Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Nollapiste

Sivuja: [1] 2 3 ... 15
1
Vaihdoin  muuten vanhan Hardyn kuvan Karmicista otettuun kuvaan tuolla Esittely-sivulla. Tuo on hieman isompi kuin se vanha kuva, ilmoittakaahan jos aiheuttaa ongelmia.

Tuonne Kuvia ja Videoita-sivulle pitäisi noista pienemmistä rinnakkaisjakeluista pistää hieman pidemmät esittelyt, nykyiset syntyivät kun kirjoitin nopeasti jotain täytettä sivulle.

2
http://www.youtube.com/user/UbuntuSuomi (tämä tosin on käyttäjä.. kukas tätä hallitseekaan, voisi lisätä yhteystiedot..)

Joo, elikkäs minä olen syyllinen tuohon. Ihan puolivirallinen Ubuntu Suomen projekti oli, joka hieman kuivui kiinnostuksen puutteesta kokoon. Liisää voi lukea Ubuntu suomen wikistä.

Voin kyllä luovuttaa tunnukset yhteisön "pomoille" jos satutte tarvitsemaan.

 :P

3
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Sinustako Ubuntu Member?
« : 02.11.09 - klo:15.33 »
Itse olen Code of Conductin allekirjoittanut, mutta täytyy sanoa että liikaa vaivaa hyötyihin nähden. En yhtään ihmettele ihmisiä, jotka eivät halua allekirjoittaa sitä; siitä ei vain ole yhtikäs mitään hyötyä.

5
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ät-merkin toimimattomuus
« : 14.06.09 - klo:19.09 »
Väärällä alueella, muuten hyvä.

Tarkista selaimen jä päätteen asetuksista merkistökoodaus. Tämän pitäisi olla asetettuna "UTF-8":ksi.

6
Kirjaudu sisään tekstitilaan, ja kokeile käynnistää graafinen käyttöliittymä komennolla "startx"(ilman hipsuja "", tietenkin).

7
Tein ton skriptin pohjalta oman versioni, koska ilmatieteenlaitoksen säätilakuva on mielestäni aika huono. Tämä versio hakee kuvan forecan sivuilta. Asetuskansioita tai tiedostoja ei ole. Skriptin alussa on määritelty oletuspaikkakunta (Tampere). Muun paikkakunnan tiedot voi hakea "-k <paikkakunta>" vivulla (--kaupunki <paikkakunta> toimii myös). Skripti tallentaa kuvan kotihakemistoon "<paikkakunta>-saa.png" nimellä ja päällekirjoittaa kuvan aina uudelleen ajettaessa. Isoilla tai pienillä kirjaimilla ei ole väliä paikkakunnan nimessä. Väärin kirjoitettu paikkakunta, tai paikkakunta mitä ei foreca tunne palauttaa Helsingin ennusteen (Forecan sivut säästivät näissä asioissa vaivalta ;D) Voi sisältää joitain käsittämättömyyksiä, en ole mikään ammattilainen. Toimii mulla kuitenkin!

Koodia: [Valitse]
#!/bin/bash
kaupunki=Tampere
while [ "$1" != "" ]; do
case $1 in
-k | --kaupunki ) shift
kaupunki=$1
;;
esac
shift
done
kuva=`wget -O - -q http://www.foreca.fi/Suomi/tasmasaa/$kaupunki | grep -E -o "/Suomi/kuvat/tasmasaa/fin-fi-.*\.png"`
wget -q -O ~/$kaupunki-saa.png http://www.foreca.fi$kuva
xdg-open ~/$kaupunki-saa.png

Skriptisi on muuten hyvä, mutta sitä ei voi ajaa kunnolla automatisoidusti, koska kuvan avaamista ei voi ohittaa. Foreca on lisäksi nihilistimpi siinä mielessä, että se ei tue moniakaan kaupunkeja. Siinä mielessä Ilmatieteen Laitos on parempi valinta tälläiseen yksinkertaiseen skriptiin.

EDIT: Voisin toki katsoa, voisiko koodiasi implemitoida omaan skriptiini, jos sallit. Tällöin käyttäjä voisi itse määritellä, mistä sääennusteen haluaa hakea. Ota yhteyttä jos tämän sallit.

