Kirjoittaja Aihe: Sinustako Ubuntu Member?  (Luettu 13604 kertaa)

Risto H. Kurppa

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3024
 • Useita Kubuntuja ajossa.
  • Profiili
  • http://risto.kurppa.fi
Sinustako Ubuntu Member?
« : 07.06.08 - klo:14.14 »
Kirjoittelin blogiin jutun siitä miten Ubunteroksi ja Ubuntu Memberiksi voi hakea, juttu löytyy täältä: http://blog.ubuntu-fi.org/2008/sinustako-virallinen-ubuntu-yhteison-jasen/

Mitä olet mieltä tästä systeemistä? Onko Code Of Conduct tuubaa ja turhaa vai onko se jalostanut yhteisön toimintaa? Pitäisikö esimerkiksi CoC:n allekirjoitusta vaatia tietyissä tehtävissä olevilta? Miksi emme me suomalaiset ole innostuneet enempää tästä Member-hommasta kun jäseniä on vain kolme.


r
UUSI UBUNTUN KÄYTTÄJÄ: SÄÄSTÄ AIKAASI LUKEMALLA  -> TÄMÄ <-

qwertyy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 5605
  • Profiili
Vs: Sinustako Ubuntu Member?
« Vastaus #1 : 07.06.08 - klo:19.19 »
Suoraan sanottuna itseäni ei ainakaan kiinnosta yhtään nuo tittelit, enkä näe miksi tietyissä tehtävissä oleviltakaan tuota pitäisi vaatia, eikö tuon sisältö pitäisi olla päivänselvää ja sitä noudatettu jos jossain vaativammassa tehtävässä toimii?. Oikeastaan aika ripoff netiketistä koko pätkä. Ei tietenkään mitenkään huonoja pointteja missään nimessä, mutta keskiverto suomalainen fooruminkäyttäjä noudattaa tapoja muutenkin ilman lukematta tuota. Pitänee kyllä myöntää että psubuntussa sigustani löytyy linkki CoC:n mutta lähinnä sen takia, että siellä on valtaosa nuoria henkilöitä, jotka tekevät ensitutustumisen linuxiin vielä suhteellisen vaikealla alustalla. Ikävä kyllä monet unohtavat, että se ei ole virallisesti tuettu, eikä kehittäjiä ole kuin kourallinen. Muutenkin tuntuu, että "haluan tämän nyt heti" viestejä löytyy huomattavasti enemmän englanninkielisiltä foorumeilta ja sen takia pidän kotimaisilla foorumeilla CoC aika turhana.

Moderoin parhaani mukaan, teen jonkinlaisia howto arttikeleita ja yritän seurailla launchpadia ja tarjota apua jos osaan, en kyllä edes tosiaan haluaisi mitään meriittiä, tosin panokseni ei todellakaan edes ole niin suuri, että sitä ansaitsisi muutenkaan (ei lähelläkään) vrt. muihin käyttäjiin/kehittäjiin. Arvostan enemmän sitä jos joku esim. jossain ketjussa sattuu vaikka kiittämään ohjeista. Se on ihan tarpeeksi minulle.

Eli jotenkin lyhyesti: Ei aivan turha, mutta ihmeen paljon tuota mielestäni Ubuntussa hehkutetaan kun tuo mielestäni on itsestään selvyys.  ::)
« Viimeksi muokattu: 07.06.08 - klo:19.22 kirjoittanut qwertyy »

Jakke77

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3911
 • Oulu (Oinaansuo)
  • Profiili
Vs: Sinustako Ubuntu Member?
« Vastaus #2 : 08.06.08 - klo:14.33 »
Lainaus
vaan viihdymme täällä rauhallisessa Pohjolassamme mainiosti.

ehkä muun maailman kannataisi välillä ottaa mallia meistä tai ainakin miettiä miksi täällä viihdymme.
U_G_H

Aspire E5-575G V1.27 CPU: Intel i3-6100U (4) @ 2.300GHz GPU: Intel® HD Graphics 520 GPU: NVIDIA GeForce 940MX Samsung SSD 970 EVO Plus 500GB

pttk

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1045
  • Profiili
Vs: Sinustako Ubuntu Member?
« Vastaus #3 : 11.06.08 - klo:18.31 »
Lainaus
vaan viihdymme täällä rauhallisessa Pohjolassamme mainiosti.

ehkä muun maailman kannataisi välillä ottaa mallia meistä tai ainakin miettiä miksi täällä viihdymme.

