Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - TimOlli

Sivuja: [1] 2
1
Minulla on wanha kone, johon asensin lubuntu 18.04.5LTS:n. Minulla on myös toinen (hiukan tuoreempi) kone, jossa on Ubuntu 22.04 LTS.
Ongelmana on se, että en saa asennettua Wanhaan koneeseen wlan:ia varten suljettuja ajureita, jotta saisin netin siinä toimimaan. Netti on toiminut aiemmin kun siinä oli Ubuntu ja siinä toimi nuo suljetut ajurit.

Voiko tuolla toisella koneella hakea netistä Broadcom 802.11 Linux STA -ajurit ja asentaa tikulle, jolla sitten saisin ne siirrettyä tuohon wanhaan koneeseen? Yrittelin kyllä, mutta synptic -pakettienhallinnassa ei ollut vaihtoehtoa tikulle asentamiseen.

Ongelma kuulostaa yksinkertaiselta, mutta olen puolitoistapäivää istunut näiden koneiden kanssa ja ei enää jaksa. Apua kaivaten.

2
Otsikon mukaisesti:
"sudo apt install playitslowly" päätteessä kertoo, ettei sitä ole saatavilla (Ubuntu 22.04LTS). Hö! Vielä 20.04LTS:ssä se oli. Tein puhtaan asennuksen ja menetin näin tuon ohjelman.
Jos löytyy joku keino saada tuo takaisin, olisin kiitollinen.

Toki jos löytyisi vastaava ohjelma joka tekisi saman, eli hidastaa tai nopeuttaa biisiä sävelkorkeuden muuttumatta tai/ja muuttaisi sävelkorkeuttakin nopeuttamatta tai hidastamatta biisiä...

Ohjelmalla on mukava ensin harjoitella esim irkkumelodioita hitaasti ja sitten kokeilla pystyykö nopeuttamaan soittoaan. Myös tuo sävelkokeuden muutos on hyvä ominaisuus, jotta voi esim maniskalle löytää helpoimman sävellajin soittaa.

3
Olen asentanut Ubuntu 20.04 LTS:n rinnalle Ubuntu Studion 20.04:n. Nyt on vain niin, etten pääse perus Ubuntuun käsiksi kun ei grub ilmesty käynnistäessä. Varmaankin pitäisi? Kone käynnistyy vain U-Studioon.

Olen painellut shiftiä ja esciä käynnistyksen yhteydessä, kuten jossakin ohjeistettiin... ei tulosta.
Joku boot-repair ohjelmakin vilahti korjausehdotuksissa, mutta sitä en vielä kokeillut. En uskaltanut vielä. Pitäisikö?
Mahtaako vaikuttaa, että koneeni on Wanha MacBook?

Löytyisikö taikasanoja, joilla homman saisi pelaamaan?

4
Kun suljen Spotifyn ja yritän saman istunnon aikana käynnistää uudelleen kuvakkeesta tai päätteessä, saan seuraavan ilmoituksen (päätteessä):

:~$ spotify
Gtk-Message: 11:10:04.397: Failed to load module "gail"
Gtk-Message: 11:10:04.397: Failed to load module "atk-bridge"
Gtk-Message: 11:10:04.406: Failed to load module "canberra-gtk-module"
[1028/111005.015026:FATAL:gpu_data_manager_impl_private.cc(439)] GPU process isn't usable. Goodbye.
Jäljitys/katkaisupisteansa (luotiin core-tiedosto)

Kertooko tuo mitään?

Haitta ei ole suuri, ärsyttää vain.
Apu kelpaisi.

5
Siis. Liitteenä oleva herja ärsyttää ja hidastaa koneen lataamista... Etsin tuota moklistrt:tä täältä haulla, mutta ei mitään. (Kai tuo liite näkyy? Otin kuvan kännykällä, joten on hiukan epäselvä).
Mahtaako tuolle mitään?

En osanut ottaa kuvankaappausta koska käytän Ubuntua Mac-läppärillä, joten minulta puuttuu prnt scr -näppäin. Ubuntun oma yhdistelmä (netistä poimittu cmd+shift+3) avaa Rytmilaatikon. Tähänkin ottaisin avun vastaan...

6
Pientä purnaa ja vuodatusta...

Siis mihin katosi ohjelmakirjasto yks kaks?

