Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tomin

Sivuja: [1] 2 3 ... 531
1
Luulenpa, että epäluotettavalta levyltä ei pysty luotettavasti tietoja tuhoamaan ilman erityisiä työkaluja. Erityisistä työkaluista kuulemma iso sähkömagneetti on hyvä, kun sille näyttää noita kiekkoja levystä pois purettuna.

2
Minäkin vähän epäilen, että hiiressä saattaa olla jotain vikaa. Varmaankin joku nappi jää pohjaan tai klikkaa omia aikojaan. Jos taloudesta löytyy toinen hiiri, niin sitä on helppo kokeilla. Vanha täytyy irrottaa siksi aikaa.

3
Eikä katoa. Jo käytössä oleviin laitteisiin tuo ei vaikuta mitenkään. Eikä niihin, joita tällä hetkellä on kauppojen hyllyssä. Google ei vain anna sovelluksia käyttöön tuleviin puhelinmalleihin. Googlella on lisensointisopimus valmistajien kanssa ja siihen kuuluu valmistajalle oikeus ja velvollisuus levittää Googlen sovelluksia puhelimien mukana. Google ei siis enää lisensoi näitä ohjelmistoja Huaweille tuleviin malleihin.

4
Muoks: Kurkistin vielä, mistä paketista nuo *.desktop-tiedostot tulevat. openSUSEssa ne tulevat paketista ”libreoffice”, joka sisältää myös ainakin osan /usr/bin-kansioon tulevista ohjelmabinaareista. *buntussa paketointi varmaan voi poiketa.

Ubuntussa nuo ovat ohjelmien omissa paketeissa:
https://packages.ubuntu.com/bionic/amd64/libreoffice-writer/filelist

5
Jos Libreoffice on asennettu kokonaan, väärässä ohjelmassa avautumisen syynä voi olla myös se, että oletusohjelma kyseiselle tiedostoformaatille on vaihtunut.

En saa enää avattua tiedostoselaimessa libreofficetiedostoa, vaan se avautuu Ocularissa. Nyt en pysty työskentelemään sillä. Enkä tiedä, mitä siihen on tullut, mutta ilmeisesti se pitäisi poistaa kokonaan ja vasta sitten käynnistää uudelleen. Oletan, että siihen löytyy joku tai joitakin komentoja päätteessä. Windowsissa sama ohjelma toimii ilman ongelmia.

Yleensä tiedoston ominaisuuksista tiedostonhallinnassa saa muutettua tiedostoformaatin oletusohjelman valintaa. En nyt muista ulkoa, miten se Dolphinissa (KDE:n ja Kubuntun tiedostoselain) meni tarkalleen, mutta ominaisuudet tai sitä vastaavan ikkunan saa auki klikkaamalla tiedostoa oikealla hiirennapilla.

6
Ettei vaan olis kyse siitä, että olet klikannut näytettäväksi kaksi sivua rinnakkain? Alapalkissa suurennuksen liukusäätimen vieressä on sille valinta.

Tuo tai vaakasuuntaiseksi asetettu sivu selittäisi ensin esille tulleen ongelman, muttei sitä, miksei ohjelmaa enää näy käynnistysvalikossa tai miksi OpenDocument-tiedostot avautuvat ensisijaisesti Okulariin.

Niin kyllä. Piti lainata tuota osaa aloitusviestistä, mutta jäi pois.

7
Libreoffice Kubuntu 18.04 Libreoffice Writerin teksti katosi jonnekin. Sitten huomasin näyttötilan muuttuneen niin leveäksi, että asiakirja oli oikeassa reunassa ja vain pieni osa siitä näkyi. Kun vedin alareunan vaakapalkkia, sain sen näkyviin. Minulla ei ole aavistustakaan, mistä moinen muutos oli ilmaantunut.

Ettei vaan olis kyse siitä, että olet klikannut näytettäväksi kaksi sivua rinnakkain? Alapalkissa suurennuksen liukusäätimen vieressä on sille valinta.

Muokkaus: Lisätty lainaus.

8
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 18 LTS, ulkoisen formatointi
« : 15.05.19 - klo:22.20 »
Kiitoksia. Etsin ratkaisua sanoilla formatointi ja alustus, mutta ne eivät tietenkään tuottaneet tulosta. Levyt ohjelmahan on se sama, kuin 14.04:ssäkin. Selvä parannus on vaakapalkki, joka kertoo, missä mennään. Tosin nyt se väittää, että odotusaikaa olisi 11 tuntia, mutta aamuunhan on paljon aikaa...

Taisit valita tietojen ylikirjoituksen? Se on yleensä tarpeetonta, koska ei ole tarvetta tuhota levyllä ollutta tietoa vaan ainoastaan kirjanpito (tiedostojärjestelmä), jolloin levy on taas käyttäjän näkökulmasta tyhjä.

