Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tomin

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 569
41
Ongelma on varmaankin siinä, että vaihdoit X11-istunnosta Wayland-istuntoon ja jälkimmäinen ei käytä .xsessionsrc-tiedostoa. Voit tehdä oman .desktop-päätteisen tiedoston kotihakemistoon tämän linkin ohjeiden mukaisesti (kysy suomennosta, jos tarvitset käännetyn version): https://stackoverflow.com/a/8290652 Laita Exec-riville tuo haluamasi komento. Se toimii sitten myös X11-istunnossa eli voit ottaa komennon pois .xsessionrc-tiedostosta.

Muokkaus: Tarkennettu vähän tuota desktopin käyttöä tiedostonimessä.

42
Ja siis nyt ei edes tulla ajatelleeksi, että ohjelma ei toimi edes. Noitten vastausten takia epäilin, että python-kääntäjässä on bugi. Nimittäin tarkistin, että en ole tehnyt mitään kirjoitusvirhettä kirjoittaessani valokuvasta koodit tekstieditorilla.

Yksi mahdollisuus on, että koodi on Python 2:sta, mutta Python 3 käyttäytyy eri lailla. En pääse tarkistamaan, koska Python 2:ta ei enää koneella ole.

Konstruktoria ei kutsuta automaattisesti edes Python 2:ssa. Syntaksin tosin pitää yleensä olla vähän eri:

Koodia: [Valitse]
super(Sport, self).__init__('Football')
Lisää selitystä:
Python 3:n dokumentaatio: https://docs.python.org/3/library/functions.html?highlight=super#super
Python 2:n dokumentaatio: https://docs.python.org/2/library/functions.html?highlight=super#super

Pythonissa yläluokan metodeja ei yleensäkään kutsuta implisiittisesti (automaattisesti) vaan ne pitää aina kirjoittaa auki vaikkapa tuon superin avulla. Tämä pätee myös konstruktoreihin. Muutenkin Pythonissa asioita pitää tehdä yleensä eksplisiittisesti. Esimerkiksi ei ole C++:n tyylistä this-muuttujaa vaan self määritellään aina metodin argumenteissa.

43
Lisää konstruktoriin (__init__) kutsu yläluokan konstruktoriin. Esimerkiksi:
Koodia: [Valitse]
    def __init__(self, name, teams):
        super().__init__(name)
        self.teams = teams

44
Ehkä kaikkein yksinkertaisinta on laittaa kuvat omaan kansioonsa, ja mennä siitä kansiosta pois yhden lähemmäksi juuri-kansiota, ja painaa hiiren kakkosella kansiota, jossa kuvat olivat, ja valita siitä pakkaa(/tai compress) kansio, ja siitä valita pakkausformaatiksi zip:n.

(Tosin itselläni on Lubuntu, jossa kyseinen operaatio tehdään kuvaamallani tavalla, mutta olettaisin perus-Ubuntussakin tehtävän samalla tavalla.)

Aikalailla sama Gnomessa. Valitse haluamasi tiedostot ja hakemistot oikealla hiirennapilla ja valitse "Pakkaa..." sitten vain syötetään arkiston nimi ja valitaan tiedostopäätteeksi .zip.

45
Laitealue / Vs: usb-tikku ei ilmesty tiedostoihin
« : 01.01.24 - klo:23.38 »
Dmesgiä katsoessa tuo kyllä näyttää käyttäytyvän ihan kuin se olisi muistikortinlukija, jossa ei ole muistikorttia. Tikku lienee jotenkin rikki.

Nuo muutkin tiedot ovat aika erikoisia. "idProduct=1234", "Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3", "SerialNumber: 123456789ABCDEF".

Tuli tuossa mieleen, että tämähän voisi selittyä sillä, jos muistipiiri ei saa sähköä (eli on esimerkiksi ainakin osittain irti) tai on rikki. Ohjain ei pysty lukemaan sieltä tietoja ja näyttää oletusarvoja sekä kertoo ettei tikulla ole tallennustilaa ollenkaan.

46
Laitealue / Vs: usb-tikku ei ilmesty tiedostoihin
« : 29.12.23 - klo:22.10 »
Dmesgiä katsoessa tuo kyllä näyttää käyttäytyvän ihan kuin se olisi muistikortinlukija, jossa ei ole muistikorttia. Tikku lienee jotenkin rikki.

Nuo muutkin tiedot ovat aika erikoisia. "idProduct=1234", "Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3", "SerialNumber: 123456789ABCDEF".

