Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Squirrel

Sivuja: [1] 2 3
1
Minkälaisia edistyneitä varmuuskopiointi-ohjelmistoja saatavilla buntuun?

2
Ajattelin vuosien tauon jälkeen laittaa kotipalvelun pystyyn. Olen viimeaikoina ryhtynyt kuvaamaan videoita ja vieläpä HD ja 1440p tarkkuudella, joten kapasiteettia pitäisi olla. Olen jo vuosia käyttänyt käyttökoneissani SSD-levyjä (luetaan myös m2 tuohon kategoriaan) enkä halua pöytäkoneeseeni mitään hdd-levyjä pitämään ääntä. ja isoja ssd-levyjä toki on, mutta ne ovat hinnakkaita. Joten palvelin kellarissa on se mitä haen

Itsellä ollut palvelimia Debianilla, mutta nyt ajattelin josko kokeilisi Ubuntu serveriä. Ehkä sitä näin vanhana ei haluaisi enää säätää niin paljoa ja varmasti puolet "taidoista" on jo menneet unholaan.

Eli nassi tarkoitus näin aluksi pistää pystyyn. Mietin aluksi, pitäisikö koittaa noi truenassia jne. mitä noi YouTube-videoissa näkee useasti mutta tulin siihen tulokseen, että mielummin käyttis + sen päällä ohjelma on parempi, niin palvelin voi tehdä muitakin hommia kun nassata.

Mulla on tossa vanha kone, johon olen hommannut 2 x 256 gigasta ssd-levyä käyttislevyksi raid-1 peilattuna ja 2 kpl 10 terasta hdd:ta, jotlka myös tarkoitus laittaa raid1:n. En sitten tiedä, mulla on tossa vanha kaupallinen Synologyn nassi, jonka sisällä 2 kpl 4 terasta levyä raid1, ne on nyt täynnä videoita. Kopioinko sieltä datat tuonne uuteen ja sitten siirrän levyt sieltä myöskin. Vai jätänkö sen sinne ja teen siitä backup-laitteen joka ottaa koneista aina varmuuskopioinnit; toki noin pienillä kiintolevyllä pitää rajata videot pois, mutta sitten kaikille muullehan siitä on iloa pitkäksi aikaa, ei openoffice dokumentit jne. vie paljoa tilaa.

Alunperin oli ideana laittaa kaikki tonne hdd-levylle, mutta mietin että jos tekisi systeemin että sammuttelisi hdd:ta aina silloin kun en ole kotona tai nukun. tosin viekö idlenä pyörivä levy paljonkin sähköä.

Onko olemassa graaffista hallintapaneelia, joilla voi säädellä nfs-jaon asetuksia, käyttöoikeuksia jne? Olisi hyvä jos jotain tarvitsis säätää, sen pystyisi tekemään kännykällä vaikka onhan mulla ssh-ohjelma puhelimessa, sen käyttö on yhtä tuskaa.

3
Yleistä keskustelua / 3D-tulostin
« : 19.09.22 - klo:20.19 »
Onko jotain viipalointiohjelmaa Linuxille, Cura:n kloonia tms?

4
Eli yritän asentaa Gimppiin pluginia, komennolla
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install gimp-plugin-registry
antaa tällästä:
Koodia: [Valitse]
kaappi:~$ sudo apt-get install gimp-plugin-registry
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
The following additional packages will be installed:
  gimp-gmic libtiff-tools
Suggested packages:
  gmic icc-profiles libtiff-opengl
The following NEW packages will be installed:
  gimp-gmic gimp-plugin-registry libtiff-tools
0 upgraded, 3 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
2 not fully installed or removed.
Need to get 2 060 kB/3 052 kB of archives.
After this operation, 7 654 kB of additional disk space will be used.
Do you want to continue? [Y/n] y
Err:1 http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu groovy/universe amd64 gimp-gmic amd64 2.4.5-1.1build2
  404  Not Found [IP: 2001:708:10:8::5 80]
Ign:2 http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu groovy-updates/universe amd64 libtiff-tools amd64 4.1.0+git191117-2ubuntu0.20.10.1
Err:2 http://security.ubuntu.com/ubuntu groovy-updates/universe amd64 libtiff-tools amd64 4.1.0+git191117-2ubuntu0.20.10.1
  404  Not Found [IP: 2001:708:10:8::5 80]
E: Failed to fetch http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/universe/g/gmic/gimp-gmic_2.4.5-1.1build2_amd64.deb  404  Not Found [IP: 2001:708:10:8::5 80]
E: Failed to fetch http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/universe/t/tiff/libtiff-tools_4.1.0+git191117-2ubuntu0.20.10.1_amd64.deb  404  Not Found [IP: 2001:708:10:8::5 80]
E: Unable to fetch some archives, maybe run apt-get update or try with --fix-missing?
kaappi:~$


Olen kokeillut apt-get updatea ja --fix-missinkiä, mutta ei vaan toimi siltikään. Mitenköhän asiaa kannattaisi lähteä setvimään?

