Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ilokaasu

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 88
21
Silloin kun asensin tämän käytössä olevan 9.10 version, niin äänet eivät toimineet kuin läppärin omista kaiuttimista. Tämän paketin asentamisen jälkeen ne lähtivät muistaakseni toimimaan.

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install linux-backports-modules-alsa-karmic-generic
Eli jos sulla on 9.10 niin voit koittaa tuota komentoa. Se asentaa yhden paketin lisää. Vaihtoehtoisesti voit asentaa sen tietysti myös graafisen paketinhallinnan kautta. Jos sulla on eri versio, niin koita etsiä vastaavan nimisiä paketteja omalle järjestelmällesi.

Antamani ohje on kuitenkin melkosta mutua, koska katsoin vaan komentoja bash_historystä enkä valitettavasti muista oliko tuo oikea paketti. Ainakin siinä viitataan ALSAan.

Jos sulla puolestaan on jo 10.04 tai 10.10 versio, niin sitten tarvinnee miettiä jotain toista ratkaisua.

22
Laitealue / Vs: Asus UL20A
« : 02.09.10 - klo:15.35 »
Siinä vaiheessa kun ostin tämän ul50VT:n niin monessa paikassa oli samat ohjeet näille ulXX malleille. Nämä kommentit siis ensisijaisesti ul50vt käyttäjältä, mutta todennäköisesti toimii myös noissa muissa.

Eli kaikki perussetit toimii ihan ok, mutta jotain joutuu säätään. Esim näytön kirkkaus ei toimi suoraan vakiona, vaan sitä joutuu komentoriviltä säätämään oletuksena. En ole tosin testannut lisäohjelmia kyseiseen ongelmaan...ja saahan nuo näppäimet viritettyä skripteihinkin mukaan. Näytön sammuttaminen tosin toimii ok.

Touchpadin disabloiminen ei toimi suoraan, sen saa tosin skriptillä on/off ja skriptin voi liittää tuohon oikeaan fn+f9 yhdistelmään, jolloin näppäinkomentokin toimii.


23
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: asennus keskeytyy.
« : 02.09.10 - klo:15.23 »
Jos olette varmoja että haluatte asentaa(ettekä siis testata livelevyltä) ubuntun, niin voittehan asentaa sen suoraan alternate levyltä. Se skippaa melko tehokkaasti kaiken esim näytönohjaimiin liittyvät asennusongelmat.

Tuossa minun allekirjoituksessa on yksi asennusohje alternatea varten.

24
Nyt kun olet saanut pakettien asennuksen taas toimimaan, niin voithan myös koittaa asentaa nuo jo poistetut paketit uudelleen.

25
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: huawei e1820 ja usb1
« : 31.08.10 - klo:18.36 »
Mulla on tuossa yksi 9.10 kone jossa on samanlaiset oireet. En ole tosin asentanut mainitsemaasi pakettia. Mokkula toimii tosin ihan ongelmitta. Eli mokkula kiinni koneeseen ennen kuin laittaa virran päälle. Sitten se kuvake ilmestyy työpöydälle ja network managerista on valittavissa Saunalahti. Kun sitä on painanut, kone hetken pyörittelee yhteyksiä ja sen jälkeen tulee ilmoitus, että yhteys muodostettu. Joskus tarvii toistaa 2x jotta toimii.

Ilmestyykö sulla tuo Saunalahti vaihtoehdoksi sinne network manageriin? Eli siellä palkissa on semmoinen nettikuvake, jonka takaa valinnat löytyy.

Tulikos siinä nettitikun mukana jotain ohjekirjaa, kannattaa varmaan sieltä tarkistaa usb1 yhteensopivuus.

26
Koitappa sieltä päätteen kautta kirjoittaa ensin
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get updateMeneekö läpi ok?
Sitten seuraavaksi
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get upgradeMitäs tässä kohtaa tapahtuu?
Komentoriville saattaa tulostua myös sellainen rivi missä lukee --fix-missing. Kannattaa jaa myös se, ulkomuistista taisi olla näin, ihan satavarma en ole. Seuraa mitä komentorivi kertoo ja tee sen perusteella
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get upgrade --fix-missing
Vika itsessään näyttäisi olevan riippuvuuksista kiinni. Eli noita paketteja ei voida konfiguroida, koska kaikkia ohjelman vaatimia tiedostoja ei pystytä hakemaan. Millä tavalla suoritit päivityksen?

27
No siis tähän jälkimmäiseen ongelmaan, eli suoraan läppäriin kiinnitettyyn tulostimeen:
1) Lataan PDF tiedoston
2) Avaan sen Kubuntun omalla lukijalla
3) Painan tulosta nappulaa
4) Tulostimen asetusruudut jne avautuvat, painan tulosta
5) Tulostimen "jono" aukeaa ja siinä näkyy että tulostetta käsitellään
6) Käsittely jatkuu ja jatkuu eikä mene mihinkään.

Jos taas kirjoitan sen lpr komennon niin tuo kohta 5 kestää noin 2 sekunttia ja tulostin alkaa ruksuttamaan paperia ulos...

