Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - HannuTapio

Sivuja: [1] 2 3 ... 17
1
Hei,

Olen Hannu Särö, olen ollut täällä foorumilla jo monta vuotta lautapeli aiheella, minä olen lautapelejä harrastava henkilö, käytän Linuxia kun rakennan lautapelejäni.

Minulla on siis jo monta vuotta ollut valmisteilla, nämä lautapelini, monen moista on tapahtuna, minä aloitin Java SE kanssa, ja vaihdoin sitten OpenJDK kanssa, ja kun Java Applet poistui, niin, vaihdoin sitten 2017, niin, Javascript ja HTML5 kieliin, ja näillä olen sitten nyt tänään.

Mutta, minä nyt ilmoitan, heille jotka ovat sivustoani ja lautapelejäni seuranna, niin, että, minä annan luvan puhua, minun sivustoa helsingin ykkös sivustona, ja mahdollisesti koko suomen ykkösenä, en ihan tarkkaan tiedä mitä kaikkea koko suomessa on.

Minulla on 32 lautapeliä linjalla, joista 17 on kahden tietokoneen netti live online lautapeliä, minun lautapelini ovat sotalautapeli teema idean mukaan.

Minulla oli iso bugi minun grafiikan säädöissäni, ja minulla on ollut vaikeuksia säätää väri sävyjä lautapeleihini, mutta, tämä bugi nyt löytyi ja korjasin sen, minun grafiikka on nyt ihan yhtä hyvää ja osin parempaa, mitä kaupallisissakin lautapeleissä.

Minä tänä vuonna esitän vielä 5 - 15 netti lautapeliä sivustolleni, jo nyt olevien 32 lisäksi.

Mutta, minä annan luvan puhua lautapelataanko.com linux rakennettua ja ylläpidettyä sivustoa helsingin ja mahdollisesti koko suomen ykkösenä, kiitos kaikille tuestanne.

Pyrin hyvät lautapelit rakentamaan, ja nämä rakentuvat siis ubuntulla ja kubuntulla ja olen käyttänyt myös linux minttiä.

Kiitos kaikista neuvoista tälle foorumille, mitä olen kysynyt linuxista, ja kiitos kun olen saanut olla täällä foorumilla.

:) :) :)

Tässä on helsingin ykkös lautapelisivusto, oman tulkinnan mukaan, jos ei ole, niin, laittakaa ykköseen linkki tähän ketjuun - https://www.lautapelataanko.com

Linuxilla voi ja onnistuu rakentamaan hienoja sivuja, jos en ole helsingin ykkönen, niin uskon että ainakin olen top-5 sivu.

:) :) :)

--

2
Hei,

Minulla on kolme palvelinta, ainakin yhdessä on nyt jokin ongelma, minulla on ramdrivessä tietoja, ja tänään kello 13-14 välillä minulla ainakin yksi tärkeä tiedosto ramdrivessä vaihtoi chmod arvoa.

Minulla oli teksti tiedosto johonka palvelin kirjaa kaikki kävijä tiedot, niin, tämä tiedosto on 13 - 14 välillä tänään vaihtana lue/kirjoita tilasta pelkkään lue tilaan.

En osaa tietää mistä on kyse, onko minun palvelin hakkeroitu ?

Tämä tiedosto on ramdrivessä, ja backup on /home kansiossa, se minun päivityksen yhteydessä kello 5:30-5:45 aina deletoidaan, ja sitten kun kone reboottaa ja ramdrive uudestaan käynnistyy, se kopioidaan takaisin ennalleensa varmuuskopiosta, ja lisänä aina sitten päivän mittaan 15 minuutin välein se sitten kopioidaan taas varmuuskopioon.

Lisänä tämä palvelimen teksti tiedosto on jatkuvasti avoinna caja tiedosto hakemisto ohjelmassa, minun omassa workstation kotikoneen näytössä.

Minä en tiedä kuinka monta teksti tiedostoa on vaihtana lue/kirjoita tilasta vain lue tilaan, ainakin yksi, ja tosi tärkeä, kun se laskee nämä minun kävijät, eli tuo minun kävijälaskuri teksti tiedosto.

