Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - teele

Sivuja: [1] 2 3 ... 41
1
valgrind on itselleni uutta ja luultavasti hyödyllistäkin tietoa, pitääpä tutustua aiheeseen.

kiitoksia vihjeestä  :)


Muokk.

pikaisella lukemisella näyttää siltä, että muistintarkistusohjelmat osaavat etsiä vapauttamattomia muistialueita, new  -peräisiä tai mallocoituja tai alueita, joihin on osoite, vaikka osoitetta tai aluetta käytetä enää.

Tällaiset tapaukset ovat vähän kuin ohjelmoijan huolimattomuusvirheitä. Hakemiston tapauksessa std-oliot vapautetaan luultavastikin oman koodin osalta. Mutta jos avaimien hännät ovat eripituisia, vapautettavat muistipätkät ovat erimittaisia ja sijaitsevat siellä täällä koneen muistitilassa.

Pirstaloituva muisti pitäisi kai jotenkin siivota yhtenäiseksi. Toivottavasti kääntäjän tekijät ovat ottaneet asian huomioon?


2

Kysymyksenä oli, vapauttaako c++ oikeasti muistia, kun hakemistoon lisäillään ja sieltä poistellaan avaimia täysin eripituisine häntineen.

Nettiselvittelyn perusteella näyttäisi siltä,

https://lemire.me/blog/2020/03/03/calling-free-or-delete/

https://notes.secretsauce.net/notes/2016/04/08_glibc-malloc-inefficiency.html

https://www.geeksforgeeks.org/delete-and-free-in-cpp/

että vastaus voisi olla muotoa "Saattaapi vapauttaa mutta saattaapi olla vapauttamattakin" eli asia riippuu vapautettavista kooista ja kääntäjän parametreista.

malloc_trim -komennolla voinee vaikuttaa vapauttamistoimintoon, mutta silläkin on omat parametrinsa.

Mielenkiintoinen kokeilu olisi, millaisilla häntäpituuksilla ja malloc_trim -parametrien arvoilla päästäisiin surimpaan tai pieneimpään muistirohmuamiseen.

Mutta ehkä kysymys on ratkennut niin paljon, kuin se harrastelijan kannalta voi ratketa, joten uskaltanen laittaa sen ratkaistuksi?


3
Hakemisto on tosiaan muotoa

std::map<std::string, std::vector<std::string>>

niin kuin vastauksessa.

Kun tästä hakemistosta poistellaan avaimia eripituisine häntineen, niin muistitilaan syntryy erikokoisia koloja, koska poistojärjestys voi olla mikä vain. c++ vapauttaa poistetun tilan, mutta mitä oikeasti tapahtuu muistiavaruuden alueessa, joka sisältää eripituisia vapaita pätkiä siellä täällä. Miten c++ osaa ne hyödyntää tai pirstoukuuko muisti vain ja tarvittava uusi muistitila oteaan uudelta, käyttämättömältä alueelta.



4
On kohtalainen joukko merkkijonoalkioita, joita laitetaan c++ sdt:map:iin niin, että yksi alkio on avain ja sen häntänä on vaihtelevan pituinen vektori muita joukon merkkijonoalkioita.

Mikä tahansa joukon merkkijono voi olla avaimena ja mitkä tahansa muut merkkijonoalkiot voivat kuulua sen häntään.

Kun mikä tahansa avaimena oleva merkkijonoalkio tekee muutoksia häntäänsä, hakemistossa korvataan sille uusi, muutettu häntä eli koko avain-häntä-pari korvataan uudella avain-häntä-parilla hakemistossa.

Vanhasta hännästä taitaa tulla roskaa. Osaako std:map huolehtia roskistaan vai jääkö se ohjelmoijan tehtäväksi. Mitä tapahtuu, jos map-rakenteessa muutetaan ja korvaillaan häntiä pitkä aika, kerääntyvätkö roskat jonnekin?



