Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tomin

Sivuja: [1] 2 3 ... 537
1
Vaihtoehdot:
1) älä tallenna tietoa hakemistoon, jota voi lukea Apachella, tai
2) säädä Apachea niin, että esimerkiksi pisteellä alkavia tiedostoja ei saa lukea.

http://httpd.apache.org/docs/2.4/mod/core.html#directory
http://httpd.apache.org/docs/2.4/mod/core.html#files
http://httpd.apache.org/docs/2.4/mod/mod_authz_core.html#require

2
Ehdotan, että laitat uudemman JDK:n oletukseksi ja käynnistät sen Gephin sitten sillä vanhemmalla. Korjaa Gephin käynnistimeen koko polku tuohon javan binääriin, niin se käynnistyy sillä.
https://askubuntu.com/questions/740757/switch-between-multiple-java-versions

3
Virheessä mainittu kirjasto/moduuli on asennettu eikä so. pitäisi olla ongelmaa.
Lisäksi itseäni ihmetyttää nuo "/app/..." polkujen viittaukset?

Onko ohjelma asennettu Flatpakinä? Se käyttää /app-alkuisia polkuja. Varmaankaan ohjelman Flatpak-ympäristössä ei ole mukana kyseistä kirjastoa.

4
Koska levykuvassa on ilmeisesti vain yksi osio, niin ensin pitää tehdä osiotaulu. Tee siihen sopiva osio, merkitse se aktiiviseksi ja palauta levykuva kyseiselle osiolle. Käynnistyslataajan tarvitset myös asentaa. En mene sanomaan käynnistyykö Windows enää siirron jälkeen huomatessaan, että rauta on alta vaihtunut, mutta tuo antaa jonkinlaiset edellytykset.

5
Compiz viittaa vanhempaan Ubuntuun, jossa on Unity-työpöytä. Käytätkö esimerkiksi 16.04:ää? Uudempien Ubuntujen Gnome-työpöydällä oletuksena nuoli sivulle sijoittaa ikkunan laitaan, ylös maksimoi ja alas pienentää.

6
Sivuja ei ole näemmä päivitetty sitten 2014, joten sieltä puuttuu kokonaan se paras tapa tehdä asennustikku, eli Etcher. En ole vuosiin muita käyttänyt, ...
Kannattaa käyttää Ubuntu-foorumin hakua!
Meheviä ohjeita iso-tiedoston asentamiseksi käynnistyväksi USB-tikuksi kyllä löytyy.
Ei ole oikeastaan mitään tarvetta asennella ulkopuolisia sovellutuksia, joille löytyy jo järjestelmästä toimivia ohjelmia.

Etcher on kyllä mainio ohjelma. Vanhemmat versiot Ubuntun omasta muistitikun luontityökalusta eivät toimi muiden jakeluiden levykuville tai edes kaikille Ubuntun versioille.

7
https://linux.fi/wiki/Linuxin_asentaminen_USB-muistille?

Sivuja ei ole näemmä päivitetty sitten 2014, joten sieltä puuttuu kokonaan se paras tapa tehdä asennustikku, eli Etcher. En ole vuosiin muita käyttänyt, enkä muista
yhtään epäonnistumista ko. ohjelmalta.

Saa käydä päivittämässä. :)

8
Ainut mieleen tuleva ongelma liittyy siihen, että uusimpien jakelujen systemd yrittää käyttää RDRAND-käskyä suoraan satunnaislukujen generointiin käynnistyksessä, mutta se ei palautakaan kunnollisia arvoja ja käynnistys ei etene. AMD on julkaissut päivityksen ja jos emolevyn valmistaja on päivittänyt laiteohjelmiston (UEFI, BIOS), niin tuo ei ole ongelma. Myös systemd-ohjelmaa on korjattu tuon jälkeen, mutta sitä korjausta ei ole välttämättä asennuslevyillä vielä. Vanhemmissa jakeluversiossa taas ei ole niin uutta systemd-ohjelmaa, että se yrittäisi käyttää kyseistä käskyä.

The Ryzen 3000 Boot Problem With Newer Linux Distros Might Be Due To RdRand Issue - Phoronix.com
Bug #1835809 “AMD Ryzen 3000 series fails to boot” : Bugs : systemd package : Ubuntu (kertoo myös sen, että 18.04 toimii, 19.04 ei, 19.10 on korjattu eli toimii)

9
Olet laittanut säännön Deny from All, Allow from 127.0.0.1, joka tarkoittaa kirjaimellisesti sitä, että kielletään kaikilta paitsi osoitteesta 127.0.0.1. Tuo on siis localhost eli kone, jolla Apachea ajetaan. Muuta tuo esimerkiksi muotoon:
Koodia: [Valitse]
ProxyPass /geoserver ajp://localhost:8009/geoserver
<Location /geoserver>
  Require all granted
</Location>

