Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Postimies

Sivuja: [1] 2 3 ... 132
1
Koodia: [Valitse]
whereis ffmpeg
ffmpeg: /usr/local/bin/ffmpeg /opt/bitwig-studio/bin/ffmpeg /snap/bin/ffmpeg.ffprobe /snap/bin/ffmpeg /snap/bin/ffmpeg.ffplay

Kiitos, nyt on ymmärtääkseni Ffmpeg oikeassa paikassa ja silti Yle-dl herjaa latauksen yhteydessä.

Koodia: [Valitse]
ERROR: ffmpeg or ffprobe not found on PATH.
ERROR: Install ffmpeg, and use "--ffmpeg" and "--ffprobe" to set the ffmpeg and ffprobe locations
ERROR: or use "--backend wget".

Voisiko tässä olla se seikka takana, että Ubuntu-versio koneella on Ubuntu 20.04.6 LTS?
Helpointa lisätä noi kansiot hakupolkuun. Väliaikaisesti export PATH="/opt/bitwig-studio/bin/:/snap/bin/:$PATH"
Jos toimii käskyn voi lisätä .bashrc tiedostoon

2

Rajapinta on päivitetty keväällä 2023, ja kernelin versiosta 6.3 lähtien SAA7146 on taas mukana konfiguraatiossa ilman staging-lippua.

Kiitos!! Hyvä tietää. Mediakoneessa niinkin vanha kuin 5.15.127. Uudempien kanssa ollut ongelmaa. Oli sitten 5.15 sarjaa tai 6.1. Ehkä olisi aika jo kokeilla 6.3 tai 6.6. Vanha viritelmä käytössä nyt kun Ubuntu 24 ei näytä kuvaa.

3

Mistä niin päättelet? SAA7146-ajuri on edelleen paikallaan viimeisimmässä kernelissä ja siihen on juuri vuosi sitten tehty isompi rajapintapäivitys (videobuf -> videobuf2). En näe, että ajuria oltaisiin nyt poistamassa.

Anyseen ajuritkin ovat edelleen mukana. Sen kohdalla nykyisissä ajuriversioissa on jokin bugi, joka estää frontend-ajurimoduulin lataamisen ainakin joidenkin laitemallien  kohdalla. Jos olet selvittänyt tarkan kernelin version, josta alkaen vika ilmenee, bugiraportin voi kääntää englanniksi esim. ChatGPT:llä.

https://cateee.net/lkddb/web-lkddb/STAGING.html
Pitää sitten katsoa vähän uudempaa kerneliä. Tuossa tuli vastaan optio CONFIG_STAGING ja netissä oli juttua että poistuisi tulevaisuudessa jollei kukaan päivittäisi rajapintaa. Aikamoinen määrä valintoja pitää osata tehdä, että kernelin saa käännettyä. Kun löydän tuon CONFIG_STAGING löytynee tuo SAA7146-ajuri lähdepuusta ja saan sen käännettyä. Olen kyllä kernelin jonkun kerran kääntänyt ja osaan rastitella suunnilleen oikeat ajurit mukaan. No tämä ei liitty oikeastaan Ubuntuun vaan haluun kääntää joku 6.1.x kerneli joka näyttää TV:n kuvan. Helpompaa olisi kai ostaa joku uudempi kortti.

4
Kuinka nopeasti toimi kun kokeilit?

5
SAA7146 ajuri joka käytössä toisessa Terratekin pci kortissa tipahtaa kai myös pois kernelistä. Linuxin hyvä puoli ollut tuki vanhoille laitteille.

6
Vanha ketju mutta itsellä Anyseen E 30 kaapeli versio ei näy enään. Uudempi Ubuntu rikki sen osalta

7
Kodi ja muutama muukin soitto-ohjelma osaa järjestää musiikkitiedostot. Kid3 hyvä tagien muokkaamiseen. Muitakin on. Ei minusta kuulu enää tiedostonhallinnalle.

8
Multimedia ja grafiikka / Vs: Kid3 Versio 3.9.4 ei toimi
« : 08.06.24 - klo:19.26 »
Korjattu. App Center ei asentanut oikein. Vanha kunnon apt-get toimii. En ikinä käytä enää tuota App Centeriä.

