Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ilokaasu

Sivuja: [1] 2 3 ... 88
1
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Uusia moderaattoreita?
« : 18.04.11 - klo:15.16 »
Hei,

Ajattelin ilmoittaa, että ajan puutteen takia en ole ehtinyt moderointivelvollisuuksia suorittamaan ja asia tuskin paranee tulevaisuudessa. Siitä ja tietoturvasyistä johtuen minulta voisi ottaa ylimääräiset oikeudet pois.

Kiitokset!

2
SSH+VNC yhteydellä saat tarvittaessa graafiseen käyttöliittymään yhteyden. Ilman SSHta tuo VNC on tietääkseni haavoittuvainen hyökkäyksille. Ellei sitten käytä jotain clienttiä, joissa on valmiina salaukset tms..

edit. Jos tuki on tosiaan satunnaista, niin esimerkiksi viimeksi testaamani x11vnc lienee hyvä vaihtoehto. Homma menee itselläni niin, että kirjaudun ensin SSHta käyttäen palvelimelle ja käynnistä x11vnc palvelun erikseen (oletusasetus). Tämän jälkeen VNC yhteys käynstiin. Kun VNCtä ei enää tarvita ja siitä kirjaudutaan ulos, niin x11vnc palvelin sulkee automaattisesti itsensä. Ekstra tietoturvaa siis!

3
Pelit / Vs: Angry Birds toimii
« : 11.02.11 - klo:13.10 »
Asentelitko Wineen jotain erityis DLL tiedostoja vai lähtikö normaaliasennuksella toimimaan?

Testasin jossain vaiheessa 10.10 version mukana tulevalla Winellä ja se ainakin valitti DLL tiedostoista. En muista mikä Wine versio siinä oli käytössä.

4
Tietämättä sen enempää noiden virheilmoitusten alkuperää niin lähtisin ehkä ensimmäisenä koittamaan järjestelmän päivittämistä komentoriviltä.

Eli avaa sieltä valikoista se "musta ruutu" jonka nimi on Pääte.

Kirjoita siihen
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get updateja sen jälkeen
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get upgradeEnsimmäinen komento yrittää päivittää pakettilistaukset ja toinen komento hakee päivitykset kyseisiltä listoilta. Veikkaan että jälkimmäinen komento antaa jonkin virheen paketteihin liittyen.

5
Minäkin suosittelisin joko tuota DD temppua tai sitten DBAN ohjelman ajoa. Jos näitä ei halua tehdä, niin vähintään se käyttöjärjestelmän uudelleen asennus.

Miksi? Siellä voi olla esimerkiksi jotain webbiservereitä yms jäänyt poistamatta käytöstä, jolloin uuden käyttäjän koneella saattaa ihan turhaan olla ajossa palveluita joita ei tarvita.

6
Pelkkää mututuntumaa:

Omalla koneellani joudun usein asentamaan erään kerneliin liittyvän alsa-paketin, jotta saan kaikki äänipuolen hommat kuntoon. Ongelma on nyt se, että en vaan muista sen nimeä, enkä voi tarkistaa, koska en ole omalla koneellani nyt.

Hae kuitenkin paketinhallinnasta jotain kernel modules alsa tms pakettia. Tai jos joku muu muistaa sen nimen / löytää jostain niin voisi sanoa. Yleensä kun olen tuon asentanut, niin mikki ja kuulokeliitäntä yms alkavat toimimaan.

7
Lainaus
En kuitenkaan pyri amk:hon, koska tradenomeja on koulutettu/koulutetaan liikaa.

Itse juuri Turun AMKsta tietojenkäsittelyn tradenomiksi valmistuneena voin kuitenkin todeta, että AMK koulutus != tradenomi


Lainaus
Ja kyllä, tiedän että työllistyminen tällä tutkinnolla on erittäin vaikeaa, palkka heikko ja tradenomiksi ei kannata kouluttautua, koska niitä on ihan liikaa.
Mutta ei kannata kuitenkaan ottaa tuollaista asennetta. Mikäli olet osaava kaveri ja jaksat opiskella omatoimisesti/koulussa lisää niin ei sillä koulutuksella välttämättä ole enää väliä.

