Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Whig

Sivuja: [1] 2 3 ... 17
1
Tarpeeksi tutkittuani huomasin, että Windows tallentaa suoraan Onedriveen, kun se tallentaa tiedostot hakemistoon. Siksi jos haluat nähdä sen tallennukset Ubuntussa, kannattaa yksinkertaisesti kopioida ne c-levylle ellet sitten saa jotenkin Onedrivea näkyviin.

Eikö se OneDrive näy siellä profiilin alla?
Tai ainakin tuon oman kotityö läppärin backuppi kopioi sen nätisti ja se on siellä Documents, Downloads, Favorites, Music, yms. hakemistojen seassa ihan OneDrive nimellä sisältöineen?

2
Oliko se tämä foorumi vai joku niistä monista muista mihin kirjoittelet en muista mutta eikö siellä ollut sovittu, että pidät nämä mainok... keskustelusi yhdessä ketjussa? Jos kyseessä ei ollut tämä palsta vaan esim. ohjelmointiputka niin sitten ei mitään :-D
Oli näköjään myös täällä: "Aloitan tästä yhden ketjun sivustoni kehittelystä kertomiseen, näin en sitten mahdollisesti häiritse muita käyttäjiä useilla ketjuilla samasta aiheestani," https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=37811.0

Viestisi ei muuten paljoa eroa omasta viestistäsi vuodelta 2015:
https://maanpuolustus.net/threads/hei-uusi-henkilö-foorumilla.4485/#post-242899
https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=56746.0

3
Mikä olisi sopivampi tapa, mitä huonoja puolia php-käyttöön liittyy.

Tässä vaiheessa en vielä osaa ajatella kuin ensimmäisessä  tämän säikeen vastauksessa kuvatun kaltaista totetutasta. Mitä tapahtuisi, jos keskustelijamäärä nousisi tällaisessa toteutuksessa yli "pienien piirin".

En ole ohjelmoinut mitään (ellei bash scriptejä yms. oteta huomioon) yli 10vuoteen joten nykyään on tod.näk. toisenlaisiakin tapoja tehdä asioista, kuin silloin mutta
Eri porukoiden viestit voidaan kirjoittaa eri tiedostoon jotta pysyvät varmasti erillään. Minun virityksessä oli muistaakseni vielä niin, että viestejä luettiin esim. 20 uusinta ja loput rivit siirrettiin arkistoon jotta systeemi ei satojen viestien jälkeen olisi alkanut jumittamaan.
Tämä PHP viritys hoiti hommansa oikein hyvin siihen asti, kun sitä ei enää tarvittu ja pyöri omalla Linux palvelimella Apachen avulla ja, kun ei ollut sen suurempaa tarvetta suojata chattia niin käyttäjät hoidin ihan .htaccess:n avulla.
Itse chatti sitten näytettiin HTML:n refreshiä käyttäen päivättäen sivu automaattisesti 60sekunin välein. Olihan se viritys mutta tosiaan hoiti 100% hommansa niin kauan, kuin sitä tarvittiin ja siihen oli helppo tehdä lisäominaisuuksia sen mukaan mitä halusin =)

4
Onko siltä toiselta koneelta jaettu yhtään mitään tai onko siinä edes jako päällä?

5
Miten tämä "hetikeskustelu" on erilainen, kuin ihan normaali chat?

Joskus 10-15v sitten tein muutaman ihmisen porukalle pienen chatin PHP:llä jossa yksi scripti vain otti formilta viestin vastaan ja kirjoitti sen chat.txt tyypiseen tiedostoon ja toinen scripti sitten
luki sen sieltä ja muotoili halutusti nettisivulle muuttaen smileyt merkeistä grafiikaksi (eli <img src=""> jne) ja linkit klikattaviksi (<a href=""> jne...)

6

Ihan mielenkiinnosta oliko tuon testin tulos ÄO vai ihan jokin ei mihinkään verrattavissa oleva testin oma tulos?
Korjatkaa jos olen väärässä mutta eiök Mensan älykkyystestin tulos ole ÄO?

Kuten totesitkin, joku muu tietänee vastata tähänkin kysymykseen.

Ei varmaa enää tarvitse :-D
Ei ole niin tärkeä asia eikä liity otsikkoon joten annetaan tämän asian olla.

