Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pellervo Kässi

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Jotain tuttua tuossa on.  ???








Ainiin sehän alkaa muistuttaa Unitya  ;D

2
Yleistä keskustelua / Vs: Raspberry Pi
« : 04.06.12 - klo:17.48 »
Onko vielä saatu piitä tulille? Mulle tuli juuri, mutta taitaa vierähtää hetkinen ennen kuin kerkiän säätämään.

3
Yleistä keskustelua / Vs: Raspberry Pi
« : 29.02.12 - klo:08.30 »
RasberryPi@Twitter klo. 8.28

We believe Farnell has sold out already. Blimey.

4
Yleistä keskustelua / Vs: Raspberry Pi
« : 29.02.12 - klo:08.22 »
RasberryPi@Twitter:
So we appear to have completely broken RS and Farnell's websites. Keep trying; that redirect should be moved *at some point*.

 ;D

5
Yleistä keskustelua / Vs: Rasberry pii
« : 28.02.12 - klo:18.21 »
Olethan jo rekisteröitynyt Rasperry pi:n verkkokauppaan http://www.raspberrypi.com/ ?

6
Yleistä keskustelua / Vs: milloin oli sulla windows
« : 02.02.11 - klo:21.46 »
Vuosina 1992 - 2004. Sitä ennen Dos 3.3 1989 - 1992.

7
Onhan tuommoista jo pyydelty: http://developer.pidgin.im/ticket/1517
Lähimpänä on käynnistys komennolla:
Koodia: [Valitse]
pidgin -c /dev/nulljolloin asetukset menevät /dev/null:iin.

Ilmeisesti eivät kuitenkaan ole innokkaita lisäämään Pidginiin tuollaista ominaisuutta.

Jos sulla on ne tietyt käyttäjät aina käyttämässä sitä konetta, niin ainahan voit tehdä tuolla Tominin mallilla jokaiselle käyttäjälle oman käynnistimen, joka tallentaa asetukset kotikansioon johonkin haluamaasi hakemistoon esim:
Koodia: [Valitse]
pidgin -c ~/pidgin_asetukset/user1
Koodia: [Valitse]
pidgin -c ~/pidgin_asetukset/user2jne.
Tosin kuka tahansahan pääsee tuosta sitten toisen tunnuksilla pidginiin sisään, mutta onhan siinä tiettyjä tietoturvavalintoja tehty jo silläkin, että samalla tilillä on useampia käyttäjiä.

8
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Gps jälkien muokkaaminen
« : 21.12.10 - klo:10.27 »
Viking pystyy ainakin jotain tekemään. Parempaakaan en ole löytänyt.

9
Pelit / Vs: Playonlinux ja CaesarIII
« : 05.11.10 - klo:21.26 »
Tuohan asentuu wineen ihan tuskitta ja toimii ongelmitta. Joissain asennuksissa saattoi joutua muokkaamaan jotakin asetustiedostoa (löytyy winehq:sta).

Onko tämä playonlinux joku juttu, joka pitäisi tietää?

10
Vaikea tuohon on vastata, kun on käyttänyt vain joitain noista. 3.x-sarjan windowsit todella toimivia, tosin en ikinä oikein keksinyt, mitä käyttöä niillä oli, kun siihen aikaan lähes kaikki ohjelmat toimivat Dossissa. 95:ssä tehtiin merkittävä käyttöliittymäparannus ja kyseinen järjestelmä paikattiin valmiiksi 98 Se:llä, joka on vieläkin vakain ikkunointijärjestelmä, jota olen käyttänyt.

XP:n siirryin aikanaan siitä pakosta, kun Win95 Osr2b ei tukenut agp-väylää täydellä nopeudella (= tuli 3d markissa huonot pisteet Geforce 2 GTS:llä ...), siihenkin vaivaan oli periaatteessa paikka olemassa, mutta kyseinen paketti oli jossain rajoitetussa jakelussa, jonka tavallinen ihminen sai ainoastaan piraattina.

Vistaakin olen vähän näpännyt, mutta ensimmäisessä tapauksessa vanhojen ohjelmien yhteensopivuus oli kehno kyseisen järjestelmän kanssa ja jälkimmäisessä tapauksessa koneen keskusmuisti ei vain Vistalle riittänyt. Pikaisen tunnustelun perusteella vaikutti siltä, että kyseessä taisi olla MS:n paras järjestelmä siihen mennessä. Seiskaa en ole kokeillut.

Ainiin ja ala-asteella meidän koulussa oli kolme tietokonetta: kaksi macintosh classicia ja yksi commodore 64, mutta se olikin jossain korvessa ... :P

11
HS:n nettijutusta näköjään puuttuu painoversiossa olleet käyttäjien kommentit: Teinien mukaan Ubuntu on huono koska se kaatuilee eikä siihen voi asentaa pelejä..

