Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Sunar

Sivuja: 1 ... 6 7 [8]
141
Itse asiassa se pitää poistaa ensin ja sitten luoda osio Ubuntulle ja swapille. Ubuntun osio tulee asennuksen myötä alustettuakin. Valitse tiedostojärjestelmäksi ext3.
Tietenkin pitää alustaa ennen kuin Ubuntun saa asennettua, mutta alustus onnistuu Ubuntun asennusohjelmalla, Vistan osion ei tarvitse olla alustettu ennen kuin asennuslevyltä boottaa live-ympäristöön.

Onnistuuko nuo hommat asennuksen ohjattujen toimintojen avulla, vai pitääkö käyttää "osioi itse"-toimintoa?
Asennusohjelma ehdottaa joko jomman kumman windows-osion pienentämistä tai koko kovalevyn laajuista asennusta. Kumpikaan noista ei tee sitä mitä haluat, joten joudut osioimaan itse.

Minusta Ubuntun asennusohjelman osiointityökalu on aika epäkäytännöllinen ja epäintuitiivinen, joten suosittelen käyttämään osiointiin gparted-ohjelmaa. Löytyy muistaakseni live-cd:ltä. Sillä voi luoda swap-, /- ja (tarvittaessa) home-osiot. Sitten asennusohjelman "osioi itse" -toiminnolla tarvitsee vain kertoa mikä osio on mikäkin.

142
Ois vielä sellainen kysymys, että tunnistaako Ubuntun asennus ntfs-osiot, joista yksi on Vistan osio, johon aion Ubuntun asentaa, vai pitääkö alustaa se ennen asennusta ja ajaa fixmbr ja fixboot-jutut Vistan poistamiseksi dual boot-listasta?
Tunnistaa ntfs-osiot. Voit alustaa sen asennuksen yhteydessä.

143
Mites jos laittaa palomuurin päälle, niin miten siitä saa torrentille ja peleille portit auki? Mulla on modeemi siltaavassa tilassa.
ufw sallii kyllä esim. pelien ottaa yhteyttä palvelimiin ihan ilman mitään säätämistä. Asetuksia joutuu säätämään sitten, jos aiot itse pyörittää koneella palvelinta.

EDIT:
Vähän tutkittua tietoa tähän väliin. Otin koneen pois NAT:in takaa ja kytkin suoraan piuhalla nettiin. Poistin ufw:n käytöstä ja menin www.grc.com -sivulle tekemään ShieldsUP! testin. Tulos näyttää tältä. Nuo ovat siis Ubuntun oletusasetukset.

Tein testin uudelleen ufw käynnistettynä tällaisin tuloksin. Eli kaikki portit ovat stealth-tilassa, mutta pingaukseen kone edelleen vastaa. Ufw:n asetuksista avattujen porttien tilaksi tulee closed (tilanteessa jossa portin takana ei ole kuuntelevaa palvelinta).

144
Eikös Ubuntussa ole oletuksena palomuuri päällä.
Ei ole. Tai siis tarkemmin, iptables on päällä, mutta se sallii kaiken liikenteen sisään ja ulos.

Yksinkertaisimmin palomuurin saa suodattamaan liikennettä komentamalla päätteessä (Hardyn uusia ominaisuuksia, ei toimi vanhemmissa ubuntuissa)
Koodia: [Valitse]
ufw enable

Kuten foorumillakin on n kertaa sanottu, Ubuntussa ei oletuksena mikään palvelu kuuntele ulkopuolista liikennettä, joten ei ole mitään väliä yrittääkö joku ottaa johonkin porttiin yhteyttä.

145
10-100€, riippuen pitkälti rahatilanteesta ja siitä ilmestyykö kuukauden aikana paljon sellaisia levyjä, jotka on aivan pakko ostaa heti julkaisun aikaan, vai kuluvatko rahat vanhempiin ja (yleensä) edullisempiin levyihin.

Radiota en voi sietää. Jos joku avaa radion siksi, että kaipaa musiikinkuunteluunsa ennalta-arvaamattomuutta, niin silloin henkilöllä on aika mielenkiintoinen käsitys ennalta-arvaamattomuudesta ;). Onhan suomessa toki muutama kuuntelukelpoisempikin radiokanava, mutta niiltäkin tulee kuunneltua lähinnä jotain erikoisohjelmia.

