Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - juhpek

Sivuja: [1]
1
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu 11.04 - palautetta
« : 23.05.11 - klo:10.47 »
Asensin 11.04:n viikko sitten. Viikon käytön jalkeen mielestäni Unity on käyttöliittymänä ehdottomasti yksi kaikkien aikojen merkittävimpiä esityksiä. Aivan huippu sekä käytettävyydessä että visuaalisesti. Jätän sivuun hitauden sekä muutamat alun puutteet, jotka tullevat korjautumaan. Oma läppärinikin kun on jo vanhahko. Ensimmäistä kertaa kuitenkin kokonaisuus menee kunnolla Windowsin ja Macin edelle. Teen kokopäiväisesti työni Windows-puolella, mutta nyt alkaa harmittamaan kun en pysty Unityllä toimimaan myös töissä.

Ehkä suurin yksittäinen puute on, että viimeisimpiä tiedostoja ei pysty helposti poistamaan. Se on ilmeisesti korjautumassa. Modernia olisi että voisi yksittäin poistaa tiedostoja eikä vain koko listaa, puhumattakaan ettei sitä saa mitenkään pois. Pornoporukka on toki huolissaan listasta, jos vaimo ja muut näkee, mutta olisi se oikeasti mukava, että kun avaa toissijaisia tiedostoja niin ne saisi pois sieltä roikkumasta. Tällaisenaan viimeiset-lista on kuin missä tahansa käyttiksessä. Eli ainakaan minulla ei juuri ole sille käyttöä.

Jos haluaa 10 sek käyttöön ja sitten heti tekstinkäsittelyyn niin kannattaa asentaa se kaikkein kevyin paketti ja lopettaa erilaisista valikoista kommentointi näille palstoille. Niitä kevytpaketteja on kyllä riittävästi ja ne toimii ihan yhtä hyvin kuin muutkin. Meikäläinen nauttii hyvännäköisestä ja toimivasta käyttiksestä. Vaikka työkseni  pääasiassa kirjoitankin tekstiä päivät pitkät.

2
Laitoin kannettavaani Acer Aspire 5810 TG ATI:n suljetun ajurin käyttöön. Heti tämän jälkeen kone ei ole käynnistynyt enää. Mulla on kaksi viimeisintä Linux-ydintä, mutta edes recovery mode ei käynnisty. Grub-valikko tulee, mutta ruutu menee muutaman sekunnin jälkeen mustaksi valitsi mitä tahansa. Kone jää päälle ja virtapainikkeen painalluksen jälkeen sammuu tai satunnaisesti menee takaisin käynnistysvalikkoon. Rinnalla oleva Win7 käynnistyy normaalisti.

En ole foorumeista löytänyt ohjetta, jolla olisin saanut tuon ATI:n ajurin pois käytöstä. Painanamalla c-nappulaa käynnistysvalikossa pääsen kyllä grub> konsoliin, mutta en siellä osaa tehdä mitään mikä auttaisi. Ubuntu liven kanssa yhtä huono menestys. Tietokone ja tiedostot ovat siellä, mutta en osaa poistaa ajuria.

Onkohan meikäläiselle muuta ratkaisua kuin poistaa koko asennus?

3
Laitealue / Vs: SB Audigy LS äänikortti ongelma
« : 26.09.08 - klo:18.16 »
Mulla tuli ääni Audigyn korttiin, tarkkaa tyyppiä en nyt muista, kun vain laitoin sysv-rc-confin avulla init-skriptin alsa-utils päälle (runlevel S). Se ei ollut siellä perusarvona Hardyn asennuksessa. Sitten ääniasetuksista valitsin "Alsa" ja kaikki ok.