5
Multimedia ja grafiikka / Microsoft Publisher
« : 04.06.21 - klo:20.55 »
Onko OpenOffice tai LibreOffice paketissa mukana Microsoft Publisher ohjelman vastinetta? jos ei niin onko sellaista saatavilla Kubuntuun?

6
Multimedia ja grafiikka / Etäkokous
« : 23.05.21 - klo:10.15 »
Laitoin tän tänne, koska onhan video ja ääni jotenkin luokiteltavaksi multimediaan.

Eli onko ohjelmaa, joka toimisi Linuxilla, Windowssilla, Macilla, Androidilla ja iPhoneilla, jolla voi jäejstää yhdistyksen kokouksen etänä? Kaikki suosittelee Teamssia, mutta itse halauisin mieluusti jonkun muun. Onko Googlellla mitään vastaavaa palvelua? Google Meettiä katoin, mutta wikipedian mukaan siihen voi osallistus 2 - 10 henkilöä.

7
Mikä ois kubuntulle hyvä sopiva ohjelma, jolla suunnitella tulostettavia palikoita? Windowssin puolella olen kuullut hyvää Sketchupista. Onko vastaavaa Kubuntulle?

8
Laitealue / Yamahan äänikortti toimii oudosti
« : 15.02.21 - klo:05.41 »
Eli mulla on tossa Yamaahn AG03 pikkumikseri joka toimiaa samalla äänikorttina, niin uuden koneen myötä se toimii oudosti. Eli jos käynnistän sen viimeisimpänä niin se toimii ok, mutta jos se on päällä jo ennnekuin käynnitän koneen, täytyy sammuttaa ja käynnistää se että toimii.

Vanhassa koneessa se toimi ok, nykyisessäkään ei ole valittamista paitsi jos käyn välillä Windowsin puolella pelaamassa ja palaan takasin linuxin puolelle niin pitää sammuttaa ja käynnistää mikseri uudestaan. saakohan sitä toimimaan siten että se toimii vaikka on aina päällä?

9
Laitealue / UPS
« : 13.02.21 - klo:20.17 »
Oon miettinyt jos hommaisi upsin, niin toimiiko mikään upsien alasajo-ohjelmistoista linuxien kanssa vai onko sitten saatavilla jotain kolmansien osapuolien ohjelmaa siihen tarkoitukseen?

10
Asensin toiselle kovalevylle Windowssin pelaamista varten sekä raudan säätämistä varten ja nyt linuxin puolella ei toimi kumpikaan verkkokortti; ei langaton eikä langallinen. Windowssin puolella toimii.

Joskus 2000-luvun alussa mulla oli sama ongelma ja silloin paljastui syyksi että Windows laittoi konetta sammuttaessa verkkokortit jne. johonkin sleep tai hibernate-tilaan ja linuxi ei älynnyt niitä herätellä tai niiden herättely ei soveltunut johonkin standardiin.

Onko kellään ratkaisua asiaan? Kyseessä Win 10 home.

11
Laitealue / Memtest86+
« : 14.01.21 - klo:21.51 »
Ennen kubuntussa oli grubissa yhtenä vaihtoehtona memtest86+, mutta tässä uusimmassa minkä asensin ei tullut. Se ilmeisesti on kuitenkin asennettu mutta ei valikossa. Kuinka sen saa käyntiin/asennettua tms?

12
Multimedia ja grafiikka / Kdenlive ja GPU Acceleration
« : 14.01.21 - klo:00.32 »
Kdenlivessä pitäisi sivujen mukaan olla GPU acceleration-ominaisuus. Se kuulemma joillain toimii ja joillain ei. Kun asetuksista painaa "Check hardware acceleration" Tulee "No hardware encoders found". Ei Kdenlive/Kubuntu osaa GPU accelerationia vai johtuuko se siitä että ajan Kdenlive appimagena?

13
Tykkään katsoa YouTubesta videoita ja samalla pelaan Xscavengeria. Tai siis tykkäisin jos siitä saisi äänet pois. Itse pelin valikosta en ole löytänyt mutta saako ikkunan ääniä mitenkään erikseen mutettua Kubuntussa?

