Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Sunar

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Jconvolver tosiaan näyttää vaativan JACKin, mutta BruteFIR vaikuttaisi toimivan myös suoraan ALSAn kanssa. Mielelläni pysyttelisin ALSAn ja pulseaudion käytössä enkä JACKia asentaisi, ihan minimoidakseni tarvetta opettaa uudelleen koneen ääniasetuksia muille käyttäjille.

Yksi huomioon otettava asia on myös se, että koneessa on kaksi äänikorttia, sisäinen kortti josta ääni menee optisella vahvistimelle ja ulkoinen USB-DAC joka syöttää signaalia kuulokevahvistimelle. Kuulokkeilla en luonnollisestikaan kaiuttimien korjauksia halua käyttää.

Pitää varmaan vähän perehtyä tuohon ALSAn ja pulsen yhteispeliin ja selvitellä miten saisin sisäiselle menevän äänen (ja vain sen) kiertämään BruteFIRin kautta. Googlettelemalla en mitään tutoriaaleja onnistunut löytämään, joten pitää harrastaa manuaalien lueskelua kun jossain vaiheessa on aikaa.

Pöytälaatikossa olisi Raspberry Pi ja Behringerin UCA202 äänikortti. Noista oli tarkoitus tehdä musiikkistreamin vastaanotin, mutta äänen pätkimisen takia on projekti kesken. Jos pätkimisongelmat saisi ratkottua, niin tuon varmaan saisi myös suorittamaan huonekorjauksen eikä pöytäkoneen äänijärjestelmään tarvitsisi koskea ollenkaan.

2
Tervehdys,

Tuli hankittua mittausmikrofoni kaiuttimien taajuusvasteen selvitystä varten (laitteeksi valikoitui USB-liitäntäinen MiniDSP UMIK-1). Tein taajuusvastemittauksen Room EQ Wizardilla ja tein sillä filterin bassokorostumien korjaamiseksi. Parametrisenä korjaimena käytin Windowssissa Equalizer APO:a.

Onko kenelläkään kokemusta millä ohjelmilla sama onnistuisi Linuxin puolella? Mikrofonin pitäisi tunnistua geneerisillä USB-ajureilla ilman ongelmia ja REW:ista on myös Linux-versio olemassa. En vain ole löytänyt taajuuskorjainta, joka ymmärtäisi REW:illa tehtyjä filttereitä. Rautaratkaisuille tulee turhan paljon hintaa.

Onko kellään kokemusta stereoiden huonekorjauksesta Linuxilla?

3
tommoseen törmäsin ...ihan sattumalta ku kuukkeloin

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/27251/dcxjv/Nokia-MD-310-langaton-musiikkivastaanotin-musta

 ::)

Onhan noita bluetoothlaitteita. Tavoitteinani vain on välttää SBC-pakkausta (puhelin ei tue AptX:ää eikä sitä tukevaa laitetta ole talouteen lähitulevaisuudessa tulossa) ja saada streamaus toimimaan puhelimen sijainnista riippumatta, jolloin WLANin kanssa riittää, että kaikki laitteet ovat kantaman sisäpuolella.

Kaikenlaisten pikkuprojektien virittely on joka tapauksessa hauskaa (tiettyyn pisteeseen asti), joten Raspberry Pi päätyi ostoskoriin. Laitteen hankinta on muutenkin käynyt mielessä, joten nyt oli hankinnalle hyvä (teko)syy. Mukaan tarttui Netwjorkin nanokokoinen WLAN bgn adapteri. Äänikortiksi päätyi joutilaana ollut Behringerin UCA202.

Kokeilin qwertyyn linkittämää Pi MusicBoxia. Sain imagen asennettua muistikortille, laitteen boottaamaan, verkon toimimaan pienen säädön jälkeen ja musiikin soimaan Google Play Musicista. Musiikin siis sain soimaan, mutta käytettävyys oli valitettavasti hyvin bugista sekä webbikäyttöliittymällä, että MPD-clientilla. Lyhyen testailun jälkeen pistin kortin sileäksi ja asensin puhtaan Raspbianin.

Raspbianiin asensin gmrender-resurrectin DLNA soittimeksi. Huomasin, että äänessä kuului satunnaisia napsahduksia jä rätinöitä. Oletin, että vika olisi äänikortissa, mutta en löytänyt mitään ongelmaa. SSH:n yli Piihin siirretyt tiedostot toistuivat paikallisesti ilman ongelmia suoraan komentoriviltä ogg123 ohjelmalla.

