Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Squirrel

Sivuja: [1] 2 3
1
Multimedia ja grafiikka / Microsoft Publisher
« : 04.06.21 - klo:20.55 »
Onko OpenOffice tai LibreOffice paketissa mukana Microsoft Publisher ohjelman vastinetta? jos ei niin onko sellaista saatavilla Kubuntuun?

2
Multimedia ja grafiikka / Etäkokous
« : 23.05.21 - klo:10.15 »
Laitoin tän tänne, koska onhan video ja ääni jotenkin luokiteltavaksi multimediaan.

Eli onko ohjelmaa, joka toimisi Linuxilla, Windowssilla, Macilla, Androidilla ja iPhoneilla, jolla voi jäejstää yhdistyksen kokouksen etänä? Kaikki suosittelee Teamssia, mutta itse halauisin mieluusti jonkun muun. Onko Googlellla mitään vastaavaa palvelua? Google Meettiä katoin, mutta wikipedian mukaan siihen voi osallistus 2 - 10 henkilöä.

3
Mikä ois kubuntulle hyvä sopiva ohjelma, jolla suunnitella tulostettavia palikoita? Windowssin puolella olen kuullut hyvää Sketchupista. Onko vastaavaa Kubuntulle?

4
Laitealue / Yamahan äänikortti toimii oudosti
« : 15.02.21 - klo:05.41 »
Eli mulla on tossa Yamaahn AG03 pikkumikseri joka toimiaa samalla äänikorttina, niin uuden koneen myötä se toimii oudosti. Eli jos käynnistän sen viimeisimpänä niin se toimii ok, mutta jos se on päällä jo ennnekuin käynnitän koneen, täytyy sammuttaa ja käynnistää se että toimii.

Vanhassa koneessa se toimi ok, nykyisessäkään ei ole valittamista paitsi jos käyn välillä Windowsin puolella pelaamassa ja palaan takasin linuxin puolelle niin pitää sammuttaa ja käynnistää mikseri uudestaan. saakohan sitä toimimaan siten että se toimii vaikka on aina päällä?

5
Laitealue / UPS
« : 13.02.21 - klo:20.17 »
Oon miettinyt jos hommaisi upsin, niin toimiiko mikään upsien alasajo-ohjelmistoista linuxien kanssa vai onko sitten saatavilla jotain kolmansien osapuolien ohjelmaa siihen tarkoitukseen?

6
Asensin toiselle kovalevylle Windowssin pelaamista varten sekä raudan säätämistä varten ja nyt linuxin puolella ei toimi kumpikaan verkkokortti; ei langaton eikä langallinen. Windowssin puolella toimii.

Joskus 2000-luvun alussa mulla oli sama ongelma ja silloin paljastui syyksi että Windows laittoi konetta sammuttaessa verkkokortit jne. johonkin sleep tai hibernate-tilaan ja linuxi ei älynnyt niitä herätellä tai niiden herättely ei soveltunut johonkin standardiin.

Onko kellään ratkaisua asiaan? Kyseessä Win 10 home.

7
Laitealue / Memtest86+
« : 14.01.21 - klo:21.51 »
Ennen kubuntussa oli grubissa yhtenä vaihtoehtona memtest86+, mutta tässä uusimmassa minkä asensin ei tullut. Se ilmeisesti on kuitenkin asennettu mutta ei valikossa. Kuinka sen saa käyntiin/asennettua tms?

8
Multimedia ja grafiikka / Kdenlive ja GPU Acceleration
« : 14.01.21 - klo:00.32 »
Kdenlivessä pitäisi sivujen mukaan olla GPU acceleration-ominaisuus. Se kuulemma joillain toimii ja joillain ei. Kun asetuksista painaa "Check hardware acceleration" Tulee "No hardware encoders found". Ei Kdenlive/Kubuntu osaa GPU accelerationia vai johtuuko se siitä että ajan Kdenlive appimagena?

9
Tykkään katsoa YouTubesta videoita ja samalla pelaan Xscavengeria. Tai siis tykkäisin jos siitä saisi äänet pois. Itse pelin valikosta en ole löytänyt mutta saako ikkunan ääniä mitenkään erikseen mutettua Kubuntussa?

10
Laitealue / Näytönohjaimen vaihto
« : 12.01.21 - klo:20.31 »
Olisi edessä näytönohjaimen vaihto prosessoriin integroidun (AMD) --> irralliseen Radeoniin. Mitä ongelmia odotettavissa?

