Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - TimOlli

Sivuja: [1] 2 3 ... 12
1

Koodia: [Valitse]
GRUB_TERMINAL=console

Tuo olikin jo valmiina asetuksissa.

Jos Linux-jakelujen rinnakkaiselo ei nyt tunnu millään onnistuvan, koneen tarkka malli voisi kertoa lisää. On hyvin mahdollista, että koneessa on Applen vanha EFI-toteutus, jonka kanssa joutuu taistelemaan tavallista enemmän.

Intel® Core™2 Duo CPU P7350 @ 2.00GHz × 2 on tämä MacBookkini.

En taida lähteä taistelemaan. Tämä toimii muuten ihan ok, kunhan en päivitä 5.8...:aan. Jatkoajallahan koneWanhukseni on muutenkin.

Kiitos ystävällisistä ja asiantuntevista neuvoista. Peli jatkuu...

2
Enpä malttanut olla kokeilematta noita Hajakentän, juylin ja Tomin koodeja ja neuvoja, mutta silti grub ei näy. Ilmeisesti on jossakin taustalla käynnistyessä, koska nyt käynnistys kestää 10s kauemmin asetuksistani johtuen.

Vaikuttaakohan tämä MacBook jotenkin asiaan?

Liitteenä "sudo update-grub" -komennon tuloste...

Ai niin ja en ole asentanut puhtaan asennuksen jälkeen mitään päivityksiä, koska tuo 5.8. lienee jotenkin ongelmallinen (kai?). Asennus on muuten fin-versio ja näppäimistöasettelu tietty mac-linux (tai jotakin sinnepäin).

3
Oisko ongelma että vanha buntu on grubbia hyödyntävä ja studio on asentanut itsensä uefi-partitiota hyväksi käyttäen? Onko uefille oma partitio?

Juurikin näin oli...

Tai koita fdiskilla laittaa boot-flag takasin sinne vanhaan buntuun, voi olla että se on siirtynyt uuteen eikä se asennuksen yhteydessä tajunnut että siellä on muiakin käyttiksiä.

Asensin Gpartedin ja räpläsin sillä uudet liput ja kokeilin eri vaihtoehtoja... ei tulosta, kunnes tulin poistaneeksi U-Studion käynnistysosion jolloin ei sitten enää kone käynnistynyt.

No. Ei iso harmi. Jo rutiinilla kuudes uudelleen asennus tällä sessiolla (Ubuntu 20.04 LTS).

Ennen kuin asennan U-Studion uudelleen, kysynpä että mikä on tuo UEFI-juttu? Sitä ei saanut muutettua Gpartedilla tavalliseksi partitioksi itkemälläkään. Voiko U-Studiota asentaa ilman UEFI -partitiointia? Vaatiiko se jostakin syystä moisen?

Käyn muiden ohjeiden kimppuun, kunhan saan jonkun tolkun tuosta UEFI:stä.

Kiitos tähän mennessä osallistujille.

Ps: U-Studion asentelen vain kokeillakseni / tutustuakseni tämän päivän versioon. Joskus muinoin yritin saada sitä toimimaan, mutta oli hebreaa kiinalaismurteella minulle. Nyt vaikutti selkeämmältä. Jos tolkun saan siitä, otan käyttöön pikku kotistudiossani omassa koneessaan.

4
Olen painellut shiftiä ja esciä käynnistyksen yhteydessä, kuten jossakin ohjeistettiin... ei tulosta.


...taisinkin tuosta jo kirjoittaa. Yritin silti vielä pari kertaa ja tuijotin silmä tiukkana milloin se vilahtaa, mutta en huomannut vieläkään.

Olisiko lisävinkkejä?

5
Olen asentanut Ubuntu 20.04 LTS:n rinnalle Ubuntu Studion 20.04:n. Nyt on vain niin, etten pääse perus Ubuntuun käsiksi kun ei grub ilmesty käynnistäessä. Varmaankin pitäisi? Kone käynnistyy vain U-Studioon.

Olen painellut shiftiä ja esciä käynnistyksen yhteydessä, kuten jossakin ohjeistettiin... ei tulosta.
Joku boot-repair ohjelmakin vilahti korjausehdotuksissa, mutta sitä en vielä kokeillut. En uskaltanut vielä. Pitäisikö?
Mahtaako vaikuttaa, että koneeni on Wanha MacBook?