9
Multimedia ja grafiikka / Kid3 Versio 3.9.4 ei toimi
« : 08.06.24 - klo:19.21 »
Kid3 tuli asennettua tagien muokkaukseen. Joku kirjasto uupunee kun tuki flac-tiedostoille puutteellinen kun ei näytä tageja.
Ennen avasi koko kansion tietostot muokkaamista varten, Nyt vain yhden ja senkin tagit hukassa. Ideoita?

10
Vähän tullut käytettyä. Tiedostonhallinnan käyttöliittymä jotenkin kömpelö. Kesti hetken kunnen tajusin miten kirjanmerkkejä tehdään. Ctril-d vissiin se helpoin tapa kun valikosta en löytänyt. Kuvien katseluun voisi olla joku järkevänpi ohjelma kuin oletus. Mietinnässä kernelin kääntäminen kun TV-kortti ei toimi. snap-paketeista en pidä. Ennen Ubuntu ei täyttänyt levyä, mutta nykyisin pitää siivoilla. Logrotaten ja vastaavien asetukset tiukemmalle niin eiköhän siitäkin päästä.

11
Tuossa taannoin heitin Debianin virtuaalikoneelle, ei sitä asennusta voi vaikeaksi sanoa. Sen verran vakuuttava esitys kyllä, että olen vahvasti harkinnut Kubuntusta Debianiin siirtymistä...Mutta saa nyt nähdä.
Asennus tuskin vaikea muutoin kuin ei vapaiden ajureiden osalta. Nvidian näytönohjain ja verkkokortti (wifi) vaativat itsellä ei vapaita ajureita. Verkkokortti on haastava - Ubuntu osaa nuokin asentaa 

12
Muistaakseni 6.1.51 jälkeen mennyt rikki. Tuo on käytössä yhdessä toisessa asennuksessa. Itsellä huono Englannin kielen taito ja tuosta varmaan tehty jo bugiraporttia. Vanhempaa kerneliä varmaan hankala asentaa. Verkkokortin ajuri pitänee kääntää uusiksi. Samoin nVidian ajuri

13
dmesg kertoo
    2.913866] DVB: TDA10023(-1): tda10023_readreg: readreg error (reg == 0x1a, ret == -95)
[    2.913880] usb 1-7: dvb_usb_anysee: Unsupported Anysee version. Please report to <linux-media@vger.kernel.org>.

lsusb kertoo
Bus 001 Device 002: ID 04b4:861f Cypress Semiconductor Corp. Anysee E30 USB 2.0 DVB-T Receiver

On kyllä kaapelikortti ja toiminut vanhemmilla kerneleillä. Päivitin nyt Ubuntu 24.04. Loppui jo Ubuntu 22 lst versiossa päivitysten myötä. Joku tuossa rajapinnassa muuttunut kun tuli nämä uudet kernelit.

14

Mutta miksi tuo asennusmedia ei käynnisty ollenkaan kun koneen laittaa legacy-tilaan? Mitään virheilmolituksia ei tule, näytölle tulee vain uudestaan valikko josta buuttausmedia valitaan.

Koetin myös tehdä asennuksen erilliselle USB-tikulle (EFI:n kanssa), mutta tuo vei tuntikausia minimiasennuksenkin kanssa  ja lopputulos ei käynnisty vaan tulee pelkkä Grubin kehote ruudulle. Käynnistyslataimen valistsin laitettavksi tuolle samalle tikulle. Olisiko sekin pitänyt laittaa vielä EFI-partitiolle?
Legacy-tilassa tikulla pitää olla muistaakseni mbr-osiotaulu, jonka käyttö vähäistä nykyään.
Jos Grubin kehote näkyy levyjen järjestys kenties jotenkin muuttunut ja se ei löydä kerneliä. Kyllä sillä hoputteellakin koneen saa käyntiin, mutta vaatii opiskelua.

15


Kyllä DVB-kortit ovat edelleen tuettuja Ubuntun uusimmissa kerneleissä, eivätkä rajapinnat ole tietääkseni muuttuneet. Varmista, että kerneliä vastaava linux-modules-extra-paketti on asennettuna, ja että tarvittava firmware latautuu kernelin lokin mukaan. Ongelmasta kannattaa avata erikseen uusi aihe, jos ei näillä neuvoilla selviä.


