Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pellervo Kässi

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
181
Yleistä keskustelua / Vs: Nokia N800
« : 05.03.08 - klo:12.40 »
Piti tulla itsekin tänne hehkuttamaan tuota Os2008 kun sain sen vihdoin n800lle asennettua. Olin ajatellut, ettei se voi hirveästi käytettävyyteen vaikuttaa, mutta olin väärässä. Selain toimii paremmin kuin 2007:ssa (vaikka olin sinnekin laittanut tuon mozilla-enginen käyttöön). Valikot ovat selkempiä ja sutjakampia. Tähän mennessä kokeiltuna ainoastaan näytöllä olevan näppäimistön pienempi koko vaivaa (en ole vielä opettanut käsialaa uusiksi).

Seuraavaksi pitääkin lähteä testailemaan tuota usb-OTG-ominaisuutta, kun kävin eilen hakemassa clas ohlsonilta usb-naaras-naaras-adapterin.

muoks: Pikaisella kokeilulla n800:n käytettävyys nousi seuraavalle tasolle, kun muistitikkuja pääsee lukemaan. Vielä kun gnumericsistä saadaan versio tälle 2008:lle.

182
Yleistä keskustelua / Vs: Mikrot olohuoneeseen!
« : 03.03.08 - klo:15.22 »
Niin, olohuone on asunnon toiminnallinen keskus, ainakin meillä. siellä vietetään se aika joka ollaan kotona tällöin luetaan tai tuijotetaan töllöä tai nykyisenä wlan-aikana saatetaan myös puuhailla jotakin kannettavalla tietokoneella. Omasta mielestäni tuntuu tärkeältä että voi olla sosiaalinen vapaa-ajan tietokoneen yhteydessä.
Jos tietokonehommiin pitää tosissaan keskittyä niin sitten niitä tehdään tuolla työtilassa.
Nähdäkseni tämä on se mitä Pulkkinen tuossa ajoi takaa ja on mielestäni sääli jos arkkitehdit ovat niin menneisyteen jämähtäneitä etteivät ymmärrä tällaista näkemystä.

Ja niille nuorille, joiden mielestä tämä idea on huono voin kertoa, että nimenomaan ne syyt minkä takia haluatte sen koneen muualle kuin olohuoneeseen ovat ne syyt joiden vuoksi tietokoneiden pitäisi olla siellä yhteisessä tilassa. Nuoruudessani omassa kodissani nuorison käytössä oleva kone oli samassa huoneessa television kanssa jolloin keskeisin viihdetoiminta oli keskitetty kaikkien saataville ja valvottavaksi.

183
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kaikki varmaan nauraa
« : 22.02.08 - klo:15.11 »
Pilataan pikkuisen iloanne, jos sanotaan pyöritettävän videoita, niin voidaan aivan rauhassa unohtaa puheet 386-koneesta. Olen kuullut aikoinaan jonkun onnistuneen sujuvassa mp3-musiikin toistossa vaihtelevalla bittivirralla jollakin 486DX-koneella (DX-tarkoittaa, että koneessa on matematiikkaprosessori). Minkäänlaisten mainittavien videoiden pyörittämiseen tarvitaan sitten jo pentium-tehoinen kone.
Hauskahan sitä on muistella, kuinka aikanaan tuli katseltua Grolierin CD-tietosanakirjasta postimerkin kokoista videoa kuinka leipä homehtuu. Ja tämä tapahtui 60 mhz pentiumilla vuonna 1995. Ja tuona vuonna Pentiumit ylipäätään lanseerattiin, tuolloin huippumallissa oli 90 mhz. Mutta tuosta ajastahan on 13 vuotta, joten kyllä ne Pentium-koneetkin joihin jo saadaan nykyisiä graafisia käyttöympäristöjä asennettua ovat tietokonemaailman antiikkia.

Ensimmäinen Linux-asennukseni on aikanaan ollut red-hat tuolle 60 mhz pentiumille.

Muuten, hieno homma että Ubuntu pyörii vanhalla koneella ja ongelma ratkesi.

184
Viikko sitten ostin uuden läppärin (Huolella valittu Lenovo R61i). 25 minuuttia koneen kotiinkannon jälkeen Gutsy toimivana koneessa. Bt ja wlan toimivat suoraan ja 3G kännykkänettiyhteyskin lähti toimimaan kopioimalla conffit kännykkä modeemina wikistä. Taas Linux-asennus ilman vaikeuksia. Ei vielä ainuttakaan suurta ongelmaa Ubuntun kanssa, jotka eivät ole itse aiheutettuja. :)

Kunhan saan vielä näytettyä avovaimolle, kuinka nätti tämä Gutsy on, niin saattaa lähteä hänenkin koneeltaan XP vaihtoon (se kun vaatinee muutenkin kohta uudelleenasennuksen).

