Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Koivu

Sivuja: [1]
1
En ole varma onko tämä oikea paikka kysyä tätä, mutta en nyt muutakaan paikkaa keksinyt.

Kaivoin vanhan koneeni varastosta aikeissa tehdä kakkoskone jonka laitan telkkariin kiinni. Koneessa oli joku vanha Ubuntu-asennus valmiina. Luultavasti 9.04 tai 9.10. Ajattelin kokeilla Linux Mintin asennusta koneeseen, joten latasin ja asensin Mintun Ubuntun päälle. Asennuksessa käytin vaihtoehtoa "Tuhoa kaikki tiedostot ja käyttikset ja asenna". Asennusohjelma suoritti itsensä loppuun ja käynnisti koneen uudelleen....

**CRASH**

Linux ei käynnistunyt. Kokeilin ladata Mintun sekä kiintolevyltä (minne se juuri oli asennettu) sekä suoraan dvd:ltä, mutta ei toimi.
DVD:ltä ladatessa tulee ilmotus: No LABEL entries found in configuration file!
Kiintolevyltä jos yrittää ladata, niin kone vain käynnistää itsensä uudelleen n-kertaa jonka jälkeen jää jossain vaiheessa jumiin. Molemmissa tapauksissa viimeinen asia mitä ruudulla tapahtuu on PCI device listing...

Tämän jälkeen kaivoin Ubuntu 9.04 cd:n laatikosta ja laitoin sen koneeseen ja buuttasin. Ubuntun asennusohjelma käynnistyy, mutta sitä ei pysty suorittamaan loppuun asti. Asennusohjelma kysyy kielen, jonka jälkeen tulee Ubuntun logo ja vaihtoehdot F1 help, F2, language, F3 Keymap... ... F6, Other options. Enteriä painamalla ilmestyy pop-up-ikkuna jossa lukee Boot Loader: livg. Tästä ruudusta en pääse eteenpäin millään.

Lopulta päätin kokeilla Windows XP:n asennus-cd:tä. Ajettelin, että Windowsin asennus jyrää kaiken alleen, joten se ehkä saa koneen toimimaan jotta voin asentaa Ubuntun sitten myöhemmin. Windowsin asennus käynnistyy, mutta se ei kerkeä aloittamaan tiedostojen kopiontia sillä kone käynnistyy uudelleen kesken asennuksen. SATA-ajurien diskettiä pitää käyttää asennuksessa jotta pääsee edes näin pitkälle.


Mitähän se Mintin asennus on tehnyt? Vaikuttaisi, että kone ei löydä kiintolevyä tai jotain, mutta BIOSissa kiintolevy kuitenkin näkyy. Onko vinkkejä millä saisi homman toimimaan? Taisi olle viimeinen kerta kun minttua kokeilen asentaa..

Emolevy: Asus a7v600-x
Kiintolevy: Seageta Barracuda SATA 160GB

2
Laitealue / Ubuntu Nokian N-sarjan matkapuhelimessa
« : 24.11.11 - klo:00.01 »
Saako Ubuntua tai jotain toista distroa asennettua kuinka helposti Nokian N97-Miniin (tai N-sarjan malleihin ylipäätään)?
Entä saako puhelimen toimimaan asennuksen jälkeen? :)

Symbian on niin susi, että ei huvita sitäkään katsella. Jos joku varteenotettava Linukka ehdokas vain löytyisi..

Kaikki kokemukset ja kommentit ovat tervetulleita.

3
Moi,

Ubuntulla pyörii CVS-repository pserver-protokollalla. Versio on: (CVSNT) 2.5.03 (Scorpio) Build 2382 (client/server).

Windowsin puolelta cvs-toimii, mikäli käyttäjä on suorittanut "cvs login" komennon ja syöttänyt salasanansa oikein. CVSNT tallentaa salasanan tai login-session jonnekin, sillä käyttäjä voi suorittaa cvs-toimintoja kun on kerran kirjautunut cvs:ään.
Jos käyttäjä suorittaa "cvs logout", niin tämä ei voi cvs-komentoja suorittaa. Tämä kaikki toimii niin kuin pitääkin.