Ajattelin ongelman johtuvan mahdollisesti DLNA:sta ja asensin Piihin Shairportin. Pulsen AirPlay tuki ei toimi Shairportin kanssa (mikä selvisi vasta kevyen säätämisen ja kiroilun jälkeen) joten asensin Windowssiin TuneBladen, jolla sain äänet kuulumaan. Sama rätinä esiintyi taas. Päättelin ongelman olevan yhteydessä ja kytkin Piin verkkokaapeliin. DLNA streamaus puhelimesta toimi nyt ongelmitta.

Tuo Netwjorkin WLAN adapteri on siis ilmeisesti kehno, mikä ei sinänsä yllätä, mutta olisin odottanut sentään musiikin liikkuvan kunnolla. Kun kokeilin ladata sillä isompaa tiedostoa SSH:n yli pöytäkoneelta joka on kaapelilla kiinni reitittimessä, nopeus oli noin 2,5 MB/s. Epätieteellisenä vertailuna sama testi Thinkpadillä jokseenkin samalta etäisyydeltä antoi tulokseksi 8,5 MB/s.

Nyt on siis kaksi vaihtoehtoa, joko kulutan lisää rahaa parempaan WLAN-adapteriin (ja toivon parasta), tai siirrän Piin samaan huoneeseen pöytäkoneen kanssa, kytken sen kaapelilla verkkoon ja siirrän äänet tällä hetkellä pöytäkoneeseen kytkettyä optista kaapelia pitkin. Silloin menetän mahdollisuuden toistaa tietokoneen äänet suoraan stereoista, mutta ainahan sitä voi vaikka viritellä pulsen siirtämään äänen verkon yli Ubuntun kanssa ja käyttää Windowsin kanssa AirPlaytä...

Onneksi jo säätämään ryhtyessä oli tiedossa, että bluetoothin kanssa selviäisi helpommalla ;D.

4
Ihan kiinnostava tuokin, tosin näyttäisi DLNA streamin sijaan soittavan suoraan pi:llä ja kontrollointi tapahtuu oman webbikäyttöliittymän kautta. Sinänsä hyvä, että puhelimen akkua säästyy, toisaalta tuki Play Musicille on alphassa ja Spotifytuki betassa, joten paha sanoa käyttökelpoisuudesta mitään kokeilematta.

Sivu sanoo myös MPD clientin toimivan. Jos tuo tarkoittaa, että oman Play Music kirjaston saa näkymään MPD-kirjastona, niin olisi kyllä ihan kiinnostava ominaisuus.

Pitää varmaan kokeilla kun ehtii piin hankkia.

5
Raspberry Pi:tä olenkin ajatellut, kun toinen tavoite projektissa oli ettei pöytäkoneen tarvitsisi aina olla päällä musiikkia kuunnellessa. Ajattelin vain pärjäillä ilman graafista tilaa tuon Pi:n kanssa, niin siksi kyselin käteviä vaihtoehtoja XBMC:lle.

6
Tuo metrin kantavuus on kyllä pahasti pois kohdaltaa. Ainakaan itse en ole koskaan vielä törmännyt siihe, että BT-signaalin kantamisen kanssa olisi tullut mitään ongelmia.

Riippuu varmasti laitteesta, esim audiovideo.fi testaili tuota procasteria ja totesi muutaman metrin esteetöntä etäisyyttä olevan ongelmattoman toimivuuden raja, kalliimpi verrokki toimi kymmeneen metriin ja ohuen seinän läpi. Itse käytin muistikortinlukijaan integroitua bluetoothia, joten en kunnollista kantamaa odottanutkaan.

Lainaus käyttäjältä: Itseäni lainaten
Toinen lisäys: Löytyi ohjelma nimeltään Cast To UPnP/DLNA for GMusic, jonka pitäisi saada Play Music näkemään mikä tahansa DLNA vastaanotin Chromecast vastaanottimena. Pitää testata illalla, jos toimii hyvin niin tämä lienee ratkaistu.

Testasin tätä XBMC:n kanssa ja toimii hyvin. Kunhan palvelun käynnistää puhelimessa, niin XBMC näkyy streamauskohteena ja musiikki soi. Kontrollointi toimii parin sekunnin viiveellä. Ongelma siis ratkaistu.

Nyt kyselisin enää mitä muita käteviä vaihtoehtoja DLNA vastaanottimeksi on olemassa? XBMC on aika raskas ratkaisu jos ainoa käyttö on musiikin vastaanotto.

7
FM lähettimet eivät äänenlaadultaan ole ihan sitä mitä haen, stereot eivät ole high-endiä, mutta ainakin entry-level hifiä kuitenkin. Siksi en toistoketjuun kovin heikkoja lenkkejä kaipaa. Lisäpalikatkaan eivät oikein nappaa.

