Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Squirrel

Sivuja: [1] 2 3 ... 22
1
Multimedia ja grafiikka / Microsoft Publisher
« : 04.06.21 - klo:20.55 »
Onko OpenOffice tai LibreOffice paketissa mukana Microsoft Publisher ohjelman vastinetta? jos ei niin onko sellaista saatavilla Kubuntuun?

2
Ei se p*imppi kulu loppuun, päinvastoin. Pysyyhän muutkin lihakset hauikset jne. vetreämmässä kunnossa kun niitä käytetään ja treenataan.

3
Multimedia ja grafiikka / Etäkokous
« : 23.05.21 - klo:10.15 »
Laitoin tän tänne, koska onhan video ja ääni jotenkin luokiteltavaksi multimediaan.

Eli onko ohjelmaa, joka toimisi Linuxilla, Windowssilla, Macilla, Androidilla ja iPhoneilla, jolla voi jäejstää yhdistyksen kokouksen etänä? Kaikki suosittelee Teamssia, mutta itse halauisin mieluusti jonkun muun. Onko Googlellla mitään vastaavaa palvelua? Google Meettiä katoin, mutta wikipedian mukaan siihen voi osallistus 2 - 10 henkilöä.

4
Multimedia ja grafiikka / Vs: Headsettiä
« : 24.03.21 - klo:21.12 »
Hanki sellaiset, jossa on kuulokkeille ja mikrofonille 3,5 mm plugi päässä, niin toimii varmasti.

Melkeinpä sanoisin, että USB on Linuxissa varmempi kuin tietokoneen 3,5 mm mikrofoniliitäntä.

Se voi olla näin. 3,5 mm ministeroliittimellä varustettu vaan toimii muuallakin kuin koneissa, jossa usb. Jos vaikka joskus nettiradiota ja haluaa headsetin mikseriin kiinni.

5
Multimedia ja grafiikka / Vs: Headsettiä
« : 24.03.21 - klo:21.10 »
Hanki sellaiset, jossa on kuulokkeille ja mikrofonille 3,5 mm plugi päässä, niin toimii varmasti.
Plugineja on erilaisia. Toisissa on liitin erikseen kuulokkeiden ohella mikrofonille. Kaapeli ko. vaihtoehtoon on saatavilla.
PS. Usein kuulokkeiden johdot ovat niin ohuita, että pieninkin nykäisy rikkoo vaivatta johdon (vai puhemmeko "langasta").
PPS. Nm:n vihjeen perusteella koitin ensikertaan USB-kuuloke/mikrofoni -liitäntää. Kuulokkeet toimivat heittämällä (tosin
huonosti - eivät toimineet aiemminkaan paremmin muissakaan käyttöjärjestelmissä (lue: laiten rikki)), joten todennäköisesti ehjät USB-mikrofoni/kuuloke -laitteet toimivat
kuten Mn jo lupasi.

Onhan noita, monoplugeja, stereoplugeja, kulmaplugeja jne. valikoima on loputon. Mutta jos on eri liittimet kuten ehdotin mikille ja kuulokkeilla, niissä useinmiten on 2 kpl ministereoplugeja, joista mikkiliitin yleensä kytketty monoksi/kärki + ja miinus.

6
Mikä ois kubuntulle hyvä sopiva ohjelma, jolla suunnitella tulostettavia palikoita? Windowssin puolella olen kuullut hyvää Sketchupista. Onko vastaavaa Kubuntulle?

Eikö se Sketchup sitten kelpaa?

Haluaisin ettei ole pilviohjelma.

7
Multimedia ja grafiikka / Vs: Headsettiä
« : 24.03.21 - klo:18.57 »
Hanki sellaiset, jossa on kuulokkeille ja mikrofonille 3,5 mm plugi päässä, niin toimii varmasti.

8
Mikä ois kubuntulle hyvä sopiva ohjelma, jolla suunnitella tulostettavia palikoita? Windowssin puolella olen kuullut hyvää Sketchupista. Onko vastaavaa Kubuntulle?

9
Laitealue / Vs: Kovalevyn virrankulutus
« : 17.03.21 - klo:06.01 »
Vanhan läppärin kiintolevyn päivittäminen pyörivästä levystä ssd:hen tuo tosi paljon lisää suorituskykyä. On ihan eri kone vaihdon jälkeen.

10
Itse käytän Alpinea jo vuosia. Sitä ennen Pineä. tekstipohjaisia konsoliohjelmia molemmat. :)

11
Laitealue / Vs: Yamahan äänikortti toimii oudosti
« : 15.02.21 - klo:17.42 »
Itse luulen että linux ei lataa ajureita ennenkuin huomaa laitteen.

12
Laitealue / Yamahan äänikortti toimii oudosti
« : 15.02.21 - klo:05.41 »
Eli mulla on tossa Yamaahn AG03 pikkumikseri joka toimiaa samalla äänikorttina, niin uuden koneen myötä se toimii oudosti. Eli jos käynnistän sen viimeisimpänä niin se toimii ok, mutta jos se on päällä jo ennnekuin käynnitän koneen, täytyy sammuttaa ja käynnistää se että toimii.