Eli miksi ne ohjelmat ei osaa komentaa sitä tulostinta oikein? Koitin myös adoben omalla pdf lukijalla ja sekään ei toiminut.

28
Lähdetään vaikka siitä, että sitä ei saa 100% turvalliseksi yhdelläkään funktiolla tai muulla tarkistuksella.

Kannattaa tutustua ainakin esimerkiksi PHP:n PDO rajapintaan joka tuo asioihin hieman enemmän turvaa kuin usein käytetyt escape stringit yms.

En halua vähätellä tältä sivustolta saatavaa koodausapua, mutta suosittelisin myös tutustumaan muihin suomalaisiin, erityisesti ohjelmointiin liittyviin foorumeihin.

29
Manataampas tähänkin aiheeseen taas välillä.

Eli huomasin, että en pysty myöskään tulostamaan(paperina) PDF tiedostoja normaalisti suoraan koneeseen liitetystä tulostimesta.

Onnistuin kuitenkin tulostamaan komentoriviltä seuraavasti:
Koodia: [Valitse]
lpr tiedostonimi.pdfTulostin toimii muuten ok ja kaikki muun muotoiset tiedostot tulostuu, mutta PDF ei ollenkaan. Paitsi tietysti tuolla lpr komennolla. Käytössä Kubuntu 9.10, mutta myöskään aikaisemmillakaan versioilla ei ole toiminut.

Eli mitä näissä Kubuntun tulostustoiminnoissa on vikana, kun ne eivät osaa käsitellä PDF tiedostojen tulostamista oikein.

30
No hyvä että selvisi ja tuli oikeat resoluutiotkin mainittua :)

31
No teoriassa sen pitäisi mennä niin, että korvaat tällä rivillä if xrandr | head -n1 | grep -q '1024 x 600'; then olevat 1024x600 noilla mainitsemillasi resoluutioilla.

Eri asia on sitten se, pystyykö järjestelmä oikeasti vaihtamaan sitä, ja pystyykö näyttö siihen. En tiedä sen tarkemmin mitä nuo virtuaaliresoluutiot jne eroaa normaaleista. Voit tietysti koittaa esim tätä komentoa suoraan xrandr --output LVDS1 --scale 1.0x1.28

Mikäli se toimii ok, niin näytön saa takaisin tuolla alemmalla komennolla, eli xrandr --output LVDS1 --scale 1.0x1.0

edit: Koitin omalla (ei eeepc) koneella ja hyvin toimii. Huomasin tosin yhden jutun. Mikäli tuossa skriptissä olevan grep sanan edessä on välilyönti, niin komentoriville tulostuu, ettei grep ohjelmaa ole asennettu. Vaikka se tosiasiassa onkin. Koita myös poistaa se välilyönti sieltä skriptistä jos se auttaisi.


32
Linuxissa kun ajetaan komentoa, niin onnistuneen komennon jälkeen komentorivi palautuu takaisin käyttäjän "haltuun" ja siihen ei yleensä tulosteta mitään, ellei se ole ohjelman tarkoitus.

Lähtisin nyt ensimmäiseksi kokeilemaan toimiiku nuo xrandr komennot oikein. Mikä sinun nykyinen resoluutiosi on? Katso myös mitä seuraava komento tulostaa:
Koodia: [Valitse]
xrandrItselläni tulee seuraava tuloste kun kirjoitan xrandr komentoriville:
Koodia: [Valitse]
Screen 0: minimum 320 x 200, current 1366 x 768, maximum 8192 x 8192Eli se näyttää resoluutiokseni 1366x768

Tämä koodi puolestaan tarkistaa, onko resoluutiosi 1024x600 ja JOS ON niin skaalataan se isommaksi. Jos taas EI OLE niin skaalataan normaaliksi.

Koodia: [Valitse]
if xrandr | head -n1 | grep -q '1024 x 600'; then
  xrandr --output LVDS1 --scale 1.0x1.28
else
  xrandr --output LVDS1 --scale 1.0x1.0
fi

Jos sulla on siis joku muu resoluutio, niin vaihda se koodinpätkä oikeaksi, tai vaihda resoluutioksi 1024x600 ja koita uudelleen tuota skriptiä.

33
Itse olen havainnut (muissakin kuin win7), että käyttöjärjestelmän ensimmäisen käyttöönottokerran jälkeen jokin ohjelma kysyy palautuslevyjen tekemisestä. Ainakin Asuksella ja Acerilla teki näin. Ne on todennäköisesti valmistajien omia ohjelmia.

Compaqista kannattaa koittaa seuraavaa kikkaa. Kun käynnistät koneen niin näpyttele F8 näppäintä ennen kuin windows ehtii alkaa latautua. Tämän pitäisi aukaista semmonen tekstivalikko, jossa on esim windowsin vikasietotilan käynnistys yms juttua. Siellä voi olla myös jokin kohta, josta pääsee tekemään nuo kyseiset levyt.

Kannattaa ainakin yrittää.