Palasin Ubuntun pariin asentamalla wanhaan Mac-läppäriin 20.04 LTS -version ja melkein huusin jippiitä ääneen. Nopea ja toimi kuten se vessa VR:llä. Hienokin! Tästä intoutuneena asensin vanhahkoon pöytäkoneeseeni W-seiskan rinnalle saman. Toimi.
Mutta! Kun palasin läppärin pariin oli ohjelmakirjasto hävinnyt ja tilalla oli tuo Snap-kauppa kuvake!!!! Mihin se itsekseen katosi? Sama tapahtui pöytäkoneessa! En myös löytänyt enää samoja ohjelmia pöytäkoneelle joita onneksi ehdin osin asentaa läppärille. Esim "Play it Slowly" -ohjelmaa ei löytynyt Snapistä.

Olen hakenut/lukenut viestejä joissa mainitaan tuo Snap. En täysin ymmärrä miksi se pitää vaihtaa. Ymmärsin, että se helpottaa ohjelmien kirjoittajia tm. Mutta nyt on vähemmän ohjelmia tarjolla ja englanniksi. Ei palvele minua vaan päinvastoin. Ja miksi Snap-"kauppa"?

Jos on joku maaginen koodinpätkä jolla saa vanhan ohjelmakirjaston takaisin, olisin kiitollinen. Selkokielinen selityskin olisi kiva, että miksi näin.

Vai olenko ymmärtänyt kaiken väärin ja olen itse mokanut jotakin asentaessani?

7
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntu MacBook-koneessa hidas
« : 08.08.19 - klo:15.11 »
Eli, koneeni on Intel® Core™2 Duo CPU P7350 @ 2.00GHz × 2 ja siis MacBook. Lienee jo wanha...

Asensin rikki menneen koviksen tilalle ssd-levyn, johon oli aiemmin toisessa pc:ssä asennettu Uusin Lts Ubuntu, tämä 18.04. Ssd (150gt) alustettu ext4:ksi. Homma toimii, mutta käynnistys kestää viitisen minuuttia, ehkä ylikin. Muutenkin hitautta havaittavissa.

En ole kokeillut kevyempiä distroja, koska olen noviisi muutenkin Linuxin kanssa ja Ubuntu on ollut takavuosina käytössä ja siis jotenkin tuttu. Pysyisin mielelläni tässä.

Jos siis olisi jotakin maagista koodia, jolla voisi yrittää ripeyttää ainakin tuota käynnistystä, ole kiltti ja kerro.

Käytin hakuakin, mutta en löytänyt sopivaa keskustelua tästä aiheesta. Ehkä amerikaksi voisi löytyäkin, mutta niistä ei minulle ole riemua kun en sitä niin hyvin hallitse.

Lisäkyssärinä: Mihin formaattiin alustetaan Mac-levyt? Jos vaikka joskus kokeilisin joskus sitäkin.

8
Yritin saada .wma tiedostoja soimaan (sekä aiemmin videotiedostoa, jonka päätettä en juuri nyt muista), mutta sain seuraavan ilmoituksen: ...suorita 'sudo dpkg --configure -a'. Yritin suorittaa. Siis kirjoitin päätteesseen juurikin tuon koodin, mutta "komentoa ei löydy", ilmoitti hän.

Yritinpä myös "sudo apt update && sudo apt full-upgrade" -komentoa ja sain listan päivityksistä, mutta sain "19 pakettia voidaan päivittää. Suorita 'apt list --upgradable' nähdäksesi ne." -tiedotteen. E: dpkg keskeytettiin, suorita 'sudo dpkg --configure -a' korjataksesi ongelman.

Tuo dbkg lienee jonkilainen pakettivarasto?

Mikähän voisi olla vialla ja kuinka korjata se?
Mielellään yksinkertaisia ohjeita yksinkertaiselle, kiitos.

Ps. Koneeni on vanha MacBook, jonka kovalevy meni rikki. Korvasin sen ssd -levyllä, johon oli jo asennettu Ubuntu 18.04 Lts. Toimii, mutta hitaasti. käynnistyy useita minuutteja.

9
Mahtaako löytyä kevyttä, helppoa ja ilmaista cad-ohjelmaa sähköasentajan perustarpeisiin (toistaiseksi lähinnä opiskeluun)? Tarkoitus olisi tehdä piirrustuksia valaistus-asennuksista jne.

Muutaman ohjelman olen jo löytänyt ja asentanutkin, mutta kun eivät vastaa odotuksiani. En saa niillä aikaiseksi sitä, mitä yritän.
Kiva, jos viitsit ehdottaa jotakin.

