Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ilokaasu

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 88
41
Mites englannin kieli sujuu?

Tuossa paketissa tulee mukana tiedosto nimeltä README.languages ja sieltä löytyy ainakin ohjeita miten lokalisointia voi tämän ohjelman kohdalla harrastaa.

edit. tarkoitin paketilla sitä, minkä saa täältä http://sourceforge.net/projects/lln/
Kyseinen peli löytyy myös paketinhallinnan kautta, eli asenna mielummin sitä kautta. Tuolta sivustolta voit toki hakea sen readme tiedoston, jos et sitä helposti paketinhallintaversion kautta löydä.

42
Tyhmä kysymys: Olet varmaan koittanut niillä Ubuntun tarjoamilla graafisilla työkaluilla muuttaa resoluutiota? Löytyy sieltä Display/Näyttö(onkohan oikea suomennos) -kohdasta...


43
Yleistä keskustelua / Vs: Opinnäytetyöstä...
« : 23.07.10 - klo:11.20 »
Itselläkin on homma työn alla. OpenOfficella kirjoittelen, mutta valitettavasti taidan lopulta taipua tekemään ne muotoilut sekä OOo että MSOfficella. Voisin ainakin verrata että tuleeko OOolla samanlainen kuin koulun vaatima word 2007 pohja edellyttää. Jos ei tule niin lienee taivuttava sen verran että työn muotoilut hyväksytään.

44
Koitin tätä kanssa pari vuotta takaperin, mutta en päässyt loppuun ja syy oli melko selvä. Päätin että "minähän en mitään valmiita paketteja käytä" vaan latasin niitä netistä aina sitä mukaan kun ohje kertoi. Jossain vaiheessa iski tietysti versio-ongelmat, mutta jotenkin maagisesti niistä aina selvittiin. Lopulta se asennus jäi johonkin mystiseen yhteensopivuusprobleemaan, johtu tietenkin niistä käytetyistä versioista.

En jaksanut silloin sen enempää ruveta taistelemaan vaan jokin muu asia taisi viedä mielenkiintoni. Eli käyttäkää niitä valmiita tarjottuja paketteja mikäli ette oikeasti tiedä mitä olette tekemässä :D


45
Ei millään pahalla, mutta kuten jo tässä aikaisemmassakin viestiketjussa vihjasin http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=34444.0 niin kysymyksesi asettelu on hieman hankala näin ulkopuolisen näkökulmasta. Jaa ongelmat vaikka nyt palasiksi ja kirjoita ne yksitellen, jotta mahdollinen vastaaja saa niiden idean paremmin tajuttua. Tai ainakin itselläni on hieman ongelmia käsittää kolmannenkin lukukerran jälkeen :)


46
edit: juyli ehti ensin.

nuo mainitsemasi .iso tiedostot ovat useimmiten (aina?) levykuvia optisista levyistä, kuten dvd, cd jne. Vaikka saisitkin osiosta tehtyä tuon levykuvan, niin en usko että virtualbox osaa hyödyntää sitä juuri sellaisenaan.

Eräs keino voisi olla koittaa tehdä siitä XP asennuksesta image esim DDllä. Sitten teet virtualboxilla esim jonkin valmiin Linux asennuksen. Lopuksi "purat" DDllä sen tekemäsi imagen tuonne valmiin virtuaalikoneen sisään.

En ole testannut mutta saattaa toimia. Muistaakseni täällä foorumilla on ollut myös juttua asiasta joskus aikaisemminkin.

DDn käytöstä on myös paljon pieniä ohjeita täällä foorumilla. Kannattaa myös tutustua DD:n omaan man sivuun Linuxissa:
Koodia: [Valitse]
man dd

47
Mitäs sitten tapahtuu jos kirjottaa osoiteriville localhost tai localhost/sovellus

48
Yleistä keskustelua / Vs: Nintendo Wii
« : 14.07.10 - klo:11.24 »
Ainakin jonkin verran tavaraa löytyy:
Koodia: [Valitse]
apt-cache search wii
gtkwhiteboard - GTK+ Wiimote Whiteboard
libcwiid1 - library to interface with the wiimote
libcwiid1-dev - library to interface with the wiimote -- development
libcwiimote-0.4 - simple nintendo wii remote framework
libcwiimote-dev - simple nintendo wii remote framework (development files)
lswm - wiimote discover utility
python-cwiid - library to interface with the wiimote
transfermii - transfer your mii from and to your wiimotes
transfermii-gui - transfer your mii from and to your wiimotes
wiipdf - present a PDF file using your wiimote
wmgui - GUI interface to the wiimote
wminput - Userspace driver for the wiimote

49
Ei millään pahalla, mutta viestisi on melko sekava, ehkä jopa hieman trollimainen :) Kannattaisi kirjoittaa ihan selvästi mitä olet hakemassa, jotta apu olisi parempi. Tässä kuitenkin jotain omia mielipiteitä:


Lainaus
Noniin. Nyt on pari ongelmaa. Kaverille pitäisi asentaa TIETOTURVALLINEN linux pohjalle läppäriin (Gentoo vai Debian) ja    onko valmiita ohjeita?
Ei ole ongelma. Ohjeita on vaikka kuinka paljon, kunhan tietää mitä haetaan. Mikäli haet tietoturvallista Linux -jakelua, niin varmaankin mikä tahansa muu, kuin DVL sopivat tarkoitukseesi.

