Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Sunar

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8
41
Yleistä keskustelua / Vs: Opinnäytetyöstä...
« : 22.07.10 - klo:17.09 »
Itse kirjoittelen kaiken vähänkin pidemmän tai monimutkaisemman LaTeXilla, työkaluna minulla on Vim latexsuite-plugarilla varustettuna.

LyXiin en ole kunnolla tutustunut, mutta ihan järkevältä se on vaikuttanut. Eikös LyX käytä LaTeXia lopullisen tuotoksen muotoiluun? Sen ei siis pitäisi mitenkään hävitä lopputuloksen laadussa.

Jos siis LyX miellyttää, eikä sen käyttöliittymä tule työskennellessä tielle, käytä ihmeessä sitä. Toisena vaihtoehtona ehdottaisin LaTeXia + jotain hyvää tekstieditoria (=Vim ;)), mutta opinnäytetyössä lienee jo ihan tarpeeksi tekemistä ilman uusien systeemien opettelua. Noista toimisto-ohjelmapakettien tekstinkäsittelyohjelmista pysyisin kaukana.

42
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 22.07.10 - klo:14.37 »
Tällaista tänään.




43
En tiedä meneekö tämä aiheen vierestä vai osuuko nappiin, mutta: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=19711.0

En kovin tarkkaan tuota lukenut läpi, mutta tuo Ubuntun käyttämä systeemi (ecryptfs) kryptaa vain tietyt kansiot. LVM:n kryptaamisessa taas kryptataan koko osio, joten varsin erilaisesta systeemistä on kyse.

44
Karmicista eteenpäin tuo asennuksessa valittu rasti ruutu kryptaus koskee koko /home/tunnus kansiota.

Näin on, tarkistin itse asennuksen jälkeen live-levyllä, että tiedostojen lukeminen ei onnistu.

45
Tervehdys,

Kannettavassani on asennettuna Ubuntu 9.10. Asennuksen yhteydessä olen kryptannut omalla osiollaan sijaitsevan kotihakemistoni asennusohjelman tarjoamalla "rasti ruutuun" toiminnolla. Nyt kun 10.04 on julkaistu, haluaisin tehdä tapani mukaan puhtaan asennuksen. En kuitenkaan haulla enkä googlella löytänyt tietoa, miten tuon kryptatun kotihakemiston kanssa pitäisi toimia, jotta uusi järjestelmä osaisi sen avata. Tiedostojen kopioiminen ulkoiselle levylle onnistuu kyllä, mutta mieluiten hoitaisin asennuksen ilman tätä turhaa välivaihetta, joten olisin kiitollinen jos joku osaisi ohjata oikeaan suuntaan.

Kiitos jo etukäteen.

EDIT:

Mitään kovin selkeitä ohjeita ei löytynyt, miten saisin puhtaan asennuksen automaattisesti dekryptaamaan kotihakemiston sisäänkirjautumisen yhteydessä. Päädyin siis suorittamaan päivityksen 9.10 -> 10.04. Vastausta alkuperäiseen kysymykseen en siis enää tarvitse, mutta jos joku tietää miten operaatio pitäisi suorittaa, olisi hienoa, jos tästä saataisiin ohje wikiin.

46
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Virustorjunta
« : 04.03.10 - klo:18.40 »
Tottakai mutta eikö pöpötkin toimi silloin winellä jos pelit ja ohjelmatkin?

Tätä on tutkittu (varsin vanha juttu, mutta hauska ;))

47
Rungon päälle asentelin XBMC:n joka nykyisissä build-malleissaan tukee suoraan VDPAU:ta, sekä Nvidian omasta PPA:sta Nvidian 190.32 ajurin, joka mahdollistaa VDPAU-tuen. Tietääkseni tuo ajuri on virallisesti vielä betaversio, 185 / 180-ajurit toimivat myös. Kuitenkin betastatuksestaan huolimatta kaikki toimii kuin junan vessa. Asentelin tuohon myös Mplayerin, jouduin tosin sen kääntämään itse koska en saanut sopivaa pakettia toimimaan muutamia ohjeita lukuunottamatta, sekin toimii aivan mainiosti kunhan sen sai puukolla kuntoon. FullHD-materiaalia katsoessa CPU usage on <10%, mikä on aika jees. Dolby Digital/DTS-äänet toimivat ongelmitta S/PDIF-liitännän kautta, HDMI:n kautta en ole kokeillut, koska vahvari ei tue HDMI-ääntä, ja normaalit stereoäänet / käyttisäänet toimivat lennosta asennuksen yhteydessä. DTS/AC3 kanssa piti tökätä vaan passthrough-asetukset päälle, niin alkoi tulla sopivaa mölyä ulos.

