Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tomin

Sivuja: [1] 2 3 ... 570
2
Luonnistuuko englanti? https://askubuntu.com/a/24024 Ohje on Ubuntulle, mutta toimii samalla tavalla Lubuntullekin. Toivottavasti tuota palautuskonsolia ei ole estetty (laitettu salasanan taakse) tai tarvitset toisen ohjeen.

Ja siis tietenkin jos tarvitset suomenkielisen ohjeen tuohon, niin pitää etsiä tai tehdä sellainen.

3
Yleistä keskustelua / Vs: raspin ykkösversio
« : 29.06.24 - klo:13.40 »
Nuo vanhat Raspberryt pyörivät kyllä heikommallakin virtalähteellä. Olen käyttänyt esimerkiksi 500 mA USB-laturia, mutta kytkettynä on ollut vain USB-verkkokortti. Jos haluat käyttää useampia USB-laitteita, niin tarvitset sen mukaisesti paremman virtalähteen.

4
Tulee mieleen, että tässä voisi ehkä käyttää std::arraytä. Lisäksi joissain tilanteissa std::string_view voisi olla hyödyllinen.

5
Yleistä keskustelua / Vs: selaimet
« : 26.06.24 - klo:19.44 »
Vähän täytyy nyt tarkentaa, mitä tarkoitat kuukkelin ohituksella. Kuvakaappaus voi myös selventää asiaa.

Jos ongelma on ettet halua käyttää Googlen hakukonetta, niin vaihtoehtoja kyllä on. Selaimen asetuksista voi vaihtaa oletushakukonetta.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Luettelo_hakukoneista Onhan noita. Tässä listassa tosin ei lue, mitkä noista ovat edelleen toiminnassa, eikä sitä ole muutenkaan järjestetty minkään hyödyllisen kriteerin mukaan (jos siis ei tiedä, mitä nimeä on etsimässä).

6
Laitealue / Vs: Ulkoisen kovalevyn alustus [RATKAISTU]
« : 23.06.24 - klo:16.11 »
Ihan hyvin voi olla, jos sisäinen levy on NVMe, jolloin se ei käytä sd-alkuisia nimiä. USB-levy käyttää joka tapauksessa niitä.

Mutta kannattaa tietenkin tarkistaa asia. Esimerkiksi levyn oikea koko on tärkeä vinkki.

7
Meillä oli joskus jokin paikallistiimin Discourse, mutta se ei tainnut herättää kiinnostusta, kun oli näin hyvät foorumit valmiiksi. En tiedä, mitä sille sen jälkeen tapahtui.

8
Varmaankin ihan alkeisjuttuja mutta en onnistu avaamaan molempia näkyviin samanaikaisesti.

Kuinka se tapahtuu?

Näet ikkunan yläosassa palkin, jossa on avoinna olevien tiedostojen nimiä. Klikkaa yhtä niistä oikealla hiirennapilla ja valitse Siirrä uuteen ikkunaan (englanninkielisessä Ubuntussa jotain sellaista kuin Move to new window).

9
Eipä tuota voi estää kuin suodattamalla. Palvelun pitäisi osata hylätä nuo viestit. Voit toteuttaa sen datan keräävässä ohjelmassa tai käyttää välityspalvelinta, mutta senkin joutunet kirjoittamaan itse. Eikä oikeastaan kannattaisi pitää ulkoverkkoon päin palvelua ilman autentikointia.

10
Salaus on ainoa varma ratkaisu. Silloin tiedostoihin pääsee vain salasanalla, ja salasanaa ei kannata unohtaa.

11
Joo, sivun mukaan B1-versio raudasta ei ole tuettu. Tarkistin myös DD-WRT: n sivuilta ettei sekään tue tuota.

12
Jotkut kamerat tallentavat kyllä aika heikosti pakattua videota, jonka saa helposti paljon pienemmäksi ajamalla sen vaikkapa ffmpegin läpi. Laatu pysyy ainakin omin silmiini samana. Handbrake on varsin pätevä työkalu tähän sekin ja varmasti helpompi käyttää, jos ffmpeg ei ole tuttu.