10
Tyttäreni Ubuntu lakkasi toimimasta yllättäen.
Kun virran laittaa päälle, kone näyttää biosin ja etsii käyttistä sitä löytämättä ja näyttää pitkähkön litanian "latinaa" ja jumittuu siihen. Tuossa tilassa on mahdollista antaa komentoja, mutta en tiedä mitä.

Päätin asentaa Ubuntun uudestaan. Vanha oli 10.04 ja sitä yritin uudestaan. Latasin tuoreimman DVD-version ja  sillä lähdin asentelemaan. Ei onnistunut.

- Live-cd-tila toimi. Pelastelin valokuvia eri osiolle. Harmi, ettei ulkoiselle kovikselle saanut yhteyttä usb:n kautta.

- Asennus jumittui 2/7 kohtaan. Ei vaan mene siitä eteenpäin, vaikka antaisi olla tunnin. Rinkula pyörii ja hiirellä toiminnon voi lopettaa, mutta muuta ei sitten tapahdukaan.

- Kokeilin tekstiasennusta, vaikka vierastankin päätteen käyttöä ja kaikkea vastaavaa (hiirellä klikaten tottunut tekemään). Yli tunnin aprikoin ja kokeilin. Sain osioitua uuden käynnistysosion. homma eteni, vaikkakin hitaasti, kunnes olin jossakin 97 prosentin hujakoilla. Silloin kysyttiin, että mihin tahdon asentaa Grub:in... no oikeasti en mihinkään, koska käyttis on ainoa joka koneessa on. Vastasin siihen sen oletusvaihtoehdon (en muista tarkasti kysymystä), eli "kyllä". Ja siihen toppas. Sitä rupesi tekemään, mutta jossakin 40 min kohdalla lopetin asennuksen, kun ei edennyt. Silloin otin hiukan happea ja päätin tulla kohta uudelleen.

- Latasin netistä CD-version "FinnisRemix" ja sillä kokeilemaan. Sama juttu kohdassa 2/7.

- Kokeilin aiemmin lataamaani ja polttamaani cd-versiota... samoin tuloksin, kohta 2/7.

- Avasin koneen, otin muistipalikan irti ja laitoin takaisin, otin prosessorin samoin, puhaltelin ja imuroin pölyt ja annoin valon loistaa sisälle...

- kokeilin uudelleen samoin tuloksin.

Missä voisi olla vika?
- rautavika? Kone on melko tehokas, mallia itse-koottu. Toiminut moitteetta noin 1.5 vuotta.

Kiitos kun luit vuodatukseni. Nyt apu kelpaisi vinkkien muodossa.

11
Minulla on tuollainen vanha Acer aspire1600 ja tahtoisin kovasti siihen asentaa Ubuntun Xp:n rinnalle.
Pulmana on se, että tuossa taitaa näytönohjain olla rikki tai sitten jotenkin muuten toispuoleinen.

Kun koneen käynnistää, se näyttää välillä pelkkää tiheätä viivaa heti käynnistyksestä lähtien, mutta sitten taas joskus käynnistyy ihan hyvin. Viivojen välistä näkyy sen verran, että xp siellä käynnistyy takana "normaalisti". Olen biosin päivittänyt ja ajanut muita päivityksiä xp:n puolella. Ilman kummempaa tulosta.

Olen jo muutama vuosi sitten antanut läppärille tuomion, mutta innostuin taas kokeilemaan.
Kokeilin joskus muinoin Ubuntua ja Xp:tä vuorotellen, mutta ongelma ei liene käyttiksessä vaan koneessa. Jotenkin pientä toivoa kipinöi se, että välillä se toimii.

Olisiko joku teistä kenties törmännyt vastaavaan ja osaisi täten auttaa minua?
Kiitos jo pelkästä mielenkiinnosta.

12
Eli tyttäreni kone ei enää suostunut käynnistymään. Salasanan pääsee kirjoittamaan, mutta sitten ei etene. Herjaa jostakin gnomen sähköasetuksista. Milläpä niitäkin säätelet (en tosin osaisikaan) kun ei pääse eteenpäin.

Joka tapauksessa päätin, että asennan viimeisimmän Ubuntu 10.04.3 LTS-version koneeseen puhtaalta pöydältä. Lykkään koneeseen asennuslevyn ja valitsen sen ensimmäisen vaihtoehdon, miten se teksti nyt sitten menikään... "tutustu Ubuntuun tekemättä muutoksia" tms.