Löytyisikö taikasanoja, joilla homman saisi pelaamaan?

6

Ubuntu olisi aivan älyttömän hyvä käyttis ilman näitä tämän tyyppisiä ongelmia.  Joka kerta kun uusi LTS versio tulee niin  meikäläinen jotuu lähes samaan asemaan kuin sellainen henkilö joka ensimmäistä kertaa elämässään alkaa Ubuntua käyttämään. Ymmärän kyllä että tämä minun tämänhetkinen ongelma ei johdu Ubuntun porukoista, mutta monet muut pikkumurheet kyllä. Tuntuu kuin muutoksia tehdään vain muutosten vuoksi.  Sama oli aikoinaan wintoosalla.....  Jos oikeesti halutaan suuret massa Linux Ubuntun käyttäjiksi niin jotain täytyy muuttua kehittäjien ajattelussa.

Olen kyllä samaa mieltä. En tohdi lujasti moittia Ubuntua kun sen ilmaiseksi saa, mutta olen nyt kolme kertaa asentanut Ubuntu 20.04 LTS:n uudelleen. 4:n päivän sisällä. En aio vaivata ketään ainakaan vielä vaivoillani, jotka liittyvät samaan ongelmaan kuin sinulla, mutta tahdoin vain antaa tukeni kommentillesi. Olen myös käyttäjä, en ammattilainen, joita täältä foorumilta onneksi löytyy. UGH! Olen puhunut...

7
Multimedia ja grafiikka / Vs: Pieni Spotify ongelma
« : 29.10.20 - klo:19.21 »
Suljetut käytössä nyt. Melkein käynnistyi uudestaan... vilahti jo ikkuna mutta muuta ei sitten näkynytkään.
Asiaan saattaa vaikuttaa myös MacBook -vanhus.
Pystyn kyllä elämään tämän asian kanssa. Käynnistän koneen vain uudelleen, jos tahdon kuunnella musaa toistamiseen saman istunnon aikana.
Kiitos kuitenkin kovasti.

8
Multimedia ja grafiikka / Vs: Pieni Spotify ongelma
« : 29.10.20 - klo:00.10 »
:~$ lshw -c display
WARNING: you should run this program as super-user.
  *-display                 
       description: VGA compatible controller
       product: C79 [GeForce 9400M]
       vendor: NVIDIA Corporation
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:02:00.0
       version: b1
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: vga_controller bus_master cap_list rom
       configuration: driver=nouveau latency=0
       resources: irq:26 memory:d2000000-d2ffffff memory:c0000000-cfffffff memory:d0000000-d1ffffff ioport:1000(size=128) memory:d3000000-d301ffff
WARNING: output may be incomplete or inaccurate, you should run this program as super-user.

Tuommoista näyttää...

9
Kun suljen Spotifyn ja yritän saman istunnon aikana käynnistää uudelleen kuvakkeesta tai päätteessä, saan seuraavan ilmoituksen (päätteessä):

:~$ spotify
Gtk-Message: 11:10:04.397: Failed to load module "gail"
Gtk-Message: 11:10:04.397: Failed to load module "atk-bridge"
Gtk-Message: 11:10:04.406: Failed to load module "canberra-gtk-module"
[1028/111005.015026:FATAL:gpu_data_manager_impl_private.cc(439)] GPU process isn't usable. Goodbye.
Jäljitys/katkaisupisteansa (luotiin core-tiedosto)

Kertooko tuo mitään?

Haitta ei ole suuri, ärsyttää vain.
Apu kelpaisi.

10
Hey Jeee!
Maaginen koodi pelasti!
Iso kiitos!

11
Siis. Liitteenä oleva herja ärsyttää ja hidastaa koneen lataamista... Etsin tuota moklistrt:tä täältä haulla, mutta ei mitään. (Kai tuo liite näkyy? Otin kuvan kännykällä, joten on hiukan epäselvä).
Mahtaako tuolle mitään?

