Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - HannuTapio

Sivuja: [1] 2 3 ... 17
1
Hei,

Minulla on apache2 palvelimia, ja niillä on jokaisella hieman eri tarkoitus, minulla on kolme palvelinta.

Minulla on yksi kuva ja video palvelin.
Minulla on yksi javascript pelikoodin lataus palvelin.
Minulla on yksi HTML Etusivu ja TCP websocket palvelin.

Minulla on apache modeja asennettuna.

Nuo proxyt ja wstunnelit, sitten on bandwidth ja expires ja deflate, nämä ovat minusta ihan täysin riittäviä minulle, mutta, varmuuden vuoksi kysyn, onko jotain muuta joka voisi olla hyödyksi, yritin lukea sitä mod listaa mikä tuolla apache sivuilla on, mutta, en oikein kyennyt ymmärtämään että tarvitsen enää enempää, mitä nuo, mutta, niitä oli niin paljon niitä modeja että varmuuden vuoksi sitten vielä tässä kysyn, että, onko jokin modi tai useampi, mitä olisi hyvä laittaa tuollaisiin palvelimiin ?

:) :) :)

--

2
Hei,

Minulla on VPS palvelimessa, Java palvelinohjelma https websocket socketeille.

Olen osannut rakentaa toimivan kokonaisuuden, mutta, vielä pitäisi hieman säätää.

Minulla on seuraava käynnistys rivi palvelinohjelmaan.

Koodia: [Valitse]
java -jar -Xms555m -Xmx1234m PalvelinOhjelma.jar >> console.log 2>> error.log &

Tuo ohjaa console.log tiedostoon consoli ilmoitukset, ja error.log tiedostoon virheilmoitukset.

Kuinka tulisi tuota riviä muuttaa, niin, että, nuo console ja error fileet, olisi nimetty myös päiväyksen ja tunnin mukaan.

Eli kuten 2019_07_24_17_console.log ja vielä kuten 2019_07_24_17_error.log.

Olisi mukava jos fileet eivät milloinkaan keräisi yli tuntia tietoa.

:) :) :)

--

3
Hei,

Minulla on kolme palvelinta, joissa on ubuntu 16.04, ja lisänä on clamav turvana.

Minä tahtoisin tietää, onko mahdollista saada clamav päivän versioon mitenkään, sehän pitäisi olla siellä backports repository alueella.

Tämä seuraava teksti on tuolla clamav netissä -

The Ubuntu backports repository will contain the newest clamav version that has been at least lightly tested to work with that version. These packages can be installed by enabling the backports repository on your system.

Kuinka minä ubuntu serverissä enabloin tuon backports repositoryn ja tapahtuuko jotain muutakin minun serverille samalla, muuttuuko serveri epävakaammaksi jos käyttää backportteja ?

:) :) :)

Minulla on nämä kaksi riviä sources.listissä.

deb http://nova.clouds.archive.ubuntu.com/ubuntu/ xenial-backports main restricted universe multiverse
deb-src http://nova.clouds.archive.ubuntu.com/ubuntu/ xenial-backports main restricted universe multiverse

Onko minun backports enabled, miksi ei ole uusin clamav ?

--

4
Hei,

Ubuntulla on jokin virtuaali ohjelma joka toimii palvelimissa, sen sisällä voi käynnistää ohjelmia, kuten java server ohjelma, ja tämän java server ohjelman virheilmoitukset sitten tulostuvat tämän virtuaali tilan sisään jossa niitä voi kelata myöhemmin.

Mikä tämä ohjelma oli, vai onko niitä monia ?

Minulla oli ohjelma jo kerran käytössä muutamia vuosia sitten nopeasti, en siintä tuolloin innostuna, mutta, nyt tarvitsen kun nuo java server ohjelman virheilmoitukset pitäisi kaikki havaita.

:) :) :)

--

5
Hei,

Minulla on nyt valmistuna tämä "meteori pilotit 2312 - koiratappelu" lautapelini.

Lautapelissä on aurinkokunta aluksia jotka kamppailevat meteori avaruudessa, molemmilla pelaajilla on 15 avaruusalusta, joista 5 - 8 täytyy aina kerralla olla laudalla, jos on alle 5 alusta ja reservissä on vielä aluksia, niin, tietokone kutsuu itse uuden laudalle, voit myös itse kutsua aluksia, jos niitä on sinulla alle 8 laudalla kerralla.

