Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - New_user

Sivuja: [1] 2 3 ... 15
1
En nyt onko oikea paikka, kun toisaalta liittyy musiikkiin, mutta koetetaan nyt tätä kautta.

Tavoitteena siis konffata Raspberry Pi niin, että kosketinsoittimelta siihen tuotaisiin midiä, joka ajaisi puolestaan Setbfree (tai mahdollisesti muuta) syntetisaattoria niin, että ääniulostulosta voisi sitten viedä vahvistimelle urkuäänet. Tämän saa toimmimaan läppärillä ja Ubuntulla kyllä, mutta pieni boksi autokonffattuna olisi tavoite.

Avoimia kysymyksiä:

- tarvitseeko Raspiin saada Jack jotta Setbfree toimisi?
- varmaan tarvitaan Raspissa myös apuohjelma ( Aconnect? ) joka osaa yhdistää midin eteenpäin. Olen katsellut esimerkkikomentoja, mutta ei harmaata aavistusta, mitä komentoriville pitäisi laittaa tapauksessani, aconnect portti portti on periaate.

Tässä alkuunsa. Osaisiko joku auttaa?

2
Latasin zip-tiedoston, purin sen, tuloksena .iso-tiedosto, jonka siirsin kortille Ubuntun Levyt-ohjelman Palauta levykuva -toiminnolla. Kaikki meni ok., mutta ei siltä kortllta mitään buuttia tapahdu Raspissa. Hommaan suositellaan Raspberry-sivulla Imager-ohjelmaa, joka ei 16.04 Ubuntussa toimi (riippuvuus). Snappina asentuu, mutta kaatuu käynnistyessään.

Missähän menee vikaan? Yleensä levykuva on .img eikä .iso. Onko siinä joku taika?

EDIT: olen tainnut ladata väärän levykuvan, eli Debian Busterin Raspi Desktopilla, mutta PC:lle. Yritän uudelleen, katsotaan...

3
Mitenkä otetaan buuttaavasta muistikortisra toimiva levykuva niin, että tyhjä tila ei tule turhaan mukaan? 8 gigan kortilla esim. yhdessä osiossa vain alle 400 mt tavaraa. Levyt-ohjelma tekee tuosta kortin kokoisen kuvan.

4
Mistäs mahdetaan säätää kuvakkeiden välistys Nautiluksessa? Ubuntu 16.04 (Gnome flashback työpöytä) päättää joskus omia aikojaan järjestellä työpöytäni kuvakkeita (aika paljon) itsekseen, jolloin ne asettuvat kovin harvakseen ja oikeaan yläkulmaan jää sitten sumppu.. Onko ongelmaan ratkaisua? Miksi Ubuntu tekee moisen pakkojärjestämisen? Liittyykö siihen, että Nautiluksen käynnistää joskus sudona esim. muistikorttien joitakin tiedostoja käsitellesä?

5
Aikaisempaan viestiini "Hankala näyttöongelma" ei kukaan taitanut sitten löytää ratkaisua. No, yritän käyttää sitten tuota vanhempaa OpenElecia, joka toimi telkun kanssa, kun sen buuttaa udelleen television käynnistyttyä. Ajattelin kuitenkin, että jos tuohon OpenElecin käynnistymiseen saisi ohjelmallisesti jonkin viiveen, jolloin telkkarin HDMI olisi sitten jo vastaanottamassa. OpenElec lienee Linux siinä missä muutkin distrot, vain riisuttu Kodin pyörittämiseen.

Olisko siis joku keiino lisätä viivettä, vaikka 10-15 sekuntia, OpenElecin (8.x) käynnistymiseen Raspilla?