Tällä hetkellä mielenkiinto kohdistuu lähinnä CVSNT:n salasanan tallentamiseen. En löydä millään minne käyttäjien salasanat tallennetaan. CVSROOT kansiossa ei ole mitään passwd-tiedostoa.

Jossain luki, että cvs tallentaisi salasanat cvspass-tiedostoon, mutta "locate cvspass" ei tuottanut yhtään osumaa.

Onko tietoa minne ja miten CVSNT salasanat säilöö?

4
Moi,

Hommasin uuden tietokoneen itselleni, ja hieno kone onkin:
Emo: Asus P7P55D-E
Prossu: Intel i5 750
Näyttis: Ati Radeon HD-5770
Kiintolevy: Western Digital 1TB Caviar Black, SATA 3

Asensin ensitöikseni Win 7:n, ja nyt ajattelin asentaa rinnalle Ubuntun. MIeleeni juolahti kuitenkin kasa kysymyksiä.

Kannattaako asentaa 32 vai 64 bittinen? Tuo 64-bit asennusimage on nimetty "AMD:n mukaan", joten onko 64-bittisellä parempi tuki AMD:n koneille?

Entä onko toiminnallisuudessa muita ratkaisevia eroja 64-bittisen ja 32:n välillä
a) koneeni muiden komponenttien kannalta (eli löytyykö esim. tuolle SATA 3:lle tukea)?
b) yleisesti (mitkä ovat plussat ja miinukset 64 bittisellä Ubuntulla yleisesti ottaen, koneen komponenteista riippumatta)?

Mietin myös, että josko sitä jaksaisi odottaa 10.4:n julkaisua ja asentaisi Ubuntun vasta sitten. Kuukausi on pitkä aika Windowsin parissa, mutta tuo seiska on ihan ok käyttis, ja aika kulunee uudella lelulla pelatessa pelejä joita en vanhalla myllylläni voinut edes vilkaista.

Todettakoon vielä lopuksi, että näytönohjaimen ajureita winukalle asentaessani sydäntäni lämmitti huomatessani, että cd:n mukana oli myös ajurit Linuxille. Ensimmäinen näytönohjaimeni missä on paketissa mukana jo Linux ajurit. Edistysta siis tapahtuu! Pointsit ATIlle!

5
Eli tahtoisin arkistaa koneen lämpötilat asentamatta mitään ihmeellisimpiä sovelluksia.

Googlettelin ja pääädyin tähän komentoon: cat /proc/acpi/thermal_zone/THM/temperature

Ongelma on, että /proc/acpi/thermal_zone kansio on täysin tyhjä.

Olenkohan ihan hakoteillä asian suhteen? Eli mikä on fiksuin tapa suorittaa mokoma operaatio?

6
Minulla on koneessani Ubuntu / Win 7 dual bootti.

Windows on rc-versio, josta loppuu kohta lisenssi ja joka alkaa sekoilemaan. MSDN:stä hain seiskan retail-version joka siis pitäisi asentaa rc:n päälle ennemmin tai myöhemmin.

Kysymykseni kuuluukin, että jyrääkö onko Win 7:n asennusohjelma muut käyttikset allensa edeltäjiensä tapaan, vai onko edistystä tapahtunut mikkisoftalla tämän asian suhteen?

Eli tarvitseeko minun asentaa Ubuntu myös uusiksi?

Haluaisin päästä mahdollsimman helpolla koko operaatiossa, joten kaikki tieto on tervetullutta.

7
Eilen kaikki oli kunnossa, tänään ei.

Minulla on koneessa dual-bootti, jossa Ubuntu 9.04 ja Windows 7, jotka ovat asennettuna samalla kiinolevylle. Kirjoitan tätä viestiä Windowsin puolelta, sillä Ubuntun puolella kumpikaan asennetuista selaimistani (Fireefox ja Kazehagase) ei osaa käsitellä napin painallukisa enään jostain syystä.

