Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Postimies

Sivuja: [1] 2 3 ... 132
1
Multimedia ja grafiikka / Vs: Kid3 Versio 3.9.4 ei toimi
« : 08.06.24 - klo:19.26 »
Korjattu. App Center ei asentanut oikein. Vanha kunnon apt-get toimii. En ikinä käytä enää tuota App Centeriä.

2
Multimedia ja grafiikka / Kid3 Versio 3.9.4 ei toimi
« : 08.06.24 - klo:19.21 »
Kid3 tuli asennettua tagien muokkaukseen. Joku kirjasto uupunee kun tuki flac-tiedostoille puutteellinen kun ei näytä tageja.
Ennen avasi koko kansion tietostot muokkaamista varten, Nyt vain yhden ja senkin tagit hukassa. Ideoita?

3
Vähän tullut käytettyä. Tiedostonhallinnan käyttöliittymä jotenkin kömpelö. Kesti hetken kunnen tajusin miten kirjanmerkkejä tehdään. Ctril-d vissiin se helpoin tapa kun valikosta en löytänyt. Kuvien katseluun voisi olla joku järkevänpi ohjelma kuin oletus. Mietinnässä kernelin kääntäminen kun TV-kortti ei toimi. snap-paketeista en pidä. Ennen Ubuntu ei täyttänyt levyä, mutta nykyisin pitää siivoilla. Logrotaten ja vastaavien asetukset tiukemmalle niin eiköhän siitäkin päästä.

4
Tuossa taannoin heitin Debianin virtuaalikoneelle, ei sitä asennusta voi vaikeaksi sanoa. Sen verran vakuuttava esitys kyllä, että olen vahvasti harkinnut Kubuntusta Debianiin siirtymistä...Mutta saa nyt nähdä.
Asennus tuskin vaikea muutoin kuin ei vapaiden ajureiden osalta. Nvidian näytönohjain ja verkkokortti (wifi) vaativat itsellä ei vapaita ajureita. Verkkokortti on haastava - Ubuntu osaa nuokin asentaa 

5
Muistaakseni 6.1.51 jälkeen mennyt rikki. Tuo on käytössä yhdessä toisessa asennuksessa. Itsellä huono Englannin kielen taito ja tuosta varmaan tehty jo bugiraporttia. Vanhempaa kerneliä varmaan hankala asentaa. Verkkokortin ajuri pitänee kääntää uusiksi. Samoin nVidian ajuri

6
dmesg kertoo
    2.913866] DVB: TDA10023(-1): tda10023_readreg: readreg error (reg == 0x1a, ret == -95)
[    2.913880] usb 1-7: dvb_usb_anysee: Unsupported Anysee version. Please report to <linux-media@vger.kernel.org>.

lsusb kertoo
Bus 001 Device 002: ID 04b4:861f Cypress Semiconductor Corp. Anysee E30 USB 2.0 DVB-T Receiver

On kyllä kaapelikortti ja toiminut vanhemmilla kerneleillä. Päivitin nyt Ubuntu 24.04. Loppui jo Ubuntu 22 lst versiossa päivitysten myötä. Joku tuossa rajapinnassa muuttunut kun tuli nämä uudet kernelit.

7

Mutta miksi tuo asennusmedia ei käynnisty ollenkaan kun koneen laittaa legacy-tilaan? Mitään virheilmolituksia ei tule, näytölle tulee vain uudestaan valikko josta buuttausmedia valitaan.

Koetin myös tehdä asennuksen erilliselle USB-tikulle (EFI:n kanssa), mutta tuo vei tuntikausia minimiasennuksenkin kanssa  ja lopputulos ei käynnisty vaan tulee pelkkä Grubin kehote ruudulle. Käynnistyslataimen valistsin laitettavksi tuolle samalle tikulle. Olisiko sekin pitänyt laittaa vielä EFI-partitiolle?
Legacy-tilassa tikulla pitää olla muistaakseni mbr-osiotaulu, jonka käyttö vähäistä nykyään.
Jos Grubin kehote näkyy levyjen järjestys kenties jotenkin muuttunut ja se ei löydä kerneliä. Kyllä sillä hoputteellakin koneen saa käyntiin, mutta vaatii opiskelua.

8


Kyllä DVB-kortit ovat edelleen tuettuja Ubuntun uusimmissa kerneleissä, eivätkä rajapinnat ole tietääkseni muuttuneet. Varmista, että kerneliä vastaava linux-modules-extra-paketti on asennettuna, ja että tarvittava firmware latautuu kernelin lokin mukaan. Ongelmasta kannattaa avata erikseen uusi aihe, jos ei näillä neuvoilla selviä.


