Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - HannuTapio

Sivuja: [1] 2 3 ... 54
1
Pelisuunnitteluja,

Hei, tässä on nyt sitten tuo benelux1940 kartta käsiteltynä ja lautapeliohjelmaan siirrettynä, valmiina peli napeille.

Tässä snap - https://lautapelataanko.com/kuvat/tempsnap_018.png

Tässä on vielä tämä raaka kuva, benelux maat 1940 - https://lautapelataanko.com/kuvat/benelux1940.png

Laitan pian tuon ukraina skenaarion laudan myös, aion ainakin 5 -9 eri lautaa, laittaa tähän ensimmäiseen versioon HKP lautapelistäni.

:) :) :)

--

2
Pelisuunnittelua,

Hei, minä olen downloadannut netistä public domain karttoja -

Tässä on kaksi public domain karttaa -

Benelux maat 1940 - https://lautapelataanko.com/kuvat/benelux1940.png

Ukraina 1941 - https://lautapelataanko.com/kuvat/ukraina1941.png

Minä laitan tähän esi katselmuksen näihin raaka karttoihin, joittenka mukaan rakennan sitten lautapeli kartat.

Eli, tuollaisia ovat nämä minun skenaariot tällä hetkellä, molemmat on 1000 x 800 pikseliä kuvia, minä seuraavaksi sitten muutan kuvat 32 värisiksi, joissa jokainen väri merkitsee jotakin asiaa, kuten, nurmi, vesi, kukkula, vuori, kaupunki, pääkaupunki, metsä, pelto, jne ..

:) :) :)

Täällä voi käydä katsomassa, tämän hetken rakennelmia - https://lautapelataanko.com

--

3
Hei,

Olen Hannu Särö, olen ollut täällä foorumilla jo monta vuotta lautapeli aiheella, minä olen lautapelejä harrastava henkilö, käytän Linuxia kun rakennan lautapelejäni.

Minulla on siis jo monta vuotta ollut valmisteilla, nämä lautapelini, monen moista on tapahtuna, minä aloitin Java SE kanssa, ja vaihdoin sitten OpenJDK kanssa, ja kun Java Applet poistui, niin, vaihdoin sitten 2017, niin, Javascript ja HTML5 kieliin, ja näillä olen sitten nyt tänään.

Mutta, minä nyt ilmoitan, heille jotka ovat sivustoani ja lautapelejäni seuranna, niin, että, minä annan luvan puhua, minun sivustoa helsingin ykkös sivustona, ja mahdollisesti koko suomen ykkösenä, en ihan tarkkaan tiedä mitä kaikkea koko suomessa on.

Minulla on 32 lautapeliä linjalla, joista 17 on kahden tietokoneen netti live online lautapeliä, minun lautapelini ovat sotalautapeli teema idean mukaan.

Minulla oli iso bugi minun grafiikan säädöissäni, ja minulla on ollut vaikeuksia säätää väri sävyjä lautapeleihini, mutta, tämä bugi nyt löytyi ja korjasin sen, minun grafiikka on nyt ihan yhtä hyvää ja osin parempaa, mitä kaupallisissakin lautapeleissä.

Minä tänä vuonna esitän vielä 5 - 15 netti lautapeliä sivustolleni, jo nyt olevien 32 lisäksi.

Mutta, minä annan luvan puhua lautapelataanko.com linux rakennettua ja ylläpidettyä sivustoa helsingin ja mahdollisesti koko suomen ykkösenä, kiitos kaikille tuestanne.

Pyrin hyvät lautapelit rakentamaan, ja nämä rakentuvat siis ubuntulla ja kubuntulla ja olen käyttänyt myös linux minttiä.

Kiitos kaikista neuvoista tälle foorumille, mitä olen kysynyt linuxista, ja kiitos kun olen saanut olla täällä foorumilla.

:) :) :)

Tässä on helsingin ykkös lautapelisivusto, oman tulkinnan mukaan, jos ei ole, niin, laittakaa ykköseen linkki tähän ketjuun - https://www.lautapelataanko.com

Linuxilla voi ja onnistuu rakentamaan hienoja sivuja, jos en ole helsingin ykkönen, niin uskon että ainakin olen top-5 sivu.

:) :) :)

--

4
Eka peli skenaario,

Joo, tässä on nyt kuvansnappia, siintä miltä tämä HKP lautapeli tulee näyttämään, olen siirtänyt nuo edelliset pelinapit, nyt, itse lautapeliin.