Pisteitä saa osumista +1 ja kun tuhoaa +50, kun on reunassa kiinni menettää yhden pisteen ja hitpointin.

Hitpointteja kuluu aina kun alukseen tulee osumaa, jos hitpoint on nolla, avaruusalus räjähtää.

Peli aika on 99 tiksiä, jos jommalla kummalla pelaajalla on alle 4 alusta jäljellä, peli päättyy tämän pelaajan tappioon, jos molemmilla pelaajilla on alle 4 alusta jäljellä, pisteet ratkaisevat voittajan, pisteet ratkaisevat myös silloin kun aika loppuu ja aluksia on jäljellä molemmilla yli 3.

:) :) :)


Tässä on videokaappaus - https://www.lautapelisivusto.com/videot/mp2312_koiratappelu_001.mp4


Ja täällä voi käydä testaamassa ja pelaamassa. - https://www.lautapelisivusto.com

--

6
Hei,

Minulla on kolme palvelinta, tarvitsen kahteen apache säädön, niin, että maksimi lataajia voi olla 5000, kuinka tämä tulisi laittaa, ja kuinka paljon muistia voi kulua.

Minulla on seuraavasti ->

Koodia: [Valitse]
# prefork MPM
# StartServers: number of server processes to start
# MinSpareServers: minimum number of server processes which are kept spare
# MaxSpareServers: maximum number of server processes which are kept spare
# MaxRequestWorkers: maximum number of server processes allowed to start
# MaxConnectionsPerChild: maximum number of requests a server process serves

<IfModule mpm_prefork_module>
    ServerLimit           5120
StartServers 5
MinSpareServers   5
MaxSpareServers 10
MaxRequestWorkers   5120
MaxConnectionsPerChild   0
</IfModule>

# vim: syntax=apache ts=4 sw=4 sts=4 sr noet

Onko tuo oikein, vai täytyykö jotakin muutakin säätää ?

Minulla on myös se keepalive = off.

:) :) :)

--

7
Hei,

Tervetuloa pelaamaan - https://lautapelataanko.com

Tässä on vielä youtube video pelistäni - https://youtu.be/crrk06RvhNg


Moi, olen Hannu Särö, olen 48 vuotinen lautapeli indie helsingistä, minä olen ylläpitänyt netti lautapelejä sivustoa vuodesta 2014 aktiivisti, minä olen luvannut esittää noin 50 - 100 lautapeliä sivustolleni, tällä hetkellä on 33 lautapeliä yhden linjan peliin ja 18 lautapeliä live online kahden linjan peliin.

Minulla taisi äsken valmistua tämä IP1917 lautapelini, minulla on pelissä kaksi moodia, pistepeli ja koiratappelu.

Tämä pistepeli on pisteillä pelaamista ja voittaja on se kumpi kerää enemmän osumia vastukseen.

Tämä koiratappelu on hitpointeilla peliä, osumista saa yhden pisteen ja tuhotuista koneista 10 pistettä, mutta, jos vähentää peli ajalla vastuksen koneet kahteen taikka vähempään, niin, voittaa pelin.

--

Kuvasnap ---

Laitoin tähän uuden ketjun jossa voi jutella pelistäni, peli toimii siis yhdellä koneella testiin ja myös netin kautta peliin toisia tietokoneita vastaan.

Minä korjaan mahdolliset bugit sitten heti kun ne löytyy, minulla perinteisesti menee viikko tai kaksi kunnes kaikki toimii ihan 100%.

Lisää koneita voi kutsua siinä koiratappelu pelissä, aina kun on alle 6 konetta laudalla, siinä on ruudun alareunassa ne mikrofoni kuvat, niitä näpäyttämällä tulee uusi kone laudalle.

Olisi mukavaa jos joku testaisi kaverinsa kanssa, :) :) :).

:) :) :)

--

8
Hei,

Minulla on runsaasti tiedostoja, kuva ja koodi, olen tähän asti backupannut ne rsync avulla, minulla on sh script joka tekee kellon ajan mukaan uuden hakemiston ja sitten tallentaa sinne kaikki tiedostot.

