Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Postimies

Sivuja: [1] 2 3 ... 131
1
Itse siirrän kuvat kansioihin tyyliin kamera/vuosi/vvv.kk.pp tapahtuman nimi./editoidut. Editoin kuvat DarkTablella ja sen tietokantaa yritän käyttää apuna haussa. Onnistuminen riippuu siittä paljonko muistaa kuvan otosta. Hierarkia auttaa jos tagit ovat tyyliin paikka|kohde. Tagien kirjoittelu tosin työlästä. Exportattuihin kuviin tagit talletuvat. Samoin myös editointihistoria jos niin haluaa. Samoin tekijänoikeudet.

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: TRIM ja NTFS-partitiot
« : 15.04.23 - klo:22.58 »
Toimii jos NTFS-3G on asennettu. Levy kyllä toimii ilman Trimmiä ja sen käyttö ei paljoa nopeuta. Ubuntussa se ajetaan systemd toimesta muistaakseni viikottain.

3
Multimedia ja grafiikka / Vs: Tiedoston muuttaminen
« : 15.04.23 - klo:22.46 »
Onko Ubuntussa mahdollista muuttaa .jpg-tiedosto tekstiksi, siis .txt tai .odt muotoon? Pääseekö muutoksen jälkeen tekstiä editoimaan?
Jollain ohjelmalla saa kuvista ns.  ASCII-taidetta. Nuorempana niitä tuli nähtyä joidenkin ohjelmapakettien ohjeissa. Jotkut piraatit kai harrastavat niitä vielä?

4
Onko tuosta https://meiliboxi.fi/ kokemuksia? Paljonko tilaa?

Gmailiin olen hieman kyllästynyt ja pitäisi sille joku palautusosoite antaa kun vanha katosi.

5
Älytelevisioista ei kokemusta. Virheilmoitos viittaa puuttuvaan GStreamer-pakettiin joita on useita...

Jos asennat PC:hen vaikka Kodin ja pistät hdmi-piuhalla TV:seen kiinni saat näkyviin liki kaiken mitä tarvitset.
ÄlyTV:n softien päivitys loppuu kuitenkin joskus. Oma mediapurkki asennettu joskus 2013 ja kummasti toimii
vielä vaikka rauta vaihtunut pari kertaa. Itsellä av-vahvistin osaa paljon myös verkkojuttuja. Sonyn soitin
itsellä ei päivity enää. Joskus näytti Areenat ym.

6
Multimedia ja grafiikka / Vs: DarTabe ja OpenCL
« : 15.04.23 - klo:21.58 »
Kiitos hienosta vastauksesta. 

clinfo ilmoittaa Number of platforms                        0

libnvidia-compute paketti tuntuu puuttuvan.
Asennan ajurin uudestaan ja sitten tuon libnvidia-compute paketin jos lähtisi toimimaan.

Ajurin uudestaan asennus tuotti tulosta. Nyt 525 toimii ja  libnvidia-compute pakettikin asentui automaattisesti. Nyt ei sitten vähään aikaan päivitetä kerneliä ja Nvidian-ajuria. DT:stä uudempi versio myös tyrkyllä, mutta päivitän vasta kun nykyiset kuvat valmiit.


7
Multimedia ja grafiikka / DarkTable ja OpenCL
« : 13.04.23 - klo:19.49 »
Nvidian ajuri asennettu ja
Koodia: [Valitse]
darktable -d opencl -d perf
[dt_get_sysresource_level] switched to 1 as `default'
  total mem:       15737MB
  mipmap cache:    1967MB
  available mem:   7868MB
  singlebuff:      122MB
  OpenCL tune mem: OFF
  OpenCL pinned:   OFF
[opencl_init] opencl related configuration options:
[opencl_init] opencl: ON
[opencl_init] opencl_scheduling_profile: 'default'
[opencl_init] opencl_library: 'default path'
[opencl_init] opencl_device_priority: '*/!0,*/*/*/!0,*'
[opencl_init] opencl_mandatory_timeout: 400
[opencl_init] opencl library 'libOpenCL.so.1' found on your system and loaded
[opencl_init] could not get platforms: Unknown OpenCL error
[opencl_init] FINALLY: opencl is NOT AVAILABLE on this system.
[opencl_init] initial status of opencl enabled flag is OFF.
Mitenkä tuon Unknown OpenCL error ratkaisisi?
Asensin vaihteeksi toisen Nvidian ajurin ja ongelma säilyi. Ihan lisäajurit ohelmalla, mitään
Ubuntun ulkopuolelta en ole asentanut. DarkTable on  sen  reposta asennettu.

