Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - HannuTapio

Sivuja: [1] 2 3 ... 58
1
HKP,

Minä otan vielä suunnitteluun ja työn alle tähän "heidän kunniansa päivät" lautapeliini seuraavat skenaariot -

Merileijona 1940 - maihinnousu englantiin.
Moskova 1941 - missä on stalin.
Normandia 1944 - pois rannoilta.
Normandia 1944 - kohti pariisia.
Puola 1944 - vistulan ylittäminen.

Lisänä mietin seuraavia -

Balkan ja kreikka 1940.
Suomi karjala 1941.
Leningrad 1941.
Sisilia ja eteläinen italia 1943.
Suomi karjala 1944.

Laitan pian uusia videoita ja kuvasnappeja, pyrin tänä vuonna vielä 1 - 3 lautapeliä valmiiksi saattamaan, tässä tämä vuoden vaihe alkaa taas olla lähellä ja voi hieman katsella mitä tuli vuoden aikana valmiiksi sitten.

:) :) :)

Täällä voi testata - https://www.lautapelisivusto.com

--

2
HKP Skenaariot,

Hei, tässä on jo iso osa skenaarioista, mitä peliini tulee.

Tässä on videot -

Puola 1939 - https://www.bittipankki001.com/videot/Heidan_kunniansa_paivat_010.mp4
Ranska 1940 - https://www.bittipankki001.com/videot/Heidan_kunniansa_paivat_009.mp4
Eesti 1941 - https://www.bittipankki001.com/videot/Heidan_kunniansa_paivat_011.mp4
Ukraina 1941 - https://www.bittipankki001.com/videot/Heidan_kunniansa_paivat_008.mp4
Eesti 1944 - https://www.bittipankki001.com/videot/Heidan_kunniansa_paivat_013.mp4
Ranska 1944 - https://www.bittipankki001.com/videot/Heidan_kunniansa_paivat_012.mp4

Lisään loput skenaariot ja teen itse peli testit, jotka sitten määräävät mitkä asetelmat tulevat julkaisu peliin.

:) :) :)

--

3
Firefox,

Hei, firefox ei tue kirjasimia laadukkaasti, en tarkkaan tiedä mikä tuki firefoxista uupuu, mutta, fonttien piirtyminen on firefoxissa, tosi heikko laatuista, en sitten tiedä onko minulla vaan firefoxissa, jokin asetus väärin.

En tarkkaan tunne firefox selainta, mutta, se ainakin minulla piirtää fontit heikko laatuisena, ja lisänä siintä siis puuttuu tuo zoom toiminta.

Minä pudotin firefox tuen koska fontit piirtyvät niin heikko laatuisena, mutta, en tiedä onko minulla jokin firefox asetus väärin.

:) :) :)

Lisäys.
Hmmh, minä laitan sittenkin takaisin tuon tuen firefoxille, mutta, siinä fontit piirtyvät hieman leveämmin, mitä google, edge, opera ja vivaldi selaimissa, tämä on ongelmana, että, tahtoisin pelaamisen olevan samanlaista kaikissa selaimissa, missä sitä käytetään, firefox ikävästi rikkoo tätä samanlaisuutta pelatessa.

Mutta, minä palautan sitten firefox tuen, jos on vaikeata siirtyä jonkun, taikka useamman, niin, pitämästään selaimesta toiseen, minä palautin firefox tuen, mutta, firefox piirtää fontit hieman liian leveästi, ainakin minulla.

Minä olin tahtona, että, pelaaminen on samanlaista ruudulla jokaisella pelaajalla.

--

4
PalvelinOhjelma,

Hei, minä laitoin 18.7, niin, kolmen kuukauden tarkkailun palvelinohjelmaani, nyt on 3 kk kulunna, ja minä sitten voin julistaa tämän palvelinohjelman valmiiksi peleille, minä varmaankin sain kaikki korjattua, yksi mahdollinen bugi on vielä jatkoissa mahdollisesti, en tiedä, tämä kun jokin tietokone lähettää palvelinohjelmaani PING käskyn, minun pitäisi vastata sellaiseen aina sitten, niin, että, PONG, mutta, en tiedä onko tässä kohden vielä bugia, olen yrittänä ohjeitten mukaan rakentaa.

Mutta, minä ilmoitan, että, palvelinohjelmani 3 kk, tarkkailu aika on päättynyt ja kaikki havaitut bugit on korjattu, vain tuo PING, PONG bugi on mahdollisesti vielä voimassa, mutta, uskon, että, kyllä sekin tuli jo korjattua.

