Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - o_j

Sivuja: [1] 2 3
1
PS. Grub2 sekoittaa joissain koneissa palautusosion ja käyttiksen valikot, joten on turvallisempaa käyttää perinteistä grubia, jotta välttyisi tahattomilta järjestelmän palautuksilta, jotka vievät tiedostot mennessään. Tietenkin grub2:n valikoa voi muokata käsin, mutta se menee virheelliseksi jokaisen update-grubin jälkeen..

Vaihtoehto jota itse käytin (silloin kun oli vielä vista ja recovery-osio) on käynnistää windows normaalisti siitä kohdasta jossa lukee windows recovery. :D

2
Yleistä keskustelua / Vs: mitä sää vihaat ubuntusta
« : 17.02.11 - klo:17.34 »
Aiemmin joku täällä haukku ubuntun ohjeita. Lukekaas esim. debianin ohjeita, niin alkaa ubun ohjeet oleen todella selviä. ;D Ubuntu on debianin asentamisen jälkeen alkanut jäämään vähemmälle huomiolle.

Itseäni ajatellen ubuntu on ehkä muuttunut erilaiseksi kuin haluaisin sen olevan. Sovellusratkaisut ja muut vastaavat valinnat eivät palvele meikäläisen tietokoneenkäyttöä, enkä välittäisi asentaa turhaa krääsää. Kyse on _omista mieltymyksistäni_, kaikkia ei voi tehä onnelliseks. Ehkä 11.04 vois väkertää oman asennuslevyn, ei tarvis rutista?

Huonointa ubuntussa on sen maine nOOb-distrona joka herättää halveksuntaa yli internetin. Helppous ei ole aina huonoutta.

3
Ja jos kommentoi pelkästään

#auto eth0

niin tuolloin bootissa ei yritetä kyseistä liityntää nostaa ylös. Silti voi ilman network-damageria
konsolista kommenella

ifup eth0 / ifdown eth0 

tarpeen mukaan jos väliaikaisesti käyttää kaapelia.

Kiitokset _Pete_ ja jekku, nyt homma pelaa ja käynnistyminen nopeutui puolella!

4
Aaahaa, kyse ei olekkaan siis omasta töppäilystä vaan järjestelmän ominaisuudesta. Ongelma paikannettu siis! Jos joku neuvois viel et miten tuo eth0 otetaan haltuun?

Lainaus käyttäjältä: /etc/network/interfaces
# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback

# The primary network interface
auto eth0
iface eth0 inet dhcp

Lainaus käyttäjältä: /etc/networkmanager/networkmanager.conf
[main]
plugins=ifupdown,keyfile

[ifupdown]
managed=false

5
Debian 6.0 on kyl surffauksessa pirun nopea. :) Täälläkin selvä ero 10.10 vs. Squeeze välillä.

Itellä vaan häiritsee käynnistymisen hitaus. Käynnistyksen eräässä vaiheessa tulee seuraavan kaltainen rimpsu:
Lainaus käyttäjältä:
Listening on LPF/eth0/00:11:d8:4e:8f:91
Sending on   LPF/eth0/00:11:d8:4e:8f:91
Sending on   Socket/fallback/fallback-net
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 7
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 18
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 7
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 15
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 13
No DHCPOFFERS recieved.
No working leases in persistent database.

Exiting.

Debianille ei ilmeisesti kelpaa eth0-liitäntä (jossa ei johtoa kiinni ole asennuksen jälkeen ollutkaan)? Lankaan kiinni lyötäessä yhdistää ensin, sitten ilmoittaa että .local verkko ei sovi yhteen avahin kanssa ja netti lakkaa toimimasta. Langaton kuitenkin toimii, ilmeisesti sulkee avahin wlaniin yhdistettäessä.

Olis kiva saada käynnistymään tämäkin vähän ripeemmin.