8
Pitääkö saadakseen uusin KDE käyttöön Kubuntussa päivittää koko jakelu tai siirtyä KDE Neoniin? Voiko pelkän työpöytäohjelmiston päivittää vain? Samassa koneessa Ubuntu ja Kubuntu 23.04
Onko joku syy päivittämiseen vai halu kokeilla uusinta uutta? KDE:n kääntäminen on vuosien mittaan nopeutunut. Joskus harrastin sitä. Kokeiluja varten kannattaa tehdä oma asennus. Tuoreen/betan saa ainakin Gentoo, Arch ja vastaaviin jakeluihin. Monissa jakeluissa KDE:tä on vähän tuunnattu jakelun logoilla ja ominaisuuksilla. Yleensä tulee liikaa tavaraa.

9
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 24.12.22 - klo:22.31 »
Ubuntu 22 lst & Vdr toiminut hyvin tähän asti, mutta kanava muutoksen jälkeen tekstitykset hukassa Ylen kanavilta. Pistin VDR:n päivittämään kanavia josko korjaantuisi. Olisko muita ideoita? Kodi näyttää kuvan ilman tektityksiä. Samoin vdr-sxfe.

10
Yleistä keskustelua / Vs: dmesg
« : 05.12.22 - klo:11.50 »
dmesg komennon tuloste on luettavissa lokeista.
Koodia: [Valitse]
cat /var/log/dmesg Yhdessä toisessa käyttämässäni jakelussa ei normikäyttäjä pääse noita lukemaan. Nyt ihmetelty nfs-tiedostojärjestelmää. Jos palvelin ei ole ole päällä Ubuntu käynnistyy pitkään..   Jos palvelimen sammuttaa nfs-tiedostojärjestelmän liitoksen purku vaikeaa. Muuten toimii kivasti, mutta tuon palvelimen ei aina tarvitsisi olla päällä.

11
Yleistä keskustelua / dmesg
« : 30.10.22 - klo:23.03 »
Miksi tuo tuttu dmesg ei toimi enää normikäyttäjän oikeuksilla? Asentelin uutta verkkokorttia koneeseen ja tuli huomattua että uudessa xubuntussa on uusia ominaisuuksia. Jos tuo dmesg on vaarallinen komento niin pitäisi kai kernelin ym infot poistaa näkyvistä kun kone käynnistetään.  Toinen pikku omituisuus oli, kun muutin vanhan mbr-levyn uudempaan gpt-muotoon ei asennusohjelma löytänyt muita asennettuja käyttöjärjestelmiä. Mbr-levyllä toimi muiden järjestelmien tunnistus ja lisäys käynnistysvalikkoon. . Muuten asennusohjelma toimi kivasti. Langattoman wifi-kortin asennus tuotti tuskaa ja tuottaa osin vieläkin. Ubuntussa toimii ja parissa muussa Linuxissa ei vielä kunnolla ja dmesg näyttää kivasti lokia pcie väylän virheistä.

12
Yleistä keskustelua / Rasberry sähköä säästämään
« : 04.10.22 - klo:17.16 »
Onko joku ottanut Rasberryn sähkönsäästö käyttöön. Eili ohjaamaan älypistorasiaa sähkön hinnan mukaan. Seuraava sähkösopimus pitänee ottaa pörssisähkön mukaan. Wifillä ohjattava pistorasiat ovat kohtuu hintaisia.

13
Lue X:n lokit. Löytyy /var/log/ kansiosta. Itsellä mielessä hankkia mediakoneeksi vastaavalla grafiikkapiirillä kone. Vika kenties myös Waylandissa jos se oletuksena. Itsellä X käytössä kun nvidia ei tue Waylandia. Helpointa kai asentaa uudestaan kuin tunteja etsiä vikaa.

14
Itse kuuntelen hdmi:n kautta ja vahvistimessa on bluetoot. Kuuluu aika kivasti terassillekin. Suosittelen kokeilemaan. Valcon kuulokkeet edulliset. Sensun momentumit voi saada tarjouksesta kun uusia malleja tullut. Jos hyvät haluaa

15
CD levyjen kopioinnista löytyy paljon juttua netistä. Paras ripperi on Windowssille tehty EAC. Cd-aseman pitää olla myös kelvollinen. Harmi kun omassa koneessa ei ola enää ide-liitäntää, hyvä ide-liitäntäinen cd-asema löytyisi. Kannattaa käyttää melko hidasta nopeutta.  Linuxilla olen käyttänyt lähinnä cdparanoia tai cdrdao:ta. Jos haluaa 1:1 kopion kannattaa ripata flac-formaattiin tai wav ja sitten muuntos flac. Komentorivin käyttäminen ihan hyödyllistä kun sen oppii.  Lukee manuaalista itselle parhaat optiot ja samaa komentoa voi sitten käyttää kymmenille levyille

16
Tarkoitus olisi siirtää musiikkikoelma toiselle koneelle ilman että soittokerrat, pisteytykset ym historiatiedot katoaisi. Purkkaratkaisu olisi yrittää pitää kansio samana joka on nyt /mnt/export/musiikki joka jaettu nfs:llä. Tekisi siitä linkin nykyiseen paikkaan. Tuolla kuitenkin muitakin kansioita jaossa ja tekisi mieli säilyttää se nykyisessä käytössä.