9
Google haluaa, että ohjelmistot käyttäisivät OAuthia tunnistautumiseen sen sijaan, että tallentavat käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tuo on ollut käytössä jo kauan.

Aiempi keskustelu aiheesta: https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=52973.0
Kehittäjäpuolen dokumentaatiota: https://developers.google.com/gmail/imap/xoauth2-protocol ja https://developers.google.com/gmail/api/auth/about-auth

Varmaan parasta antaa palautetta MailNotificationin kehittäjille, mikäli sellaisia vielä on. Näyttää vähän siltä, että viimeisin versio taitaa olla vuodelta 2010 tai 2008.

10
Näyttäisi toimivan ihan hienosti, jos määrittelee hyperlinkin toiseen asiakirjaan. Tällöin tuo esitetään LibreOfficen sisällä käyttäen file-protokollaa, mutta se muunnetaan tuollaiseksi kuin haluat tallennettaessa. Toki sitten linkin toimivuus riippuu tiedoston tallennuspaikasta.

11
Se, että tuo korjasi ongelman, kertoo siitä ettei X:n näppäinten toisto ollut päällä. Mistä syystä se sitten tapahtui, niin sitä en osaa arvata. Kannatta varmaan alkaa selvittelemään enemmän, jos tuo ongelma uusiutuu. set r muuttaa sitä vain tilapäisesti eli uudelleen käynnistyksen jälkeen kannattaa vilkaista, mikä on tilanne.

12
Auttaako
Koodia: [Valitse]
xset r päätteessä komennettuna?

14
Ei näytä enää noista repoista löytyvän kyseisiä paketteja. Ei yllätä, kun ohjeet ovat noin vanhat. Suosittelen uudemman käyttöjärjestelmän asentamista.

Pahoittelen, että kysyn Linux Mint 13 apua. Mutta jospa apu löytyisi täältä, samat kai päätteen komennot ovat?

Ei tarvitse pahoitella. Toki kysymykset muista jakeuista kuuluvat omalle alueelleen tällä foorumilla.

15
Sivujen käyttäjäksi laitetaan sivuja päivittävä käyttäjä. Ryhmä voi hyvin olla vaikka käyttäjän ryhmäkin, jos www-datan ei tarvitse kirjoittaa. Sitten käyttäjälle kirjoitusoikeus, ryhmän oikeudet voi olla kirjoitusoikeudella tai ilman ja muille lukuoikeus.

Vaihtoehtoisesti ryhmäksi www-data, sille lukuoikeus (ja tarvittaessa myös kirjoitusoikeus) ja muilta oikeudet pois.

Muista hakemistojen suoritusoikeudet. Se antaa oikeuden tiedostojen lukemiseen. Ryhmän suid-bitti hakemistolla voi olla hyödyllinen. Se pitää luotujen tiedostojen ryhmän samana kuin hakemiston ryhmä.

16
certbotti oli päässyt vanhentumaan, joten se ei enää osannut uusia tuota. Nyt on päivitetty ja pitäisi olla kunnossa.

Toinen keskustelu samasta aiheesta:
Forumin sivu vaarallinen

17
Yleistä keskustelua / Vs: Forumin sivu vaarallinen
« : 08.05.19 - klo:18.37 »
certbotti oli päässyt vanhentumaan, joten se ei enää osannut uusia tuota. Nyt on päivitetty.

18
Kuulostaa siltä, että jossain saattaa hyvinkin olla bugi.

19
Kauppapaikka / Vs: ostataan läppäri
« : 02.05.19 - klo:19.20 »
hei
järkevyydestä en tiedä
mutta meillä on kolmessa koneessa 16.04 ja kaikki toimii suhteelllisen hyvin
haluan vain että työt menevät ilman suurempia hankaluuksia eteenpäin
en ole ammatttilainen ubuntun   sielunelämässä, mutta se on erittäin varma työkalu ja sitä minä arvostan
ps löysin linkin 16.04 https://www.ubuntu.com/download/alternative-downloads

tv
hilla

Joo, tuolta vaan tuo Ubuntu 16.04.6 Desktop (64-bit) bittorrentilla ladattuna tai sitten selaimen kautta suoraan peliltä:
http://www.nic.funet.fi/pub/mirrors/releases.ubuntu.com/xenial/ (valitse 64-bit (AMD64) desktop image).

Eiköhän tuo ihan järkevä syy ole. Käyttöliittymä on muuttunut jonkin verran uudemmassa ja 16.04:llä on vielä tukea jäljellä pari vuotta.

20
En tiedä, miten to on Espanjassa, mutta oma kokemus Suomessa on ollut, että se portti on suljettu lähtevälle liikenteelle. Silloin voi kuitenkin vastaanottaa sähköpostia suoraan. Lähettäminen onnistuu, kun sen tekee operaattorin relay-palvelimen kautta.

Sivuja: [1] 2 3 ... 531