Sitten laitan ulkoisen koviksen kiinni koneeseen ja aion ottaa talteen tyttären valokuvat, mutta sepäs ei onnistunutkaan... jotkin oikeudet eivät riitä.

Mitä tehdä?
Yksinkertaiset neuvot ovat tarpeen.


13
Ubuntu tietokoneissa / Pientä vaivaa...
« : 21.05.11 - klo:22.03 »
Käytössä Ubuntu 10.10

Joitakin asioita täytyy tehdä kahteen kertaan, että tulevat tehdyksi.
Esim. Osioiden kuvakkeet työpöydällä eivät aukea tuplaklikkaamalla vaan triplaklikkaamalla.
Usb-tikun poisto turvallisesti onnistuu vasta kun sen on kahdesti "poistanut asemasta" (oikea hiiren nappula kuvakkeen päällä jne...).
Yhdellä levyosiolla on melko suuri kansio, joka menee harmaaksi ja jäätyy, kun sitä yrittää avata. Minuutin päästä se toki aukeaa, mutta tämä tapahtuu joka kerta kun kansion avaa. Myös kansiossa asuvat kansiot käyttäytyvät näin.

Muuten kaikki toimii. En ole paniikissa asioiden takia, mutta mukava olisi saada nuokin pikkuvaivat kuntoon muuten niin loistavassa Ubuntussa.

14
Järjestelmä > asetukset > näytöt -osastolla näytön nimenä on Goldstar Company Ltd 24", eikä LG Flatronw2453v, niin kuin pitäisi.
Näyttö temppuilee. Esim. menee lepotilaan eikä palaudu vaikka mitä nappia painelee tai liikuttelee hiirtä. Pakko aina käynnistää kone väkisin uudestaan resetillä.
Voiko tälle mitään?

15
Eli, otsikon mukaan... Näppäimistö ei toimi grub:issa! Muuten kyllä toimii.
Tämä on harmi, koska nyt ei voi valita käynnistettävää käyttistä.
Päivitin 10.04:n 10.10:een, koska kuvittelin ongelman katoavan samalla... ei kadonnut.
Näppis on Logitech:in ps2 -näppis.
Mikä neuvoksi?

16
Lieneekö tämä laatikko oikea kysymykselleni...?

Kun käynnistän koneeni, tulee alkuhömpät ja grub ihan ok näytölle, sitten kone jatkaa mutta näyttö ei, eli näyttöön tulee ilmoitus "no signal". Tämä sama tapahtuu, vaikka valitsisin minkä tahansa vaihtoehdon grub:in valikosta, edes windows ei käynnisty.

Grub:issa voi kai tehdä jotakin asetushommia painamalla e tai Ctrl-x...
Olisiko jollakin neuvo minulle? Rautalankaa peliin, please. Vaikka olen tovin käyttänyt Ubuntua, en ole expertti.

Grub on päivitetty päivitystenhallinnan kautta.
Käytän Ubuntu 10.04:ää.
Näytönohjaimessa suljetut ajurit (muistaakseni).

Kirjoitan tätä levy-Ubuntulla.

Edit: Näyttö on Acer AL2216W

17
Ubuntu tietokoneissa / Videoasetukset sekaisin...
« : 06.11.10 - klo:14.25 »
Perheeni valittaa, kun eivät saa Katsomoa näkymään ja tahtovat windowsin takaisin.

Pelastakaa minut ja lompakkoni...

Yritin ensin katsoa kaikki mahdolliset linkit täältä keskustelualueilta hakua käyttäen... Sitten kokeilin vastaan tulevia ehdotuksia, joiden kuvittelin vastaavan omia tarpeitani.
Seurauksena monen copy-paste -homman jälkeen on se, etten tajua enää mistään mitään. Mitään ei myöskään näy enää mistään.

Minulla on Ubuntu 10.04 ja käytän FireFoxia. VLC on asennettuna ja katselen sillä elokuvia (DVD:t, avit ja muut). Mediaplayerconnectivity 0.8.3 asennettuna. Siellä on kaikki mediasoittimet rastitettu ja jokainen yhdistetty vlc:hen.

Jos olisi olemassa joku koodi, joka korjaisi kaiken ja asentaisi tarvittavat kilkkeet ja jos vielä sen jälkeen kaikki toimisi, olisin taas (hetken aikaa) tyytyväinen ja pelastettu.
Löytyisikö? Ihan sellainen rautalangasta väännetty...