8
Päivitin skriptiä versioon 0.12. Nyt se toimii myös englanninkielisillä järjestelmillä, koska se tallentaa kuvat kotihakemiston alla olevaan Sääennusteet-kansioon. Uusi skripti osaa myös käsitellä pienellä kirjaimella kirjoitettujen kaupunkien nimet oikein.

Haluaisitteko muuten jonkun ominaisuuden skriptiin? Tämän skriptin alkuperäinen tarkoitus oli, että saisin sää-ennusteen kätevästi näkyviin ilman surffailua. Toinen tarkoitus oli hieman muistella bash-skriptauksen perusteita ja myöhemmin mennä hieman syvemmälle. Okei, jos tarkkoja ollaan, halusin tehdä tämän pythonilla, mutta en sitten jaksanut näin pientä skriptiä pythonilla väsätä, vaan suoraan ja helposti bashilla. Mutta mikäs siinä, kyllä se bashinkin osaaminen hyvin kelpaa, joten ideoita kehiin vain.

EDIT: Versioon 0.12 oli lipsahtanut pieni virhe ja korjasin tämän virheen versioon 0.13

9
En viritellytkään tuota englanninkieliselle versiolle. Ne jotka haluavat tuon toimimaan englanninkielisellä versiolla, vaihtakaa tekstieditorilla skriptistä Työpöytä->Desktop. Tuon voisi kyllä vaihtaa ihan suoraan kotikansioksikin. Joku kysyi queryllä irkissä että miksei tuo näytä kuvaa automaattisesti. Syy tähän on se, että joku voi haluta suorittaa skriptin automatisoidusti esimerkiksi cron:illa, jolloin on hieman ikävää että ohjelma avaisi kuvan jokaisella kerralla. Jos kuvan haluaa nähdä lopuksi, täytyy tosiaankin käyttää -a(tai --avaa)-vipua skriptiä suorittaessa.

10
Tein tässä melko hätäseen vaatimattoman bash-skriptin joka hakee aina uusimman paikallissäätaulukon käyttäjän valitsemasta kaupungista. Skripti itsessään on melko simppeli. Se kysyy käyttäjältä kaupunkia jonka jälkeen hakee 5 päivän säätaulukon Ilmatieteen laitokselta ja tallentaa tämän käyttäjän Työpöydälle. Kun skripti suoritetaan ensimmäisen kerran, se kysyy kaupunkia. Kun käyttäjä kirjoittaa kaupungin nimen ja painaa Enter, niin skripti tallentaa kaupungin nimen muistiin. Niin skriptiä on helpompi suorittaa automatisoidusti.  Ohjelma tallentaa kuvan muotoon KaupunginNimiPäiväKuukausiVuosi.gif, jotta kuvat voisi järjestellä helpommin. Tein tämän skriptin lähinnä itseäni varten, koska minulla on sille käyttöä. Ajattelin kuitenkin jakaa sen tänne, jos siitä sattuisi olemaan iloa jollekulle. Noh, jos siitä ei ole iloa kellekään, niin sitten edes avoimen lähdekoodin ideologian mukaisesti. Kommentoikaa ja sanokaa jos löydätte skriptistä virheen.

Skriptin suorittminen:
Skripti käynnistetään komentoriviltä menemällä skriptin sisältävään kansioon cd-komentoa käyttäen(paitsi jos skripti on kotikansiossasi, tällöin voit antaa sille suoraan suoritusoikeudet). Tämän jälkeen sinun tulee antaa sille suoritusoikeudet: sudo chmod +x saahaku.sh . Vasta sitten voit suorittaa skriptin komennolla ./[skriptin tiedostonimi]

Uutta versiossa 0.12:
Skripti toimii nyt myös englanninkielisissä järjestelmissä sekä osaa käsitellä pienellä alkukirjaimella kirjoitetut kaupunkien nimet oikein. Lisäksi korjasin yhden bugin versioon 0.13

Komentoriviparametrien selitykset:
-k [tekstiä] tai --k [tekstiä] määrittelee kaupungin, jonka sää-ennuste haetaan. Esim ./saatietohaku_v0.13 -k Tampere
-a tai --avaa avaa skriptin lopuksi tallennetun sää-ennusteen oletuskuvankatselimeen.