5

Oma ajatusvirhe selvästi. Kaksi vektori-iteraattoria tuntuivat niin ilmeisiltä vektorin alustusparametreila, että en ymmärtänyt, että melkein minkä tahansa itsekin määritellyn tyypin muodostimessa voisi olla kaksi vektori-iteraattoria. Se, että ne sopivat vektorin alustusparametreiksi, ei tietenkään tarkoita, että ne sopivat vain vektorin alustusparametreiksi.

Kiitoksia :)

6
Netin ohjesivulla

https://www.tutorialspoint.com/cpp_standard_library/cpp_vector_range_constructor.htm

on hyvä esimerkkiohjelma, jonka voi kääntää suoraan sivulla. Tässä ohjelmassa vektorin v2 esittely ei toimi autona, vaikka näyttäisi, että kääntäjällä on tarpeeksi tietoa vektorin tyypin määrittelmiseksi. Yritin saada siistimmän näköistä ohjelmakoodia auton kanssa, mutta ei siis onnistu.

Mikä auton rajoite tässä kohtaa voisi olla kyseessä, miksi auto ei toimi. Kääntäjä antaa kyllä pitkät selitykset, mutta en oikein osaa niitä liiemmälti tulkita.

Tässä on alkuperäinen ohjelma, joka toimii

Koodia: [Valitse]
#include <iostream>
#include <vector>

using namespace std;

int main(void) {
   vector<int> v1(5);

   /* assigned value to vector v1 */
   for (int i = 0; i < v1.size(); ++i)
      v1[i] = i + 1;

   /* create a range constructor v2 from v1 */
   vector<int> v2(v1.begin(), v1.end());

   for (int i = 0; i < v2.size(); ++i)
      cout << v2[i] << endl;

   return 0;
}

ja tässä autoversio, joka ei toimi


Koodia: [Valitse]
#include <iostream>
#include <vector>

using namespace std;

int main(void) {
   vector<int> v1(5);

   /* assigned value to vector v1 */
   for (int i = 0; i < v1.size(); ++i)
      v1[i] = i + 1;

   /* create a range constructor v2 from v1 */
   auto v2(v1.begin(), v1.end());

   for (int i = 0; i < v2.size(); ++i)
      cout << v2[i] << endl;

   return 0;
}



7

Niinhän se pitää tehdä,  pelkkä piste,  kiitos neuvoista  :)

8
Pilvikoneelle pääsee kirjautumaan ilman salasanaa, koska joskun olen tehnyt avaimen

Koodia: [Valitse]
ssh-keygen -t rsa -b 4096 -C "your_email@domain.com"

ja lähettänyt sen pilvikoneelle tiedoksi

Koodia: [Valitse]
ssh-copy-id remote_username@server_ip_address
Mutta kun yritin kopioida pilvikoneelta tiedostoa kotikoneelle, tuli

Koodia: [Valitse]
/./tiedosto.odt: Permission denied
Yritetty komento kotikoneelta oli

Koodia: [Valitse]
scp -r pilvikäyttäjä@xx.xx.xx.xx:/home/pilvikäyttäjä/hakem1/hakem2/teksti1.odt /.
Muistelisin, että jos en olisi koskaan lähettänyt avainta pilvikäyttäjelle, scp kysyisi vain pilvikäyttäjän salasanaa ja kopiointi onnistuisi.

Kopiointi onnistuisi varmaankin kikkailemalla vaikka tekemällä jonkun toisen käyttäjän pilvikoneelle ja jättämällä sen ilman shs-avainta, mutta olis helpompaa, jos asiat sujuisivat muutenkin.

Ehkä scp-komennossani on joku (kirjoitus)virhe, jota en huomaa?








9

Taloyhtiöön on tullut elisan kaapeli, ja yhteys toimii ilman modeemia, kun laittaa piuhan seinään.