6
Raspberry-Pi kiinni telkkarissa HDMI:n kautta. Sähköt tulevat molempiin kauko-ohjattavan pistorasian kautta. Kun kytken sähköt päälle, molemmat buuttaavat (äly-TV). Ymmärrän, että Raspissa oleva OpenElec/Kodi on nopeampi kuin telkkari, joka ilmoittaa, että buutattuaan, että signaalia HDMI:ssä ei (enää) ole. Raspi tällöin katkaissut yhteyden. Kun sitten buuttaan Raspin uudelleen telkkarin ollessa päällä, tulee kauniisti OpenElecin aloituskuva, mutta sitten kun Kodi käynnistyy,  näyttö taas pimenee joksikin hetkeksi, jolloin telkkari taas katkaisee yhteyden, ja ilmoittaa ettei HDMI-signaalia enää ole. Jos kytken Raspiin tavallisen näytön, ei ongelmaa ole, eli Kodi ehtii sen kanssa mukaan. Ongelma ilmaantui hiljakkoin ilmeisesti OpenElecin tai Kodin päivityttyä automaattisesti, jolloin Kodin käynnistys nyt ottaa hieman liikaa aikaa telkkarin mielestä. Millähän ilveellä tästä ongelmasta pääsisi eroon? Minun mielestä aivan liian herkät liipaisimet nyt päällä. Laitteet eivät malta oikein yhtään odottaa toista.

EDIT: Täytyy korjata sen verran, että käyttis ongelmatapauksessa on LibreElec 9.2.6 ja Kodin versio 18.x Leia
Toisella kortilla on OpenElec 8.x ja Kodi 17.x. Tällä ei ongelmaa esiinny, eli saan Raspin uudellen buuttaamalla Kodin logon ja käynnistymisen ilman ko. ongelmaa.

7
Tämäkin pitäisi joskus ratkaista. On jonkinlainen paikkatietopalvelimen tynkä, jossa Apachen alla sitten kaksi Tomcatia ja kummankin alla oma Geoserver. Nyt eivät Geolocation-funktiot toimi, kun http ei enää kelpaa, vaan pitäisi palvelimen olla https! En vain yhtään tiedä, miten eteenpäin.  Vähän katsellut nettiä, mutta ei ole selvinnyt. Jossain sanotaan, että Tomcat pitää viritellä, toisaalla taas että Apache. Tuo systeemini on ehkä turhaan hienoksi viritelty, kun Apache jakaa kuormaa tasan kahdelle Geoserverille (siis ohjelmalle) kahden Tomcatin kautta.

Olisiko neuvoja eteenpäin vai pitääkö ajaa systeemi alas? Olen koettanyt pitää yllä työura-aikaisia taitoja kotona räpeltäen. Mahdollisimman yksinkertainen toimiva neuvo olisi tarpeen.

EDIT: Jatkan kysymystä: olisiko mahdollista, että kone olisi ulospäin http ja kun Tomcatit ovat samassa koneessa, niin sisäisesti Geoserverille järjestettäisiin https?

8
Laitealue / Tabletista/puhelimesta näyttö
« : 23.01.21 - klo:15.38 »
Selailin nettiä ja siellä oli jonkinlaisia VNC-pohjaisia ratkaisuja tabletin (OTG) käyttämiseksi näyttönä. Raspi-projektiini ajattelin, että jos nurkissa pyörivää joutilasta tablettia tai jopa kännyä voisi käyttää näyttönä. Tuossa 2B Raspissa on HDMI-ulostulo, tabletissa mikro-USB. Tablettia on kokeiltu dronen kontrollerin näyttönä, ja se toimi USB:n kautta suoraan. Kysynkin, voisiko homma onnistua pelkällä kaapeliratkaisulla ilman VNC-kiemuroita, kun LibreElec-Kodi systeemi on Raspissa. Löysin yhden adapterin, joka teknisesti sopisi, mutta onnistuukohan kuitenkaan kuva Raspista tabletille näin? Mulla ei sen kummempaa kokemusta asioista kuin kaapeli kiinni dronen ohjaimesta tablettiin ja kaikki pelasi suoraan.

https://www.tietokoneliike.fi/tuote/deltaco-hdmi-usb-micro-usb-b-1m-kaapeli/

9

Jos tämä on väärällä alueella, siirtäkää.

