Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - New_user

Sivuja: [1] 2 3 ... 55
1
Audacityssä pitäisi olla defaulttina siellä alhaalla "project rate" -täppä, jonka säädät 44100:n. Sen jälkeen export->wav. Toimii ainakin täällä.

Perusvarma vaihtoehto on sitten toki:

Koodia: [Valitse]
$ sox vanha.wav -r 44100 uusi.wav

Näin on, kiitos. Eipä tullut vilkaistuksi Audacityn alalaitaan. Zoom R24 kun ei salli sisäisten efektien käyttöä näköjään, jos on 48 kHz tiedostoja.

2
En saa millään Audacityllä otsikon hommaa onnistumaan, yrittänyt lukemattomia kertoja (resample, vienti jne.). Tallentuu aina 48k enkä saa äänittimellä sellaiseen efektejä.

Siispä pian nopea keino saada wav-tiedosto 44,1 kHz:iin!


3
Laitealue / Vs: Mikrofonila tehdyt äänitykset kohisevat
« : 30.05.19 - klo:08.54 »
Siinähän tuli jo hyvä tietopläjäys. Itsekin peräsin mikrofonin tyyppiä, koska se on tärkeä tieto. Jos tosiaan itse mikissä on paristo, joka on jo loppusuoralla, niin ulostulo on sitten huono/olematon. Tunnen kyllä mikrofonityypit laadukkaan laajakalvoisen kondensaattorimikinkin omistavana. Itse rakensin etusen sille INA217-piirillä, ja se on täysin kohinaton ja lisäksi transienttitoisto aivan huippuluokkaa. Onnea kysyjälle mikin kanssa.

4
Joskus on käynyt niinkin USB-porttien kanssa, että ei toimi yksikään läppärissä, ei myöskään uudelleen käynnistyksellä, ei sammutuksenkaan jälkeen, eikä myöskään Windowsin puolella. Pahasti pelästyin. Sitten viimeinen konsti; läppäristä akku irti vähäksi aikaa, takaisin ja uudelleen käynnistys. Kaikki taas toimi. Mikähän ihme ongelma tällainen lienee ollut?

5
Laitealue / Vs: Mikrofonila tehdyt äänitykset kohisevat
« : 28.05.19 - klo:14.33 »
Hieman auttaisi, jos tietäisi minkälainen mikkisi on. Onko tavallinen PC:n mikrofoniliittimeen tökättävä? Noista, vanhoista ei vo mennä mihinkään takuuseen. Ikä, huono liitos jossain, tms. Kohina liittyy yleensä huonoon heikkoon signaaliin, jolloin vahvistusta tarvitaan paljon ja tietsikan vahvistusaste kohisee. Tietokoneiden integroidut ääniasteet ovat suurin piirtein halvinta mahdollisra tavaraa joten laatua oikein voi odottaa.

6
Samaa mieltä Jarmalan kanssa, että SSD-levy on hyvä olla ja näytönohjaimesta olen sitä mieltä, että jos tarvitset tuollaiseen käyttööm mahdollisimman vähämurheisen koneen päivityksissäkin, niin ehdottomasti koneeseen emolevy, jossa on Intelin prosessori (joku I5) ja intehgroitu saman merkin näytönohjain esim. HD4000 tai siitä ylöspäin. Itsellä paljon valokuva- ja videokäyttöä ja tuo yhdistelmä on aivan riittävä. Raskaahkotkin fullHD-videot pyörivät, kuvankäsittely ripeää ja SSD:n ansiosta muutenkin juohevaa. Lisäksi natiivi tuki Intelin näyttikselle ei tuo murheita. Jos haluat ikävyyksiä, niin valinta on Nvidian ohjain, joka on tietty muuten hyvä, mutta ajurisotkut päivitysten kassa ovat turhaan rassaamassa, jos ei ole tosinörtti. Alle suosittelen käyttikseksi Ubuntu 16.04. Onnea matkaan.

