Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Koivu

Sivuja: 1 [2] 3
21
Kiitoksia!
Tuo tuntuu toimivan. Tai kokeilin pelin alkuvalikossa scriptille asettamaani näppäinyhdistelmää niin pääsin nätisti takaisin työpöydälle.

Laitoin vielä seuraavan scriptin loppuun, jotta resoluutio palautuu normaaliksi mikäli wine on muuttanut sen.
Koodia: [Valitse]
xrandr -s 1280x1024
Onko tuo oikea tapa vaihtaa resoluutiota, vai onko parempia vaihtoehtoja?
Entä onko mitään muuta mitä pitäisi ottaa vielä huomioon?

22
Ja etkö voi muka alt-tab?
Ei toimi ainakaan Jagged Alliance 2:ssa. Tai valintaruutu tulee kyllä näkyviin, mutta valittu ikkuna ei aktivoidu.

Jos muu ei auta, siirry tekstikonsoliin: CTRL-ALT-F1

Kirjaudu sisään.

Tapa Wine:

Koodia: [Valitse]
wineserver -k
killall -9 wine
killall -9 wineserver
killalll -9 wine-preloader

Jos et tarvitse enää konsolia, kirjaudu ulos: logout

Palaa työpöydälle: CTRL(-ALT)-F7


Tai jos X on niin jumissa, ettet pääse tekstitilaan, kokeile SysRq-tappoa: Alt-PrintScreen-K

Hmm.. toimiskohan semmoinen jos nuo mainitsemasi killall-komennot laittaisi jonkun näppäinyhdistelmän taakse? Entä miten moinen pitäisi toteuttaa? Keyboard shortcuts ei taida ottaa vastaan kuin yhden rivin komennon. Joku scripti kenties avuksi?

23
Eli kun pelailen joitain pelejä Winen kautta fullscreen tilassa, ja peli päättää yhtäkkiä kaatua, niin onko jotain kikkaa miten pääsen palautumaan työpöydälle ilman koneen boottausta?

Olen kokeillut laittaa pikanäppäimen System Monitoriin, mutta System Monitor ikkuna käynnistyy pelattavan pelin alle (eli en voi tappaa juntturaan jäänyttä peliä tai Winea). Lisäksi olen kokeillut jostain googlettamaani ohjetta missä neuvottiin laittamaan pikanäppäin komennolle "killall -9 wine-preloader", mutta tämäkään ei toimi.

Onko vinkkejä tai ehdotuksia?

24
Kyseessä on ext3, jolla ikää alle puoli vuotta.

Suoritin:
Koodia: [Valitse]
sudo fsck.ext3 -y /dev/sdb1
Seuraavaa virhettä tuli vaikka kuinka monta kappaletta eri blockin numerolla:
Lainaus
Error reading block 60293267 (Attempt to read block from filesystem resulted in short read) while getting next inode from scan.

Ja lopuksi konsoli näytti:
Lainaus
TuomoExt3: 704/16252928 files (40.2% non-contiguous), 21465999/64990957 blocks

Tämän jälkeen ajoin vielä:
Koodia: [Valitse]
sudo fsck.ext3 -f -y /dev/sdb1ja non-contiguous oli edelleen tuo 40.2%. Voiko tämän tulkita, että ulkoinen kiintolevyni on hajoamassa?

25
Seedaajia on. Transmission siis lataa hetken aikaa ihan nätisti, mutta parin minuutin kuluttua antaa erroria. Delugella en ole kokeillut, enkä oikein viitsisikään, sillä Transmissionilla on varmasti jokin hyvä syy pysäyttää torrentti, ellei kyseessä ole bugi (mikä on epätodennäköistä). Nyt pitäisi vain saada tietää mikä tuo syy on, jotta mahdollisilta suuremmilta vahingoilta säästytään.

26
Lataan Transmissionilla suurehkoa pakettia (36,5 GB). Valmiina on n. 89%, mutta yhtäkkiä Transmission laittaa jatkuvasti kyseisen torrentin pauselle. Jos laitan torrentin uudestaan latautumaan, niin Transmission lataa pakettia tovin ja laittaa sen automaattisesti uudestaan pauselle.

Mikäli torrentin lataaminen on juuri pysähtynyt, ilmoittaa Transmission "input/output error". Myöhemmin lukee vain "paused".

Transmissionin message logia jos tarkastelee, niin siellä ei ole muita messageita kuin messaget joiden level on "information". Eli ei näy viestejä joiden level olisi "error".

Lataan torrenttia ulkoiselle Ext-3 kiintolevy-osiolle, käyttis on 9.04 ja Transmissionin versio 1.51.

Osaako kukaan sanoa mistä moinen pysähtely johtuu?

27
uusimmat ajurit ( 18.5.2009)  ati-driver-installer-9-5-x86.x86_64.run tuntuu toimivan ainakin toistaiseksi.

28
Laitealue / Jauntu 9.04 ja Saphhire Radeon HD 2400 pro
« : 14.05.09 - klo:00.24 »
Päivitin 8.10 --> 9.04, ja kaikki oli hyvin.