Seuraavaksi tarvii, enää laittaa peli säännöt lautapeliohjelmaan ja palvelinohjelmaan ja sitten vielä suunnitella muutama skenaario, niin, sitten pääsee pelaamaan. :).Tässä on isompi kuvasnap - https://lautapelataanko.com/videot/videogif_175.gif

:) :) :)

--

5
Puola napit,

Jee, tässä on vielä lisäys nappi grafiikkoihin, lisäsin puola napit myös, minä sitten myöhemmin myös lisään vielä, italia, ja akseli valtioitten pikku liittolaiset ja myös liittoutuneitten pikku liittolaiset.

Tässä on mukana myös puola napit - https://lautapelataanko.com/kuvat/tempsnap_017.png

Siirrän nyt viikonlopun aikana nämä nappi grafiikat, itse HKP lautapeliini, sitten vielä peli sääntöjä lautapeliohjelmaani ja palvelinohjelmaani ja sitten voikin jo pelata ekat skenaariot. :).

:) :) :)

--

6
Hei,

Minulla tuo java applet poistui, silloin aikanaansa, olen nyt opetellut javascript ja html5 canvaksen.

Minulla on 32 sotaisa aihe lautapeliä linjalla, joista 17 on kahden tietokoneen välillä pelattavaa, kuten IP1917 ja MP2312. :).

Olen luvannut tehdä 0-3+ lautapeliä joka vuosi, viime vuonna valmistui 28 lautapeliä, ja tänä vuonna on jo 4 lautapeliä tullut linjalle, minä tänä vuonna esitän jotain 5 - 15 lautapeliä.

Minä nämä alku vuodet html5 ja javascriptin kanssa, esitän hieman enemmän lautoja, kuin tuo 0-3+.

Java appletin poistuminen sotki pelaamistani, jouduin opettelemaan html5 ja javascript kielet, jotta voin tehdä lautapelejä, mutta, ihan hyvä nyt näin on.

Tästä linkistä voi katsoa sivustoni historiikin - https://www.lautapelataanko.com/Etusivu.html?sivu=sivuston_tulevat

:) :) :)

--

7
Bugi raportti,

Hei, olen alkanut pitämään bugi raporttia - https://www.lautapelataanko.com/foorumi/enterphpbb3.html

Bugi raportti löytyy foorumiltani, siellä on jo löydetyt bugit joita ei vielä ole korjattu, ja myös jo korjatut bugit.

Korjasin tänään kaksi bugia, jotka estivät ristinolla peliä julistamasta voittajaa, drawline ja drawdot käskyni olivat bugisia, mutta, nyt ne on korjattu, ristinolla peliä voi taas pelata kunnolla.

:) :) :)

--

8
Hei,

Ensimmäiset peli testaamiset lähestyvät, olen nyt laittana uudet napit taas kerran peliin, uusina nappeina on esteet ja bunkkerit ja kevyt panssarit.

Esteet on piikkilanka ja panssari esteitä, pelissä on esteet yksikkö, kaikki 5 ruudun sisällä olevat vihollis yksiköt hidastuvat.
Bunkkeri on kuten panssari yksikkö, bunkkerilla on panssari arvo, mutta, bunkkeri ei tietenkään voi liikkua, se on metallin ja betonin linnoitus.
Kevyt panssarit, kevyt panssarit ovat mukana 1939 - 1941 skenaarioissa eteenkin, tämän jälkeen sitten on medium ja raskas panssarit.

Tässä on kuvasnap peli napeista - https://lautapelataanko.com/kuvat/tempsnap_016.png

:) :) :)

Testaan viimeinkin nyt tämän ja ensi viikon aikana ekat taistelut, laitan sitten youtube videon taisteluista.

Ja täällä voi testaa - https://www.lautapelataanko.com

--

9
Lähinnä tarkoitin sitä, että myyt täällä suljettua koodia 2,50€. Mielestäni tuo sotii Ubuntua ja yleesä Linux  ideaa vastaan. :'(

Hei,

Minulla oli aikaisempi keskustelu tuolla ubuntu kehittely ( vai missä nyt ) alueella, niin, minulla oli idea open taikka free lisenssillä, mutta, suomeen voi syntyä liian monta saman sotapelin versiota sitten, ajan kanssa, minulla on nyt 32 lautapeliä linjalla, aion esittää noin 100 - 250 lautapeliä ja jos niistä tehdään vaikka 2 - 7 eri versiota nettiin, eri ihmisten toimesta jokaisesta,seuraavien 10 - 50 vuoden kuluessa, niin, empä tiedä onko enää kivaa.

