Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pellervo Kässi

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
41
Multimedia ja grafiikka / Vs: Piirtoalusta Hardyyn?
« : 22.05.09 - klo:09.34 »
Eilen näppäilin intuos4:n lähisukulaiselle käyttöön 9.04:n, jouduin tuota tablettia varten kääntämään ajurin sorsista, mutta ubuntuforumsin hyvien ohjeiden ansiosta projektiin meni vain puolisen tuntia, eikä homma tuntunut ollenkaan vaikealta.

Tuo Bambookin on sen verran uusi tabletti, että hardyyn ainakin joudut joitain ohjeita seuraamaan (aika paljon löytyy: https://help.ubuntu.com/community/Wacom), mutta tuolla olevat howto:t ovat kyllä hyvin seikkaperäisiä.

42
Yleistä keskustelua / Vs: OpenOffice.org - uusi UI
« : 18.05.09 - klo:21.56 »
(Jos jos siinä tavoitteenhaku jo löytyy, niin pyydän anteeksi ja samalla toivon, että joku valistaisi minuakin että mistä?)

Työkalut - Tuloksen haku ...

Heti siinä solverin yläpuolella. Goal seekki on muuten löytynyt jo oo 1:stä lähtien.

43
Itse kuljetan mukanani Slackwaren pohjalta koottua minikokoista slax-distroa ja suunnittelen aidon asian asentamista vanhalle läppärilleni. Jos vaikka tällä kertaa minulla natsaisi Slackin kanssa, aiemmin on aina ollut vähän takkuista.

44
Yleistä keskustelua / Vs: Ensimmäinen Linuxisi?
« : 11.05.09 - klo:11.00 »
Redhatin 4 tai 5 versiota tuli aikanaan kokeiltua jonkin verran. Aikana ennen nettiä ja oman käytön ollessa enemmän pelaamista ei käyttis jäänyt kokoaikaiseen käyttöön. Sittemmin tuli otettua käyttöön Mandrake, josta siirryin Ubuntuun. Mikähän seuraavaksi? Slax on vähän herätellyt mielenkiintoani Slackwaren suuntaan.

45
Gksu:n man-sivun mukaan komentamalla gksu --user <user> pääset ajamaan komentoja haluamanasi käyttäjänä. Nautilus-gksu paketin asentamalla saat puolestaan nautilukseen hiiren kakkosnapin taakse vaihtoehdon 'Aja pääkäyttäjänä'.

46
Pelit / Vs: Ongelmia pelien kanssa.
« : 01.04.09 - klo:13.54 »
Winehq-ote tuosta pelistä: http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=10798&iTestingId=32213

Eli X pitäisi konffata käyttämään 16 bit värejä.

47
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Sudo "nautilus"?
« : 19.03.09 - klo:06.47 »
Minusta päätteen käyttö ei ole liian vaativaa:

Koodia: [Valitse]
sudo nautilussitten se salasana päätteelle
ja nautilus avautuu sudo-oikeuksin.

Tai pikkaisen graafisemmin:
Alt+F2 (Suorita sovellus)
Kirjoita: "gksu nautilus" (ilman lainausmerkkejä)
<ENTER> (siis paina nappia)
Kirjoita salasana
<ENTER>


Ja tähän voisi vielä listätä, että tiedoston polun saa tuonne suorita-ikkunaan kopioimalla tiedoston (ctrl+c tai hiiren oikea -> kopioi) ja liittämällä sitten tuon gksu nautilus/gedit/gimp/mikä-tahansa-ohjelma-jolla-haluat-sen-tiedoston-avata perään.

Ja se tomppelin muistelema lisäosa on nautilus-gksu, löytyy pakettivarastoista. Tuo lisää hiiren oikean napin taakse vaihtoehdon 'Avaa pääkäyttäjänä'. Toinen juttu sitten on, kuinka turvallinen tuollaisen käyttäminen on, sehän alentaa ihmeesti kynnystä tehdä typeryyksiä graafisesti, mutta jos osaat asentaa, osaat ottaa myös vastuun omista tekemisistäsi.