Onko tällainen osoite vakio niin, että jos laitan koneelle vaikka apache2:n, niin näkyy tiedostoja netissä. Voisiko selvitä ilman varmenteita (sertifikaatteja), jos selaimeen kirjoittaisi verkko-osoitteen, vai valittaisiko selain tässäkin tapauksessa epäluotettavasta sivusta.

10

Kiitos linkeistä, niitten kautta voi tutustua asiaan, ehkä kaikki on jo valmiina, kun löytää sopivan :)

11

Olisiko kellään Portaudio-kehityspaketista kokemuksia, voisi ehkä joskus kokeilla saada ääntä mikrofonista tiedostoon vaikka taajuuksien tutkimiseksi.

Kehityspaketit taitaa saadaa suoraan

sudo apt install portaudio19-dev


Octave on toinen vaihtoehto, mutta siihenkin pitää sitten löytää sopivia scriptejä taajuuskuvien piirtämiseen.  Onko hyviä vihjeitä octave-scripteistä, jotka näyttävät äänen voimakkuuden ja sen taajuuskomponentit kuvaajina.

Tai joku muu keino vaikka 16-bittisen äänen saamiseksi tiedostoon riittävällä taajuudella.






12

Näytttää formatointi onnistuneen, kiitos neuvoista  :)

13
Haluaisin formatoida vanhan asennustikun, jossa on Ubuntu 20.04, tavalliseksi tiedostotikuksi, mutta formatointi ei onnistu tiedostonhallinnassa, koska tikulla on ositustaulukko (partition table).

Miten saan tikun formatoitua ja mikä tiedostotyyppi kannattaa valita, jos tikkua haluaa käyttää Ubuntussa ja joskus kirjaston Windows-koneella. Onko pakko olla fat, käykö ntfs tai joku muu.


14

Asetuksista on valittu verkko. Kiinteä verkko näyttää ip-osoitteen ja laiteosoiteen. Valinnoista Yhdistä automaattisesti ja Aseta kaikkien käytettäväksi on valittu.

Yhteysyrityksen kuvake ilmaantuu ajoittain Ubuntun yläpalkkiin, mutta katoaa sitten eikä yhteyttä synny. usb-ethernet yrittää yhdistää.

Pingeistä localhost toimii, eivät muut.

Identiteetti näyttää nimeksi Kiinteä yhteys2, mac-osoitetta ei ole, mtu on automaattinen.

Tietoturvasta 802.1x on harmaana, mutta sen voi napsata valituksi. Mitä salasanoja sitten kysytään, ovatko ne koneen käyttäjän tietoja vai voiko salaukselle valita mitkä tahansa salasanat ja käyttäjätunnukset.

Nämä tiedot olivat näkymissä Bandluxe C502-tikun ollessa kiinni.


E3372-325-tikku yrittää myös yhteyttä.
   
Moodeemin tiedoissa näkyy verkko-operaatoori, verkkotyyppinä lte, signaalin vahvuutena 100%, verkontilana roaming, tikun valmistaja ja tyyppi, mallina E3372-325, laiteohjelmiston versio ja imeikoodi.

Käyttäjätunnus ja salasana ovat tyhjiä. Pitäisikö niihin täyttää jotain, koneen käyttäjän tiedot, uudet nettisalasana ja käyttäjänimi vai ehkä operaattorilta saatavia tietoja (niistä ei ole muistikuvaa, onko jotain saatu joskus)

15

.... huawei e3372 näyttää siis tunnistuvan ja näyttää myös siltä, että yhteyttä yritetään ottaa. Ubuntun ylärivin kuvakekin muuttuu yrityksen ajaksi yrityskuvakkeeksi, mutta lopputulos on aina toimimaton yhteys ja silloin yhteyskuvakekin häviää Ubuntun yläpalkista.

Kysymys lienee siis käyttäjän (asetus)virheestä, mutta miten sen jäljille voisi päästä. Onko päätteessä joitain komentoja, joilla asiaa voisi selvittää?

