Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Koivu

Sivuja: [1] 2 3
1
Jaahas. Otin toisen muistitkamman irti ja käynnistin, niin Mintun log-on screeni aukesi. Ja nyt toimii. :)

Onko mahdollista, että Mintin asennus on päivittänyt BIOSia tai jotain, jonka seurauksena toinen muistikampa ei toimi? Kammat ovat erimerkkisiä, mutta saman kokoisia ja samanlaisia ja ovat toimineet rinnakkain aikaisemmin.

Tuntuisi liian oudolta sattumalta, että kampa on pamahtanut heti Mintin asennuksen jälkeen. Toisaalta, voittaahan joku aina lotossakin...
Ganymedes, luin nuo ohjeet läpi. Kiitoksia kattavasta kuvauksesta. Muistitestiä en tosin suorittanut, sillä ohjeissa viitattiin lataussivulle jolla pitäisi olla ohjeet muistitestin suorittamiseen. En kuitenkaan löytänyt näitä ohjeita.

Nyt on siis muistia 512MB joka on Mintun minimivaatimus (suositus 1GB). Pitänee tarkkailla kuinka sujuvasti pyörii...
Onko suorituskyvyn kannalta perustetta asentaa jotain vanhempaa distroa? Esim. Ubuntu 9.04 tai 10.04? Tarkoituksena on tosiaan tehdä koneesta pelkkä telkkarin kylkiäinen, eli surffata Youtubessa, kuunnella musiikkia Spotifyn kautta ja katsella uusin Naruto viikonloppuisin.

Muistetaan se kielenkäyttö, siivottu -Storck

2
Kiitoksia vinkeistä.

Tässä vielä lisää yksityiskohtia:

-Kone on ollut käyttämättä about vuoden tai kaksi.
-Mint 12 live-dvd käynnistyi ilman ongelmia ennen asennusta. Asensin Mintin liveltä klikkaamalla työpöydällä olevaa asennus-ikonia
-Mint asennuksen jälkeen ei Mint käynnistynyt edes live-dvd:ltä.

Eli eikös tuo hieman vihjaa, että Mintin asennus on sotkenut jotain?


Asensin juuri muistitikulle Unetbootin-ohjelmalla Ubuntu 10.4:n ja laitoin tikun vanhaan koneeseen: Aukeaa Unetbootin-valikko missä vaihtoehtoina mm. Ubuntun asennus, ja Ubuntun testaus ilman asennusta. Valitsen minkä tahansa vaihtoehdon, niin käy jompikumpi seuraavista (esim. Try Ubuntu without installing toistanut kummatkin vaihtoehdot):
-Jäätyminen (mitään ei tapahdu, eikä mitään voi tehdä paitsi bootata ctr + alt + del)
-Teksti: invalid or corrupt kernel image (plus seuraavalla rivillä root: ja mahdollisuus kirjoittaa tekstiä)


Voisin kokeilla tuota muistikampojen irrottamista ja muutenkin puhaltaa pölyt pois sisältä.

Latasin myös uusimman BIOSin. Onnistuukohan sen asentaminen kuinka helposti muistitikulta? En viitsisi lähteä floppy-disketillä kikkailemaan kun uudessa koneessani ei ole floppy-asemaa joten pitäisi irrotella floppy vanhasta koneesta.
Uusi BIOS on .awd - tiedosto ja uudessa koneessa Windows 7.

3
En ole varma onko tämä oikea paikka kysyä tätä, mutta en nyt muutakaan paikkaa keksinyt.

Kaivoin vanhan koneeni varastosta aikeissa tehdä kakkoskone jonka laitan telkkariin kiinni. Koneessa oli joku vanha Ubuntu-asennus valmiina. Luultavasti 9.04 tai 9.10. Ajattelin kokeilla Linux Mintin asennusta koneeseen, joten latasin ja asensin Mintun Ubuntun päälle. Asennuksessa käytin vaihtoehtoa "Tuhoa kaikki tiedostot ja käyttikset ja asenna". Asennusohjelma suoritti itsensä loppuun ja käynnisti koneen uudelleen....

**CRASH**

Linux ei käynnistunyt. Kokeilin ladata Mintun sekä kiintolevyltä (minne se juuri oli asennettu) sekä suoraan dvd:ltä, mutta ei toimi.
DVD:ltä ladatessa tulee ilmotus: No LABEL entries found in configuration file!
Kiintolevyltä jos yrittää ladata, niin kone vain käynnistää itsensä uudelleen n-kertaa jonka jälkeen jää jossain vaiheessa jumiin. Molemmissa tapauksissa viimeinen asia mitä ruudulla tapahtuu on PCI device listing...