                  H Y V I N   S A N O T T U!       ;)

Debian 6 "Squeeze", Ubuntu  10.04, Ubuntu 12.04

Tommi S.

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 240
  • Profiili
Vs: Sinustako Ubuntu Member?
« Vastaus #4 : 11.06.08 - klo:22.10 »
Mitä olet mieltä tästä systeemistä? Onko Code Of Conduct tuubaa ja turhaa vai onko se jalostanut yhteisön toimintaa? Pitäisikö esimerkiksi CoC:n allekirjoitusta vaatia tietyissä tehtävissä olevilta?

Minusta tuntuu että yleensä tällaisia listoja ja lausuntoja ei osata käyttää oikein. Ennemminkin yhteisön toimintaa jalostaisi vaikka aktiivisille jäsenille pidettävä pikakurssi jossa neuvotaan miten on parasta toimia tietyissä tilanteissa. Esim. kurssi jolla opetetaan minkälaisilla sanankäänteillä alkavan riidan postituslistalla saa lopetettua ennenkuin se pääsee pidemmälle, tai miten sivullinen voi puuttua asiaan, ym. Teoriaa pitää osata myös soveltaa, pelkkä allekirjoittaminen ei riitä.

Olen miettinyt että esimerkiksi keskustelupalstan ilmapiiriä voisi tehokkaammin parantaa aktiivisilla toimenpiteillä kuin passiivisilla. Esim. Ubuntu-foorumeita kritisoidaan siitä että täällä fanaattisesti tuputetaan Ubuntua, joka huonontaa ilmapiiriä, ja tällaisen ilmapiirin voi parantaa siten että kielletään vihamielinen tuputtaminen, ja epäasiallisiksi katsotut viestit poistetaan, mutta paljon tehokkaampi ilmapiirin parannustoimenpide olisi että täällä olisi eräänlainen "iskuryhmä", vähän kuin ryhmä moderaattoreita, jotka kävisivät keskusteluja läpi ja lisäisivät myönteisiä kommentteja sellaisiin keskusteluihin jotka uhkaavat mennä huonoon suuntaan.

Esim. sellaiset parin sanan retoriset kysymykset usein paisuvat riitelyksi, mutta strategisesti sijoitettu keventävä kommentti voi laukaista tilanteen ennen kuin se pääsee pahaksi. Pitäisi vain olla koulutettu "iskuryhmä" joka osaisi reagoida tällaisiin tilanteisiin.

gdm

 • Sitä saa mitä tilaa...
 • Käyttäjä
 • Viestejä: 4363
  • Profiili
  • Keskustelualueiden säännöt
Vs: Sinustako Ubuntu Member?
« Vastaus #5 : 11.06.08 - klo:22.26 »
Rehellinen tunnustus, en ole lukenut tuota CoC:ia.
Joten en voi sanoa onko se jalostanut yhteisön toimintaa millään muotoa.
Kotoa tuollainen kasvatusmalli lähtee, voiko sitä oppia paremmaksi ihmiseksi vain lukemalla jonkinlaisen etikettioppaan?

En arvostaisi yhtään vähempää noita jo allekirjottaneita, vaikka eivät olisikaan allekirjoittaneet. (Olipas monimutkainen lause)

Aina silloin tällöin tulee esille näitä hetkiä jolloin "uhkaa mennä pahaaan suuntaaan" Sekin johtuu siitä miten toisen sanat tulkitsee, vaikkei niissä mitään loukkaavaa tai muuten kritisoivaa sävyä ollutkaan.
Mutta voiko sellaista ketjua sulkea? Aiheuttaako enemmän pahaa verta?
Voiko käyttäjälle antaa varoituksen huonosta kielenkäytöstä?
Voiko käyttäjää kieltää tekemästä jotain? (sananvapaus ja omat mielipiteet(kunhan ei loukkaa ketään)).
Mitä enemmän toisia kielletään, sitä enemmän se nostattaa niitä villoja takaraivossa pystyyn...
Mitä enemmän toisia valvotaaan, nostaa sekin toisilla ne villakarvat pystyyn...

Yhdyn Tommi S. mielipiteeseen tuosta ubuntun tuputtamisesta. Onhan tämä aloittelija ystävällinen ja loistava jakelu, muttei ainoa.
Tämä voi nostaa negatiivisia mielleyhtymiä joillain, vrt. jehovan todistajat.