Mistä mieleesti tuli juuri Gentoo tai Debian? Yhtä lailla Fedorat, Ubuntut, Archit yms on tietoturvallisia jos niitä käyttää järkevästi.

Lainaus
Eli koneesta tulee pitkälti desktop-käyttöinen
Silloin kannattaa keskittyä tietysti desktop käyttöön suositelluihin jakeluihin. Esimerkkejä mainittu yllä.

Lainaus
Ainiin ja sitten pitäisi saada Grubiin mahdolliseksi vielä sellainen, että Xenillä(tähän mennessä vaikuttaa lupaavimmalta tähän(?) sellainen vaihtoehto, että Xen käynnistäisi tuolle mainitsemalleni pohjalle Windows seiskan.
Ihan täysin varma en nyt ole, että sen windowsin saisi suoraan xenin kautta grubista käyntiin. Xenin perusidea on se, että asennat sen pohjalla olevaan linux jakeluun, ja sitten tuon pohjan päällä ajetaan muita asennuksia omina virtuaalikoneinaan. Lisäksi windowsin ajaminen xenin päällä vaatii koneelta muistaakseni rautatason virtualisointimahdollisuuksia.

Lainaus
Olen nyt lukenut kaiken suomenkielisen Linuxista, jossa suositellaan pääasiassa Gentoota tai Debiania(Docendo)
Vaikka Linuxista ja sen eri jakeluista onkin kirjoitettu paljon suomenkielisiä kirjoja, niin ne eivät välttämättä ole parhaat lähteet nykypäivinä. Se riippuu niin paljon käyttötarkoituksesta. Mitä nyt viestiäsi luin, niin epäilen Gentoon olevan sopivin tuleviin testeihisi. Debian sen sijaan luultavasti sopii parhaiten.

Lainaus
Kouluni vaatii sitä, että mukaa on windows ohjelmistoja verkossa jonka rakennan
Mikäli tällä sun viestilläsi on jokin perimmäinen tarkoitus niin kannattaa kertoa se kokonaan, jotta apu olisi paras mahdollinen.

Lainaus
en usko tuon koneen nielevän Lennyä
Mikäli se ottaa vastaan debian 4, ottaa se luultavasti tulevaisuudessa vastaan myös debian 7. Eli vaikka se versionumero vaihtuu, ei sen rautatason vaatimukset todennäköisesti vaihdu niin dramaattisesti.

Lainaus
Tarkoitus olisi tehdä leikkifirma ja joskus ehkä ihan oikea firma, mutta intranetin tarkoitus olisi tehdä isommalla porukalla esim. joomlapohjaisia sivustoja, ihan linuxin asennuksesta saakka ja saada se sopimaan arkkitehtuuriin.
Eli jos tämä on nyt tavoite, niin kannattaa se vielä kertaalleen kirjoittaa niin selvästi kuin mahdollista.

Lainaus
Tiedän, että voisin kertoa huomattavasti spesifisemmin, mutta tuo kahden verkon tekeminen ja VPN-järjestelmän käyttö nykypäivänä? Kuinka tietoturvallista ja löytyykö siihen ohjeita?
VPN on edelleen ihan turvallinen. Ja ohjeita verkkojen ja VPN-toteutusten tekemiseen löytyy varmasti.

50
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Flashit ei toimi 10.04
« : 08.07.10 - klo:22.04 »
Katsoppa esim firefoxilla onko flash käytössä selaimessa. Laita osoiteriville about:plugins ja paina enteriä. Pitäisi avautua sivu, jossa näkyy Flash liitännäisen tiedot.

Mikäli ei näy, niin koitappa poistaa ja asentaa uudelleen niitä flash juttuja. Poista ja asenna ainakin flashplugin-nonfree ja flashplugin-installer


51
C aseman windowsin kautta eheyttämisen jälkeen voit esim XPn omilla työkaluilla tehdä jotain. Vai muistanko ihan väärin että XPssä olisi sellaiset?

Ubuntun livelevyltä löytyy osiointityökalu gparted, jolla voi tehdä samat hommat. Oikeastaan ihan mikä tahansa livelevy missä on esim gparted pitäisi toimia.

