Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - startx

Sivuja: 1 ... 16 17 [18] 19 20 21
341
Versio:  6.0.7.3

Tekeekö muilla samaa, kun yrittää kokonaisen sarakkeen kopioida, niin ohjelma kaatuu samantien? Satunnaisesti tuo onnistuu, mutta lähes joka kerta kaatuu.

Edit.

Päivitys uuteen 6.3.4.2 versioon näyttäisi korjanneen ongelman.

sudo add-apt-repository ppa:libreoffice/ppa
sudo apt-get update


https://launchpad.net/~libreoffice/+archive/ubuntu/ppa

342
https://www.omgubuntu.co.uk/2020/01/pinephone-brave-heart-shipping

Omg:n kaveri moisen pannut tilaukseen. Ei tuota tosiaan kannata vielä tilata, ellei ole intoa räpeltää puolikuntoisten käyttisten kanssa.

343
Minä en ole tuota koskaan uskaltanut käyttää. Tietoturvariski ja jotkut ovat kuulemma saaneet kirjeen, vaikka eivät ole ladanneet mitään laitonta. Huomaa myös, että käyttäjänä sinä osallistut tiedostojen ylläpitoon (ks. linkki).

https://fi.wizcase.com/blog/vinkkia-turvalliseen-ja-anonyymiin-torrent-lataamiseen-vuonna/

Torrent on kätevin tapa ladata Linux distrotkin kaiken muun lisäksi. Siihen sisältyy tarkistussumman laskenta, joka takaa ladatun tiedoston eheyden. Torrentilla on myös kätevä lähettää iso tiedosto kaverille privaatisti ettei siihen väliin muut pääse, eikä ole pakko ladata tiedostoa kerralla.

Hedmanit lähettelee kirjeitä ihan perstuntumalta. Jos et ole jotain heidän seurannassa olevaa torrenttia ladannut, niin ei sinun osoite myöskään heille näy. Taisivat nyt saada sen verran montaa kertaa kynsilleen, etteivät ole ihan heti uusia kirjeitä lähettelemässä.

344
Tottakai ne voi sisältää ihan mitä tahansa, aivan kuten joltain random netisivultakin ladattu tiedosto. Jos mukana tulee suoritettavia ohjelmia, niin niiden kanssa kannattaa olla tarkkana.

345
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Firefox ja Houstonin probleemi
« : 11.01.20 - klo:11.24 »
Ei toimi katsomo näköjään täälläkään. Erikoista, että kun chrome selaimesta laittaa toimimattomasta videosta castin chromecastiin, niin video lähtee telkussa pyörimään.

Virtualboxin w10:ssä toimii firefoxilla.

Olisikohan tuolla otettu tiukempi DRM käyttöön, mikä ei Linuxilla toimi, kuten Disneykin alkuun teki, mutta pyörsi sitten päätöksensä?

https://www.omgubuntu.co.uk/2019/10/happily-never-after-heres-why-disney-doesnt-support-linux

346
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Libreoffice calc kaavaan apuja
« : 09.01.20 - klo:21.50 »
Vaikka COUNTIF(...

Tuollahan tuo onnistui. Kiios

347


Eli on taulukko tuohon tyyliin, josta pitäisi alle listata määrät montako kertaa tietty merkkijono esiintyy yhdellä rivillä. Millä kaavalla saa merkkijonon laskettua määriksi?

348
Kyselen tässä tyhmiä: tarviiko tuon Windows 10:n asennukseen olla esim Windows 7 lisenssi. Vai asentuuko tuo kaikille koneille?

Minulla on kyllä kone josta lisenssinumero löytyy, mutta kun siinä on huippuunsa viritetty Fedora niin en haluaisi sitä sotkea.

Kyllä se asentuu ilman lisenssejä ja ainoana haittana on rekisteröinnin perään kyselevä vesileima ruudun alareunassa.

OK, kiitos. Sitä ei sitten tiedä miten pitkään toimii jos ei rekisteröi...

Tällä hetkellä eivät käyttöä estä. Ehkä muuttuu tulevissa päivityksissä, mutta tuskin. On tuo kymppi minulla virtualboxissa ollut varmaan vuoden ja vieläkin toimii. Kyllähän tuo vesileima nopeasti alkaa ärsyttämään, jos windowsia jostain käsittämättömästä syystä jatkuvasti käyttäisi.

349
Kyselen tässä tyhmiä: tarviiko tuon Windows 10:n asennukseen olla esim Windows 7 lisenssi. Vai asentuuko tuo kaikille koneille?