4
Yleistä keskustelua / Vs: Linux kasvuun!
« : 23.09.08 - klo:11.45 »
Näyttäis hiukan keskustelu luiskahtaneen sivuraiteille aloituksesta. Ja muutenkin meikäläiselle, tässä esitetyt ehdotukset ovat osaksi lähinnä Ubuntun virittelyä. Käyttiksen tehtävä on että tarvittava työ soveliaalla ohjelmistolla sujuu. DOS:in ja Windowsien kanssakaan minulla ei ole ollut ongelmia. Kaikki uusi kuitenkin kiinnostaa ja tässä kokemuksia omasta reilun puolen vuoden Ubuntun käytöstä XP:n rinnalla. Laitteet ovat uudehko kannettava töissä sekä pöytäkone kotona. Käyttö jakaantunut kolmeen pääryhmään.

1. Vaimon nettisurffailu ja siellä olevat palvelut, s-postin lähettely sekä satunnainen toimisto-ohjelmien kotikäyttö: ei mitään eroa ja turha maksaa ohjelmista, vaimoni ei edes huomannut käyttävänsä Ubuntua eikä XP:tä. Luulen, että Ubuntu kyllä yleistyy tässä ryhmässä itsestään kunhan kerrotaan kavereille.

2. Oma kotikäyttöni, jossa ylläolevan lisäksi valokuva-albumi-ohjelman päivittäinen käyttö: Adobe Photoshop Elements on ainut syy, miksi käytän XP:tä kotikoneessa. Olen käyttänyt sitä kauan ja omistan n. 27 tuhatta kuvaa. Muutos on vaivalloinen ja F-Spot ei ollut kokeilun jälkeen mielestäni mikään vaihtoehto varsinkaan tiedostojen hallinnassa. Tosin uusimmassa F-Spotissa on kuulemma parannuksia. Multimediassa piraattiohjelmia oli olemassa DVD:tä varten, mutta nythän on aitojakin. Pelejä kun en pelaa niin en osaa sanoa niistä. Josko Windows ja Photoshop hylätään kun emolevy jää eläkkeelle, riippuu albumiohjelmien tasosta silloin.

3. Työkäyttö, kannettavalla omassa toimistossa ja matkoilla: Open Officella en ole pärjännyt MS Officen Word, Excel ja PP tiedostojen kanssa. Tiedostojen lukeminen ok, mutta jo esim. parisataasivuisen kuvia ja taulukoita sisältävän dokarin teko tai avaus, editointi ja tallennus firman sapluunan mukaisesti palvelimen tietokantaan johti yleensä aina sotkuun. Linux nousuun noin suuremmassa mitassa, jos saadaan avoin tiedostomuoto käyttöön ja johon yhteensopivuutta vaaditaan. Nythän yhteensopivuutta verrataan MS-ohjelmiin ja MS ei tietenkään mitenkään halua täysin avointa tiedostomuotoa. Eli yksittäiset henkilöt eivät voi tehdä juuri mitään, jos työ on projektityötä kolleegojen kanssa, johon kuuluu tekstin ja taulukoiden teko. Työalueellani on 10 konttoria neljässä maassa: kaikissa Windows-palvelimet, yli 10 erilaista tulostinta, skannereita. Osa verkossa, osasta piuhoja vaihdellaan. Pitäisi saada ensin nuo palvelimet Linuxeiksi, niin tulisi helpotusta. Johdon valistus vaatinee aikaa.

Mielenkiintoinen kysymys tietysti sekin, että jos koko maailma, isot firmat mukaan lukien, alkaisi ladata koneille vain ilmaisia ohjelmia niin mitä tapahtuisi?

5
Äskeinen lähti ennen aikojaan, enkä löytänyt poistokomentoa viestiin, joten jatkan vielä yllä olevaani:

"Note that you must adjust the FIRMWARE_INSTALL_DIR path to your distribution. The standard place where firmware is installed to is /lib/firmware. However some distributions put firmware in a different place."