Minulla on tuollainen Asrock ollut nyt vajaa pari viikkoa, Debian on ollut pääkäyttiksenä. Pääasiallinen käyttö on nettiselailua, tekstieditointia, musiikin kuuntelua ja vastaavaa kevyttä peruskäyttöä, mutta asensin tuohon Debianin vierelle myös Ubuntun xbmc:llä multimediakäyttöön. Helposti asentui, noissa 9.04:n repoissa tulevissa Nvidia-ajureissa on VDPAU-tuki, joten xbmc:n repon käyttöönotto riitti. Testasin 720p materiaalilla toimivuutta, ja prosessorien käyttöaste pyöri jossain vähän päälle 5% suunnilla ilman ylikellotuksia. Oikein tyytyväinen olen hankintaan ollut, kone ei mikään tehomylly tosiaankaan (yllätys yllätys) ole ja voisi tuo vielä hiljaisempikin olla, mutta hyvin hiljainen tuo on eläkkeelle päästämääni lehtipuhaltimeen verrattuna. Hinta-/laatusuhde on kohdallaan käyttäjälle, joka ei huimia prosessoritehoja kaipaile.

Kaikenkattavaa mediakeskusta kaipaavien näkökulmasta ajatellessa tulee puutteena mieleen se, että digitv-korttia ei saa koneen sisälle, vaan sellaista kaipaavan on tyytyminen ulkoiseen viritykseen.

48
Yleistä keskustelua / Vs: PS3 laihtuu ja halpenee
« : 19.08.09 - klo:23.58 »
120Gt kiintolevyllä varustetun Slimmin hinta asettunee alle kolmensadan euron ja pakkauksessa toimitetaan Dualshock 3-ohjain.

Euroopan ovh 299€. Suomihinnaksi on ilmoitettu 359€ (lähde). Saa nähdä mikä käytännön hinnaksi muodostuu.

Linux-tuki oli mielestäni aika turha ominaisuus. Toki periaatteessa on ihan kiva, että tuollainen mahdollisuus vanhassa mallissa on, mutta en kyllä ole hetkeäkään harkinnut Linuxin asentamista omaani. Laitteen oma käyttöjärjestelmä tekee hyvin aikalailla kaiken, mitä pelikonsolimediakeskushärpäkkeeltä toivon, eikä Linux pysty työpöytä- tai multimediakäytössä laitteen tehoja juurikaan hyödyntämään.

49
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Firestarter ohjelmasta
« : 17.07.09 - klo:22.39 »
mutta voisikko olla vielä sekin että suurinosa testiohjelmista käsittää vain windows ohjelmistoja,joten voisikko olla mahdollista se että testi ohjelmat ei tunnista linux jakeluja esim? ja jos joku sitten vastaavasti linux/mac koneella koittaa päästä perus ubuntu koneeseen niin pääsee sitten kun käyttäjä luulee olevansa suojassa... ::)

Tuo ShieldsUP!-testi on ihan käyttöjärjestelmäriippumaton. Se kertoo antaako kone merkkejä itsestään julkiseen verkkoon kun kiltisti pyydetään.

Vai onko ubuntu valmiiksi sitten palomuurattu ohjelmisto,kun käynnistyksen vaiheessa aina otetaan joku muuri juttu käyttöön johon ei taida itse sitten pystyä vaikuttamaan vai pystyykö??
Eli tarkoittaako tämä sitten että turhia tuollaiset paketti palomuurit peruskäytössä,jos kerta automaattisesti koko järjestelmä suojattu??
ainakin firestarter listasi mukavasti hyökkäykset  8)

Linuxissa on mukana palomuuri, joka ei kuitenkaan Ubuntussa oletuksena estä mitään liikennettä minnekään suuntaan. Palomuurin käyttöönottoon on monia ohjelmia (ufw, Firestarter jne...)

Palomuurittomuus perustuu siihen, että Ubuntussa ei oletuksena ole ulkomaailmaasta tulevaa liikennettä kuuntelevia palveluita, joiden mahdollisten aukkojen kautta hyökkääjä voisi koneelle päästä. Palomuurilla suojattu järjestelmä ja turvallinen järjestelmä eivät välttämättä ole sama asia ;)

50
nyt kun kerneli vaihtui niin nvidian ajuritkin hukkui (vaikka ne on ihan sen automaagisysteemin kautta laitettu, olisiko se niin tyhmä ettei osaa uudelle kernelille laittaa?).