En osanut ottaa kuvankaappausta koska käytän Ubuntua Mac-läppärillä, joten minulta puuttuu prnt scr -näppäin. Ubuntun oma yhdistelmä (netistä poimittu cmd+shift+3) avaa Rytmilaatikon. Tähänkin ottaisin avun vastaan...

12
Hei! Juuri tätä olin vailla!
asenna synaptic niin voit asennella kaikkea paremmin ;)

sudo apt install synaptic
Tein tuon ja kas, siinä se tuttu ja turvallinen kuvake oli taas. Kaikki niin kuin ennenkin. Kiitos!Snap on universaali Linuxin pakettimuoto, Snap -paketoitu ohjelma toimii siis kaikissa Linux -jakeluissa, siksi Canonical ko. systeemiä ajaa. Sama idea on Flatpakissa ja AppImagessa. Ennen oli (ja on vielä hyvän aikaa) vain Ubuntun/Debianin DEB, Fedoran/OpenSusen ym. RPM ja Arch Linuxin oma systeemi, eikä ohjelmat toimineet ristiin. Helpottaa merkittävästi ohjelmien tekemistä Linux -alustalle, kun ohjelman tekijän tarvitsee tehdä vain yksi versio, joka toimii kaikissa. Johtanee siihen, että ohjelmatarjonta Linuxille lisääntyy.

Kiitos! Hiukan on nyt helpompi ymmärtää tuo Snap. Toki voisi olla siirtymävaiheen ajan molemmat oletuksena käytössä.... Minun kaltainen Ubuntun käyttäjä ei osaa kikkailla, jos jotakin ei ole silmien edessä. Varsinkin suomenkielen puute haittaa minua.


Tosin kiinnostaisi, millaisen Ubuntu-version vanhoille MAC-koneellesi ja pöytäkoneellesi asensit?

Ubuntu 20.04 LTS. Puhdas asennus läppäriin kera 120gt SSD-koviksen. Sama pöytäkoneelle muistitikulta.


Kiitos teille kaikille!
Nyt en enää valita...  ;)

13
Pientä purnaa ja vuodatusta...

Siis mihin katosi ohjelmakirjasto yks kaks?

Palasin Ubuntun pariin asentamalla wanhaan Mac-läppäriin 20.04 LTS -version ja melkein huusin jippiitä ääneen. Nopea ja toimi kuten se vessa VR:llä. Hienokin! Tästä intoutuneena asensin vanhahkoon pöytäkoneeseeni W-seiskan rinnalle saman. Toimi.
Mutta! Kun palasin läppärin pariin oli ohjelmakirjasto hävinnyt ja tilalla oli tuo Snap-kauppa kuvake!!!! Mihin se itsekseen katosi? Sama tapahtui pöytäkoneessa! En myös löytänyt enää samoja ohjelmia pöytäkoneelle joita onneksi ehdin osin asentaa läppärille. Esim "Play it Slowly" -ohjelmaa ei löytynyt Snapistä.

Olen hakenut/lukenut viestejä joissa mainitaan tuo Snap. En täysin ymmärrä miksi se pitää vaihtaa. Ymmärsin, että se helpottaa ohjelmien kirjoittajia tm. Mutta nyt on vähemmän ohjelmia tarjolla ja englanniksi. Ei palvele minua vaan päinvastoin. Ja miksi Snap-"kauppa"?

Jos on joku maaginen koodinpätkä jolla saa vanhan ohjelmakirjaston takaisin, olisin kiitollinen. Selkokielinen selityskin olisi kiva, että miksi näin.

Vai olenko ymmärtänyt kaiken väärin ja olen itse mokanut jotakin asentaessani?

14
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu MacBook-koneessa hidas
« : 08.08.19 - klo:18.52 »
...muistia 3.6gb.

15
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntu MacBook-koneessa hidas
« : 08.08.19 - klo:15.11 »
Eli, koneeni on Intel® Core™2 Duo CPU P7350 @ 2.00GHz × 2 ja siis MacBook. Lienee jo wanha...

Asensin rikki menneen koviksen tilalle ssd-levyn, johon oli aiemmin toisessa pc:ssä asennettu Uusin Lts Ubuntu, tämä 18.04. Ssd (150gt) alustettu ext4:ksi. Homma toimii, mutta käynnistys kestää viitisen minuuttia, ehkä ylikin. Muutenkin hitautta havaittavissa.