- Mihin tuo polku pitäisi laittaa? Alkuun, loppuun, keskelle, kuinka? Miksi sitä ei voi tarkasti mainita meille, jotka eivät ole terminaalia käyttäneet? Jos kerran tekee noin hyvät ja yksityiskohtaiset ohjeet, miksei sitä voi tehdä loppuun asti? Itse kokeilin sinne sun tänne, kunnes terminaalin automaattiohjeesta lopuksi hoksasin asian.

Toki tuo yllä oleva lienee ongelma senkin takia, että kokeneet käyttäjät eivät tiedä, mitä aloittelijat eivät ymmärrä. Meille MS-DOSia käyttäneille periaate on aika selvillä, mutta kun Linuxin terminaali on aivan eri juttu tehokkuudessaan, niin kestää aikansa oppia miten komennot luodaan.

Täällä apuforumissa on monta kokenutta linuxin käyttäjää, jotka aikaansa säästämättä avustavat meitä alkajia.  Jotta nämä ohjeet toimisivat laajalti ja riippumatta keskustelijoista, mielestäni olisi tärkeää, että täällä puhuttaisiin niin, että ohjeita voisi käyttää muutkin kuin pelkkä kysyjä. Eli selkokielellä, ei vastaten slangilla. Joka komento niin kuin se suoritetaan.

6
Laitealue / Amilo 1667 Wlan ongelma Hardyssa [ratkaistu]
« : 16.05.08 - klo:15.37 »
Näyttäisi olevan aika paljon wlan-ongemia Hardyn kanssa eri koneissa, joten laitan oman versioni tähän Linux-alokkaana.

---
Maaliskuussa asennettuani Gutsyn pyysin apua Wlan ongelmaani ja sain siihen hyvät ohjeet. Kiitän niistä, vaikka minun vastaukseni jäi  tekemättä kun ei ollut nettiyhteyttä muutamaan viikkoon.

Lyhyt tilannekuvaus silloisesta:
- Ubuntun 7.10 asennus itse poltetulta asennuslevykkeeltä, ohjattu asennus Win XP:n rinnalle, ei ongelmia (kielivalinta Suomi tosin antoi sekarotuisen version, jossa osa valikoitten teksteistä englanniksi)
- USB- ja kortinlukija (SD, Sony Memory Stick) toimivat heti
- Broadcomm BCM4318 wlan kortin ajurin off-line asennus käyttäen fwcutteria: toimi välittömästi asennuksen jälkeen
- ATI näytönohjaimen asennus netistä, ei ongelmia (näyttö toimi kyllä suoraan Linuxin asennuksen jälkeenkin)
- Art managerilla taustakuvia (ohjelma takkuili, mutta x:nnen kerran jälkeen antoi kuvia)
- Perusasioitten konfigurointia: näppäimistö, kello, Firefoxin lisäosia, ym., ei ongelmia.

Wlan toimi yllä tehtyjen jälkeen. Sitten:
- Language support kiinteän verkon kautta ja suomen kieli support-osaan ja oletuskieleksi suomi, ei heti ongelmia
- Jotain turvallisuus- ja muita päivityksiä kiinteän verkon kautta, onnistuivat.

Yllä olevan jälkeen wlan ei toiminut enää. Havaitsi verkot muttei suostunut ottamaan yhteyttä, sama juttu myös Windowsin puolella. Haeskelin Ubuntussa ratkaisua, jolloin huomasin toisen ongelman: rajoitettujen ajureitten hallinta ei auennut.

Saamani vinkin perusteella:
- Poistin suomen kielen tuen ja laitoin kieleksi takaisin englannin.

Restricted Drivers Manager toimi taas ja wlan pelitti. Selailin Gentoo-sivustoja ja ndiswrapperin ohjesivustojakin, mutta homma pelasi, joten en kerinnyt sähläämään niitten kanssa. Näytönohjain ei kuitenkaan koskaan suostunut toimimaan kunnolla, resoluutiot päin helvettiä eivätkä säätyneet kohdalleen ATI:n rajoitetujen ajurien kanssa. Videon laatu ala-arvoista.

