Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Whig

Sivuja: [1] 2 3 ... 11
1
Nyt löytyi oikeat loitsut ja laite toimii.

Koodia: [Valitse]
hdmi_group=2
hdmi_mode=1
hdmi_mode_87
hdmi_drive=1
hdmi_cvt 1024 600 60

Lisään vielä, että tässä tuli samalla tieto tällaisesta leikkikalusta:
https://github.com/opencardev/crankshaft/wiki/Getting-started-with-Crankshaft
https://www.youtube.com/watch?v=Q9gHsR4foLM

Ihmettelinkin miksi nämä tuntuivat niin tutuilta :-D
http://blog.petrilopia.net/linux/how-to-get-joy-it-7-display-work-with-raspberry-pi/

2
Voisiko joku pistää jonkun kätevän terminaali -komentorivin, jolla saisi esim. macchanger -työkalulla boottauksen yhteydessä osoitteen vaihdettua. Lubuntu-versioni on 16.04. Jos tuossa ei toimi macchanger, jollain muulla sitten?

macchanger -r eth0
?

Tosin muistaakseni macchangerin asennus kysyi asennuksessa halutaanko random mac-osoite aina käynnistyksessä mutta saatan muistaa väärinkin sillä tuosta on useampi vuosi aikaa, kun tuon kanssa pelleilin.
Edit: kohta 5. tässä "Spoofing the Raspberry Pi’s Network MAC Address" ohjeessa: https://pimylifeup.com/raspberry-pi-mac-address-spoofing/

3
Olen salannut tai siis cryptattu levy on joo. Kun  otin sen tähän toiseen koneeseen USB levynä niin se kysyi salasanan. isttennäkyi vain nuo kaksi hakemistoa.

Nyt on tuo rescure menossa edelleen. En tiedä pitääkö aamuun asti katsella tuota välkettä?

Mitenköhän hyvin tuolta on dataa palautettavissa normaaleilla rescue softilla yms. jos levy on tosiaan cryptattu?

4

Ohjelmallisen palvelimen ulko-osoitteen jättäminen tyhjäksi on kuitenkin jäänyt huomaamatta. Pitää kokeilla. Reitittimen tarkistusmekanismia en oikein tiedä, miten se on ajateltu. Ymmärsin, että se esim. 5 minuutin välillä lähettäisi osoitteen aina. Tietoa mekanismista ei ole. Tuossakin voi siis tulla 5 minuutin tauko serverin palvelulle tuolla olettamalla.

Jos tuota ei saa muutettua niin, että päivitetään vain osoitteen vaihtuessa niin venyttäisin tuota aikaa kyllä paljon pidemmäksi.
Omassa käytössäni taitaa olla nyt 12h välein ja sitäkin tulen harventamaan, kun ei se IP-osoite kovinkaan usein kuitenkaan vaihdu.

5
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kovalevyn vapaa tila
« : 03.12.19 - klo:07.51 »
Millä ohjelmalla tai käskyllä näkee, paljonko kovalevyllä on tyhjää tilaa ja paljonko siitä on käytetty?

Kannattaa tutustua apropos komentoon. Siitä on ollut monesti apua, kun olen miettinyt mikähän komento sen ja sen asian tekisi.

6
Miksi sivuillanne oleva 16.04 LTS latauslinkki ei toimi

Löytyisikö täältä: http://releases.ubuntu.com/16.04/ ?

7
Sain systeemin toimimaan 99%:sti =)

Ainoa mitä en saanut pois oli uteluikkuna:
 
"Keyboard configuration"
[Keep]  Keep the default keyboard layout - US keyboard
[Change] Change keyboard layout

Mutta tässä riittää vain enterin painallus sillä oletus on kohdassa [keep] joten ei iso ongelma mutta olisihan tuokin kiva saada pois =)

Ja nyt sain tämänkin pois häiritsemästä. Mulla oli conffissa "keyboards-layouts=NONE" ja olisi pitänyt olla keyboard-layouts eli olin tuonne typottanu yhden ässän liika. Kiitokset tästä huomiosta blogini kommentoijalle joka tuon oli huomannut =)

Tosin tässä välissä kerkisin jo ottaa tuon clonezilla tikkuni muuhun käyttöön ja vahingossa vedin sen sileäksi mutta onneksi nämä tärkeimmät pätkät tuota conffia löytyivät tuolta blogista tallesta. Eli muistetaan tehdä ne backupit nyt eikä sitten joskus :-D

8
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 27.09.19 - klo:11.02 »
Varo! Sokoksen nimissä kalastellaan asiakkaiden maksutietoja – älä avaa tätä linkkiä

Linkki msn talous sivulla.