Onko sinulla laitteena Anysee E30 Combo Plus, ja kernelin lokissa tuo sama tda10023-frontendin virhe:

Koodia: [Valitse]
[ 1533.207678] DVB: TDA10023(-1): tda10023_readreg: readreg error (reg == 0x1a, ret == -95)
[ 1533.207714] usb 3-3: dvb_usb_anysee: Unsupported Anysee version.

Mikä kernelin versio on käytössä?

Virhe on sama ja nyt lähdössä lomareissulle ja en koneen ääressä. Virhe tuli noilla uudemmilla kerneleillä. Vanhoilla toimii. Tarkkaa versiota en muista
 Anysee E30 käytössä. Harvemmin tosin enää talletan mitään kun Areena ym olemassa.

9
Miten tuki tv-korteille? Uusimmat kernelit ovat hukanneet sen 22.04 versiossa.

Kyllä DVB-kortit ovat edelleen tuettuja Ubuntun uusimmissa kerneleissä, eivätkä rajapinnat ole tietääkseni muuttuneet. Varmista, että kerneliä vastaava linux-modules-extra-paketti on asennettuna, ja että tarvittava firmware latautuu kernelin lokin mukaan. Ongelmasta kannattaa avata erikseen uusi aihe, jos ei näillä neuvoilla selviä.

Kyllä jotain ongelmia ollut. Tämä tuli Googlella vastaan [url]https://www.spinics.net/lists/linux-media/msg245858.html/url]. Koodi lienee sama, mutta kun vertailin config-tiedostoja ne ovat aika erilaiset. Jotain rajapinnoissa muutettu

10
Miten tuki tv-korteille? Uusimmat kernelit ovat hukanneet sen 22.04 versiossa. Mietinnässä Mintun kokeilu kun en tykkää snap-paketeista. Vievät tilaa mediakoneessa ja kerran levykin täyttyi bugista. Tvheadend & kodi yhdistelmää en saanut U22.04 toimimaan.

11
Olen tehnyt sellaisen havainnon, että kun tulee ilmoitus uudesta chromium-päivityksestä ja sillä hetkellä on yksi tai useampi chromium-ikkuna auki työpöydällä, niin ei tapahdu heti mitään. Mutta jos suljen kaikki chromium-ikkunat työpöydältä, niin sitten snap päivittää automaattisesti chromiumin. Ei tarvitse siis boottailla eikä mitään muutakaan.

snap ei päivitä sovellusta jos se on käynnissä. Miten snap siivoaa vanhat paketit pois tilaa viemästä ei oikein käsitystä. Siinä yksi syy miksi en noista oikein pidä. Niinkin oleellinen ohjelma kuin selain saisi löytyä paketinhallinnasta kuin muutkin.

12
RAR lienee yleisempi kuin zip nykyisin. jpg kuvia ei kannata pakata - paketista voi tulla niin iso ettei mahdu liitteeksi. Nykyiset kuvat usein melko isoa. Jo yksi kuva voi mennä rajan yli. Silloin rar-paketti joka koostuu useista osista on kätevä. Varsinkin videot lähetetään usein niin.
Myös zip  hallitsee pakattavien tiedostojen jakamisen sopiviin osiin man zip ohjeiden mukaan:
 Use -s to set the split size and create a split archive.
Huom. rar-pakettisovellutuksesta yhä lienee kaksi versiota. Toinen löytyy free-ohjelmalähteistä ja toinen nonfree, joka sisältänee
joitakin patentoituja algoritmeja (?). Myös monien muiden paketointisovellutuksien ominaisuuksiin liittyy mahdollisuus jakaa paketit sopiviin osiin.
Huom. zipsplit (see separate man page)

Tiedän toki, että sama onnistuu zipillä ja monella muulla. Tietyillä alustoilla rar yleinen. Itse käytän dar-ohjelmaa varmuuskopioinnissa. Kernelin lähde koodi ja muitakin alkaa olla pakattuna tar.xz loppuisina paketteina. Kun aikaa kuluu joidenkin pakettien luku voi olla haastavaa.

13
RAR lienee yleisempi kuin zip nykyisin. jpg kuvia ei kannata pakata - paketista voi tulla niin iso ettei mahdu liitteeksi. Nykyiset kuvat usein melko isoa. Jo yksi kuva voi mennä rajan yli. Silloin rar-paketti joka koostuu useista osista on kätevä. Varsinkin videot lähetetään usein niin.