12
Onko etäisyys kuinka pitkä? Ad-hoc verkko voisi olla ratkaisu tuohon, jos kantavuus ei aiheuta ongelmaa. Silloin ei tarvitsisi kikkailla mitään reititintä.
xp: http://www.microsoft.com/windowsxp/using/networking/setup/adhoc.mspx

ubuntu: https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/Adhoc

Live-ubuntun asettamisesta wlan-tukiasemaksi en osaa auttaa.

Toisaalta wlan-reitittimetkään eivät paljoa maksa...


13
Nykyistä konettani olen potkinut päivittämällä eteenpäin 7.10:stä lähtien. Keskeisimpänä syynä on se, että ei tullut aikanaa luotua /home-osioa. Toisaalta olen viimeisimmissä päivityksissä toiminut, että ne pienet tekemäni säädöt säilyisivät yli päivityksen. Joidenkin asioiden osalta tämä pitää paikkansa, toisten osalta ei. 9.10 -> 10.04 oli siitä kummallinen päivitys, että tähän mennessä ongelmallisiksi huomaamani asiat toimivat kerrasta, mutta ongelmia tuli uusia tilalle (juuri nyt yritän löytää Me-tv:lle toimivaa kanavalistaa). Päivitys itsessääkin onnistui yllättävän kivuttomasti ongelmia tuli vain openofficen (voikon) ja flashpluginin kanssa, tosin eipä noista ongelmista olisi se ns. peruskäyttäjä ylitse päässyt.

Ja kun olen tämän xfce:n kerran saanut mieleisekseni poistamalla ison kasan xubuntun mukanaan tuomia paketteja, en halua ruveta asentamaan Xubuntumöhkälettä "puhtaalta pöydältä" ja minimal-asennus tuntuu samaten luotaantyöntävältä.

Tuosta sälästä sen verran, että yritän ylipäätään vähän siivoilla koneelta turhuuksia välillä, mutta kyllä taas piti muutaman kymmenen ohjelmaa poistaa ennen päivitykseen ryhtymistä. Ja varmasti koneella on pakettivarastojen ulkopuolelta asentamiani ohjelmia, jotka ovat turhaan levytilaa tuhlaamassa, mutta niin pitkään, kuin kone toimii siedettävästi, en jaksa ruveta niitä metsästämään.

14
Esitän kysymyksiä joita miettimällä varmaankin löydät vastauksen:

Poimit siis mlista - listasta alkion kohdasta, jonka arvot siinä yläpuolella ja tämä alkio (tallennetaan nimellä string) on muodoltaan lista?

Kuinka pitkä tuo string-lista on?

Onko tempdmg-muuttujaan tarkoitus arpoa nimenomaan tuon listan 2. ja 3. alkio (pythonissa listojen indeksointi alkaa 0:sta)?




15
Joskus Ubu-studion asentaneena muistelisin sen sisältävän "vain" rt-kernelin, editointiohjelmat ja teeman.

Seuraavaa en ole testannut, saat kokeilla täysin omalla vastuullasi!

Tällöin sinun pitäisi saada KDE asennettua koneellesi komentamalla:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install kubuntu-desktop
Nyt voit kirjautumisruudussa valita Kde-istunnon.

Jos tarvitsemasi ohjelmat toimivat Kde:n alla ja olet tyytyväinen asiaintilaan voit poistaa Gnomen näillä ohjeilla:
http://www.psychocats.net/ubuntu/purekde
Tuolta löytyy ohje myös sen Kden hävittämiseen.

16
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntun uusi ulkonäkö WTF?!?
« : 05.03.10 - klo:20.49 »
Ja kahden palkin politiikka ilmeisesti jatkuu, koska ikkunalistaa ei tuossa yläpalkissa näyttänyt olevan. Saisi joku kehittää näihin paneeleiden ikkunalistoihin kunnollisen pystysuunnassa toimivan mallin. Xfce:ssä joutuu käyttämään toista paneelia vaaka-asennossa, kun ikkunoiden painikkeissa olisi pystypalkissa vain kolme pistettä.

Muuten käytän mielelläni tällaista perus win95-look-alike-teemaa, josta tulee sopivasti kotoisa olo.

17
Itse olen käyttänyt tuohon svn:ää paikallisella, usb tikulle luodulla repolla. Sliksvn toimii asentamatta, suoraan tikulla, näin saan pidettyä tiedostoversiot ojennuksessa ja voin käyttää keskeisimpiä fileitä missä tahansa.

Portable putty:n ja tikulla asuvan sliksvn:n yhdistelmää en ole vielä jaksanut opiskella, eiklhön sekin jotenkin onnistuisi. Silloin välttyisi tuohon tikkuun liittyviltä ongelmilta.

18
Yleistä keskustelua / Vs: Mikä musiikki sytyttää?
« : 02.03.10 - klo:20.05 »
Juuri nyt soi CMX:n mainio Talvikuningas. Viimeaikoina soitossa on muuten ollut Dylania, Radioheadia, Pekka Strengiä, Kauko Röyhkää (&Riku Mattilaa) sekä Gossippia. 