Päätin kuitenkin syystä jos toisesta asentaa uuden asennuksen Jauntysta.

Asennuksen jälkeen on näytön päivitys välillä todelle hidasta. Välillä kaikki on hyvin, ja välillä taas kone hidastelee kuin etana satasen aidoilla.

Eli hieman samanlainen ongelma kuin täällä: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=26558.msg202437

Erona on, että näytön ohjaimeni on tuo otsikossa mainitsemani. Se ilmeisesti käyttää r600 - sarjan piiriä.

Sokkona myös kokeilin laittaa xorg.confiin kyseisen threadin vikan postin asetukset, mutta ei toiminut. Onneksi otin backupin  ;D

Valmistajan ajurit ovat aktiiivisena ja käytössä. fxlrxinfo palauttaa:
display: :0.0  screen: 0
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: ATI Radeon HD 2400 PRO AGP
OpenGL version string: 2.1.8575

Oliskos kenelläkään vinkkejä?

29
Eikö ole aika tyhmää edes olettaa että järjestelmät oikeasti jotankin nopeutuisi kun uusi ilmestyy.
Ei ole jos tekijä ilmoittaa uuden olevan nopeampi.

30
Ei ole varmaan seiskankaan asennusohjelm yhtään edeltäjiään fiksumpi?

Tarkoitan, että mikäli tähän dual-boot masiinaani haluaisin piraatti-xp:n tilalle seiskan, niin onnistuuko asennus Ubuntun rinnalle nätisti, vai pitääkö Ubuntukin asennella uusiksi?

31
Laitealue / Vs: Ext3 vs ReiserFs DualBootissa
« : 31.12.08 - klo:18.30 »
Hankin sitten kolmanneksi 2.5" WD passport usb-levyn, kun sattui sopiva tarjous kohdalle. Tuon levyn kanssa päätin testailla/vertailla eri tiedostojärjestelmiä.
Minkäsnimisillä ohjelmilla testailit noita kirjoitus nopeuksia? Vai näkeekös jostain suoraan?

Siis eihän siihen voi laittaa muuta kuin ntfs:n tiedostojärjestelmäksi, jos sitä aikoo käyttää esim. kavereitten Windows-systeemien levykuviin ja varmuuskopiointiin.
Voihan siihen alustaa osion ntfs:lle ja laittaa sinne Windowsin tarvitsemat ajurit.

32
Laitealue / Vs: Ext3 vs ReiserFs DualBootissa
« : 30.12.08 - klo:15.46 »
@juyli: Ikävä kyllä levyn osioiminen ei ole mahdollista tässä tapauksessa. Samaan dataan on pakko päästä käsikisi kummastakin käyttiksestä. Niinikään hakusessa on nimenomaan siirrettävä kiintolevy, joten sen on pakko olla USB-lätty.


Hmm... Tulipa tässä mieleen, että teoriassa tiedostojärjestelmä voisi olla myös FAT. Osaako Linuxi kuinka nopeasti lukea / kirjoittaa FATille? Entä tarvitseeko asennella Ubuntuun erillisiä ajureita? Jos olen oikein ymmärtänyt, niin eikös USB-tikut monesti ole alustettuna FATille?

33
Laitealue / Ext3 vs ReiserFs DualBootissa
« : 30.12.08 - klo:10.04 »
Ajattelin sijoittaa uuteen ulkoiseen kiintolevyyn. Pöytäkoneessa on käytössä Ubuntu ja Winukka XP ja läppärissä Kubuntu.

Haluaisin kuulla mielipiteitä mikä olisi paras tiedostojärjestelmä uudelle aparaatilleni?
Ehtoina on, että pelkkä lukeminen ei riitä, vaan kirjoittamisen pitää onnistua sekä Linuxin että Winukan puolella, ja mielellään ilman kummempia kikkailuja.

Pääasiallisesti kiintolevy tulee Linux käyttöön, joten suorituskyky ja nopeus on Linuxissa tärkeämpää kuin Windowsissa.

Kiintolevy tulee puhtaasti tiedon varastointi tarkoitukseen, eli minkään valtakunnan system filuja siellä ei tulla säilyttämään.

Tällä hetkellä minulla on käytössä ulkoinen kiintolevy alustettuna NTFS:lle. Lukeminen ja kirjoitus onnistuu Linuxista ihan hyvin, mutta se on uskomattoman hidasta, ainakin jos vertaa Windowsin puolelle. Mietin, että jos uuden kiintolevyn alustaisi Reiserfs:lle, sillä jos olen oikein ymmärtänyt niin se on hieman Ext3:sta nopeampi. Reiserin "turvattomuus" ei myöskään olisi ongelma, sillä kuten mainittua, tulee kiintolevy tiedon varastointi tarkoitukseen. Mutta kuinka hyvin ja sulavasti ReiserFs toimii Wintoosan kanssa? Entä Ext3? Vai kannattaako valita jokin muu tiedostojärjestelmä?

