Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mpiso

Sivuja: [1] 2 3 ... 33
1
Mutta miten on esim. Firefoxin laita, löytyykö sitä Ubuntulle ilman Snappiä?

Löytyy, oli keskustelua aiemmin: https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=57895.msg441494#msg441494
Kannattaa lukea loppuun asti ja tehdä ohjeen mukaan, muuten tyrkytetään snap versiota takaisin.

2
Käsittääkseni lompakko on oletuksena käytössä. Onko järjestelmänasetuksissa tuossa kohtaa ruksi.

3
Periaatteessa pitäisi olla ihan normaalisti sieltä asennettujen sovellusten listauksesta poistaminen riittävä.

Niin pitäisi, mutta poistaa vain sovelluksen. Microsoft Storesta asennettu. Käyttäjäkohtainen ei tarvita pääkäyttäjän salasanaa.

4
Pitäisi poistaa Messenger käyttäjätietoineen. Syy siihen on, että Messenger kaatui (ikkuna sulkeutui) aina heti ”aloitetaan” tekstin jälkeen. Tarkistin onko Facebook tilillä kaikki kunnossa ja vaihdoin salasanan. Poistin Messengerin ja asensi sen uudelleen. Nyt se ei enää kaadu, mutta ei etene ”aloitetaan” kohdasta eteenpäin, ympyrä vain pyörii. Kokeilin uutta (Win 10) käyttäjää ja asensin siihen Messengerin. Avasin sen ja se toimii oikein eli kysyi käyttäjän ja salasanan. En kuitenkaan jatkanut, koska en halua siirtää kaikkea muuta uudelle käyttäjänimelle.

Eli miten poistan vanhat käyttäjätiedot ennen Messengerin asennusta?

5
Laitealue / Vs: Brother HL-L2310D ajurit vanhentuneet.
« : 17.05.23 - klo:23.06 »
Tuli alla olevat päivitykset. Arvelutti kannattaako päivittää, mutta koska oli kysymys tietoturvapäivityksestä, päätin kokeilla. 

Koodia: [Valitse]
Nämä paketit päivitetään:
 cups-browsed cups-filters cups-filters-core-drivers google-chrome-stable libcupsfilters1 libfontembed1
6 päivitetty, 0 uutta asennusta, 0 poistettavaa ja 0 päivittämätöntä.
5 standard LTS security updates

Tulostin toimii vielä päivityksen jälkeenkin. Oikeastaan päättelin sen jo ennen kokeilua, kun näin mitkä versiot oli jälkeen ja ennen päivityksen (1.28.15-0ubuntu1.2 – 1.28.15-0ubuntu1). Suuremman muutoksen jälkeen versionumero muuttuu oletettavasti enemmän. Komennolla  sudo apt full-upgrade versionumerot näkee vasta hyväksymisen jälkeen. Olisiko komennon loppuun lisäys –dry -run ratkaisu? Nyt ei tarvitse, mutta onko mahdollista palata takaisin edelliseen versioon?

6
Yleistä keskustelua / Vs: Kalastelua
« : 16.05.23 - klo:22.14 »
Mitään 'koodia' tai viestiä ei tullu... :O

Näin on, pelkän puhelinnumeron lähettäminen ei riitä FB tilin kaappaukseen. Sillä saa kuitenkin etsittyä käyttäjätilisi. Salasanan vaihtoon tarvitaan numeroosi lähetetty koodi.

7
Laitealue / Vs: Brother HL-L2310D ajurit vanhentuneet.
« : 15.05.23 - klo:21.18 »
Eipä tässä mitään paniikkia ole, tulostin oli aika edullinen. Alkuperäinen 3000 sivun mustekasetti maksaa huomattavasti enemmän, vaikka siinä ei ole mukana rumpua.

Odotus ei vai tainnut ollut realistinen. Olin käyttänyt edellistä lasertulostinta Samsung ML-1520 vuodesta 2004 asti. Toimii vieläkin mutta ei aina suostu tulostamaan heti, pitää ensin avata ja sulkea paperilaatikko.

"Ajurittoman" tulostusjonon näpertely saa ainakin toistaiseksi jäädä. Toivottavasti aikanaan löytyy jokin ratkaisu. Vanhentuneilla ajureilla on ilmeisesti muitakin tulostinmerkkejä.

8
Laitealue / Brother HL-L2310D ajurit vanhentuneet.
« : 14.05.23 - klo:19.12 »
Uskalsin ostaa otsikon mukaisen tulostimen, kun luin (https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=57236.msg436872#msg436872), että Ubuntu asennus onnistuu.

Asennus onnistui ja tulostin toimii, mutta asennuksen lopussa oli seuraava teksti:

Koodia: [Valitse]
lpadmin -p HLL2310D -E -v usb://Brother/HL-L2310D%20series?serial=E78096L2N326791 -P /usr/share/ppd/brother/brother-HLL2310D-cups-en.ppd
lpadmin: Printer drivers are deprecated and will stop working in a future version of CUPS.

Miten pitäisi toimia, voiko uuden CUPS version estää asentumasta? Vai miten varaudun, että tulostin jatkossakin toimii?

Minulla on Kubuntu 22.04.

