Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - juhpek

Sivuja: [1]
1
Laitoin kannettavaani Acer Aspire 5810 TG ATI:n suljetun ajurin käyttöön. Heti tämän jälkeen kone ei ole käynnistynyt enää. Mulla on kaksi viimeisintä Linux-ydintä, mutta edes recovery mode ei käynnisty. Grub-valikko tulee, mutta ruutu menee muutaman sekunnin jälkeen mustaksi valitsi mitä tahansa. Kone jää päälle ja virtapainikkeen painalluksen jälkeen sammuu tai satunnaisesti menee takaisin käynnistysvalikkoon. Rinnalla oleva Win7 käynnistyy normaalisti.

En ole foorumeista löytänyt ohjetta, jolla olisin saanut tuon ATI:n ajurin pois käytöstä. Painanamalla c-nappulaa käynnistysvalikossa pääsen kyllä grub> konsoliin, mutta en siellä osaa tehdä mitään mikä auttaisi. Ubuntu liven kanssa yhtä huono menestys. Tietokone ja tiedostot ovat siellä, mutta en osaa poistaa ajuria.

Onkohan meikäläiselle muuta ratkaisua kuin poistaa koko asennus?

2
Laitealue / Amilo 1667 Wlan ongelma Hardyssa [ratkaistu]
« : 16.05.08 - klo:15.37 »
Näyttäisi olevan aika paljon wlan-ongemia Hardyn kanssa eri koneissa, joten laitan oman versioni tähän Linux-alokkaana.

---
Maaliskuussa asennettuani Gutsyn pyysin apua Wlan ongelmaani ja sain siihen hyvät ohjeet. Kiitän niistä, vaikka minun vastaukseni jäi  tekemättä kun ei ollut nettiyhteyttä muutamaan viikkoon.

Lyhyt tilannekuvaus silloisesta:
- Ubuntun 7.10 asennus itse poltetulta asennuslevykkeeltä, ohjattu asennus Win XP:n rinnalle, ei ongelmia (kielivalinta Suomi tosin antoi sekarotuisen version, jossa osa valikoitten teksteistä englanniksi)
- USB- ja kortinlukija (SD, Sony Memory Stick) toimivat heti
- Broadcomm BCM4318 wlan kortin ajurin off-line asennus käyttäen fwcutteria: toimi välittömästi asennuksen jälkeen
- ATI näytönohjaimen asennus netistä, ei ongelmia (näyttö toimi kyllä suoraan Linuxin asennuksen jälkeenkin)
- Art managerilla taustakuvia (ohjelma takkuili, mutta x:nnen kerran jälkeen antoi kuvia)
- Perusasioitten konfigurointia: näppäimistö, kello, Firefoxin lisäosia, ym., ei ongelmia.

Wlan toimi yllä tehtyjen jälkeen. Sitten:
- Language support kiinteän verkon kautta ja suomen kieli support-osaan ja oletuskieleksi suomi, ei heti ongelmia
- Jotain turvallisuus- ja muita päivityksiä kiinteän verkon kautta, onnistuivat.

Yllä olevan jälkeen wlan ei toiminut enää. Havaitsi verkot muttei suostunut ottamaan yhteyttä, sama juttu myös Windowsin puolella. Haeskelin Ubuntussa ratkaisua, jolloin huomasin toisen ongelman: rajoitettujen ajureitten hallinta ei auennut.

Saamani vinkin perusteella:
- Poistin suomen kielen tuen ja laitoin kieleksi takaisin englannin.

Restricted Drivers Manager toimi taas ja wlan pelitti. Selailin Gentoo-sivustoja ja ndiswrapperin ohjesivustojakin, mutta homma pelasi, joten en kerinnyt sähläämään niitten kanssa. Näytönohjain ei kuitenkaan koskaan suostunut toimimaan kunnolla, resoluutiot päin helvettiä eivätkä säätyneet kohdalleen ATI:n rajoitetujen ajurien kanssa. Videon laatu ala-arvoista.

---
Vappuyönä iskin Hardyn päivityksen koneeseen. Muuten hyvä, mutta tuli HAL ongelma. Sen sain kuntoon muutaman päivän kuluttua säätöjen jälkeen. Siitä olen laittanut selvitykset toisaalle. Toimimattomuuden ja toimintaan saamiseen syytä en vielä täysin ymmärrä.