Tämän jälkeen kaivoin Ubuntu 9.04 cd:n laatikosta ja laitoin sen koneeseen ja buuttasin. Ubuntun asennusohjelma käynnistyy, mutta sitä ei pysty suorittamaan loppuun asti. Asennusohjelma kysyy kielen, jonka jälkeen tulee Ubuntun logo ja vaihtoehdot F1 help, F2, language, F3 Keymap... ... F6, Other options. Enteriä painamalla ilmestyy pop-up-ikkuna jossa lukee Boot Loader: livg. Tästä ruudusta en pääse eteenpäin millään.

Lopulta päätin kokeilla Windows XP:n asennus-cd:tä. Ajettelin, että Windowsin asennus jyrää kaiken alleen, joten se ehkä saa koneen toimimaan jotta voin asentaa Ubuntun sitten myöhemmin. Windowsin asennus käynnistyy, mutta se ei kerkeä aloittamaan tiedostojen kopiontia sillä kone käynnistyy uudelleen kesken asennuksen. SATA-ajurien diskettiä pitää käyttää asennuksessa jotta pääsee edes näin pitkälle.


Mitähän se Mintin asennus on tehnyt? Vaikuttaisi, että kone ei löydä kiintolevyä tai jotain, mutta BIOSissa kiintolevy kuitenkin näkyy. Onko vinkkejä millä saisi homman toimimaan? Taisi olle viimeinen kerta kun minttua kokeilen asentaa..

Emolevy: Asus a7v600-x
Kiintolevy: Seageta Barracuda SATA 160GB

4
Laitealue / Ubuntu Nokian N-sarjan matkapuhelimessa
« : 24.11.11 - klo:00.01 »
Saako Ubuntua tai jotain toista distroa asennettua kuinka helposti Nokian N97-Miniin (tai N-sarjan malleihin ylipäätään)?
Entä saako puhelimen toimimaan asennuksen jälkeen? :)

Symbian on niin susi, että ei huvita sitäkään katsella. Jos joku varteenotettava Linukka ehdokas vain löytyisi..

Kaikki kokemukset ja kommentit ovat tervetulleita.

5
Moi,

Ubuntulla pyörii CVS-repository pserver-protokollalla. Versio on: (CVSNT) 2.5.03 (Scorpio) Build 2382 (client/server).

Windowsin puolelta cvs-toimii, mikäli käyttäjä on suorittanut "cvs login" komennon ja syöttänyt salasanansa oikein. CVSNT tallentaa salasanan tai login-session jonnekin, sillä käyttäjä voi suorittaa cvs-toimintoja kun on kerran kirjautunut cvs:ään.
Jos käyttäjä suorittaa "cvs logout", niin tämä ei voi cvs-komentoja suorittaa. Tämä kaikki toimii niin kuin pitääkin.

Tällä hetkellä mielenkiinto kohdistuu lähinnä CVSNT:n salasanan tallentamiseen. En löydä millään minne käyttäjien salasanat tallennetaan. CVSROOT kansiossa ei ole mitään passwd-tiedostoa.

Jossain luki, että cvs tallentaisi salasanat cvspass-tiedostoon, mutta "locate cvspass" ei tuottanut yhtään osumaa.

Onko tietoa minne ja miten CVSNT salasanat säilöö?

6
Mutta miksi tuo 64-bittisen imagen nimi on "ubuntu-9.10-desktop-amd64.iso"?

Eli toimiiko 64 bit paremmin AMD:n laitteissa?

7
Moi,

Hommasin uuden tietokoneen itselleni, ja hieno kone onkin:
Emo: Asus P7P55D-E
Prossu: Intel i5 750
Näyttis: Ati Radeon HD-5770
Kiintolevy: Western Digital 1TB Caviar Black, SATA 3

Asensin ensitöikseni Win 7:n, ja nyt ajattelin asentaa rinnalle Ubuntun. MIeleeni juolahti kuitenkin kasa kysymyksiä.

Kannattaako asentaa 32 vai 64 bittinen? Tuo 64-bit asennusimage on nimetty "AMD:n mukaan", joten onko 64-bittisellä parempi tuki AMD:n koneille?

Entä onko toiminnallisuudessa muita ratkaisevia eroja 64-bittisen ja 32:n välillä
a) koneeni muiden komponenttien kannalta (eli löytyykö esim. tuolle SATA 3:lle tukea)?
b) yleisesti (mitkä ovat plussat ja miinukset 64 bittisellä Ubuntulla yleisesti ottaen, koneen komponenteista riippumatta)?