---
Vappuyönä iskin Hardyn päivityksen koneeseen. Muuten hyvä, mutta tuli HAL ongelma. Sen sain kuntoon muutaman päivän kuluttua säätöjen jälkeen. Siitä olen laittanut selvitykset toisaalle. Toimimattomuuden ja toimintaan saamiseen syytä en vielä täysin ymmärrä.

Hetken kuluttua ilmeni, että langaton yhteys Hardylla ei toiminut vaikka Gutsylla pelasi (tosin hidas verrattuna Win vastaavaan). Lueskelin monenmoisia ohjeita ja kokeilin niitä siitä lähtien. Luin eri ohjeita ja varsinkin sivulla http://linuxwireless.org/en/users/Drivers/b43#fw-b43-old olevaa. Mikään ei toiminut, kunnes tänään 16.5.08 rohkenin kokeilla tuon linkin ohjetta. Asensin firmware version 4.80.53.0 kyseessä olevan ohjeen mukaan. Kopioi-liitä -systeemillä. Nyt pelaa wlan.

Käytin alla olevaa.

---
To accomplish this task, do the following:

You are using the b43 driver from linux-2.6.24

If you are using the b43 driver from linux-2.6.24, follow these instructions.

Use version 011 of b43-fwcutter.
Download, extract the b43-fwcutter tarball and build it:

wget http://bu3sch.de/b43/fwcutter/b43-fwcutter-011.tar.bz2
tar xjf b43-fwcutter-011.tar.bz2
cd b43-fwcutter-011
make
cd ..

Use version 4.80.53.0 of Broadcom's proprietary driver.
Download and extract the firmware from this driver tarball:

export FIRMWARE_INSTALL_DIR="/lib/firmware"
wget http://downloads.openwrt.org/sources/broadcom-wl-4.80.53.0.tar.bz2
tar xjf broadcom-wl-4.80.53.0.tar.bz2
cd broadcom-wl-4.80.53.0/kmod
sudo ../../b43-fwcutter-011/b43-fwcutter -w "$FIRMWARE_INSTALL_DIR" wl_apsta.o

Note that you must adjust the FIRMWARE_INSTALL_DIR path to your distribution. The standard place where firmware is installed to is /lib/firmware. However some distributions put firmware in a different place.
---

Tähän muutama seikka asiantuntijoille ko. sivustolta ja muillekin.

"Note: You need to have a compiler and headers for libc installed. If you don't know what this means, why are you not using your distribution's packages?"

- Miksi moinen lause ja pelote? Luin ko ohjeen monta kertaa läpi, enkä uskaltanut kokeilla. Miksei voi vihjata, mistä on kysymys? Kun esim. mulla kuitenkin toimi tosta noin?

- "Note that you must adjust the FIRMWARE_INSTALL_DIR path to your distribution. The standard place where firmware is installed to is /lib/firmware. However some distributions put firmware in a different place."

-

7
Olen nyt käynnistänyt ja sammuttanut Hardyn niin monta kertaa ilman ongelmia, että voi laittaa ratkaistun. Kiitos vielä kaikille avusta. Kommenteissa  tuli myös monta muuta asiaa mietittäväksi.

8
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: 8.04 hidas?
« : 05.05.08 - klo:17.02 »
Nebulan viestiin Windows vs. Linux.

Noviisina Linuxin käyttäjänä sanoisin, että tuo vertaaminen on aika turhaa. Olen käyttänyt Windowsin kaikkia versioita töissä ja kotona, enkä myöskään muista uudelleen asentaneeni muutoin kuin silloin kun se on ollut helpoin tapa putsata kone töhkästä.