Lainaus
sellaiset parin sanan retoriset kysymykset usein paisuvat riitelyksi, mutta strategisesti sijoitettu keventävä kommentti voi laukaista tilanteen ennen kuin se pääsee pahaksi.
Aivan, kunpa itsellänikin loistaisi päässä valo, niin osaisi tuon tempun tehdä.
Lisää [Ratkaistu] aloitusviestiin jos ongelmasi selviää!
Saamasi tuki on ilmaista, joten älä vaadi tai uhkaile saadaksesi apua!

Risto H. Kurppa

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3024
 • Useita Kubuntuja ajossa.
  • Profiili
  • http://risto.kurppa.fi
Vs: Sinustako Ubuntu Member?
« Vastaus #6 : 12.06.08 - klo:08.31 »
TommiS ajaa hyvää asiaa. Ja toisaalta tuollaisena iskuryhmänä mielestäni pitäisi olla jokainen joka täällä liikkuu, mm. juuri tuon CoC:n velvoittamana. Ja tietysti moderaattorit vielä erityisesti myös tämän velvoittamana: http://www.ubuntu.com/community/leadership-conduct

Eli ei ehkä mitään erityistä iskuryhmää perustamaan vaan mielestäni tämä kuuluu jokaisen forum-käyttäjän velvollisuuksiin: pyrkiä loiventamaan erimielisyyksiä ja ennaltaestämään esim. henkilökohtaisuuksiin menevää jutustelua.

Ja tuollainen koulutus - en keksi kuka sellaista osaisi järjestää ja ketä sinne pitäisi kutsua? Luulen että netistä löytyisi jotain ohjeita strategisiin hyvänmielenpommeihin mitä voisi ehkä kaivaa ja luetuttaa yhteisöllä tms..?

r
UUSI UBUNTUN KÄYTTÄJÄ: SÄÄSTÄ AIKAASI LUKEMALLA  -> TÄMÄ <-

Tommi S.

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 240
  • Profiili
Vs: Sinustako Ubuntu Member?
« Vastaus #7 : 12.06.08 - klo:10.54 »
Ja tuollainen koulutus - en keksi kuka sellaista osaisi järjestää ja ketä sinne pitäisi kutsua? Luulen että netistä löytyisi jotain ohjeita strategisiin hyvänmielenpommeihin mitä voisi ehkä kaivaa ja luetuttaa yhteisöllä tms..?

Ei sitä varmaan kukaan osaa järjestää, se pitäisi luoda ihan alusta alkaen. Vähän kuin joku yrityksen ympäristönsuojelu tai työturvallisuus, eli katsotaan miltä tilanne täällä meillä näyttää, poimitaan joukosta ne pahimmat riskitekijät ja sitten mietitään mitä niille voisi tehdä jotta tilanne paranisi. Ja seuraavana vuonna sama uudestaan.

Hyvän ilmapiirin rakentaminen alkaa siitä että sanotaan "estä huonon ilmapiirin syntyminen", mutta se on vähän sama kuin sanoisi jalkapallojoukkueelle "estä vastustajaa tekemästä maaleja", eli helpommin sanottu kuin tehty. Pitäisi olla jotain konkreettisia esimerkkejä ja ohjeita miten eri tilanteissa voi toimia parhaan lopputuloksen hyväksi. Pitäisi tunnistaa suurimmat puutteet, kehittää niitä varten nyrkkisäännöt joita jokainen voi soveltaa ja jotka useimmissa tapauksissa toimivat, ja sitten pitäisi vielä tarkemmin selittää perusteet näiden sääntöjen takana niitä tilanteita varten joissa sääntöjä ei voi suoraan sellaisenaan soveltaa.

Tuli mieleen tällainen vertaus yhdyssanoihin, eli yhdellä tasolla voidaan neuvoa: "kirjoita yhdyssanat oikein", toisella tasolla voidaan neuvoa: "ymmärrä syvällisesti yhdyssanojen idea", ja kolmannella tasolla voidaan neuvoa: "laita sanojen väliin joku adjektiivi, ja jos se adjektiivi ei sovi sinne, on sana yhdyssana". Ensimmäinen taso on se mistä aloitetaan, mutta se on täysin hyödytön jos ei hallitse yhdyssanoja. Toinen taso on se mikä mahdollistaa vasta yhdyssanojen oikeinkirjoituksen toteutumisen. Kolmas taso on se mikä mahdollistaa yhdyssanojen oikeinkirjoituksen niillekin jotka eivät sitä oikeasti osaa.
Tuo Code of Conduct sisältää ensimmäisen tason, ja myös hieman toista tasoa, mutta vain hyvin vähän kolmatta tasoa.