Tiedän kuitenkin että on backup ohjelmia, joissa on toimintana että samoja tiedostoja ei uudelleen tallenneta kovalevylle, en ihan tarkkaan tiedä onko hyvä käyttää tälläistä ohjelmaa, jos kovalevylle sitten tulee vika jonkin tärkeän tiedoston kohdalla, niin, sehän on siellä backupeissa vain kerran tallennettuna, olen käyttänä tätä kaikki tiedostot uudelleen backuppia rsyncin kanssa tähän asti, koska jos jokin tärkeä kohta hajoaa backup ohjelmasta, sen tallenteesta, taikka kovalevyltä.

Mutta, nyt kiinnostaa testata jotakin backup ohjelmaa, joka tallentaa vain muuttuneet tiedostot uudelleen, ja sellaista ohjelmaa jossa on aika vedoksia, joita voi palauttaa sitten aina päivämäärän mukaan.

Mikä sopisi minulle backup ohjelmaksi ?

Olen tämän jo kerran tainnut kysyä, mutta, olen käyttänä tätä rsync käskyä tähän asti.

:) :) :)

--

9
Hei,

Olen Hannu Särö, olen ollut täällä foorumilla jo monta vuotta lautapeli aiheella, minä olen lautapelejä harrastava henkilö, käytän Linuxia kun rakennan lautapelejäni.

Minulla on siis jo monta vuotta ollut valmisteilla, nämä lautapelini, monen moista on tapahtuna, minä aloitin Java SE kanssa, ja vaihdoin sitten OpenJDK kanssa, ja kun Java Applet poistui, niin, vaihdoin sitten 2017, niin, Javascript ja HTML5 kieliin, ja näillä olen sitten nyt tänään.

Mutta, minä nyt ilmoitan, heille jotka ovat sivustoani ja lautapelejäni seuranna, niin, että, minä annan luvan puhua, minun sivustoa helsingin ykkös sivustona, ja mahdollisesti koko suomen ykkösenä, en ihan tarkkaan tiedä mitä kaikkea koko suomessa on.

Minulla on 32 lautapeliä linjalla, joista 17 on kahden tietokoneen netti live online lautapeliä, minun lautapelini ovat sotalautapeli teema idean mukaan.

Minulla oli iso bugi minun grafiikan säädöissäni, ja minulla on ollut vaikeuksia säätää väri sävyjä lautapeleihini, mutta, tämä bugi nyt löytyi ja korjasin sen, minun grafiikka on nyt ihan yhtä hyvää ja osin parempaa, mitä kaupallisissakin lautapeleissä.

Minä tänä vuonna esitän vielä 5 - 15 netti lautapeliä sivustolleni, jo nyt olevien 32 lisäksi.

Mutta, minä annan luvan puhua lautapelataanko.com linux rakennettua ja ylläpidettyä sivustoa helsingin ja mahdollisesti koko suomen ykkösenä, kiitos kaikille tuestanne.

Pyrin hyvät lautapelit rakentamaan, ja nämä rakentuvat siis ubuntulla ja kubuntulla ja olen käyttänyt myös linux minttiä.

Kiitos kaikista neuvoista tälle foorumille, mitä olen kysynyt linuxista, ja kiitos kun olen saanut olla täällä foorumilla.

:) :) :)

Tässä on helsingin ykkös lautapelisivusto, oman tulkinnan mukaan, jos ei ole, niin, laittakaa ykköseen linkki tähän ketjuun - https://www.lautapelataanko.com

Linuxilla voi ja onnistuu rakentamaan hienoja sivuja, jos en ole helsingin ykkönen, niin uskon että ainakin olen top-5 sivu.

:) :) :)

--

10
Hei,

Minulla on kolme palvelinta, ainakin yhdessä on nyt jokin ongelma, minulla on ramdrivessä tietoja, ja tänään kello 13-14 välillä minulla ainakin yksi tärkeä tiedosto ramdrivessä vaihtoi chmod arvoa.

Minulla oli teksti tiedosto johonka palvelin kirjaa kaikki kävijä tiedot, niin, tämä tiedosto on 13 - 14 välillä tänään vaihtana lue/kirjoita tilasta pelkkään lue tilaan.

En osaa tietää mistä on kyse, onko minun palvelin hakkeroitu ?

Tämä tiedosto on ramdrivessä, ja backup on /home kansiossa, se minun päivityksen yhteydessä kello 5:30-5:45 aina deletoidaan, ja sitten kun kone reboottaa ja ramdrive uudestaan käynnistyy, se kopioidaan takaisin ennalleensa varmuuskopiosta, ja lisänä aina sitten päivän mittaan 15 minuutin välein se sitten kopioidaan taas varmuuskopioon.

