Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - HannuTapio

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 63
21
Hei,

Minulla on MSX pelit ollut tärkeitä kokemuksia elämässäni, nyt on sitten myös netissä saatavilla varmaankin kaikki nuoruuden retro MSX pelit.

Minulla on tässä idea joka on hyvä ja mukava toteuttaa ja parantaa myös netti selaamista samalla, kun tämä idea on selaimessa toiminnassa.

Tässä kuvasnap -

https://www.bittipankki001.com/kuvat/tempsnap_142.webp

Siinä on tuo MSX sivusto jossa voi pelata MSX pelejä 80 luvulta.

Minulla on siinä google chrome selain, tuossa chromessa voi laittaa yläpalkkiin omia linkkejä, minä olen laittana MSX pelit käynnistymään ja latautumaan tuolta chrome yläpalkista.

Mikään ei estä tekemästä samaa, myös DOS ja C64 ja Amiga ja myös muille retro peleille.

Minulla on mukava MSX kokoelma tuossa yläpalkissa.

Hyvää retro pelaamista selaimessa, nämä nyky koneet ovat jo niin nopeita, että, voi pelata mukavasti myös selaimessakin.

:) :) :)

--

22
Ohjeita,

Joo, kiitos kun täydensit ohjetta, minulla toimii nyt ihan ok kaikki kolme ohjaintani, minulla on kaksi normi padia ja sitten tämä yksi arcade pad, minä mietin että ostan vielä yhden sellaisen klassikko ohjaimen, jollainen oli se punainen tikku jossa pallo nuppina tikussa.

En koe kiinnostusta auto ohjaimiin tai näihin lentotikkuihin, olen aika perus klassikko pelaaja, pelaan vanhoja MSX pelejä ja sitten tux autopeliä ja sitten näitä minun omia pelejäni.

Mutta, kiitos kun täydensit ohjetta, nyt toimii kaikki minulla ihan täysin kuten odotankin että toimii.

Kiitos,

:) :) :)

--

23
Hienoa,

Hei hienoa, se lähti sillä "mapping" avulla, minulla tuo gamepad, niin, löytää nämä retro peli liikkumiset 5 ja 6 akseleilla, vaihdoin nämä 5 ja 6 akselit 1 ja 2 kohtiin.

Nyt toimii, ihan koko gamepad.

Mutta, gamepad ei taida olla kovinkaan laadukas, en ihan tunne mitä kaikkea on, mutta, varovasti epäilen että on laadukkaampaa ohjainta.

Mutta, kiitos, kyllä tällä varmaankin MSX pelejä pelaa ihan hyvin.

Kiitos,

:) :) :)

--

24
Hei,

Ostin retro pelejä varten tollasen arcade gamepadin, siinä on tikku ja monta nappia.

Linkki - https://www.verkkokauppa.com/fi/product/77216/mhbvd/Hori-Fighting-Stick-Mini-peliohjain-Switch-PC?list=OZCYkR5XW2g5gWNtqyVYnYW7CkMLe1vS

Toimii Windowsin kanssa, mutta, ei täysin Linuxissa, onko mitään ohjeita millä gamepad toimisi kokonaansa, ohjaus ei toimi, hyppy toimii ?

:) :) :)

--

25
Pitkä oli viestisi,

Olen 51 nyt lokakuussa.

Bannit sain maanpuolustus foorumille, niin, että, ensin kysyin heiltä luvan kirjoittaa lautapeleistäni iltavapaa alueelle, kun sain luvat, aloin kirjoittaa, mutta, he sitten mainonnasta taisivat antaa bannit, en ihan muista enää, heillä ei ollut sellaista projektit aluetta ainakaan tuolloin, iltavapaa alueella kirjoitin, taisin mainonnasta saada bannit, eli spammaus.

Minä olen realimaailmassa, minulla on sivusto jossa voi pelata, olen viranomaisten kanssa puhunut sivustoni lainvoimaisuuden, ja se on laillinen, jos sivustoni on viranomaisten kanssa puhuttu lailliseksi, niin, se on realimaailmaa.

Minun alkuperäinen idea oli olla suomi lautapelimaailmalle samankaltainen henkilö mitä Mauri Kunnas on suomen sarjakuvamaailmalle, tämä oli minun tavoite ja unelma, mutta, olen nyt sairaseläkkeellä ja minulla on tuloraja 830€ kk suurinpiirtein, jotenka suunnitelma on nyt sitten "hobby boardgame indie".

