Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mpiso

Sivuja: [1] 2 3 ... 32
1
Huonona puolena on, että sivumäärä on kokonaissivujen määrä eikä viimeisen sivunnumero.

En tiedä miten on uusimmassa versiossa, mutta ainakin ennen sivujen kokonaismäärä piti käsin muuttaa (alla ohje) ja sen jälkeen päivitys (työkalut – päivitä).

”Esimerkkinä tilanne, jossa on kansilehti ja kansilehden perässä yksi sivu sisällysluetteloa varten. Avataan ylä- taikka alatunniste, jonne sivunumerot halutaan laittaa. Tämän jälkeen näpäytetään F2-näppäintä, jolloin aukeaa kaavarivi. Kirjoitetaan tähän =-merkin perään page-2, jolloin kenttään kirjoittuu sivujen kokonaismäärä vähennettynä kahdella.”

2
Kaikki tuo, mitä ehdotit on tehty.

Eli olet lähettänyt viestin, kuten tikola neuvoi. Näyttääkö viesti menevän perille? Tuleeko myös merkki, että viesti on luettu? Jos luettu merkki tulee, niin tili on ilmeisesti kaapattu.

3
Olisiko tuosta apua?

”Kaapatun tilin saaminen takaisin omaan hallintaan on helppoa. Voit kirjautua takaisin tilillesi avaamalla WhatsApp-sovelluksen. Tämän tehdessäsi saat WhatsAppilta 6-numeroisen koodin sisältävän vahvistustekstiviestin. Koodin WhatsApp-sovellukseen syöttämällä saat tilisi takaisin ja tilin kaappaaja kirjataan tällöin automaattisesti ulos.”

https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000007914502.html

4
Kokeile siirtää kuva Drive-sovelluksella sen sijaan, että jaat sen galleriasta.

Siirron luulisi siinäkin toimivan, ainakaan OneDrive ei hävitä tietoja.

Myös Dolphin ja Gwenview näyttävät koodinaatit. Dolphinin esikatselun alla on tietoja kuvasta, koodinaatit näkyvät siinä jos kuvassa on ne (liite).

5
Käsittääkseni komento ubuntu-drivers list kertoo asennusvaihtoehdot, ei sitä mitä on asennettu.
Asennetun (jos on) näkee komennolla:

Koodia: [Valitse]
nvidia-smi

6
Sama täällä, vain valkoinen sivu koko viikonlopun. Kokeilin eri selaimilla ja yhteyksillä, mikään ei toiminut. Netistä vanhoja kirjoituksiani hakemalla löytyi linkki, jonka kautta pääsin sisään.

8
Kubuntua 18.04 ja 22.04 vaivaa näköjään sama vika. Yleisvalikon poistamisen jälkeen ylävalikko ei palaudu takaisin kaikkiin ohjelmiin. Huomasin sen, kun testasin versiota 22.04 tikulta. Sen takia en pääsyt testaamaan mitä uudelleen käynnistys vaikuttaa, tuleeko ylävalikko takaisin.

Jos ei tule niin otsikkopalkkiin voi lisätä sovelluksen valikon (kuva). Löytyy: Järjestelmäasetukset - ulkoasu - ikkunakehykset - otsikkopalkin painikkeet. Sama asia kuin ylävalikko, mutta on kolmen viivan klikkauksen takana.

Sovelluksen valikkoa ei kannata testata, ellei ylävalikko puutu. Ylävalikko ei palaudu takaisin kaikkiin ohjelmiin testin jälkeen.

Tuntuu hullulta, että sama vika palasi. Ongelmaan saattaa olla ratkaisu, mutta minä en sitä vain löytänyt.

Lisäys: Ratkaisu ilmeisesti löytyi https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=57514.0

9
Ilmeisesti se vaikuttaa.

Siis onko muissakin ohjelmissa ylävalikko kiinni yläpaneelissa? Jos on niin poista sovelma yleisvalikko. Paina yläpaneelin päällä hiiren oikeaa ja valitse ”muokkaa paneeli”. Sovelma yleisvalikko pitäisi löytyä hiiren kohdistinta liikuttamalla. Kun se löytyy, niin klikkaa poista.