En ole kokeillut kevyempiä distroja, koska olen noviisi muutenkin Linuxin kanssa ja Ubuntu on ollut takavuosina käytössä ja siis jotenkin tuttu. Pysyisin mielelläni tässä.

Jos siis olisi jotakin maagista koodia, jolla voisi yrittää ripeyttää ainakin tuota käynnistystä, ole kiltti ja kerro.

Käytin hakuakin, mutta en löytänyt sopivaa keskustelua tästä aiheesta. Ehkä amerikaksi voisi löytyäkin, mutta niistä ei minulle ole riemua kun en sitä niin hyvin hallitse.

Lisäkyssärinä: Mihin formaattiin alustetaan Mac-levyt? Jos vaikka joskus kokeilisin joskus sitäkin.

16
Hey Jee!

Noniin. Kannatti kysyä. Helppo ratkaisu itselleni ylipääsemättömään ongelmaan.
Iso KIITOS taas ahkerat auttajat.
Maailma näyttää taas hiukan paremmalta paikalta.

17
Ubuntu tietokoneissa / Vs: dpkg jotenkin viallinen
« : 04.08.19 - klo:17.58 »
"which dpkg" koodi antaa tuloksen "/usr/bin/dpkg", joten kai tuo dpkg minulla on.

"sudo apt update && sudo apt full-upgrade" koodi, jota ehdoteltiin jossakin kohtaa "tutkimuksiani", hakee ja asentaa (kai) jotakin, mutta päättyy "ttf-mscorefonts-installer:n asetusten säätö" ilmoitukseen (joka on jonkinlainen käyttöoikeus sopimus/ilmoitus josta ei pääse eteenpäin). Alareunassa on latauspalkki, joka pysähtyy 1%:iin.


18
Yritin saada .wma tiedostoja soimaan (sekä aiemmin videotiedostoa, jonka päätettä en juuri nyt muista), mutta sain seuraavan ilmoituksen: ...suorita 'sudo dpkg --configure -a'. Yritin suorittaa. Siis kirjoitin päätteesseen juurikin tuon koodin, mutta "komentoa ei löydy", ilmoitti hän.

Yritinpä myös "sudo apt update && sudo apt full-upgrade" -komentoa ja sain listan päivityksistä, mutta sain "19 pakettia voidaan päivittää. Suorita 'apt list --upgradable' nähdäksesi ne." -tiedotteen. E: dpkg keskeytettiin, suorita 'sudo dpkg --configure -a' korjataksesi ongelman.

Tuo dbkg lienee jonkilainen pakettivarasto?

Mikähän voisi olla vialla ja kuinka korjata se?
Mielellään yksinkertaisia ohjeita yksinkertaiselle, kiitos.

Ps. Koneeni on vanha MacBook, jonka kovalevy meni rikki. Korvasin sen ssd -levyllä, johon oli jo asennettu Ubuntu 18.04 Lts. Toimii, mutta hitaasti. käynnistyy useita minuutteja.

19
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu 12.04 ongelmia..
« : 03.05.12 - klo:12.24 »
Nyt on pakko osallistua ja hiukan purnata.

Juuri näistä Emithgih:in mainitsemista syistä vastustan muutoksia uudessa LTS-versiossa.
Meillä konetta Ubuntu 12.04 LTS versiolla käyttävät vaimo ja lapsetkin. He eivät muista ohjelmien nimistä pätkiä tai heillä ei ole niin vakaa hiirikäsi, että osuisivat siihen vieritä -palkkiin jne jne.

Tietysti voisin vaihtaa toiseen versioon tai muuta, mutta miksi näin radikaalit muutokset? Pysyn 12.04LTS:ässä, joka sopii lapsille ja ei-nörteillekin, niin kauan kuin mahdollista.

Edit: Siis tarkoitin, että pysyn 10.04 LTS:ässä...

20
Juu. Asensin ja kokeilin Draftsight:in, mutta en löytänyt sähkö-osastoa lainkaan.
Samoin kävi FreeCad:in kanssa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 12