- Saku Laukkanen

[ylläpito on poistanut liitteen]

11
Yleistä keskustelua / Vs: Utelua
« : 27.05.09 - klo:14.37 »
23-vuotias mies Ylöjärveltä, opiskelen yliopistossa. Ei varsinaista perhettä, asun yksin.

12
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 16.05.09 - klo:19.22 »
4 tunnin säätämisen jälkeen(suurimman osan ajasta säädin kylläkin Qt-teemoja mutta anyway):Kuvassa KDE 4.2.2 + Avant Window Navigator(awn) ja paneelin svg on Glassifield.

13
Toimiiko, jos poistat paketin findutils? Minulla se ei ainakaan ole asennettuna, enkä sitä itse ainakaan ole poistanut.
Ei toimi, sillä minulla ei ole tuota pakettia asennettuna.

Tuon pitäisi olla oletuksena asennettu, sillä tarjoaa peruskomentoja.
Joku muu paketti tarjoaa ubuntussa komennon "find", koska minulla ei ole findutils asennettuna, mutta "find" toimii...

15
Toimiiko, jos poistat paketin findutils? Minulla se ei ainakaan ole asennettuna, enkä sitä itse ainakaan ole poistanut.

PS. Yhdistin nimimerkkisi korkeaan viestimäärään ja ihmettelinkin, ettei sinulla ollut paljon viestejä viestilaskurissa. Sitten muistin...

17
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Jakelupaketti-verkkolehti
« : 10.05.09 - klo:11.17 »
Infoa Jakelupaketin toisesta numerosta!

 Jakelupaketin toisesta julkaisusta tulee luonnollisesti monin verroin parempi kuin ensimmäisestä. Lehdestä tulee selkeästi paksumpi kuin edeltäjästään. Lehteen tulee myös muutama mullistava uutuus. Ensimmäinen ja ehkä suurin asia on tärkeimpien Linux-uutisten mukaantulo. Olemme listanneet tärkeimpiä Linux-juttuja ensimmäisen Jakelupaketin julkaisusta lähtien, ja ne sitten julkaistaan lehdessä.

Toinen uusi asia on Henkilökuva-artikkelisarja. Henkilökuvassa esitellään aina joku Linux-vaikuttaja joka on tehnyt työtä Linuxin eteen pinnalla tai pinnan alla.

Mielenkiintoista juttua on tosiaan tulossa. Myös ulkoasua uudistetaan helpommin luettavaksi.

Voit lukea lisää Jakelupaketin tulevasta toisesta numerosta blogistamme: http://blog.jakelupaketti.net/

- Saku Laukkanen

18
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Jakelupaketti-verkkolehti
« : 10.05.09 - klo:11.12 »
Miksi tuolla ei näy käyttäjien nimimerkkejä...

http://www.jakelupaketti.net/uutiset/56-irc-logit
Kestipä kauan, että tajusin miksi nuo nimimerkit tosiaan puuttuvat.

Lokeissa nimimerkit on sijoitettu <>-tagien sisään ja Joomla tunnistaa sen HTML-koodiksi. Pitääpä laittaa se jotenkin paremmin.

19
1. [--] tai Asmon kaltainen tunnettu yhden hengen monitoimi-ihminen

Jaa-a, pitäisiköhän minunkin hankkia elämä 8)

Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.

Elämä ei ole enää tuettu nykymailmassa. Asmo, sinulla nyt on elämä kun sinä teet wiki-sivuja ahkerasti, mutta niillä jotka vain makaa irkissä(minä) ei ole elämää. Ei ainakaan hyvää sellaista. Tai itseasiassa on hyvä elämä mutta se nyt on toinen juttu. Hyvää Wappua!

20
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ongelmia xorf.conf
« : 19.04.09 - klo:15.11 »
Kokeile
Koodia: [Valitse]
sudo dpkg-reconfigure -phigh xorg
Pitäisi reconfiguroida automaattisesti uusi xorg.conf.

EDIT: Unohdin jostain syystä tuon -phigh:in pois

Sivuja: [1] 2 3 ... 15