Lainaus
Vaillinaista wikiä en tarkoita
Kaikki ovat tervetulleita tekemään siitä parempaa...

9
Lainaus
Jos joku haluaa tämän uploadattavaksi jonnekin niin kertokaa missä sellainen paikka on. Ubuntu Suomen Wikissä oleva VMware ohje näkyy olevan melkoisen epärelevantti dokumentti.

Paras vaihtoehto tietenkin olisi jos sinä kirjoittaisit tämän tekemäsi ohjeen kaikkien saataville Ubuntu Suomen Wikiin. Mikäli nykyinen ohje siellä on huono, voit siirtää sen muualle (älä kuitenkaan poista) ja tehdä uuden tilalle.

10
Kaivetaampas tämä ketju taas haudastaan...

Aiheita siirrellessä paikasta toiseen niin jatkuvasti on mielessä tuo "Laitealueen" ja "Asentaminen ja käyttöönotto" ristiriitaisuus. Keksittyjä esimerkkitilanteita:

1) Näytön resoluutio miniläppärissä xxx - periaatteessa laitekohtainen juttu, mutta kuuluu myös käyttöönottoon?
2) Päivityksen jälkeen tulostin ei toimi - Laiteongelma vai päivityksen jälkeisen käyttöönoton ongelma?
2) Näytönohjain X lakkasi toimimasta kun asensin Ubuntu xx.xx alusta alken uusiksi -
4)...

Eli tuollaisia periaatteessa kahden aihealueen juttuja. Jättääkkö niitä sitten sinne mihin ne on lisätty vai onko jotain mielipiteitä miten ne voisi siirtää oikealle alueelle.

11
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Päivitys ropleema !
« : 17.11.10 - klo:09.31 »
Lainaus
Sieltä ruksasin pois yhden ja ainoan päivityksen mikä oli saatavilla ja tämän jälkeen päivitys onnistui !

mitä tarkoitat tällä päivityksellä? Ideana on siis poistaa tuo cdrom lähde sieltä luettelosta. Sen jälkeen päivitysohjelma ei yritä etsiä päivityksiä cdltä, vaan internetistä.

12
Oppaiden kehittäminen / Vs: Uusi Wiki, tai vastaava apu?
« : 17.11.10 - klo:09.29 »
Viestisi sisällöstä voi päätellä että yrität siis katsoa tv ohjelmia kyseisten kanavien omien katseluportaalien tms kautta. Eli areena yms. Kyseessä ei nyt siis ole mitkään digitv virittimet jne?

Hirveästi en ole noihin tutustunut, mutta ainakin semmoinen firefoxin lisäpalikka kuin mediaplayerconnectivity on monta kertaa pelastanut pahoista paikoista kun noita tv palveluja on tullut käytettyä. Joskus taas toisen selaimen käyttäminen auttaa.

Foorumin haulla löytynee muutamia ohjeita, mutta asialle vihitty wikisivusto voisi olla paikallaan. Ellei sellaista ole jo, niin voit whiski esim perustaa sellaisen ja vastaavanlaisissa viestiketjuissa pyytää kirjoittamaan ratkaisuja myös wikiin.

13
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu 10.04 LTS jumittaa
« : 17.11.10 - klo:09.17 »
Vastaillaampa tähänkin vaikka hieman myöhäinen vastaus onkin :)

Eli jumittuuko se normaalissa käytössä ihan satunnaisesti? Tuleeko yleensä heti alussa vai tietyn ajan jälkeen?

Koitappa jumittuuko se esim pelkällä työpöydällä ilman mitään nettiselaimia yms, jätä kone vaikka tunniksi itsekseen pyörimään.

Kannattaa ajaa livelevyltä muistitesti (memtest) vaikka yön yli. Onko koneessa käytössä jotain lisälaitteita kuten mokkuloita yms, kannattaa koittaa myös ilman niitä.

14
Lainaus
Tuommoiset mystiset jäätymiset johtuu joskus siitä ettei swappia ole ja sehän näkyy kovalevyvikana. Swapin olemassaolon voit tarkistaa käskyllä: free
Mikä sitten selittäisi windowsin satunnaisen kaatumisen, parhaillaan jo 2min bootista?