13
Ei taida WebRTC toimia ilman Javascriptiä eli kyllä vaativat.

14
Onhan nuo kaikki laitteet nyt varmasti kytketty Unifying-yhteydellä eikä vaikka Bluetoothilla? Se ainakin voisi selittää sen, miksi ne eivät toimi kirjautumisruudussa tai miksi paritusta ei pysty muuttamaan Solaarista.

15
Se taitaa kyllä olla enemmän allokaattorin kuin kääntäjän tehtävä varata muistia niin ettei se pirstaloidu. Toisaalta kerran varattua aluetta ei voi vain lähteä siirtelemään, koska siihen voi olla olemassa osoittimia. Käytännössä ohjelmoijan pitäisi itse siirtää olion paikka muistissa.

16
Et mainininnut, mitä tietorakennetta käytät hännän tallettamiseen, mutta jos käytät esimerkiksi std::string-tyyppiä avaimille ja std::vector<std::string> arvoille, niin kaikki noista kuuluvat sille kuvaukselle (std::map<std::string, std::vector<std::string>>) ja vapautetaan, kun korvaat tai poistat avaimen. Jos käyttäisit osoittimia (new-avainsana), niin joutuisit huolehtimaan vapauttamisesta itse. C++:ssa ei ole roskienkeruuta ellet sellaista itse ohjelmaasi lisää.

17
Eipä tuossa nyt oikein mitenkään auto voi toimia, kun ei tiedetä yhtään, minkä tyypin konstruktoria pitäisi kutsua. Ylipäätänsä ei voi tehdä näin:
Koodia: [Valitse]
auto muuttuja;
Näin voi tehdä:
Koodia: [Valitse]
auto muuttuja = luokka();
Lisäys: Kokeilin tuota koodia korvaamalla vector<int> tyypin autolla ja näköjään g++ päättelee tyypin olevan iteraattori, mikä ei tietenkään ole tässä toivottu lopputulos, eikä sillä ole sopivaa kontruktoria annetuille argumenteille.

Tämä tietenkin toimii:
Koodia: [Valitse]
auto v2 = vector<int>(v1.begin(), v1.end());

18
Olisiko esimerkkiä kuvasta, jota ei voi ladata?

Ensimmäisenä tulee mieleen, että kuvan voisi laittaa tyylitiedostossa sopivankokoisen elementin taustakuvaksi, jolloin sitä ei voi vain tallentaa selaimessa kontekstivalikon kautta. Senkin saa kyllä talteen, jos tietää, mitä tekee.

19
Yleistä keskustelua / Vs: XZ -Havoittuvuus Linuxeissa
« : 03.04.24 - klo:22.31 »
Akamailla on aika hyvä yleiskatsaus tähän haavoittuvuuteen:
https://www.akamai.com/blog/security-research/critical-linux-backdoor-xz-utils-discovered-what-to-know

Joka tapauksessa vaikuttaa, että tuossa on prässätty luovuttamaan tuota projektin ylläpitoa muille.

Näinhän siinä pääsi käymään.

20
Yleistä keskustelua / Vs: XZ -Havoittuvuus Linuxeissa
« : 31.03.24 - klo:16.55 »
Vaikka tämä nimenomainen haavoittuvuus ei siis olisikaan levinnyt, kuinka varma voi olla siitä, etteikö jotakin olisi ujutettu koodiin jo aiemmin?

Tuo on kyllä hyvä pointti. Ainakin yksi mahdollinen hyvin hienovarainen valmisteleva muutos on tehty vähän aiemmin.

Vähän lisää linkkejä kiinnostuneille:
Xz:n pitkäaikaisen kehittäjän kirjoitus aiheesta: https://tukaani.org/xz-backdoor/
Paljon yksityiskohtia tapahtuneesta, sopii kiinnostuneille: https://boehs.org/node/everything-i-know-about-the-xz-backdoor

Sivuja: [1] 2 3 ... 570