48
Nuo SGI:n koneet taitavat sisältää melko tavalla heidän erityistä rautaansa, joten suosittelen tarkastamaan koneen tarkan mallin (eiköhän se jostain tarrasta löydy) ja kysymään googlelta. Esimerkiksi 'silicon graphics linux' tuotti ihan validin oloisia osumia samoin hakeminen linuxin sijaan debianilla fedoraĺla ja opensusella. Rahalla näyttää ainakin tuoreempiin SGI-työasemiin saavan Redhatia ja Susea.

49
Ubuntu tietokoneissa / Vs: apt-get / aptitude levyltä
« : 09.03.09 - klo:17.19 »
Halutessasi käyttää ubuntun asennuslevyä 'pakettivarastona' tulee sinun muokata /etc/apt/sources.list tiedostoa poistamalla #-merkit deb cdrom:  alkuisista riveistä.

edit: Onnistuin sitten missaamaan tuon gdm:n postin...

Eli jos noita deb cdrom: alkuisia rivejä ei löydy, niin lisätietoa löytyy: man apt-cdrom

50
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Wine
« : 09.03.09 - klo:17.08 »
Painat hiiren oikeanpuoleista näppäintä sovellukset valikon kohdalta ja valitset avautuvasta valikosta kohdan 'muokkaa valikoita'. Sieltä aukeaa Gnomen valikkomuokkain nimeltään Alacarte, jolla pystyy poistamaan kohtia valikosta.

51
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Varmuuskopioinnin ongelmia
« : 06.03.09 - klo:10.31 »
man rsync, n. rivin 390 tienoilla. Olisiko tuolta vaikka --delete-excluded kokeile jollakin turhalla datalla ennen suoraa soveltamista.

52
Staraokesta en osaa sanoa, sitä voinee kokeilla Wine avulla. Noita karaokepeli-ohjelmia sen sijaan löytyy useampia. Mielestäni uskottavimmalta tähän mennessä on vaikuttanut performous (ex- ultrastar ng), joka löytyy myös Ubuntun repoista. Performous käyttää Ultrastarin lauluformaattia.

Jos olisit mennyt käymään US deluxen kotisivuilla, olisit löytänyt sieltä myös tiedon linux-versiosta. Sen tosin taitaa joutua kääntämään itse.

53
Ohjeita löytyy wikistä: http://wiki.ubuntu-fi.org/VirtualBox

Huomaa kuitenkin, että virtualbox ei tue 3d-kiihdytystä, joten pelaamisen voi sillä windowsilla unohtaa.

Tuohon alkuperäiseen ongelmaasi: mikäli koneessa on disketti-asema, XP:n asennus kysyy alussa kiintolevyn (ohjaimen) ajureita ja ne voi antaa disketillä. En ole varma onnistuuko cd:llä. Ja luonnollisesti uuden asennusmedian voi luoda nliten avulla. Nämä uudet laitteet ovat vähän hankalia noin vanhoille käyttöjärjestelmille (XP on julkaistu jo 7 vuotta sitten, tänä vuonna julkaisusta tulee 8 vuotta). Vista varmaan asentuisi ihan nätisti, jos windowsin haluat.

54
Laitealue / Vs: Sopivin distro läppärille?
« : 03.03.09 - klo:09.41 »
Keskeytystila = tiedot tallennetaan muistiin ja kone virkoaa hyvin nopeasti (kuluttaa kuitenkin hieman sähköä)
Lepotila = muistin tiedot tallennetaan kiintolevylle ja kone ei kuluta lainkaan sähköä. Käynnistymisessä kuluu suurin piirtein yhtä kauan kuin normaalissakin käynnistyksessä.

55

Voi lisäksi olla myös niin, että avoimia lähdekoodeja käytetään omina lähdekoodeina ja näistä tehdään patentit. Sitten haastetaan oikeuteen "pantentin rikkojat". Vähän teoreettista, mutta kai mahdollista?