Kokeilin koneen bluetoothadapterin kautta bt:n äänenlaatua kuulokkeilla. Pulsen saa ottamaan bluetoothääntä vastaan kun lisää /etc/bluetooth/audio.conf tiedostoon loppuun rivin Enable=Source, käynnistää bluetoothin uudelleen (sudo restart bluetooth) ja parittaa laitten uudelleen. Vähän vaatimattomalta tuo äänenlaatu kuulosti, tosin omat ennakko-odotuksetkin vaikuttavat aina, pitäisi viritellä kunnollinen sokkotesti ennen kuin julistaa mitään totuutena. Kantavuus oli surkea, satunnainen pätkiminen alkoi noin metrin päässä, mutta kai nuo oikeat vastaanotinlaitteet ovat parempia.

Joka tapauksessa laitoin tämän ketjun tälle alueelle yleisen keskustelun sijaan, koska olen ensisijaisesti kiinnostunut tietämään onko tällainen streamausratkaisu mahdollista toteuttaa Linuxin avulla ohjelmallisesti ja mitä vaihtoehtoja siihen on. Ilmeisesti Shairport koneelle ja AirAudio puhelimeen olisi yksi vaihtoehto. AirAudio valitettavasti vaatii rootin ja ohjelman sivun mukaan Google Play Music ei toimi ainakaan Nexus 5:llä, nelosesta ei ole mainintaa. Shairportin toimivuus tulevaisuudessa taitaa olla paljolti kiinni siitä miten suojelevaisesti Apple toimii.

Lisäys: Streambels pitänee laittaa seurantaan, kehittäjien kommenttien perusteella kehittävät tällä hetkellä Spotifyintegraariota, ehkä Google Play Music integraatio tulisi seuraavaksi. Streamaus onnistuisi DLNA vastaanottimeen.

Toinen lisäys: Löytyi ohjelma nimeltään Cast To UPnP/DLNA for GMusic, jonka pitäisi saada Play Music näkemään mikä tahansa DLNA vastaanotin Chromecast vastaanottimena. Pitää testata illalla, jos toimii hyvin niin tämä lienee ratkaistu.

8
Tervehdys,

Etsin kätevää ratkaisua musiikin soittamiseksi olohuoneen stereoista. Tällä hetkellä kuuntelen musiikkia yleensä soittamalla sitä tietokoneelta, joka on optisella kaapelilla kiinni vahvistimessa. Koska tietokone ei ole samassa huoneessa stereoiden kanssa, kaipaisin ratkaisua, jolla kappaleita ja levyjä voisi vaihtaa siirtymättä toiseen huoneeseen. Musiikin ohjaus tapahtuisi androidpuhelimella (Nexus 4) tai -tabletilla jos sellainen joskus tähän talouteen ilmaantuu.

Vanha luottoratkaisu MPD & clientit ei enää kelpaa, sillä musiikki pitäisi saada streamattua Googlen musiikkipalvelusta. Bluetooth suoraan vahvistimeen olisi toki mahdollinen ratkaisu (vastaanottimeksi esim: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/22250/dhrmx/ProCaster-Bluetooth-Audio-Receiver-BT-02-langaton-Bluetooth), mutta Nexus 4 ei tue aptX kodekkia ja perus bluetooth ääni taitaa olla 96 kbps mp3 tasoista. Lisäksi kantavuus saattanee olla ongelma jopa kaksiossa ainakin huoneesta toiseen liikuttaessa.

Mitä muita vaihtoehtoja on saada musiikki stereoihin? Kännykän akun kannalta olisi kätevämpää, jos kännykällä ainoastaan ohjattaisiin soitinta ja varsinainen streamaus tapahtuisi vasta tietokoneella, mutta en ainakaan ole löytänyt mitään kaukosäädinohjelmia selaimessa pyörivän Google Play soittimen ohjaamiseen.

AirPlay on ilmeisesti mahdollista viritellä toimimaan ilman Applen laitteita. Streamaus Androidista vaan taitaa vaatia puhelimen roottaamisen, mikä ei ole mahdoton operaatio, mutta mielelläni pärjäilisin ilman. Mielelläni käyttäisin myös jotain Applen ratkaisuja avoimempaa. Onnistuuko vastaava esim. DLNA:lla?

Alkuun varmaan virittelisin systeemin toimimaan pyötäkoneen kautta, mutta lopullinen ratkaisu voisi olla esim. Raspberry PI:n tai vastaavan päällä pyörivä kevyt ja virtapihi vastaanotin. Silloin ei pöytäkoneen tarvitsisi olla aina päällä jotta musiikki soi.