Lainaus
Eli aja memtestiä livelevyltä
Kolmetoista, 13, tuntia ajoin sitä jo. Ehkä se ei riitä vieläkään.

Lainaus
Paljonko koneessa on keskusmuistia?
Giga on ja yhdessä kammassa. Ajattelin vielä koittaa vaihtaa kamman paikkaa emolevyllä.

Nyt se on tosin pysynyt taas lukuisista booteista huolimatta pystyssä normaalisti, kun otin pois tuon usb wlan tikun.

15
Tämmöistä lähdin selvittelemään:

Elikkäs kolme vuotta vanha pöytäkone, jota on käytetty suhteellisen vähän, vain muutamia kertoja viikossa. Käyttöjärjestelmästä riippumatta kone saattaa "jäätyä" random ajan jälkeen käynnistyksestä. Joskus menee 8h, joskus pari minuuttia. Työpöytä jähmettyy ja käyttis ei ota mitään komentoja vastaan, paitsi linuxilla pääsee terminaaliin katsomaan error viestiä. Joudun boottaamaan virtakytkimestä, jonka seurauksena näyttö ei löydä signaalia ennen uutta boottia.

Windows XP on antanut tasan kerran bluescreenin ja aiheena oli muistaakseni tuolloin kernel inpage error tms.
Koneella ollut 9.04 Ubuntu puolestaan antaa end_request i/o error dev/sda

Ubuntun virheilmoitus viittaa kovalevyvikaan. Kovalevylle on ajettu tiedostojärjestelmän tarkistukset yms. eheytykset ja windowsin omat tarkistustyökalut. Ei virheitä. Latasin netistä myös pari erillistä ohjelmaa, jotka tarkistavat levyn kunnon jne. Ei ongelmia. Valmistajan oma ohjelmakaan ei huomannut mitään vikaa.

No vaihdoin sitten kovalevyn ja kloonasin siihen pelkän windowsin. Ongelma jatkuu, eli ei ole kovalevystä kiinni.

Ajoin ubuntun livelevyltä muistitarkistusta 13h, ei ongelmia.

Vaihdoin näytönohjaimen, ei auttanut.

Vaihdoin IDE kaapelin, ei auttanut.

Poweri on ainakin ulkoisesti ok ja syöttää kyllä virtaa ihan normaalisti.

Komponentit ovat normaalilämpöisiä ja emolevyn "konkat" ei pullistele.

Jäljellä on enään testaaminen ilman ulkoista usb-wlan tikkua(meneillään). Sen jälkeen en keksi muuta, kuin ostaa SATA kovalevyn ja testata sillä. Emolevyllä on tasan yksi IDE paikka (huoh:P) joten en voi vaihtaa sitäkään. Ehkä se on rikki?

Rasitus ei vaikuta toimintaan. Ajoin esim 3d mark ohjelmaa windowsilla ja se toimi ihan ok. Pelkkä työpöydän pitäminen auki saattaa johtaa kaatumiseen.

Ehdotuksia/ongelman ratkaisuja :) ?
16
Annatkos vielä linkin siihen ohjeeseen mitä olet seurannut, jotta tietää muutkin mitä olet jo tehnyt :)

Mitä tarkoitat salauksella? SSL salausta vai kenties jotakin salasanakyselyä ennen kuin sivuille pääsee? Kerro myös hieman tarkemmin sivuston rakenteesta. Eli missä kansioissa(serverillä) sivut sijaitsevat ja mitkä sivut ovat minkäkin alasivuja jne.

17
Yleistä keskustelua / Vs: Syötetty...juotettu...
« : 10.09.10 - klo:12.18 »
Yhdistän pari aihetta sorkkaraudan tekemän topikin alle.

edit.

Selvennys jos mietityttää: Otsikko otettiin siis sorkkaraudan aiheesta, mutta muut viestit ovat ennen hänen aloitusviestiään, koska ne ovat julkaistu aikaisemmin toisessa topikissa.

18
Yleistä keskustelua / Vs: Etsin esmerkkiyrityksiä
« : 10.09.10 - klo:12.15 »
Eikös kotitehtävät pitäisi aina itse miettiä :P

Mielipiteitä:
Lainaus
Markkinajohtaja
-Suuri yritys, jota taitaa markkinoinnin ja tuotekehityksen. Yrityksellä on hyvä imago ja arvostettu brändi.
Eräs puhelimia valmistava yritys on markkinajohtaja, mutta kilpaileva yritys on puolestaan panostautunut hyvällä imagolla ja arvostetulla brändillä.