11
Multimedia ja grafiikka / mp4 vlc:llä
« : 10.01.21 - klo:14.11 »
Perus mp4-tiedostot eivät toistu uudella koneella vlc:llä, kaffeine ne kuitenkin näyttää, Tarviiko vlc:tä varten asentaa joku codekki tms?

12
Laitealue / PS/2 liitännäinen näppäimistö ei toimi
« : 09.01.21 - klo:11.54 »
Toisaalta missä vika ettei ps/2-portti toimi. Mun PS/2-liittimellä oleva näppis ei toimi PS/2-portissa vaan pitää olla PS/2 --> USB adapteri ja usb-poritssa niin sitten toimi.
Luulin jo, että PS/2 -liitäntä on historiaa. Tosin minulla on yhä pari konetta ja näppäimistöä, jotka ko. väylässä toimivat.
Käytä USB-näppäimistöä ilman adaptereita...

Voisit aloittaa uuden viestiketjun aiheena PS/2 -näppäimistö uudessa koneessa.

En tiedä. Kaveri joka pelaa sanoi että useat pelaajat suosivat ps/2 liitäntäporttia sen vuoksi kun siinä ei ole viivettä. No oli viivettä tai ei on vankka koulukunta liittimen käytölle, Itse käytän sitä muusta syystä; mulla on vanha 80-luvulla ostamani IBM:n lonksuva näppis, jota haluan käyttää.

Onkohan kellään mitään mielikuvaa miksei näppis toimi ps/2 portissa? Näppis toimii toisessa koneessa moitteetta ja tässäkin koneessa usb/ps/2 adapterin kanssa, mutta ei suoraan portissa. Voisiko emo olla rikki?

13
Asensin tänään uuteen tietokoneeseeni Kubuntun ja langallinen verkkokortti ei toimi, mutta langaton WLAN toimii. Mistä kannattaisi vikaa lähteä etsimään?

14
Asentaminen ja käyttöönotto / Swap-partitio
« : 05.01.21 - klo:21.40 »
Oisi kohta edessä uuden asennuksen aika ja mietin tarvitseeko tänä päivänä tehdä erillisiä swap-partitioita? Vai onko ne jo historiaa? Tokihan niitä voi tehdä, mutta onko niistä näillä nykypäivän muistimäärällä (16g tai 32g) mitään hyöytyä?

15
Laitealue / Näytönohjaimet
« : 01.01.21 - klo:13.36 »
Olen päivittämässä konesetuppiani uuteen ja mietin miten noi nykyajan näytönohajaimet toimivat linuxissa, Olen käyttänyt viimeiset 15v Kubuntua ja aion kubuntussa pysyä jatkossakin, ainakin KDE:ssa jos jostain syystä distro joskus vaihtuisi. Onko nykyään jotain valmistajaa tai merkkiä joka ei kovin hyvin toimisi? Viimeksi kun koneen päivitin oli Atilla maine että siellä olisi parempi tuki kuin kilpailijoilla - ja kyllä en kovin usein päivittele :D - Mutta jatkaako AMD samaa linjaa vai onko nykypäivänä suht sama minkä kortin ostaa? En ajatellut kovin pro korttia ostaa, hintaluokka haluamalleni kortille on sen 200 €.

16
Kauppapaikka / Kinsgtonin 4 gigaisia muistikampoja
« : 29.12.20 - klo:13.26 »
Myydään Kingstonin KHX1600C9D3K4/16GX muistipalikoita 4 kpl, yksi kampa 16 gigaa, eli yhteensä 64 gigaa. Hintaa 100 € / kaiki tai 30 € /kpl. DDR3.

Eli ne ovatkin 4 g kampoja ja yhteensä 16 gigaa. Hinta kappaleelta 10€, kaikki yhteensä 30 €

Tarkempia speksejä https://www.kingston.com/dataSheets/KHX1600C9D3K4_16GX.pdf

Myydään kun uusi kone tietysti tukee ddr4:a ja koneen muut osat eivät ole sitä luokkaa että ketään kiinnostaa. Mukaan saa toki halutessaan emolevyn ja prossun jos ostaa kaikki. joku 2010 aikainen emo ja prossu.

Sijaitsee Lahdessa. Postitus onnistuu 10 € lisämaksusta.

17
Ostin uutta konetta arten tuollaisen Corsairin MP600 NVMe SSD-kovalevyn ja siinähän on mukana jäähdytysrivat. Entä kun tossa emossa noi paikat on sellaisten "suojien" alla, jätetäänkö se suoja asentamatta? Kai tuo emon mukana tullut suoja on tavallaan joku jäähdytyslevy, mutta ilman ripoja. vai kuuluuko Corsairin mukana tullut jäähdytysripa ottaa pois?