Minulla on kyllä kone josta lisenssinumero löytyy, mutta kun siinä on huippuunsa viritetty Fedora niin en haluaisi sitä sotkea.

Kyllä se asentuu ilman lisenssejä ja ainoana haittana on rekisteröinnin perään kyselevä vesileima ruudun alareunassa.

350
Se tikku pitää tehdä WoeUSB:llä. Etcherit sun muut on Linux tikkujen tekoon.

https://github.com/slacka/WoeUSB

sudo add-apt-repository ppa:nilarimogard/webupd8
sudo apt-get update
sudo apt install woeusb

351
Kapsi ei kyllä ole pahan hintainen, jos isommalle tilalle on tarvetta. En nyt äkkiseltään löytänyt tietoa, että onko esim. web palvelimen tiedonsiirrossa rajoituksia, jos sinne enemmänkin tiedostoja siirtäisi.

352
Mahtaako tuonne Megaan uskaltaa mitään kovin henkilökohtaisia tms. tietoja lähetellä? Ei tuon perustajat mitään mallikansalaisia ole. Google driveä on tullut käytettyä varastona tärkeämmille asiakirjoille ja tiedostoille.

Itsekin olen vailla pientä http hostaus tilaa, riittäisi joku 100MB, johon voisi ajastetulla scriptillä lähetellä muutamia tiedostoja, jotka sitten ladataan parille eri laitteelle säännöllisesti. Ei oikein viitsisi tuon takia tietokonetta päällä pitää 24/7 ja uppikaistan pienuuskin ahdistaa toimintaa.

353
Yleistä keskustelua / Vs: Kylässä käyty
« : 29.12.19 - klo:22.15 »


Oliko se tuommoinen kallo? Saattoi olla kyse vain jostain toimintahäiriöstäkin.

354
Itselläni on hyviä kokemuksia akun vaihtamisesta! Akun vaihtaminen puhelimeen vaikutti ajatuksena aluksi hankalalta. Tilasin kuitenkin Honor 8 puhelimeeni uudet suojakuoret sekä akun  samapa sen vaihtamista olisi kokeilla, kun niin halvalla sain uuden. Tarkasti Youtube ohjeita seuraten sain kun sainkin akun vaihdettua ja nyt puhelin pelittää kuten ennenkin, mutta akku kestää paremmin. Eli ei se akun vaihtaminen vaikeaa ole. Tsemppiä akun etsintään ja vaihtoon! :)

Eikö kauppa käy, kun pitää foorumeille tulla sissimarkkinoimaan?

355
Pankkisovellus ei haittaa, selainta voi käyttää.. Mutta toi Anbox on lupaavan kuuloinen..

Danskella tunnuskortin sijaan hyväksyntä haetaan android sovelluksella. Kai nuo muutkin pankit siihen siirtyvät, mikä alkaa ongelmia aiheuttamaan, jos ei noita saa toimimaan. Erilliset tunnistuslaitteet ei paljon houkuttele.

356
Palaan vielä tähän... Mitenköhän tähän saataisiin esimerkiksi parkkisovellus jne? Tarkoitan sitä, että tällaiseen mukaan lähteminen ja jos kärsimys nousee liian isoksi eli perusjuttuja ei tähän saada, voi olla vaikeaa lyödä läpi.

Anbox taitaa olla ratkaisu. En tiedä miten hyvin ovat saaneet toimimaan. Ubportsissa kai jo toimii jotenkin. Pankkisovelluksissa voi olla tarkempi tietoturva, eikä välttämättä toimi, joka on huono juttu. Sailfishissä on joku toinen systeemi android sovelluksille. Tiedä sitten, kumpi on parempi.

358
Onko tuo mokkula hilink versio? Voipi johtua siitä, ettei se osaa sitä käyttää.

Juu, en tiedä, mutta varmaan on niinkin, että tuo mun mokkula on niin vanha, ettei sille ole vaivauduttu koodaamaan tukea.

No täytyy laittaa sähköpostia telewellille, jos kehtaisivat, lisäämään tuen E392 mokkulalle.

Joillekin mokkuloille on päivitys olemassa, jolla saa hilinkin pois käytöstä.

359
Onko tuo mokkula hilink versio? Voipi johtua siitä, ettei se osaa sitä käyttää.

360
Ubuntu tietokoneissa / Vs: FugroViewer
« : 07.12.19 - klo:18.48 »
Tuolla ohje, miten saat viimeisimmän Winen asennettua.

https://www.omgubuntu.co.uk/2019/01/wine-4-0

Sivuja: 1 ... 16 17 [18] 19 20 21