9
Kutakuinkin ratkaistu tämä.

Vaihdoin tuon DACin USB-piuhan paikkaa koneen takana ja laite alkoi toimia taas ongelmitta. Molemmat portit ovat USB 2 portteja, joten en lähde edes arvailemaan mistä tuo ongelma johtuu, halvan emon outouksia ehkä (Asrock B75 Pro3-M). Tärkeintä kai, että toimii.

Pienen DACin ja akuilla varustetun kuulokevahvarin yhdistelmää tulee välillä käytettyä läppärin kanssa. Olen varmaan laitteet työpyödälle palauttaessani kiinnittänyt DACin eri porttiin enkä myöhemmin ongelman huomatessani ole enää muistanut asiaa.

Kiitokset auttajille!

10
Ei mitään käsitystä tuosta kokoonpanosta, mutta omaan Cambridge Audion DacMagiciin löytyi firmware päivitys, jolla sai Windowsissa usb2.0 tuen DAC:in. En tiedä löytyykö tuolle, mutta tuli noin vain mieleen kun satuin ketjun avaan ja päivityksen itse tein joitain päiviä sitten.

Sitten tietysti DAC:n omat "säädöt" jos sillä voi valita näytetaajuuden tms.

Nopealla haulla ei löytynyt firmwarepäivityksiä. Laite on tosiaan hyvin yksinkertainen USB sisään, ääni ulos laatikko. Mitään asetuksia ei itse laitteessa ole.

Ajurina tuo käyttää geneeristä USB-audio ajuria, ei vaadi omia ajureita millään käyttöjärjestelmällä.

Oletkos koettanut ilman pulsea tai vastaavaa äänipalvelinta. Ääni suoraan ALSA:lta DAC:iin

Poistin pulseaudion käytöstä lisäämällä rivin autospawn=no .config/pulse/client.conf tiedostoon ja tappamalla pulsen komennolla pulseaudio -k. Kokeilin kuunnella mp3 tiedostoa smplayerillä, asetuksista laitoin äänen ulostuloajuriksi alsa (2.0 - UAC1 DAC). Sain ääntä ulos, mutta sama ongelma jatkui, ääni on todella säröytynyttä. Vaikuttaisi siis olevan jotain vialla ALSAssa.

Yrittääköhän ALSA käyttää jotain omituista näytteenottotaajuutta? DAC tukee 44,1, 48 ja 96KHz 16 ja 24 bittisinä.

11
Tervehdys,

kuuntelen koneella musiikkia pääasiassa kuulokkeilla. Laitteistona on kuulokkeille ääntä toimittamassa Epiphany Acousticsin E-DAC, joka syöttää ääntä O2-kuulokevahvariin.

Viime aikoina on ollut ongelmana, että ääni on täysin ruvella, käytännössä kuuntelukelvotonta rätinää. En osaa tarkkaan sanoa milloin ongelma alkoi, huomasin sen ehkä pari viikkoa sitten. Aiemmin laite toimi kuten pitääkin, asennus hoitui heittämällä.

Järjestelmänä on Ubuntu Gnome 13.10, tein puhtaan asennuksen muistaakseni beta levyltä alkusyksystä. Päivitykset ovat ajan tasalla. Muut äänilähdöt tuntuvat toimivan, olen testannut integroidun analogisen lähdön (kotelon kuulokeliitännän kautta) ja integroidun optisen lähdön, jolla kone on kiinni olohuoneen stereoissa. Olen yrittänyt irrotella laitetta ja kiinnittää sen vasta bootin jälkeen, mutta näistä ei ole ollut apua. Windows 8:lla DAC toimii normaalisti (dual-boot).

Äänipuolen säätötyökalu (System Settings -> Sound) ei oikein sisällä mitään säädettävää, millä ongelmaa voisi ratkoa. Tietäisikö joku miten ongelmaa kannattaisi lähteä selvittämään ja korjaamaan?

12
Pelit / Vs: The Humble Indie Bundle#8: HIB 4
« : 15.12.11 - klo:16.11 »
Olisivat voineet jättää Jamestownin pois tästä paketista. Haastemoodi syö vapaa-ajan ja yöunet.

13
Pelit / Vs: The Humble Indie Bundle#7: Introversion
« : 23.11.11 - klo:00.23 »
Jo seitsemäs bundle oven takana. Pelit: Darwinia, Multiwinia, Uplink ja Defcon. Lisäksi Crayon physics ja Aguaria yli keskiarvon maksaneille.
Tuntuuko jostain että liian nopeasti julkaistaan näitä?

