Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Ankka

Sivuja: [1]
1
Laitealue / MP3-soittimet
« : 13.06.08 - klo:00.39 »
No onhan tämä jo ihan loppuun kulutettu aihe, mutta kun ei kovin äskeistä keskustelua löytynyt niin pitää uusi aloittaa.

Minulla oli ykkössukupolven ipod nano, jossa rockbox pyöri tosi mukavasti ja siten pysty käyttämään paljon kivemmin ilman itunesia ja soittamaan oggeja.

Se kuitenkin katosi, ja nyt harkitsen uuden soittimen ostoa. Joskus olisin ollut aina perillä kaikista tuotemalleista, mutta nykyään en ole jaksanut niin aktiivisesti huomioida kaikkia merkkejä, ja kun muutenkin uusien mallien markkinoille puskeminen on nopeutunut, ei ole mahdollisuuksia pysyä kärryillä.

Missään testeissä ei ikinä oteta oggeja huomioon, mutta minulla on koko musiikkikokoelma niitä eikä huvittaisi lähteä vaihtamaan.

Onko millään valmistajalla pientä ja halpaa soitinta joka soittaisi oggeja? Vanhoja ipodeja ei enää viitsisi ostaa, ja uusissa rockbox ei toimi.

2
http://www.us.debian.org/News/2007/20070408

Hassuja valintoja niillä.. kde 3.5 ja xfce 4.4 mutta gnome 2.14.. Gnome on oletus mutta vanhin..

Lainaus
Also newly available with Debian GNU/Linux 4.0 are multi-arch CDs and DVDs supporting installation of multiple architectures from a single disc.

Kuulostaa coolilta.

3
Laitealue / Hiiren tunnokkuus
« : 28.10.06 - klo:19.39 »
Tassa thinkpadissa toimii sisainen hiiri oikein kivasti.

USB-hiiri sen sijaan aina laahaa hieman jaljessa, riippumatta asetuksista.

Mistahan voisi olla kyse?

4
Ubuntu tietokoneissa / Dapper hajoittaa netin
« : 28.03.06 - klo:16.39 »
Olinpa tossa taas kokeilunhaluinen ja eilen illalla päivitin breezystä dapperiin. Päivitys oli kivuton. Ainoa ongelma oli, että rebootin jälkeen netti ei enää toimi.

sudo ifup & ifdown on kokeiltu.

/etc/network/interfaces ja /etc/resolv.conf on ihan samat ku breezyssä oli.

Mikä mättää? Vinkkejä? Mikä voisi aiheuttaa sen, ettei se toimi dapperissa vaikka breezyssä toimi.

5
Ubuntu tietokoneissa / Openboxin menu (ratkesi)
« : 17.01.06 - klo:20.21 »
Tuotapa tuota, tässä onpi tällainen rujo kuvanmuokkaus näin näyttämässä esimerkkiä siitä, mitä aion kysyä.

http://koti.mbnet.fi/azy/menumahdollisuus.png

Tuo oikeanpuoleinen on tämänhetkinen menu tuossa openboxissani. Kuitenkin tuo Debian - menu ärsyttää hieman, ja ajattelin tiedustella onko mitään helppoa keinoa saada sitä tuon oikeanpuoleisen esimerkin kaltaiseksi, eli että se yksi pykälä olisi poissa ja Debian - menun sisältö olisi suoraan tuossa Openboxin root-menussa?

Ainakin kaikki HOWTOt tuon menun muokkaamiseen on aika kiven alla, sillä yhtäkään en ole vielä löytänyt.

6
Multimedia ja grafiikka / Rhythmbox ei toimi
« : 14.01.06 - klo:21.49 »
Käyttäjän itse oggeiksi rippaamat, hänen omassa kotihakemistossaan alakansiossa sijaitsevat .ogg - päätteiset kappaleet eivät suostu pyörimään rhythmboxissa. BMP soittaa samat vaivatta.

Onko mahdollista, ettei rhythmbox osaa käyttää ALSAa vaan yrittää esd:tä vaikka se on pois päältä? Kaikki oikeudet kappaleisiin on olemassa. Rhythmbox vaan valittaa että "could not oopen resource for writing" - viittaako tämä tiedostoon vai äänen ulostuloresurssiin? Hämärä errori joka tapauksessa.

Onko vinkkejä?

7
Laitealue / Laitteiston lämpötila
« : 02.01.06 - klo:18.47 »
Joo, pitäisi pystyä tarkkailemaan laitteiston (suoritin, ym) lämpötiloja.