47
Laitealue / Vs: usb-tikku ei ilmesty tiedostoihin
« : 27.12.23 - klo:17.12 »
Mitä rivejä dmesg-komennon listaukseen ilmestyy, kun kytket tikun kiinni?

Tulee myös mieleen, että muistikortinlukija ilman korttia voisi ehkä toimia kuvatulla tavalla, mutta en tiedä miksi muistitikku käyttäytyisi noin. Onko tarkempaa mallimerkintää tai linkkiä tuotesivulle?

50
Ainakaan minulle Levyt-ohjelma ei edes anna avata NVMe-levyn SMART-tietoja, joten kyseessä voi tosiaan olla jonkinlainen bugi.

51
Onko tarkoitus tehdä 3D-malleja tulostettavaksi vai CAD-piirroksia? Tosin minäkään en osaa ehdottaa mitään vapaata ohjelmaa noiden lisäksi.

52
λ> sudo systemctl enable gdm
The unit files have no installation config (WantedBy=, RequiredBy=, Also=,
Alias= settings in the [Install] section, and DefaultInstance= for template
units). This means they are not meant to be enabled using systemctl.

Aa, joo, Ubuntussa tuo tuleekin varmaan pakettienhallinnasta.

Kiitos vastauksesta, vaikka en sillä vielä saanut ongelmaa ratkaistua. Pitää varmaan asentaa toi gdm jotenkin uudestaan.

Kokeilisin seuravaaksi gdm:n paketin uudelleen konfigurointia (komento on Ubuntun versiolle 22.04):
Koodia: [Valitse]
sudo dpkg-reconfigure gdm3Saatat joutua liikkumaan tabilla ja valitsemaan enterillä.

Sitten kokeilin vaihtaa Xorgista Waylandiin ja ulkoiset monitorit toimivat. Mutta jostain syystä nyt Waylandissa ei heti käynnisty gdm, vaan se pitää käynnistää manuaalisesti bootissa.

Wayland-istunnolla ei oikeastaan pitäisi olla tälle asialle mitään väliä. Jos vaihtaa istuntoa kirjautumisikkunasta (eli sitää gdm:stä), niin se ei muuta kirjautumisikkunan toimintaa. Olet toki voinut yrittää jotain muuta, mikä on sitten ottanut gdm:n pois suorituksesta käynnistyksessä.

53
Koodia: [Valitse]
sudo systemctl enable gdmSitä vähän ihmettelen, miten olet saanut koneen siihen tilaan ettei tuo tapahdu automaattisesti.

54
Kun luin Tominin neuvot, tajusin että olen käynyt noita asetuksia läpi heti sen jälkeen kun asensin Supernovan, eikä sen jälkeen ole enää ollut mitään ihmeteltävää. Koska asetukset löytyivät heti, en ole mieltänyt että ulkoasussa mitään suurta muutosta edes tapahtui.

Joo, itsekin tein nuo toimenpiteet jo silloin, kun ulkonäköä uudistettiin. Nyt ihan äskettäin asensin uuden koneen ja otin siinä käyttöön Thunderbirdin. Samalla huomasin, että onpas tämä erilainen kuin mihin olen tottunut. Äkkiä siitä onneksi löysi nuo tarvittavat säädöt.

55
Itse varmaan toteuttaisin autentikaation HTTP:n digest-metodilla. Silloin se säädetään web-palvelimeen, eikä PHP:n tarvitse välttämättä välittää siitä ollenkaan. Näytettäviä sivuja ei tietenkään tarvitse suojata, jos ei halua, mutta PHP-skripti tai ehkä vielä mieluummin sen koko alihakemisto pitää toki suojata.

https://en.wikipedia.org/wiki/Digest_access_authentication
https://httpd.apache.org/docs/2.4/howto/auth.html

56
Mikä ero näillä on ?
Sinulla Faltpack ja minulla "tavallinen".

Olen asentanut tuon Flathubista jakelun pakettivarastojen sijasta.

57
TB.ssä uusi 115.4.1 tarjolla, mutta en uskalla ladata sitä ???? Oletko ladannut ?

Juu, uusin Thunderbird flatpak käytössä.