Mutta, täällä voi sitten pelata - https://www.lautapelisivusto.com

:) :) :)

--

5
HKP,

Hei, tässä on "heidän kunniansa päivät" ukraina 1941 skenaarion lauta, siinä on jo yksikötkin ihan oikealla paikalla, minun täytyy seuraavaksi asentaa yksiköille tekoäly jota ne noudattaa, kun pelaaja käskee.

Mutta, tässä on video Ukraina 1941 ja "heidän kunniansa päivät" - https://www.bittipankki001.com/videot/Heidan_kunniansa_paivat_008.mp4

Ja, tässä on video Ranska 1940 ja "heidän kunniansa päivät" - https://www.bittipankki001.com/videot/Heidan_kunniansa_paivat_009.mp4

:) :) :)

--

6
Hei,

GO on hieno peli, en sitä itse ole juurikaan pelanna, mutta, se on suosittu japanissa, ja kiinassa ainakin, uskon, että, suomesta voi löytyä paljon pelaajia GO peliin.

Minä vaan tätä kulttuuria yritän rakentaa, minä haluan suomeen saman älyn mikä on euroopassa ja muissa pohjoismaissa, eli, että, ihmiset tietävät, että, on kotimaisia lautapelejä ja että kotimainen kulttuuri tuntee useita lautapelisuunnittelijoita, ja nämä eri kaupungeittain, kenties vielä useita kaupungeittain.

Kulttuuria minä tässä, tahdon suomeen saman kulttuurin mitä on jo euroopassa ja aasiassa.

Tahdon rakentaa suomeen lautapeli sankareita ja toivon että onnistun itse olemaan sellainen ainakin muutamalle sadalle, taikka tuhannelle.

Lautapelit on kulttuurin ala kuten jääkiekko tai jalkapallo, ja tarvitsee omat sankarinsa, jopa meidän suomalaisten kulttuuriin.

:) :) :)

Lisänä tuo että lautapelit on parempi tunnelmaisia pahvilla, on totta monessa tilanteessa, mutta, tulevaisuudessa tulee myyntiin sellainen 32" -  40" litteä pinta jolla lautapelit pelataan, tämä tulevaisuuden lautapelipinta, sitten voi sisältää ram muistissa vaikka kuinka monta lautapeliä ja ei enää tarvitse alku järjestelyjä, kun kaikki napit ja kortit on valmiina, kun ruudulta painaa nappia ja toki tämä tulevaisuuden pinta on niin kestävä että sen päällä voi pelata myös napeilla, vain itse laudan kuva on grafiikassa siinä pinnalla.

--

7
Oulua,

Hei, minä tällä helsinki ja oulu sivujen erolla, haluan sitä kulttuuria, minä toivon että lautapelisuunnittelijoita on sekä helsingissä että oulussa, että tampereella, että joensuussa, että vantaalla ja espoossa.

Toivon kattavan koko maan alueen kulttuurin jossa rakennetaan lautapelejä, niin, pahville, kuin nettiinkin.

Minä itse aion olla täällä helsingissä, ja tulen nyt joulukuussa vaihtamaan www domainin, joko sota aiheeseen, taikka sitten helsinki aiheeseen.

Toivon että suomalaiset voivat jonakin päivänä ymmärtää, että, kotikaupungeissa rakennetaan lautapelejä nettiin, tämän kaltaista ymmärtämistä meillä ei vielä ole, meiltä puuttuu kaksi ihmis ryhmää, käytännössä kokonaan.

Nämä ryhmät ovat -

Kotimaiset netti lautapelit.
Kotimaisten netti lautapelien pelaajat.

Minä toivon koko maan kattavan kulttuurin jossa on lautapeli pelaajia ja lautapeli suunnittelijoita, tasaisesti koko maan alueelle.

Esim. vaihtoehtoina rakenteluun, niin, Shakki, Tammi, Reversi variaatioita on varmaankin satoja, pelkästään, ja sitten vielä eri sotapelejä, mitä voi olla, aion itse valmistaa 50 - 150 sotaisaa lautaa, ja vielä on eri ihmisillä valittavana suunnitteluun ja rakenteluun eri lasten ja nuorten pelit, finanssi pelit, kulttuurilliset pelit, eri muistipelit, luonto aihe pelit, jne .. jne ..