Ongelmat mitä päivän mittaan olena huomannuut, ja siinä järjestyksessä missä ne sattuivat.

1. Latasin erästä torrenttia, ja clienttini, Deluge, ilmoitti jatkuvasti input/output erroria. Samaan aikaan katsoin Firefoxilla Youtube-pätkiä sekä joitain muita videoita muilta streamaus saiteilta, ja jokainen video latautui pikkaisen kerrallaan ja lataus loppui aina siihen. Eli yhtäkään videota en pystynyt katsomaan kokonaan, sillä videoista latautui aina vain pieni pätkä. Jos esim. klikkasin youtube-videossa videota johonkin toiseen kohtaan, latautui videosta pieni pätkä kyseisestä kohdasta eteenpäin, mutta ei ikinä videon loppuun asti. Tuntui siltä, kuin nettiyhteyteni olisi katkennut hetkeksi aina muutaman sekunnin välein.

2. Kirjauduin ubuntusta ulos ja uudestaan sisään siinä toivossa, että ongelma katoaisi. Sisäänkirjautumisen yhteydessä tuli virheilmoitus, joka sanoi, että sisäänkirjaus ei onnistu, koska jotakin tiedostoa ei pystytä lukemaan, tai jotakin muuta vastaava. Käynnistin koneen uudestaan, ja nyt sisäänkirjautuminen toimi normaalisti. Yllämainittu ongelma nettiselainten kanssa ei kadonnut.

3. Pari tuntia myöhemmin, Firefoxissa en ollut enään kirjautunena yhdellekkään sivustolle, millä minun pitäisi olla "aina kirjautuneena". Kun yritin kirjautua sivustoille sisään, ei yhdelläkään sivustolla login-napin painalluksesta tapahtunut yhtään mitään. Eli selain ei ikään kuin lähettänyt napin painalluksella yhtään mitään mihinkään, eikä tehnyt mitään muutakaan. Googlen käyttäytyi firefoxissa samalla tavalla; hae-napin painaminen ei sano yhtään mitään. Kazehagasella google toimi niinkuin pitääkin, ja pääsin kirjautumaan yhdelle sivustolle sisään, mutta muilla sivustoilla ei login-nappi toiminut.

4. Latasin ja asensin Battle for Wesnothin Applications Add/Removen avulla. Peli ilmoitti, että automaattinen tallentaminen ei onnistu. Kokeilin manuaalista tallentamista, joka antoi myös virheilmoituksen, että ei onnistu. Aikaisemmin sama peli on toiminut moitteettomasti. Päätin googlettaa ongelmaa, mutta FIrefoxilla ei googletus onnistu, sillä hae-nappi on kuollut. Kazehagase, joka oli tähän asti toiminut jotakuinkin normaalisti, ei ladannut edes googlen etusivua. Minkä tahansa osoitteen kun kirjoitti osoiteriville ja painoi enteriä, niin selain siirtyi samantien about:blank urliin.

En ole asentanut mitään ohjelmia lähiaikoina (paitsi Battle for Wesnoth), enkä säätänyt mitään muutakaan. Ainut hivenen normaalisti poikkeava toiminta mitä olen tehnyt, on Windowsin tiedostojen käpistely; Windowsin työpöydällä on joitakin video-tiedostoja, joita katsoin Ubuntun kautta (eli Windowsin salasana pitää syöttää jotta pääsee edes tarkastelemaan tiedostoja). Latasin lisäksi Windowsin työpöydälle ubuntun kautta tiedostoja bit-torrentin avulla, käyttäen Delugea.


Tämä kaikki on erittäin mystistä. Onko kenelläkään ideoita? Ei tätä Windowsia huvittaisi kauaa käyttää...

