Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Whig

Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 21
101
Stackin mukaan paikalliseen tiedostoon linkkaaminen tapahtuisi näin:

<a href="file:///C:\Programs\sort.mw">Link 1</a>
<a href="file:///C:\Videos\lecture.mp4">Link 2</a>

https://stackoverflow.com/questions/18246053/how-can-i-create-a-link-to-a-local-file-on-a-locally-run-web-page


102
Onko tuosta https://meiliboxi.fi/ kokemuksia? Paljonko tilaa?

Gmailiin olen hieman kyllästynyt ja pitäisi sille joku palautusosoite antaa kun vanha katosi.

https://meiliboxi.fi/ukk.php
"Kuinka paljon tallennustilaa Meiliboxi.fi-sähköpostilaatikoissa on?
Tallennustilaa löyryy jokaisesta sähköpostilaatikosta 1Gt-verran. Tallennustilan määrää ei ole mahdollista nostaa".


103
Tai avaa komentorivi ja sano:

dmesg -w

ja tökkää tikku kiinni/ota pois ja katso mitä tulee.

Tai jo tuo ei toimi niin kokeile muuten sama mutta komentoa:

dmesg --follow

104
Tartteisin suurehkoja csv-tiedostoja.

Tällä hetkellä omani csv-tiedoston maksimikoko on n. 1 Gt ja vajaa 6000000-riviä, mutta haluaisin testata suuremmalla tiedostolla. Mistähän sellaisia löytäisi ?

En haluaisin teennäisesti kasvattaa tiedoston kokoa kopioimalla tiedostoja yhteen, jolloin siis tiedoston kooksi saisin kaksinkertaisen.

Jos tarkoitus on vain saada jotain csv-dataa niin olisi ajatus luoda sitä ihan randomina toimiva? Jos dataa ottaisi esim. /dev/rand tms. lähteestä ja ulostaisi csv:nä niin saisit muutaman rivin scriptistä csv-tietoa niin monta riviä, kuin ikinä haluat?

105
Yleistä keskustelua / Vs: Verkko pätkii....
« : 06.04.23 - klo:05.36 »
Löysin verkkokauppa.com ista tälläisen antennin
Fuj:tech P-58MIMO suuntaava GSM/3G/4G/LTE/WiFi MiMo -antenni

Joka vahvistaisi signaalin. Mutta onko siitä mitään apua jos linkki on ruuhkainen?
Tai kuormitus on liian suurta?
Kuten tuo ongelma saattaisi antaa ymmärtää.

Jos itse verkko on ruuhkainen/tukossa niin sisäverkon puolella tapahtuva signaalin vahvistaminen ei auta mitään.
Jos olet tukiasemaasi yhteydessä wifillä niin pystyt tietokoneeltasi tarkistamaan miten vahva signaali on tukiaseman ja tietokoneesi välissä ja jos tämä on OK niin sen vahvistamista ei kannata enää miettiä.

106
Olen yrittänyt kaupitella validoituja HTML-lomakkeita loppuratkaisuun saakka

Kysyn, kun en tiedä mitä ihmettä nämä ovat?

Esimerkiksi johonkin verkkopalveluun rekisteröitymislomake HTML-kielellä toteutettu, mikä on tämä nettisivujen esityskieli. Tai kirjautumissivu, jossa on HTML-lomake käyttäjätunnus/salasana.

Sitten verkkosovellusturvallisuuteen liittyen, jotta ei mitä tahansa voisi käyttäjä syöttää, tiedon validointi, esimerkiksi henkilön "Etunimi" -kenttään ei voi syöttää kuin "{A-Z;a-z}" -väliltä kirjaimia tai henkilöturvatunnus voidaan säätää, että se täytyy olla ainoastaan 10 merkkiä pitkä ja muodossa PPKKYY-XXXX ja sitten nuo PPKKYY numeroita väliltä 0-9 kelpuutetaan ainoastaan.

