Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - HannuTapio

Sivuja: [1] 2 3 ... 61
1
Linux maailma suomessa,

Mutta, joo minä sitten vaan ilmoitan Linux maailmalle, tälle suomalaiselle, että, suomi Linux maailmassa on lautapelimestari nimeltä netti julkkis, minä en ole kovin tunnettu, mutta, muutamat tuhannet tietää minua.

Minä ilmoitan suomen Linux maailmalle, että, minä tunnustaudun Linux käyttäjäksi, ja aion olla Linuxin kanssa, koko harraste urani, jos Linux ohjelmat vain toimivat oikein.

Mutta, suomi netissä on Linux harrastelija, Hannu Särö, lautapelimestari harraste nimellä, sitten nyt eteenpäin.

Suomi kulttuuri on taas hieman rikkaampaa, myös Linuxin puolella, nyt sitten vain täytyy rakentaa tilannetta, että, tulisi myös muita Linux peli harrastajia, ja ammattilaisia, mukaan nettiin, kehittämään meille pelejä, niin, lauta kuin action pelejäkin.

Minä en tainnut vielä ollut virallista ilmoitusta, tehnyt Linux maailmallemme, tästä lautapelimestari nimen kanssa, niin, netti julkku säätelystä ja testaamisesta.

Tässä lautapelimestarin blogi - https://www.lautapelimestari.com

Minä annan luvan puhua Hannu Säröstä, suomi netin Linux indie julkkuna, pyrin palvelemaan suomi nettiä oman kykyni mukaan parhain päin.

:) :) :)

--

2
Huonot koodit,

Mitkä huonot koodit ?? Mille tielle ??

 :-\ :-\ :-\

Minä käytän globaaleja muuttujia ja functioita, ja vältän luokkia, kiitos kun muistetaan, että, olen ajatuksissani rakentana tämän kokonaisuuden jo joskus 1980 luvun toisella puoliskolla, tämä koodi mitä nyt laitan nettiin, on rakentuna jo joskus 1988 - 1994 välisenä aikana, luokat ja kehittynyt koodaaminen taitaa olla vähän uudempi asia.

Minä olen rakentana, perustani c64 assembleryn ja basicin, kanssa, ja sitten myöhemmin PC-DOS Turbo Pascal ja Assembler.

Minulla on suora API käytössä, ja globaalit muuttujat ja functiot, kaikki eivät tälläisestä pidä, ei siinä mitään, en käytä luokkia ollenkaan javascriptin kanssa, java puolella sitten hieman.

Ei ole huonoa koodia, on vain valintoja mitä ohjelmointi tapaa käyttää.

Ja kiitos kun muistetaan, että, pelini ovat lapsille ja nuorille ja nuorenmielisille, 10 - 29 vuotisille, en toivo kovin voimakasta kritiikkiä pelejäni vastaan, pelini ovat 10 vuotisille ja siintä ylöspäin, ilmojein sankarit on 10 - 17 vuotisille, tämä ensimmäinen sotapelini "heidän kunniansa päivät, 2ms", on hieman vanhemmille, 15 - 29 vuotisille.

Mutta, vanhemmatkin voi toki pelata mukana, mutta pääsääntöisesti, teen lautapelejä lapsille ja lapsen/nuorenmielisille, 10 - 29 vuotisille.

--

3
Avoin koodi lautapeleissä,

Hei, minä en tiedä salliikko laki tehdä avoimella lisenssillä tälläistä.

Minä en tiedä koko maailmassa yhtään tälläistä sivua, mitä minulla on niin, avoimella lisenssilläj, kaupallisella lisenssillä on minua paljon parempia.

Avoimen lisenssin kanssa taitaa olla jotkin rajat mitä voi tehdä.

Esim. gimp ja inkscape voisi helpolla sisältää enemmän, esim. texture käsittelyjä, myös kuvien ryhmittäminen, voisi olla laadukkaampaa, ja myös gnome shakki voisi olla monipuolisempi, huomattavan monipuolisempi, esim. teemojen määrässä.

Laki ei taida sallia tehdä ihan parasta vaihtoehtoa, avoimen lisenssin kanssa.

En ole ihan varma mutta, taitaa olla näin.

Mutta, jos minulla olisi avoin lisenssi, sivustoni olisi mahdollisesti oltava simppeli kuten gnome shakki ja reversi.

Minulla ei ole open lisenssiä, mutta, minulla on omanlainen selfmade artist freeware lisenssi.

Minä olen tehnyt tämän valinnan, että, en anna koodia mukaan, enkä anna, pelejä omalle koneelle, tälle hetkellä, jos sitten on ohjelmointivirheitä mukana, niin, jos vaikka 50 henkilöä lataa viallisen paketin, niin, se olisi ikävää, minulla on koodini, tällä hetkellä, tiiviisti palvelimella vaan, jossa voin helpolla vaihtaa koodia, oman tarpeen mukaan.