14
Voit poistaa DM:n kokonaan ja käyttää startx komentoa. Mitä työpöytä käynnistetään määritellään .xinitrc tiedostossa joka on kotihakemistossa. Pistä sinne rivit
Koodia: [Valitse]
#!/bin/sh
exec dbus-launch --exit-with-session startplasma-x11

Wayland käynnistyy
Koodia: [Valitse]
#!/bin/sh
dbus-launch --exit-with-session startplasma-wayland

Noi rivit pitää pistää ~/.profile tiedostoon.

Kaikki DM:t eivät tue Waylandia, mitä KDE tukee. Itsellä käytössä mediakoneessa kevyt
slim. Tuo hyytyminen voi johtua myös näytönohjaimen ajurista. Itsellä nvidia teki vastaavaa joskus.
Ei edes asennusohjelma lähtenyt käyntiin atom Ion koneessa. Muistaakseni slimin voi konffata siten, että
se lukee .xinitrc:n sisällön eli käynnistää sen työpöydän mitä siellä lukee. Itsellä kevyt openbox käytössä.
Musa kuuluu hyvin senkin päällä.

15
KDE on hieno, mutta turhan raskas jos tarkoituksena pyörittää mediakeskusta.
Tuota verrattuna mihin?  ???
Ehkä 50-200Mt keskusmuistia voi mennä enemmän työpöytään, riippuen mitä sillä tekee. Suorituskyvyssä ei ole huomattu käsittääkseni mitään eroa missään testissä.

Aikoinaan käytin paljon KDE:tä. Pian tulossa QT6 versio ja taas jotain menee rikki. OpenBox ja pääte riittänyt tuossa testiasennuksessa jossa käänsin huvikseni Kodi 21 betan. Wayland vielä kokeilematta. KDE tukee sitä käsittäkseni hyvin.

16
Itse jos nyt tekisin ns. HTPC pc:n, niin laittaisin ihan jonkin KDE työpöydän ja räätälöisin sen itselle makuun sopivaksi. Sitten ehkä Jellyfin selaimeen oman kodin "Netflixiksi". Alkaa melkein toimivimmat mediaratkaisutkin olla nykyään selailmen päällä toimivia.

Tuo Jellyfin on kokeilematta. Pidän Kodista kun se tallentaa tietokantaan musiikissa toistokerrat ja koska viimeksi kuunneltu. Myös siitä että TV:n katselu onnistuu. Uusimmassa Kodi 21 versiossa ei välttämättä enää tukea vdr:lle. Itsellä toinenkin asennus joka ei ole Ubuntu ja siinä Kodi on vain 19.5 ja vdr:n plugin vnsiserver on kadonnut paketinhallinnasta. KDE on hieno, mutta turhan raskas jos tarkoituksena pyörittää mediakeskusta. Päivitykset ym teen lähinnä etänä. Nopea käynnistyminen on plussaa. Myös silloin kun palvelin ei ole päällä.

17
Pipewire voisi olla vaihtoehto. Pulsea vaatii lähinnä FireFox. Jos poistaa koko FireFoxin ja tilalle selain joka ei vaadi sitä. Puoliso vaatii simppeliä käyttöä. Oletuksena on nyt MTV 3 kun tykkää katsoa sieltä hömppää. Ja hän osaa käyttää vain yhtä äänenvoimakkuusnappia. Ei mitään äänipalvelimia. Hänellä ei aavistustakaan miten systeemi toimii.

18
Du on minusta kätevä esim. du -h -d1 /var/log kertoo paljonko tuolla on tavaraa. Kun osaa katsoa oikeista paikoista poistettavaa löytyy.

19
Aikaisemman käyttöni mukaan tein ubuntu asennukselle 20 gigan osion ja se riitti 10 vuotta.

Näytti olevan noita tiedostoja 1,9 gigan edestä.

Miten tyhjensit? Itsellä näkyy olevan 1.6G

20
Nyt käytössä XUbuntu 22 ja päivitys mielessä. Käyttö lähinnä Kodilla musan kuuntelua tai välillä Firefoxilla katsellaan areenaa. Ärsyttäviä piirteitä lähinnä virranhallinta ja tuo mikseri joka seilaa omia aikojaan ei pysy paikallaan.  Pulsesta ja pavucontrollista ei taida päästä eroon Ubuntussa. Mietinnässä jos asentaisi server version. Siihen sitten X ja Kodi lisäosineen. Olisko turhaa tuhertamista. NFS aiheuttaa myös ongelmia. Jos palvelin ei ole päällä XUbuntu yrittää yhdistää siihen ikuisuuden ja ei käynnisty. Ehkä jako pitäisi tehdä ssh:lla joka salauksen takia hitaampi. Ssh toki käytössä on päivittelen. Graafiset kikkareet vähän hankalia TV:n ruudussa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 132