18
Yleistä keskustelua / IBM OS/2
« : 20.12.20 - klo:12.43 »
Aikoinaan 80-90 luvulla olisin halunnut IBM OS/2:n käyttikseni ja joskus 90 -luvun lopulla se toteutui, sain sen aikoinaan aika halvalla. Mulla ainakin oli OS/2 Warp 3.jotain ja oliko muistaaksnei 4.0:nkin hankittuna? No mulla ei oikeastaan ollut siihen mitään ohjelmia, ja ei ollut käytössä nettiäkään joten en saanut ladattuakaan ilmaisia tai laittomasti mitään niin jäi sitten hetken kokeiluksi. Jostain sain pascal-ohjelmointiohjelman jolla muutamia ohjelmia itselle tein. No siirryin siitä Windowssiin ja jonkun ajan päästä linuxiin 2000-luvun alussa.

Onko täällä ketään muuta joka on joskus käyttänyt os/2:sta? Entä jos Microsoftin ei olisikaan boostannut omaa Windowssiin, oliko käyttiksestä loppupelissä ollut mihinkään? Eli kaatuiko se oikeasti siihen ettei sitä tuettu vai oliko se susi jo syntyessään? Entä ainakin joskus oli hokema, että ydinvoimaloita on os/2:n päällä, mutta ei kait enää? Jos edes tuo hokema piti paikkaansa. Kirjastoissa näin joskus Suomessa että niillä oli os/2 koneissaan joskus vuonna nakki ja kivi.

Suomessahan oli joku liike, joka oli erikoistunut os/2 ja sen oheisohjelmien myyntiin. En muista nimeä mutta sen muistan että omistajalla oli erikoinen tai harvinainen etunimi. Sieltä ostin tuon käyttiksenkin ja pascal-tulkin.


19
Yleistä keskustelua / Vanhat kovalevyt
« : 19.12.20 - klo:16.07 »
Moi!

Nyt kun alkoi kiinnostamaan videoiden teko niin tallennustilaratkaisu ja niiden ongelmat tuli eteen. Hommasin asiaa varten verkkokovalevyn ja siihen ihka uudet 4 teran kovot. Mutta se mikä mietityttää mulla on tossa vanhoja 1 terasia kovalevyjä 4 kpl. Siitä saisi raid-peilattuna 2 teraa tallennusratkaisua. Mietinnässä on uskaltaako niitä enää käyttää? Olisi pari vanhaa tietokonetta, jostai voisi kehitellä levypalvelimen mutta kovalevyjen ikä puhuttaa. Ne on ostettu joskus aikana 2006-2009 vuosien välissä ja poistettu käytöstä 2015; muiden syiden vuoksi kuin rikkoutuminen, siirryin ssd-levyihin + ei ollut enää tarvetta isolle tallennustilalle kun lopetin elokuvien lataamisen netistä. Mietin vaan pitäisikö suosiolla hävittää ne vai oisko niistä mihinkään.

20
Ubuntu tietokoneissa / Verkkokovalevy samba-jaolla
« : 19.12.20 - klo:13.00 »
Moi!

Mulla ollut pieni ssd-kiintolevy "käyttislevynä" ja sitten usb-kiintolevy itse dataa varten ja nyt rupersin videoita editoimaan niin huomasin että videon editointiohjelma (kdenlive) ei suostu tai toimi siltä päättelin että se on liian hidas siihen käyttöön. Hommasin sitten Synologyn nas-laitteen. Halusin ihan verkkolevyn, niin pystyy sitten samaa dataa käyttää kaikilta koneilta ja kaikilla käyttiksillä; tai ainakin toivon niin. :)

Saan avattua samba sharet dolphililla, vietyä ja tuotua tiedostoja verkkolevyltä. Mutta esim. open officella ja kdenlivellä ei pysty suoraan käyttämään verkkolevyn jakoa. Olen koittanut tätä ohjetta http://timlehr.com/auto-mount-samba-cifs-shares-via-fstab-on-linux/ mutta jokin ei toimi. Tulee virheilmoitus "mount error(22): Invalid argument"

Koodia: [Valitse]
//192.168.8.104         /mnt/crank              cifs    username=oikea_käyttäjätunnus,password=oikea_salasana,iocharset=utf8,noperm,vers=2.1 0 0

Luonnollisesti siinä on jotain väärin kun ei toimi mutta en saa päähäni mikä. Olisiko kellään heittää vinkkiä missä mahtaa olla vika?

Sivuja: [1] 2 3