7
Jos on jokin ohjelmisto tai laajempi työympäristö, jonka haluaa toimivan, eipä ole todellakaan kiire päivitellä uudempiin käyttisversioihin. Siinä kaivaa vain verta nenästään. En ole välttämättä Ubuntua niin paljoa käyttänyt varsinaiseen hyödylliseen ja tuottavaan, mutta esim. töissä pidin 12.04:n käytössä eläköitymiseeni saakka kesällä 2017 paikkatietojuttujen ja niiden ohjelmistojen takia, mukaan lukien Qgis, Tomcat ja Geoserver. Nyt kotona alla 16.04 ja Gimp/Aftershot Pro 3/Darktable jotka ovat jo vakikäytössä enkä Windowsin puolelle Photariin, tarvitse enää juuri koskea.

8
En ole varma. onko kahdella eri järjestelmäversiolla ollut yhteinen home-osio. enkä tiedä miten järjestelmät moiseen suhtautuvat.

Juu, hyvä huomio. Huonosti suhtautuvat. Erityisesti työpöytäjärjestelmä ja graafiset ohjelmat eivät toimi kunnolla, jos eri versioita yritetään käyttää samoilla asetustiedostoilla (jotka siis sijaitsevat käyttäjän kotihakemistossa).

Eli erilliset kotihakemistot kaikkiin järjestelmiin! Yhteisiä dataosioita saa toki olla.

Palaan tähän asiaan, koska olen luullut, että Home-osio on nimenomaan omaa DATAA varten. Pitääpä muuttaa käytäntöä jatkossa. Miten tuollainen data-osio olisi hyvä nimetä? Käyttöjärjestelmä ilmeisesti EXT4? Entä jos olisi yhteistä dataa koneessa olevan Windowsin kanssa? Ilmeisestikin NTFS?

9
Ratkesi jollakin tavalla Ubuntun VLC:ssä. Pitikin jostain syystä valita lähteeksi analogisen TV:n sijaan mukamas videokamera, jolloin hw:2,0-kanavalta tuli mukaan ääni. Kuitenkaan tallennuksessa MP4:ksi ei kuva näy ruudulla, mutta video itse tallentuu oikein. Eipä tässä auta kuin mitata ensin ohjelman tarkka kesto, ja sitten tehdä muunto katkaisten oikealta kohdalta, jos ei joku keksi, miten saa tiedostoon digitoinnin aikana kuvan näkymään?

EDIT: Ja olihan siellä asetuksissa "Näytä lähtevä", jolloin sai kuvan mukaan digitoinnin seurantaan. Asia ratkennut!

10
Kiitos vastanneille. Olen kuitenkin sitä mieltä, että kyllä se ääni sieltä USB:lta tulee, kun se tulee Windowsissakin, kunhan keksii sen Ubuntun alaisen äänilaitteen, jota kuunnella. Jätän asian hautumaan, ja ehkä kokeilen VLC:llä Windowsissa, kun nyt muistin, että sehän toimii sielläkin. Tuo digitoinnin pätkiminen mukamas kopiosuojauksen vuoksi on vain tuon käyttämäni ohjelman ikävä ominaisuus. Kyseinen digitoitava ohjelma kun on ystävän itsensä kuvaama 80-luvulla ja signaali on jo paikoin tosi tuono.

11
Entä jos kytket äänen hyvään äänikorttiin ?

... tai peräti äänität äänen erikseen, ja säädät aikajanan oikein vastaamaan videota.

Ei tässä läppärissä ole kuin USB:t ja kuulokeliitäntä, niin entinen ammattikone kuin onkin (HP Elitebook 840 G1).

12
Ongelma: VHS-nauhojen digitointi loppusuoralla. Windows puolella tehnyt kaapparilaitteen mukana tulleella ohjelmalla. Hyvin on sujunut, MUTTA: yksi hyvin huonolaatuinen mutta tärkeä nauhoitus ongelmana. Ohjelmalla on taipumus (tästä paljon netissä) huonon signaalin takia keksiä, että nauhoitus on kopiosuojattu mukamas, ja katkaisee digitoinnin vähän väliä. Kokeilin digitointia sitten Ubuntun puolella VLC:llä, koska pitäisi päästä näkemään kuvaa samalla kun digitoi. Ongelma on, etten saa kaappaukseen mukaan ääntä. Kuva näkyy hyvin, asetukset Pal-B ja v4l2:///dev/video1 mutta kokeillessani kaikkia mahdollisia (keksimiäni) äänilaitteita, en saa ääntä mukaan.