9
Huonona puolena on, että sivumäärä on kokonaissivujen määrä eikä viimeisen sivunnumero.

En tiedä miten on uusimmassa versiossa, mutta ainakin ennen sivujen kokonaismäärä piti käsin muuttaa (alla ohje) ja sen jälkeen päivitys (työkalut – päivitä).

”Esimerkkinä tilanne, jossa on kansilehti ja kansilehden perässä yksi sivu sisällysluetteloa varten. Avataan ylä- taikka alatunniste, jonne sivunumerot halutaan laittaa. Tämän jälkeen näpäytetään F2-näppäintä, jolloin aukeaa kaavarivi. Kirjoitetaan tähän =-merkin perään page-2, jolloin kenttään kirjoittuu sivujen kokonaismäärä vähennettynä kahdella.”

10
Kaikki tuo, mitä ehdotit on tehty.

Eli olet lähettänyt viestin, kuten tikola neuvoi. Näyttääkö viesti menevän perille? Tuleeko myös merkki, että viesti on luettu? Jos luettu merkki tulee, niin tili on ilmeisesti kaapattu.

11
Olisiko tuosta apua?

”Kaapatun tilin saaminen takaisin omaan hallintaan on helppoa. Voit kirjautua takaisin tilillesi avaamalla WhatsApp-sovelluksen. Tämän tehdessäsi saat WhatsAppilta 6-numeroisen koodin sisältävän vahvistustekstiviestin. Koodin WhatsApp-sovellukseen syöttämällä saat tilisi takaisin ja tilin kaappaaja kirjataan tällöin automaattisesti ulos.”

https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000007914502.html

12
Kokeile siirtää kuva Drive-sovelluksella sen sijaan, että jaat sen galleriasta.

Siirron luulisi siinäkin toimivan, ainakaan OneDrive ei hävitä tietoja.

Myös Dolphin ja Gwenview näyttävät koodinaatit. Dolphinin esikatselun alla on tietoja kuvasta, koodinaatit näkyvät siinä jos kuvassa on ne (liite).

13
Käsittääkseni komento ubuntu-drivers list kertoo asennusvaihtoehdot, ei sitä mitä on asennettu.
Asennetun (jos on) näkee komennolla:

Koodia: [Valitse]
nvidia-smi

14
Sama täällä, vain valkoinen sivu koko viikonlopun. Kokeilin eri selaimilla ja yhteyksillä, mikään ei toiminut. Netistä vanhoja kirjoituksiani hakemalla löytyi linkki, jonka kautta pääsin sisään.

16
Kubuntua 18.04 ja 22.04 vaivaa näköjään sama vika. Yleisvalikon poistamisen jälkeen ylävalikko ei palaudu takaisin kaikkiin ohjelmiin. Huomasin sen, kun testasin versiota 22.04 tikulta. Sen takia en pääsyt testaamaan mitä uudelleen käynnistys vaikuttaa, tuleeko ylävalikko takaisin.

Jos ei tule niin otsikkopalkkiin voi lisätä sovelluksen valikon (kuva). Löytyy: Järjestelmäasetukset - ulkoasu - ikkunakehykset - otsikkopalkin painikkeet. Sama asia kuin ylävalikko, mutta on kolmen viivan klikkauksen takana.

Sovelluksen valikkoa ei kannata testata, ellei ylävalikko puutu. Ylävalikko ei palaudu takaisin kaikkiin ohjelmiin testin jälkeen.

Tuntuu hullulta, että sama vika palasi. Ongelmaan saattaa olla ratkaisu, mutta minä en sitä vain löytänyt.

Lisäys: Ratkaisu ilmeisesti löytyi https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=57514.0

17
Ilmeisesti se vaikuttaa.

Siis onko muissakin ohjelmissa ylävalikko kiinni yläpaneelissa? Jos on niin poista sovelma yleisvalikko. Paina yläpaneelin päällä hiiren oikeaa ja valitse ”muokkaa paneeli”. Sovelma yleisvalikko pitäisi löytyä hiiren kohdistinta liikuttamalla. Kun se löytyy, niin klikkaa poista.

18
Tyhjän paneelin mukana ei pitäisi tulla sovelma yleisvalikkoa, mihin oireet sopisivat. Yleisvalikko pitäisi kuitenkin vaikuttaa muihinkin, ei vain Kdenliveen.

19
Kuitenkin minulla on pahvikortti, jossa on vain kotiverkon nimi ja YKSI salasana, vaikka modeemi on nykyaikainen ja tukee kahta eri taajuutta. Ja annoin sen varmasti oikeassa muodossa

Toimiiko sudo muualla? Et kai vahingossa antanut modeemin salasanan, Ubuntun salasanan sijaan?

20
Näin on, minulla on Kubuntu 18.04 ja 20.04, eikä näppäimet ctrl+alt+nuoli tai ctrl+win+nuoli tee niissä mitään. Minä käytän työpöytien vaihtoon hiirtä. Kätevä on myös ctrl+F8 joka näyttää työpöydät niin, että myös piilossa olevat ikkunat näkyvät. Siitä voi valita työpöydän ja ikkunan. Myös ikkunan siirto toiselle työpöydälle onnistuu. 

Sivuja: [1] 2 3 ... 33