Onko sinulla laitteena Anysee E30 Combo Plus, ja kernelin lokissa tuo sama tda10023-frontendin virhe:

Koodia: [Valitse]
[ 1533.207678] DVB: TDA10023(-1): tda10023_readreg: readreg error (reg == 0x1a, ret == -95)
[ 1533.207714] usb 3-3: dvb_usb_anysee: Unsupported Anysee version.

Mikä kernelin versio on käytössä?

Virhe on sama ja nyt lähdössä lomareissulle ja en koneen ääressä. Virhe tuli noilla uudemmilla kerneleillä. Vanhoilla toimii. Tarkkaa versiota en muista
 Anysee E30 käytössä. Harvemmin tosin enää talletan mitään kun Areena ym olemassa.

16
Miten tuki tv-korteille? Uusimmat kernelit ovat hukanneet sen 22.04 versiossa.

Kyllä DVB-kortit ovat edelleen tuettuja Ubuntun uusimmissa kerneleissä, eivätkä rajapinnat ole tietääkseni muuttuneet. Varmista, että kerneliä vastaava linux-modules-extra-paketti on asennettuna, ja että tarvittava firmware latautuu kernelin lokin mukaan. Ongelmasta kannattaa avata erikseen uusi aihe, jos ei näillä neuvoilla selviä.

Kyllä jotain ongelmia ollut. Tämä tuli Googlella vastaan [url]https://www.spinics.net/lists/linux-media/msg245858.html/url]. Koodi lienee sama, mutta kun vertailin config-tiedostoja ne ovat aika erilaiset. Jotain rajapinnoissa muutettu

17
Miten tuki tv-korteille? Uusimmat kernelit ovat hukanneet sen 22.04 versiossa. Mietinnässä Mintun kokeilu kun en tykkää snap-paketeista. Vievät tilaa mediakoneessa ja kerran levykin täyttyi bugista. Tvheadend & kodi yhdistelmää en saanut U22.04 toimimaan.

18
Olen tehnyt sellaisen havainnon, että kun tulee ilmoitus uudesta chromium-päivityksestä ja sillä hetkellä on yksi tai useampi chromium-ikkuna auki työpöydällä, niin ei tapahdu heti mitään. Mutta jos suljen kaikki chromium-ikkunat työpöydältä, niin sitten snap päivittää automaattisesti chromiumin. Ei tarvitse siis boottailla eikä mitään muutakaan.

snap ei päivitä sovellusta jos se on käynnissä. Miten snap siivoaa vanhat paketit pois tilaa viemästä ei oikein käsitystä. Siinä yksi syy miksi en noista oikein pidä. Niinkin oleellinen ohjelma kuin selain saisi löytyä paketinhallinnasta kuin muutkin.

19
RAR lienee yleisempi kuin zip nykyisin. jpg kuvia ei kannata pakata - paketista voi tulla niin iso ettei mahdu liitteeksi. Nykyiset kuvat usein melko isoa. Jo yksi kuva voi mennä rajan yli. Silloin rar-paketti joka koostuu useista osista on kätevä. Varsinkin videot lähetetään usein niin.
Myös zip  hallitsee pakattavien tiedostojen jakamisen sopiviin osiin man zip ohjeiden mukaan:
 Use -s to set the split size and create a split archive.
Huom. rar-pakettisovellutuksesta yhä lienee kaksi versiota. Toinen löytyy free-ohjelmalähteistä ja toinen nonfree, joka sisältänee
joitakin patentoituja algoritmeja (?). Myös monien muiden paketointisovellutuksien ominaisuuksiin liittyy mahdollisuus jakaa paketit sopiviin osiin.
Huom. zipsplit (see separate man page)

Tiedän toki, että sama onnistuu zipillä ja monella muulla. Tietyillä alustoilla rar yleinen. Itse käytän dar-ohjelmaa varmuuskopioinnissa. Kernelin lähde koodi ja muitakin alkaa olla pakattuna tar.xz loppuisina paketteina. Kun aikaa kuluu joidenkin pakettien luku voi olla haastavaa.

20
RAR lienee yleisempi kuin zip nykyisin. jpg kuvia ei kannata pakata - paketista voi tulla niin iso ettei mahdu liitteeksi. Nykyiset kuvat usein melko isoa. Jo yksi kuva voi mennä rajan yli. Silloin rar-paketti joka koostuu useista osista on kätevä. Varsinkin videot lähetetään usein niin.

Sivuja: [1] 2 3 ... 132