Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Postimies

Sivuja: 1 ... 130 131 [132]
2621
Paljon muuten auttoi gconf-editor:ssa (Asetusten muokkaaus):
apps/Metacity/general/compositing-manaager; on , jostain syystä sitä ei saanut muualta päälle
myös "compositor-effects" on päällä

Mitäs jos loisit uuden käyttäjän. Kirjaudu sisälle ja työpöytä on oletusasetuksilla!!!

2622
Multimedia ja grafiikka / Vs: XBMC varaa äänilaitteet
« : 02.05.12 - klo:20.05 »
Lainaus käyttäjältä: Jantunen

RCA:n käyttäminen HDMI:n sijaan johtuu siitä, että äänentoisto tapahtuu nyt wanhojen stereoiden kautta, enkä ole vieläkään tarvinnut varsinaista AV-vahvistinta (tosin heti, kun riittävän kyvykäs keksintö tulee markkinoille riittävän edullisesti, ostan sellaisen).

Täytyypä kurkata, mitä optioita tuonne advancedsettings.xml -tiedostoon saa puukotettua.

ALSAn oletus on analogin ulostulo. Digitaalinen/HDMI pitää erikseen pistää mikseristä päälle.
Äänenvoimakkuudet oletuksena nollassa, mikä usein syynä äänettömyyteen.... tai irronnut
piuha. XBMC ei muokkaa .asoundrc tiedostoa. Paitsi jos joku jakelukohtainen puukotus systeemissä.
Itselläni on git:llä haettu ja itse käännetty XBMC käytössä ja sitä voi ajaa ihan asennuskansiosta ilman
erillistä asennusta.

En nyt keksi syytä .asoundrc tiedoston käyttöön jos halutaan ääntä ulos analogisesti. Tietysti olisi kiva tietää mikä äänikortti on kyseessä.  Joissakin on rautamikseri plus paljon muuta ja halvimmissa kaikki hoidetaan softalla. Leffoistakin löytyy yleensä se 2 kanavainen stereo ääni monikanavaisten lisäksi. Itselläni kokoikkunassa XBMC kaappaa kaiken. Oletkko kokeillut käynnistää ikkunaan? Silloin hiiri ja näppis vapautuu. Ehkä äänikin.

Itse ajan XBMC:tä VT8 (LXDE tv ruutu) ja VT7 on KDE istunto (littunäyttö). Vaihtelen noiden välillä, enkä käynnistä ohjelmia XBMC:stä käsin. Itse olen taas ottanut softamiksauksen pois. Ääntä ei resamplata oli se sitten 44.1, 48 ,98 tai jopa 192 kHz. Sentään kallis av-vahvistin ja kalliit kovaääniset. Tosin wanhassa analogisessa oli kenties miellyttävämpi saundi. Niitä makuasioita..


2623
Tätä ketjua lukiessa sai vaikutuksen, että kokeilua kokeilun vuoksi. Ihmetystä aiheutti myös kaatumisien lukumäärä. Itse kun en muista, että minulla olisi kone kaatunut. Moni ohjelma kylläkin. Siihen auttaa yleensä kill pid tai killall "ohjelma" vaikka merkkipohaisessa virtuaalikonsalissa. On hyvä, että vaihtoehtoja löytyy ja siten kokeiltavaakin. Itse en pidä kaikista 3D efekteistä mitä työpöydillä on oletuksena. Niistä on hankala päästä eroon ja tuovat vain epävakautta ja lisää kuormaa koneelle.

Taustalla minulla on nyt kääntymässa KDE 4.8.2 Gentoossa. Ottaa oman aikansa myönnän. Etuna on kuitenkin että voin suht helposti valita ne osat KDE:stä jotka oikeasti haluan ja jättää turhakkeet pois. Ei pelejä, ei kmail, kopete, tiedostojen hakuindeksoitia strigi, nepomuk... Tuloksena saan suht nopean ja vakaan työpöydän. Tietysti sen pyörivän kuution plus ne kymmenet muut karkit voisi asentaa myös jos sitä työpöytäviihdettä haluaa. Lxde on myös kevyt työpöytä esim. musan tai leffojen katselun taustalle. Onneksi siinä ei ole mukana automaattista näytönsäästäjää tai muita virranhallintoja jotka keskeyttävät ikävästi leffanautinnon tai musan kuuntelemisen.