Tässä linkki - https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=53425.0

Onhan ubuntun downloadauksenkin yhteydessä donate, minä halusin sen donaten laittaa sivustoilleni, kuten on ubuntu.com myös, mutta, suomen laki ei salli donatea, jotenka laitan tämän koti version sitten 2.50€, se on ihan sama peli mikä on ilmaiseksi sivustoillani, laitan vain mahdollisuuden tukea minua ja toimintaani, ja bonuksena mahdollisuuden pelata kaverinsa kanssa, vaikka sivustot eivät ole linjalla, mutta, yleisesti ei tarvitse maksaa jos haluaa pelata, voi pelata ilmaiseksi sivustolla.

Minä ihan alun perin halusin laittaa sen donate buttonin, mutta, poliisi viranomaiset sanoivat minulle ei, minä en saanut rahankeräyslupaa, jotenka laitan tämän "vapaaehtoisen" myynti kappaleen, jossa on sitten bonuksena, että, voi pelata kaverinsa kanssa, vaikka sivustot eivät ole linjalla.

Ja minä en halua tehdä lisenssiä peliini, joka mahdollistaa pelini arvioinnin, jonkin muun maan kuin suomen lakien piirissä, kaikki pelini arviointi täytyy tapahtua suomen lakien piirissä ja suomen valtion alueella.

Jos peli rikkoisi tietokoneen vaikkapa intiassa, espanjassa, japanissa taikka usassa, niin, se olisi varmaankin oma kokemuksensa silloin.

:) :) :)

--

10
Hei,

Minulla on tuo teksti tuolla etusivulla, että, "Käytä selaimen CTRL ja PLUS / MIINUS / NOLLA, näin voit valikoida tämän HTML etusivun kuvien ja tekstien skaalausta .."

Kun käyttää selaimessa HTML etusivulla, CTRL ja + ja - ja 0 näppäimiä, voi kontrolloida näytöllä olevaa tekstiä ja kuvia.

Pelien aikana on taas sitten pienin tuettu näyttö koko 640 x 400, suurin on sitten tuo 8K.

:) :) :)

--

11
Hei,

Sivuston etusivut ja kaikki pelaaminen lautapelien kanssa on tarkoitettu FullHD ja 4K ja 8K näytöille.

Minulla on lisänä tabletpelejä, siellä lautapelataanko.com kanssa, on käynnistys button tablet peleille, ne ovat hieman staattisempia lautapelejä.

Jos lautapelit taikka sivustot ovat liian leveitä näyttöön, niin, voi pitää selainta, hieman matalammalla, voi jättää selaimen yläpuolelle ja alapuolelle, hieman tyhjää tilaa, niin, kaikki skaalautuu sitten paremmin.

:) :) :)

--

12
:),

Ok, laitan pienemmäksi.

Ok, olen nyt pienentänyt allekirjoituksen kuvaa 20%, jos laitan pienemmäksi, niin, nuo tekstit ei näy.

:) :) :).

--

13
Kuvakaappausta,

Hei, tässä on tämän hetken peli napit, piirsin ne juuri ihan äsken.

Tässä snap - http://lautapelataanko.com/kuvat/tempsnap_015.png

:) :) :)

--

14
Kuvasnap,

Tässä on eka kuvasnap siintä mitä minä nyt tällä hetkellä aion laittaa HKP lautapeliini.

Kuva on ihan kuten sitten pelin aikana, olen kuvan tosin rakentana vielä käsin, laitan pian ekat peli kaappaukset. :).

Tässä snap - https://lautapelataanko.com/kuvat/tempsnap_014.png


Kuvasnapissa on saksan sotavoimat siirtymässä balttian kautta leningradiin, vuosi on 1941, neuvostoliitto koettaa estää.

:) :) :)

--

15
Hei,

Minä testaan tässä vielä piirtää näitä pelin peli nappeja -

Minä mietin seuraavat napit laittaa, jos ne sopivat paremmin mitä nuo aiemmat napit sopivat - https://lautapelataanko.com/kuvat/tempsnap_013.png

Siinä on mukavasti eri maille eri yksiköitä.

Saksa ja USA on panssaroidun jalkaväen kanssa, kun neuvostoliitto on kevyen panssari divisioonan kanssa.
Panssarit löytyy molemmilta.
Panssaroitu tykistö on taas USA ja Saksa ja neuvostoliitto on katjusha raketti rekkojen kanssa.

:) :) :)

--

Pelissä on armeijakunta XXX suurin yksikkö, mietin seuraavasti -

USA -

Panssari armeijakunta XXX -
3 Tankki divisioonaa.
2 Tiedustelu vaunua rykmenttiä.
1 Panssaroitu tykistö rykmentti.
1 Huolto rykmentti.
1 Esikunta.