Eipä tässä ole noita edellisiäkään ehtinyt kunnolla pelailla. Ostoon tuo lähti siitäkin huolimatta, ihan kiinnostava paketti.

14
Nyt taitaa olla kyse siitä asennuksen yhteydessä näytettävästä oikeuksien hyväksymisruudusta, joka näytetään uusien ohjelmien kohdalla tai jos vaadittavat oikeudet ovat muuttuneet. Kyseisessä näkymässä kerrotaan mitä oikeuksia ohjelmat vaativat toimiakseen. Eri kohtia napsauttamalla aukeaa ikkunat, joissa on tarkempaa tietoa näihin oikeuksiin liittyen. Toiminto kertoo myös mitä pahaa näillä oikeuksilla voisi saada aikaan. Kyse ei ole mistään muutoslogista.

Mapsin päivitys näyttää ikkunan, koska uutena ominaisuutena on tullut tuki NFC-ominaisuuksille. Kyse ei siis ole mistään haavoittuvuuksista. Tiedoissa vaan todetaan, että jos asennat haittaohjelman ja annat sille riittävät oikeudet ikävien asioiden tekemiseen, ohjelma voi tehdä ikäviä asioita! Maps tuskin on haittaohjelma. Mitään kuumottavaa päivityksessä ei siis ole, ellei sitten NFC-tuki ole jotenkin pelottava ominaisuus.


15
Pelit / Vs: The Humble Indie Bundle#6: Voxatron Debut
« : 01.11.11 - klo:01.24 »
Nyt on Voxatron nimisen räiskintäpelin alphaversio (ostamalla saa luonnollisesti tulevat julkaisut jos/kun ne ilmestyvät) tarjolla vapaasti määriteltävään hintaan. Pelistä en ole koskaan kuullutkaan, mutta pistin kuitenkin jokusen taalan taas kampanjaan. Pitää kokeilla piakkoin, onko tekele mistään kotoisin.

Muita pelejä ei vielä "bundlessa" ole, mutta eiköhän jotain ilmaannu lähipäivinä.

16
Nyt mukana myös mainion oloinen puzzlepeli SpaceChem. Jonkin verran on tuota jo tullut pelailtua ja toimii mainiosti.

Frozen Synapse on vuoden tähän mennessä kiinnostavin moninpeli. Suosittelen lämpimästi kaikille, joita vähän tiivistunnelmaisempi taktikointi kiinnostaa.

17
Yleistä keskustelua / Vs: Polkupyöräsi
« : 15.04.11 - klo:12.26 »
Teitä pitkin tapahtuviin ajeluihin löytyy pyörävarastosta Charge Plug sinkula/fixi, jolla ajelen vapaarattaallisena. Tällainen, mutta tummansinisenä.

Metsäpoluille on Gary Fisherin HiFi plus täysjoustomaasturi. Tämän näköinen viritys.

Molemmat laitteet hankin viime vuonna. Vanhasta jäykkäperämaasturista, joka ennen oli sekä käyttö- että harrastuspyörä, olen ajatellut viritellä talvipyörän.

18
Tuollaista tekstiä tuli, kun siis laitoin wine rct.exe . (Tosin tiedosto oli alunperin C-aseman Ohjelmatiedostot-kansiossa, siirsin sen sitten tuonne Windowsin system32-kansioon, jotta tuo komento toimisi.)

Älä siirrä tiedostoa, vaan siirry itse kansioon, jossa tiedosto on. Tapahtuu siis komennolla cd, kansioon "kansio" siirryttäisiin komentamalla
Koodia: [Valitse]
cd kansioTässä tapauksessa oikea komento voisi olla tyyliä
Koodia: [Valitse]
cd .wine/drive_c/Program\ Files/Rollercoaster\ Tycoon(huomaa kenoviivat ennen välilyöntejä kansioiden nimissä)

En tiedä liittyykö tuo tiedoston siirtäminen tässä tapauksessa ongelmaan, mutta se on tarpeetonta ja voi aiheuttaa ongelmia.


19
Kokeile käynnistää prboom päätteestä, katso Tominin viesti ylempää. Jos peli ei toimi, päätteeseen tulostuu todennäköisesti jonkinlaisia virheilmoituksia. Jos niistä ei ole suoraan apua, kannattaa kopioida ne tänne, niin joku todennäköisesti osaa tulkita niitä ja voi antaa lisäohjeita.

20
Mahdollisista kopiosuojauksista pitäisi ainakin olla maininta levyn takakannessa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 8