Musiikkia en tiedostomuodossa ala ostaa, ennen kuin kopiosuojausongelmat on riittävän hyvin ratkaistu (mieluiten poistamalla ne kokonaan), kappaleiden laatu on cd-tasoa (tai parempi) ja hinta on kohdallaan. Yksittäisten kappaleiden latailu kokonaisten albumeiden sijasta ei oikein innosta, niin senkään takia minulla ei ole mikään kiire "nykyaikaistaa" kulutustottumuksiani. Helsingissä on monta hyvää levykauppaa ja vaikka niistä ei etsimäänsä löytäisi, netistä saa kyllä jostain tilattua.

146
Äänestin kakkosvaihtoehtoa.

Verkon suojaaminen piilottamalla, MAC-osoitteet suodattamalla, salaamalla tai näiden yhdistelmällä on niin yksinkertaista, ettei voi olla liikaa pyydetty, että verkon omistaja opettelee toimenpiteen tekemään, tai hankkii jonkun tekemään sen hänen puolestaan.

On totta, että sopivalla ohjelmalla WEP-salauksen murtaa parissa minuutissa, MAC-osoitesuodatuksen voi kiertää jne. mutta kuka tahansa ymmärtää, että silloin on kyse murtautumisesta verkkoon, johon ei ulkopuolisia käyttäjiä kaivata. Kukaan ei suojattua verkkoa käytä vahingossa.

Koska monet laitteet yhdistävät automaattisesti suojaamattomaan julkiseen verkkoon, sellaisen käyttämisen ei pitäisi olla rangaistavaa. Asiaan liittyvät eettiset seikat ovat minusta teknisten asioiden rinnalla oikeastaan aika yhdentekeviä.

147
Pelit / Vs: Civ 4
« : 22.04.08 - klo:02.18 »
Civ4:ää tuli joskus gutsyn winellä pelailtua. No-dvd-crackin ja muutaman .dll:n latailun ja pienen virittelyn (neuvoja löytyy forumin search-toiminnolla) jälkeen toimi pieniä grafiikkabugeja (hallitsijoiden naamat taisivat näkyä välillä rautalankana tms.) lukuunottamatta ihan hyvin.

148
Multimedia ja grafiikka / Vs: Quod Libet ongelma
« : 07.04.08 - klo:02.51 »
Riittää, että osaa toistaa mp3 tiedostoja ja että levyjen valkkaamminen kansiosta on simppeliä. Kenties jokin konsolissa toimiva soitin voisi olla hyvä?
mpd (music player daemon) + ncmpc (oikein mainio konsolissa toimiva käyttöliittymä tuolle mpd:lle). Aikaisemmin tuli käytettyä Exailea, joka on Amarok-tyyppinen, mutta yksinkertaisempi, mutta nykyään pärjään noilla oikein mainiosti. Lisäetuna on se, että voin pitää musiikit stereoihin kiinnitetyssä pöytäkoneessa ja ohjailla soitinta ssh:n avulla läppärillä sohvalta käsin ;).

149
Laitealue / Vs: Näytönohjaimien hankinnasta yleisesti
« : 10.03.08 - klo:01.46 »
ATI:n näytönohjain on kyllä tässä ThinkPadissani se kaikkein eniten harmaita hiuksia aiheuttanut komponentti. Kaikenlaisia hämäriä ongelmia on ollut suljettujen ajureiden kanssa erityisesti työpöytäefektien käyttöön liittyen. Positiivisena puolena voin kuitenkin sanoa, että kun vajaa vuosi sitten ensimmäitä kertaa Linuxia (Feisty) tähän asentelin, oli tilanne sekä ominaisuuksien, suorituskyvyn, että vakauden suhteen paljon huonompi kuin tänään. Edistystä tapahtuu koko ajan, vaikka NVIDIA:n tasolle on matkaa.

