Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tomin

Sivuja: [1] 2 3 ... 558
1
Varmaan se leikepöydän toteutus on aika tehoton noin isolle tietomäärälle.

2
Haluan vain huomauttaa yhden pointin käytetyistä sanavalinnoista – en varsinaisesti ota kantaa tekstin sisältöön ja siksi käytän näin kummallista ja valikoivaa lainausta:

henkilöturvatunnuksen

sotun

Sehän ei ole henkilöturvatunnus eikä edes sosiaaliturvatunnus vaan henkilötunnus. Näin ainakin nykyään. Se on vain numero, joka yksilöi henkilön, eikä sitä pidä käyttää ainoana osana tunnistautumista. Sitä voisi verrata nettipalvelujen käyttäjätunnukseen, joka voi olla näkyvissä muille käyttäjille.

3
Veikkaan, että se GNOME:n laajennus, joka toteuttaa nuo työpöydän kuvakkeet, ei vaan osaa tätä.

4
Pelit / Vs: CSGO + Linux + Radeon (2021)
« : 30.11.21 - klo:19.24 »
Ainakin silloin kun pelasin vielä GTX460:llä ongelmana oli näytönohjaimen gigatavun näyttömuisti. CS:GO:ssa on ollut pitkään bugi, jonka vuoksi se ei toimi hyvin pienellä (::)) näyttömuistilla. Nykyaikaisemmista näytönohjaimista tuo pyörii ihan hyvin jo Radeon RX 460:lläkin, mikä ei ole mikään hirmuisen nopea kortti.

Tuolla GTX 1060:llä sen pitäisi pyöriä ihan hienosti ja se on kyllä tuettujen listalla Nvidian nykyisissäkin ajureissa.

Radeoneille ei kannata asentaa mitään suljettuja ajureita. Mesa on se, mitä AMD:kin suosittelee OpenGL-pelien pelaamiseen. Suljettuja Vulkan-ajureita voi toki käyttää, mutta niitä ei CS:GO:n kanssa tarvita.

5
Kymmenvuotiaasta näytöstä voi kyllä olla myös kondensaattorit vuotaneet ja siksi se toimii huonosti. Jos näytön saa purettua rikkomatta, niin käsistään kätevä vaihtaa elkot itse.

6
Tämä aihe on siirretty alueelle Ubuntu tietokoneissa.
Ei liity asentamiseen eikä oikein käyttöönottoonkaan.
https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=56903.0

7
En tiedä keinoa tehdä tuota Windowsilla itsellään, mutta jos saat sen käynnistymään johonkin Linuxiin, niin dd:llä datan voi tuhota kohtuullisen yksinkertaisesti ja varmasti. Ubuntun asennus ei ole hyvä tapa tuhota tietoja, koska se ei ylikirjoita koko levyä, vaan tuhoaa vain kirjanpidon. Dban on myös oikein hyvä keino.

8
Työpöydän kehittäminen ei ole mitenkään yksinkertaista tai nopeaa, joten en odottaisi tuloksia ihan heti. Gnome on edelleen käytössä isoissa jakeluissa ja on epätodennäköistä, että Red Hat luopuisi siitä, joten tuskin Gnome on mihinkään katoamassa lähitulevaisuudessa. Ubuntu voi toki tehdä omat ratkaisunsa, mutta aika turha tässä vaiheessa spekuloida.

10
James Hah sekoilee, venäjän käännös suomeksi Googen avulla:
"" -- postettu roskapostittajan späämimainos -- ""
Ei taida liittyä aiheeseen!!!! Moderaattori kai poistanee viestin;-)

Joo, noita spämmereitä on ollut viimeaikoina. Ne voi raportoida tuosta "Ilmoita valvojille" -linkistä.