Vaiko onko minulla sittenkin vain jokin oma huomaamaton right click tuossa cajan kanssa, sitten aiheuttana tilanteen.

--

3
Hei,

Onko sallittua linuxissa rakentaa javascriptillä .wav fileitä, nämähän eikö ne ole M$ tiedostomuotoa ?

Voiko linuxilla rakentaa tyhjästä .wav fileitä javascript käyttöön ? Onko nämä M$ fileitä, niitten wavien headeri on varmaankin sitten patenttia ?

--

4
Hei,

Minulla tuo AOv5.00+ ja POv3.00+ valmistui jo näille peruslaudoille ja kahdelle ekalle pilotit sarjan pelille ja toki myös muuhun perus toimintaan, minulla on nyt tilanne että pääsen sitten valikoimaan ihan jee tavalla mitä teen tästä eteenpäin, on jo hienoa lautaa linjalla ja lisää luvassa, minä mietin että tekisin bonus pelin taikka sitten alkaisin esittää näitä omia toisen maailmansodan ja kolmannen maailmansodan teeman lautoja, tässäpä miettimistä, mutta, hirmu mukavaa miettimistä, kun vihdoinkin on jotakin linjalla pelattavana.

--

Joo, minä varmaankin tässä ensin laitan linjalle "panssaroitu jalkaväki" ja "heidän kunniansa päivät" sotalautoja.

Tämä "HKP" sotalauta on toisen maailmansodan aikaisia divisioona ja rykmentti taisteluita euroopasta, balttia 41, normandia, ranska 40, puola 39, saksa länsirintama 44, saksa itärintama 44, jne ..
Tämä "PJ" sotalauta on toisen ja kolmannen maailmansodan aikaisia taisteluita euroopasta, laitan peliin noin 7 - 15 lautaa, en ihan vielä tiedä kuinka monta vaaditaan vaihtelevaan peliin, nämä ovat lähi karttaa jotakin 10 x 10 km euroopasta.

Peleissä pidetään hauskaa ja kivaa sotapelaamista kaverin taikka vieraan kanssa internetin kautta.

Tässä on ihan ekaa testi kuvaa "HKP" lautapelistäni -Tässä vielä isompi kuvakaappaus - https://www.lautapelataanko.com/videot/videogif_165.gif

Täällä voi käydä pelaamassa minun lautaa - http://www.lautapelataanko.com


Minä toivon tulevista vuosista runsasta sotalauta iloittelua, niin, suomen internettiin, kuin sitten myöhemmin vielä mahdollisesti lähi alueille EU maihin, ruotsi, balttia, ja vielä saksa ja puola, en aio kauemmas tätä itämerta lautojen kanssa kulkea, poikkeuksena ovat boardgamegeek ja javagaming foorumit, niiltä voi tulla pelaajia pelaamaan vaikka he asuisivat missä vaan.

:) :) :)

--

5
Hei,

Minulla on palvelinohjelma jossa voi pelata javascript asiakasohjelmalla mm. shakkia.

Mitenkä nämä free chess servers ?

Mitenkä nämä free chess serverit on tarkoitettu, onko ne kaikille vapaat vaiko vaan aina jollekkin tietylle shakki ohjelmalle ?

Onko sellaista suosittua yleistä chess serveriä johonka voi ottaa yhteyttä omalla ohjelmalla ?

--

6
Hei,

Minulla on päättynä ovh-hosting.fi kanssa, palvelin ja domain sopimukset, en ilmeisesti enää saa uusia heillä.

Mitä muita hyviä ja "halpoja" domain ja vps palvelin tarjoajia suomesta ja euroopasta löytyy ?

--

7
Hei,

Minulla on ubuntu 18.04 desktop ja yritän pitää dy.fi kanssa domain palvelinta, mutta, kaikki yhteydet aiheuttavat salasanan ja tunnuksen kyselyä, kuitenkaan mikään asettamani salasana ei käy ?