8
Linux palvelimella on tiedosto, jota pitäisi Windowsin puolelta päästä käpistelemään, tai ainakin lukemaan. Windowsin puolella tapahtuu varsinainen tietojenkäsittely. Pelkkä tiedoston lukeminenkin riittäisi, mutta helpottaisi elämää kummasti jatkoa ajatellen, jos tiedoston voisi poistaa tai siihen kirjoittaa.

Eli mikä on fiksuin ja / tai helpoin tapa saada tiedosto winukan puolelle?

Onko mahdollista päästä käsiksi suoraan tiedostoon, ja jos on, niin millä oikeuksilla?

Vai onko ratkaisuna kenties Linuxin puolelle asennettava web-service? Vai jokin tietokantapohjainen ratkaisu?


Saa heitellä ilmoille kaikki mahdolliset ideat. Mielellään perusteluiden kera.

9
Moi,

Surffasin eräälle sivustolle aikomuksenani katsoa pari videota. En katsonutkaan, sillä videon valittuani minulle ilmoitettiin, että tarvitsen Silverlightin. Noh, avasin Terminalin ja laitoin:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update
sudo apt-get install moonlight-plugin-core
sudo apt-get install moonlight-plugin-mozilla

Sitten käynnistin firefoxin uudestaan ja surffasin samalle sivulle. Ei toiminut vieläkään. Noh, nyt huomasin, että ilmoitus, joka ilmoittaa silverlightin puuttumisesta, sisältää linkin Moonlightin sivulle josta voi pluginin asentaa kettuun suoraan. Asensin ja käynnistin firefoxin uudestaan. Ei toiminut videot vieläkään.

Noh, varmuuden vuoksi poistin terminalilla moonlight-plugin-core ja moonlight-plugin-mozilla paketit, ja asensin pluginin uudestaan tuon Moonlightin sivun kautta. Tämäkään ei auttanut. Edelleen herjaa, että tarvitsen silverlightin.

Mikä neuvoksi? Miten saan videot näkymään?

10
Eli kun pelailen joitain pelejä Winen kautta fullscreen tilassa, ja peli päättää yhtäkkiä kaatua, niin onko jotain kikkaa miten pääsen palautumaan työpöydälle ilman koneen boottausta?

Olen kokeillut laittaa pikanäppäimen System Monitoriin, mutta System Monitor ikkuna käynnistyy pelattavan pelin alle (eli en voi tappaa juntturaan jäänyttä peliä tai Winea). Lisäksi olen kokeillut jostain googlettamaani ohjetta missä neuvottiin laittamaan pikanäppäin komennolle "killall -9 wine-preloader", mutta tämäkään ei toimi.

Onko vinkkejä tai ehdotuksia?

11
Lataan Transmissionilla suurehkoa pakettia (36,5 GB). Valmiina on n. 89%, mutta yhtäkkiä Transmission laittaa jatkuvasti kyseisen torrentin pauselle. Jos laitan torrentin uudestaan latautumaan, niin Transmission lataa pakettia tovin ja laittaa sen automaattisesti uudestaan pauselle.

Mikäli torrentin lataaminen on juuri pysähtynyt, ilmoittaa Transmission "input/output error". Myöhemmin lukee vain "paused".

Transmissionin message logia jos tarkastelee, niin siellä ei ole muita messageita kuin messaget joiden level on "information". Eli ei näy viestejä joiden level olisi "error".

Lataan torrenttia ulkoiselle Ext-3 kiintolevy-osiolle, käyttis on 9.04 ja Transmissionin versio 1.51.

Osaako kukaan sanoa mistä moinen pysähtely johtuu?

12
Laitealue / Jauntu 9.04 ja Saphhire Radeon HD 2400 pro
« : 14.05.09 - klo:00.24 »
Päivitin 8.10 --> 9.04, ja kaikki oli hyvin.

Päätin kuitenkin syystä jos toisesta asentaa uuden asennuksen Jauntysta.