Risto H. Kurppa

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3024
 • Useita Kubuntuja ajossa.
  • Profiili
  • http://risto.kurppa.fi
Vs: Sinustako Ubuntu Member?
« Vastaus #8 : 12.06.08 - klo:11.02 »
Tommi S. - pystyisitkö sinä kokoilemaan tällaista materiaalia, ehkäpä järjestämään jonkunlaista koulutustakin pidemmällä aikavälillä? Mutta alkuun nyt ainakin kartoittamaan esimerkkejä, toimintamalleja jne.


r


UUSI UBUNTUN KÄYTTÄJÄ: SÄÄSTÄ AIKAASI LUKEMALLA  -> TÄMÄ <-

Tommi S.

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 240
  • Profiili
Vs: Sinustako Ubuntu Member?
« Vastaus #9 : 12.06.08 - klo:11.47 »
Minä voin kyllä aloittaa kartoittamisen. Minulla ei ole tällaisesta varsinaisesti mitään käytännön kokemusta, eli jos joku kokee tietävänsä asiasta jotain josta voisi olla hyötyä niin tietoa ja vinkkejä otetaan vastaan. Usein olen kyllä törmännyt tilanteisiin joissa olen ulkopuolisena ajatellut että tämän voisi hoitaa paremmin, joten tällaiset omat kokemukseni ovat kartoituksen aloituspisteenä. Jos joku muukin on havainnut epäkohtia niin niistäkin voi ilmoittaa, ja esim. tuo Ubuntun fanaattinen tuputtaminen on sellainen joka on tullut vastaan muilla keskustelupalstoilla, eli jos joku tietää miltä Ubuntu vaikuttaa ulkopuolisten näkökulmasta niin nämäkin tiedot ovat hyödyllisiä.

Lisäys: Tässä aika hyvä esimerkki käytännön neuvoista:
http://video.google.com/videoplay?docid=-4216011961522818645
"How Open Source Projects Survive Poisonous People (And You Can Too)"
« Viimeksi muokattu: 12.06.08 - klo:14.37 kirjoittanut Tommi S. »

Risto H. Kurppa

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3024
 • Useita Kubuntuja ajossa.
  • Profiili
  • http://risto.kurppa.fi
Vs: Sinustako Ubuntu Member?
« Vastaus #10 : 22.10.09 - klo:23.35 »
Nostetaampas tällaista ketjua vähän

Tuli tuossa juttua näistä Ubuntu Member -statuksista (kts http://blog.ubuntu-fi.org/2008/sinustako-virallinen-ubuntu-yhteison-jasen/ ).

Ainakin Heikki on hakemassa jäsenyyttä seuraavassa EMEA regional membership boardin kokouksessa

Voisi ehkä keräillä meitä suomalaisia membereitä jossain vaiheessa johonkin - mitenkään automaattisesti niitä ei ilmeisesti saa, ilmeisesti lista löytyy kuitenkin täältä: https://edge.launchpad.net/~ubuntumembers/+members (tosin luulen että tuo 500+ on alimitoitettu numero.. ).

Mitäs ajatuksia herättää?


r
UUSI UBUNTUN KÄYTTÄJÄ: SÄÄSTÄ AIKAASI LUKEMALLA  -> TÄMÄ <-

Storck

 • Vieras
Vs: Sinustako Ubuntu Member?
« Vastaus #11 : 22.10.09 - klo:23.42 »
Kiva olisi Ubuntun postiosoite. Mut mut...  en kuitenkaan halua mitään Wikisivuja alkaa väsäilemään enkä ehkä mihinkään virtuaalikokouksiin osallistumaan joten se siitä.

No, en tosin ole mikään teini enää eli ihan kaikkeen en enää lähde mukaan. Intoa ja tunteenpaloa Ubuntuun silti riittää.

Ymmärrän että jonkinmoinen panos pitää olla että jotain saa vastineeksi, mielummin ostaisin ihan vaikka rahalla tuollaisen "storck@ubuntu.com"-osoitteen :)

Storck

 • Vieras
Vs: Sinustako Ubuntu Member?
« Vastaus #12 : 26.10.09 - klo:01.14 »

Mitäs ajatuksia herättää?

r

Ottakaa hyvät ihmiset kantaa....