Otsikon mukaisesti; miten helpoiten saisi Raspista veppipalvelimen? Yksi (2B) on käytössä multimediaboksina. Tarkoitus olisi, että boksista voisi jakaa varsinaisella web-hotellilla paljon tilaa (ja sen mukaisesti vuosimaksua) vieviä omia videoita. Massamuistina toimisi jokin USB-tallennusväline. Talossa on kuitu ja kaistaa riittää. Ubuntun ja Apachen osaan asentaa, ja nettiboksiin on konffattu ohjelmallinen palvelin. Muitakin ratkaisuja kuin Ubuntu/Apache 2 saa esittää.

10
Aiemmin esillä ollut ongelma sulkea hiirilevy pois käytöstä palasi 18.04:n kanssa. Ongelmaksi osoiittautui, että Ubuntu ei enää käynnistyksessä jostain syystä aja kotihakemiston tiedostoa .xsessionsrc. Tiedostossa on komento

xinput disable 'SynPS/2 Synaptics TouchPad'

joka toimii päätteessä komentona, mutta uudelleen käynnistyksessä kosketuslevy taas toimii. Onko siis mitää takuuvarmaa tiedostoa, jossa VARMASTI komento tulis ajetuksi käynnistyksen yhteydessä? Alunperin neuvottiin eri tiedostoja, mutta mikään ehdotetuista ei toiminut, ainoastaan .xsessionsrc. Tiedosto on siellä omalla paikallaan ja ajo-oikeus on. Missä mättää?

EDIT: annettaessa käsky ajaa tiedosto päätteessä 18.04:ssä  komennolla ./.xsessionsrc tulee virheilmoitus, että tiedostoa ei ole, vaikka se siellä on. 16.04 ajaa komentotiedoston ihan ok.

EDIT2. EDIT1 ei pidä paikkaansa, olin möhlinyt, mutta yhtä kaikki, järjestelmä ei käynnistyksessä aja .xsessionsrc-tiedostoa

11
Ubuntu 16.04 alla. Jollakin tavalla olen ollut huolimaton, ja Darktable 2.03 oli päivittynyt 2.44:ään. Nyt en saa kuvauskopterin DNG-kuvia enää toimimaan. Tulee ilmoitus "failed to read camera white balance information from [kuva]". Keinoa, miten saada tuo 2.03 versio takaisin, tai mahdollisuutta saada 2.44 ymmärtämään DJI Phantom 4 Pro/ v2 -kuvia.


12
Miten Darktable-ohjelmalla voi tehdä linssikorjauksen? Ongelma on seuraava: DJI Phantom 4 Pro II kopterissa on ihan hyvä kamera 24 millin lasilla. Kameran DNG-kuviin joudun käyttämään Darktable 2.03-ohjelmaa. Uudempi ei toiminut noiden kuvien kanssa ollenkaan. Ei myöskään Corelin After Shot Pro 3. Gimpissä saan väänneltyä horisonttia kyllä suoraksi, mutta tuollaisen lasin kokonaisvääristymä olisi kiva saada korjatuksi ihan kunnolla. Voisiko joku selittää juurta jaksain, miten Darktablen linssivääristymät voisi korjata. Jos vaikka jossain joku olisi tehnyt kyseiselle DJI:n kopterikameralla profiiiln.

13
Kas niin. Kiintolevy vaihtui tässä 180G > 500G Samsung Evo 860:een. Järjestelmät siirtyivät Clonezillalla onnistuneesti. Levyn loppuun jäi siis nyt runsaasti tyhjää tilaa. Gpartedilla tein onnistuneen laajennetun osion laajentamisen kattamaan koko loppulevyn, ja 180 gigan lopussa olleiden swapin ja 10 gigaisen dos-osion sain nekin onnistuneesti siirrettyä siten, että koko  500G kiintolevyn ihan lopussa on nyt 100 gigaa vapaata tilaa. Miten luon sinne uuden datakäyttöön otettavan osion (EXT) niin, että järjestelmä ei mene rikki, eli siis UUID:t tunnistuvat käynnistyksen jälkeen oikein. Ilmeisesti Gpartedilla osiota ei saa tehdä?