Minulla ensimmäiset myynti pelit tulevat ajan kanssa, mutta, ne ovat ihan näitä samoja ilmaispelejä, nämä ilmaispeli lisenssit sallivat myös ilmaispelien myynnin, nämä lisenssit mitä suomi on hyväksynyt, minulla on oma lisenssi, mutta, minä myyn näitä samoja ilmaispelejä java versioin, niitä voi ilmaisena pelata minun sivustoillani, ja sitten ostaa omaksi kotiin, koti versiota voi pelata myös kaveria vastaan, ei ole pakko tulla minun palvelimilleni.

:) :) :)

--

26
Copyrights,

Toki minä pidän copyrightit omiin peleihini, ja valvon niitä siinä vaiheessa, kun joku tulee sanomaan, että, et voi käyttää tuollaista grafiikkaa, koska me käytämme, muuten annan ihmisten tehdä samankaltaista, ihan RGBA kopioida en anna, olen yhteydessä viranomaisiin, kun rakennan sivustoani, KAVI ja Viestintävirastokin ja tarvittaessa Poliisi.

Mutta, kaikki voi tehdä samankaltaista grafiikkaa, mitä minä, ei haittaa ..

Siintä on montaa mielipidettä, kun Linuxin kanssa rakentaa Copyrighteja itselleensä.

:) :) :)

Lisäys.
Minulle Suominetti ja Lautapelimaailma ja Linuxmaailma ja muut käyttämäni ilmaisut, ovat ihan tavallisia sanoja joita käytän.

--

27
Suomi netti,

Suomi netti on minulle se paikka joka on suomenkielinen ja tarkoitettu suomea puhuville ja kirjaaville.

Kotimaiset harrastajat ja yrittäjät ovat suomi netissä, minulla on esim. lisenssi joka sallii pelaamisen vain suomen alueella, jotenka olen suomi netissä lautapelien kanssa.

Suomi netti turvaa esim. minun lautapelejäni, englannin ja yhdysvaltain ja muittenkin maitten oikeusviranomaisilta, esim. copyright asioissa, minun lisenssi rajaa käytön suomi nettiin, suomen alueelle ja suomen lakien piiriin.

:) :) :)

--

28
Lautaa,

Minäkin liityin hobbo laute peli skeneen ja shakki pelini on EU ja NATOn hyväksymä ja paras:
http://95.216.216.212/lpelit/

Sinulla on hieno lauta, mitenkä sinä _PETE_ yleisesti pidät laudoista, onko sinulla kiinnostusta Lautapelimaailmaamme, Suomi netti tarvitsee lautapelisivuja ja lautapelisuunnittelijoita, jotta me saamme toimivan kulttuurin aikaan, olisi mukava jos eri kaupungeissamme olisi eri sivuja ja suunnittelijoita, ja kunnissa myös, tule mukaan kehittämään suomi nettiä, netti lautojen kanssa, ja muille myös samat pyynnöt.

Kävinpä vuosien jälkeen Hannun sivustolla ja vaikutti ettei oikeastaan mikään ollut muuttunut.
-Sivustot latautuvat todella hitaasti. Kärjistän voisi sanoa, että samassa ajassa lataisi ja asentaisi Ubuntun ;)
-Itse shakki ei oikestaan toiminut sen paremmin kuin viimeksikään. Nyt lauta meni jonkin "hiiri klikin" takia puolittain pelialueen ulkopuolelle, eikä ainakaan minun kulttuurilla saanut sitä takaisin.

Hei, sivustot on rakentuna jo joskus 2014 ulkoasun puolesta suurinpiirtein, kevyitä muutoksia ollut, sivustot latautuvat sen mukaan, minkälainen tietokone käyttäjällä on, shakki toimii minulla ilman bugeja, minulla on muutama keskeneräisyys "heidän kunniansa päivät, 2ms" lautapelissäni, mutta, minulla ei ole bugeja muuten tällä hetkellä, myöskin firefox on ilman täyttä tukea, mutta, muuten kaikki toimii, google, edge, safari, vivaldi, opera kanssa.

Lautaa voi liikuttaa ruudulla, oikealle hiiri napilla.

Jos nyt haluat jotain lautapeli-ideaa, vaikka Linuxille, niin kehitä Suomen kansalaissodasta peli, mielenkiinnolla odotan, minkälainen siitä tulee ja mistä näkokulmasta. Niitä ei ole paljoa tullut vastaan, taitaa joitain olla tehtynä.