Kuitenkaan en ole löytänyt selkeää ohjetta siihen, miten moinen suoritetaan. Onko sellaista? Jos ei, olisiko mitenkään mahdollista saada hieman sanallista tukea tähän. :)

Esim. torsmon avulla olisi mukava tarkkailla noita lämpötiloja.

8
Yllättäen tänään totesin ubuntun poistaneen itsekseen .themes-kansioni.

Tästä seurauksena rumuutta ja sekavuutta järjestelmässä.

Myöskään joitakin apt-getilla asennettuja paketteja ei enää löydy, siis teemapakettien teemoja. Esim office - metacity - teema oli kokonaan kadonnut, ja vaikka asensin gnome-themes ja gnome-themes-extras uudelleen, niin ei ne enää ilmestyny sinne teemaselaimeen.

Toinenkin hämärä ongelma on ilmentynyt käyttäessäni openboxia: se alareunan ohut palkki on kadonnut. Siis se mikä on niissä sen yläreunan vastapainona ikkunoissa. Se ei vaan ilmesty mihinkään ikkunaan. Se yläreuna kyllä on onneksi vielä paikoillaan.

9
Multimedia ja grafiikka / rhythmbox ei soita
« : 27.12.05 - klo:02.25 »
Niin se vaan on. Beep media player soittaa ogg - biisit hienosti, mutta rhythmbox ei.

Päätteestä käynnistettyäni totesin virheilmoituksenkin tulevan:

Koodia: [Valitse]
20333: arguments to dbus_message_new_method_call() were incorrect, assertion "path != NULL" failed in file dbus-message.c line 793.
This is normally a bug in some application using the D-BUS library.
libhal.c 1114 : Couldn't allocate D-BUS message
Attempt to remove filter function 0xb7efa721 user data 0x833af00, but no such filter has been added

Kun yrittää soittaa biisiä, seuraa tällainen:

Koodia: [Valitse]
playback error: Could not open resource for writing.
Kappaleet on ~/Musa - kansiossa, eli oikeuksien pitäisi olla kohdallaan.


10
Ubuntu tietokoneissa / rootin teeman vaihto (ratk)
« : 26.12.05 - klo:16.21 »
Jaa-a. Nytpä olen törmännyt siihen ongelmaan, että kun olen juuri saanut oman tunnukseni ulkoasuni hyväksi, niin siten kun suorittaa esim. sudo nautilus, niin se näyttää häiritsevän rumalta tai ainakin erilaiselta.

Kun ei kuitenkaan ole root - tunnusta johon voisin noin vain kirjautua ja asettaa teemaa, niin mietin että millä ohjelmalla sitä voisi säätää?

Eli oikeastaan ongelmana on se, etten tiedä minkä niminen prosessi tuo Teema - valitsija nyt sitten on. Siis se mikä pesii gnomen valikossa Järjestelmä > Asetukset > Teema.

Niin, ja jos gtk-theme-switch2 : sen ajoi sudona niin se vaan räjäytti koko homman eikä vaihtanut gtk-teemaa rootille vaan jotenkin nollasi sen, ja nyt rootilla kaikki kuvakkeet on semmosia paperiliuskoja.

11
Päivittelin tuossa konettani eilen iloisesti ubuntulla. sudo apt-get upgradessa tuli yksi paketti, nyt en kyllä enä muista mikä.

Kuitenkin, kun se paketti asentui, sekoitti se grubin menua, niin että jouduin hieman virittämään saadakseni windows XP:n takaisin listalle... äitini nääs käyttää sitä.

Sitä vaan mietin, että miksi joku päivitys olisi tehnyt noin... eihän niiden pitäisi koskea mihinkään conffeihin?

Eikä mulla pitäisi olla mitään erikoisia repojakaan käytössä, vaan tuetut, universe ja multiverse pitäisi olla siellä...

12
Ubuntu tietokoneissa / Valokuvien pelastus
« : 21.12.05 - klo:18.56 »
Jaa-a. Pikkusisko oli vahingossa gThumbilla siirtänyt tiedostoja jotenkin, niin että valokuvia oli kadonnut. Hän haluaisi ne takaisin, ja aloinkin miettiä, että eikös semmoisia ohjelmia ole millä pystyy esim. kameran muistikorttia skannaamaan, vaikka kuvat olisi poistettu?

Miten tämä käytännössä toimii?

13
Ubuntu tietokoneissa / torsmo ja double buffer
« : 19.12.05 - klo:17.11 »
Niin, torsmohan on aivan todella tyylikäs tapa monitoroida konetta, mutta on yksi ongelma: se ei suostu käyttämään double buffer-tilaa. Silloin se ei välkähtäisi aina, niin kuin se nyt tekee.