Olisiko apua saatavissa? Kaappari siis usb-pohjainen ja toimii kyllä ihan kelvollisesti.

13
Kyllä tiedän, että tuolla näppäinyhdistelmällä tulevat piilot näkyviin, mutta eihän sen pitäisi jäädä oletukseksi, kun tietsikan avaa seuraavilla kerroilla, kuten oli käynyt.

Miksi ihmeessä ei pitäisi. Ctrl+H = laitat asetuksen päälle. Sitten kun haluat sen pois niin sama uudelleen.

Mulla ainakin muistaa molemmat tilat seuraavalla käynnistyksellä, bootin jälkeen myös ja musta sen kuuluukin olla noin. Ei tuo asetus ole mikään incognito-modeen verrattava väliaikainen juttu. Imho.

En ole mikään tollo, ja ohjelmoinut kyllä itsekin sen verran, että en laittasi asetuksia ripottelemalla sinne tänne. Joka tapauksessa laitoin Ctrl-H:lla takaisin piiloon, boottasin, ja piilokansiot olivat kuitenkin taas näkyvillä. Sitä paitsi minusta tuollainen pikanäppäinkeino pitäisi olla nimenomaan tilapäisesti vaikuttava, ei pysyvästi asetusta muuttava!

 

14
Ehkä olit painanut kansion auki ollessa CTRL+H, se tuo piilotiedostot näkyviin?

Kyllä tiedän, että tuolla näppäinyhdistelmällä tulevat piilot näkyviin, mutta eihän sen pitäisi jäädä oletukseksi, kun tietsikan avaa seuraavilla kerroilla, kuten oli käynyt. Silloin ajatellaan käyttäjän puolesta liikaa! Turhan montaa vipua tuossa joutui etsimään, ja se oli pointtini, eli moinen asetus yhteen paikkaan, jos joku nyt niin haluaa, että piilot ovat esillä.

15
Ubuntu tietokoneissa / Asetuksia liian monessa paikassa
« : 24.04.19 - klo:09.01 »
Nautilus (16.04) alkoi oletuksena näyttämään piilokansiot ja siitäpä tulikin aika etsiminen.

1. Ikkunan yläpalkissa Näkymävalinnan alanuolen takaa valikko, ja siellä asetus, näytä piilotiedostot. EI auttanut sieltä, kun ei ollut asetus päällä.
2. Seuraavaksi dconf-editor > org >gnome > nautilus > preferences > show-hidden-files. Ei ollut ruksia sielläkään päällä, mutta kotikansion piilokansiot olivat edelleen näkyvillä.
3. Sitten dconf-editor > org > gtk > settings > file-chooser > show-hidden !! Kas, siellähän oli ruksi päällä, miksi ja miten se oli sinne joutunut, kun itse en ole moista laittanut?

No, yllä oleva esimerkkinä siitä, että kyllä jonkin toiminnon vaikuttava asetus pitäisi olla löydettävissä vain ja ainoastaan yhdestä paikasta, eikä ripoteltuna kolmeen paikkaan. Se on käyttäjälle turhan hankalaa ja turhauttavaa. Eli siivousta kehiin käyttöliittymän asetuksiin, kiitos :)