Osiot menevät nyt siis: Win10, Ubuntu root, Ubuntu home (laajennettu nyt), 10G dos, ja 4G swap. Lopussa vapaata noin 100 gigaa samassa. 

14
Olisiko kellään apukikkaa tähän?

Luuri Huawei Honor 8, Android 7.0. En saa Messengeriin tulevan viestin äänimerkkiä toimimaan en sitten millään. Kaikki asetukset olen mennyt sataan kertaan läpi, mutta ei tulosta. Olen myös poistanut Messengerin, bootannut luurin ja asentanut uudelleen. Ei pelaa tulevan viestin ilmoitusääni. Kaikki muut äänet toimivat, myös teksterissa ja Whatsappissa vaan Mesessä ei.

15
Multimedia ja grafiikka / Striimaus/web casting
« : 21.03.20 - klo:10.08 »
Voipi taas olla tyhmistä tyhmin kysymys, mutta onko olemassa Ubuntulle ohjelmaa, jolla pystyy lähettämään livevideota nettiin, ei Youtubeen, ja siten, että vastaaottaja voisi pelkällä selaimella mennä katsomaan "lähetystä" joko url.osoitteella tai ip-numero:portti?
Ohjelman siis pitäisi hanskata koneeseen kytketty kamera ja mikki (tai koneen omat) ja lähettää tuotosta livenä ulos. Älkää ehdottako Skypeä tai muita ulkopuolisia palveluja käyttäviä ohjelmia, vaan tuollaista suoran välityksen hanskaavaa. Aikanaan Windowsissa oli jokin videoneuvotteluohjelma, joka osasi tuon suoran koneelta koneelle lähetyksen, mutta tässä tapauksessa pitäsi vastaanottopää selaimen ominaisuuksin hoitua, ja vaikka olisi useampi vastaanottaja. Tässä kun on aikaa, niin voisi opiskella tällaisenkin asian. Kiitos!

16
Alla olevalta sivulta latasin m3u-nettiradiolistan ja laitoin Kodiin. Lähes kaikki muu toimii, vaan eivät YLE:n kanavat?
Onko niiden linkit muuttuneet, vai onko jokin ihme syy, miksi ne eivät voi toimia Kodissa?
Jos tämä ei ole oikea paikka kysyä, siirtäkää oikeaan ryhmään.

https://www.mediamonitori.fi/index.php/tietosivut/nettiradiot

17
Ikävä yllätys ilmaantui käsittääkseni viimeisessä päivityksessä (16.04). Bluetooth yhteys "vilkuttaa" päälle ja pois. Yritys päälle noin sekunnin, pois pari kolme sekuntia. Windowsissa toimii ok. On tuollainen Logitechin BT-kaiutinadapteri, johon ei siis yhteys pysy päällä. Koneeni HP Elitebook 840 G1. Olen yrittänyt sammuttaa koneenkin pari kertaa, ei apua. Tuskin tämä nyt siitä johtuu, että olen ollut Windows-puolella käymässä muutaman kerran.

EDIT: Jostain syystä kyseinen adapteri piti poistaa paritetuista laitteista ja parittaa uudelleen, jolloin yhteys palautui normaaliksi. Ratkennut ongelma siis.

18
Multimedia ja grafiikka / Musiikkia Ubuntulla: Reaper
« : 12.02.20 - klo:11.49 »
Hei

Onko kellään viimeaikaisia (vuosi ja silleen) kokemuksia Reaper daw:n toimimisesta Ubuntussa natiivisti? Ei siis winen kautta.
Jotain tuloksia ja kokemuksia. Miten pluginit pelaavat?

19
Joo, kyllä mä ymmärrän IPTV:n ja siihen liittyvät asiat, mutta:

Onko nyt niin, ettei tuolla Raspilla ja Kodilla pysty vastaanottamaan ihan virallisia nettiselaimen välityksellä seurattavia lähetyksiä. Tuolla etelässä on selaimella katsottavaa lallista suoratoistoa esim. Espanjassa ja Portugalissa. Tässä läppärillä juuri katselen RPT1:ä. Miksi ei siis ole kai(?) mikäänlaista asiakasohjelmaa tällaiselle vaihtoehdolle Raspissa? IPTV on ilman viihdepakettien ostamista laitonta, eikä yleensä toimi nettilistojen osoitteista. Viralliset nettilähetykset skulaavat kyllä selaimella, mutta mielellään katsoisi tuolla Kodilla, kun se on.