Lisänä tämä palvelimen teksti tiedosto on jatkuvasti avoinna caja tiedosto hakemisto ohjelmassa, minun omassa workstation kotikoneen näytössä.

Minä en tiedä kuinka monta teksti tiedostoa on vaihtana lue/kirjoita tilasta vain lue tilaan, ainakin yksi, ja tosi tärkeä, kun se laskee nämä minun kävijät, eli tuo minun kävijälaskuri teksti tiedosto.

Vaiko onko minulla sittenkin vain jokin oma huomaamaton right click tuossa cajan kanssa, sitten aiheuttana tilanteen.

--

11
Hei,

Onko sallittua linuxissa rakentaa javascriptillä .wav fileitä, nämähän eikö ne ole M$ tiedostomuotoa ?

Voiko linuxilla rakentaa tyhjästä .wav fileitä javascript käyttöön ? Onko nämä M$ fileitä, niitten wavien headeri on varmaankin sitten patenttia ?

--

12
Hei,

Minulla tuo AOv5.00+ ja POv3.00+ valmistui jo näille peruslaudoille ja kahdelle ekalle pilotit sarjan pelille ja toki myös muuhun perus toimintaan, minulla on nyt tilanne että pääsen sitten valikoimaan ihan jee tavalla mitä teen tästä eteenpäin, on jo hienoa lautaa linjalla ja lisää luvassa, minä mietin että tekisin bonus pelin taikka sitten alkaisin esittää näitä omia toisen maailmansodan ja kolmannen maailmansodan teeman lautoja, tässäpä miettimistä, mutta, hirmu mukavaa miettimistä, kun vihdoinkin on jotakin linjalla pelattavana.

--

Joo, minä varmaankin tässä ensin laitan linjalle "panssaroitu jalkaväki" ja "heidän kunniansa päivät" sotalautoja.

Tämä "HKP" sotalauta on toisen maailmansodan aikaisia divisioona ja rykmentti taisteluita euroopasta, balttia 41, normandia, ranska 40, puola 39, saksa länsirintama 44, saksa itärintama 44, jne ..
Tämä "PJ" sotalauta on toisen ja kolmannen maailmansodan aikaisia taisteluita euroopasta, laitan peliin noin 7 - 15 lautaa, en ihan vielä tiedä kuinka monta vaaditaan vaihtelevaan peliin, nämä ovat lähi karttaa jotakin 10 x 10 km euroopasta.

Peleissä pidetään hauskaa ja kivaa sotapelaamista kaverin taikka vieraan kanssa internetin kautta.

Tässä on ihan ekaa testi kuvaa "HKP" lautapelistäni -Tässä vielä isompi kuvakaappaus - https://www.lautapelataanko.com/videot/videogif_165.gif

Täällä voi käydä pelaamassa minun lautaa - http://www.lautapelataanko.com


Minä toivon tulevista vuosista runsasta sotalauta iloittelua, niin, suomen internettiin, kuin sitten myöhemmin vielä mahdollisesti lähi alueille EU maihin, ruotsi, balttia, ja vielä saksa ja puola, en aio kauemmas tätä itämerta lautojen kanssa kulkea, poikkeuksena ovat boardgamegeek ja javagaming foorumit, niiltä voi tulla pelaajia pelaamaan vaikka he asuisivat missä vaan.

:) :) :)

--

13
Hei,

Minulla on palvelinohjelma jossa voi pelata javascript asiakasohjelmalla mm. shakkia.

Mitenkä nämä free chess servers ?

Mitenkä nämä free chess serverit on tarkoitettu, onko ne kaikille vapaat vaiko vaan aina jollekkin tietylle shakki ohjelmalle ?

Onko sellaista suosittua yleistä chess serveriä johonka voi ottaa yhteyttä omalla ohjelmalla ?

--

14
Hei,

Minulla on päättynä ovh-hosting.fi kanssa, palvelin ja domain sopimukset, en ilmeisesti enää saa uusia heillä.

Mitä muita hyviä ja "halpoja" domain ja vps palvelin tarjoajia suomesta ja euroopasta löytyy ?

--

15
Hei,

Minulla on ubuntu 18.04 desktop ja yritän pitää dy.fi kanssa domain palvelinta, mutta, kaikki yhteydet aiheuttavat salasanan ja tunnuksen kyselyä, kuitenkaan mikään asettamani salasana ei käy ?