Panssaroitu jalkaväki XXX -
3 Panssaroitua jalkaväki divisioonaa.
2 Tiedustelu vaunua rykmenttiä.
1 Panssaroitu tykistö rykmentti.
1 Huolto rykmentti.
1 Esikunta.

Jalkaväki armeijakunta XXX -
3 Jalkaväki divisioonaa.
1 Konekivääri rykmentti.
1 Panssarintorjunta rykmentti.
1 Tykistö rykmentti.
1 Huolto rykmentti.
1 Esikunta.


Neuvostoliitto -

Kaartin Panssari armeijakunta XXX -
1 Raskas tankki divisioona.
2 Tankki divisioonaa.
2 Tiedustelu vaunua rykmenttiä.
1 Katjusha raketti rekka.
1 Huolto rykmentti.
1 Esikunta.

Panssari armeijakunta XXX -
3 Tankki divisioonaa.
2 Tiedustelu vaunua rykmenttiä.
1 Katjusha raketti rekka.
1 Huolto rykmentti.
1 Esikunta.

Jalkaväki armeijakunta XXX -
3 Jalkaväki divisioonaa.
1 Konekivääri rykmentti.
1 Panssarintorjunta rykmentti.
1 Tykistö rykmentti.
1 Huolto rykmentti.
1 Esikunta.


Saksa -

Panssari armeijakunta XXX -
3 Panssari divisioonaa.
2 Tiedustelu vaunua rykmenttiä.
1 Panssaroitu tykistö rykmentti.
1 Huolto rykmentti.
1 Esikunta.

Panssaroitu jalkaväki XXX -
3 Panssaroitua jalkaväki divisioonaa.
2 Tiedustelu vaunua rykmenttiä.
1 Panssaroitu tykistö rykmentti.
1 Huolto rykmentti.
1 Esikunta.

Jalkaväki armeijakunta XXX -
3 Jalkaväki divisioonaa.
1 Konekivääri rykmentti.
1 Panssarintorjunta rykmentti.
1 Tykistö rykmentti.
1 Huolto rykmentti.
1 Esikunta.

--

Lisään sitten vielä tykistö ja lentoarmeija divisioonia erikseensä.

:) :) :)

--

16
Chmod,

Joo, minä varmaankin tulkitsen tämän tilanteen, niin, että, jokin oma right click "caja" ohjelman aukiollessa, on nopeasti vaihtana vahingossa, chmod arvon lue/kirjoita arvosta lue arvoon.

Otan tiedostot tarkkailuun ja jos jotakin lisää käy, niin, en sitten ihan tiedä, kai sitten pitää cert.fi ilmoittaa, kun on julkinen palvelun tapainen harrastus, ja outoa tiedosto toimintaa.

Otan tiedostot tarkkailuun, uskon että varamaankin jokin oma kohellus nopea hiiri click vahinko käynyt "caja" ohjelman kanssa.

Minun hiiren käyttö on aina välistä aika nopeaa ja välillä teen kaikkea erillaista hiiri kuviota kursorilla. :) :) :).

:) :) :)

--

17
Hei,

Minulla on kolme palvelinta, ainakin yhdessä on nyt jokin ongelma, minulla on ramdrivessä tietoja, ja tänään kello 13-14 välillä minulla ainakin yksi tärkeä tiedosto ramdrivessä vaihtoi chmod arvoa.

Minulla oli teksti tiedosto johonka palvelin kirjaa kaikki kävijä tiedot, niin, tämä tiedosto on 13 - 14 välillä tänään vaihtana lue/kirjoita tilasta pelkkään lue tilaan.

En osaa tietää mistä on kyse, onko minun palvelin hakkeroitu ?

Tämä tiedosto on ramdrivessä, ja backup on /home kansiossa, se minun päivityksen yhteydessä kello 5:30-5:45 aina deletoidaan, ja sitten kun kone reboottaa ja ramdrive uudestaan käynnistyy, se kopioidaan takaisin ennalleensa varmuuskopiosta, ja lisänä aina sitten päivän mittaan 15 minuutin välein se sitten kopioidaan taas varmuuskopioon.

Lisänä tämä palvelimen teksti tiedosto on jatkuvasti avoinna caja tiedosto hakemisto ohjelmassa, minun omassa workstation kotikoneen näytössä.