34
Täälläkin meni 5h + 1h. Nyt on up'n'running!

Hyvä uudistus tuo Guest session ominaisuus. Yksi miinuspuoli siinäkin on. Ulkoinen kiintolevy joka on koneessa aina kiinni ei näköjään kuulu Guest-sessionin piiriin. Muuten näyttäisi piilottavan kaiken oikein mallikkaasti.

Onko kenelläkään tietoa, saako jostain muokattua Guest sessionin ominaisuuksia? Esimerkiksi antaa lukuoikeudet johonkin tiettyyn kansioon?

35
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Päivitykset
« : 15.05.08 - klo:10.56 »
Meikäläisellä on päivitykset tulleet ihan hyvin Hardyyn. Täpättynä valinta, mikä vain ilmoittaa uusista päivityksistä.

Asiaan:
Tänään tuli taas päivityksiä. Katselin ne läpi ja asensin kaikki paitsi yhden. Kyseessä oli päivitys Transmission bittorrent clienttiin, minkä olen poistanut jo koneeltani. Miksi siis järjestelmä yrittää päivittää sitä?

Tällä hetkellä Update Manager ilmoittaa koko ajan yhden päivityksen olevan valmiina. Miten saan kyseisen päivityksen ignorettua, etten vahingossakaan asenna päivitystä mitä en todellakaan tarvitse? Tämä on pieni, mutta ärsyttävä seikka, vaikka päivityksen koko onkin tässä tapauksessa vain 14kB.

edit:
Hups, olikin jäänyt poistamatta eräs pieni Transmissionin paketti. Eli kaikki olikin kunnossa :)

36
Mitenkäs on, kun meikäläisellä on vain yksi kiintolevy ja yksi osio, ja koko roska on varattu Ubuntulle, niin saako siihen kuinka helposti sen verran Wintoosaa kylkeen, että Visual Studion saisi toimimaan?

Voiko esim. GPartedilla alustaa kiintolevystä osion NTFS:ään ja asentaa siihen Windowsin? Jos tämä onnistuu, niin onko sitten vuorossa Grubin asennusta?


37
Ubuntu tietokoneissa / Vs: ftp ja .doc tiedostot
« : 07.05.08 - klo:11.39 »
Ahaa.. Kiitos vastauksesta, tämä selvensi asiaa.

38
Ubuntu tietokoneissa / ftp ja .doc tiedostot [RATKAISTU]
« : 07.05.08 - klo:10.46 »
Eli ongelma on seuraava: Olen kahdella eri ftp-clientilla kokeillut ottaa yhteyttä koulun verkkolevylle. Yhteydenotto onnistuu, mutta en saa aukaistua yhtäkään .doc tiedostoa. Permissionit tiedostoihin ovat varmasti kunnossa, sillä tiedostojen poistaminen onnistuu.

Ubuntun oma clientti, mikä nyt onkaan nimeltään (Places --> Connect to Server), mikä avaa etäyhteyden suoraan tiedosto selaimeen, pyytää passwordia jos avaan .doc tai .ppt tiedostoa. Salasanan antamisen jälkeen se kysyy uudestaan salasanaa, ja tämä jatkuu hamaan loppuun asti...

Toinen clientti on gFTP. Se vain ilmoittaa, että permission denied.

Muut tiedostot mitä olen kokeillut, aukeavat normaalisti. Paikallisesti kyseiset tiedostot aukeavet, joten sinänsä ei tästä minulle mitään ongelmaa ole, sillä copy/paste toimii tiedostoihin, joten voin avata ne paikallisesti.

Ideoita mistä voisi johtua? Tarkoituksellista? Bugi?

39
Kiitoksia vastanneille. Kyse oli UPnP:sta. Täppäsin Delugessa täpän UPnP:hen, niin johan alkoi lyyti kirjoittamaan.  ;)

40
- Transmission näytti connectable 'no' tilaa kun se vielä oli asennettuna.
- Asensin Azureuksen ja heitin Transmissionin roskiin. Azureus näytti conn. 'yes'
- Heitin Azureuksella vesilintua, ja asensin Delugen. Deluge näyttää conn. 'no'
- Asensin Azureuksen takaisin, ja tilanne on nyt seuraava:

Azureus ja Deluge molemmat ovat päällä ja molemmissa on pari torrenttia samalta trackerilta. Niissä torskissa mitkä ovat Azureuksessa, olen connectable 'yes' ja niissä mitkä ovat Delugessa olen connectable 'no'.
- Molemmissa ohjelmissa on TCP liikenteen portiksi määritelty 50000.
- Ei ole palomuuria
- Hardy 8.04
- modeemi on Wippies homebox black, eikä siitä ole avattu erikseen porttia 50000

Mistä siis johtuu, että ohjelmat käyttäytyvät eri tavalla? Eikös niiden kaiken järjen mukaan pitäisi käyttäytyä samalla tavalla, kun on kerran sama porttikin määritelty?

Sivuja: 1 [2] 3