Jollei HTML-lomakkeita ole validoitu, niihin liittyy kaikenlaisia tietoturvauhkia ulkoapäin, esimerkiksi jos palvelussa on tietokantaan tallennettua jottain dataa, SQL-injektio on mahdollinen, jos mitä tahansa voisi hakukenttään sitten syöttää (tietoa ei ole validoitu kehittäjien toimesta), jos palvelussa on jokin tietokannasta haku mitä dataa sinne on tallennettu. On niitä monia muitakin, mutta tuo SQL-Injektio nyt on aika vaarallinen uhka.

OK. Kiitän vastauksesta jotain tuollaista oletinkin (ja olen itsekkin vähän vastaavia tehnyt omille sivustolle) vaikka kuvittelin, että yritykset käyttäisivät käyttämänsä CMS:n jotain form plugaria tuollaiseen käyttöön tai heidän sivunsa jollain muulla tekniikalla toteuttavan tekevän tuon formin samalla.
Teet siis HTML:n ja palvelinpuolelle scriptin joka validoi käyttäjän täyttämät (tai botin/murtautujan täyttämät) tiedot ennen tietokantaan tallentamista?
Pahoittelen jos kyselen tyhmiä sillä olen hieman pudonnut kelkasta siitä mikä nykyään on webbsisivujen teossa käytössä, kun olen viimeksi tehnyt nettisivuja rahasta noin 25 vuotta sitten :-D

107
Minulla raspi harrastus hiipunut ja noita on (vain vähän käytettynä) kaappiin kertynyt useita.
Joutaisivat pois jos jotakuta kiinnostaa.

Minulla oli sama pari vuotta sitten ja myin varmaan 10 raspia useita erilaista malleja ja lisätarviketta pois :-D Tuli niistä kaikenlaista warwalking tietokoneesta valvontakameraan ja lämpötila/kosteus loggeriksi ja piholeksi (nykyisin pihole pyörii synologyssä) tehtyä mutta yksinkertaistaminen vei voiton ja myin läjän pois.

108
Olen yrittänyt kaupitella validoituja HTML-lomakkeita loppuratkaisuun saakka

Kysyn, kun en tiedä mitä ihmettä nämä ovat?

109
Tarkoitat siirtämisellä ilmeisesti "polttamista" USB tikulle asennusta varten?
Miten se ilmenee, ettei microsoftilta ladattu ohjelma toiminut? Saitko jonkinlaista virheilmoitusta tms?
Yksi kätevä ohjelma on rufus ( https://rufus.ie/en/ ) mutta kyllä Microsoftiltakin ladatun pitäisi toimia.

110
Nyt saatan muistaa täysin väärin mutta eikö GPDR:n tai jonkun muun mukaan käyttäjällä pitäisi olla oikeus poistaa viestejään tms? Miten se mahtaa toimia tällaisen arkiston kanssa?

111
Jos windowsia voi käyttää niin CloneSpy on mielestäni paras softa tuplien etsimiseen: https://clonespy.com
Yksi niistä harvoista softista joita on jäänyt kaipaamaan Windows ajoilta enkä ole löytänyt yhtä hyvää nykyisin käyttämälleni alustalle =(

Oletko kokeillut Czkawkaa tai Dupegurua, ja mitä puutteita niissä on CloneSpyhin verrattuna?

Czkawkaa en ole kokeillut mutta Dupegurun ostin ja sitä käytin ennen CloneSpy:n löytämistä.

En tarkalleen muista miksi silloin vaihdoin mutta CloneSpy:ssä on ainakin viehättänyt mahdollisuus tehdä eri spooleja useistakin eri hakemistoista ja sitten vertailla näitä spooleja ja kertoa ohjelmalle, että halutaan poistaa tiedostoja vain tietysti spoolista. Nykyisin tämä ominaisuus (tai ainakin vähän sinnepäin) on tullut moniin muihinkin softiin.

112
en tarkoita nyt varmuuskopiointia, vaan vaikkapa eri tietokoneille siunautuneita mediatiedostoja, vaikkapa musiikkia jotka on tallennettu eri asemilla hiukan erilailla.