Aloitin hiljan Linuxilla kokeilemalla Gutsyn live-cd:tä helmikuussa pari viikkoa, eri forumeita samalla lukien. Vaikka itsellä ei ollut kuin näytön kanssa hankaluuksia, hieman hirvitti asentaa se kun luki forumeilta niistä kaikista vaikeuksista. Asensin kuitenkin XP:n rinnalle. No, nyt päivitin vappuna netistä Hardyyn. Alkuun oli HAL-palvelun kanssa ongelma, mutta se loppui joku hetki sitten. Laitoin viimeiset huomioni asiasta ketjuun "käynnistys pysähtyy kesken." Nyt on kaikki hyvin paitsi ajoittainen pysähtely, mutta sekään ei ole kovin paha ja selvinnee kai ajan myötä.

Linuxin ongelmat johtunevat mielestäni enemmänkin käyttäjäprofiilista. Windowsin peruskäyttäjä ei ole kiinnostunut muusta kuin käytöstä ja järjestelmää on nykyään aika hankala saada perusvalikoista niin solmuun, että se pitää asentaa uudelleen. Siellä kun ei ole paljon säädettävää. Virukset ja epämääräiset ohjelmat saa käyttiksen kyllä rikki. Linuxeissa taas tuota säädettävää on ja kun näitä palstoja lukee, niin tuntuu, että sitä säätöä tehdään.

9
Viikonlopun forumien selailun ja koneen säätelyn jälkeen Hardy toimii varauksin. Varauksin siksi, että noin 10 onnistuneen käynnistyksen jälkeen huomiona on enää satunnainen hidastelu. Gutsyn käynnistysongelma poistui lompolon yllä olevalla neuvolla. Eli se ratkesi (ei oikeasti ratkaistu, koska en vielä ymmärrä, mitä olin möhlinyt).

Koskapa "Internal error failed to initialize HAL" ilmoitus kuuluu käynnistysongelmiin, jatkan siitä tässä. Toistaiseksi ilmoitusta ei ole enää tullut. "Ubuntun virittäminen timmimmäksi" sekä "How to speed up ubuntu boot process..." mukaisesti poistin tarpeettomat palvelut käytöstä. Sen jälkeen varmistin, että hal todella käynnistyy dbusin jälkeen. Vaikka tein monet updatet ja samoja säätöjä uudelleen, mielestäni hal alkoi käynnistymään oikein sen jälkeen, kun laitoin /etc/init.d/rc -tiedostoon CONCURRENCY=none. Gutsy toimi kyllä asennolla CONCURRENCY=shell moitteetta.

Testaan käynnistymistä jonkin aikaa, ennen kuin teen johtopäätöksiä. Kaikki muu toimii hyvin, mukaanlukien tulostus Firofoxista. Paljon kiitoksia neuvoista.

Asian ulkopuolelta, en Gutsyn kanssa onnistunut saamaan ATIn rajoitettua ajuria toimimaan. Näytön tarkkuutta ei saanut kuntoon ja videotoisto oli karkeaa. Poistinkin sen sitten, enkä ole vielä kokeillut asentaa uudelleen.

Koneeni on Fujitsu Amilo A1667.

10
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Uusi asennus 8.04
« : 03.05.08 - klo:15.58 »
Olkoon vaikka sata viestiä aiheesta.

En ymmärrä tämän aloituksen tarkoitusta. Ei kysymystä, ei mitään ratkaisua mihinkään. Ei mitään asiaa. Se, että myöhemmät viestit sisältävät ohjeita, ei auta tämmöisessä aloituksessa. Ei tästä otsikosta voi päätellä mitään.

Vai olenko ymmärtänyt väärin palstan tarkoituksen? Luulin, että pyydämme ratkaisuja ongelmiin niiltä, jotka osaavat. Ja että keskustelemme aiheesta.

11
Pari päivää siitä kun graafinen työpöytä suostui latautumaan, on muutama huomio nyt tehtynä.

Käynnistysongelmasta sen verran, että ohjeitten avulla pääsin työpöytään. Siitä suuri kiitos. Sen jälkeen vappuaattoiltana aloitin päivityksen Hardyyn, joka näillä Sumatran yhteyksillä päättyi vappuaamuna reipas 11 t aloituksesta. Onneksi ei ollut sähkökatkoja.