Noiden ATI:n avoimien ajureiden tilanne on sen verran mielenkiintoinen, että on aika vaikea sanoa, syöttäisinkö nyt uuteen koneeseen ATI:a vai NVIDIA:a. Uusi avoin RadeonHD ajuri, jota ATI kehittää yhteistyössä Novellin kanssa on vielä hyvin aikaisessa vaiheessa, mutta ainakin Zenwalk 5.0 asensi sen koneeseeni oletuksena. Kokeilu ei (näytönohjaimesta riippumattomista syistä) pitkään kestänyt, mutta esim. xfce4:n kompositointi toimi suoraan ilman minkäänlaista kikkailua, mikä ei olisi vähän aikaa sitten onnistunut suljetuillakaan ajureilla. (Ihmettelin ensin, että eihän Zenwalkin pitänyt mitään suljettuja ajureita oletuksena asentaa, xorg.conffin vilkaiseminen paljasti totuuden.) Taitaa kuitenkin olla edelleen täysi arvoitus mitä tuosta projektista tulee (ja millä aikataululla).

Intelin piireistä mitään tietämättömänä sen vaihtoehdon tylysti sivuuttaen veikkaisin, että ATI on paras vaihtoehto avoimuutta arvostaville optimisteille, koska korteille saattaa tulevaisuudessa olla hyvin toimiva avoin ajuri. Muille NVIDIA on varmaan parempi.

150
Näytönohjaimen ajurit vaikuttavat myös siihen, toimiiko suspend vai ei. Atin suljetut ajurit ovat vasta parin viimeisimmän version ajan sallineet suspendin, vaativat tosin myös vähintään 2.6.23 kernelin. Nvidian korteista ja ajureista ei ole omakohtaista kokemusta, mutta ymmärtääkseni niissä ei ole ongelmia ollut pitkään aikaan.

151
Eilen aukko toimi vielä, mutta tukkiutui 2.6.23 -> 2.6.24 päivityksen yhteydessä.

Koodia: [Valitse]
bash-3.2$ uname -r
2.6.24-ARCH
bash-3.2$ ./exploit
-----------------------------------
 Linux vmsplice Local Root Exploit
-----------------------------------
[+] mmap: 0x0 .. 0x1000
[+] page: 0x0
[+] page: 0x20
[+] mmap: 0x4000 .. 0x5000
[+] page: 0x4000
[+] page: 0x4020
[+] mmap: 0x1000 .. 0x2000
[+] page: 0x1000
[+] mmap: 0xb7e43000 .. 0xb7e75000
[-] vmsplice: Bad address

Kyllä nyt on taas turvallinen olo ;D.

152
Itse kokeilisin ainakin ensin käynnistää firefoxin komennolla "firefox -ProfileManager", sieltä "Create Profile...", "next" ja "Choose Folder" nappulan avulla ntfs-osiolla majaileva profiilikansio käyttöön. En ole tosin itse kokeillut, että omalla vastuulla ;). Thunderbirdiä käytin feistyn aikaan vastaavalla systeemillä, mutta se profiilikansio oli fat-osiolla.

153
Ubuntu tietokoneissa / Vs: IRC
« : 21.01.08 - klo:19.42 »
Onko kanavan nimessä ääkkösiä? Minulla oli kerran vastaavia ongelmia ja syy oli siinä, että clienttini käytti eri merkistöä kuin kanavan nimessä oli käytetty, jolloin päädyin eri kanavalle.

edit: Voit joka tapauksessa kokeilla päästä kanavalle sillä tavalla, että joku kanavalla oleva lähettää sinulle inviten.

154
Vielä yksi ehdotus:

Minulla on Thunderbirdissä käytössä Lightning niminen lisäpalikka, joka tuo lisää siihen kalenteriominaisuuden. Pikaisella vertailulla en huomannut juurikaan eroa Sunbirdiin, viisaammat kertokoon jos jotain olennaisia eroja on. Lisäksi käytössä on Provider for Google Calendar lisäpalikka, joka mahdollistaa sekä lukemisen, että merkintöjen tekemisen Google kalenteriin, mutta kalenteria voi myös edelleen käyttää nettiselaimella mistä tahansa.

Sivuja: 1 ... 6 7 [8]