Tuo on huomattavasti vaikeampi ongelma kuin identtisten tiedostojen tunnistaminen tai tekstitiedostojen vertailu. Jos vaikkapa sama kuva tai video on tallennettu eri formaatissa tai eri resoluutiolla, kopioiden tunnistaminen edellyttää sisällön purkamista ja analysointia, ja keskinäistä vertailua jollain sisältöpohjaisella hashilla tai sormenjälkimenetelmällä.

Tässä pari sovellusta, jotka mahdollistavat summittaisen kuva-, ääni-, tai videotiedostojen duplikaattien tunnistamisen:

https://github.com/qarmin/czkawka

https://dupeguru.voltaicideas.net

Jos windowsia voi käyttää niin CloneSpy on mielestäni paras softa tuplien etsimiseen: https://clonespy.com
Yksi niistä harvoista softista joita on jäänyt kaipaamaan Windows ajoilta enkä ole löytänyt yhtä hyvää nykyisin käyttämälleni alustalle =(

113
Ei siihen pöydälle kauheasti painavaa tavaraa tule kasattua ja ei sitä niin usein laske/nosta, että nopeudella olisi mitään vaikutusta.

Uskotko voivasi päättää sen toisen puolesta? En olisi etsimässä sähköpöytää ollenkaan, jos minulle riittäisi käsikampi tai kiinteä ratkaisu. Kyllä minä olen aikeissa käyttää moottoria ihan joka päivä.

Miten ihmeessä voit saada vastauksestani tuollaisen käsityksen? En missään vaiheessa väittänyt, että sinulle riittäisi käsikampi tai kiinteä ratkaisu tai, että et käyttäisi moottoria joka päivä. Ehkä sinulle sitten on tärkeää kestääkö pöydän nosto/lasku vajaa 10 sekuntia vajaan 15 sekunnin sijasta pahoittelen.

114
Niinpä. Chatissa mainittiin joku pikkufirma, mutta en ottanut tekstiä talteen. Mietin nyt kumpi on tärkeämpi, laminaatti vai kuljetusfirma. Melamiinipintaisen kokonaisuuden saisi samalla hinnalla. Tai onko rungon nostokyky ja nopeus tärkeämpi kuin pari vuotta pidempi takuuaika.

Ei siihen pöydälle kauheasti painavaa tavaraa tule kasattua ja ei sitä niin usein laske/nosta, että nopeudella olisi mitään vaikutusta.
Sen perusteella mitä olen youtubesta näitä työhuone/työpöytä yms. videoita katsellut niin suurinosa sähköpöydistä näyttää tulevan samalta tehtaalta ja vähän muutetaan ohjaimen ulkonäköä ja lätkäistään oman firman nimi pakettiin.

115
Ei nyt ihan suoraan vastaus viestin kysymykseen mutta otsikon kysymykseen kuitenkin... Ostin oman sähköpöydän kotiin vuosia vuosia sitten eikä mitään ongelmia kuljetuksen suhteen. Tuli tosin pöytälevyt ja jalat erikseen ja pöytä koottiin perillä joten toimitettu paketti ei ollut edes kovinkaan iso.

116
8Gt rittää hyvin peruskäyttöön (surffailu, office-sovellukset, jne)

Periaattessa kyllä, ellei sitteen käy niin kuin minulla, kun koneessa on muistivuoto: gnome flashback metacity vuotaa, mutta kyllä sen kanssa tulee toimeen, kunhan vaan kirjautuu silloin tällöin uudelleen sisään tai buuttaa koneen...

Olisiko tuohon mahdollista tehdä joko cronilla ajastettua tappoa ja uudelleen käynnistämistä x päivän välein tai vaikka x tunnin välein ajettavaa scriptiä joka tarkistaisi paljonko muistia on ja jos se on lopussa niin tappo/uudelleen käynnistys tuolle gfm:lle?

117
No ei ihan noinkaan, koska NAS = Network Attached Storage. Fingrishinä verkkoon kytketty taltio. Palvelin voi olla paljon muutakin tai vaikka vain tulostin palvelin. NAS on yleiskielessä myös yleensä yhdistetty mm. mainitun Synologyn tapaiseen laitteeseen, vaikka ne voikin mahdollistaa lukuisia muitakin käyttötarpeita.

