Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Whig

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 19
61
en tarkoita nyt varmuuskopiointia, vaan vaikkapa eri tietokoneille siunautuneita mediatiedostoja, vaikkapa musiikkia jotka on tallennettu eri asemilla hiukan erilailla.

Tuo on huomattavasti vaikeampi ongelma kuin identtisten tiedostojen tunnistaminen tai tekstitiedostojen vertailu. Jos vaikkapa sama kuva tai video on tallennettu eri formaatissa tai eri resoluutiolla, kopioiden tunnistaminen edellyttää sisällön purkamista ja analysointia, ja keskinäistä vertailua jollain sisältöpohjaisella hashilla tai sormenjälkimenetelmällä.

Tässä pari sovellusta, jotka mahdollistavat summittaisen kuva-, ääni-, tai videotiedostojen duplikaattien tunnistamisen:

https://github.com/qarmin/czkawka

https://dupeguru.voltaicideas.net

Jos windowsia voi käyttää niin CloneSpy on mielestäni paras softa tuplien etsimiseen: https://clonespy.com
Yksi niistä harvoista softista joita on jäänyt kaipaamaan Windows ajoilta enkä ole löytänyt yhtä hyvää nykyisin käyttämälleni alustalle =(

62
Ei siihen pöydälle kauheasti painavaa tavaraa tule kasattua ja ei sitä niin usein laske/nosta, että nopeudella olisi mitään vaikutusta.

Uskotko voivasi päättää sen toisen puolesta? En olisi etsimässä sähköpöytää ollenkaan, jos minulle riittäisi käsikampi tai kiinteä ratkaisu. Kyllä minä olen aikeissa käyttää moottoria ihan joka päivä.

Miten ihmeessä voit saada vastauksestani tuollaisen käsityksen? En missään vaiheessa väittänyt, että sinulle riittäisi käsikampi tai kiinteä ratkaisu tai, että et käyttäisi moottoria joka päivä. Ehkä sinulle sitten on tärkeää kestääkö pöydän nosto/lasku vajaa 10 sekuntia vajaan 15 sekunnin sijasta pahoittelen.

63
Niinpä. Chatissa mainittiin joku pikkufirma, mutta en ottanut tekstiä talteen. Mietin nyt kumpi on tärkeämpi, laminaatti vai kuljetusfirma. Melamiinipintaisen kokonaisuuden saisi samalla hinnalla. Tai onko rungon nostokyky ja nopeus tärkeämpi kuin pari vuotta pidempi takuuaika.

Ei siihen pöydälle kauheasti painavaa tavaraa tule kasattua ja ei sitä niin usein laske/nosta, että nopeudella olisi mitään vaikutusta.
Sen perusteella mitä olen youtubesta näitä työhuone/työpöytä yms. videoita katsellut niin suurinosa sähköpöydistä näyttää tulevan samalta tehtaalta ja vähän muutetaan ohjaimen ulkonäköä ja lätkäistään oman firman nimi pakettiin.

64
Ei nyt ihan suoraan vastaus viestin kysymykseen mutta otsikon kysymykseen kuitenkin... Ostin oman sähköpöydän kotiin vuosia vuosia sitten eikä mitään ongelmia kuljetuksen suhteen. Tuli tosin pöytälevyt ja jalat erikseen ja pöytä koottiin perillä joten toimitettu paketti ei ollut edes kovinkaan iso.

65
8Gt rittää hyvin peruskäyttöön (surffailu, office-sovellukset, jne)

Periaattessa kyllä, ellei sitteen käy niin kuin minulla, kun koneessa on muistivuoto: gnome flashback metacity vuotaa, mutta kyllä sen kanssa tulee toimeen, kunhan vaan kirjautuu silloin tällöin uudelleen sisään tai buuttaa koneen...

Olisiko tuohon mahdollista tehdä joko cronilla ajastettua tappoa ja uudelleen käynnistämistä x päivän välein tai vaikka x tunnin välein ajettavaa scriptiä joka tarkistaisi paljonko muistia on ja jos se on lopussa niin tappo/uudelleen käynnistys tuolle gfm:lle?