Olen osin suomen ruotsalainen ja muutakin, ja en ole ihan oikein tähän vanhaan kansaan kuuluva, nämä minun lautapelivalintani ovat hieman kansainvälisiä, en tehnyt esim. jatkosodasta tuota ilmojein pilotit peliäni, ja "heidän kunniansa päivät, 2ms" ei taida sisältää suomi skenaarioita, tämä koska haluan että ne suomalaiset jotka kokevat enemmän kiintymystä kotimaahan omanaansa, ja sitten ovat enemmän sitä vanhaa kansaa, josta niin suomessa puhutaan, voivat rakentaa nämä kotimaiset lautapelit sitten, aion jatkossakin jatkaa kansainvälisellä linjalla laudoissani, vain kevyesti aion rakentaa Suomi lautaa, olen kyllä ihan suomalainen, mutta, en ole sitä vanhaa kansaa, minä annan vanhan kansan rakentaa nämä ihan suomi pelit, talvisota, jatkosota, kansalaissota, jne .. .

--

Minä toivon että tulisi myös muita suunnittelijoita rakentamaan lautaa lisää nettiin, meillä ei ole käytännössä suomessa tällä hetkellä, tätä ihmisryhmää "kotimaisten netti lautapelien pelaajat", joka sitten tekisi arvioita ja valintoja mitä sitten pelaakaan ja missä sitten pelaakaan.

:) :) :)

--

29
Hei,

Minulla on jo vakaa asema suomen lautapelimaailmassa, sitä on nuorempia henkilöitä jotka kokevat että heidän älykkyytensä kehittyy, kun ovat erimieltä minun kanssani ei siinä mitään, ongelma on kun he pyrkivät hieman poistamaan minua netistä, minä tahdon viihtyä suomi netissä, kuten muutkin.

Älykkyys ei ole sitä että ollaan erimieltä ihmisten kanssa, älykkyys on sitä että kaikki tietää samat asiat.

Minä olen lautapeli indie, ja pyrin kehittämään suomen netti lautapelimaailmaa, jotta meillä on sama kulttuuri mitä on saksassa, ranskassa ja englannissa, kulttuuri jossa on kotimaisia netti lautapelejä ja lisänä sellainen 250 000 - 500 000 ihmistä käsittävä ihmisryhmä "kotimaisten netti lautapelien pelaajat", toivon että tämä ihmisryhmä rakentuu jo pian, ja tulisi paljon muitakin netti lautapelejä sivuja ja netti lautapeli suunnittelijoita mukaan.

Eli, en ainoastaan pyri itse rakentamaan nettiin lautapelejä, pyrin myös käynnistämään tämän ihmisryhmän "kotimaisten netti lautapelien pelaajat" ja lisänä kotimaisten netti lautapelien pelaamisen, suomi netissä, tämmöinen kotimainen kulttuuri on itsestään selvää jo maailmalla, yritän sitä kulttuuria käynnistää myös suomeen.

Ei siinä kansainvälisessä pelaamisessakaan mitään vikaa ole, on vain se mukava olo, kun oma maa voi voittaa jotain, ihan kuten urheilussakin, myös kulttuurissa kilpaillaan, ja suomen netti lautapelimaailma on ihan olematon tällä hetkellä, sitä täytyy kehittää ja paljon.

Maailmassa on toki vielä paljon tekemättömiä lautapelejä, kuten tuo "ilmojein pilotit 1917" oli, ei suomessa ole koskaan sellaista ennen julkaistu, saatika sitten moneen kertaan, eteenkin suomi lautapelikulttuuri on vielä kovin nuori, on paljon tekemättömiä lautoja, tässä on linkki blogiini, siellä on suomessa ennen julkaisematon lauta "heidän kunniansa päivät, 2ms" - https://lautapelimestari.com/Etusivu.html?sivu=hkp_i .

Ja Nato kantani johtuu lähihistoriasta ja huolesta että EU ei riitä turvaamaan suomen television ja lehdistön jatkoja, uskon kyllä että EU ranskan avulla riittää, mutta, en ole ihan varmana asiasta, en halua palata samaan mitä oli 70 ja 80 luvuilla, ja osin vielä 90 luvullakin ja vielä ajoittain näinä päivinä, Nato on se joka turvaa suomen lehdistön ja television, ei vasemmistoliitto tai vihreät tai edes ranska.

:) :) :)

Lisäys.
Minun blogi on tässä https://lautapelimestari.com sivustossa, sieltä löytyy niitä vaaka imageja joissa lukee "tästä hiiri klik", niin, voi lukea sitten imagen tekstin mukaisen blogi kirjoituksen.

Tässä on linkki minun parhaaseen peli blogiini - https://lautapelimestari.com/Etusivu.html?sivu=ip1917

--

30
Hei,

Moi, olen Hannu Pelisärö, olen Linux lautapelejä indie, minä esitän joka vuosi 0-3+ lautapeliä ja bonuspeliä sivustoilleni.