34
Mikäli esim oma wlan purkkisi lähettää tietoja kanavalla 7 ja myös muut alueen wlanit käyttävät samaaa kanavaa, voi siellä esiintyä hidastelua. Kannattaa vaihtaa oman wlan purkin lähetyskanavaksi joku muu, mitä muut ei käytä. Ne muiden käyttämät kanavat on nähtävissä.

Eli jos esim 3 wlania lähettää kaikki tietoja kanavalla 7 ja esim ilta-aikaan kaikissa on kova liikenne, voi siellä jotain hidastelua ilmetä.


Asiaan:
Huomasin myös omassa läppärissäni ja soneran yhteydessä eriskummallisia wlan ongelmia. Suurin osa niistä katosi, kun asetin wlan yhteydelle omatoimisesti DNS nimipalvelimet. Katsoin myös modeemista DNS osoitteet ja ne oli ERI, kuin mitä sonera tarjoaa omilla nettisivuillaan. Kun laitoin sekä modeemiin että koneelle suositellut DNS osoitteet, niin hidastelu väheni.

35
LTSP pajalla huomattiin kaverin kanssa semmonen ongelma, että ubuntu 10.04 jostain syystä saattaa kadottaa sen network managerin appletin kokonaan näkyvistä. Sen sai takaisin komentorivin kautta restarttaamalla. Nyt kun vielä muistaisi sen kohteen mikä piti uudelleen käynnistää.

Ehkä tässäkin on samanlaista ongelmaa?

36
Uusimmat ubuntut ilmoittaa erikseen koska se bootti on suositeltavaa. Eli periaatteessa flashien yms asennuksen jälkeen sitä boottia ei tarvitse tehdä. Vasta kun otetaan käyttöön uudempaa kerneliä niin se on tarpeellista.

Nämä ohjeet kannattaa siirtää tuonne Ubuntu Suomen wikin puolelle, jossa ne säilyvät paremmin ja muutkin voivat niitä tarpeen vaatiessa muokata.


37
Parhaasta ratkaisusta voisi taistella loputtomiin, mutta itse ehkä asentaisin vielä kerran uudelleen. Vaihtaisin myös biosista USB laitteiden hallintaa koskevan asetuksen. Se on eri koneissa hieman eri nimellä, mutta esim usb legacy tms asetus se on yleensä ollut.

Usein kun sen vaihtaa oletuksesta pois, niin USB laitteet toimivat asennuksissa/itse järjestelmässä paremmin. Se kannattaa siis vaihtaa, jos USB laitteiden kanssa on ongelmia, muuten ei pitäisi olla tarvetta.

USB jutun lisäksi asentaisin käyttäen alternate-asennuslevyä. Se on tekstitilassa tehtävä asennus, mutta ei mielestäni yhtään sen vaikeampi. Joskus jopa yksinkertaisempi. Asennuksen aikana kannattaa yleensä myös käyttää "johtonettiä" wlanin sijasta.

Kannattaa kokeilla, ei ole kovin aikaavievä toimenpide.

38
Jotenkin on nyt ihan pakko itsekkin avautua tässä viestiketjussa :)

[mielipide]
Nykyaikaisen käyttöjärjestelmän tietoturvan heikoin lenkki on kyseistä järjestelmää käyttävän henkilön osaaminen.

Kaikista oleellisinta on siis henkilöstön/koneen käyttäjien asianmukainen kouluttaminen aiheeseen.

[/mielipide]

39
Kokemusta ei ole, mutta eikös sillä ps3 mediaserverihässäkällä pysty katsomaan melkein mitä videoita tahansa sieltä serveriltä ?

Eli jos siis teet mediakoneesta myös tv vastanottimen ja tallennat sinne ohjelmia, niin ei teoriassa pitäisi olla suuria ongelmia/ongelmia ollenkaan katsoa niitä siitä ps3 kautta?

Mutua tosin koko teksti, koska ei ole tullut ps3 elämään niin paljon tutustuttua :)

40
Muistatko oletko asentanut vanhempaan versioon jotain ylimääräisiä paketteja wlanin toimintaan saamiseksi ? Esim jotain kernel juttuja?

[Erittäin kehno ehdotus]
Omassa läppärissä laitteet toimivat paremmin kun on asentanut kerneliin backport moduleja esim näin:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install linux-backports-modules-2.6.31-22-genericKorvaa kernelin numero tietysti käytössä olevalla.

Backport-moduleista jotain juttua https://help.ubuntu.com/community/UbuntuBackports

Ongelma ehdotuksessani on tosin se, että backport moduleja käytetään yleensä siten, että uudempaa softaa voidaan tuoda siihen vanhempaan versioon. Eli käytännössä jos sulla on jo uusin versio, niin backporteista ei ole mitään hyötyä :D

Mutta aina voi kokeilla ja poistaa jos ei toimi.
[/Erittäin kehno ehdotus]


edit: Ja sitten kun googlaa vastauksen jälkeen, niin löytää esim tällaisia https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/572916

Eli se voi olla myös ihan tunnettu bugi ettei tuossa koneessa toimi

Googleen hakusanoilla ubuntu 10.04 amilo a7640w

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 88