66
No ei ihan noinkaan, koska NAS = Network Attached Storage. Fingrishinä verkkoon kytketty taltio. Palvelin voi olla paljon muutakin tai vaikka vain tulostin palvelin. NAS on yleiskielessä myös yleensä yhdistetty mm. mainitun Synologyn tapaiseen laitteeseen, vaikka ne voikin mahdollistaa lukuisia muitakin käyttötarpeita.

Veteenpiirretyjä viivoja..

Jep. Toisaalta ei nas tarkoita että se on ainoastaan nassi. Nämä tarkoitukset on tosiaan veteen piirretty viiva.

Mutta tulostinpalvelinhan ei tarjoaa datan säilytystä. Kyse olikin että jos dataa säilytetään, niin onhan se ainakin jonkinsortin tulkinnan mukaan on jonkinlainen nas

Kyllä tulostinpalvelinkin voi säilyttää tulostettavia dokumentteja ja tulostaa sen vasta sitten, kun tulostimelle on näytetty oikeaa NFC tagia.

67
Yleistä keskustelua / Vs: Kotiserveri
« : 05.01.23 - klo:05.43 »
Kun töissä IT-palveluissa juttelin kotiserveristä, pidin itsestään selvänä, että jokaisella on sellainen. Yllätys oli suuri. 70 hengestä vain kahdella minun lisäkseni oli moinen.

Minulla kotipalvelin on ollut vähän sellainen juttu joka on tullut ja mennyt. Välillä oli useampi RasPi kotipalvelimena ja välillä oli ihan räkki ja oikea 1-2U räkkipalvelin kotona puhisemassa mutta nyt yritän mielummin yksinkertaistaa ja päästä eroon useammasta laitteesta.
Arduinon kanssakin tuli puuhasteltua mutta tehtyä vain valonkirkkauden mukaan aurinkopaneelia kääntävä "aivo" sekä laserpointteria servojen avulla heiluttele kissanleikitin :-D
Nytkin pitäisi keksiä pienempi ja yksinkertaisempi viritys PfSense palomuurille jotta pääsisi siitäkin työasemasta eroon.

68
Yleistä keskustelua / Vs: Kotiserveri
« : 22.12.22 - klo:05.26 »
Kotiserverillä valokuvien lajittelu ja käsittely olisi helpompaa ja mukavampaa, kuin M$ ja Kuukkelin pilvilevyillä. Tosin tarvittavat kuvankäsittely- ja esittelyohjelmat puuttuvat, koska ei ole ollut asiakkaita

Datan varmuuskopiointi ei jäisi sen varaan, että 'asiat ovat omalla läppärillä'.
Omat datat ja valokuvat eivät katoaisi aina läppärin kilahtaessa.
Kevyimmillään kotiserveri on korttipakan kokoinen laite kirjahyllyn nurkassa.. mikäli levytilan tarve kasvaa, siihen voi liittää pari kovalevyä, jolloin kokonaisuus on taskukirjan kokoluokkaa.

Mites ihan vain NAS aka levypalvelin? En sitä ainakaan itse kutsuisi kotipalvelimeksi mutta hoitaisi suurimman osan noista asioista ja dockerilla vähän lisää.

69
Ylekin on hereillä :)
https://yle.fi/uutiset/3-12633301
Saako tuollaisen pistorasian ohjauksen tehtyä paikallisesti, ilman yhteyttä internettiin? Ohjaus vaikka sillä muuten vanhukseksi tulleella tabletilla. Yhteys sillä tabletilla nettiin aluksi vain sen verran kuin appin asennus vaatii. Halpa reititin keskipisteeksi.

Eihän se saa hintatietoja muuten kuin netistä.
Ajattelin lähinnä vain ohjauspuolta ilman hintaan perustuvaa automatiikkaa. Vaikkapa eteisestä ohjaus pihavaloille, auton lohkolämmittimelle jne. Ilman Kiinan serveriä, vain kodin hiekkalaatikossa.
Ylivoimaisesti helpoin on Philips Hue järjestelmä. On myös erittäin toimiva, mutta ei kovinkaan edullinen ratkaisu. Löytyy tunnistimia, katkaisijoita, pistorasioita yms. jotka toimii Hue-sillassa joka kytketään kodin verkkoon. Saa toki sieltä vaikka Google Home järjestelmään etäkäytettäväksi.