7
Olen käynyt ja selvittänyt ja prosessoinut mielessäni tuonkaltaisen liiketoimnta-mallin, jos todella on jotain uutta tuovaa ideaa, niin sitten perustaisi osakeyhtiön ainoastaan noiden patenttien hallinointia varten, ja sitten se liikevaihto muodostuisi patenttien lisessensointituloista, patenttihan on yrityksen omaisuutta, joka nostaa yrityksen markkina-arvoa, assests on se englannin kielien virallinen termi, ja sitten jossain kohtaa sitten voi vähän enemmän saada varallisuutta, kun tekee yrityskkaupat jossain kohtaa, jos joku isompi teknologiayritys kokee yritykseni hallinnassa olevat patentit todella käyttökelpoisiksi, mutta se nyt vaan on, että alemmalla korkeakoulututkinnolla tietojenkäsittelystä nyt tuskin minä tulen yksilötasolla mitään kovinkaan merkittävää patentoimisen arvoista koskaan luomaan, vaikka Mensan älykkyystestissä, jonka olen kerran kynä/paperi menetelmällä elämäni aikana osallistunut siihen ihan mielenkiinnosta, että näin, minkälainen se on, niin sain siitä 170 pistettä, joka on kuulemma keskivertoaaivan vähän korkeampi, mutta ei taida vielä olla riittävän hyvä lopputulos, että riittäisi vielä kyseisen järjestön jäsenyyskutsun saantiin.

Ihan mielenkiinnosta oliko tuon testin tulos ÄO vai ihan jokin ei mihinkään verrattavissa oleva testin oma tulos?
Korjatkaa jos olen väärässä mutta eiök Mensan älykkyystestin tulos ole ÄO?

8
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kovalevyn tyhjennys
« : 11.08.23 - klo:04.20 »
Joskus tulee vastaan koneita joilla dban (Jonka kehitys käsittääkseni loppui 2015) ei vain suostu käynnistymään/boottaamaan niin kannattaa kokeilla nwipe:ä joka on silloin toiminut ok shredOS:n kautta: https://github.com/PartialVolume/shredos.x86_64

9
Jos tuo yhteyden toimimattomuus on tullut ohjelmapäivityksestä, todennäköisesti siihen tulee kohta bugikorjaus. Voisi kuvitella, että maapallolla on useita bluetoothin käyttäjiä ja joku heistä tekee bugiraportin ohjelmakehittäjille.

Langaton hiiri ja näppäimistö eivät yleensä ole Bluetooth-laitteita, vaan ne toimivat toisenlaisella, 2,4 GHz:n tekniikalla joka ei edellytä erityistä pariutumista.

Minulla nyt kaikki  käytössä olevat hiiret ja näppäimistöt ovat bluetoothilla yhdistettynä tietokoneisiin.
Jos käytössä on sitten esim. Logitech:n Uniq niin sekin periaatteessa vaatii parituksen mutta jos laitteen mukana on tullut vastaanotin on se yleensä paritettu siihen jo valmiiksi.
Samaan palikkaan voi yhdistää (parittaa) useampia laitteita ja itse softa (Tosin ei Linux) löytyy: https://support.logi.com/hc/en-us/articles/360025297913-Logitech-Unifying-Software
Jos parituksen tekee esim. Windowsissa toimii se sen jälkeen muissakin käyttiksissä ilman uutta paritusta.

10
Muistitikut ovat paljon helpompia medioita verrattuna poltettaviin CD- ja DVD-levyihin. Minulla on niitäkin vino pino polttamatta. Tikut on paljon helpompi tapa varastoida tietoa. Niiden kapasiteetitkin ovat ihan toista luokkaa kuin noiden levyjen.

Osittain samaa mieltä kanssasi. Viimeksi taisin joutua polttamaan CD:n, kun piti päivittää läppärin BIOS joka ei suostunut boottaamaan USB tikulta mutta muuten ei ole CD/DVD:tä enää tarvinnut mihinkään. En suosittele tallentamaan mitään tärkeätä tietoa USB tikuille tai jos tallentaa niin varmuuskopioiden on syytä olla kunnossa. Itse tein imaget NAS:lle CD-levyistäni ja hävitin levyt.

11
En säilytä muistitikuilla mitään pysyvää/tärkeätä joten ei tule merkittyä mitenkään.
Jos tikkua tarvitsen niin otan kasasta vilkaisen mitä se sisältää ja jos ei näytä tarpeelliselta niin sileäksi vain ja uuteen käyttöön.
Kaikki data mitä on tarve säilyttää on sitten NAS:lla yms. paremmassa tallessa.

12
Laitealue / Vs: Valokuitu taloon vai muu ratkaisu
« : 22.07.23 - klo:22.04 »
Minulla oli aikaisemmassa asunnossa vuoden pari nopea kuitu mutta nykyiseen asuntoon otin 4G:llä Internetin enkä ole normaalissa käytössä huomannut mitään eroa (En tosin lataa uusia linux jakeluita joka päivä (lue wareta)) mutta äsken lastasin Win10:n ISO:n ja Ubuntun ISO:n ja tulivat muutamissa minuuteissa joka riittää minulle.
Suurin syy ottaa 4G oli tosin se, että saan rakentaa verkkohässäkät mihin haluan, kun kuidun kanssa modeemi olisi aina öbaut siellä mihin kuitu kotia tulee.