Minä en tiedä kuinka monta teksti tiedostoa on vaihtana lue/kirjoita tilasta vain lue tilaan, ainakin yksi, ja tosi tärkeä, kun se laskee nämä minun kävijät, eli tuo minun kävijälaskuri teksti tiedosto.

Vaiko onko minulla sittenkin vain jokin oma huomaamaton right click tuossa cajan kanssa, sitten aiheuttana tilanteen.

--

18
Hei,

Minä esitän sivustollani, nyt kaksi uutta peliä -

Marsalkka shakki 10 x 8.
Reversi 10 x 10.

Molemmat lautapelit ovat pelattavissa sekä tablet että tietokone versioina ja vielä hotseat ja live online peleinä.

Tässä on kuvasnap - https://www.lautapelataanko.com/videot/videogif_172.gif

:) :) :)

--

19
Pelin sääntöjä,

Minä mietin että nyt loppu viikon aikana rakennan nämä ekat pelisäännöt, taidan testaa niitä sitten kuvitteellisella kartalla.

Aion seuraavasti -

Maasto vaikuttaa liikkumiseen ja siihen kuinka usein taistellaan, kaupunki on sellainen että jos on kaupungissa, niin, silloin ottaa osumaa harvoiten, seuraavaksi turvallisin on metsä.
Joukko yksiköitä, minä mietin, että, laitan seuraavasti, että, pelissä on armeijakunta suurin yksikkö, se sisältää seuraavaa -
Armeijakunta XXX - jalkaväki.
3 Jalkaväki divisioonaa.
1 Konekivääri rykmentti.
1 Panssarintorjunta rykmentti.
1 Tykistö rykmentti.
1 Huolto rykmentti.
1 Esikunta.

Armeijakunta XXX - panssaroitu jalkaväki.
3 Panssaroitua jalkaväki divisioonaa.
1 Panssari rykmentti.
1 Tiedustelu rykmentti.
1 Panssaroitu tykistö rykmentti.
1 Huolto rykmentti.
1 Esikunta.

Armeijakunta XXX - panssari.
3 Panssari divisioonaa.
2 Tiedustelu rykmenttiä.
1 Panssaroitu tykistö rykmentti.
1 Huolto rykmentti.
1 Esikunta.

Lisänä on erillis divisioonia ja mahdollisesti erillis prikaateja ja rykmenttejä, mutta, voi olla että karsin myös pelistä sitten monta monimutkaista kohtaa pois, kun tämä on vasta eka toisen maailmansodan lautapelini.

Tässä on vielä kuvasnap - https://www.lautapelataanko.com/videot/videogif_171.gif

:) :) :)

--

20
Pelisääntöjä ja grafiikkaa,

Hei, minulla on nyt valittavana nämä lopulliseen esittelyyn tulevat ekat testi peli nappi grafiikat, minulla on vuodesta 1988 suunnilleen ollut valmisteilla tämä HKP lauta, jotenka kaikenlaista eri nappia on tullut mietittyä, minä mietin että koska tämä on minun ensimmäinen maailmansota lautapelini, minkä esitän, niin, että tekisin hyvin yksinkertaisen peli nappi grafiikan, ihan miltein simppelimmän mitä olen nämä vuodet piirtänä. :).

Pelisäännöistä sen verran, että, laitan kuten myös yksinkertaiset säännöt, koska vasta ensimmäinen lautapeli tässä minulla sota aiheesta, mutta, laitan kuitenkin maaston vaikuttamaan taisteluun, yksiköitten tehot mietin että pidän molemmilla puolilla yhtä vahvoina, eli, molempien puolien jalkaväki on yhtä vahvaa kuten myös panssarit vastaavasti ja tykistö ja kaikki muutkin, näin tämä idea lautapelistä säilyy, ei mene ihan sota taktiikan puolelle sitten, minun idea on laittaa kiva tilanne laudalle, ja sitten katsoa mitä muita kivoja tilanteita sopii mukaan, ja sitten kun kaikki kivat tilanteet on laudalla, niin, laitan täyte tilanteet  ja kun ne on kaikki valmiina, niin, sitten siirrän idean tietokoneelle ja nettiin ihmisten pelattavaksi.

:) :) :)

Mutta, tällä ja ensi viikolla on tarkoitus nyt sitten ekat testi pelit jo pelata, yritän tässä tänä vuonna 5 - 10 lautapeliä esittää, viime vuonna kun kului suomen 100 vuotis juhla vuosi, esitin 28 lautapeliä sivustoilleni.

:) :) :)

Täällä voi käydä katsomassa - http://lautapelataanko.com

--

Sivuja: [1] 2 3 ... 54