Miksi tulee salasana kysely, apache2 ja lamp asennus :)

--

8
Hei,

Minulla katosi google chromium ja google chrome selaimista näytönohjain kiihdytys, kun pelaa html5 + javascript pelejä.

Onko tämä johtuvaa minun näytönohjaimesta NVIDIA 610 - vaiko johtuuko tämä googlen mahdollisesta uudesta politiikasta poropietari ajureihin ?

Onko googlen selaimissa enää näytönohjain kiihdytystä html5 canvakselle NVIDIA kanssa ?

Mistä voi olla kyse NVIDIA vaiko google vaiko Ubuntu Mate 18.04 kernel itse ?


kuvasnap gpu - https://www.bittipankki001.com/kuvat/tempsnap_006.png
kuvasnap problems - https://www.bittipankki001.com/kuvat/tempsnap_007.png

--

9
Hei,

Minulla tuli uusi google chrome päivitys, ja se toi muutoksia, en ihan tarkkaan tiedä onko minulla epäonnistuna päivitys, vaiko onko tässä nyt sitten menty vähän taaksepäin kehityksessä.

Tuo html5 tuki ei näy olevan minun nvidia ajureilla täysin toimivaa, google chromen kanssa, chromium toimii ihan moitteetta.

Tässä on linkki minun HTML5 + javascript ohjelmaani, jos minä ajan sitä google chromen kanssa, niin tuo vie kohtuuttomasti tehoja ??

Linkki - https://hannupelaa.com/AsiakasOhjelma.html

Minulla aiemmin on jo pudonnut firefox niistä selaimista jotka täysin nvidia ajureilla tukevat html5 grafiikkaa, tämä on iso sääli jos google chrome lakkaa tukemasta ihan koko html + js grafiikkaa.

Minä en tiedä onko minun koneessa vikaa vaiko onko chrome päivittynyt huonompaan versioon nyt sitten ?

Voiko joku kommentoida tuota linkkiä chrome ja chromium selaimilla ? nyt tarvis vähän neuvoja.

Osaako joku kertoa mikä tuki chromesta on poistuna ? Minulla on nvidia 390.48 ajurit ja nvidia 610 näytönohjain linux ubuntu 18.04 matessa.

Voiko vika olla jossain muussa kuin google chromessa ? Onko nvidia ajureihin taikka ubuntu mateen tullut muutoksia ?

--

10
Multimedia ja grafiikka / Inkscape ja popup ikkunat ?
« : 16.07.18 - klo:21.29 »
Hei,

Minulla on uusin Ubuntu Mate ja siinä on sitten tämä mukana tullut Inkscape.

Minulla aina välillä, oikeastaan hirmu usein, tuo inkscape alkaa tehdä popup ikkunoita jotka ilmoittavat jostain python virheestä, onko tähän bugiin, mitään config fileen asetus ratkaisua ?

Taikka mitään muutakaan bugi korjausta ?

--

11
Hei,

Minulla on nämä minun lautapelisivustot, minä tahdon hieman kehittää tietämystäni.

Mitenkä tämä mahdollisuus, että, jos laitan kaikki tulevat lautapelini, aion yli 100 openjdk ja jscript lautapeliä esittää, niin, jos laitan ne open source.

Minå tahdon tilanteen jossa mikään viranomainen ei tule perumaan minun oikeuttani levittää open sourcea ja lisänä minä tahdon sen lisäksi että minä levitän open sourcea, niin, myös myydä sitä.

Minä olen sairaseläkkeellä, ja saan tienata 700e kk, ilman että eläke lakkaa, minä tämän aion kattaa open source myynnillä, vaikka samaan aikaan tarjoan samaa ilmaisena kuten kuuluu.

Mitenkä minun tulisi toimia, jos haluan että viranomaiset eivät kiellä open source levittämistäni, koskien yli 100 netti ja modeemi lautapeliäni ?? Jos haluan että lautapelini sitten kanssa jäävät open sourceen.

Kiitos,

Lisäys.
Minä mahdollisesti jatkan myös niin, että, nämä netti sivustoni ovat ei open sourcea, ja irralliset lautapelini sitten olisivat open sourcea.