Hardy on koneella ja eka käynnistys oli lupaava. Mulla on varmaan ollut jotain ongelmia näytön kanssa, koska nyt huomaan, että edellinen työpöydän versio oli aika aneeminen mallia Win 3.2. Hardy heitti minut kerrasta nykyaikaiseen näyttömaailmaan. Yritin jo säätää näytön ominaisuuksia Gutsyn kanssa, mutta se takkusi pahasti, enkä koskaan saanut kuvan laatua kuntoon. Johtopäätökseni nyt onkin, että tuo kaynnistyksen keskeytyminen saattaa liittyä näytön virittely-yrityksiini.

Hardyn kolmas käynnistys toi kuitenkin virheilmoituksen "Internal error failed to initialize HAL". Olen käynnistänyt sen manuaalisesti bum:sta. Monilla näyttää olevan ongelmia tuon kanssa ja olenkin etsinyt forumeilta ohjeita. Mutta toistaiseksi ei oikein ole ollut sellaista, millä homma aukenisi.

Tuunausohjeitten mukaan poistin ja uudelleenkäynnistin dbus ja hal -ohjelmat. Ei kuitenkaan auttanut. Mutta, kaksi kertaa on Linux kuitenkin käynnistynyt ilman HAL-virheilmoitusta. Kun HAL-palvelun ottaa manuaalisesti käyttöön, kaikki toimii.

Toistaiseksi toinen huomio on ollut, että välillä kone pysähtyy, eikä mikään painike ei reagoi. Voi kestää minuutinkin. Gutsyssä ei ollut moista.

12
GoddamnDevil: tuunasin ohjeita mukaellen, eikä ongelmia silloin ollut. Päin vastoin. Gnomesta on jotain varmaan vahingossa poistunut, vaikken tietoisesti ole tehnyt mitään.

Kiitos lompolo. Sain Ubuntun käyntiin. Enää puuttuu ymmärrys, missä vika. Opiskeluahan tuo vaatii tietysti. Meinasin myös heti aloittaa päivitykset Hardyyn, mutta kone kertoi tylyt 6t 2min näillä yhteyksillä. Eli kokeillaan yöllä kun jengi nukkuu.

Kiitän runsaasti neuvoista. Tällä hetkellä pitänee tutkia xorg.conf -tiedostoa.

13
Kiitän neuvoista. Mut ei vaan onnistu vielä.

Siinä /etc/rc.local -tiedostossa oli yksi lyhyt rivi ja sitten tekstiä. Lopussa exit 0. On täsmälleen samanlainen kuin live-cd:llä.
Grubissa tuo mun kernel-rivin loppu on: ... root=UUID=c279c1fc-38ff-4a1-9938-a3480d8102d ro quiet profile

Laitoin sinne perään noapic, muuta ei se mitään muuttanut. Samaan kohtaan homma pysähtyy. Ennen lopullista pysähtymistä ruutu välkähtää mustaksi 3 kertaa tuon running local host scripts viestin kohdalla. Gnome display manager lukee latauksessa ennen tuota stoppia ja sen kohdalla lataaja ilmoittaa, että OK.

Olen parhaillaan Kauko-Idässä työmatkalla ja usein viikkoja ilman kunnon nettiyhteyttä. Nyt on kohtuullinen 300kbs linja, joten voi etsiä hiukka tietoa ja ladatakin ohjelmia.

Tähän kysymys: vaikka tuon Hardyn lataus netistä kestääkin tuntikaupalla, voisiko päivitys cd-rompulta tuoda lohtua?

14
Yrityksistäni huolimatta en ole löytänyt vastausta ongelmaani. Liekö uuden käyttäjän tyhmyyttä. Ubuntu 7.10 käynnistys alkaa normaalisti ja ruudulla juoksee litania toimenpiteitä kunnes homma pysähtyy kohtaan:

running local host scripts (/etc/rc.local)

Kun painan ctrl+alt+del niin tulee teksti "stopping gnome display manager."