Mietin myös, että josko sitä jaksaisi odottaa 10.4:n julkaisua ja asentaisi Ubuntun vasta sitten. Kuukausi on pitkä aika Windowsin parissa, mutta tuo seiska on ihan ok käyttis, ja aika kulunee uudella lelulla pelatessa pelejä joita en vanhalla myllylläni voinut edes vilkaista.

Todettakoon vielä lopuksi, että näytönohjaimen ajureita winukalle asentaessani sydäntäni lämmitti huomatessani, että cd:n mukana oli myös ajurit Linuxille. Ensimmäinen näytönohjaimeni missä on paketissa mukana jo Linux ajurit. Edistysta siis tapahtuu! Pointsit ATIlle!

8
Eli tahtoisin arkistaa koneen lämpötilat asentamatta mitään ihmeellisimpiä sovelluksia.

Googlettelin ja pääädyin tähän komentoon: cat /proc/acpi/thermal_zone/THM/temperature

Ongelma on, että /proc/acpi/thermal_zone kansio on täysin tyhjä.

Olenkohan ihan hakoteillä asian suhteen? Eli mikä on fiksuin tapa suorittaa mokoma operaatio?

9
Minulla on koneessani Ubuntu / Win 7 dual bootti.

Windows on rc-versio, josta loppuu kohta lisenssi ja joka alkaa sekoilemaan. MSDN:stä hain seiskan retail-version joka siis pitäisi asentaa rc:n päälle ennemmin tai myöhemmin.

Kysymykseni kuuluukin, että jyrääkö onko Win 7:n asennusohjelma muut käyttikset allensa edeltäjiensä tapaan, vai onko edistystä tapahtunut mikkisoftalla tämän asian suhteen?

Eli tarvitseeko minun asentaa Ubuntu myös uusiksi?

Haluaisin päästä mahdollsimman helpolla koko operaatiossa, joten kaikki tieto on tervetullutta.

10
Tänään asensin uusimmat päivitykset ja ihan nätisti näytti asentuvan.  Asensin vielä testauksen nimissä Nethackin Synapticin kautta, ja ei mitään ongelmia.

11
Joskus oli ongelmia saada konetta käyntiin koska muistitikku oli USB-portissa kiinni. Tikun poistamisen jälkeen bios osasi ladata oikealta asemalta. Tämä tosin ei liity käyttöjärjestelmiin eikä Ubuntuun suoranaisesti, mutta jos ulkoinen massamuisti saa biosin kyykkyyn, niin kaipa se voi saada käyttöjärjestelmänkin...

Jahka kerkeän, niin täytyy testata saisinko Ubuntun uudestaan jumiin laittamalla ulkoisen levyn kiinni uudestaan ja kikkailemalla. Toisaalta, poistin eilen kaikki ulkoiset asemat ja käynnistin koneen uudelleen, mutta Ubuntu jatkoi silti sekoilua.

Noh, toistaiseksi toimii moitteettomasti. Huomasinpa, että oli eilen vaihtunut kello itsestään 24-tunnin näytöstä 12-tunnin näyttöön. Toivottavasti mitään muuta ei ole mennyt solmuun.

12
Ulkoinen Buffalo on alustettu ext3:ksi, kuten myös sisäinen kiintolevy. Tuon ulkoisen levyn tiedän olevan hajoamassa.

Tänään tuntuu Ubuntu taas toimivan normaalisti. Kirjoitan tätä viestiä Linuxin puolelta. Outoa..

Voiko hajonneen (tai ehjän) ulkoisen USB-kiintolevyn mounttaaminen sekoittaa pakkaa jotenkin? Nyt ei ole mitään ylimääräistä koneessa kiinni. Eilen unmounntasin ulkoisen kiintolevyn jossakin vaiheessa, mutta en muista oliko se ennen vai jälkeen ongelmien ilmaantumisen. Ulkoinen levy on ollut kiinni koneessa ja mountattuna puolisen vuotta putkeen ilman ongelmia..

13
Eli Windowsin puolelle tullaan toteuttamaan softa, jonka tarvitsee lukea tiedostoja Linuxin puolelta. Riittää, että softalla saa luettua tiedostoja, mutta jatkokehitystä ajatellen järeämmät oikeudet (eli kirjoitus ja poisto) olisivat bueno. Eli tiedostojen käpistelyä ei hoida ihminen, vaan Windowsille koodattava sovellus.