Jotkut kertovat, että heillä kaikki toimii suoraan ja joillakin taas ei millään. Olen tietty itse aiheuttanut tilanteeni, mutta miksi minulla ei näkynyt suoraan?
Miksi tarvitsee kokoajan säätää niin kamalasti.

18
Yritän nyt vielä vedota teihin osaajiin ja kärsivällisiin ongelmassani...

Sain lopultakin asennettua (osin puolivahingossa) Ubuntu Studion (10.04) kotistudio-koneelleni. Olin ladannut U-Studion vaikka kuinka monesti CD- ja DVD-versioina, mutta en koskaan päässyt asennuksessa osiointia pidemmälle. En uskaltanut edetä, koska en ymmärtänyt täysin ohjeita/tekstipohjaista asennusta.

Ajattelin, että nyt aukeaa taivas. Vihdoinkin pääsen tekemään musaa Ardourilla ja muutenkin räpläämään loputtomia ilmaisia musasoftia ja sälää, mutta ei sittenkään. Pienen väännön jälkeen sain Ardourin käyntiin (kopsain jonkun koodin jostakin ohjeesta ja se laittoi minun tunnukseni johonkin listaan/kansioon tai jotakin sellaista...???).
Sitten intoa täynnä kitaraa kiinni koneeseen ja punainen lamppu päälle... ei mitään. Miksi?
Hieman vähemmillä odotuksilla Rakarrack -ohjelma auki ja kitaraa peliin... ei mitään. Miksi ei taaskaan?
Ainoa asia, josta ääntä ulos sain, oli joku miksaajien miksausohjelma (mp3 tiedostoilla) ja Ardour, kun importtasin sinne wav-tiedoston.

Olin kyllä kuullut/lukenut Jack:istä ja joistakin muista "jutuista", joita pitää ottaa huomioon ennen äänitysten alkua, mutta en arvannut ettei minun älyni riittäisi mihinkään, ei edes ohjeiden ymmärtämiseen, joita kyllä löysin (enimmäkseen amerikaksi, joka ei taivu minulta). Edes Asmo Koskisen ohjeet eivät auenneet minulle.

Olen tähän asti vääntänyt musaa (jopa tuotantoon asti) yksinkertaisella laitteistolla ja ohjelmistolla, tosin Windowsin puolella ja ihan normi tietsikalla: core2, 2gt muistia, Audigy (ensimmäinen versio liitäntäyksiköllä) äänikortti (48000/32), Sonar6 -softa ja jonkin verran kaupallisia ja ei kaupallisia pluggareita.

Tarkoituksenani olisi hankkia hiukan nykyaikaisemmat kalusteet (Sonar8.5 ja FireWire mikseri, 8 kanavainen tms.). Ajattelin kuitenkin ensin kokeilla Linuxilla ja sitten mahdollisesti unohtaa tuon Sonarin. Sonar on mielestäni erinomainen äänitys- ja muokkausväline, mutta Ardourin hinta/laatusuhde houkuttaa.

Mutta mutta... mikä tämä Jack oikein on ja miksi se on?
Ja mitä muuta minun pitäisi vielä tehdä ja tietää? Vai kannattaako tällä älyllä unohtaa koko juttu?
Jos jostakin syystä jaksat neuvoa, tee se rautalangalla.
Nolottaa, mutta kun ei osaa, on pakko kysyä.


19
Löytyykö kouluille sopivaa kirjasto-softaa Ubuntulle?

Kyseessä pienet kirjamäärät, joten ei kovin monimutkainen tarvitsisi olla. Helppokäyttöisyys pelkkää plussaa.
Koulussamme (ala-aste) käytössä windowsit, mutta tahtoisin tunkea hiukan Linuxin jalkaa ovenrakoon asentamalla yhteen koneeseen Ubuntun.

20
Hei

Onko tosiaan niin, ettei Ubuntulla voi tehdä Opit -tehtäviä?

Kovasti monet koulut ovat ostaneet tuon Opit:in, joten on kummaa, ettei sitä voi kaikilla koneilla käyttää. Kyseessähän on selaimella käytettävä ohjelma. Mitään ei asenneta koneelle, joten luulisi olevan yhden tekevää millä koneella/käyttiksellä sitä käyttää.

Ongelman aiheuttaa ainakin shockwave ja ties mikä???

Ideoita?

Muksun pitäisi tehdä tehtäviä, mutta milläs teet. Taasko täytyy käydä keskustelua Win vs Lin... äh.

Timo

Sivuja: [1] 2