Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tomin

Sivuja: [1] 2 3 ... 557
1
Ainakin täällä jo monta vuotta vanha valokuitumodeemi alkoi pelittää taas kunnolla, kun siihen vaihtoi uuden virtalähteen. Olisikohan vanhasta päässeet konkat kypsymään tai jotain.

3
                                      ~~~

LISÄYS: Sensuuri näyttää muokanneen vastaustani siten, että ymmärrettävyys on kärsinyt. Yritän uudelleen käyttäen kiertoilmaisua.
Tekstini ***:n tilalle kirjoitan nyt: ''Puusta pihan perälle pystytettyjä  henkilökohtaisiin helpotustarpeisiin rakennettuja pieniä lämmittämättömiä rakennuksia''. 

Asia sinänsä on vakava. Ja vakavasti minäkin olen siihen yrittänyt suhtautua, vaikkakaan en katso kunnollista neuvoa pystyneeni antamaan.

Onkohan meillä joku automaaginen sensuurilista vai tunnustaako joku mode? :)

Onhan se. Tehty joskus kauan sitten. Korvaa asioita perunoilla.

Muokkaus: Näköjään joitain sanoja myös ihmisillä. Enpä edes tiennyt tuota yksityiskohtaa. 8)

5
Laitealue / Vs: Sandisk Cruzer Blade 64 GB jumissa
« : 02.06.21 - klo:12.43 »
Veikkaanpa, että riittää jopa pelkän levyn alun päällekirjoitus eli loppuun count=1 tuohon kamaran komentoon. Tällöin ei tarvitse odotella koko tikun ylikirjoitusta ja samalla kuluttaa flashmuistia turhaan.

Tuon jälkeen pitää kyllä vielä ajaa partprobe:
Koodia: [Valitse]
sudo partprobe
Tuli myös mieleen, että eihän nyt ole molemmat levyt (tikut) kiinni koneessa yhtä aikaa, kun yrität tehdä muutoksia siihen muistitikulle? Niillä on nimittäin nyt päällekkäisiiä uuid-tunnuksia kloonauksen jäljiltä. Tosin kuulosti siltä, että käytit sitä jo toisessa koneessa eikä onnistunut sielläkään eli tuskin on tästä kyse.

6
Tämä aihe on siirretty alueelle Ubuntu tietokoneissa.
Ei liity Ubuntun asentamiseen tai käyttöönottoon.
https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=56439.0

7
Ei toimi käytännössä. Kahden näytönohjaimen tehojen yhdistäminen on muutenkin hankalaa ja pelit ovat kehittyneet siihen suuntaan, että se on entistä hankalampaa toteuttaa ajureiden puolella. Näytönohjainvalmistajat ovat paljolti luopumassa tuollaisista (SLI, CrossFire) tai ainakin pelin täytyy itse tukea useamman näytönohjaimen käyttöä ja päättää itse kuinka jakaa laskenta niiden välillä. En tiedä yhtään peliä, joka tukisi sellaista.

Muuten emot, joissa on useampi paikka näytönohjaimille (tai siis yleensäkin useampi PCI-E 16x-liitin) ovat ihan hyvin tuettuna.

8
Voisiko joku kommentoida, miksi tulee tässä koodissa HTTP -koodi 405 ja selaimessa  teksti "Method Not Allowed", kun en näe mitään virhettä koodissa.
...
Koodia: [Valitse]
    <form action = "http://127.0.0.1:5000/halfadder" method = "post">...
Koodia: [Valitse]
@app.route("/halfadder")

Virheilmoitus viittaa siihen, että käytettyä HTTP-metodia ei ole sallittu. Teet POST-kutsun, mutta et määrittele sallittuja metodeja app.route:lla. Dokumentaation mukaan tässä tapauksessa täytyy määritellä sallitut metodit methods argumentilla, koska oletuksena vastataan vain GET-kyselyihin.
https://flask.palletsprojects.com/en/1.1.x/quickstart/#http-methods
Lainaus
By default, a route only answers to GET requests. You can use the methods argument of the route() decorator to handle different HTTP methods.

9
Lähinnä arveluttaa nykyään se, mihin suuntaan Raspberry Pi Foundationin suhde vapaisiin ohjelmistoihin ja laitteistoihin on kehittymässä. Täysin vapaa se ei ole koskaan ollutkaan.

En tiedä noista MS-hommista tai sellaisista, mutta ainakin RPi4:ssä on vähemmän mitään binääripalikoita kuin vanhemmissa. Käynnistys on alusta asti ARM-suorittimen vastuulla ja näytönohjainajuri on vapaa (Mesa). 8)

10
Suoritimesta puuttuu käskyjä, joita Vivaldi haluaisi käyttää.
Onko koneeni täten paperipaino? Onhan tämä vanha jo...

Vivaldia sillä ei pysty käyttämään. Sama taitaa koskea monia muitakin selaimia tänä päivänä.

11
Suoritimesta puuttuu käskyjä, joita Vivaldi haluaisi käyttää.

12
Ilmeisesti tuota on tarkoitus käyttää niin, että asetuksista laitetaan synkronointi paikalliseen kansioon. Sen voi sitten kokonaisuudessaan kopioida minne tahtoo.

13
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Viikkonumerot 20.04
« : 16.04.21 - klo:21.00 »
Tarkoitatko yläpalkissa olevaa kalenteria? Lisäasetukset-sovelluksesta löytyy valinta: Yläpalkki / Kalenteri / Viikkonumerot.