Muutenkin nuo Order, Deny ja Allow ovat vanhan Apachen sääntöjä eli ellet käytä Apachen versiota 2.2 (tai vanhempaa), niin Require on oikea tapa tehdä tuo. Jos haluat sallia pääsyn vain samalta koneelta oikea tapa ilmaista se on "Require local". Lisäohjeita:
Access Control - Apache HTTP Server Version 2.4
Require Directive - mod_authz_core - Apache HTTP Server Version 2.4

10
Minä vaan tätä kulttuuria yritän rakentaa, minä haluan suomeen saman älyn mikä on euroopassa ja muissa pohjoismaissa, eli, että, ihmiset tietävät, että, on kotimaisia lautapelejä ja että kotimainen kulttuuri tuntee useita lautapelisuunnittelijoita, ja nämä eri kaupungeittain, kenties vielä useita kaupungeittain.

On tässä sekin ongelma, että Suomessa on vähemmän asukkaita kuin tyypillisessä eurooppalaisessa suurkaupungissa. Siinä valossa ei siis ole mikään ihme ettei täällä joka kaupunkiin löydy sitä yhtäkään lautapeliharrastajaa, joka tuollaisia sivustoja rustaisi.

11
Sellainen aika hyvä tapa nettisivuissa on käyttää selaimen resoluutiosta riippumattomia mittayksiköitä eli vw, vh, vmin ja vmax.
Can I use - Viewport units: vw, vh, vmin, vmax
MDN - <length> - Viewport-percentage lengths
Ei tarvitse säätää tuollaisten zoomauksien kanssa.

12
Vaikka onkin kaupallisen firman (Canonical) sponssaama, niin eikös tämä foorumikin ole osa open source -aatetta edistävää yhteisöä?

Vaikuttaa siltä että itselle mieleistä aatetta ei mielletä aatteeksi.

Vapaat ohjelmistotkin ovat oma aatteensa (ideologiansa) ja täällä ei haluta kuitenkaan rajoittaa niistä keskustelua, jos se muuten tapahtuu sääntöjen puitteissa.

Tosin haluan myös huomauttaa, että avoin lähdekoodi viittaa enemmän tapaan kehittää ohjelmistoja tai ns. bisnesmalliin, vaikka sitä yleensä käytetäänkin synonyyminä vapaille ohjelmistoille.

Muokkaus: typokorjaus, oli jäänyt ylimääräinen "on"

13
Minä olen kyllä väliin miettinyt että jättäis sen swapin kokonaan pois pöytäkoneessa. Systeemi toki kaatuu rumasti muistin loppuessa, mutta käytännössä se swapatessa hidastuu niin rajusti että väliin se on pakko kaataa swapin olemassaolosta huolimatta.

Pieni swappi on hyväksi muistinhallinnalle, joten ei sitä kannata kokonaan jättää pois. Esimerkiksi 100-1000 megatavun swap-tiedosto käy siihen mielestäni ihan hyvin.
Tämä on erinomainen kirjoitus swapin tarpeellisuudesta: https://chrisdown.name/2018/01/02/in-defence-of-swap.html

14
Tuo "aatteellisten intohimojen esittäminen" voi olla hieman tulkinnanvaraisempi juttu kuin luulisi. Esimerkiksi IKI ry ilmoittaa olevansa atteellinen yhdistys. Jos siis joku neuvoo hankkimaan iki-tunnuksen, se on periaatteessa ihan yhtä aatteellista kampanjointia kuin kehotus liittyä johonkin muuhun aatteelliseen yhdistykseen. Eikä sekään ole ihan kirkossa kuulutettu, mikä on intohimoa ja mikä ei.

En vielä laskisi tuota esimerkkiä sinne intohimojen puolelle. Jani tuossa yllä ilmaisikin tuon virkkeen tarkoituksen aika hyvin. Itse ajattelen sen lähinnä liittyvän siihen, että tämä foorumi ei kuitenkaan ole mikään paikka kampanjoida omia (poliittisia) näkemyksiään, koska kyseessä on kuitenkin ensisijaisesti Ubuntun tukifoorumi. Vapaat ohjelmistotkin ovat oma aatteensa (ideologiansa) ja täällä ei haluta kuitenkaan rajoittaa niistä keskustelua, jos se muuten tapahtuu sääntöjen puitteissa.

Jos tuohon on ehdottaa parempaa tapaa ilmaista tätä asiaa, niin siitä oliis mukava kuulla. Mielellään sellainen, joka ei tee tuostakaan pykälästä tarpeettoman monimutkaista.

15
Onko mahdollista asettaa sudo:lle eri salasana, kuin normaalisti käyttämäni ?

Jos asetat root-käyttäjälle tunnetun salasanan, voit asettaa sudon käyttämään sitä oman salasanasi sijaan. Se tapahtuu muokkaamalla sudoers-tiedostoa visudo-komennolla:
Koodia: [Valitse]
sudo visudoja lisäämällä rivin:
Koodia: [Valitse]
Defaults rootpwLopuksi tallenna ja poistu editorista.