13
Koita onnistuuko tämä sama resetointi sillä K850:llä mikä toimii K810:llä:
https://petrilopia.net/tech/how-to-reset-logitech-bluetooth-keyboard/

Kyllähan toi resetoi näppäimistön mutta ei muuta \ paikkaa.
Eikä nyt tarvikkaan kun tiedän että se on \ merkatun näppäimen vieressä oleva näppäin.
Meinasi olla vaikeuksia näppäimistön parituksessa, sitten onnistuin kun katkaisin virrat siitä vähäksi aikaa.
Tuolla näpppäinrimpsulla ei siis saavuteta mitään etua. Kiitos kuitenkin. :)

Tiedämpähän miten näppäimistö resetoidaan jos se alkaa muuten vinoilemaan.

Jepu... Minulla joskus näppäimistö antoi ihmeellisiä merkkejä eli muuta, kuin olisi pitänyt ja tuolla resetoinnilla se korjaantui.
Pääasia kuitenkin, että sait näppäimistön toimimaan =)

14
Kokeili toisella näppäimistöllä ja sillä AltGr + \ se tulee OK,
joten vika on tässä Logitechin langattomassa K850 näppiksessä?

https://www.ascii-code.com/92

Koita onnistuuko tämä sama resetointi sillä K850:llä mikä toimii K810:llä:
https://petrilopia.net/tech/how-to-reset-logitech-bluetooth-keyboard/

15
Koneesta piti vaihtaa kiintolevy ja nyt on ongelma.
Latasin Mintin uudelleen mutta nyt en pääse palauttamaan varmuuskopiota.

Anteeksi, mutta on pakko:

<jälkiviisaus>
Varmuuskopioiden palauttaminen kannattaa aina testata etukäteen, siis ennen kuin on tosi kysymyksessä.
</jälkiviisaus>

Menee samaan mutta täysin totta tuo ja on vastaantullut n+1 tapausta (niin yrityksissä, kuin kodeissa) jossa varmuuskopioita otetaan kyllä tunnollisesti mutta niiden palautusta ei koskaan testata jolloin on joskus ollut tapauksia ettei varmuuskopioiden palauttaminen onnistunutkaan, kun niitä on tarvittu.

17
Stackin mukaan paikalliseen tiedostoon linkkaaminen tapahtuisi näin:

<a href="file:///C:\Programs\sort.mw">Link 1</a>
<a href="file:///C:\Videos\lecture.mp4">Link 2</a>

Niin tuossa on linkit selaimen käyttäjän omalla tietokoneella (Windowsin C-asemassa) sijaitseviin tiedostoihin. Leko ei taida kaivata tällaista, vaan haluaa vain normaalin palvelinpuolen linkin rinnakkaisessa hakemistossa sijaitsevaan tiedostoon.

Olet täysin oikeassa ja tajusinkin tämän mutta vasta, kun olin jo pistänyt koneen nukkumaan ja lähtenyt kävelemään töihin :-D

Tosiaan joko /koko/suora/polku/tiedostoon tai ../../tällä/tavalla/kuten/ohjeistitkin tosin varmaan myös home:sta eteenpäin tehtynä toimisi ~/hakemisto/tiedosto.txt mutta tätä jälkimmäistä ei taideta suositella URL:ssa.

18
Stackin mukaan paikalliseen tiedostoon linkkaaminen tapahtuisi näin:

<a href="file:///C:\Programs\sort.mw">Link 1</a>
<a href="file:///C:\Videos\lecture.mp4">Link 2</a>

https://stackoverflow.com/questions/18246053/how-can-i-create-a-link-to-a-local-file-on-a-locally-run-web-page


19
Onko tuosta https://meiliboxi.fi/ kokemuksia? Paljonko tilaa?

Gmailiin olen hieman kyllästynyt ja pitäisi sille joku palautusosoite antaa kun vanha katosi.

https://meiliboxi.fi/ukk.php
"Kuinka paljon tallennustilaa Meiliboxi.fi-sähköpostilaatikoissa on?
Tallennustilaa löyryy jokaisesta sähköpostilaatikosta 1Gt-verran. Tallennustilan määrää ei ole mahdollista nostaa".


20
Tai avaa komentorivi ja sano:

dmesg -w

ja tökkää tikku kiinni/ota pois ja katso mitä tulee.

Tai jo tuo ei toimi niin kokeile muuten sama mutta komentoa:

dmesg --follow

Sivuja: [1] 2 3 ... 17