185
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu+tekstiviestit
« : 15.02.08 - klo:18.53 »
Skypen kauttakin onnistunee, tosin ei nykyään vielä itse skype-clientillä. Tällainen tuli vastaan pikaisella googlauksella:
http://forum.skype.com/index.php?showtopic=96258&st=0

186
Eli olet asentanut Kubuntun omalle kiintolevylleen XP:n rinnalle ja nyt haluat eroon Kubuntusta?

Tilannehan on se, että Linuxin asennus on päällekirjoittanut MBR:n (master boot record) ykköskiintolevyltäsi. Ennenaikaan kun käytettiin vielä 9x windowseja olisi riittänyt että ajaa windowsin komentokehotteessa fdisk /mbr.

Nykyään XP:n ja kaiketi vistankin kanssa pitää päästä johonkin recovery-consoleen, jossa ajetaan fixmbr komento. Oheisessa linkissä lisätietoa.
http://support.microsoft.com/?kbid=314058

Sinulla pitää tietysti olla se linuxlevy sisällä, että pääset grubista valitsemaan käynnistyksen windowsiin. Jos olet jo tuhonnut sen, niin sitten hankit kaverilta tai jostain lainaan windowsin asennusmedian ja sillä korjaava asennus. Tai ubuntun asennuscd:llä uusi ubuntu (tai pelkkä grub) koneelle ja sieltä kautta värkkäämään.

187
Hei ja kiitoksia vastauksesta!
Minäkin olin tainnut tuon ohjeen löytää...
Mullakin lukee alt ja f2...
Olen kyllä pitkään ihmetellyt tuota komentoa, kun se ei vanhassa matopurkissani tee yhtikääs mittään???
Voiko se johtua koneestani/kautta näppiksestä? :(
Onkohan tähän lääkettä/kautta ohjetta?

Ei minulla muuta ohjetta tuohon kuin, että sen panelin saat tallennettua sinne sessioon silläkin, että käynnistät sen sieltä päätteestä, etkä sammuta sitä päätettä kirjautuessasi ulos. Sitten vaan merkkaat sen täpän siihen Tallenna istunto-kohtaan.

188
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Bluetooth hukassa
« : 13.02.08 - klo:19.21 »
Nyt takaisin oikean koneen äärellä ja kokeilin tuolta ohjeista löytyvää komentoa:
Koodia: [Valitse]
andy@andy-laptop:~$ sudo hciconfig hci0 down
Can't get device info: No such device

Kiva... pitänee vielä bootata ja varmistaa, että bluetooth pelaa tällä hetkellä Windowsissa. Ei ole ollut sinne puolelle mitään asiaa tämän viimeisimmän Ubuntun asennuksen jälkeen :-)

Tuoltahan se tosiaan näyttää kun bt on passiivisena tai sitä ei ole. Oman Lenovoni kanssa manailin samaa ongelmaa eilen; etsin netistä ohjeita bt-usb-dongelin kautta ja löysin thinkiwikistä scriptin, jolla Lenovon piiri aktivoidaan / suljetaan. Voisiko tuossa HP:ssa olla jokin samansuuntainen systeemi. Yksi vaihtoehto on, että olet tökännyt bt:n kytkimen vahingossa off-asentoon (ainakin kaikissa tähän mennessä tapaamissani bt-HP:ssa on ollut se kytkin).

189

2. Mikähän ongelman varsinainen syy on, pyöriikö taustalla joitakin Gnomen prosesseja xfce:n lisäksi. Esimerkiksi gnome-volume-manager prosessi voisi aiheuttaa tuollaisia oireita. Luullakseni Xfce-työpöytä ei tarvitse mitään Gnomen komponentteja, joten ne voisi tappaa, jos niitä löytyy.


Jep, tämähän se ongelma oli, eli Xfce:n automaattikäynnistykseen oli jäänyt Gnomen palveluita: mm. Gnome-volume-manager ja Gnome-power-manager. Tuon power-managerin tappaminen ratkaisi tämän ongelmani ja sain samalla sitten poistettua muutakin Gnome-tauhkaa taustalta pyörimästä.

Kiitoksia suuntaviivoista.

190
Eli ongelmani on seuraava: Olen asentanut iäkkääseen läppäriini alunperin Ubuntun (nyt käytössä feisty), johon asensin joku aika sitten Xubuntu-desktopin. Tähän olen mieltynyt niin voimakkaasti, että Gnomeen ei tällä koneella liene paluuta.

Suurin ongelma tällä hetkellä on että kun laitan siirrettävän median kiinni koneeseen aukeaa automaattisesti sekä Thunar että Nautilus. Mitenhän saisin tuon nautiluksen autostartin pois? Haluaisin pitää tuota Gnomea kuitenkin koneella vielä kaiken varalta.

191
Yleistä keskustelua / Vs: Käytätkö vain linuxia?
« : 07.02.08 - klo:15.42 »
Omalla koneella linux on ollut ainoana käyttöjärjestelmänä nyt neljän vuoden ajan, mutta avopuolison koneeseen ei kuulemma mitään viritelmiä asennella. Joten siellä hyrrää XP.

Juuri äsken tilasin Lenovon läppärin ja pitää sitten tarkastaa viitsiikö vistaa pitää dualbootissa (kokeilun vuoksi) vai menenkö suorilta siinäkin puhtaaseen Ubuntukantaan.

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]