Miksi tulee salasana kysely, apache2 ja lamp asennus :)

--

16
Hei,

Minulla katosi google chromium ja google chrome selaimista näytönohjain kiihdytys, kun pelaa html5 + javascript pelejä.

Onko tämä johtuvaa minun näytönohjaimesta NVIDIA 610 - vaiko johtuuko tämä googlen mahdollisesta uudesta politiikasta poropietari ajureihin ?

Onko googlen selaimissa enää näytönohjain kiihdytystä html5 canvakselle NVIDIA kanssa ?

Mistä voi olla kyse NVIDIA vaiko google vaiko Ubuntu Mate 18.04 kernel itse ?


kuvasnap gpu - https://www.bittipankki001.com/kuvat/tempsnap_006.png
kuvasnap problems - https://www.bittipankki001.com/kuvat/tempsnap_007.png

--

17
Hei,

Minulla tuli uusi google chrome päivitys, ja se toi muutoksia, en ihan tarkkaan tiedä onko minulla epäonnistuna päivitys, vaiko onko tässä nyt sitten menty vähän taaksepäin kehityksessä.

Tuo html5 tuki ei näy olevan minun nvidia ajureilla täysin toimivaa, google chromen kanssa, chromium toimii ihan moitteetta.

Tässä on linkki minun HTML5 + javascript ohjelmaani, jos minä ajan sitä google chromen kanssa, niin tuo vie kohtuuttomasti tehoja ??

Linkki - https://hannupelaa.com/AsiakasOhjelma.html

Minulla aiemmin on jo pudonnut firefox niistä selaimista jotka täysin nvidia ajureilla tukevat html5 grafiikkaa, tämä on iso sääli jos google chrome lakkaa tukemasta ihan koko html + js grafiikkaa.

Minä en tiedä onko minun koneessa vikaa vaiko onko chrome päivittynyt huonompaan versioon nyt sitten ?

Voiko joku kommentoida tuota linkkiä chrome ja chromium selaimilla ? nyt tarvis vähän neuvoja.

Osaako joku kertoa mikä tuki chromesta on poistuna ? Minulla on nvidia 390.48 ajurit ja nvidia 610 näytönohjain linux ubuntu 18.04 matessa.

Voiko vika olla jossain muussa kuin google chromessa ? Onko nvidia ajureihin taikka ubuntu mateen tullut muutoksia ?

--

18
Multimedia ja grafiikka / Inkscape ja popup ikkunat ?
« : 16.07.18 - klo:21.29 »
Hei,

Minulla on uusin Ubuntu Mate ja siinä on sitten tämä mukana tullut Inkscape.

Minulla aina välillä, oikeastaan hirmu usein, tuo inkscape alkaa tehdä popup ikkunoita jotka ilmoittavat jostain python virheestä, onko tähän bugiin, mitään config fileen asetus ratkaisua ?

Taikka mitään muutakaan bugi korjausta ?

--

19
Hei,

Minulla on nämä minun lautapelisivustot, minä tahdon hieman kehittää tietämystäni.

Mitenkä tämä mahdollisuus, että, jos laitan kaikki tulevat lautapelini, aion yli 100 openjdk ja jscript lautapeliä esittää, niin, jos laitan ne open source.

Minå tahdon tilanteen jossa mikään viranomainen ei tule perumaan minun oikeuttani levittää open sourcea ja lisänä minä tahdon sen lisäksi että minä levitän open sourcea, niin, myös myydä sitä.

Minä olen sairaseläkkeellä, ja saan tienata 700e kk, ilman että eläke lakkaa, minä tämän aion kattaa open source myynnillä, vaikka samaan aikaan tarjoan samaa ilmaisena kuten kuuluu.

Mitenkä minun tulisi toimia, jos haluan että viranomaiset eivät kiellä open source levittämistäni, koskien yli 100 netti ja modeemi lautapeliäni ?? Jos haluan että lautapelini sitten kanssa jäävät open sourceen.

Kiitos,

Lisäys.
Minä mahdollisesti jatkan myös niin, että, nämä netti sivustoni ovat ei open sourcea, ja irralliset lautapelini sitten olisivat open sourcea.

--

20
Hei,

Image embed, eli, kuinka voisin laittaa css taikka html fileeseen kuvia, niin, että ne ovat ascii teksti muodossa ?

--

Sivuja: [1] 2 3 ... 17