Moduli pitää asentaa uudelleen kun kernel vaihtuu, täältä löytyy ohjeet.

51
1. Olen antanut itseni ymmärtää että vielä testing-versioon ei tule tietoturvapäivityksiä vaan ne haetaan stablen repolaisista?

Kun uusi testing haara elää elämänsä alkuaikoja, siihen ei tule tietoturvapäivityksiä. Tietoturvaan vaikuttavat päivitykset valuvat vähitellen ohjelmistoversioiden päivittyessä. Tässä mielessä testing on tietoturvattomampi kuin unstable, epävakaaseen haaraan nämä tietoturvaongelmiakin korjaavat versiopäivitykset valuvat selvästi nopeammin. Testingiin alkaa valua omia tietoturvapäivityksiä kun julkaisu alkaa olla suhteellisen lähellä (Debianin asteikolla ;)), Lennyyn niitä alkoi ilmestyä muistaakseni loppukesästä.

Siitä, miten vaarallista testingin käyttö ennen tietoturvatukea on, en osaa mitään kovin järkevää sanoa, kun en mikään alan asiantuntija ole. Joka tapauksessa testing on uuden vakaan version julkaisun jälkeen huomattavasti epävakaampi kuin sitten myöhemmin, kun uusi versio alkaa paremmin muotoutua. Tässä vaiheessa kehityskaarta asentaisin mieluummin unstablen/Siduxin kuin testingin. Mutta joo, aika mutua tämän kappaleen sisältö, joten älkää ottako liian vakavasti ;).

2. Sitten kun testingiin aletaan tuupata tietoturvapäivityksiä, /etc/apt/sources.list :ssa lennyt muutetaan squeezeksi (ei siis miksikään testingiksi)?

Tuo julkaisun nimi (Etch, Lenny, Squeeze, jne.) viittaa aina samaan julkaisuversioon riippumatta siitä missä tilassa (stable tai testing) kyseinen versio sillä hetkellä on. Stable ja testing taas viittaavat aina sen hetkiseen vakaaseen tai testattavaan versioon, mikä sen nimi kyseisellä hetkellä sattuukin olemaan. Ennen Lennyn julkaisua testing viittasi Lennyyn, nyt se taas viittaa Squeezeen. Jos sources.listissä on jakeluna testing, koneelle päivittyy aina sen hetkinen testingversio nimestä riippumatta.

Sid viittaa aina Unstableen ja experimentalille ei taida nimitystä olla.

52
Pelit / Vs: ManiaDrive
« : 24.01.09 - klo:17.31 »
Noista .tar.gz tiedostoista ei suoraan pysty sanomaan mitään muuta, kuin että jotain tiedostoja siinä on pakattuna. Tuosta paketista tosiaan löytyy mania-drive.sh niminen skripti, jonka ajamalla peli käynnistyy. Readme ei pelin käynnistämiseksi ohjeita anna :S.

Suosittelen tosin itsekin mieluiten asentamaan tuon playdebin kautta.

53
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 22.01.09 - klo:17.47 »
Hieno on. Saatais olla tolla taustakuvalla käyttöä ;) Olisiko mahdollista linkittää tänne?

Taustakuva on ladattu interfaceliftistä. Linkki

Hieno! Mikä mahtaa olla tämän urxvt:ssä näkyvän tetrispelin nimi? ;D

Löytyy Archissa paketista bsd-games, taitaa olla bsdgames Ubuntussa ellen ihan väärin muista. Asentamisen jälkeen käynnistyy komennolla tetris-bsd.

54
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 22.01.09 - klo:17.10 »
Pöytäkoneen työpöydän nykytila


55
En kyllä oikein ymmärrä miksi kannattaisi tietokoneella mitään laskinemulaattoria käyttää (ellei ideana nimenomaan ole laskimen emuloiminen ;)), kun voi käyttää ihan "oikeitakin" ohjelmia.

Peruslaskimena käytän yleensä ohjelmaa nimeltä Orpie. Kätevä komentoriviltä käytettävä RPN-laskin. Jos RPN ei nappaa, niin kannattaa kokeilla Qalculatea.

Octave mainittiin jo. Kyseessä siis ohjelma, joka pyrkii olemaan vapaa Matlabin korvike.

Symboliseen laskentaan on olemassa Maxima ja sille graafisia käyttöliittymiä (minulla käytössä wxMaxima). Käyttää gnuplottia piirtämiseen. Ei välttämättä kestä vertailua kalliisiin kaupallisiin ohjelmiin, mutta kyllä tälläkin kaikenlaista tekee.

