Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tomin

Sivuja: [1] 2 3 ... 563
1
Yleistä keskustelua / Vs: Tekoäly
« : 21.03.23 - klo:20.35 »
Areenassa on ihan hyvä tuore podcasti tekoälystä. Sinänsä siinä ei ole välttämättä ihan hirveästi uutta asiaan vihkiytyneelle, mutta hyvä yleistietopläjäys se ainakin on mielestäni.

2
Sinänsä hauska, että tuolla listassa ei ole vauva.fi:ä tai suomi24:ä. Ehkä niissä on liikaa törkyä, mutta toisaalta voisivat olla vähän toisenlaisia tutkimuskohteita digiarkeologeille. ;D

3
Hei

Pahoittelut, että foorumi oli yllättäen pois käytöstä. Palvelimen levy oli päässyt täyttymään lokitiedostoista, eikä foorumiohjelmisto pystynyt siksi toimimaan. Tilanne on nyt korjattu. Pitää myöhemmin varmistaa ettei tuo toistu.

Ystävällisin terveisin,
Ubuntu Suomen keskustelualueiden ylläpito.

4
Muuta tuota "Ilmoita uudesta Ubuntu-versiosta" asetusta, joka näkyy tuossa kuvakaappauksessakin, niin ei tule ilmoituksia enää.

7
Eikös se "sateenkaari" jää näkyviin, jos Raspberry ei pysty lataamaan käyttöjärjestelmää muistikortilta? Kannattaa varmaan tarkistaa muistikortti ja sen sisältö ensin.

Minulle ei jää näkymään, näkyy pari sekunttia käynnistyksen aikana.
Raspbian toimii hienosti, eli kyllä kaikki latautuu.

Aivan. Tässä ei ole kyse siitä, mitä itse ajattelin, koska Raspberry ylipäätänsä käynnistyy.

8
Eikös se "sateenkaari" jää näkyviin, jos Raspberry ei pysty lataamaan käyttöjärjestelmää muistikortilta? Kannattaa varmaan tarkistaa muistikortti ja sen sisältö ensin.

9
Tämä aihe on siirretty alueelle Ubuntu tietokoneissa.
Liittyy Ubuntun (ohjelmien) päivityksiin, eikä asentamiseen tai käyttöönottoon
https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=57794.0

10
Yleistä keskustelua / Vs: ? Terminologiaa ?
« : 01.01.23 - klo:10.59 »
Ohjelmoinnissa aika usein array käännetään taulukoksi. Ainakin C:ssä (ja esim. Javassa) kieleen kuuluva "perusmallin" array on ollut taulukko. Muissa kielissä on niitä toki voitu nimittää muuksikin ja usein sitten suomennoskin on jotain muuta. Esim. Pythonissa ko. tietotyyppi on list eli lista, vaikka pohjimmiltaan muistuttaakin Javan ArrayList-tietorakennetta, joka käyttää taustalla taulukkoa, mutta osaa kasvattaa sitä tarvittaessa. Tällä listatyypillä ei siis ole mitään tekemistä esimerkiksi linkitetyn listan kanssa.

11
Tämä aihe on siirretty alueelle Laitealue.
Ei liity asetamiseen eikä oikein käyttöönottoonkaan. Muistitikkukeskusteluna ajattelin laitealueen olevan sopiva.
https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=57776.0

12
Laitealue / Vs: Miksi mount - ei ongelma vaan kysymys
« : 25.12.22 - klo:22.39 »
Varmaankin siksi, että se mitä Linux (kerneli, ydin) tekee on tosiaan näyttää muistitikku lohkolaitteina (eli /dev/sda sekä /dev/sda1 tmv.). Tämän jälkeen jonkin käyttäjätilan ohjelman on kerrottava Linuxille laitteen tiedostojärjestelmän liittämisestä haluttuun hakemistoon. Yleensä käytetään jotain työpöytäympäristöä (GNOME, KDE Plasma, Unity, jne.), joka huolehtii tästä liittämistoimenpiteestä automaattisesti ja informoi käyttäjää uudesta muistitikusta.

13
Ainakin sen huomion tein, että aloitusviestin lsusb-rivin perusteella ei ole syytä olettaa että kyseinen tikku tukisi 5 GHz:n taajuuksia, ja myöhemmässä viestissä tuo verkko toimii 5 GHz:n taajuusalueella. En yrittänyt tarkistaa asiaa piirin nimellä tosin, eli on toki mahdollista että tukeekin.

14
Laitealue / Vs: Kone jäätyilee
« : 01.12.22 - klo:19.11 »
Kokeilisin asentaa lisäajureista Nvidian ajurin.

15
Siirsin keskustelun toisesta koneesta uuteen aiheeseensa: https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=57722.0

16
Ovatko nuo .jpg-loppuiset tiedostot siinä hakemistossa, jossa ajat komennon:
Koodia: [Valitse]
ls *.jpg
En ole myöskään varma voiko -i vivulle antaa noin useita tiedostoja.

Muokkaus: Ei tarvitse laittaa tähän sitä ls-komennon listausta, vaan sillä voit tarkistaa ovatko tiedostot nyt siinä polussa, missä odotat niiden olevan.

17
Tiedosto löytyy kun komennat päätteessä:
Koodia: [Valitse]
find ~/* -iname *.kdb*

Tulosteessa koko polku tiedostoon plus itse tiedosto, joka sinun sitten pitäisi kiikuttaa toiseen koneeseen.

Tämä ei etsi piilohakemistoista. Kannattaa kokeilla myös tätä:
Koodia: [Valitse]
find ~/ -iname *.kdb*

18
Enpä ole moiseen tömännyt. Tulee mieleen, että onko koneessasi mahdollisesti kiinni käyttämätön näyttö? Voisivatko nuo ikkunat lentää toiselle näytölle? Tarkistaisin näytön asetuksista, että siellä näkyy vain yksi käytössä oleva näyttö.

19
Mielestäni et tarvitse tuota vientitoimintoa, jos haluat siirtää tiedot toiselle koneelle KeepassXC-ohjelmalla käytettäväksi. Silloin riittää kopioida se tietokantatiedosto suoraan ja avata siellä toisella koneella.


Jos haluat käyttää tuota vientityökalua, niin sitten komennat
Koodia: [Valitse]
keepassxc-cli export polku/tietokantatiedostoonmistä korvaat tuon polku/tietokantatiedostoon sen KeepassXC-tietokantatiedoston polulla. Tiedosto päättyy .kdbx-päätteeseen. Sen voi myös lisätä komentoriville raahaamalla tiedoston tiedostonhallinnasta päätteeseen (muista ensin kirjoittaa tuo komennon alku 'keepassxc-cli export ').

20
Tämä menikin sitten helposti alla olevan videon ohjeella. Kirjautuminen onnistui. Jokin keyring password ei nyt täsmää, mutta toistaiseksi se ei haittaa. Voiko sen muuttaa?

Voit poistaa sen vanhan avainnipun ja luoda uuden (tai muistaakseni se luodaan automaattisesti tarvittaessa).

Sivuja: [1] 2 3 ... 563