Heikki Mäntysaari

 • Käyttäjä / tiedottaja
 • Viestejä: 377
  • Profiili
Vs: Sinustako Ubuntu Member?
« Vastaus #13 : 26.10.09 - klo:18.03 »
Ottakaa hyvät ihmiset kantaa....
Enpä oikein osaa sanoa yhtä selkeää syytä miksi nyt päädyin tuota "statusta" hakemaan. @ubuntu.com-sähköpostialias ja Ubuntun IRC-cloak ovat tietysti hienoja, mutta pelkästään niiden takia ei viitsisi hakuprosessiin lähteä (vaikka se helppoa onkin). Linux Weekly Newsin tilaus tosin on oikein mukava pikku etu tuosta statuksesta.

Enemmänkin näkisin tuon tittelin ja pienet "etuoikeudet" jonkinlaisena palkkiona siitä, että vapaa-aikaa on tullut käytettyä Ubuntun kehittämiseen/edistämiseen. Ehkä tuo titteli kansainvälisissä ympyröissä voi joskus auttaakin, siitä kun seuraa esimerkiksi äänioikeus Community Councilin vaaaleissa.
Suomenkielinen Linux-wiki: Linux.fi - katso myös http://linux.fi/foorumi

Risto H. Kurppa

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3024
 • Useita Kubuntuja ajossa.
  • Profiili
  • http://risto.kurppa.fi
Vs: Sinustako Ubuntu Member?
« Vastaus #14 : 30.10.09 - klo:23.33 »
uutena 'porkkanana' jäsenyyteen on tullut oikeus tilata ilmaiseksi ubuntu -levy shipit.ubuntu.comista - enää niitä ei saa rajattomasti kuka vain, pelkästään LoCo -teamit ja memberit.

r
UUSI UBUNTUN KÄYTTÄJÄ: SÄÄSTÄ AIKAASI LUKEMALLA  -> TÄMÄ <-

juyli

 • Vieras
Vs: Sinustako Ubuntu Member?
« Vastaus #15 : 02.11.09 - klo:11.32 »
uutena 'porkkanana' jäsenyyteen on tullut oikeus tilata ilmaiseksi ubuntu -levy shipit.ubuntu.comista - enää niitä ei saa rajattomasti kuka vain, pelkästään LoCo -teamit ja memberit.

Onko tuossa mitään mieltä? Ensiksikin jo "Linuxin kanssa sinut" osaavat imuroida omat levynsä. Jos alunperin noiden Shipit-levyjen idea oli tarjota täysin uusille käyttäjille ilmaiseksi Ubuntu-asennuslevyt, miksi ne nyt olisivat vain rekisteröidyille.
"Onko pihvi huuhtoutunut pesuveden mukana?"

Nollapiste

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 292
 • Saku Laukkanen
  • Profiili
Vs: Sinustako Ubuntu Member?
« Vastaus #16 : 02.11.09 - klo:15.33 »
Itse olen Code of Conductin allekirjoittanut, mutta täytyy sanoa että liikaa vaivaa hyötyihin nähden. En yhtään ihmettele ihmisiä, jotka eivät halua allekirjoittaa sitä; siitä ei vain ole yhtikäs mitään hyötyä.
Terveisin nollapiste
Jakelupaketti-informaatiota löydät tämän linkin takaa
(pahoittelen, että joku oli käynyt spämmäämässä wikin etusivua)

qwertyy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 5605
  • Profiili
Vs: Sinustako Ubuntu Member?
« Vastaus #17 : 02.11.09 - klo:21.18 »
uutena 'porkkanana' jäsenyyteen on tullut oikeus tilata ilmaiseksi ubuntu -levy shipit.ubuntu.comista - enää niitä ei saa rajattomasti kuka vain, pelkästään LoCo -teamit ja memberit.

Onko tuossa mitään mieltä? Ensiksikin jo "Linuxin kanssa sinut" osaavat imuroida omat levynsä. Jos alunperin noiden Shipit-levyjen idea oli tarjota täysin uusille käyttäjille ilmaiseksi Ubuntu-asennuslevyt, miksi ne nyt olisivat vain rekisteröidyille.
"Onko pihvi huuhtoutunut pesuveden mukana?"
Samaa mieltä. CoC jäsenistäkö nyt sitten pitäisi tulla jonkinlaisia Ubuntun tuputtajia? Ei oikein lisää uskottavuutta tuollaiset "porkkanat".