14
Ei kiintolevyssä ainakaan ennen ole mitään vikaa ollut.

Liitteenä dmesgin antama info. En tiedä kuinka luettavaa teksti on, sillä ainakin windowsin notepad näyttää tekstin yhdessä pötkössä ilman rivin vaihtoja. Linuxin puolelta en siis pääse näitä foorumeja käyttämään.

Etsin tuosta tiedostosta sanalla error, ja pari osumaa tuli. Toinen löytyy keskeltä tiedostoa, toinen ihan lopusta:

[   13.336262] VIA 82xx Modem: probe of 0000:00:11.6 failed with error -13
[   85.392109] EXT3-fs warning: mounting fs with errors, running e2fsck is recommended


pitäisikös tuo e2fsck sitten ajaa? Mitäs se tekee, ja millä parametreilla olisi viisainta suorittaa?

[ylläpito on poistanut liitteen]

15
Eilen kaikki oli kunnossa, tänään ei.

Minulla on koneessa dual-bootti, jossa Ubuntu 9.04 ja Windows 7, jotka ovat asennettuna samalla kiinolevylle. Kirjoitan tätä viestiä Windowsin puolelta, sillä Ubuntun puolella kumpikaan asennetuista selaimistani (Fireefox ja Kazehagase) ei osaa käsitellä napin painallukisa enään jostain syystä.

Ongelmat mitä päivän mittaan olena huomannuut, ja siinä järjestyksessä missä ne sattuivat.

1. Latasin erästä torrenttia, ja clienttini, Deluge, ilmoitti jatkuvasti input/output erroria. Samaan aikaan katsoin Firefoxilla Youtube-pätkiä sekä joitain muita videoita muilta streamaus saiteilta, ja jokainen video latautui pikkaisen kerrallaan ja lataus loppui aina siihen. Eli yhtäkään videota en pystynyt katsomaan kokonaan, sillä videoista latautui aina vain pieni pätkä. Jos esim. klikkasin youtube-videossa videota johonkin toiseen kohtaan, latautui videosta pieni pätkä kyseisestä kohdasta eteenpäin, mutta ei ikinä videon loppuun asti. Tuntui siltä, kuin nettiyhteyteni olisi katkennut hetkeksi aina muutaman sekunnin välein.

2. Kirjauduin ubuntusta ulos ja uudestaan sisään siinä toivossa, että ongelma katoaisi. Sisäänkirjautumisen yhteydessä tuli virheilmoitus, joka sanoi, että sisäänkirjaus ei onnistu, koska jotakin tiedostoa ei pystytä lukemaan, tai jotakin muuta vastaava. Käynnistin koneen uudestaan, ja nyt sisäänkirjautuminen toimi normaalisti. Yllämainittu ongelma nettiselainten kanssa ei kadonnut.

3. Pari tuntia myöhemmin, Firefoxissa en ollut enään kirjautunena yhdellekkään sivustolle, millä minun pitäisi olla "aina kirjautuneena". Kun yritin kirjautua sivustoille sisään, ei yhdelläkään sivustolla login-napin painalluksesta tapahtunut yhtään mitään. Eli selain ei ikään kuin lähettänyt napin painalluksella yhtään mitään mihinkään, eikä tehnyt mitään muutakaan. Googlen käyttäytyi firefoxissa samalla tavalla; hae-napin painaminen ei sano yhtään mitään. Kazehagasella google toimi niinkuin pitääkin, ja pääsin kirjautumaan yhdelle sivustolle sisään, mutta muilla sivustoilla ei login-nappi toiminut.

4. Latasin ja asensin Battle for Wesnothin Applications Add/Removen avulla. Peli ilmoitti, että automaattinen tallentaminen ei onnistu. Kokeilin manuaalista tallentamista, joka antoi myös virheilmoituksen, että ei onnistu. Aikaisemmin sama peli on toiminut moitteettomasti. Päätin googlettaa ongelmaa, mutta FIrefoxilla ei googletus onnistu, sillä hae-nappi on kuollut. Kazehagase, joka oli tähän asti toiminut jotakuinkin normaalisti, ei ladannut edes googlen etusivua. Minkä tahansa osoitteen kun kirjoitti osoiteriville ja painoi enteriä, niin selain siirtyi samantien about:blank urliin.

En ole asentanut mitään ohjelmia lähiaikoina (paitsi Battle for Wesnoth), enkä säätänyt mitään muutakaan. Ainut hivenen normaalisti poikkeava toiminta mitä olen tehnyt, on Windowsin tiedostojen käpistely; Windowsin työpöydällä on joitakin video-tiedostoja, joita katsoin Ubuntun kautta (eli Windowsin salasana pitää syöttää jotta pääsee edes tarkastelemaan tiedostoja). Latasin lisäksi Windowsin työpöydälle ubuntun kautta tiedostoja bit-torrentin avulla, käyttäen Delugea.