58
En tiedä ohjetta, mutta itse ainakin tein nämä kolme säätöä:  Perinteisen asettelun saa hampurilaisvalikosta valitsemalla Näytä / Ruudun asettelu / Perinteinen. Sitten otin käyttöön nk. välilehtinäkymän, sen saa klikkaamalla Viestiluettelon näkymävaihtoehdot -nappia (katso myös liite), joka ainakin minulla on viestilistan yläpuolella, ja valitsemalla siitä Välilehtinäkymä.  Lisäksi otin pois käytöstä ketjuttamisen eli viestit näkyvät yksittäisinä. Sen saa klikkaamalla vasemmanpuoleisimman sarakkeen otsikkoa viestien listassa (katso myös liite). Jos tuo ei ole näkyvissä, niin klikkaa otsikoita oikealla hiirennapilla ja valitse Viestiketju. (*) Jotta tämä muutos vaikuttaisi myös alikansioihin klikkaa vielä sarakkeiden otsikoita ja valitse Käytä nykyistä näkymää... / Kansiolle ja sen alikansioille... / Tilisi nimi / Tilisi nimi.

(*) Lisäys: Näköjään tämä valinta löytyy myös tuosta samasta Viestiluettelon näkymävaihtoehdot -valikosta: Siellä on Järjestelyperuste-alavalikossa vaihtoehto Yksittäin.

Mitä tulee tuohon gmailin sähköpostien häviämiseen, niin se kuulostaa jännältä. Itselläni gmail kyllä toimii. Olethan määritellyt sen käyttämään OAuth2:a kyseisen tilin palvelimen asetuksissa todennustapana? Toinen asia mikä tulee mieleen on, että voisit katsoa, mitä kansioita olet ns. tilannut. Klikkaa tilin nimeä kansioiden listassa oikealla hiirennapilla ja valitse Tilaa... Siellä pitäisi olla kaikki kansiot valittuna ellet ole jättänyt joskus jotain pois.

Katsoin myös miltä nuo näyttävät Gmailin sivustolla ja näköjään siellä niitä ei kutsuta kansioiksi vaan tunnisteiksi. Asetuksista on mahdollista piilottaa osa tunnisteista, joten sekin kannattaa tarkistaa. Asetukset löytyvät siis Gmailin sivulta klikkailemalla rataskuvaketta ja valitsemalla Näytä kaikki asetukset / Tunnisteet.

"Hi Eeriik,
PCThoughts (Making moves) posted a new reply in Discussions on 11-02-2023 10:03 AM:

Tässä on edelleenkin vain tuo yksi käyttäjä, joka väittää, että Google on ostanut Mozillan (tai mitä tarkoittaakaan). En siis laittaisi painoarvoa sille.

Hänen kokemuksensa Thunderbirdin uuden version ongelmista voi toki olla todellinen, mutta itse pystyn ainakin käyttämään sitä edelleen ihan tyytyväisenä.

Muokkaus: Lisätty asiaa vähän joka puolelle.

Uusi muokkaus: Lisätty toinen paikka sille, mistä löytyy viestiketjujen valinta.

59
Itse ainakin käytän edelleen Thunderbirdiä. Muutamilla säädöillä se palautuu takaisin vanhaan asetteluun, eikä ainakaan itseäni häiritse. En ole kyllä kuullut, että Googlella olisi aiempaa enempää sen kanssa tekemistä. Tietääkseni sitä kehittää edelleen MZLA Technologies, joka on Mozillan omistama. En luottaisi satunnaiseen nettikommenttiin, jos se on ainoa lähde.

BetterBirdin voisi asentaa myös Flatpakinä, jolloin siihen saa automaattiset päivitykset: https://flathub.org/fi/apps/eu.betterbird.Betterbird

60
Jos ainut ongelma on etteivät VirtualBoxilla asennetut käyttöjärjestelmät käynnisty, niin yrittäisin ennemmin ratkaista sen ongelman. Osioiden kloonaaminen muun datan päälle on aina vähän riski, koska saattaa tulla ylikirjoittaneeksi vahingossa jotain tähdellistä.

Oletko ihan varma, että se ulkoisella levyllä oleva käyttöjärjestelmä käytti toisen Ubuntun kotiosiota? Se kuulostaa aika huonolta yhdistelmältä, koska ohjelmien versiot eroavat. (Toki, jos käyttäjähakemistot ovat silti erilliset, niin se on ihan ok ratkaisu.)

Tätä voisi selvittää komentamalla mount ulkoiselta levyltä käynnistettäessä ja katsomalla, mitä on liitetty juureen ja kotiosioksi:
Koodia: [Valitse]
mountVoit hyvin kopioida koko tulosteen tänne, niin voimme katsoa sitä yhdessä.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 569