Risto H. Kurppa

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3024
 • Useita Kubuntuja ajossa.
  • Profiili
  • http://risto.kurppa.fi
Vs: Sinustako Ubuntu Member?
« Vastaus #18 : 02.11.09 - klo:23.29 »
Levyistä:
Kait niitä jaetaan lähinnä, jotta olisi antaa eteenpäin uskottavan näköistä tavaraa, ei kotipolttoista. Ja koska tilausmäärät lienevät kasvaneet aika roimasti, jonkinlainen rajaus on pakko ollut tehdä -> ehkä ajatus on ollut että memberit ovat helposti 'validoitavissa' oleva ryhmä, joka luultavasti myös ymmärtää käyttää levyjä tolkusti eli antaa eteenpäin.

CoC:sta (joka uusittiin äsken, versio 1.1 täällä: http://bazaar.launchpad.net/~mako/ubuntu-codeofconduct/proposed-revision/annotate/head%3A/CodeOfConduct.txt )

"This Code of Conduct covers our behaviour as members of the Ubuntu Community, in any forum, mailing list, wiki, web site, IRC channel, install-fest, public meeting or private correspondence. Ubuntu governance bodies are ultimately accountable to the Ubuntu Community Council and will arbitrate in any dispute over the conduct of a member of the community."

Eli ei, ei CoC:n allekirjoittaminen suoranaista hyötyä anna, mutta asettaa ja määrittää tietyt pelisäännöt millä täällä pelataan ja mihin voidaan vedota esim. erimielisyyksissä, tai siis kun joku lähtee käyttäytymään typerästi.

Johtoasemassa oleville on lisäksi kirjoitettu leadership CoC: http://www.ubuntu.com/community/leadership-conduct - hyviä huomioita mielestäni..


r
UUSI UBUNTUN KÄYTTÄJÄ: SÄÄSTÄ AIKAASI LUKEMALLA  -> TÄMÄ <-

qwertyy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 5605
  • Profiili
Vs: Sinustako Ubuntu Member?
« Vastaus #19 : 03.11.09 - klo:01.25 »
Eli ei, ei CoC:n allekirjoittaminen suoranaista hyötyä anna, mutta asettaa ja määrittää tietyt pelisäännöt millä täällä pelataan ja mihin voidaan vedota esim. erimielisyyksissä, tai siis kun joku lähtee käyttäytymään typerästi.
Enpä tiedä muista käyttäjistä, mutta mielestäni edelleen fiksut käyttäjät ei tuollaisia tarvitse. "Pelisääntöjä", eli ihan normaalisti käyttäytymällä ei pitäisi koskaan joutua tilanteeseen, miten lähdetään käyttäytymään jos joku käyttäytyy typerästi, koska tuollaisiin ei silloin tarvitse vedota, vaan tilanne mielestäni pitää raueta jo paljon ennemmin.

Näin koodia lainaten
Lainaus
We expect leadership by example. In Ubuntu, leadership is not an award, right, or title; it is a privilege. A leader will only retain his or her position as long as he or she acts as a leader.
Olen kyllä törmännyt "johtajiin" jotka käyttäytyvät juuri tuon periaatteen mukaan, eli että kyseessä on etuoikeus. Enkä todellakaan tarkoita positiivisessa mielessä ja tuon lyhennän ja parannan omassa mielessäni tuollaisesta lähinnä propagandamaisesta julistuksesta paljon lyhyemmäksi ja fiksummaksi.
Lainaus
We expect leadership by common sense
You know the modest suomi style ;)

Joillekin vain annettaessa tarpeeksi sääntöjä ja kruunataan ne tuollaisella "johdat sitten esimerkkien mukaan" säännöstö, niin järkevyys huuhdellaan viemäriin samantien ja aletaan lukemaan näitä sääntöjä kuin piru raamattua ja hommasta katoaa kaikki logiikka, kun kaikki pitää pakottaa ja vääntää väkisin tuohon annettuun muottiin.

gdm nämä jo oikeastaan aiemmin mainitsikin.
Lainaus
Rehellinen tunnustus, en ole lukenut tuota CoC:ia.
Joten en voi sanoa onko se jalostanut yhteisön toimintaa millään muotoa.
Kotoa tuollainen kasvatusmalli lähtee, voiko sitä oppia paremmaksi ihmiseksi vain lukemalla jonkinlaisen etikettioppaan?

En arvostaisi yhtään vähempää noita jo allekirjottaneita, vaikka eivät olisikaan allekirjoittaneet. (Olipas monimutkainen lause)
Noinhan se on, että elämä kouluttaa käyttäytymissäännöt, ei oppaan lukemiset. Suurin pesäero tuleekin monesti siitä, että osa lukee oppaan ja kuvittelee tulleensa paremmaksi ihmiseksi käyttäytymisen lainkaan muuttumatta.