6
Yleistä keskustelua / Vs: Yleinen offtopic-ketju
« : 11.02.11 - klo:10.12 »
Aloitetaanpa se offtopic sitten.

Onko irc hiljennyt vai enkö vaan enää osaa käyttää sitä? Kauheen aktiivinen irkkaaja en oo ollut, mutta muutama vuosi sitten jonkunverran käyttänyt. Nyt pitempään kipeenä olleena aloin kaivata tekemistä (;D) ja päätin joinia parille kanavalle. Mutta hiljasta on, jopa ennen niin ihana #demi.fi tuntuu vaienneen. ???

Onko vain käynyt niin, että nykyinen teinisukupolvi ei enää osaa edes irkata? Jos lukee feissarimokat.com:ia niin näinkin äkkiä vois kuvitella. :P

7
http://www.taloussanomat.fi/informaatioteknologia/2011/02/11/nokian-uusi-kumppani-microsoft/20112064/12

tais mennä Meego samalla lapsveden mukana viemäristä alas...

Taas lyödään päätä karjalan mäntyyn?

8
Yleistä keskustelua / Vs: Linux addiktio
« : 09.02.11 - klo:22.38 »
Itse olen huomannut, ettei mene kauan siitä kun saan distron asennettua että alkaa tehdä mieli kokeilla jotakin toista. ;D Kyse ei suinkaan ole tyytymättömyydestä, vaan valintamahdollisuuksien määrästä johtuva kokeilunhalu.

9
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 03.02.11 - klo:19.01 »
Ikkunoita auki.

Tyhjä.

Ihan perussettiä, ihme kun tätä ambiance darkia ei ole ubuntussa mukana ??? canoncialin kehittämä teema kumminkin, ja ainakin omaan silmään istuu.

10
Pelit / Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
« : 03.02.11 - klo:18.11 »
Varmaan osa peleistä mainittukin täällä, mutta linuxtoday.com:sta löytyi tuollainen kolmiosainen "artikkeli"sarja jos jotakuta kiinnostaa.

Part 1
Part 2
Part 3

11
Yleistä keskustelua / Vs: Libreoffice
« : 27.01.11 - klo:14.14 »
Joo. Eilisen "testin" tulos johtui ainakin osittain omasta taitamattomuudesta tekstinkäsittelyssä. Teksti sinällään oli ihan oikein yhtä otsikkotyyliä/tasoa lukuunottamatta. Kuvien ja ylä/alatunnisteiden kanssa olikin sitten enemmän ongelmia johtuen kuvista yms muusta mitä ne sisälsivät. Periaatteessa näillä jutuilla ei ole väliä, kunhan atk-kurssista paukahtaa S rekisteriin voin alkaa palauttamaan tiedostot oikeasti toimivissa muodoissa, esim. PDF:nä.

12
Yleistä keskustelua / Vs: Libreoffice
« : 27.01.11 - klo:00.19 »
Osaako joku vastata pyritäänkö .docx yhteensopivuutta parantamaan libreofficessa vai ollaanko tietoisesti ottamassa välimatkaa windowsiin? Ainakin oo 3 nostaa minulla kädet pystyyn, vaikka muokkaisin .docx tiedoston ensin .doc-muotoon ja yrittäisin sitten avata sitä open officella (menee kyllä osittain oman taidottomuuden piikkiin tekstin muotoilussa).

13
Täältäkin ääni crunchbangille! Oli kiva ja nätti pikku distro, ja sen ulkonäön muokkaamisessa sai kokee monia ahaa-elämyksiä. Hyvät keskustelualueet auttaa joka hommassa. Pieni ja kevyt, ei ehkä ihan toimivin valinta (ainakaan meikäläisen taidoilla) täysveriseks työpöydäks mutta bueno miniläppäriin.

Ps. Unohdin, että miniläppäreis ei oo cd-luukkua. Ainakin joku aika sitten !#:n usb-asennus oli kikkailua, johtuen ubuntu >> debian-vaihdoksesta.