Veteenpiirretyjä viivoja..

Jep. Toisaalta ei nas tarkoita että se on ainoastaan nassi. Nämä tarkoitukset on tosiaan veteen piirretty viiva.

Mutta tulostinpalvelinhan ei tarjoaa datan säilytystä. Kyse olikin että jos dataa säilytetään, niin onhan se ainakin jonkinsortin tulkinnan mukaan on jonkinlainen nas

Kyllä tulostinpalvelinkin voi säilyttää tulostettavia dokumentteja ja tulostaa sen vasta sitten, kun tulostimelle on näytetty oikeaa NFC tagia.

118
Yleistä keskustelua / Vs: Kotiserveri
« : 05.01.23 - klo:05.43 »
Kun töissä IT-palveluissa juttelin kotiserveristä, pidin itsestään selvänä, että jokaisella on sellainen. Yllätys oli suuri. 70 hengestä vain kahdella minun lisäkseni oli moinen.

Minulla kotipalvelin on ollut vähän sellainen juttu joka on tullut ja mennyt. Välillä oli useampi RasPi kotipalvelimena ja välillä oli ihan räkki ja oikea 1-2U räkkipalvelin kotona puhisemassa mutta nyt yritän mielummin yksinkertaistaa ja päästä eroon useammasta laitteesta.
Arduinon kanssakin tuli puuhasteltua mutta tehtyä vain valonkirkkauden mukaan aurinkopaneelia kääntävä "aivo" sekä laserpointteria servojen avulla heiluttele kissanleikitin :-D
Nytkin pitäisi keksiä pienempi ja yksinkertaisempi viritys PfSense palomuurille jotta pääsisi siitäkin työasemasta eroon.

119
Yleistä keskustelua / Vs: Kotiserveri
« : 22.12.22 - klo:05.26 »
Kotiserverillä valokuvien lajittelu ja käsittely olisi helpompaa ja mukavampaa, kuin M$ ja Kuukkelin pilvilevyillä. Tosin tarvittavat kuvankäsittely- ja esittelyohjelmat puuttuvat, koska ei ole ollut asiakkaita

Datan varmuuskopiointi ei jäisi sen varaan, että 'asiat ovat omalla läppärillä'.
Omat datat ja valokuvat eivät katoaisi aina läppärin kilahtaessa.
Kevyimmillään kotiserveri on korttipakan kokoinen laite kirjahyllyn nurkassa.. mikäli levytilan tarve kasvaa, siihen voi liittää pari kovalevyä, jolloin kokonaisuus on taskukirjan kokoluokkaa.

Mites ihan vain NAS aka levypalvelin? En sitä ainakaan itse kutsuisi kotipalvelimeksi mutta hoitaisi suurimman osan noista asioista ja dockerilla vähän lisää.

120
Ylekin on hereillä :)
https://yle.fi/uutiset/3-12633301
Saako tuollaisen pistorasian ohjauksen tehtyä paikallisesti, ilman yhteyttä internettiin? Ohjaus vaikka sillä muuten vanhukseksi tulleella tabletilla. Yhteys sillä tabletilla nettiin aluksi vain sen verran kuin appin asennus vaatii. Halpa reititin keskipisteeksi.

Eihän se saa hintatietoja muuten kuin netistä.
Ajattelin lähinnä vain ohjauspuolta ilman hintaan perustuvaa automatiikkaa. Vaikkapa eteisestä ohjaus pihavaloille, auton lohkolämmittimelle jne. Ilman Kiinan serveriä, vain kodin hiekkalaatikossa.
Ylivoimaisesti helpoin on Philips Hue järjestelmä. On myös erittäin toimiva, mutta ei kovinkaan edullinen ratkaisu. Löytyy tunnistimia, katkaisijoita, pistorasioita yms. jotka toimii Hue-sillassa joka kytketään kodin verkkoon. Saa toki sieltä vaikka Google Home järjestelmään etäkäytettäväksi.

Pakko kehua Hue:ta muutenkin sillä on ollut pitkästä aikaa ainoa tekninen systeemi joka on toiminut ilman ongelmia asennuksesta saakka.

Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 21