--

12
Hei,

Image embed, eli, kuinka voisin laittaa css taikka html fileeseen kuvia, niin, että ne ovat ascii teksti muodossa ?

--

13
Hei,

Minulla on 3 palvelinta, ja minulla on tarve "filetransfer.sh" käskylle.

Eli, tavallinen .sh tiedosto "filetransfer.sh".

Minä tahtoisin laittaa kaksi parametria tähän tiedostonimen jälkeen, eli, näin - "sh filetransfer.sh /home/mundir/ /var/www/mundir/".

Tuo eka kansio on minun kotikoneella ja tuo toinen on minun palvelimessa, minä tarvitsen hieman neuvoja kuinka tuo "filetransfer.sh" tiedosto tulisi rakentaa.

Kiitos,

Mietin jotain näin -

Koodia: [Valitse]
"sshpass -p 'xxxxxxx' rsync -ah ??? ???"
Mitä noitten kahden kysymys merkin kohdalle tulee laittaa jotta skripti on toimiva ja osaa tietää sitten terminaalissa kirjatut kansiot ja tiedostot ?

Mitä kaikkea vaihtoehtoa tälläiseen on, aion rakentaa itselleni ihan mittavan skripti varaston, nyt kun minun palvelimet alkavat palvella muitakin kuin itseäni, voin ottaa vinkkejä vastaan, mitä kaikkea on hyvä laittaa skriptiin, kun on monta palvelinta. :)

--

14
Hei,

Minulla on lautapelejä sivustojeni lisenssissä seuraavaa tekstiä.

foorumi - lautapeliseura.fi : Täällä olen käymässä lautapeli aihe keskustelua ja elän omaa alaani harraste lautapelejä.
foorumi - maanpuolustus.net : Täällä voin käydä keskustelua sotapelieni, eri taktiikoista, ase tehoista, kampanjoista ja ajanjaksoista.
foorumi - ohjelmointiputka.net : Täällä voin käydä keskustelua, eri ohjelmoinnin ongelmista.
foorumi - ubuntu-fi.org : Täällä voin käydä keskustelua, Linux server ja workstation ohjelmista ja ongelmista.

Eli, minä olen neljällä eri foorumilla lautapelejä projektini kanssa, ja kiitän ihan oikeasti kun olen saanut käyttää foorumeita ja tahdon hieman palkita näitä foorumeita.

Minä aion laittaa graafisen linkin 920x50 px tuonne etusivulleni yläosaan, josta voi klik linkata sitten näille neljälle foorumille.

En, vielä tiedä mitenkä paljon minulla voi olla kävijöitä, mutta, minulla oli silloin 2011 - 2012 kun sivustot olivat viimeksi "aktiivisia", niin, noin 8000 kävijää vuodessa.

Mutta, jos halutte itse tehdä grafiikan tähän graafiseen linkkiin 920x50 px, niin, voin laittaa senkin sitten, mutta, jos ette, niin, voinko tehdä graafisen linkin tuosta sivuston yläosan "ubuntu suomi" grafiikasta ?

Lisäys.
Minä laitan tälläisen linkin -


--

Hannu Särö - www.lautapelisivusto.com

15
Hei,

Minulla on Apache palvelimessa, minulla on sekä TCP peli paketti että kuva siirtoja.

Minä mietin että kuinka minä tämän Apachen voisin säätää, niin, että, se huomioi kaikki siirrot, niin, kuvat kuin pelien tcp.

Minä en tiedä onko tämä automaattinen toiminta apachessa, mutta, mitenkä sellainen tilanne menee, jos on vaikka 20 tcp peli pakettia siirrossa, vaikka 1k jokainen ja sitten on kuva siirtymässä vaikkapa 1000k.

Voiko jotenkin apachen säätää, että, se osaisi siirtää kaikkia 21 konnektia, vaikkapa, niin, että vuoron perään 512 byteä, taikka jotain noin, kenties 1k kerralla aina jokaista vuoronperään.