Jotkut kikkareet kuten pulseaudio ovat turhan hankalia poistettavia Ubuntusta. Muistaakseni pulsen poiston riippuvuudet olisi poistanut vaikka mitä.. Onhan se hienoa, että kaikki on valmiina. Mutta jos ei satu tarvitsemaan bluetooth, tulostin ym. palveluita heti startissa. Minusta palvelut pitäisi asentaa vain jos niitä tarvitsee. Ei ftp, etätyöpöytää, ntfs levytukea. Networkmanegerinkin olen poistanut. Mitä sillä pöytäkoneessa tekee kun verkkossa ei muutoksia.

Multimedia minkä kanssa touhuan paljon musan ja leffojen ystävänä. Monissa jakeluissa on yllättävän vanhoja osia. Jopa ALSA voi olla niin vanha, että uudehkon koneen omistaja ei saa ääntä kuuluviin. Samoin monet kodekit uupuu tai ovat vanhoja.. Ubuntussa on onneksi hyvä pakettivalikoima ja sen lisäksi paljon ylimääräisiä "repoja" joista saa toimivamman VDR:n, XBMC:n, VLC:n + uudemmat kodekit. Joskus tuntuu, että olisi parempi että niitä soitto-ohjelmia ei olisi ollenkaan. Jos haluaa teräväpiirron toimimaan niin yleensä mennään virallisten pakettien ulkopuolelle. xine-lib vdpau tuella löytyy harvasta jakelusta. TV-kanavia löytyy jo HD:na. Samoin monella on niitä teräväpiirto matroskoja. Noissa kone yleensä nyykähtää. Vaikka olisi 4 ydintä, niin kodekki voi olla sellainen, että ei osaa jakaa kuormaa ja näytön-ohjaimen tuki rautapurulle uupuu. Vaikka tehoa olisi niin softat ei osaa käyttää. Ketjussa oli väite, että 32 bittiset olisivat vakaampia kuin 64 bittiset systeemi. Mikä osin voi pitää paikaansa, jos pohjana 32 bittinen systeemi. Kyllä 64 bittinen on vakaa ja nopeampi. Normaalissa netti selailussa siitä ei juuri ole etua.

Sitten päivittäminen. Nopea on sykli nykyään. Kun kerran kone on saanut vakaaksi ja toimivaksi kannattaa miettiä pakettien päivitysvauhtia. Jos kerran toimii kannattaako kirjasto X päivittää. Saataisiko se rikkoa jotain? jotkut kirjastot ovat sellaisia, että niitä käyttää kymmenet ohjelmat, jotka mahdollisesti tarvitsevat uudellaan kääntämisen jotta toimivisivat päivityksen jälkeen. Mikä tuo haastetta ns. jatkuvasti päivittyville jakeluille jollainen esim. Gentoo on. Muut jakelut julkaisetvat kerran pari vuodessa uuden version, mikä ratkaisee kirjastojen/ohjelmien riippuvuudet.  Itse tykkään tästä jatkuvasta "rolling release" systeemistä. Kun KDE on päivittymässä, niin olla toisella työpöydällä netissä. Varsinaisia käyttäkatkoja ja uudelleen käynnistyksiä tulee hyvin vähän. Lähinnä silloin kun kernelin vaihtaa kerran pari vuodessa. Tai siirtää käyttiksen toiselle levylle ym rauta päivitykst. Mutta kaatuminen? Eihän Linux kaadu jos kone on ehjä... Väite että Linux kaatuisi jatkuvasti tuntuu oudolta...

2624
Joo ei oo vieläkään kone jumittunu tahi kaatunu niinkuin ennen. Joten jokseenkin 11.04 ja 11.10-versioissa jonkunmoine vika sit ollu. Knock on wood

Minulla on xorg.conf tiedostossa
Section "Extensions"
        Option "Composite" "Disable"
EndSection

Ehkä jo turhaankin kun ajurit ja X ovat kehittyneet. leffat vaan alkoivat näkymään paremmin kun poisti työpöytäefektit käytöstä. Uusi VLC 2 versio on vielä epävakaa monilla. Jos paljon katsoo TV:tä suosittelen VDR:n käyttämistä. On hyvin vakaa. En muista kaatumisia. Edustana voi sitten käyttää vdr-sxfe , VLC, .. vaikka toiselta koneelta.

2625
Multimedia ja grafiikka / Vs: XBMC varaa äänilaitteet
« : 30.04.12 - klo:21.11 »
Lainaus

Bingo, eli itse puukotin nuo ensimmäisen vastaajan tarjoamat muutokset /etc/asound.conf -tiedostoon, jota ei ollut alunperin olemassakaan. Nyt kun kurkkasin kotikansioon, siellä on näemmä juuri tuo .asoundrc -niminen tiedosto, jota en siis ole itse missään tapauksessa sinne laittanut, XBMC kait ohjailee ääniä juuri tuon avulla.