:) :) :)

--

4
Hei,

Minä olen ollut Linuxin kanssa tyytyväinen vuodesta 2008, lähinnä on ollut Ubuntu ja Linux Mint, ja kevyesti Fedora, Open Suse ja Debian.

Minä en ihan tarkkaan tunne koko Linux maailmaa mitä suomessa on, mitä kaikkea meillä on.

Mitä Linux sivustoja ja foorumeita ja blogeja ja entä onko mitään printattavaa esitystä, jotain kevyt julkaisua tai lehteä, entä mitä vieraskielisiä Linux julkaisuja ja lehtiä voi ostaa suomesta helpolla.

Minulla itselläni, on nämä minun sivustoni ja minä olen Linux indie, kehittelen lautapelejä ja bonuspelejä Linuxilla, minä mietin että voisin tuoda, aika lähi tulevassa, itseäni hieman esiin Linux suomi maailmaan, minulla alkaa olla jo tarpeeksi kehittynyttä peliä linjalla, mahdollisesti ensi vuoden alussa jotain.

Millä tavalla itse voi tulla Linux suomi maailman tietoisuuteen paremmin ? en ihan tarkkaan tiedä mitä kaikkea Linux suomi pitää sisälläänsä, blogit ja mahdollisest lehti julkaisut.

En halua tulla puhumaan minään parhaana pyrkyrinä, mutta, olisin jo varmaankin valmis siihen että Linux yleisö ja suomi maailma voisi tietää ihan kevyesti peleistäni, eli kevyesti näin alkuun.

:) :) :)

--

5
Hei,

Minulla ei toimi Chrome 85 jälkeen, HTML5 Canvas 2D ja antialias kuin ajoittain.

Koko ruutu on NEAREST minulla ei BILINEAR aktivoidu kuin ajoittain.

Osaako joku neuvoa, tämä on tämä minun ohjelmisto kehittely koneeni.

Ubuntu 20.04, Chrome 85+, NVIDIA 390 tai 440 suljettu ajuri, MATE työpöytä.

:) :) :)

--

6
Vikaa,

Joo, tämä KDE toimii, vika on MATE työpöydässä, oliko tässä MATE työpöydässä jotakin säätöjä, Macro ja jotakin muuta ?

Jospa laitan software compasitionin päälle, niin, kenties sitten toimii ?

--

7
Vikaa,

Voiko vika olla näytönohjaimen ajureissa ? taikka työpöydässä, minulla on vain MATE asennettuna, tällä hetkellä ?

:) :) :)

--

8
Sivu,

Joo, siis on kyseessä tämä minun AsiakasOhjelma, ja fontit ja isot imaget on ilman pehmennystä.

Chromium ja Vivaldi toimii, tämä uusi Chrome 85 lakkasi toimimasta, 84 vielä toimi ihan oikein.

:) :) :)

--

9
Hei,

Tämä uusin Chrome - Chrome/85.0.4183.83 Safari/537.36, ei tue minulla oletuksena antialiasta, en tiedä tukeeko ollenkaan, javascriptin kanssa.

Osaako joku tietää jotakin asiasta ?

--

10
Blockkaa,

Mitä palvelun tarjoajaa sitten sinä suosittelisit minulle ?

--

11
Maksaa liikaa,

Hmmh, olet oikeassa, minä otan nuo 5€ palvelimet ensin, sillä tuo OVH on skaalautuvat, jos kävijöitten määrää kasvaa, niin, voin skaalata isompaan palvelimeen sitten.

Minä otan kaksi 5€ palvelinta, niin, sitten on myös valmius heti skaalata jos kävijöitä tulee.

Mutta, oli hieno homma, kun OVH ei poistunut, minun valinnoistani, olen ollut onnellinen heidän palvelunsa kanssa.

:) :) :)

--

12
OVH-HOSTING.FI,

Nonni, nyt tuo OVH on laittana uudet sivustot, siellä, on nyt entistä parempia VPS palvelimia.

Minä aiemmin mainitsin, että, aion kokeilla contabo palvelimia, mutta, minä olen ollut niin tyytyväinen OVH kanssa, kuluneet vuodet, että, nyt kun heillä on uusi sivu ja uudet tuotteet, niin, ilman muuta jatkan heillä.

OVH on minun palvelun tarjoajani, olen heihin tyytyväinen.

Heillä on EU palvelu nyt - https://www.ovhcloud.com/en-ie/

Siellä on kaksi VPS palvelinta jotka kiinnostaa, tuo 10€ ja 20€, minä aion ottaa molemmat.