Hetken kuluttua ilmeni, että langaton yhteys Hardylla ei toiminut vaikka Gutsylla pelasi (tosin hidas verrattuna Win vastaavaan). Lueskelin monenmoisia ohjeita ja kokeilin niitä siitä lähtien. Luin eri ohjeita ja varsinkin sivulla http://linuxwireless.org/en/users/Drivers/b43#fw-b43-old olevaa. Mikään ei toiminut, kunnes tänään 16.5.08 rohkenin kokeilla tuon linkin ohjetta. Asensin firmware version 4.80.53.0 kyseessä olevan ohjeen mukaan. Kopioi-liitä -systeemillä. Nyt pelaa wlan.

Käytin alla olevaa.

---
To accomplish this task, do the following:

You are using the b43 driver from linux-2.6.24

If you are using the b43 driver from linux-2.6.24, follow these instructions.

Use version 011 of b43-fwcutter.
Download, extract the b43-fwcutter tarball and build it:

wget http://bu3sch.de/b43/fwcutter/b43-fwcutter-011.tar.bz2
tar xjf b43-fwcutter-011.tar.bz2
cd b43-fwcutter-011
make
cd ..

Use version 4.80.53.0 of Broadcom's proprietary driver.
Download and extract the firmware from this driver tarball:

export FIRMWARE_INSTALL_DIR="/lib/firmware"
wget http://downloads.openwrt.org/sources/broadcom-wl-4.80.53.0.tar.bz2
tar xjf broadcom-wl-4.80.53.0.tar.bz2
cd broadcom-wl-4.80.53.0/kmod
sudo ../../b43-fwcutter-011/b43-fwcutter -w "$FIRMWARE_INSTALL_DIR" wl_apsta.o

Note that you must adjust the FIRMWARE_INSTALL_DIR path to your distribution. The standard place where firmware is installed to is /lib/firmware. However some distributions put firmware in a different place.
---

Tähän muutama seikka asiantuntijoille ko. sivustolta ja muillekin.

"Note: You need to have a compiler and headers for libc installed. If you don't know what this means, why are you not using your distribution's packages?"

- Miksi moinen lause ja pelote? Luin ko ohjeen monta kertaa läpi, enkä uskaltanut kokeilla. Miksei voi vihjata, mistä on kysymys? Kun esim. mulla kuitenkin toimi tosta noin?

- "Note that you must adjust the FIRMWARE_INSTALL_DIR path to your distribution. The standard place where firmware is installed to is /lib/firmware. However some distributions put firmware in a different place."

-

3
Yrityksistäni huolimatta en ole löytänyt vastausta ongelmaani. Liekö uuden käyttäjän tyhmyyttä. Ubuntu 7.10 käynnistys alkaa normaalisti ja ruudulla juoksee litania toimenpiteitä kunnes homma pysähtyy kohtaan:

running local host scripts (/etc/rc.local)

Kun painan ctrl+alt+del niin tulee teksti "stopping gnome display manager."

Noin äkkipäätä arvelen, että joko käynnistyslataajassa tai gnomessa se vika on, eikä varmaan kummoinen ongelma. Mutta kun ei vielä ymmärrä niitten päälle. Tiedot on tallessa, joten sen puoleen Ubuntun voisi ladata uusiksi. Sääli vaan kun on asettanut koneen toimintakuntoon.

4
Asensin viikko sitten 7.10 Win XP:n rinnalle. Rajoitetun ajurin asennuksen jälkeen langaton yhteys toimi aluksi hyvin, mutta pari päivää sitten se katosi. Olen tuore Linux-käyttäjä ja olin yllättynyt, että melkein kaikki pelasi aluksi. Kortinlukijakin toimi ainakin Memorystickin ja SD-kortin kanssa heti. Nyt wlanin kanssa löytyy edelleen kyllä verkot, mutta kun yrittää mennä selaimella jollekin sivustolle, mitään ei tapahdu. Kokeilin hibernaatiota, joka ei toimi, ja jouduin poistamaan akun ennenkuin sain koneen taas käyntiin. Liekö tuossa syy? Wlanilla ei pääse nyt nettiin Windowsissakaan, eli jäiköhän adapteri nukkumaan jotenkin.

Toinen ongelma tuli eilen. Rajoitettujen ajurien hallinta lakkasi toimimasta. Toimi aluksi, mutta nyt kun klikkaan sitä, niin se kysyy tunnusta mutta itse hallinta ei avaudu. Tein päivityksiä ja suomen kielen käyttöönottoa, jonka jälkeen ajattelin poistaa ja uudelleen asentaa tuon 4318 ajurin. Mut kun ei pääse.

En ole löytänyt netistä vastausta, mutta kai muillakin alkajilla on vastaavaa sattunut.

Sivuja: [1]