Pakko kehua Hue:ta muutenkin sillä on ollut pitkästä aikaa ainoa tekninen systeemi joka on toiminut ilman ongelmia asennuksesta saakka.

70
Yleistä keskustelua / Vs: Paluu tietokonepääteaikaan
« : 10.11.22 - klo:12.04 »
Hauska lukea ketjua, kun juuri hetki sitten siivoilin erästä palvelinhuonetta jossa oli palvelin johon päätteillä otettiin yhteyttä. Vanhin päivämäärä mikä nyt pikaisesti osui silmiin oli 1987 mutta tarkoitus on tutkia papereita hieman tarkemmin myöhemmin.

71
Yleistä keskustelua / Vs: Outo paketti
« : 04.09.22 - klo:11.38 »
Jos firmat lähettelevät paketteja pyytämättä niin kyseessä voi olla myös ihan vain brushing "huijaus" jossa tarvitaan oikeat tiedot ostosta/lähetyksestä jotta voidaan tuotteelle antaa hyvät arvostelut ja väärentää näin todellisia arvosteluita.

72
Yleistä keskustelua / Vs: Turvattomat salasanat
« : 10.01.22 - klo:08.20 »
Mielenkiintoinen tuo USakarin linkki.
Tietysti kokeilin salasanaa "salasana", Murretaan välittömästi, kun taas "Minun salasana" ottaa 65 miljoonaa vuotta,
Joskus muistelin lukeeni, että turvallisimpia salasanoja on jonkun harvinaisemman kielen (kuten suomi) ihan selvä sanaiset lauseet,
Ainakin tuo testi tuota tukee. Ja onhan jokin suomen kielinen lause helpompi muistaa kuin jotkin satunnaiset kirjain numero yhdistelmät.
Epäilen kovasti tuota 65 miljoona vuotta, koska löytyy sanakirjasta ym.

Tämä sanoo 6kk: https://www.passwordmonster.com
Tämä sanoo 262 miljoonaa vuotta: https://thycotic.com/resources/password-strength-checker/
Tämä on jo realistisempi ja käskee vaihtamaan salasanan: https://password.kaspersky.com

Kuten kirjoititkin niin löytyy sanakirjasta joten luottaisin näistä eniten kaspersky:n testeriin sillä sen antama vastaus on se minkä itsekin antaisin jos joku minulta kysyisi mitä tehdä jos salasanani on "Minun salasana".

73
Jouduin aikoinaan siirtymään ethernet -piuhaa pitkin tulevasta Ruutu+ -palvelusta käyttämään Cmore -palvelua, koska Cmore riisti Ruudulta Serie A -matsit. Ruutu toimi loistavasti halvalla kiinalaisella Android TV -boksillani. Mutta ei Cmore. Se sanoi: Cmore ei toimi rootatuilla laitteilla. En minä ole rootannut Android TV -boksiani! Minulla oli toinenkin kiinalainen boksi peräti Android 9:llä: sama juttu Cmoren taholta. Kuinka törkkiä!

Jouduin sitten ostamaan Cmorea varten Chromecastin. Se toimii aina silloin tällöin, kun monottaa sitä tarpeeksi monta kertaa, niin se joskus lähtee toimimaan. Nyt olen huomannut ilmiön: kun futismatsi toistuu TV:ssä ihan hyvin ja käyn lämmittämässä mikrossa pätkän aurarullakanakebabia, niin Chromecast/Cmore takkuaa ja pysähtyy pyörittämään ruudulla rinkulaansa. Homma ratkeaa siihen, kun kebabinpätkä mikrossa on lämmennyt ja mikro sanoo "ping". Sitten heti muutaman sekunnin päästä futismatsi TV:ssä jatkuu kuin ei mitään.

Taitavat sekä Chromecast että mikroaaltouunini käyttää samaa 2,4 GHz:n taajuutta hommissaan - sillä kun on helppo tökkiä vesimolekyylejä liikkeelle. Mikroaaltouunini sattuu olemaan juuri täsmälleen WLAN -reitittimeni ja Chromecast -mokkulan välisellä suoralla, tosin 60 cm ylempänä. Että sattuikin... Mikroa ei voi siirtää toiseen paikkaan ja TV:kin haluaa olla siellä, missä se on. Pitäisikö siirtää reititintä? Taas tätä langattomien yhteyksien aiheuttamaa sirkusta. Kyllä oikea Ethernet -kaapeli olisi parempi, mutta kun Chromecastissa ei ole pistoketta sille...