Taulukkolaskentaohjelmalle on toki myös välillä käyttöä.

Laskinta en ole lukion jälkeen käyttänyt kuin tenteissä.

56
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Mediatomb ongelma
« : 26.12.08 - klo:03.15 »
Koko maailmalle en tosiaan tiedostoja mediatombilla jakaisi, yksityisyysongelmien lisäksi mediatombin tietoturva on mutu-tuntumalla tuskin ihan samalla tasolla kun jonkun kunnollisen webbipalvelinohjelman.
Tiedätkö jotain ko tapaukseen soveltuvaa ilmaista ohjelmaa, joka pelittäisi ubuntu 8.1-versiolla? Mielellään helppokäyttöistä, mutta päätteen kauttakin voisin opetella.

Taisin vähän epäselvästi ilmaista pointtini. Tarkoitin siis, että jokseenkin turvallisessa yksityisessä lähiverkossa toimimaan tarkoitetun DLNA-palvelinohjelman (mediatomb vai joku muu, ei väliä) koodaajat tuskin suhtautuvat ohjelmansa tietoturvaan ihan samalla vakavuudella kuin vaikka Apachen kehittäjät, joiden tuotteen on tarkoitus kestää kovaa käyttöä maailmanlaajuisessa verkossa jatkuvan hyökkäysuhan alla. Siksi en itse luottaisi mediatombin kestävyyteen avoimen verkon varrella. Mediatombin asetustiedostossa (/etc/mediatomb/config.xml) näyttäisi kyllä olevan kohta salasanan asettamiseksi palvelimelle, mutta en silti pitäisi ohjelmaa pyörimässä Internetin varrella. Tämä on kuitenkin puhdasta mutua, en ole mikään tietoturva-asiantuntija, vaan lähinnä tietoturva-asioista vähän keskimääräistä kiinnostuneempi peruskäyttäjä.

57
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Mediatomb ongelma
« : 25.12.08 - klo:22.11 »
Kokoonpano on seuraava. Adsl-yhteys, modeemina Wippies homebox, jossa langattomasti kiinni läppäri (tätäkö tarkoitit palvelimella?) ja verkkopiuhalla tuo saunavisioloota.

Jaa, sainkin tongittua, että yhteys ei ole NATtaava, vaan siltaava.

Heivaanko mediatombin pois, kerta en halua naapurin kuvakansiotani katselevan?


Palvelimella tarkoitin tosiaan sitä konetta, jolla mediatombia pyörität, eli tässä tapauksessa tuota läppäriä.

Koko maailmalle en tosiaan tiedostoja mediatombilla jakaisi, yksityisyysongelmien lisäksi mediatombin tietoturva on mutu-tuntumalla tuskin ihan samalla tasolla kun jonkun kunnollisen webbipalvelinohjelman. Mutta kuten sanoin, palomuuria säätämällä saat estettyä luvattomat yhteydenotot mediatombin porttiin (joka taitaa oletuksena olla 49152).

58
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Mediatomb ongelma
« : 25.12.08 - klo:00.06 »
Ymmärtääkseni tuo mediatomb jakaa mediat kyllä kaikille, jotka osaavat kysellä, ellet ole jotenkin erikseen rajoittanut.

Onko palvelimesi yksityisessä verkossa NATtaavan palomuuri/reititinboksin takana? Jos on, eikä mediatombin porttia ole reitittimellä forwardoitu koneelle, mitään hätää ei pitäisi olla. Luulisin tilanteen olevan näin, muuten tuo saunavisioloota tuskin olisi kovin helpolla tuota palvelinta osannut löytää, mutta itse tiedät paremmin.

Mediatombin konffitiedostossa ei näytä olevan mitään valmista kohtaa, jonka avulla voisi säätää mihin osoitteisiin mediaa jaetaan, joten jos karsimista syystä tai kolmannesta täytyy tehdä, on se todennäköisesti helpointa säätämällä palomuuria vaikkapa Firestarterilla.

59
Kannatan myös kunhan koneessa on i686 prosessori (mitä en noiden hakukriteerien perusteella pidä ihan itsestäänselvyytenä).

60
Millasia kokemuksia on bmpanelista?

Jokunen kuukausi sitten kokeilin muutaman päivän ajan, mutta ei tuntunut ihan valmiilta. Muistinkäytön kanssa näytti olevan ongelmia, joten vaihdoin pypaneliin.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8