16
Yleistä keskustelua / Vs: Valokuitu tulee!
« : 13.04.19 - klo:12.09 »
Kiitos vastauksesta! Valokuitumodeemissa ei olle wlania, ja kauppasivat siihen erillistä wlan-tukiasemaa, mutta kun talossa on jo Huawein 525B modeemi, niin otan siitä kortin pois, ja laitan sen vekkojohdolla kiinni kaapelikurkkiin (liitin Huawein wan-liittimeen). Tuosta televisiosta on sitten vaikea sanoa, miten se toimisi. Lounean edustaja puhui koko ajan kaapeli-TV:stä ei IPTV:stä. Lisäksi nykyisessä uudehkossa telkkarissa ei edes ole verkkoliitäntää, vain normi antenniliitin. Pitänee nyt sitten soittaa opereettorille ja kysellä. Koko kaapeliviritys on sitten turha, jos se on IPTV. Kyselen näitä siksi, etten purkaisi nykyistä antenniin perustuvaa systeemiä mitenkään turhan takia. Harmi, jos systeemi ei olekaan perinteinen antennipiuhaa käyttävä vaan verkkojohdollinen.

17
Yleistä keskustelua / Valokuitu tulee!
« : 12.04.19 - klo:16.56 »
Tässä aprillipäivä toi hyvän uutisen; tilaajia kylältä kertyi tarpeeksi, ja sähkökaapeleiden maahankaivuun yhteydessä taloon tulee vuoden loppuun mennessä valokuituliittymä! (Hip heijaa). Täällä on varmastikin väkeä, joka osaa kertoa, mitä kaikkea pitää sitten muuttaa. Kaapeli-TV tulee siinä mukana. Nyt on antennisysteemit ja talon sisäinen yksinkertainen antennikaapelointi, pari rasiaa ylhäällä pari alhaalla. Meneekö homma niin, että siihen kohtaan, mihin tulee nyt piuha antennilta laitetaan vain piuha valokuituboxilta? Netti ei liene kovin kinkkinen homma, eli kuituboxin perään vain sitten Wlan-purkki?

18
Hah, tyhmästä päästä saa kärsiä koko kuvankäsittely :D En ollut tuon asetuksen valintoja varmaan katsonut ollenkaan. No, nyt ei Gimp kyseli profiilin muunnoksesta. Mekanismi on kuitenkin ihan eri kuin Photoshopissa, jossa EI ole kovakoodattua olelusprofiilia, vaan työtilaprofiili asetetaan käyttäjän toimesta. Silti kysymykseksi voidaan asetuksissa laittaa "Kysy mitä tehdään", kun tuodaan työtilaprofiilista poikkeava kuva ohjelmaan. Itse käytän mieluusti Kodakin ProPhoto profiilia kuvissa (tiff, xcf). SRGB on gamutiltaan aika rajoittunut profiili.

19
Yleistä keskustelua / Vs: Intel HD vs vanha Nvidia
« : 20.03.19 - klo:15.39 »
Jälkiviisastelua Intelin integroiduista. Omassa läppärissä Intel I5-4310U ja grafiikkana Intel HD4400. VLC:ssä laitteistokiihdytys päällä ja ja sitten vielä Lähteet ka koodekit asetuksista VA-API videodekooderi X11 kautta. Näillä asetuksilla VLC nielee noin 4000x2000px videota 50fps ja  reilun sata megabit/s bittivirralla niin, että video ei pätki tippaakaan ja kuorma kaikilla ytimillä alle 50%. Olennaista oli laittaa tuo VA-API videodekooderi asetus X11 kautta. Kone vanha HP Elitebook 840, Ubuntu 16.04.

20
Piti ihan koettaa tuossa Nokia 5:ssä, jossa ei ole nyt kiinni erillistä muistikorttia. Piuhat kiinni, ja kännykkä kysyy, siirrätkö tietoja usb:llä, johon kuitataan kyllä. Samassa kansio aukeaa tietokoneen ruudulle ja näkyy vain "Sisäinen jaettu tallennustila". Sitä klikkaamalla tulee näkyviin erilaisia kansionimiä, jossa kuitenkaan Pictures-kansiossa EI ole ottamaani kuvaa, vaan se on DCIM kansion alla olevassa Camera kansiossa. Näin minulla tässä. Kone Ubuntu 16.04 ja kännyssä puhdas Android 7.0. Känny palvelee vain kuvauskopterin näyttönä, mutta kännyllä itsellään otin juuri äsken kuvan, jotta saatoin testata tätä siirto-ongelmaa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 55