14
Yleistä keskustelua / Vs: Levykato
« : 16.04.21 - klo:20.49 »
764 virheellistä sektoria on kyllä aika paljon. Eiköhän tuo ole entinen.

15
Niin no juu 98:sissa on tosiaan hyvin hyvin välttävä usb tuki. Ainakin itse joutui aikanaan pistämään usb-hiireen ps2 adapterin kiinni, muuten hiiri toimi sattumanvaraisesti. Ja muistitikuista osa toimi osa ei. Mutta onhan se parempi kuin ei tukea lainkaan.

Kokeilin joskus taannoin miten hyvin tuo toimii. Päivittämättömällä Windows 98 SE:llä sain muistitikun valmistajan ajurin asennuksen jälkeen aikaiseksi vain BSODeja. Hiirikin oli ko. koneessa USB-liitännäinen ja aluksi ihmettelinkin, miksi se tuntuu jäätyilevän, mutta kyse tosiaan lienee USB-tuen keskeneräisyydestä. Johonkin toiseen koneeseen asensin sen USB-tukipaketin, joka sisältää muutaman tarpeellisen päivityksen ja siinä kyllä tikut toimivat, mutta mm. Käynnistä-valikko muuttuu Start-valikoksi.

Windows ME:n kanssa ei enää ollut mitään ongelmia USB-tuen kanssa (tikun ja hiiren osalta, muuta en ole testannut). Siinä toki on sitten omat kommervenkkinsä vanhempien ohjelmien tuen kannalta, vaikka muuten periaatteessa kypsempi onkin. Oikeilla ajureilla senkin pitäisi toimia vakaasti.

16
Joskus muinoin 90 luvulla asensin 386 koneeseen Win95:n ja kyllä se oli tautisen hidas käyttää, Win98 varmasti paljon raskaampi. Minulla oli mustamäentorilta hankittu betaversio Win98:sta, joka toimi muistaakseni paljon sutjakammin, kuin sittemmin julkaistu varsinainen susikasi ja sitä tulikin käytettyä, kunnes jotkut pelit ei siinä toiminut. 386 koneessa tuskin USB portteja edes on.

No juu. Tosin kysyjällä on kyllä mielessään aika paljon uudempi rauta kuin 386.  8) Itseänikin hämäsi vähän, kun ensimmäisen kerran tuon otsikon luin. Nyky-Linuxhan ei edes toimi 386:lla, koska sen tuki on jo pudotettu pois.

17
Niin no juu 98:sissa on tosiaan hyvin hyvin välttävä usb tuki. Ainakin itse joutui aikanaan pistämään usb-hiireen ps2 adapterin kiinni, muuten hiiri toimi sattumanvaraisesti. Ja muistitikuista osa toimi osa ei. Mutta onhan se parempi kuin ei tukea lainkaan.
Huomattavaa tuo SE-versio. Silloinkin kannattaa kokeilla unofficial service packia. Laitetaan nyt tänne jos joku sattuu etsiin tietoa.
https://www.htasoft.com/u98sesp/

Noissa päivityksissä on kyllä se vika, että vaativat englanninkielisen Windowsin eivätkä käy Suomessa yleisempään suomenkieliseen versioon. Toki etsivä löytää vanhasta Windowsista ihan minkä kielisen version haluaa. Ainakin se USB-paketti, jolla saa kyllä tuen muistitikuille, muuttaa osan käyttöliittymästä englanniksi.

18
Reilun parin viikon kuluttua tulee versio 21.04. Kubuntu 21.04

Ja se on LTS-versio, mutta sitä varmaankin tarjotaan päivittäjille vasta versiosta 21.04.1 alkaen, ainakin tähän asti on näin menetelty. Siis suunnilleeen kesäkuun kieppeillä.

Ei ole LTS-versio. Edellinen LTS oli 20.04 ja seuraava on 22.04. LTS-version käyttäjille päivitystä uuteen LTS-versioon tosiaan tarjotaan vasta .1 version julkaisun myötä, mutta ei-LTS-versioiden käyttäjille jo aiemmin. Tokihan päivitys on mahdollista jo ennen julkaisua, jos niin haluaa tehdä.

19
Emossasi on Realtekin 8125B-piiri, joka on tuettu vasta Linuxin versiosta 5.9 alkaen. 20.10:ssä on 5.8, joten verkkokorttisi ei ole vielä tuettu. Vaihtoehtoina on asentaa uudempi ydin (Linux) tai odotella tässä kuussa julkaistavaa 21.04 versiota. Väliaikaiseen käyttöön voi hankkia vaikka USB-verkkokortin tai käyttää langatonta verkkoa puhelimen kautta, jos sopiva älypuhelin ja langaton lähiverkko löytyvät.

20
Yleistä keskustelua / Vs: Tekoäly ylösnosti 4 artistia
« : 04.04.21 - klo:16.35 »
Ettei se olisi aprillipila?

Ei ainakaan mitään ole julkaistu aprillipäivänä sikäli kuin näen. Sinänsähän tuossa ei kai mitään hyvin ihmeellistä tehty. Opetettiin neuroverkko musiikkikappaleen nuoteilla ja laitettiin se sitten generoimaan uutta sisältöä. Näistä sitten on mitä luultavimmin poimittu uskottavin tuotos. Samaa on tehty tekstin ja kuvien kanssa aiemmin.

Sivuja: [1] 2 3 ... 557