10
Tyhjän paneelin mukana ei pitäisi tulla sovelma yleisvalikkoa, mihin oireet sopisivat. Yleisvalikko pitäisi kuitenkin vaikuttaa muihinkin, ei vain Kdenliveen.

11
Kuitenkin minulla on pahvikortti, jossa on vain kotiverkon nimi ja YKSI salasana, vaikka modeemi on nykyaikainen ja tukee kahta eri taajuutta. Ja annoin sen varmasti oikeassa muodossa

Toimiiko sudo muualla? Et kai vahingossa antanut modeemin salasanan, Ubuntun salasanan sijaan?

12
Näin on, minulla on Kubuntu 18.04 ja 20.04, eikä näppäimet ctrl+alt+nuoli tai ctrl+win+nuoli tee niissä mitään. Minä käytän työpöytien vaihtoon hiirtä. Kätevä on myös ctrl+F8 joka näyttää työpöydät niin, että myös piilossa olevat ikkunat näkyvät. Siitä voi valita työpöydän ja ikkunan. Myös ikkunan siirto toiselle työpöydälle onnistuu. 

13
Yleistä keskustelua / Vs: Huijausviesti
« : 15.05.22 - klo:18.41 »
eihän sieltä voi samalla kortin numerolla ottaa?

Näin minäkin oletan, mutta jos epäilyttää niin kannattaa olla yhteydessä pankkiin.

14
Kun pääset komentoriville, niin voisit katsoa mitä vaihtoehtoja siellä nyt on:

Koodia: [Valitse]
ubuntu-drivers list

15
Yleistä keskustelua / Vs: Huijausviesti
« : 15.05.22 - klo:18.02 »
Kortin numero näkyi, mutta google payssa luki että se on vanhentunut, raha ei ainakaan heti lähtenyt ja ostosta ei tullut kuittia. Klikkasin siitä itseasiassa 2kertaa tyhmyyksissäni ja kysyi kortin tietoja.... kortin numero oli valmiina... sitten tajusin sulkea

Uuden kortin numero on ilmeisesti sama kuin vanhan (ainakin minulla). Anoitko sinne uuden kortin tietoja, kuten voimassaoloajan ja varmennekoodin? Jos annoit niin ota yhteyttä pankkiin ja poliisiin. Ellet antanut tietoja ei mielestäni ole rahojen menettämisen vaaraa.

16
Ainakin versiossa 6.4.7.2 toimii ilman dollarinmerkkiä. Dollarinmerkki tulee jos käyt merkitsemässä solun toisella sivulla. Tulee useimmin käytettyä tuota jälkimmäistä, niin menee varmasti oikeaan soluun. Versiossa 7.2.6.2 on siis jokin vika.

17
Yleistä keskustelua / Vs: Huijausviesti
« : 14.05.22 - klo:22.13 »
En voi varmasti sanoa, mutta jos et painanut jatka kun kortin numero näkyi, ei maksua pitäisi nähdäkseni mennä. Alla huijauksesta kertova sivu:

https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000008796201.html

18
Paina Super + p (Windows-näppäin + p) ja valitse oikea tapa.

Edit: Olikin Ubuntu eikä Kubuntu. En tiedä toimiiko siinä.

19
Irrotettavien laitteiden piilotus menee tosiaan itsestään joskus todella harvoin päälle. En tiedä mistä se johtuu, vikaa on niin vaikea saada toistumaan. Dolphinissa lähes kaikki on piilotettavissa ja toisaalta omia pikavalintoja voi lisätä niin paljon kun mahtuu. En ole huomannut, että jokin muu kohta menisi piiloon itsestään.

20
Multimedia ja grafiikka / Vs: Salome Meca 2021
« : 07.05.22 - klo:13.32 »
En ole asentanut, mutta nostetaan nyt tämä ylös. Googlen tarkalla haulla ”Salome Meca 2021” löytyy suomenkielisiltä sivuilta vain tämä sama viesti. Ei tunnu lupaavalta, vaikka ilman lainausmerkkejä tai kaikilla kielillä osumia on enemmän.

Asennus vaikuttaa tosiaan niin työläältä, että minä odotan seuraavaa CAELinux versiota, jossa se on ilmeisesti mukana.

Sivuja: [1] 2 3 ... 32