16
Laitoin uusimman virallisen Ubuntun näiden ohjeiden mukaan

https://www.howtogeek.com/351360/how-to-upgrade-to-the-latest-version-of-ubuntu/

Huawein e3372 nettitikku tunnistuu ja kaikki tikun ominaisuudet näkyvät graafisessa asetusikkunassa mobiilidatan kohdalla. Mobiilidata-asetuksissa on myös kysely salasanasta ja käyttäjätunnuksesta, onko sillä merkitystä, Muut tikut eivät sellaista kysele.

Mutta yhteys ei toimi vieläkään, Tikun valo vaihtuu vihreästä punaiseksi eli vaikuttaa siltä, kuin se yrittäisi yhteyttä, joka ei kuitenkaan onnistu. APN on valittu saunalahti.internetiksi.

Graafisessa asetusikkunassa on valittu postpaid mobiilityypiksi. Jos yritän ethrnettivalintaa, ikkunassa näkyy: Johto on irti. Ehkä tämä tikku ei esitä siis ethrnettiä niin kuin toinen tikku.

Miten tilanetta voisi selvittää eteen päin ja saada yhteys toimimaan, kun tikku kuitenkin näkyy grafisestikin oikein kaikkine valmistjatietoineen.



17
Nyt tilanne on se, että olen kahden tikun loukussa. Huawei yrittää ilmeisesti ottaa yhteyttä, mutta luovuttaa sitten. Samoin banddeluxe, joka ilmestyy yhdisttäväksi ethernet-yhteydeksi, mutta ei kuitenkaan yhdisty, vaikka sen napsauttaa yhdistymään.

Huawei ilmioittaa, että johto on irti. Sen kanssa on edistytty sen verran, että se ei enää ilmoita olevansa vain cd-rom.

Osaisiko joku neuvoa hyviä keinoja tilanteesta eteen päin. Jos tarvitaan tarkempia oirekuvauksia, voin taas kokeilla niitä oikean tikun kanssa. Mutta jo tässä vaiheessa tikkuja ja simmiä on vaihdeltu aika monta kertaa edestakaisin. Pieni käytännön ongelmahan on, että toimimattoman kortin tilannekuvaa ei helposti pysty lähettämään netissä, koska silloin ei ole yhteyttä.

Hmmm, olisiko mahdollista laittaa kaksi tikkua yhtä aikaa eri usbeihin, silloin käytännön selvittely voisi helpottua.  (nyt toiminnassa on yksi huawei, joka yhdistyy kuin junan vessa :)     )


18

Kun pilvikoneen tiedostojen etämuokkaus menee hyvin sftp:llä ja kotikoneen tekstinmuokkaimella, seuraavaksi tulee mieleen kysymys, onnistuisiko etämuokkaus myös windowsilla tai jopa puhelimella.

Onko sftp niin yleinen menetelmä, että kaikki toimii sillä.


19

Ehkä tämän säikeen uskaltaisi laittaa nyt ratkaistuksi.

Taas tältä foorumilta tuli arvokkaita neuvoja, joita ilman tiedostohallinta ei olisi onnistunut.

Kiitos kaikista neuvoista  :)

20
Yleistä keskustelua / Vs: html-koodia
« : 16.01.24 - klo:11.53 »
 Minäkin olen yrittänyt tehdä sivua ja samanlainen kysymys on ollut mielessä.

Koskaan ei ole selvinnyt, miksi  php-pätkä sivulla ei voisi tarkistaa salasanaa ja käyttäjää. Sehän on koodia, jota ei koskaan lähetetä sivun katselijalle. Salasanathan voisi sitten vaikka salakirjoittaa php:n puolella, miten haluaa tai keksii.

Tietysti jos käyttäjiä on hyvin paljon asia voi olla erilainen ja jotain erillistä salasanahallintaa tarvitaan.

Sivuja: [1] 2 3 ... 41