Niin no mikroaaltoounien aiheuttamat häiriöt langattomiinverkkoihin on (ainakin ollut) varsin yleinen ongelma:
https://www.google.com/search?q=mikroaaltouuni+wlan

74
Yleistä keskustelua / Vs: Google/youtube
« : 08.12.21 - klo:12.39 »
Onko historia päällä youtubessa?

75
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Koneeni tullut tien päähän?
« : 16.01.21 - klo:13.02 »
Kierrätyksessä olisi kehitettävää, mikäli yleensä ihmiset haluaisivat kierrättää. Minultakin töissä lähti vaihtoon muutaman vuoden ikäinen Lenovon pöytäkone, Intelin i7 ja 8 gigaa muistia. Ei vaan saanut ostaa omaksi, kun siitä olisi niin kauhea byrokratia... Sitä en tiedä, mitä koneen vastaanottanut yritys sillä teki, mutta monelle kierrättävälle henkilölle se olisi ollut vielä usean vuoden kone. Ja sellainen henkilö olisi sitten laittanut sen omansa ehkä loppuunkäytetyn poistoon.

Ei kai tuossa ole kierrätyksessä mitään kehitettävää vaan päätös on sinun työpaikallasi tehty.
Joissain tapauksissahan koneita voisi muuten antaa pois mutta kiintolevyn varma tyhjennys olisi turhan iso operaatio siihen nähden mihin jokin firma ne koneet hoitaa pois silmistä.

76
Jossaki joku kirijotteli että nuorena tekkee mitä tahtoo. Vanahana toiset sanno mitä sinä tahot.

Nuorena tekee mitä ryhmäpaine käskee tekemään :-D Aikuisena tekee mitä haluaa ja vanhana tekee mitä muut käskevät.

77
No tästä keskustelusta ei ole sensuroitu tietääkseni mitään :)

Juu en tätä tarkoittanutkaan vaan yleisessä keskustelussa =)
Olisi parempi, että jos sensuroimaan aletaan niin päätetään sensuroida asia X kaikilta eikä vain "vastapuolelta" sen enempää eri puolia nimeämättä.

Niin ja tosiaan mielummin mahdollisimman vähän sensurointia. Harvemmin asiat siitä paranevat, että ne piilotetaan "maton alle" vaan asioista pitäisi pystyä keskustelemaan julkisesti. Keskustelulla tarkoitan tietysti sitä, että eri mieltä olevat ihmiset pääsevät sanomaan mielipiteensä asioista en pelkkää oman mielipiteen spammaamista jokaiselle foorumille.

78
Yksi mielestäni hyvin paljastava asia sananvapaudesta keskustellessa on, että yleensä vain eri mieltä olevien mielipiteitä yritetään saada sensuroitua/poistettua näkyviltä.

79
No en nyt lähde tässä IRC-tuttuni nimeä täällä paljastamaan tämän yksityyden suojan säilymisen vuoksi, mutta kanavan käyttäjä perusoikeuksilla, jonka tunnen nimeltä.

No eipä siinä mitään vaaraa muuta ole, kuin IRC-yhteys katkesi kanavalle. Kyse ei ole banneista, eikä kanavan moderaattorin toiminnasta. Se oli hupikatko, pieni jäynä on kaveriporukassa maailmassani sallittua ihan reaali-ihmistenkin maailmassa.

Eli siis sinut potkittiin ulos kanavalta eikä kukaan suinkaan katkaissut yhteyttäsi?

80
Voiko IRC:ssä suojata jotenkin yksityisyyden, ko yksi syy, miksi entykkää roikkua kanavalla passiivisena koko ajan, kun ennen pitkää joku katkaisee huvin vuoksi yhteyden, vaika en harrasta anarkiaa kanavalla, tai muuta sabotointia.

Kuka tämä joku mahtaa olla ja miten hän katkaisee sinun yhteytesi?

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 19