkeistä.

22
Mitä tähän pitää rastittaa, kun tulee eteen asennuksessa tämä grub-pc:n asetusten säätö? Tuossa listassa on allekkain kaikki kovalevyni ja osioni. Kaikki ruudut ovat tyhjiä.

Tein päivityksen 9.10:stä 10.04:ään netin kautta.

En ymmärrä tarpeeksi amerikkaa, jotta tietäisin mihin täpät laitan vai laitanko mihinkään.

Pika-apua kaivataan. Asennus kesken.

23
Onko tosiaan niin, ettei Ubuntulla voi katsoa kaikkia DVD-leffoja?

Sain seuraavan ilmoituksen Kaffeinessa:
The source seems encrypted, and can't be read.
Your DVD is probably crypted. According to your country laws, you can or can't use libdvdcss to be able to read this disc. (Media stream scrambled/encrypted)

Eikä auennut muissakaan ohjelmissa (elokuvasoitin, vlc)

...että tä?

Katselin aiempia ketjuja aiheesta ja siellä puhuttiin jotakin tästä, mutta ei siitä kuinka leffan voisi katsoa. Kaikki koodekit, josta siellä ja tuossa ilmoituksessa puhuttiin, on asennettu.

Harmittaa. Tähän on toki keino, mutta laiton. Avaan Winukan ja teen leffasta siellä DVDfab-ohjelmalla laittoman kopion ja katselen sitten.
Apua... etten joudu vankilaan.

TimOlli

24
Multimedia ja grafiikka / Joko Kaffeine 1.jotakin toimii?
« : 21.02.10 - klo:20.55 »
Kysyn tätä, koska hetkeen en aiheesta ole kuullut ja uskoisin, että sitä on korjailtu. Tai sitten se vaan on mennyt ohi minulta.
Rimpuilen usb-tikun kanssa telkkaria kuntoon uudelleenasennuksen jälkeen ja hain 0.8.7 version netistä. Ei vaan tahdo toimia sekään.
Kanavia löytyi kyllä ja hetken saattoi katsellakin, mutta kun vaihtoi johonkin kanavaan, jota ei syystä tai toisesta löytynyt, ei löytynyt enää niitäkään kanavia joita aiemmin katselin. Ei auta uudelleen käynnistyskään.
Kokeilin juuri hakea uudelleen kanavia kanavahaulla ja nyt ei löydy enää mitään.


Ja tiedän, että tästä on kirjoitettu aiemminkin, mutta kysymykseni varsinaisesti on tuo otsikon kysymys (tämä niille, jotka hikeentyvät meistä tumpeloista, jotka kysyvät jo mahdollisesti kysyttyjä kysymyksiä)

25
Hei

En löytänyt tarpeeksi yksinkertaista neuvoa, jolla pääsisin eroon tuosta ärsyttävästä salasanan kirjoittelusta aina kun tahdon kuunnella musaa tai katsella toisella kiintolevylläni /ja osiolla olevia videonpätkiä. Ohjeita oli kyllä, mutta kaikki olivat sudo-näin ja sudo-noin. Yritin yhtä ohjetta, eikä tapahtunut mitään muutosta.
Olisiko jossakin ihan vain joku täppä, joka poistetaan tai laitetaan johonkin? Kiva jos löytyisi.

TimOlli

26
Hei

Kuten otsikoin, pulmani on tämä ; .odg -kuvat pitäisi saada muutettua .jpg:ksi tai .tif:ksi ...miten?

Olen tehnyt julisteen OpenOffice.org Draw-ohjelmalla ja se pitäisi lähettää painofirmaan. Ei kelpaa .odg, vaan pitää olla .tif tai .jpg.
Olisiko joku konvertteri olemassa, joka muuttaisi tiedostomuotoja?

Samalla kysyisin, että löytyykö Ubuntuun piirto-ohjelmaa, joka tekisi suoraan näitä kyseisiä tiedostomuotoja? Saisi olla lisäksi yksinkertainen (ja suomenkieli olisi plussaa).

Kiitos etukäteen vastauksista
TimOlli

27
Hei

Käytössä 9.10 Ubuntu.
Näyttöresoluutio muuttui erään käynnistyskerran jälkeen itsekseen, eikä ole palautunut.

Windowsin kävi vielä hullummin (rinnalla xp-home)... käynnistyy, mutta näyttöön ei ilmaannu käynnistysikkunan jälkeen mitään. Acerin näyttö menee saver-tilaan.

Siis Linuxin saan auki, mutta leffat ei toimi kokoikkunassa ja muutenkin näyttövoimaa vaativat tehtävät ei pelaa.
Varmaankin näyttis on tullut tiensä päähän, mutta kuinka tarkastan sen? Ulkoisesti ei mitään vikaa. Ropelit pyörii ja lämpöä tuottaa.
Olisiko joku päätteen taikasana tarjolla?

Timo

28
Heippa

Minulla on 9.04 käytössä ja tässä on kaikenlaista pientä pikkuvaivaa ja kummallisuutta. Ei mitään isoa vikaa. Pääasiassa toimii hyvin.
Mutta olisiko jotakin taikasanaa tuonne päätteeseen, joka tarkistaisi kaikki paketit?

Lienee vielä syytä odotella hetki, ennen kuin ryntään päivittämään 9.10:een... eikö?

Kiitollisena odottaen Gurujen taikasanoja
Timo

29
No niin. Olen etsinyt tähän apua haulla ja selannut muiden viestejä, mutta en ole löytänyt apua tai ymmärtänyt lukemaani. Wikistäkin koetin.