En ole näihin softapatentteihin perehtynyt, mutta oletan niissä ajatuksen olevan sama, kuin perinteisissäkin patenteissa, eli patentin pitää olla täysin uusi, julkaisematon menetelmä, tekniikka, toteutus tms. Jos keksit jotakin ainutkertaista, pitää sinun laittaa patenttihakemus vetämään, ennen kuin voit alkaa markkinoimaan tuotetta. Patentointiprosessissa sitten käydään keksinnön ainutlaatuisuus tarkkaan läpi.
Tässä mielessä avoin koodi on softapatentoijien suurin vastus, sillä jos jotain on julkaistu open sourcena, ei se ole patentointikelpoinen ratkaisu.

Siihen, miten softapatentteja valvottaisiin ja tulisiko niitä olla, en ota kantaa.

56
Yleistä keskustelua / Vs: Typerä tohtori
« : 19.02.09 - klo:08.11 »
Muistaisikohan fossiili, mistä ohjelmasta oli kyse, jotta voisimme muutkin käydä sen Ylen sivuilta kuuntelemassa? Muuten näyttää siltä, että tämäkin keskustelu kääntyy hedelmättömäksi (ja käyttäjän kannalta vähämerkityksiseksi) ilmainen vs. maksuton termejä koskevaksi väittelyksi.

57
Askartelen LP-mallin parissa, joka muuttaa muotoaan melko usein. Olisi todella näppärää päästä syöttämään automaattisesti parametreja tuolle ratkaisijalle samaan tyyliin, kuin niitä voi syöttää excelissä ja sen solverilla.

Gnumericia pystyy ohjaamaan pythonilla ja sisällyttämään koodiin myös gnumericin omia funktioita.
Tietääkö kukaan, voiko sillä ohjata myös liitännäisiä, kuten solveria?

Tähän mennessä en ole dokumentointeja lukemalla tullut hullua hurskaammaksi (tosin ehkä hieman hullummaksi, pintapuolisesti tarkastellessani gnumericin lähdekoodia).

58
Itse olen saanut osan levyistä toimimaan vain xinen avulla. Asentamalla totem-xine:n pääset käyttämään xineä ''Elokuvasoittimella'.

Ja olethan varmasti koodekkiasennuksen lopuksi komentanut:
Koodia: [Valitse]
sudo /usr/share/doc/libdvdread3/install-css.sh

59
Kyllä tuo 2.4 ne docx-docut avaa, tosin ulkonäk saattaa olla välillä hieman karu. Ongelmia esiintyy jonkin verran taulukoiden ja kuvien asettelussa. Ulkonäkökriittiset tiedostothan kuitenkin levitetään jossakin kiinteässä, esim pdf-muodossa, jolloin en noita pieniä puutteita docx:n luvussa pidä kovin merkittävinä.

Tuo Ilokaasun viesti oli todella hyvä siinä mielessä, että täällä foorumilla tuntuu olevan monella kiire suosittelemaan sen uusimman, jopa kokeiluversion asentamista, vaikka valtaosa ihmisistä arvostaa enemmän vakautta, kuin vuotavan terän mukanaan tuomia parannuksia tiheämmän päivitystahdin kustannuksella.

60
Tuo curses on *nix-järjestelmissä toimiva käyttöliittymäkirjasto konsoliohjelmiin. Eli sisällytät tuossa tapauksessa curses-kirjaston funktiot koodiisi kirjoittamalla tuon include <curses.h>:n tuohon alkuun.

Noiden vkkm:n antamien ohjeiden funktioiden käyttämiseen sinun pitää sisällyttää iostream.h kirjasto. Kyseinen kirjasto on siitä mukava, että kyseessä on cpp:n vakiokirjasto, jolloin tekemääsi ohjelmaa pystyy käyttämään myös windows-koneissa (kunhan se on niille käännetty, tietysti). Curses puolestaan vaatii *nix/bsd-mallin terminaalin, windowsiinhan sellaisen saa kyllä asentamalla cygwinin.

Cursesista (ncursesista) lisää:
http://invisible-island.net/ncurses/
http://tldp.org/HOWTO/NCURSES-Programming-HOWTO/

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10