Asetuksissa se on päälllä, mutta aina se vaan valittaa ettei se onnistunut.

Mikä siihen vaikuttaa? Käytössä openbox, ATIn näytönohjain fglrx ajurilla sekä joku litteä näyttö. Ainakin speksien pitäisi riittää kevyesti.

14
Ubuntu tietokoneissa / USB - automounttaus
« : 12.12.05 - klo:22.56 »
Minullapa jostain syystä iloisesti hajoilee ubuntun tuore asennus jollain acer aspire- mikrolla.

Siinä on AMD64 prossu, 386 kernelillä Ubuntu ja useita usb-paikkoja. NTFS - ja Fat32 - osiot mounttautuu kiltisti, mutta usb-tikkua, jonne kirjoitin vanhan koneen kotikansion sillä vanhalla koneella, se ei mounttaa automaattisesti, vaikka järjestelmän asetuksissa niin lukee.

Am-utilsien asennus ei auttanut.

Nyt on hieman sormi suussa tän kanssa. Vanhalla koneella nimittäin ei oltu tehty mitään muutoksia tän suhteen, ja se mounttas sen tikun itestään. Nyt uudella se vaan ai halua.

15
Ubuntu tietokoneissa / Apt vs aptitude
« : 06.12.05 - klo:15.21 »
Tuotapa tuota, onko noissa jotain olennaisia eroja? Aptitude on tavallaan semi-GUI, mutta esimerkiksi

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install PAKETTI

Koodia: [Valitse]
sudo aptitude install PAKETTI
antavat saman tuloksen. Onko siis kenelläkään tietoa siitä, onko näillä jotain olennaista eroa, että kannattaisi pysyä apt-getissä vai käyttää aptitudea, joka on kai uudempi?

16
Ubuntu tietokoneissa / Openbox
« : 01.12.05 - klo:21.14 »
Tuotapa tuota, milläs tuota openboxin menua saa muuteltua breezyssä?

Kun kokeilin jonkin ohjeen mukaan, muttei auttanut.

17
Laitealue / Tulostimen asetukset
« : 14.11.05 - klo:17.28 »
Niin, nyt tänään viimein muistin asentaa tulostimen ubuntuun.

Kuitenkin, on semmoinen ongelma että tulostin tulostaa A4 - arkille vain noin A6 - arkin kokoisen pienennöksen arkin nurkkaan, eikä siis koko paperin kokoista. Pystyykö tähän vaikuttamaan jotenkin?


Tulostin on Canon Pixma MP750, ubuntu uusin eli siis breezy.

18
Eli niin pääsi käymään, että käytin nautilusta xfce:ssä. No, sepä jotenkin iloisesti vaihtoi työpöydän gnomen työpöydäksi, kuvakkeineen ja oikean hiirenpainikkeen valikoineen.

Kirjauduin ulos, ja vahingossa tallensin istunnon > ei poistunu enää tausta, vaan oli aina gnomen työpöytä. No, sitten totesin että nautiluksen saa pois päältä järjestelmänhallinnasta. Silloin työpöytä muuttui iloisen perusubuntu - ruskeaksi eikä siinä toimi enää mikään hiiren klikkaus. muuten xfce toimii, mutta tuo työpöytä on ankea.

Vinkkejä? Vaihdoin jo nautiluksen asetukset olemaan koskematta työpöytiin.

19
Ubuntu tietokoneissa / MSN-protokollalla ei kuvat lähety
« : 22.10.05 - klo:23.31 »
Eli, asensin Breezyn viikko  pari sitten, kun se ilmestyi, ja totesin sen mukavaksi käyttää jne.

Tietokone on  kotikone, joten myös muut perheenjäsenet saattavat käyttää sitä. Pikkusiskoni, joka pääasiassa käyttää MSN:ää ja sähköpostia, alkoi myös käyttämään sitä, mutta jostain syystä hänellä ei toimi missään pikaviestinohjelmassa oman kuvan lähetys, paitsi aMSN - ohjelmassa, joka lähettää pingviinikuvan jossa lukee aMSN, vaikka mitä tekisi.

Kopete toimii muuten loistavasti, muttei lähetä kuvaa. Gaim ei edes pystynyt siskon tunnuksella kirjautumaan, vaikka pystyi omallani.

En tiedä, mikä on ongelma, mutta kaikki on ainakin päivityssysteemin mukaan ajan tasalla.

Sivuja: [1]