Minä olen oman tietoni mukaan ainoa aktiivi Linux indie suomessa, voiko joku korjata minun käsitystäni, olisi mukava tietää mitä muita inkkareita on suomen linux maailmassa.

Kuka tietää mitä inkkareita suomen linux maailmassa on tekemässä meille pelejä, onko mitään sivustoja tai blogeja ?

:) :) :)

Minä lisäksi tahtoisin puhua suomen linux maailmassa, lautapeleistäni ja bonuspeleistäni, aina kun niitä valmistuu, mitenkä tämän voisi järjestää ?

--

31
Audacity,

Onko sitä taas turvallinen käyttää, minä luin tuon ensimmäisen englanninkielisen linkin tuosta yltä.

Audacity on minulle juuri se ohjelma, jota käytän ihan joka ääniefektiin mitä käytän eri ohjelmissani.

Onko se taas turvallinen linuxissa, ainakin tuo ylläoleva eka linkki niin sanoi ?

Linux on minulle se koko paketti jossa kehitän pelejä, grafiikka, äänet, ohjelmointikielet, ohjelmointieditorit, ihan kaikki ..

On Linux maailma aika kumma, ilman jos ei pysty editoimaan ääni efektejä turvallisesti, ilman spy vaaraa..

Minä olin Audacityn jo poistanut, mutta, asennan nyt sitten takaisin. :) ..

:) :) :)

--

32
Hei,

Minulla on ongelma sitten vielä toiset palvelimen käyttäjät, en voi poistaa muitten käyttäjien selainten cachea käytöstä ?

Minä tuon Apachen kanssa osasin hyvin tämän expires moduulin, tässä nginx kanssa vähän on vaikeata ?

En tiedä mikä käsky kohta puuttuu ?

:) :) :)

--

33
Hei,

Minulla on uusi asennus NGINX palvelinohjelmasta, olen siihen ihan tyytyväinen, ja se taitaa olla netin paras valinta tällä hetkellä.

Minulla on ohjeessa lukenut, tuo expires -1; niin, että se riittäisi, siihen että cache ei ole käytössä, kuitenkin minulla on cachea kun lataan sivuja.

Minulla on kuvia jotka eivät päivity vaikka olen vaihtana niitä palvelimessa, ne näkyvät silti selaimessa vanhoina edellisinä kuvina, vaikka on tuo expires -1;

Mitä teen huonosti ? Jokin käsky varmaankin unohtuna, expires lisäksi jotain ?

Minä kaiken mieluiten tahtoisin asetuksen, joka lataa dataa, vain jos palvelimessa ja selaimessa on eri dataa, kuinka tuollainen ?

:) :) :)

--

34
Youtube ja nginx,

Jee, kyllä juuri näin, minä vain molemmat kummalliset tilanteet kirjasin.

Minä olen ollut netissä vuodesta 2010 jonkinlaisen sivun kanssa, ja hakukoneet ovat vasta ihan viime vuosina löytäneet sivuani kunnolla.

Youtube ei liity nginx kotisivuuni mitenkään, minulla vain oli kaksi kummallista tilannetta hakukoneitten kanssa, youtube löytyy liian hyvin ja google ei löydä lainkaan.

Minä olen 50v jo, minulla on pieniä asia virheitä ajoittain alkana esiintymään, pyrin tarkkuuteen kuitenkin, tuo YT video lisäys koski ihan yleisesti hakukoneitten toimintaa.

Mutta, google on jo lähes korjaantuna, odotan että myös youtube videot laskevat listalla piakkoin.

Molemmat tilanteet sattuivat tähän nginx asennukseen, ja se oli minusta sitten hassua.

:) :) :)

35
Kummallisuuksia hakukoneissa,

Minä vielä kirjaan, että, googlebot on taas löytänyt minun sivustoni, minulla on taas noin 4 - 8 tunnin välein googlebot, kuten oli apachenkin kanssa, toivon, että, hakukoneet alkavat taas löytämään sivujani, yhtä hyvin mitä aiemminkin.

Youtube on taas yhä vähän turhan tehokas, se löytää minun videoita, ihan miltein kaikki, kun laittaa hakusanoja "sota lautapelejä", mutta, täytyy varmaankin olla vaan ihan tyytyväinen tilanteeseen.

Varmaankin touhut jatkuu ihan kuten ennen NGINX vaihtoa, apache taisi olla vähän parempi hakukoneille, mutta, en tiedä onko, vai onko tässä vaan jokin sattuma hakukoneitta käytöksessä juuri nytten.