Noin äkkipäätä arvelen, että joko käynnistyslataajassa tai gnomessa se vika on, eikä varmaan kummoinen ongelma. Mutta kun ei vielä ymmärrä niitten päälle. Tiedot on tallessa, joten sen puoleen Ubuntun voisi ladata uusiksi. Sääli vaan kun on asettanut koneen toimintakuntoon.

15
Kiitos kaikille kovasti neuvoista.

Tuo rajoitettujen ajurien hallinta toimii taas kun poistin suomen kielen tuen ja vaihdoin oletuskieleksi englannin (US). Josko wlan toimisi ulkomaan kielellä, selviää illalla. Vaihtoehtona tietysti on, että tuo wlan sovitin meni sattumalta rikki viikonloppuna. Aika merkillinen sattuma olisi tosin. Kokeilin Ubuntuani pari viikkoa live-cd:ltä samalla lukien ohjeita netistä varmaan satoja sivuja ennen kuin uskalsin laittaa systeemin kovalevylle. Ensin pelasi hyvin, mutta sitten loppui langaton yhteys.

Olen kaukoidässä työmatkalla ja asun hotelleissa. Koneeni löytää kyllä langattomia verkkoja, mutten pääse niihin. Huoneeni on tällä hetkellä kerroksessa 17 ja korkeuksista tulee yleensä näkyviin puolen tusinaa ulkopuolista verkkoa sekä hotellini omat 3 kpl. Wlan on matkatilassa ja kytkeytyy automaattisesti tai myös käsin valittaessa johonkin noista hotellin yhteyksistä. Teki niin ennenkin XP:llä kuin myös alussa Ubuntulla. Mutta nyt ei yhteyttä hotellin koneeseen saa. Ongelma ei ole salasanoissa, enää ei pääse kyselyvaiheeseenkaan. XP ei myöskään löydä mitään ongelmaa, mut ei vaan toimi.

Jatkan koetusta.

16
Kiitos kommentista. Mulla ei tässä koneessa ole sellaista kytkintä. Olen työmatkalla ja asun hotelleissa, jossa on langaton verkkoyhteys. WLAN laite on päällä, koska vapaat verkot löytyvät kyllä. Nettiyhteyteen vain ei pääse selaimella eikä sähköpostiohjelmalla. Kaapelin kautta kyllä pääsee työpaikalla.

17
Asensin viikko sitten 7.10 Win XP:n rinnalle. Rajoitetun ajurin asennuksen jälkeen langaton yhteys toimi aluksi hyvin, mutta pari päivää sitten se katosi. Olen tuore Linux-käyttäjä ja olin yllättynyt, että melkein kaikki pelasi aluksi. Kortinlukijakin toimi ainakin Memorystickin ja SD-kortin kanssa heti. Nyt wlanin kanssa löytyy edelleen kyllä verkot, mutta kun yrittää mennä selaimella jollekin sivustolle, mitään ei tapahdu. Kokeilin hibernaatiota, joka ei toimi, ja jouduin poistamaan akun ennenkuin sain koneen taas käyntiin. Liekö tuossa syy? Wlanilla ei pääse nyt nettiin Windowsissakaan, eli jäiköhän adapteri nukkumaan jotenkin.

Toinen ongelma tuli eilen. Rajoitettujen ajurien hallinta lakkasi toimimasta. Toimi aluksi, mutta nyt kun klikkaan sitä, niin se kysyy tunnusta mutta itse hallinta ei avaudu. Tein päivityksiä ja suomen kielen käyttöönottoa, jonka jälkeen ajattelin poistaa ja uudelleen asentaa tuon 4318 ajurin. Mut kun ei pääse.

En ole löytänyt netistä vastausta, mutta kai muillakin alkajilla on vastaavaa sattunut.

Sivuja: [1]