Osaako joku tulkita tuota ja kertoa, miten saan kaiken äänen, mitä ikinä kone tuottaa, menemään analogiseen ulostuloon (stereoiden RCA-liitäntään)

/etc/asound.conf muuttaa ääniasetuksia järjestelmäkohtaisesti ja kotikansion .asoundrc  käyttäjäkohtaisesti. XBMC hyvä multimedia softa. Minulla se kaappaa hiiren ja näppäimistönkin itselleen eli toinen näyttö ei ole käytössä esim. netti selailuun. Miksi käyttää RCA liitäntää kun HDMI tukee myös ääntä? Itsellä kulkee ääni ja kuva vain HDMI piuhassa. Vähentää piuhasotkua.

Jos haluaa hyvätasoista ääntä niin softamikseri pitää ohittaa. Näin esim CD ääntä ei resamplata 44.1 --> 48 kHz. XBMC osaa myös DTS ja muut monikanava äänet. Näin on myös Windows systeemissä kun halutaan ohittaa ääntä pilaava mikseri ja pistää bitit suoraan esim av-vahvistimeen. Silloin ei muut äänet toimi eikä edes äänenvoimakkuuden säätö.

XBMC:n asetuksissa voi valita äänilaitteen ja ulostulon. asound.conf tiedostossa voi määrittää niitä lisää. alsamixer on myös tutustumisen arvoinen. Itse en käytä edes pulsea kun ei ole tarvetta siirtää ääntä verkossa toiselle koneelle Ja pulseaudio ongelmallinen muutenkin XBMC:n kanssa. Ehkä advancedsettings.xml tiedostossa voi määrittää XBMC vapauttamaan äänikortin.

2626
Jostakin syystä päivitysten yhteydessä tuo hdmi kortti menee aina defaultiksi. Tietty kun tuon tietää pikkuvikahan se on mutta mahdollisimman selkeäksi tuon itselleni haluaisin ja jos äänettömyys sattuu jollekin muulle talossa asuvalle voi se tuotaa turhaa ärtymystä.
.asound.rc tiedoston muokkaaminen kaiketi auttaa. Pistä siinä oletukseksi se laite mitä haluat käyttää.
ks http://alsa.opensrc.org/.asoundrc


2627
Multimedia ja grafiikka / Vs: Äänikorttien erot??
« : 29.01.12 - klo:21.11 »
M-audio 24/96 oli minulla aikoimaan käytössä. Oli hyvä kortti ja ääni kelpasi minulle.
Nykään musan soitan ihan emon äänipiirillä. Onko sillä äänikortilla oikeasti väliä, jos musan pistää digitaalisesti av-vahvistimelle (parempi Yamaha hyvällä muuntimella). On minulla tuossa kaapissa Audigity 4? joka pystyy 24 bit / 192 kHz ja dynamiikka jotain yli 100. Mutta tuskin äänen laatu sillä paranisi. Aika hurjan kokoisia tuolla laadulla äänitiedostoista tulee.  Toki musaa voi editoida vaikka 24 bittisenä, kun vaan pistää alsan muuntamaan sen sopivaksi äänikortille. Mutta ei taida olla järkeä, jos tulee katkoksia ja viivettä ääneen.

Itsellä ääni kulkee nyt HDMI-piuhaa pitkin, joka oli aika arvokas. 3,5 mm plugi ei oikein hyvä ratkaisu pidemmän päälle.


2628
Tein... jotain ja sain ohjelman asennettua! :o Kiitos neuvoista!
Itse tallennan kansitaiteen samman hakemistoon, missä levyn biisit on. En ikinä ole tallentanut kuvia mp3 tai flac tiedostojen metadatan joukkoon. EAC on Windows puolella paras CD-levyjen lukemiseen. Linuxilla cdparanoid pääsee kyllä aika lähelle. Jos komentorivi ei pelota, Niin ensin biisit levylle wav muodossa. Sitten pakkaus halutunlaiseksi.

2629
Milläs ohjelmalla Ubuntussa voi katsella digi-teeveetä. Asensin anyseen ajurin, näytti löytyvän, nyt tarvitsisin vain ohjelman?
vdr tallentamiseen. ja katselemiseen vlc, xbmc tai vdr-sxfe. Katsominen onnistuu myös verkon yli. Jopa selaimella. Ajuria tarvitaan harvoin... Tarvittavat kodekit pitää olla

Sivuja: 1 ... 130 131 [132]