Miten tämän on tarkoitus piristää päivää? Minulta menee nyt selvästi jotain ohi ja kovaa.

Vitsi oli siinä, että sivulla on linkki, joka kieltää avaamasta sen. Oikeasti kirjoittaja oli tietenkin tarkoittanut, että jutussa kerrottua linkkiä ei kannata avata.

No nyt osui :-D Kiitoksia selityksestä niin näin hitaampikin ymmärtää.

9
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 20.09.19 - klo:13.15 »
Varo! Sokoksen nimissä kalastellaan asiakkaiden maksutietoja – älä avaa tätä linkkiä

Linkki msn talous sivulla.

Miten tämän on tarkoitus piristää päivää? Minulta menee nyt selvästi jotain ohi ja kovaa.

10
Yleistä keskustelua / Vs: Kamera vs. puhelimen kamera
« : 17.09.19 - klo:12.07 »
Minusta puhelimissa on itse kameraa kiinnostavampia ohjelmat kuvaukseen liittyen.

Tarkoitatko nyt jotain kuvankäsittelyä vai mitä?
Näillähän ei ole paljoa merkitystä, kun lähes kaikki softat saa kaikille puhelimille (IOS/Android rajauksella toki tosin mutta monet softat saa jo molemmille).

11
Mikähän organisaatio on kyseessä ("Organisaatiosi ylläpitää selainta") kotikoneessa, en yleensä käytä Chromiumia tai harvoin, nyt jostain syystä yhdellä sivulla firefox hyytyi koetin chromiumilla ja toimi mutta asetuksissa väkyy tuo yllä mainittu teksti ja esim laajennuksia ei näy kuin asetetut

Ihan täysi arvaus: Voisiko olla kyseessä joku asetus jota voi muuttaa admin tason tunnuksilla mutta normaali userin tunnuksilla ei?

12
Yleistä keskustelua / Vs: Kamera vs. puhelimen kamera
« : 16.09.19 - klo:09.49 »
Lienee nämä arvot tärkeämpiä vertailussa?
Huawei: 1/30 s f/2,2 3,21 mm
Canon: 1/60 s f/2,6 5,8 mm

Ei tässä ole kysymys Huawein kameralaadusta, vaan siitä onko missään n. 200€ puhelimessa kunnollista kameraa.

Nämäkään tiedot eivät välttämättä kerro kuvanlaadusta mitään. Objektiivin laatu on yksi tärkeimmistä asioista kuvanlaatua ajatellen.

13
Ostin Romero's shopista John Romeron uuden Doom-episodin hintaan 6,66 , ja Paypal -tililleni jäi 0,34 euroa killumaan ennen kuin teen seuraavan talletuksen pankkitililtäni sinne verkko-ostoksia varten. Onko olemassa 0,34 euron suuruisen lahjoituksen mahdollistavaa Ubuntu-järjestöä tai vastaavaa Linux säätiötä vastaaavaa tahoa, johon kelpaa kaiken kokoiset, myös näin pienet lahjoitukset?

Älkää nyt spämmätkö asiallisen keskustelun edistämiseksi, että "Mulle voi pistää".

Laita sinne paypalliin sen verran lisää rahaa, että sitä on minimin verran ja lahjoita sitten?

14
Pääsin sen verran eteenpäin että kommentteja odotetaan IRC-kanavalla #ubuntu-discuss. Mutta en ole koskaan käyttänyt IRC:tä, enkä yhtään tiedä mitä odottaa. Pitäisikö minun roikkua siellä odottamassa että kyseisen sivun ylläpitäjä sattuu olemaan linjalla? Osoitetaanko viestit tietylle nimimerkille vai kaikille? Onko viesteillä maksimipituus? Mikä?

Voisko joku valaista.

Osaan IRC:n liittyviin kysymyksiisi löytänet vastauksen wikipediasta: https://fi.wikipedia.org/wiki/IRC

15
Mikähän mahtaa olla Chromiumin uusin versio? Yleensä se on ollut sama kuin Googlen Chromenkin versio joka lienee 76.0.3809.132.

