Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Pellervo Kässi

Sivuja: [1]
1
Askartelen LP-mallin parissa, joka muuttaa muotoaan melko usein. Olisi todella näppärää päästä syöttämään automaattisesti parametreja tuolle ratkaisijalle samaan tyyliin, kuin niitä voi syöttää excelissä ja sen solverilla.

Gnumericia pystyy ohjaamaan pythonilla ja sisällyttämään koodiin myös gnumericin omia funktioita.
Tietääkö kukaan, voiko sillä ohjata myös liitännäisiä, kuten solveria?

Tähän mennessä en ole dokumentointeja lukemalla tullut hullua hurskaammaksi (tosin ehkä hieman hullummaksi, pintapuolisesti tarkastellessani gnumericin lähdekoodia).

2
Laitealue / Bluetooth-yhteydessä ongelmia 8.10
« : 05.01.09 - klo:12.18 »
Tilanteeni on seuraava:
Kone on Lenovon Thinkpad R61i ja bluetoothista huolehtii sisäinen adapteri, joka on lsusb:n mukaan seuraava:
0a5c:2110 Broadcom Corp. Bluetooth Controller

Käytössäni on ainoana internet-yhteytenä mobiili-yhteys Nokia 6150:n avulla bt-yhteyden kautta. Yhteys muodostuu täysin normaalisti, mutta jonkin ajan jälkeen tieto lakkaa liikkumasta. Puhelimessa data-yhteys näyttää pysyvän pystyssä. Eli ilmeisesti bt-yhteys lakkaa toimimasta.

Tästä tilanteesta pystyy toipumaan ainoastaan sammuttamalla bt-sirun ja käynnistämällä sen uudestaan. Bluetooth-prosessin uudelleenkäynnistys ei riitä.

Hardyn kanssa ei ollut ongelmia.

Onko muilla tullut ongelmia bt-nettiyhteyden kanssa 8.10:ssä, onko joku saanut ongelmaa ratkaistua? Googlella en ole löytänyt juurikaan mitään, mutta vikaa saattaa olla käyttämissäni hakusanoissa.

3
Laitealue / Ubuntu hukkaa muistitikun
« : 08.10.08 - klo:11.50 »
Tämän viestin laitan ikäänkuin kyselyksi, että onko muille tullut vastaavaa vastaan (yksi vaihtoehto on tietysti, että joko koneeni tai tikkuni tekee kuolemaa)?

Eli pitemmän työrupeaman aikana, jossain vaiheessa en saa enää tallennettua tikulle sieltä avaamaani tiedostoa, vaan tikku on mystisesti kadonnut näkyvistä. En ole vielä huomannut tämän jälkeen tarkastaa näkyykö koko tikkua edes usb-laitteena. Pitää seuraavan kerran katsoa.

Kyseessä on Lenovon r61i ja pari kuukautta vanhan kingstonin 2 gigainen tikku. Tätä käyttäytymistä on nyt esiintynyt muutaman päivän ajan.

edit: Teki saman tempun aamupäivällä, minkä jälkeen ajoin lsusb:n jonka mukaan tikku ei ollut kytkettynä. Tikun mount-hakemisto oli tyhjä, tikku silti ikäänkuin kytkettynä. Otin tikun irti ja pistin takaisin usb-väylään, minkä jälkeen se mountautui ihan nätisti uudestaan, tosin eri nimelle, kun se oli jo kertaalleen mountattuna. 

Rsynccasin tuon tikun sisällön toiselle tikulle, jota nyt käytän tuossa samassa usb-liitännässä ja käytän samoja tiedostoja, pitää katsoa, mitä nyt tapahtuu. Nyt koneessa on siis kiinni n. vuoden vanha 1 G:n kingstonin tikku.

4
Olisi tarkoituksena ostaa tuolta http://www.ellibs.com/fin/  eräs kirja, jota ei ole paperiversiona saatavilla. Epäilyttää kuitenkin, kun tiedostomuodoksi ilmoitetaan DRM-suojattu PDF. Mahtaako tuollaisen lukeminen onnistua Ubuntulla?

Onko kenelläkään omakohtaista kokemusta DRM-suojatuista PDF-tiedostoista linuxilla?

5
Hei

Vastaani on uuden koneen kanssa tullut todella kumma ongelma: Kun kone on yksinään n. tunnin reititin (D-Link DI-524 AirPlusG 54Mbps) kaatuu. Reitittimen saa pystyyn ainoastaan irroittamalla virtajohdon. Muistaakseni ei ole ollut väliä, onko käytössä langaton vai piuhallinen yhteys, viime aikoina olen käyttänyt wlania.
Jos käytän konetta niin paljon, ettei se mene mihinkään virransäästötilaan niin ongelmaa ei esiinnyt, ei myöskään silloin jos surffailen vain muilla taloudesta löytyvillä laitteilla. Kone on Lenovo R61i ja käytössä on Ubuntu 7.10.

Miten tästä voisi oikein lähteä vikaa selvittelemään, googlella en ole löytänyt mitään?

Äsken veti jumiin ihan normi surffailun kesken. Taitaa joko tehdä D-linkki kuolemaa tai sitten joku kiusaa sitä ulkopuolelta. Nollasin firmiksen ja oottelen vaikuttaako tuo jotakin.

6
Eli ongelmani on seuraava: Olen asentanut iäkkääseen läppäriini alunperin Ubuntun (nyt käytössä feisty), johon asensin joku aika sitten Xubuntu-desktopin. Tähän olen mieltynyt niin voimakkaasti, että Gnomeen ei tällä koneella liene paluuta.

Suurin ongelma tällä hetkellä on että kun laitan siirrettävän median kiinni koneeseen aukeaa automaattisesti sekä Thunar että Nautilus. Mitenhän saisin tuon nautiluksen autostartin pois? Haluaisin pitää tuota Gnomea kuitenkin koneella vielä kaiken varalta.

Sivuja: [1]