Tämä kaikki on erittäin mystistä. Onko kenelläkään ideoita? Ei tätä Windowsia huvittaisi kauaa käyttää...

16
Pistäpä foorumin hakuun samba, eiköhän ala juttua löytymään.
Samba on siis yksi varteenotettava vaihtoehto. Kiitos!

Asenna PuTTY ja ota SSH-yhteys Linux-koneeseen. Avaa tiedosto suosikkieditorillasi (esim . Vi)
Ymmärsit väärin. En siis ole käpistelemässä tietoa editorilla, vaan automaattisesti ohjelmakoodissa.

17
Linux palvelimella on tiedosto, jota pitäisi Windowsin puolelta päästä käpistelemään, tai ainakin lukemaan. Windowsin puolella tapahtuu varsinainen tietojenkäsittely. Pelkkä tiedoston lukeminenkin riittäisi, mutta helpottaisi elämää kummasti jatkoa ajatellen, jos tiedoston voisi poistaa tai siihen kirjoittaa.

Eli mikä on fiksuin ja / tai helpoin tapa saada tiedosto winukan puolelle?

Onko mahdollista päästä käsiksi suoraan tiedostoon, ja jos on, niin millä oikeuksilla?

Vai onko ratkaisuna kenties Linuxin puolelle asennettava web-service? Vai jokin tietokantapohjainen ratkaisu?


Saa heitellä ilmoille kaikki mahdolliset ideat. Mielellään perusteluiden kera.

18
Moi,

Surffasin eräälle sivustolle aikomuksenani katsoa pari videota. En katsonutkaan, sillä videon valittuani minulle ilmoitettiin, että tarvitsen Silverlightin. Noh, avasin Terminalin ja laitoin:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update
sudo apt-get install moonlight-plugin-core
sudo apt-get install moonlight-plugin-mozilla

Sitten käynnistin firefoxin uudestaan ja surffasin samalle sivulle. Ei toiminut vieläkään. Noh, nyt huomasin, että ilmoitus, joka ilmoittaa silverlightin puuttumisesta, sisältää linkin Moonlightin sivulle josta voi pluginin asentaa kettuun suoraan. Asensin ja käynnistin firefoxin uudestaan. Ei toiminut videot vieläkään.

Noh, varmuuden vuoksi poistin terminalilla moonlight-plugin-core ja moonlight-plugin-mozilla paketit, ja asensin pluginin uudestaan tuon Moonlightin sivun kautta. Tämäkään ei auttanut. Edelleen herjaa, että tarvitsen silverlightin.

Mikä neuvoksi? Miten saan videot näkymään?

19
It's all about the money.

Jos nyt perustaisin pelitalon, niin 100% varmasti valitsisin alustaksi Windowsin, vaikka pääsääntöisesti Linuxia käytänkin. Siellä ne asiakkaat ovat. Tällä hetkellä, jos olen oikein ymmärtänyt, suurin osa X-Boxin ja Windowsin peleistä koodataan C++:lla, sillä se on huomattavasti nopeampi kieli kuin .NET. Microsoft kehittää jatkuvasti XNA Frameworkia, mikä on .Net kielille tarkoitettu luokkakirjasto pelien tekemiseen ja se on rakennettu DirectX:n päälle. Olen antanut itseni ymmärtää, että tulevaisuudessa kun rauta on taas asteen tehokkaampaa, XBoxin pelit toteutetaan nimenomaan XNA:lla. Siinä vaiheessa aloittelevalla pelitalolla saattaa olla vaikeuksia olla valitsematta jotakin muuta alustaa kuin Windows, sillä XNA pelit toimivat sekä boxilla että winukalla. Eli kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Mainittakoon loppuun vielä, että koneessani on Ubuntun rinnalla Winukka 7. Wintoosaa käytän lähinnä Visual Studion ja XML-spyn takia, mutta myös pelaamiseen jos winellä ei peli toimi. Jagged Alliance 2:n kohdalla kävi toisinpäin: Windowsilla peli ei tahtonut toimia kunnolla, mutta Linuxilla ei ongelmia. Sinänsä hassua, että Windowsille toteutettu peli toimii paremmin Linuxilla. :)

20
Ok.

Eli taas hieman viisaampana kohti seuraavia seikkailuja (lue: datailuja). :)

Kiitoksia kaikille vastanneille! --> Solved

Sivuja: [1] 2 3