Kiitosta vaan, touhut jatkuvat nyt sitten NGINX kanssa, nyt on parempi palvelinohjelmisto http ja https ja wss siirtoihin.

:) :) :)

--

36
Hakukoneet,

Minulla on vähän kummallinen tilanne hakukoneitten kanssa tällä hetkellä, en sitten tiedä toimiiko nämä hakukoneet eritavalla jokaisella, jokaisen käyttö suuntauksien mukaan.

Kummallisuus 1 )
Minä olen pudonnut lähes kaikilla hakusanoilla google hakukoneessa, ja googlebot ei juurikaan enää käy minun sivustoillani, ainakaan log fileissä ei ole kuin muutama merkintä, ennen NGINX ohjelmaa, Apachen kanssa, minulla oli googlebot ihan muutaman tunnin välein ?

Kummallisuus 2 )
Youtuben hakutoiminta, kun minä kirjaan youtube haku tekstiareaan "sota lautapelejä", niin, youtube, löytää, minun sotalautapelivideoita, 14 ensimmäistä hakua, välissä on tosin mainos, mitä muut ovat haenneet, nämä vaikka minulla on vain muutamia video katseluja jokaisessa videossani, minun videoni ohittavat kaikki muut sotalautapeli haut youtubessa, kun hakee siis "sota lautapelejä", minulla on 14 ekaa löytyvää videota, näitä minun omia, kun hakee youtubessa noin, aika hassua ?
Kun hakee "sota lautapeli", niin, silloin hakujen väliin saattaa tulla jotakin talvisota tai sisällissota lautapeli videota, mutta, minun videot ovat ihan ekana taas, vaikka niitä ei ole katseltu kuin muutamia kymmeniä kertoja ?


Elikä olen kadottamassa googlea, mutta, youtube toimii yli äyräittensä.

:) :) :)

--


37
Hei,

Minulla oli aiemmin Apache http / https palvelin ohjelma.

Minulla on nyt NGINX ja se toimii minusta hieman helpommin säädettävänä ja on minusta mukavampi käyttää, mutta, minä olen kadottanut hakukoneet ?

Googlebot ei juurikaan enää vieraile sivustollani, se apache aikana vieraili niin paljon, että, mietin että se käyttää palvelin resursseja liikaa.

Minulla kuitenkin botit ovat lakanneet, miltein kaikki, niin, löytämästä minun sivuani, ja hakutuloksissa olen kadonnut kokonaan taikka pudonnut paljon.

Onko NGINX kanssa, jotakin erikoista säätöä, mitä pitäisi tietää jotta hakukoneet taas löytävät sivuni ?

Vai onko jokin muuttunut bot hakukoneitten käytöksessä ?

Vai mistä voi olla kyse ?? Minä Apachen kanssa, olin ekalla hakusivulla, monin eri hakusanoin, ja nyt olen kadonnut koko hakusivuilta monin hakusanoin ?

Riittääkö NGINX kanssa, robots.txt ja sitemap.xml ?

:) :) :)

--

38
WSS,

Minä vaihdoin tuon 80 portin, WSS porttiin 443.

Toimii ihan ok.

Kiitos,

:) :) :)

--

39
Hei,

Minä laitoin näin -

Koodia: [Valitse]
gTCPPort = 80;
let gurl = "wss://www.lautapelimestari.com/_WS_:" + gTCPPort;
gTCPWebSocket = new WebSocket(gurl);

Ja vielä -

Koodia: [Valitse]
location /_WS_:80 {
    proxy_pass http://localhost:43000;
    proxy_set_header X-Real-IP $remote_addr;
    proxy_set_header Host $host;
    proxy_set_header X-Forwarded-For $proxy_add_x_forwarded_for;

    # WebSocket support
    proxy_http_version 1.1;
    proxy_set_header Upgrade $http_upgrade;
    proxy_set_header Connection "upgrade";
}

Noinko tarkoitit, minulla tämä 443 jää file siirtoihin, niin, tuo 80 on vapaana websocketille ?

Mutta, hienoa, en osannut tuollaista huomata.

:) :) :)

--

40
Osaamista,

Minä en ihan tarkkaan tiedä onko tuossa kaikki mitä on hyvä olla websockettien kanssa.

Tuo yllä on toiminu minulla nyt pari päivää, ilman ongelmaa, tahdon silti vielä kysyä, että, -

Puuttuuko tuosta vielä jotain tärkeää, tai onko siinä jotakin ihan turhaa default riviä ?

Kiitosta vaan,

:) :) :)

--

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 63