12
Multimedia ja grafiikka / Vs: Ultimaker Curan päivitys
« : 30.10.21 - klo:13.47 »
Johtuisikohan se tuosta AppImagesta, koska omassani ne kyllä säilyvät versiopäivityksen yli, mutta käytän pakettivarastoihin paketoitua versiota. Jakeluina tosin on Arch Linux ja Fedora. Curahan tallettaa asetukset yms. versionumeroiden mukaisiin hakemistoihin ~/.local/share/cura/ ja ~/.config/cura polkuihin. AppImage saattaa vaikuttaa siihen, mitä hakemistoja sovellus näkee. Tai sitten joku asetus ei ole ollut yhteensopiva ja vanhaa versiota asetuksista ei ole tuotu uuteen. Syy siihen voisi olla esimerkiksi, että joku versio jäi välistä.

14
E: Pakettia firmware-sof-signed ei löydy

Ei ratkennut tällä...

Joo. Pahoittelut. Katsoin jakeluversiosi väärin. Tuota pakettia ei ole vielä siinä, mutta se ei olisi siltikään ongelmaa ratkaissut.

Kertooko tämä lisää?

Joo. Kyse näyttää olevan tästä bugista:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/focal/+source/linux-firmware/+bug/1915117
Valitettavasti tila tuon jakeluversion (20.04, focal) osalta on vielä Confirmed eikä Fix Released. Ilmeisesti tuo on korjattavissa kernelipäivityksellä, kunhan ensin tekevät sen käyttämällesi versiolle. Uudempiin versioihin (21.04, hirsute ja 21.10, impish) tuo korjaus on jo saatavilla. Aikataulusta en tiedä.

Muokkaus: Korjattu typo: Impish ei ole 22.04 vaan 21.10.

15
Nuo graafiset työkalut eivät tee mitään ennen kuin saadaan ajurin ongelma korjattua ja äänikortti ilmestymään listauksiin (esim. aplay). Jokin menee vikaan ajurin alustuksessa ja 'dmesg | grep snd' voisi kertoa siitä lisää. Veikkaan kuitenkin, että kyseessä on puuttuva laiteohjelmisto (firmware) tai vastaava. Asennus onnistunee näin:
Koodia: [Valitse]
sudo apt install firmware-sof-signed

16
Anna bashin -c:lle arvoksi tuo koko komento. Käytännössä siis siirrä viimeinen puolilainausmerkki (') ihan loppuun. Tuo on vähän sellainen erikoisuus tuon -c vivun kanssa:
Koodia: [Valitse]
tomi@tomin-xps ~> bash -c echo foo

tomi@tomin-xps ~> bash -c 'echo foo'
foo
tomi@tomin-xps ~>

17
PS. Ubuntu 21.10 julkaistanee aivan näinä päivinä - eli lokakuun loppupuolella.

Joo. Viime torstaina.

18
Ja jos jatkokeskustelu sallitaan tässä säikeessä, niin mieleen juolahtaa kysymys: miksi bashissa komentorivillä toimiva komento ei toimi sellaisenaan skriptissä? Mitä erikoista skripteissä on, että ne vaativat aivan erilaiset jutut kuin komentorivi? Muistan aikoinaan yli 20 vuotta sitten, kun käytin vielä MS-DOSsia, niin täsmälleen samat komennot toimivat yhtä lailla komentoriviltä kuin bat-tiedostoissakin... Miksi näin ei ole bashissa tai sh:ssa?

Missä tilanteessa näin käy? Tietääkseni komennot toimivat kyllä ihan samalla tavalla sekä komentorivillä että skripteissä.

19
Tuo $1 viittaa ensimmäiseen argumenttiin. Voit viitata kaikkiin argumentteihin kirjoittamalla $@.

Ensimmäinen argumentti on juuri tuo musa/jazz/Max*

Siitä haluaisin laajentaa kaikki tiedostot, jotka mätsäävät tuohon.

Komentotulkin eli kuoren (shell) tehtävä on laajentaa annetut globit, joten ensimmäisen argumentin kuuluisi kyllä olla yksi noista musiikkikappaleista. Toki, jos annettu tähden sisältävä merkkijono ei vastaa mitään tiedostoa, niin ensimmäinen argumentti annetaan sellaisenaan, mutta se kuulostaa vähän huonolta tavalta skriptin kehittämiseen.

20
Tuo $1 viittaa ensimmäiseen argumenttiin. Voit viitata kaikkiin argumentteihin kirjoittamalla $@.

Sivuja: [1] 2 3 ... 558