:) :) :)

--

8
Pelejä,

Kiitos ideasta, minä katson tuon kuukauden peli idean tarkemmin, se on ihan kiva. :)

Minä olen ajatellut, että, saan pelaajia, tällä lauseella, että, olisin suomen ykkönen sotalautapeleissä, minä mietin että vaihdan www domainin vähän iskevämpään, sota aiheeseen, kuin tämä vähän sivustoa tai syrjää.

Yritän olla ainakin helsingin ykkönen, mutta, sijoitus ratkeaa sitten kun sotalautapelejä valmistuu peliin.

:) :) :)

--

9
Hei,

Lautapelisivusto.com ottaa taas uuden lautapelin työnalle, tämän kertainen lautapeli rakentui ekan kerran joskus 1992 aikoihin, mutta, en muista ihan tarkkaan, 1991 - 1993.

Lautapeli on "maihinnousu amerikkaan", lautapelissä on saksan maihinnousu yhdysvaltoihin vuonna 1945, pelissä on 1 tai 2 eri lautaa, ensin meritaistelu atlantilla, ja sitten itse maihinnousu ja maataistelu yhdysvalloissa.

Lautapelin ekat versiot rakennetaan tämän vuoden aikana, ja se ilmestyy varmaankin ensi vuoden aikana.


Täällä voi testata tämän hetken lautoja - https://www.lautapelisivusto.com


:) :) :)

--

10
Säätelyjä,

Joo, kiitosta neuvoista, tuo vivaldi ainakin minun ubuntu 18.04 Mate, niin, se toimi ihan ok, ei ollut mitään ongelmana, toimi jopa näytönohjain kiihdytyskin, minä kirjasin sillekkin tuen.

Minä en varmaankaan ihan kahdella naksautuksella, pysty laittamaan käynnistystä peleihin, ellen, sitten ihan etusivulle, laita käynnistys buttoneita, minä katson jos onnistun tuohon etusivulle sovittamaan jotakin käynnistys buttonia.

Tällä hetkellä pelin voi ladata toimintaan kolmella button klikillä, ja sitten vielä yksi jotta se käynnistyy, minulla on kuitenkin sotalautapeli sivusto, ja yhden sotalautapelin pelaaminen vaatii varmaankin jotain 200 - 300 hiiri klikkiä, niin, ei varmaankaan ole sitten enää kun pelejä on valmiina, niin, ladata ja käynnistää peliä 3 klikin kanssa ja sitten vielä peliin siirtyä yhdellä klikillä, se 3+1 klikkiä tuntuu vaan nyt vielä paljolta, kun ei ole vielä 200-300 klikin lautapelejä linjalla.

:) :) :)

--

11
Hei,

Kiitos neuvoista, en tällä hetkellä osaa käyttää tuollaisia, olen siis harrastelija, koetan opetella niitä hieman myöhemmin.

Lisänä nuo saksalaiset ja ranskalaiset ja englantilaiset sivustot, niin, ne varmaankin ovat kaupallisia sivuja, mitkä pyrkivät käyttäjien mukaan rakentamaan.

Minulla on idea rakentaa, nämä laudat mitä pidän laadukkaana, mitä rakensin vuosien 1984 - 1995 aikana, minä kun saan nämä jo ammoin suunnitellut valmiiksi, niin, katson sitten laajempaa skaalaa, mitä lautoja rakennankaan.

Eli, minä olen nämä laudat mitkä nyt tulee nettiin, rakentana jo vuosina 1984 - 1995, jotenka niitä ei rakenneta, tämän päivän käyttäjien toiveitten mukaan, mutta, minä koen että nämä ovat laadukkaita lautoja, mitä nyt rakennan viimein.

:) :) :)

--

12
Jatkoja,

Mutta, joo, minä tässä vaan ilmoitan, että, lähden omalta osaltani tukemaan suomalaista lautapeli kulttuuria, minä toivoisin, että, suomeen kehittyy tilanne, mikä on itsestään selvää saksassa, ranskassa ja englannissakin.

Tämä tilanne on, että, ihmiset tietävät, kotimaisia lautapelisivuja, kun he elävät päivä rutiinejaansa, kulttuurin ymmärryksen kasvattaminen on kyseessä, suomalaiset, kun viettävät päivä rutiinejaan, niin, eivät tiedä mitä kotimaisia lautapeli sivuja on netissä.

Pyrin rakentamaan omalta osalta suomeen samaa tilannetta mikä on siis saksassa, ranskassa ja englannissa, että, ihmiset tietävät että on kotimaisia lautapeli sivuja ja kotimaisia lautapelaajia kotimaisilla sivuilla.