Aion laittaa kuva ja video lataukset, tuohon 10€ VPS:ään, ja sitten peli lataus, ja html sivu lataus ja tcp paketti siirrot, tuohon 20€ VPS:ään.

Toivon ja koen että ovat riittävät.

:) :) :)

--

13
2 Näyttöä,

Minulla on tällä hetkellä kaksi 27" fullhd näyttöä, minulla on kanssa ollut ongelma, että, toinen näyttö on hieman sivussa, taikka sitten molemmat, jos yrittää tasapainottaa näyttöasetelmia.

Minä olen ratkaissut ongelman, niin, että, minulla on tämä näyttö 1, niin, suoraan edessäni, tässä näytössä on kaikki tärkeä toiminta, ja sitten on tämä näyttö 2, pidän sitä hieman viisto asennossa, oikealla puolella sivussa, siinä näytössä, sitten on, minun kansio hakemistot taikka joissain mate työpöydissä, niin, minulla on molemmissa näytöissä, selain.

Minä tarvin kaksi näyttöä kun teen näitä testejä omilla lautapeleilläni, minulla on myös windows 7 kytkettävissä napin painalluksella käyttöön, minulla on sellainen KVM ( keyboard , Video , Mouse ) valinta laatikko, josta valita mitä näyttöä ja tietokonetta ja äänikorttia käyttää.

Mutta, minä pidän näyttöä 1, ihan suoraan edessä, ja näyttöä 2, pidän viistoon oikealla, pää näyttö 1, on kaikkeen tärkeään, ja sitten näyttö 2, on hakemisto selaamiseen, ja kaikkeen muistiinpanoon, ja piirto-ohjelmissa, gimp ja inkscape, käytän laajennettuja ikkunoita, jotka ulottuvat osin kumpaakin näyttöön, pidän näyttä 1 kanssa, piirto alueen ja sitten näyttö 2 puoleen, ulotan kaikki piirto valikot.

:) :) :)

--

14
Kysymys kuuluneen myös, että millaisella näytönohjaimella meinasit pyörittää näyttöjä ?

Eli tukeeko näyttis riittävästi pixeleitä ?

Hei,

Minulla on tällä hetkellä NVIDIA 730 GT, aion ostaa 100€ passiivi jäähy NVIDIA GT 1030 näytönohjaimen molempiin tietokoneisiini.

Minä olen jo yli 6 vuotta käyttänä pelkästään passiivi jäähy näytönohjaimia, cpu ja kotelo on kanssa aika hiljaisella pyörimis arvolla, meteliä on vain kun yli 2 cpu:ta käy kovilla prosenteilla.

:) :) :)

--

15
Tuumia,

Minä mietin että otan 4K tai 5K näytön pää näytöksi, ja sitten pidän fullhd näytön 27" siinä rinnalla, mahdollisesti molemmin puolin, minä aika ison pöytätilan aion varata.

Minä mietin IPS 4K 43" tai 49", tämä on sellainen 16:10 suurinpiirtein TV näyttö, verkkokaupassa oli alle tonnilla, niin, mietin tuollaista pää näyttöä ja sitten varmaan fullhd molemmin puolin.

Siinä kelpaa piirrellä lautapelejä ja suunnitella grafiikoita, ja vielä voi pelata sitten kavereitten kanssa linjapelejä, kun on kaksi - kolme näyttöä, ja minullahan on tässä työtilassa, vielä windows 7 kone, linuxin lisänä, siinä sitten toinen voi ladata ja pelata myös toinen samoja pelejä.

Minulla on ollut jotain kolme vuotta, tämä nykyinen kaksi fullhd 27" näyttöä, mutta, nyt nuo 4K alko houkutella kun ne alkaa olla kukkarolle sopivalla hinnallakin.

Tässä on 43" - https://www.verkkokauppa.com/fi/product/74552/mkkth/Philips-43PUS7304-43-Smart-Android-4K-Ultra-HD-LED-televisio?list=OZCYkR5rKENh2ypb5pNiW5rKbwiAmhnirwtgi4cDwiUApsi48oziAmXaqC99253csJo

Tässä on 49" - https://www.verkkokauppa.com/fi/product/24101/nmjjn/LG-49UN7100-49-4K-Ultra-HD-LED-televisio?list=OZCYkRirB61iAJ0JiAmzOhoW8vqC9l5iwCKcijK2Oiyt58NbWT1irBREiUApsh4Z3IQ

Tässä on 49" - https://www.verkkokauppa.com/fi/product/7778/nrksc/LG-49UN7400-49-4K-Ultra-HD-LED-televisio?list=OZCYkRirB61iAJ0JiAmzOhoW8vqC9l5iwCKcijK2Oiyt58NbWT1irBREiUApsh4Z3IQ

:) :) :)

--


16
Resoluutio ongelmat,

Minä mietin resoluutio ongelmana ->

 hiiri kursorin liikkuminen näytöllä, kun pikseleitä on enemmän, ja sitten hiiri kursorin koko, ja myös ikkunoitten yläbarit ja sivupalkit.