17
Koodia: [Valitse]
lensfun-update-dataOn helpoin tapa päivittää tietokanta. Ubuntussa ei ole asennettuna - vaatii liblensfun-bin paketin.
Omille lisäyksille on kaiketi oma kansionsa. Erilaisia objektiiveja on paljon ja päivityksen jälkeen
alkoi löytymään zoomi. Kopion asetuksen kaikkiin lomakuviin ettei satoja kuvia erikkeen tarvinnut käydä läpi

Edit
DarkTable on melko monimutkainen. Sille voisi perustaa vaikka FB-ryhmän. Kaikki eivät jaksa katsoa englanninkielisiä ohjeita.
Suomeksi olisi helpompi lukea ohje vaikka miten sähkötolppa poistetaan kuvasta.

Muisti palaa pätkittäin… se oli niin, että lensfunin tietokannassa jonkin käyttämäni linssin tunnistetieto poikkesi siitä, mikä tuli kuvan exif-dataan. Jouduin muuttamaan sen linssin antamaan muotoon ja siksi jouduin käpistelemään tiedostoa suoraan. En muista oliko kyseessä muinainen laajaobjektiivi, mutta mahdollisesti. Tähän ei siis auttanut tietokannan päivitys.

Mutta juu, DT kaipaisi kyllä kotomaan ohjeita. Onneksi käyttöliittymä on kuitenkin aika kattavasti suomennettu.

Olen tottunut käyttämään englanniksi. Nyt 4 versio käytössä ja vähän hitaampi. Suomennuksen kattavuudesta ei kokemusta. Oppaan ohjeet hankalia jos sen ohjeiden ja valikkojen nimet erilaisia. Taitaa versio 4 opaskin olla vähän työn alla vielä.

Edit DarkTable toimii nyt nopeammin kun asensin Nvidian ajurin uusiksi.
Jostain syystä uusin nvidian ajuri ei toiminut eli openCl ei ollut käytössä.

18
Yleistä keskustelua / Vs: Snap Linux-jakeluissa
« : 14.08.22 - klo:13.34 »
Mediakoneeseen tuli asennettua xUbuntu 22. Ennen oli LUbuntu 20. lst versioita siis. Olisko järkeä vai voiko edes snap-ohjelmia poistaa? Se oli kiva yllätys kun voi asentaa myös suppeamman ohjelmakokonaisuuden. Silti meni aikaa kun poisti esim Officen ja joitain tärkeitä itselle tuntui puuttuvan. Esim videosoitin, Ssh ja Transmission. NFS-jako tökkii vielä. Johtunee hitaasta wifistä ja/tai soitin ei osaa lukea dataa puskuriin tarpeeksi. Areena kun toimii nätisti. Joitain asennan PPA:sta vaikka Ubuntun paketti olisi tarjolla. Toistaiseksi saa olla kakkoskäyttis kun käynnistyy hieman hitaasti.

19
Lensfun tärkeä osa editoria ja sen tietokanta on turhan vanha 22 lts versiossa.

Onko tietokannan formaatti muuttunut jollain tavalla? Itse olen nimittäin päivittänyt tietokannan vain noutamalla jostain tietokanta-tiedoston ja pudottamalla sen vanhan päälle. Myös jonkin EF linssin tunnistetiedot on väärin ja olen joutunut muuttamaan linssin tiedot tältä osin.

Tietokanta löytyy ainakin Debianissa polusta /usr/share/lensfun ja on nimeltään version_1

Koodia: [Valitse]
lensfun-update-dataOn helpoin tapa päivittää tietokanta. Ubuntussa ei ole asennettuna - vaatii liblensfun-bin paketin.
Omille lisäyksille on kaiketi oma kansionsa. Erilaisia objektiiveja on paljon ja päivityksen jälkeen
alkoi löytymään zoomi. Kopion asetuksen kaikkiin lomakuviin ettei satoja kuvia erikkeen tarvinnut käydä läpi

Edit
DarkTable on melko monimutkainen. Sille voisi perustaa vaikka FB-ryhmän. Kaikki eivät jaksa katsoa englanninkielisiä ohjeita.
Suomeksi olisi helpompi lukea ohje vaikka miten sähkötolppa poistetaan kuvasta.

20
Ne on jo tehty. Fat-tiedostojärjestelmä käyttää listaa mikä on hidas. Muut tiedostojärjestelmät käyttävät puurakennetta. Tuohon löytyy paljon esimerkkejä netistä tai jostain tietorakenteita käsittelevästä kirjasta. Alkion lisäys ja haku hyvin yksinkertaista. Tasapainossa jos haluaa pitää tulee koodista pitempi kuin jokunen rivi. Muistaakseni Hanoin tornitkin ratkeaa rekursiivisesti helposti. Ohjelmointi olisi kiva harrastus, mutta aika ei riitä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 131