Siis kun tahtoisin pikakuvakkeen esim. musa-kansiosta tai kiintolevyn osiosta työpöydälle, mutta kun ne häipyvät kuin tukka tuuleen kun käynnistän koneen uudellen. Taustakuvat saan vaihdettua ja ne vieläpä pysymäänkin : o

Käytössä 9.04 Ubuntu. Kokeiltu kaikilla kolmella työpöytäasetuksilla. Asennettu Art Manager (en osaa ilmeisesti käyttää ja häippäsee uudelleen käynnistyksessä). Olen asentanut Ubuntunkin jo useasti (eri versioita), mutta ei vain toimi. Näyttis Ati Radeon.

Olen aloittelija, joten rautalanka-apua, please.

30
Siis kun koneen sammuttaa, menee näyttö noin viideksi sekunniksi täysin punaiseksi. Muistelen, että Amiga 500-värkissä oli jotakin tämän tapaisia koodeja kertomaan jostakin ongelmasta.

Käytössäni normipäivitetty 9.04 ja kohtuullisen nopea pöytäkone.

Liittyisikö tämä siihen, etten jostakin syystä pysty pelaamaan Sauerbratenia? Kokeiltu kaikilla työpöytäasetuksilla. Nyt käytössä kaikki työpöytätehosteet. Muuten kaikki toimii, mitä olen käyttänyt.

Sauerbraten olisi kiva saada toimimaan. Pidän siitä, vaikka se on "aivoton", mutta niin kai minäkin... ehkä juuri siksi. Tässä taisi tulla kaksi kysymystä samaan aiheeseen. No, jos keksit jotakin, kerro please.

31
Ubuntu tietokoneissa / Linuxdcpp suomeksi?
« : 16.06.09 - klo:19.05 »
Lyhyesti:
Saako Linuxdcpp:tä suomenkieliseksi?

32
Hei

Onpa noloa. Minulla on ubuntu ollut käytössä jonkin aikaa ja olen rakastunut tähän. Kaikki toimii pienten alkukankeuksien jälkeen. Menin kehumaan kaverilleni tätä ja hän pyysi asentamaan itselleenkin ubuntun. Menin ja asensin (Windows sai väistyä kokonaan roskiksen puolelle), mutta mutta...

Suoritin dvd-asennuksen 9.04:stä ja päivitin komeuden netistä päivitysten hallinnan kautta. Hyvältä näytti. Sitten oli pientä pulmaa Evolutionin kanssa, mutta ne selvisivät melko helposti, kunnes... ohjelma päätti lopettaa yks kaks. Saman teki Firefox. Samoin kuvienkatseluohjelma f-spot jne... Siis ohjelmat vain hävisivät ilman ilmoituksia. Käynnistyivät kyllä uudestaan, kun käynnistin.

Yritin löytää vanhoista keskusteluista asiasta, mutta en löytänyt mitään sellaista, joka ratkaisisi pulman. Kokeilin ilman työpöytätehosteita, ei auttanut.

Muutamalla muullakin oli vastaavia pulmia, mutta yhtään ratkaistua keskustelua en löytänyt. Kaikki ideat otetaan vastaan.
Huom. en osaa koodata tuon päätteen kanssa, että jos mahdollista, niin ottaisin mielelläni sellaisia ideoita vastaan, jotka ymmärrän ilman koodauksen pitkää oppimäärää.

Kiitoksia mielenkiinnosta ja vastauksista jo etukäteen
t: TimOlli

33
Hei

Mikä on avainnipun salasana, vai pitäisikö minun se tietää? Olen koettanut asentaa sähköpostiasetuksia, mutta tuohon stoppaa. Apua...
Pop:it, smtp:t ja mailit on kaikki kunnossa.
Eivät pystyneet Elisan tuessa auttamaan. Eivät tienneet Ubuntusta mitään.
edit... Ubuntu 9.04

T: TimOlli

Tämän voi poistaa, kuka osaa ja voi... Sorry. Tämä oli nyt niitä turhia viestejä. Olin hätäinen hädässäni...

34
Heippa

Olisiko kukaan keksinyt mitään oikeasti yksinkertaista tapaa saada digi-tv kortti / tikku näkymään jollakin ohjelmalla esim. vain jonkun paketin lataamalla ja asentamalla.

Luin ohjeita näistä kanavien asennuksista ja kyllä täytyy sanoa, että jää tv katsomatta jos täytyy ensin käydä pitkä yliopisto ja muut guru-koulut että osaa "koodata" noita käskyrivejä.

Auttakaa, ettei tarvitse turvautua Windowsiin, josta yritän päästä eroon.

Hain / asensin jo jonkun DVB-systeemin ja Totem tunnisti tikun, mutta kehotti hakemaan ohjeita jostakin linkistä, joka oli minulle täyttä hebreaa. Siis Wikin ohjeista oli kysymys.

T: TimOlli

35
Siis toimiiko muilla Sauerbraten. Olen kokeillut uudelleenasennustakin. Sain toimimaan hetkeksi siten, et noin viiden minuutin kohdalla peli meni ikkunatilaan ja kaikki meni jumiin. Ei auttanut kuin uudelleen startti pakkokeinoin. Nyttemmin ei tapahdu mitaan.

Samalla voisi joku guru neuvoa, miten saan halpisnappaimistoni suomen kirjaimistolle.

Ei pliis mitaan koodinpatkia. En ymmarra niista mitaan.

Auta onnetonta noviisia... Kiitos.

Lisakysymys... Onko vastaavaa pelia tarjolla kuin tuo Sauerbraten pakettina.

Sivuja: 1 [2]