En tiedä onko tämä automaattista apachessa, mutta, kuinka siirrot järjestäytyy kun on 20 pientä 1k siirtoa ja yksi iso 1000k.

??

--

16
Hei,

Minulla on nämä minun lautapelit valmistumassa, minulla puuttuu enää mylly ja ip1917 ja mp2312, niin, laitan sitten linjat.

Minä tahtoisin tietää voinko minä nämä jatkot sitten kun alan tehdä isompia lautoja, niin, voinko laittaa jokaiselle laudalle oman ketjun tuonne pelit aiheelle.

Minä tästä näistä valmistuvista eteenpäin, niin, sitten teen pelit yksitellen ja jokaiseen menee noin ½ - 3 kuukautta.

Voinko laittaa nämä isommat lautapelit jokaiselle oman ketjun joka sitten kestää tuon pari kuukautta, ne sitten laskevat listalla, en niihin enää uudelleen takaisin palaa. :)

:)

--

17
Hei,

Minulla on phpbb3 foorumi ohjelma käytössäni.

Mietin että mikä foorumi ohjelma olisi sellainen että se päivittyy itsestäänsä ja automaattisesti ?

--

18
Hei,

Minulla on muutama USB tikku, jonnekka tallennan koodi tilanteitani, eli, backuppaan javascript koodia.

Minulla on kaksi (2) 16G usb3 tikkua, ja nyt alkaa olla kertynä jo aika paljon koodia ja pelin grafiikkaa backupissa, minulla on enää 13G vapaana molemmissa.

Onko vaikeata asentaa usb tikulle pakkaava disk formaatti, minulla on nyt ext4, mutta,  tässähän ei ole pakkausta ollenkaan :).

--

19
Hei,

Minulla on palvelimessa Java TCP ohjelma, serversocket.

Tämä on minun JS pelien siirtojen tarkkailuun ja suorittamiseen.

Minun ongelmana on, että, tämä palvelinohjelma mitä yritän käynnistää crontabista, niin, sitten ilmeisesti käynnistyy oikein, mutta, JS ohjelmat eivät saa siihen yhteyttä ?

Minä käynnistän palvelin ohjelmani seuraavasti crontabissa - "45 2 * * * /usr/bin/java -Xmx5120m -jar /home/POv200/PalvelinOhjelma.jar"

Minä joudun aina käymään palvelimessa ja käynnistämään käsin uudestaan tämän palvelinohjelmani.

Mitä teen väärin taikka olen unohtana ?

--

20
Hei,

Laitan tähän ketjuun tulevan AOv5.00+ kanssa julkaistavat lautapelini.

Näitä pelejä tulee tähän samaan AOv5.00+ ohjelmaan, niin, että, näitten mukana olevien eri sivustojen kaikki pelit pelataan tästä samasta AsiakasOhjelmasta.

Tämä ensimmäinen versio sisältää, nyt, vain alkumenun, pyrin lisäämään peruslautaa ja meteori pilotit 2312 peliä, nyt ihan pian.

Mutta, menut ovat valmiina sivustoilla, täällä voi käydä kurkkaamassa -

http://www.lautapelisivusto.com
http://www.hannunpilotit.com
http://www.urossaro.com

Siintä voi valita mieluisan sivuston mitä katsoa, kaikista käynnistyy tämä sama näille kolmelle sivustolle tarkoitettu AsiakasOhjelma.

Minä siis lisään nyt ihan pian ekat lautapelit, ristinolla, reversi, tammi, mylly, shakki, eri variaatioin, nämä menee copy pastella tabletpelisivustolta, ja myös laitan tämän todella nopean valmistaa lautapelin "meteori pilotit 2312" linjalle myös.

Aion tehdä nyt 4 viikkoa ainakin, niin noin 5 tunnin rupeamia, joka arki päivä, laitoin päivä ohjelmaa itselleni.

Kiitos kaikille kun jaksatte seurata sivustojani. :)

:)

Lisäys.
Laitan vielä videosnappi linkkini - https://www.hannusaro.com/hannunpilotit/Etusivu.html?sivu=sivuston_videot

--

Sivuja: [1] 2 3 ... 17