Vanhassa koneessa se toimi ok, nykyisessäkään ei ole valittamista paitsi jos käyn välillä Windowsin puolella pelaamassa ja palaan takasin linuxin puolelle niin pitää sammuttaa ja käynnistää mikseri uudestaan. saakohan sitä toimimaan siten että se toimii vaikka on aina päällä?

13
Laitealue / UPS
« : 13.02.21 - klo:20.17 »
Oon miettinyt jos hommaisi upsin, niin toimiiko mikään upsien alasajo-ohjelmistoista linuxien kanssa vai onko sitten saatavilla jotain kolmansien osapuolien ohjelmaa siihen tarkoitukseen?

14
Juu, kuten Ganymedes selvensi, kyseeessähän on laite, joka on kiinni oman kodin lähiverkossa, jossa tiedonsiirto on yhtä nopea kuin se on. Veikkaisin että nykyaikana jokainen lähiverkko on vähintään sen 100 megan nopeuksinen, usein jopa giganen. Ei ole kiinni nettioperaattorista ja sen tahmailusta. :)

15
Mikään RAID ei ole varmuuskopio, se lisää vain vikasietoisuutta. Varmuuskopiointi pitää olla eri paikassa kuin käyttödata.

Käyttötarkoitukseesi suosittelen ulkoista verkkokovalevya, esim tämä Synology verkkokauppa.comista. Siinä on valmis ohjelma sille, että se pitää oman ja koneesi kovalevyt synkassa.

Toki on myös isompia verkkokovalevyjä, johon saa enemmänki levyjä kiinni. Verkkokovalevyn hyöty on siinä että sitä sama kovalevyä voi käyttää useampi samaan aikaan, riippuen koneen tehosta. Itsellä on 2 levyn verkkokovalevy 2 x 4 teran levyyillä, saan sinne omat datani, kaikki leffat jne. joita voin sitten katsoa millä tietokoneella tahansa tai telkkarilla. Ja voin koska tahansa jatkaa videoeditointejani, miltä koneelta tahansa.

16
Tai sitten mikrofonin herkkyys säädetty liian herkäksi, vaimolla voi olla kuuluvampi ääni tai puhuu lähempää mikrofoniin tms.

17
Entä onko malilla väliä? Pöytäkone vai läppäri? Kummalla Linux toimii paremmin yleensä?

Eikö tämä ole jo ratkaistu ainakin otsikon mukaan?

18
Itsellä käytössä Intelin integroidut sekä myös AMD:n integroidut, mulla ei ole kummankaan kanssa ongelmia.

19
Niin oikeusvaltiossa tietysti ideaali on, että mitkään oikeudenkäytön ulkopuoliset asiat eivät tuomarin harkintaan vaikuttaisi. Vaan täytyy todeta, että viime kesän ja syksyn mellakoiden jälkeen siinä olisi rohkea tuomari joka kehtaisi edes viitata siihen mahdollisuuteen että demokraatit menettäisivät pääpalkinnon. Yhtä kaikki, asiaa ei ole joka tapauksessa tutkittu sitten lainkaan millään virallisin keinoin, niin eipä näiden väitteiden totuusarvosta myöskään voi rehellisesti sanoa mitään.

Sitähän justiinsa on tutkittu virallisin keinoin niin paljon kuin todisteet antavat myöden.

20
Mistä päästään kysymykseen onko se väite vale? No tietty leiri selittää ettei mitään pitäviä todisteita ole. Niin no, Yhdysvalloissa nuo vaalien kulun selvittelyt ovat hallinto-oikeudellisia prosesseja, ja niihin kuuluu olennaisesti nk. löytövaihe, ts. oikeus erilaisin määräyksin hankkii tiedot, ja selvittelee niiden pohjalta mitä tapahtui. No tässä nimenomaisessa asiassa yksikään valitus ei päässyt muodolliseen käsittelyvaiheeseen.

Nimenomaan ei ole päässyt, ja silloin kai pitää itse kunkin kysyä, miksi ei ole. Kuinka todennäköistä on, että tuomari ei suostu käsittelemään asiaa, jos hänelle esitetään yhtään mitään sellaista, mikä voisi näyttää todisteelta oikeussalissa esitettynä? Tuomari ei taatusti etukäteen lähde arvioimaan sitä, onko jokin osoitettu todeksi tai ei; jos hänelle esitetään jotakin arviointia vaativaa, hän vie asian käsittelyvaiheeseen.

Jos yksikään tuomari taustastaan huolimatta ei käsittelyyn suostu lähtemään, eiköhän ole riittävän hyvin osoitettu,  että mitään käsiteltävää ei ole edes ollut.

Ja kaikenlisäksi nämä tuomarit jotka eivät ottaneet asioita edes käsittelyyn oli rebublikaaneja; joille olisi suotuisampaa jos hänen edustamansa puolueen ehdokas olisi voittanut.

Sivuja: [1] 2 3 ... 22