Esim. https://www.rtp.pt/play/direto/rtp1

20
Kun tuossa oli vapaana toinen 8 gigan muistikortti, niin ajoin sille Libreelec 9.2 ja Kodi 18:n. Eroja on aiemmin kertomaani Openeleciin verrattuna jonkin verran, ja kauko-ohjainpuolella on tärkein ero, että lirc on Libreelecissä mukana. Alla ohje, joka nyt koskee näppäinkartan osalta vain Anysee E30 kauko-ohjainta.

Ohje

1. Systeemiosion config.txt:n loppuun

Koodia: [Valitse]
dtoverlay=gpio-ir

2. /storage/.config -hakemistoon kauko-ohjaimen näppäintiedosto, jonka tulee olla vanhaan lircin tapaan nimellä lircd.conf


3. Itse tiedosto näyttää ohjaimeni (Anysee E30 ohjain) tapauksessa tältä. Huomaa, että näppäimillä on nyt erilaiset koodit (0xjotain) kuin Openelecin tapauksessa (ei lirciä).
Nämä koodit on otettu jo aikanaan irw-ohjelmalla vanhan läppärini kaukosäätöä rakennellessa ja lircin kannsa pelatessa. Toki nuo tekstit (KEY_jne) on nyt naputeltu käsin Kodin käskykantaa vastaamaan.

Koodia: [Valitse]
#This configuration has been automatically generated via
#the Ubuntu LIRC package maintainer scripts.
#
#It includes the default configuration for the remote and/or
#transmitter that you have selected during package installation.
#
#Feel free to add any custom remotes to the configuration
#via additional include directives or below the existing
#Ubuntu include directives from your selected remote and/or
#transmitter.


# Please make this file available to others
# by sending it to <lirc@bartelmus.de>
#
# this config file was automatically generated
# using lirc-0.9.0(SerialDevice) on Fri Dec 16 21:26:05 2011
#
# contributed by
#
# brand: ANYSEE E30         
# model no. of remote control: Anysee E30
# devices being controlled by this remote:
#

begin remote

  name  anysee
  bits           16
  flags SPACE_ENC|CONST_LENGTH
  eps            30
  aeps          100

  header       8948  4379
  one           615  1600
  zero          615   497
  ptrail        627
  repeat       8952  2152
  pre_data_bits   16
  pre_data       0x10EF
  gap          107045
  toggle_bit_mask 0x0

      begin codes
         
        KEY_POWER                0x50AF
KEY_HOME 0x9867
KEY_SELECT               0xA857
        KEY_LEFT                   0x48B7
        KEY_RIGHT                0xC837
        KEY_DOWN                0x28D7
        KEY_UP                      0x8877 
        KEY_MUTE                 0x42BD
        KEY_MENU                 0x708F
        KEY_EPG                    0xF00F
        KEY_INFO                  0xE817
        KEY_EXIT                   0x08F7
KEY_CLOSE           0x08F7
KEY_PLAY          0x0AF5
KEY_STOP          0x12ED
KEY_PAUSE 0x8A75
KEY_PREVIOUS 0x18E7
KEY_NEXT          0xB04F
KEY_VOLUMEDOWN 0xB847
  KEY_VOLUMEUP          0x22DD
KEY_SUBTITLE 0x58A7
KEY_BACK 0x30CF
         
      end codes

end remote

Tämän jälkeen Raspberry Pi:n uudelleen käynnistys, ja ainakin minulla kaukosäätö toimi suoraan. Erona on, että KEY_HOME -näppäin nyt vie suoraan päävalikkoon, kuten pitäisikin. Tämä ei Openelec 8:ssa ja Kodi 17:ssa toimi oikein.

Sivuja: [1] 2 3 ... 15