Voit myös ottaa asennetulla distrolla sitä tilaa, mutta et voi lennosta liittää sitä jo käytössä olevaan asennukseen. Siksi livelevyn käyttö olisi helpompaa.


edit: oskari oli nopeempi.

52
Mikäli se qnap tukee rsyncciä niin en näe ongelmaa miksi kuvailemasi toimenpide ei onnistuisi. Rsync on varmasti hyvä vaihtoehto ja sen saa skriptien kanssa toimimaan automaattisesti esim kerran päivässä.

Ulkoverkon kautta sinne voisi päästä esim ssh,sftp,html+php yhdistelmillä, mutta varsinaista clienttiä siihen hommaan tiedä.

Mutta siis ideana "tiedostovarasto" on kyllä toteutettavissa.

53
Mikä ubuntun versio? Millä tavalla latasit tuon pluginin?

Ainakin 9.10 versioon (ehkä aikaisempiinkin) saa asennettua Shockwave Flash 10.1 r53 -version suoraan paketinhallinnasta.

Firefoxissa käytetyn laajennoksen versiot voi katsoa esim kirjoittamalla osoiteriville about:plugins


54
Kehitysehdotus:

Teeppä noista ulkopuolisten yhteyksistä ssl salattuja tuonne palvelimelle. Nostaa ainakin jonkin verran tietoturvaa. Ja jos ftp on käytössä/tulee käyttöön, niin kannattaa testata turvallisempaa sftp versiota

55
Kannattaa käyttää tuota edit nappia niin ei tarvi kolmea viestiä kirjotella.

Nyt tuli mieleen, että sshlla on mahdollista ajaa komento heti kirjautumisen jälkeen. Se oli joku ihan sshn peruskomento. Eli ideana on se, että kun kirjoitat komennon, niin kone ottaa ssh yhteyden ja kun se on valmis, se suorittaa tietyn komennon ssh yhteyden kohteesta. Kannattaa nyt katsoa:
Koodia: [Valitse]
man ssh

56
Mä olen ihan noviisi noiden teemojen suhteen. Todennäköisesti tuo .themes kansio liittyy vahvasti haluttuun lopputulokseen. Eli nyt jos joku teemoja käyttävä voisi kertoa mitkä kaikki tiedostot/kansiot pitää siirtää, jotta teema saadaan toimimaan.

Koitappa tehdä taas uusi käyttäjä ja lisää sinne skeliin pelkkä .themes kansio tuolta. Uskoisin silti että joku config tiedosto vielä tarvittaisiin kertomaan mitä teemaa pitäisi oletuksena käyttää, mutta en tiedä mikä se on.

57
Yleistä keskustelua / Vs: OpenErp kokemuksia
« : 03.07.10 - klo:11.37 »
Juu tiedän kyllä teoriassa erpin käyttöönotot, sen riskit yms. yms, on tullut SAP kurssit käytyä :) Isoja summia sinne voi rahaa upota, varsinkin jos hommaa ei suunnitella kunnolla.

Mikäli teillä on vielä yhteys tähän yhteen mieheen niin voisihan siinäkin kysellä täydellistä dokumentaatiota ja lähdekoodia teidän käyttöönne, joka vähän pienentäisi riskejä. Eri asia on, saako niitä itselleen.

Siinä mielessä tuo avoin vaihtoehto olisi kyllä parempi. Varmaan pitäisi nyt lähteä siitä, että esim joku teidän firmasta ottaa tehtäväkseen selvittää nuo kaksi mainitsemaasi, ja kenties pupen, todelliseen testiin. Eipä niitä oikein muuten voi selvittää kunnolla.

Onnea prosessiin ja käyttäjäkokemuksia odotellessa :)


58
Networkmanagerin asetukset ei välttämättä poistu silloin kun sen managerin poistaa. Joku muu/google voinee kertoa missä se oikea asetustiedosto majailee. Muistaakseni se ei ole /etc/network/interfaces jossa nuo asetukset yleensä on.

59
Eikös se mene myö sitten niin, että jos on käyttänyt tätä 192.168.1.0/28 ja tulevaisuudessa säätää kyseistä verkkoa ja sen koneita, niin täytyy muistaa että siinä verkossa on vain nämä osoitteet 192.168.1.0 - 192.168.1.15.

Jos esim haluat yhdistää 192.168.1.16 koneen muihin koneisiin, niin se on jo eri verkon puolella. Tarvitaan reitityksiä jne..

60
Onkos noi ssh yhteydet konfiguroitu jotenkin siten, että sen ei tarvi kysyä salasanaa ? Eli käyttää avaimia tms? Oletko koittanut noita komentoja ajaa siten, että ne on yhdessä putkessa. Eli yhdellä rivillä -> "oneliner" vai tuolla tavalla katkottuna? En ole mikään skriptiguru joten siksi tälläiset asiat tuli ekana mieleen.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 88