14
kahteen rakkineeseen päivitetty, pöytäkoneeseen sujahti eikä mitään kovin kummosta ole vielä vastaan tullut. Läppäri sen sijaan vetää likimain joka kerta kansi kiinni itsensä johonkin horteeseen heräämättä muutenkuin virrat katkasemalla   :-\ oli sitten virransäästö ominaisuudet asetettu miten vaan, ko. ongelmaa ei ollut 9,04sen kanssa

Sama ongelma täällä, myös jos laittaa sammutus-valikosta valmiustilaan. Ja samalla koneella 10.04 ei tuota ongelma tälläkään hetkellä, kumma juttu. ??? Pieni vika mutta ärsyttää. Ilmoitusalueen kuvakkeet sohlaavat myös välillä mutta tuo ei itseä juuri haittaa.

15
Asensin eilen ekaa kertaa 10.10:n. Pientä päänvaivaa aiheutti, kun unetbootin ei suostunut tekemään toimivaa asennustikkua. Valitti joka kerta "init not found". Cd:lle tehty asennuslevy toimi moitteetta!

Itse jouduin hieman pettymään 10.04:n, joka jostakin syystä ei tahdo kitkatta pyöriä koneellani (pari vuotta vanha fujitsu-siemens-läppäri). Ensifiilikset 10.10:stä ovat todella hyvät. Jotenkin jopa ulkonäkö istuu paremmin omaan silmään paremmin, käyttö on huomattavasti sujuvampaa ja nvidia-plymouth-ongelma ei niin häiritsevä. Kaiken kaikkiaan viimeistellymmän tuntuinen kokonaisuus. Aika varmaan kakkosjärjestelmä, 10.04 studiokin vaihtuu uudempaan versioon.

Way to go!

16
Ratkaistu tämä tämän ketjun ohjeiden mukaan asentamalla NetworkManager.

17
Asentelin Ubuntu Studion ja harmikseni googletuksen jälkeen totesin ettei gnome network manager sisälly asennukseen RT-äänittämisen häiriöiden vuoksi. Asensin gnm:n kuitenkin synapticin kautta, mutta ohjelma ilmoitti "verkkojen haku ei käytössä". Tästä suivaantuneena poistin gnm:n ja asensin WICD:n.

WICD:n kanssa törmäsin samaan ongelmaan kuin tämän koneen kanssa aiemminkin: langaton verkko näkyy, mutta yhdistäminen ei onnistu. Vika ilmeisesti on asetuksissa? Käytän säännöllisesti suojattua sekä suojaamatonta yhteyttä. Kone on Fujitsu Siemens Amilo Pi 3540 ja wlankortti muistaakseni Intel 5100.

18
Itse olen törmännyt ubuntun (10.04) kanssa ongelmiin harmittavan usein. Asennuslämmin systeemi nvidia-ajureilla, flashilla ja mp3-liitännäisillä toimii sujuvasti, mutta päivitysten myötä on kone pariin otteeseen alkanut hidastelemaan ja jumittelemaan. Välillä noin on kyllä käynyt ihan omien möhläysten kautta, tunnustan. Pistäisin osan ongelmista raudan piikkiin, kone on F-S Amilo Pi-3450(tjsp) ja tuon intelin centrino2-emolevysetin kanssa tuntuu olevan muutenkin ongelmia. Monet live-levyt ei ole edes lähteneet buuttaamaan, varmaankin kaikista vakaimmin toiminut distro oli pclos joka ei kuitenkaan miellyttäni jostain syystä.

Verrokiksi: Vuoden aikana samassa koneessa samassa käytössä vista kaatunut tasan kerran. Pitäisköhän lakata ubuntuakin vaan päivittämästä?

19
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Miten Spotify Ubuntuun?
« : 30.10.10 - klo:20.25 »
^Mikset käytä natiivi clienttiä?

En ole linux-versioo asentanut, koska nykyinn premium on vain 3kk etu soneralta.

20
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 30.10.10 - klo:17.35 »
Pinguy OS oletusasussa:

Tai ei IHAN oletusasussa, koska taustakuva vaihdettu. Tämä on NIIN maccia NIIN maccia...

Hauskan oloinen OS, täytyy kokeilla kun löytyy aikaa.

Sivuja: [1] 2 3