Eli, tämä kotimaisen älykkyyden ymmärtäminen lautapeleihin.

Ilmoitin, vaan, että, alan sivustoillani jatkossa, aina aika ajoin puhumaan asiasta ja toivon että suomeen kehittyy viimein, nyt 2020 alkaen vaikka, ryhmät joita kovasti toivon, kotimaisten lautapelien pelaajat ja vielä tämä ryhmä kotimaiset netti lautapelit.

:) :) :)

--

13
Hei,

Sivustoni tukee google, edge ja opera selaimia, muut selaimet eivät tue uusia ominaisuuksia mitä käytän, kuten css zoom ja canvaksen tekeminen taustalle.

Sivustoni teho kulutus näkyy siinä ruudun yläreunassa, tehot ovat alhaiset jos tietokone tukee näytönohjain kiihdytystä, jos tietokoneen näytönohjain toimii perus ram muistissa, niin, silloin tehot ovat korkea vaatimuksisia.

Pelit eivät vie paljoa tehoja, niissä on vain yksinkertain kuvan piirtäminen ruutuun, niissä ei ole mitään lehmä voimia taikka ylimalkaista.

:) :) :)

--

14
Hei,

Minun zoomauksen koodi on tuossa yllä, zoom ainoastaan tekee sen että kaikki resoluutiot näyttävät ruudun suurinpiirtein samalta mitä fullhd 1920x1080.

Siinä zoomissa ei ole mitään lehmä voimia taikka ylimalkaista, se vain tekee kaikkiin resoluutioihin saman kuvan, ja sitä ei voi muuttaa.

Koodi on tuossa yllä, jos siinä on jotain vikaa, voin kuunnella kun kerrotte mitä.

:) :) :)

--

15
Toimivuus,

Sivuston pelit toimivat google, edge ja opera selaimilla täysin, ja osittain firefox selaimella, ihan kuten ilmoitan.

Firefoxilla on joissain tietokoneissa toimivuus, mutta, ei kaikissa.

Sivustot eivät ole ammattimaiset, ne ovat harrastetta.

Minulla on ollut paljon ongelmia firefox selaimen kanssa, minä olen nyt poistanut kokonaan tuen firefox selaimeen, sivustot toimivat nyt google, edge ja opera selaimissa oikein, kuten aiemminkin, mutta, nyt siis ilman firefox tukea.

Firefox ei halua tukea nykypäivän ominaisuuksia, jotenka en enää tue sitä.

Firefoxin käyttö aiheuttaa jatkossa virheilmoituksen, joka pysäyttää lautapeliohjelman.

:) :) :)

--

16
Hei,

CSS Zoom ei ole tuettuna firefoxissa, mutta, on tuettuna google, edge ja opera selaimissa.

CSS Scale on tuettuna firefoxissa.

Ja kyllä olen testannut sivuston toiminnan eri resoluutioilla, se toimii niin kuin olen määrännyt, se ei toimi kuten toiset toivovat, se toimii kuten olen koodannut, tuossa yllä on koodi.

:) :) :)

--

17
Hei,

Minulla on automaattinen zoom, minun zoom ei zoomaa kuva kokoa 4K tilaan, vaan tämä zoom zoomaa ruudun samanlaiseksi mitä on fullhd näytölläkin.

Mutta, minun skaalauksen tarkoitus on että jokainen voi resoluutiosta riippumatta, katsella sivua suurin piirtein samanlaisena.

Minä skaalaan sivua, window.innerHeight mukaan. :). ja zoom toimii googlen, edgen ja operan selaimissa, firefox ei tue zoomia.

Minulla on tämä seuraava zoom rutiini javascriptissäni - >

Koodia: [Valitse]
    function mainhtmlzoom ()
    {
        var lzoomarvo = window.innerHeight / 10;
        if(lzoomarvo<20) lzoomarvo = 20;
        if((lzoomarvo>85)&&(lzoomarvo<125))
          lzoomarvo=100;
        if(lzoomarvo!==lzoomarvovanha)
        {
          document.getElementById("mainhtml").style.zoom = lzoomarvo+"%";
          lzoomarvovanha=lzoomarvo;
        }
        if(window.innerWidth/window.innerHeight>2.25)
            document.getElementById("maindiv").style.width = (window.innerHeight*2.25/window.innerWidth*100)+"%"; else document.getElementById("maindiv").style.width = "100%";
    }

:) :) :)

--

18
Hei,

Minulla on palvelin päivitykset kello 5.30 - 5.45, kävit varmaankin silloin. :).