Asennuksen jälkeen on näytön päivitys välillä todelle hidasta. Välillä kaikki on hyvin, ja välillä taas kone hidastelee kuin etana satasen aidoilla.

Eli hieman samanlainen ongelma kuin täällä: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=26558.msg202437

Erona on, että näytön ohjaimeni on tuo otsikossa mainitsemani. Se ilmeisesti käyttää r600 - sarjan piiriä.

Sokkona myös kokeilin laittaa xorg.confiin kyseisen threadin vikan postin asetukset, mutta ei toiminut. Onneksi otin backupin  ;D

Valmistajan ajurit ovat aktiiivisena ja käytössä. fxlrxinfo palauttaa:
display: :0.0  screen: 0
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: ATI Radeon HD 2400 PRO AGP
OpenGL version string: 2.1.8575

Oliskos kenelläkään vinkkejä?

13
Laitealue / Ext3 vs ReiserFs DualBootissa
« : 30.12.08 - klo:10.04 »
Ajattelin sijoittaa uuteen ulkoiseen kiintolevyyn. Pöytäkoneessa on käytössä Ubuntu ja Winukka XP ja läppärissä Kubuntu.

Haluaisin kuulla mielipiteitä mikä olisi paras tiedostojärjestelmä uudelle aparaatilleni?
Ehtoina on, että pelkkä lukeminen ei riitä, vaan kirjoittamisen pitää onnistua sekä Linuxin että Winukan puolella, ja mielellään ilman kummempia kikkailuja.

Pääasiallisesti kiintolevy tulee Linux käyttöön, joten suorituskyky ja nopeus on Linuxissa tärkeämpää kuin Windowsissa.

Kiintolevy tulee puhtaasti tiedon varastointi tarkoitukseen, eli minkään valtakunnan system filuja siellä ei tulla säilyttämään.

Tällä hetkellä minulla on käytössä ulkoinen kiintolevy alustettuna NTFS:lle. Lukeminen ja kirjoitus onnistuu Linuxista ihan hyvin, mutta se on uskomattoman hidasta, ainakin jos vertaa Windowsin puolelle. Mietin, että jos uuden kiintolevyn alustaisi Reiserfs:lle, sillä jos olen oikein ymmärtänyt niin se on hieman Ext3:sta nopeampi. Reiserin "turvattomuus" ei myöskään olisi ongelma, sillä kuten mainittua, tulee kiintolevy tiedon varastointi tarkoitukseen. Mutta kuinka hyvin ja sulavasti ReiserFs toimii Wintoosan kanssa? Entä Ext3? Vai kannattaako valita jokin muu tiedostojärjestelmä?

14
Ubuntu tietokoneissa / ftp ja .doc tiedostot [RATKAISTU]
« : 07.05.08 - klo:10.46 »
Eli ongelma on seuraava: Olen kahdella eri ftp-clientilla kokeillut ottaa yhteyttä koulun verkkolevylle. Yhteydenotto onnistuu, mutta en saa aukaistua yhtäkään .doc tiedostoa. Permissionit tiedostoihin ovat varmasti kunnossa, sillä tiedostojen poistaminen onnistuu.

Ubuntun oma clientti, mikä nyt onkaan nimeltään (Places --> Connect to Server), mikä avaa etäyhteyden suoraan tiedosto selaimeen, pyytää passwordia jos avaan .doc tai .ppt tiedostoa. Salasanan antamisen jälkeen se kysyy uudestaan salasanaa, ja tämä jatkuu hamaan loppuun asti...

Toinen clientti on gFTP. Se vain ilmoittaa, että permission denied.

Muut tiedostot mitä olen kokeillut, aukeavat normaalisti. Paikallisesti kyseiset tiedostot aukeavet, joten sinänsä ei tästä minulle mitään ongelmaa ole, sillä copy/paste toimii tiedostoihin, joten voin avata ne paikallisesti.