Minulla näyttää: Chromium Version 76.0.3809.100 (Official Build) Built on Ubuntu , running on Ubuntu 16.04 (64-bit)

Chromiumin päivitys on tosin usein tullut vähän myöhemmin kuin nuo muut.

Löytyy Chromiumista samaa, kuin Chromesta eli Ohje -> Tietoja google chromesta
Ja tuolta näkee mikä on uusin ja mikä versio on asennettu.

16
Hieman, kun tehtäisiin dokumentti tietokoneista kodeissa täällä suomessa mutta ei pahemmin mainittaisi Commodore C64:sta, koska yritystä ei enää ole.

Eipä olisi kummoinen dokkari jos kaikkien kadonneiden firmojen kotitietokoneet jäisi pois, mitäs noista mahtaisi olla jäljellä? Atari, tosin sekin on vain pelitalotavaramerkki nykyään.

Näinpä. Siksi mielestäni sillä mikä on firman nykytilanne ei pitäisi olla merkitystä historiasta kertoessa.

17
Vähän hassulta se tosin IMHO tuntuu, että yrityksen nykyinen koko tai se, että yritystä ei enää ole vaikuttaisivat siihen miten historiaa kerrotaan.
Yritys kuitenkin teki mitä teki sillloin joskus riippumatta siitä mikä on nykytilanne.

Mutta totta kai se vaikuttaa. Historia ei koskaan ole sama kuin miten tapahtumat menivät: pikemmin se on yritys selittää, miksi asiat ovat nyt niin kuin ovat.

Hieman, kun tehtäisiin dokumentti tietokoneista kodeissa täällä suomessa mutta ei pahemmin mainittaisi Commodore C64:sta, koska yritystä ei enää ole.

18
Tarkoitin lähinnä ohjelmaa, jota yritys voisi käyttää sisäisesti ja tarjota henkilökunnalle keinon tarkistaa yleisemmin salasanojaan. Käytetään niitä sitten omaan intraan kirjautumisessa tai silloin, kun kirjaudutaan yrityksen käyttämän kolmannen osapuolen palveluihin.

Toki yritys ehkä jo kertoo haluavansa käytettävän turvallisia salasanoja ja antaa esimerkkejä. Kenties sisäisessä käytössä järjestelmä ei hyväksyisi liian helppoja ja olisi pakko käyttää kunnollisia  salasanoja (AimoE:n linkki). Mutta kirjauduttaessa vaikka laitetoimittajan sivuille joku voi silti käyttää "qwertyä" ilman esteitä ja sellaisen omavalvontaa ajattelen.

Mielestäni tuo tarkistus pitää olla jo järjestelmässä niin ettei se hyväksy helppoja salasanoja lainkaan.
Se, että viritetään jokin erillinen palvelu johon voi antaa salasanansa sotii hieman omaa "mikään muu järjestelmä ei kysele salasanaa" tapojani vastaan.

19
Kieltämättä Applen merkitys dokkarissa vähän ylikorostui, mutta se on varmaan ymmärrettävää nykynäkökulmasta, kun Apple on maailman suurin yritys ja DEC kuollut ja kuopattu.

Vähän hassulta se tosin IMHO tuntuu, että yrityksen nykyinen koko tai se, että yritystä ei enää ole vaikuttaisivat siihen miten historiaa kerrotaan.
Yritys kuitenkin teki mitä teki sillloin joskus riippumatta siitä mikä on nykytilanne.

20
Yleistä keskustelua / Vs: Eth-adapteri kiintolevylle?
« : 16.08.19 - klo:14.34 »
Muutamissa kiintolevyissä on runsaasti tiedostoja, jotka pitäisi siirrellä muualle. Nyt käytettävissä on adapteri, jolla irrallisen kiintolevyn saa liitettyä tietokoneeseen usb:n kautta. Se vain on armottoman hidas, kun pöytäkoneen usb3 toimii vain windowsin puolella.

Onko vastaavaa adapteria saatavilla eth-liitäntäisenä? Toki voisi ostaa NAS-aseman ja laittaa levyjä siihen, mutta ratkaisu on tyyris eikä tarvis ole sen ominaisuuksille.

Ei nyt ihan sitä mitä haluat mutta kiintolevy tuollaisella adapterilla USB liitäntäiseksi ja se kiinni esim. langattoman AP:n USB-porttiin josta jako päälle?

Sivuja: [1] 2 3 ... 11