Lainaus
Haastaja
-Ärhäkkä yritys, joka etsii aktiivisesti uusia tuotteita ja palveluita. Luo kilpailua edullisilla tuotteilla.
Sama kilpaileva yritys on haastaja ja nykyään älypuhelimissa varmaan jo parempikin. Kyseinen yritys ei harmiksemme luo kilpailua edullisilla puhelimilla tai tuotteilla...

Lainaus
Erikoistuja
-Oma-aloitteinen yritys, joka keskittyy laatuun ja palveluun. Oma tarkasti valittu asiakaskunta.
Ekana tuli mieleen joku varmuuskopiointi tai niiden palautuspalveluja tarjoava firma. Erikoistuja voisi olla esim tämmöinen firma mikä keskittyy tietojen pelastamiseen vahingoittuneilta kovalevyiltä.

Lainaus
Jäljittelijä
-Hidasliikkeinen ja vaaraton yritys, jolla on vaikeuksia vastata kilpailuun.
Tästäkin tuli ekana mieleen eräs firma, joka yritti/onnistui ajamaan Applen käyttöjärjestelmää sille kuulumattomassa ympäristössä..eli näissä "fake maceissa". Muitakin varmasti on, esim jotain Crocs lipsujen kopioijia yms.

Jotenkin nuo roolit on hassuja. Tuo markkinajohtaja on vielä ok, mutta miksi esim haastaja on juuri sellainen joka etsii ärhäkkäästi uusia tuotteita tai palveluja? Jäljittelijä ei välttämättä ole hidasliikkeinen. Se saattaa myös vastata kilpailuun erittäin hyvin, tosin ei niin laadukkaalla tuotteella.

19
Morjes,

Eli tarvis tehdä kovalevyjen vaihto ja siirtää vanhalta kovolta windows asennus uudelle kovolle linuxia käyttäen.

Vanha kovalevy:
Window osio
Data osio (ntfs)
Linux osio

Uusi kovalevy:
tyhja

Mitä on jo tehty:
Otettu DDtä käyttäen windows osiosta image sekä kopioitu myös mbr käyttäen DDtä.

Uuteen kovalevyyn on ajettu molemmat imaget takaisin käyttäen DDtä. Nyt kun koneen boottaa, niin ensin tulee tyhjää, eli ei tapahdu mitään. Kursori vain vilkkuu mustalla ruudulla. Jos laitan windows cdltä fixmbr, niin kone boottaa erroriin invalid partition table. Eli ilmeisesti siellä windows asennuksessa kummittelee vielä ne vanhat osionnit (data osio yms). Miten tästä kannattaisi edetä. Tarvetta ei ole saada muuta kuntoon kuin windows käynnistymään tuolla uudella levyllä.


Edit:

Homma hoidettu! Seurasin alusta alkaen tätä ohjetta niin sain homman toimimaan. Eli onnistuin siirtämään pelkän windows osion uudelle kovalevylle. Nähtäväksi jää miten windows suhtautuu puuttuviin osioihin.

http://www.nilbus.com/linux/disk-copy.php

20
En ole kyseisen ohjelman konfigurointiin tutustunut, mutta voisin kuvitella, että nyt tuo ensin sallii osoitteesta 192.168.10 HUOM tästä puuttuu vielä viimeinen .xx numero!

Sitten sen jälkeen se estää kaiken. Eli deny from all. Jolloin se saattaa myös kumota tuon antamasi IP osoitteen. En tiedä tosin miten tuo Order allow,deny vaikuttaa tähän.

Mutta laita nyt ainakin tuo IP oikein.

192.168.xxx.0/24
Tarkoitatko tällä kaikkia 192.168 verkon koneita? Vai mitä olet hakemassa? Kenties 192.168.1.xxx/24 koneita tms ?

Eli koita ensin siten, että tuo Deny all on ensin ja sen jälkeen allow from.

Sivuja: [1] 2 3 ... 88