Minulla on kaikki 3 palvelinta päivittymässä tuona aikana, tervetuloa uudelleen, muina aikoina.

:) :) :)

--

19
Yleistä keskustelua / Kotimainen äly lautapelaamisessa.
« : 12.10.19 - klo:03.52 »
Hei,

Meillä on suomessa älykkyyteen kykeneviä ihmisiä, niin, miehissä kuin naisissakin, lautapeleissä on varmaankin mikko saari ja tuomo pekkanen kaksi näkyvintä, ainakin minun netissäni ollut.

Mutta, minun alallani harraste netti lautapelit ei kotimainen äly kukoista, ei miehissä ei naisissa, meiltä puuttuu rohkeita henkilöitä jotka lähtisivät kehittämään kotikaupunkinsa tilannetta, netti lautapeleissä.

Minä itse olen Hannu Särö ja minä olen yksi niistä jotka ovat ryhtyneet kehittämään tätä suomi älykkyyttä netti lautapelaamiseen, jonka tilanne on ainakin minusta tällä hetkellä, kun ottaa huomioon, että, esim. Java ohjelmoniti kielen avulla, tämän kaltaiset sivustot ovat olleet mahdollisia suomeen jo vuodesta 1995, kun microsoft windows toi Java kielen meille, niin, melko olematon on suomalaisten netti lautapelien kirjo.

Minulla on tilanne, että, minulla on 34 lautapeliä linjalla, mutta, minulla ei ole käytännössä pelaajia, minä koen, että, tämä johtuu siintä, että, ei ole kilpailua, moni saattaa ajatella, että, kilpailu on pahasta, on parempi rakentaa yksi hallitsemaan ja kehittämään kaikkea, kuten microsoft, mutta, silti jos suomessa olisi paljon pieniä netti lautapeli sivuja, niin, tällöin meillä olisi ihmis ryhmä, tämä ihmis ryhmä on, kotimaisen älykkyyden netti lautapelien pelaajat.

Kotimaisen älykkyyden netti lautapelien pelaajat ovat itsestään selvä asia englannissa, ranskassa, saksassa ja uskoisin vaikka en tunne tilannetta, mutta, myös jopa ruotsissa ja norjassa.

Minä toivoisin, sen sijaan, että, pyytäisin teitä kaikkia tukemaan minun kotimaisen älykkyyden netti lautapelejä, niin, pyydän, että, eri suomalaiset sivustot lähtevät jotenkin helpottamaan kynnystä rakentaa netti lautapeli sivusto suomalaiseen kulttuuriin, vaikka vain omaan kaupunkiinsa.

Tällöin syntyisi tämä elävä netissä liikkuva ryhmä, kotimaisten netti lautapelien pelaajat, meillä ei tällä hetkellä 2019 ja miltein on jo 2020, ja vuodesta 1995 kun MS toi Javan, on ollut mahdollista, niin, meillä ei ole tälläistä ryhmää.

Minä olen itse valmis lähtemään rakentamaan tälläistä ryhmää, kuin kotimaisen älykkyyden netti lautapelejä, en tiedä mitenkä tuo sitten älykkäämpien puolesta kirjataan myöhemmin, mutta, minä koen, että, olisi jo suomen aika ryhtyä ajatteluun, joka on itsestään selvää englannissa, ranskassa, saksassa ja ruotsi norjakin varmaankin.

Hannu Särö

Tässä on minun kotimaisen älykkyyden netti lautapelejä sivuni - https://www.lautapelisivusto.com

:) :) :)

--

20
Hei,

Lisään uudet pelisnapit, on taas aika viimeistellyn oloista, katsotaan osaanko enää kehittää tästä eteenpäin, ilman teksture muutoksia.


Tässä snap, klik linkki, niin kuva latautuu selaimen ruutuun - https://bittipankki001.com/kuvat/tempsnap_028.png

 
Tässä on vielä videosnap normandia 1944 lauta ja saksa ja neuvostoliitto napit, minä seuraavaksi, rakennan yhä sitä peli skenaariota, jossa sitten on oikeat napit ja toimiva asetelma.


Tässä snap, klik linkki, niin video latautuu selaimen ruutuun - https://bittipankki001.com/videot/Heidan_kunniansa_paivat_007.mp4


:) :) :)

--

Sivuja: [1] 2 3 ... 58