14
Laitealue / Näytönohjaimen vaihto
« : 12.01.21 - klo:20.31 »
Olisi edessä näytönohjaimen vaihto prosessoriin integroidun (AMD) --> irralliseen Radeoniin. Mitä ongelmia odotettavissa?

15
Multimedia ja grafiikka / mp4 vlc:llä
« : 10.01.21 - klo:14.11 »
Perus mp4-tiedostot eivät toistu uudella koneella vlc:llä, kaffeine ne kuitenkin näyttää, Tarviiko vlc:tä varten asentaa joku codekki tms?

16
Laitealue / PS/2 liitännäinen näppäimistö ei toimi
« : 09.01.21 - klo:11.54 »
Toisaalta missä vika ettei ps/2-portti toimi. Mun PS/2-liittimellä oleva näppis ei toimi PS/2-portissa vaan pitää olla PS/2 --> USB adapteri ja usb-poritssa niin sitten toimi.
Luulin jo, että PS/2 -liitäntä on historiaa. Tosin minulla on yhä pari konetta ja näppäimistöä, jotka ko. väylässä toimivat.
Käytä USB-näppäimistöä ilman adaptereita...

Voisit aloittaa uuden viestiketjun aiheena PS/2 -näppäimistö uudessa koneessa.

En tiedä. Kaveri joka pelaa sanoi että useat pelaajat suosivat ps/2 liitäntäporttia sen vuoksi kun siinä ei ole viivettä. No oli viivettä tai ei on vankka koulukunta liittimen käytölle, Itse käytän sitä muusta syystä; mulla on vanha 80-luvulla ostamani IBM:n lonksuva näppis, jota haluan käyttää.

Onkohan kellään mitään mielikuvaa miksei näppis toimi ps/2 portissa? Näppis toimii toisessa koneessa moitteetta ja tässäkin koneessa usb/ps/2 adapterin kanssa, mutta ei suoraan portissa. Voisiko emo olla rikki?

17
Asensin tänään uuteen tietokoneeseeni Kubuntun ja langallinen verkkokortti ei toimi, mutta langaton WLAN toimii. Mistä kannattaisi vikaa lähteä etsimään?

18
Asentaminen ja käyttöönotto / Swap-partitio
« : 05.01.21 - klo:21.40 »
Oisi kohta edessä uuden asennuksen aika ja mietin tarvitseeko tänä päivänä tehdä erillisiä swap-partitioita? Vai onko ne jo historiaa? Tokihan niitä voi tehdä, mutta onko niistä näillä nykypäivän muistimäärällä (16g tai 32g) mitään hyöytyä?

19
Laitealue / Näytönohjaimet
« : 01.01.21 - klo:13.36 »
Olen päivittämässä konesetuppiani uuteen ja mietin miten noi nykyajan näytönohajaimet toimivat linuxissa, Olen käyttänyt viimeiset 15v Kubuntua ja aion kubuntussa pysyä jatkossakin, ainakin KDE:ssa jos jostain syystä distro joskus vaihtuisi. Onko nykyään jotain valmistajaa tai merkkiä joka ei kovin hyvin toimisi? Viimeksi kun koneen päivitin oli Atilla maine että siellä olisi parempi tuki kuin kilpailijoilla - ja kyllä en kovin usein päivittele :D - Mutta jatkaako AMD samaa linjaa vai onko nykypäivänä suht sama minkä kortin ostaa? En ajatellut kovin pro korttia ostaa, hintaluokka haluamalleni kortille on sen 200 €.

20
Kauppapaikka / Kinsgtonin 4 gigaisia muistikampoja
« : 29.12.20 - klo:13.26 »
Myydään Kingstonin KHX1600C9D3K4/16GX muistipalikoita 4 kpl, yksi kampa 16 gigaa, eli yhteensä 64 gigaa. Hintaa 100 € / kaiki tai 30 € /kpl. DDR3.

Eli ne ovatkin 4 g kampoja ja yhteensä 16 gigaa. Hinta kappaleelta 10€, kaikki yhteensä 30 €

Tarkempia speksejä https://www.kingston.com/dataSheets/KHX1600C9D3K4_16GX.pdf

Myydään kun uusi kone tietysti tukee ddr4:a ja koneen muut osat eivät ole sitä luokkaa että ketään kiinnostaa. Mukaan saa toki halutessaan emolevyn ja prossun jos ostaa kaikki. joku 2010 aikainen emo ja prossu.

Sijaitsee Lahdessa. Postitus onnistuu 10 € lisämaksusta.

Sivuja: [1] 2 3