Aina varmoja suosikkeja noiden jatkoksi ovat Wigwam, YUP ja Johnny Cash (amerikan serkku :p). Lisäksi kotimaisista tekijöistä on Tuomari Nurmio jättänyt ikuisen jäljen sieluuni.

Harmittaa vain nykyinen huono sijaintini, jonka johdosta live-keikat ovat jääneet entistäkin vähäisemmiksi. Jos sitä kesällä taas onnistuisi kunnostautumaan sillä saralla.

19
Yleistä keskustelua / Vs: Saako koulu urkkia oppilasta?
« : 18.02.10 - klo:23.35 »
Huolimatta siitä, että tämä keskustelu on tähän mennessä jo mennyt itseään toistavaksi ja osin epäoleelliseksi, ajattelin purkaa vähän ajatuksiani tämän aiheen tiimoilta.

Yksilönsuoja, johon kuuluvat mm. mielipiteenvapaus ja kirjesalaisuus on länsimaisen, meidän tuntemamme yhteiskuntajärjestyksen perusta. Historiasta löytyy kyllä lukuisia esimerkkejä siitä, kuinka tätä vapautta on lähdetty rajoittamaan, missä oloissa ja mitä siitä on seurannut. Kaunokirjallisuudessa esitetyt näkymät ovat vielä raflaavampia (se 1984 kannattaa itse kunkin lukea). Itselläni silmät aukenivat taannoisella Valko-venäjän vierailulla; kyseisessä maassahan televisiosta tulee vain hyväksyttyä ohjelmaa ja ainoastaan tiettyjen henkilöiden jälkikasvu saa luvan opiskella.

Siirrytään sitten tässä ketjussa käsiteltyyn sovellukseen: koulujen IT-järjestelmät. Hitusen asiaa sivuaa muistikuva 10 vuoden takaa, kun lukion uudessa hienossa kielistudiossa opettaja pystyi salakuuntelemaan käytyjä keskusteluja; itse vaihdoin kyseisen luokan käyttöönoton jälkeen kielistudiotunnit hyödyllisempään ajanviettoon. Koin tuon asetelman paitsi ahdistavaksi, myös epäilyttäväksi, mitä jos olisin keskustelukumppanini kanssa päätynyt keskustelunaiheeseen, joka ei olisi ollut opettajalle mieleen?

Näissä salaseurantajärjestelmissä näen ongelmalliseksi niiden mahdollisuudet väärinkäytöksiin. Etenkin jos jossain koulussa on ollut opettaja, joka on käyttänyt kyseistä järjestelmää moraalisesti, kertoo se minusta (akateemisen koulutuksen hankkineena) siitä, että löytyy varmasti myös tyyppejä, jotka ovat valmiita käyttämään kyseisiä järjestelmiä väärin.

Omien havaintojeni mukaan opettajan ammattiin päätyneissä ihmisissä on kurinpidon suhteen kahta lajia: niitä, jotka eivät saa kuria pidettyä ja niitä joiden ei sitä tarvitse pitää. Kurinpidon välineenä salakuuntelu/katselu/tms. on ihmisarvoa alentava. Opetuksen ja ohjauksen välineenä tällaista järjestelmää ymmärrän voitavan käyttää, mutta tällöinkin sen pitää olla molempien osapuolten hyväksymää ts. Windowsin etäkäyttötoiminnot riittävät.

Ja vielä lopuksi: Yksilönvapaudet eivät ole ainoastaan omassa lainsäädännössämmemääritettyjä niistä on sovittu mm. YK:n perussopimuksessa.

p.ps Yliopisto ei ole koulu, vaan tiedeyhteisö. Siinä on vissi ero kouluun.

edit: Olisi mielenkiintoista kuulla Asmonkin näkemyksiä tästä aiheesta. Roolissasi olet asianosainen sekä opetustyöhön että moraalisiin kysymyksiin liittyvissä kysymyksissä.

20
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Muutama juttu kadoksissa!
« : 18.02.10 - klo:22.50 »
Xubuntussa / xfce:ssä on muutama tunnettu ongelma. Yksi niistä on tuo paneeleiden häviäminen; se ei aiheuttaisi muuten mitään kummempaa, mutta xfce:n oletuksena on istunnon tallennus uloskirjautuessa. Nyt kun olet saanut paneelisi takaisin, ota seuraavalla kerralla uloskirjautumisruudusta pois merkintä kohdasta "Tallenna istunto".

Xubuntussakin mediat tulevat näkyviin työpöydälle (ainakin minulla näyttää olevan en tosin ole varma, onko minulla edes xubuntun työpöytäpaketti asennettuna, vai elänkö "puhtaassa" xfce-maailmassa).

Cd-asemiin liittyi muistaakseni jossain välissä jotain ongelmaa Xubuntussa, mutta pääsetkö kuitenkin selaamaan sitä sijainnit-kohdan alta? Jos näin on, ei muistelemani ongelma koske sinua.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10