Ideoita mistä voisi johtua? Tarkoituksellista? Bugi?

15
- Transmission näytti connectable 'no' tilaa kun se vielä oli asennettuna.
- Asensin Azureuksen ja heitin Transmissionin roskiin. Azureus näytti conn. 'yes'
- Heitin Azureuksella vesilintua, ja asensin Delugen. Deluge näyttää conn. 'no'
- Asensin Azureuksen takaisin, ja tilanne on nyt seuraava:

Azureus ja Deluge molemmat ovat päällä ja molemmissa on pari torrenttia samalta trackerilta. Niissä torskissa mitkä ovat Azureuksessa, olen connectable 'yes' ja niissä mitkä ovat Delugessa olen connectable 'no'.
- Molemmissa ohjelmissa on TCP liikenteen portiksi määritelty 50000.
- Ei ole palomuuria
- Hardy 8.04
- modeemi on Wippies homebox black, eikä siitä ole avattu erikseen porttia 50000

Mistä siis johtuu, että ohjelmat käyttäytyvät eri tavalla? Eikös niiden kaiken järjen mukaan pitäisi käyttäytyä samalla tavalla, kun on kerran sama porttikin määritelty?

16
Eli tarkoitus olisi löytää englanninkielisiä Linux- tai ohjelmointiaiheisia artikkeleja. Googlettamalla niitä toki itsekin löydän, mutta kaikki artikkelit ovat melko lyhkäsiä.

Tavoitteena olisi löytää kirjoituksia jotka ovat vähintään 8 sivua pitkiä. Jos tulee jotakin mieleen, niin laita ihmeessä linkkiä. :)

Minun pitäisi keksiä jokin artikkeli koulutehtävää varten, joten ensisijaisesti sen takia kyselen, mutta onhan niitä muutenkin mukava lueskella.

17
Moi,

Rupesin juuri käyttämään Evolutionia sähköpostini lukemiseen ja kirjoittamiseen. Lisäsin myös koulun postilaatikkoni Evolutioniin onnistuneesti.

Ongelmana on, että koulun sähköpostini inbox-kansio on samalla verkkolevyllä missä on kaikki muutkin kouluuni liittyvät kansiot ja tiedostot.
Aikaa menee turhan kauan kun Evolution rupeaa lataamaan koko verkkolevyä kyseisen sähköpostitilin näkymäksi. Lisäksi on tyhmän näköistä kun avaan koulun postilaatikkoni, niin samalla näkyy sata koulu projekteihin liittyvää kansiota ja yhtä monta irtotiedostoa (jotka näkyvät myös sähköpostitilin kansioina).

Olenko sokea, vai miksi en löytänyt keinoa millä näen vain sähköpostiin liittyvät kansiot Evolutionissa, enkä koko verkkolevyn sisältöä?

-Evolution 2.12.1
-Gutsy 7.10

18
Eli asennettavia ohjelmia valittaessa, saako jostain tietää kuinka paljon asennettava ohjelma vie kiintolevytilaa?

19
Eli asensin Ubuntun onnistuneesti, mutta asennuksen jälkeen huomasin 9.4GB:n olevan jo käytetty kiintolevyltäni. Asensin Ubuntun Win-XP:n päälle, ja mielestäni valitsin osiointi-vaihtoehdoksi sen mikä käyttää koko kiintolevyn.

Jos boottaan koneen, lähtee Ubuntu suoraan käyntiin, eikä ole Windowsista tietoakaan. Mietin josko XP olisi jäänyt jonnekin koneen syövereihin ja Ubuntu ei tunnistaisi sitä, mutta eikös 7.10 osaa tulkita NTFS:ää ilman ohjelmien asennusta? Asennusohjelma ei tuskin vie yli 9 gigaa?

Joten, mistä voin ottaa selville onko koneessa olemassa WIN-tai joku muu käyttöjärjestelmä-asennus?

Kiitos!

Sivuja: [1]