Nuo ongelmat varmaankin jotenkin on ratkottuna 4K ja 5K näytöillä.

:) :) :)

--


17
Hei,

Minulla on käytössäni kaksi fullhd näyttöä rinnakkain tällä hetkellä.

Mietin 4K tai 5K näytön ostoa, kuinka linux työpöytä toimii isojen resoluutioitten kanssa, onko hiiri vikkelä, entä kursori koko, entä nämä ikkunoitten yläbaarit ja selaimien tabit ?

Kuinka nuo toimii 4K ja 5K kanssa ? Onko kaikki resoluutio ongelmat jo ratkottuna esim. mate ja kde työpöydiltä ?

--

18
Yleistä keskustelua / Contabo palvelin vuokralle ..
« : 23.06.20 - klo:01.49 »
Hei,

Minä aion ottaa tämän contabo palvelimen, nyt heinäkuun aikana, minä aion pitää 3 OVH palvelinta, ja sitten 1 Contabo, jos jommalla kummalla on pitempää ongelmaa, niin, voin nopeasti sitten vaihtaa toimimaan toiselle.

--

Mitenkä tämä laskun maksu contabo kanssa, siinä on valintana tili maksu, jonka olen valinna, onko siinä viitenumero vai onko siinä kaikille yksilöllinen tilinumero.

En yhtään tunne saksan tili käyttöjä ja pankki tapoja, osaako joku kertoa, kuinka tuo contabo firman tilinsiirrot menevät, minä en tunne tili enkä pankki asioita euroopasta juurikaan.

Tämä OVH on ollut suomalaiselle tilille, ja suomesta minä nämä OVH palvelimet silloin tilasin, kun heillä vielä oli palvelu suomessa.

Mutta, mitenkä tämä Contabo kulkee tilinumeron kanssa, en halua käyttää luottokorttia ulkomaille ellei ole ihan pakko.

Osaako joku tietää ? En täysin ymmärtänyt mitä siellä contabo sivuilla luki.

Ovatko kansainväliset tilisiirrot samanlaisia kuin kotimaiset, tässä on kuitenkin kaksi EU maata kyseessä, suomesta saksaan.

:) :) :)

--

19
Hei,

Minä olen löytänä kokonaisen ura harrasteen linuxin kanssa, minun ei koskaan tarvitse huolehtia, milloin, jonkin tietyn ohjelman käyttöoikeus loppuu, taikka milloin loppuu tuki milloin mihinkin piirto- animaatio- video- ohjelmaan.

Linux mahdollistaa minulle oman rauhan kun kehittelen, oletan näet, että, linux jatkuu ainakin minun urani ajan.

On vaikeata käsittää että windows kanssa, voisi olla näin rentona ja onnellisena projektistaansa, päivämäärät olisivat paljon isommalla ajattelussa, windows puolella, tuo ohjelmien päivittäminen on monimutkaisempaa ja € vaativaa, minulla on Corel Draw ja useita muita piirto ja video ohjelmia, ja ne kaikki on ostettuna windows 7 kanssa vuosia sitten, niissä alkaa tuki loppua, linux puolella, gimp ja inkscape porhaltaa ihan kuten ennenkin, vaikka ovat olleet ihan saman ajan käytössä.

Ostin paljon videoedit ja piirtoohjelmia joskus 2014, mutta, en ole käyttänyt niistä mitään, ovat olleet vaan omistuksessa, jotta minulla on statusta mistä puhua kavereille, kaikki harrastaminen ja työ mitä olen tehnyt piirtoon, on ollut inkscape ja gimp kanssa.

:) :) :)

--

20
Hei,

Minulla on tämä minun lautapeliohjelmani, minä olen nyt säätänyt maksimi kursori koon 96x96, minun omaan ohjelmaani, kun minun resoluutio tuki on 8K.

Minä en huomaa, googlen ja vivaldin selaimissa, mitään ongelmaa, vaan kaikki kursori koot toimivat ihan oikein, Ubuntu 18.04.

Mitenkä nämä 96 kursorit toimivat sitten eri käyttöjärjestelmissä ja selaimissa ?

Mikä on maksimi kursori koko mikä windows ja macintosh ja linux tietokoneissa on nykyään, yritin googlata, mutta, en löytänä vastausta. :).

:) :) :)

--

Sivuja: [1] 2 3 ... 61