Lisää ohjeita ja vaihtoehtoja on sudoers-tiedoston man-sivulla (man sudoers).

Mieluiten ampuisin koko rootin ja sen tilalle pistäisin itse keksityn käyttäjätunnuksen, vaikkapa 'karjalatakaisinvaikkapullokerrallaan'.

On rasittavaa, kun joku Kim tai Mao takoo kotiserveriä koko ajan. Pahimmillaan useita ssh-login yrityksiä sekunnissa. Kun fail2ban  estää yritykset yhdestä osoitteesta, pommitus alkaa seuraavasta. Yrittäjä tietää koneen olevan Linux, joten pommitetaan root-käyttäjää. (vastaavasti edellistä reititintä pommittiin admin-käyttäjänä)

Voit estää kirjautumisen root-käyttäjänä SSH:n kautta, jolloin tuo salasanan arvaaminen on turhaa: Linux.fi - SSH-turvatoimet - Pääkäyttäjänä kirjautumisen estäminen

Henkilökohtaisesti suosittelen estämään muutenkin salasanakirjautumisen ja käyttämään sen sijaan avainparia:
Linux.fi - SSH-turvatoimet - Salasanalla kirjautumisen estäminen
Linux.fi - SSH - Tunnistaminen avainparilla
Tällöin salasanojen arvailu on täysin turhaa. Muutenkin avainparin käyttäminen on turvallisempaa, koska salasanan tietäminen ei enää riitä etänä kirjautumiseen.

Itse käytän yleensä palvelimien hallinointiin juurikin root-käyttäjää siten, että olen sallinut root-käyttäjälle vain avainparikirjautumisen. Omilla koneillani olen tehnyt root-käyttäjäksi kirjautumiseen erillisen avainparin, jolle en käytä agenttia, jolloin kyseistä avainta ei muisteta ensinkään ja avainparin salasanaa kysytään jokaisella kirjautumisella.

16
BTW. Levysi /dev/sda on hienosti osioitu neljään primääri-osioon, mutta tallentamalla osion /dev/sda3  datat, voisi tuosta levyosiosta tehdä jatketun osion, jolle voisi tarvittaessa
tehdä useita lisäosioita. Lisäosiot alkaisivat /dev/sda5:stä.
HUOM! Levyosioltasi puuttuu Linux/Unix -järjestelmissä hyödyllinen swap-osio!

Paitsi jos levy on GPT-osioitu. Kuvasta ei käy ilmi millaista osiotaulua levyllä käytetään. GPT:ssä ei ole MBR:n neljän primääriosion rajoitusta.

17
Pelit / Vs: PRO PILKKI 2
« : 06.10.19 - klo:22.57 »
http://kalassa.net/pro-pilkki-2-linux-hosti-julkaistu-ubuntu-ja-debian-palvelimille/

Tämä koskee vain palvelinta. Eli voit pitää (hostata) pelipalvelinta Linux-ympäristössä. Itse pelia ei ole julkaistu Linuxille.

AppDB kehuu, että tuo toimii Platinium-tasolla ainakin jossakin versiossa, joten Winellä voisi kokeilla. Asenna siis Sovellusvalikoimalla pakettivarastoista Wine ja lataa sivustolta Windows-versio. Peli itsessään asennetaan samaan tapaan kuin Windowsissa.

18
Onko ongelma se ettei tuo seuraa symbolisia linkkejä vai se ettei symbolisia linkkejä seurata toiseen tiedostojärjestelmään?

Sama ext4 on kaikkialla.

Sain tosiaan kierrettyä ongelman niin että lisäsin ne linkit kopioitaviin hakemistoihin käsin.

Niin siis teoriani oli se, että jos linkki viittaa eri laitteella (levyllä, osiolla) olevaan tiedostojärjestelmään (tyypillä ei väliä), niin linkkejä ei seurata ellei niitä ole erikseen lisätty tuonne. En ole tarkistanut miten DejaDup (duplicity) toimii.

19
Yleistä keskustelua / Vs: Yhteytesi ei ole salattu!!
« : 05.10.19 - klo:12.15 »
Palvelimen ylläpidosta vastaavan pitäisi osata korjata asia. Ylläpito voi olla ostettu esimerkiksi jostain webhotellista, jolloin pitää olla sinnepäin yhteydessä. Mahdollisesti heillä on ohjeetkin tuohon valmiina netissä.

20
Onko ongelma se ettei tuo seuraa symbolisia linkkejä vai se ettei symbolisia linkkejä seurata toiseen tiedostojärjestelmään?

Sivuja: [1] 2 3 ... 537